Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

AKANTOZA VYLÉČENÍ

OBSAH

Akantóza foto

Fotografie, na kterých je vidět akantóza ve svých nejrůznějších projevech, jsou vidět tady akantóza foto.

Foto: Madhero88

Zdroj: Akantóza

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA AKANTÓZY. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana.

dobry den,chtela bych se zeptat jestli na tohle je nejakej krem nebo neco dekuji za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Akantózu neumíme léčit, jen dokážeme zmírnit její projevy. Používají se látky zlepšující vzhled kůže jako je retinoid, 20% urea, alfa hydroxyacid, topický vitamín D nebo kyselina salicylová. Pokud je akantóza způsobena užíváním některých léků, je důležité léky vynechat. Pokud ji způsobuje obezita, je třeba zhubnout. Doplňkově se dají použít krémy na bělení pokožky s obsahem hydrochinonu nebo kyseliny kojic.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba akantózy.

Akantóza z léků

Akantóza může vznikat i v souvislosti s užíváním určitých léků, zejména hormonálních přípravků, například inzulín, hormonální antikoncepce, velké dávky niacinu, což je vitamín B3 také někdy známý jako vitamín PP.
 

Zdroj: Akantóza

Diskuze

V diskuzi PÁSOVÝ OPAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den,
prosím, co lze podávat po vyléčení pásového oparu, děkuji, Rohanová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pásový opar

Léčba akantózy. 

Akantóza obvykle ovlivňuje pouze vzhled kůže a proto nevyžaduje žádnou zvláštní terapii. Pro odstranění akantózy je spíše důležitější léčba základního patologického stavu, který ji způsobuje. V případech akantózy spojené s obezitou je důležitou součástí léčby úprava hmotnosti. Akantóza způsobena léky obvykle ustoupí po ukončení jejich podávání.

Zdroj: Akantóza

Poradna

V naší poradně s názvem CHOROBY TÚJÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šilhová.

Děkuji za odpověď. Ráda bych věděla z čeho tato houbová nákaza vzniká. Nerada bych o túje přišla. Jsou krásné, zelené, ale nesmí se rozhrnout větvičky. Je to všude. Ten útvar se obtáčí kolem větvičky, má krásnou medovou barvu i strukturu. Nikdo z mého okolí se s tím ještě nesetkal. Děkuji za ochotu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Jestli se podaří vyléčení pomocí Kuprikolu, tak příčinou bývá nedostatek průvanu v koruně i kolem stromků.

Zdroj: diskuze Choroby tújí

Akantóza jako rakovina

Maligní forma kožních změn při akantóze je jen méně častá. V jedné studii s 12 000 dospělými pacienty s maligním nádorem měli jen dva kožní projevy typu acanthosis nigricans. Zhoubná akantóza byla v dětské populaci popsána v souvislosti s adenokarcinomem žaludku, Wilmsovým tumorem a osteogenním sarkomem. V těchto případech je nález u dětí výraznější a je viditelný i v jiných lokalitách, například v oblasti rtů, dlaní a chodidel.
 

Zdroj: Akantóza

Poradna

V naší poradně s názvem LUPENKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar Svobodova.

mam lupenku na zádech a rukou......podle me se to síři.prosim o radu co zakoupit v lékarně než navštivim lékaře...děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bohužel na lupenku se toho moc koupit nedá a výrobek, který slibuje vyléčení tak spíš jen vyléčí vaší peněženku od přebytečných peněz. Určitě nejdříve navštivte lékaře a poraďte se s ním, co bude ve vašem případě nejlepší léčba.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Plíseň na kůži na zádech

Akantóza z obezity 

V roce 1976 doktor Kahn se svými spoluautory publikovali průlomovou práci, ve které jako první poukázali na vztah akantózy a inzulínové rezistence. Tato závislost platí zejména v dětském věku, neboť akantóza je u dětí téměř vždy spojená s obezitou. V roce 2000 označila Americká diabetologická asociace acanthosis nigricans za formální rizikový faktor vzniku diabetu u dětí. Akantóza se nejčastěji vyskytuje při výrazné exogenní obezitě a může provázet i vzácné geneticky podmíněné syndromy s hyperinzulinémií a inzulinovou rezistencí, například Stein-Leventhalovův syndrom polycystických ovarií, Alstromovův syndrom a jednu z variant Crouzovnovoha syndromu. Podle jedné studie bylo v běžné skupině 1 412 dětí nalezeno 100 dětí, u kterých byly patrné projevy akantózy a byly to téměř výhradně jedinci s výraznou obezitou.
 

Zdroj: Akantóza

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÉ FLÍČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

Dobry den na predlokti a nohou mam cervene flicky spis takove teckovite skvrnky .
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pravděpodobně máte solární ekzém. Kupte si v lékárně hydrocortison v masti a aplikujte do vyléčení. Když to do týdne nezačne mizet, tak navštivte kožního lékaře a poraďte se s ním na dalším postupu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červené flíčky

Diagnóza akantózy

Pro správné stanovení se doporučuje vyšetření glykolizovaného hemoglobinu a glukózo-toleranční test se stanovením inzulínu. Součástí vyšetření je i vyloučení malignit a také se musí vyloučit Addisonova nemoc, hemochromatóza a pelagra.
 

Zdroj: Akantóza

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB A SIROVA KURA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal z Martina.

dobry den,

nas syn ma pat rokov a dostal svrab. chcem sa spytat ci po stvordnovej sirovej kure su znicene vsetky vajcka svrabovky. syn ma citlivu pokozku a stale ho to svrbi. snazime sa pokozku premastovat tak ako nam odporucila doktora. mame vsak obavy ze svrabovka nebola znicena uplne. je to mozne? dakujeme.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den, při nejistotě raději znovu zajděte k doktorce, aby synka prohlédla a zkontrolovala účinnost léčby. Jen tak uspíšíte synovo vyléčení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab a sirova kura

Výsledek

Studie zahrnovala 58 (59,8 %) mužů a 39 (40,2 %) žen s poměrem mužů a žen 1,4:1. Věkové rozmezí mužů při prezentaci od 3 do 64 (26,74±15,98) let, zatímco věk žen při prezentaci od 3 do 60 (24,05±14,53) let věku.

Na konci studie byla zjištěna tato odpověď na léčbu sirnou mastí:

  • Skupina A: vyléčení svrabu u 14 (42,4 %) pacientů a žádný efekt u 19 (57,6 %);
  • Skupina B: vyléčení svrabu u 29 (90,6 %) pacientů a žádný efekt u 3 (9,4 %);
  • Skupina C: vyléčení svrabu u 31 (96,9 %) pacientů a žádný efekt u 1 (3,1 %).

Existuje významný statistický rozdíl mezi úspěšností vyléčení těchto 3 skupin s (P=0,00000011), ale žádný statisticky významný rozdíl mezi úspěšností vyléčení skupiny C a skupiny B (P=0,6055).

Během studie byla zjištěny tyto vedlejší účinky:

  • Mírné pálení a dráždivá (sirná) dermatitida byly jedinými vedlejšími účinky 8% a 10% síry.
  • Svědivá vyrážka se vyskytla:
    • ve skupině C: u 11 (34,4 %) pacientů,
    • ve skupině B: u 8 (25 %) pacientů,
    • ve skupině A: u 4 (12,1 %) pacientů.
K opakovanému propuknutí nákazy svrabem, protože nebyly usmrceny všechny formy života zákožky svrabové, došlo hlavně ve skupině A, se 4 (12,1 %) pacienty, a ve skupině B, 1 pacient, (3,1 %), zcela bez opakovaného zamoření svrabem byla skupina C.

Zdroj: Jak použít Solfatan na svrab bez předpisu?

Poradna

V naší poradně s názvem CHLAMÝDIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Amelie.

Dobrý den,
mohu se zeptat, přítel má chlamydie můžu se od něj nakazit jen už i při orálu? Ke styku nedošlo jen tomu orálnímu. Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Chlamydie se bohužel přenášejí kontaktem a je možné se nakazit i při orálním sexu. V příštích dnech se zastavte na ORL a nechte si udělat stěr z krku. Až do vyléčení dodržujte sexuální abstinenci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chlamýdie

Příznaky neléčené cukrovky

Neléčená cukrovka 2. typu se může projevovat parodontózou. Zánět v dásni, který parodontózu způsobuje, vzniká totiž ze stejných důvodů jako vysoká hladina cukrů v krvi, která způsobuje diabetes.

Příznaky u žen se v mnohém neliší od mužů. Mnoho žen popisuje podivné pocity v nohou. 10–20 procent žen, jimž byl diagnostikován diabetes, už mělo nějaké poškození nervů související s onemocněním. V časných stadiích to může být sotva znatelné, ale projevuje se to jako zvláštní brnění v nohách, ztráta citlivosti a zhoršená koordinace a rovnováha. Samozřejmě, že tyto pocity mohou být i příznakem jiné nemoci, jako je například roztroušená skleróza, nebo mohou mít banálnější příčinu jako přílišné nošení vysokých podpatků. Je však dobré se o nich zmínit před ošetřujícím lékařem a případnou nemoc nezanedbat. Poškození nervů totiž může postupovat a být trvalé.

Zvýšené hladiny cukru v krvi mohou poškodit sítnici a způsobit kolísání množství kapaliny kolem bulvy oka, takže můžete vidět hůř nebo rozmazaně. Jakmile se hladina cukru v krvi vrátí k normálu, zrak je obvykle obnoven. Pokud však neléčíte cukrovku příliš dlouho, poškození zraku může být trvalé.

Vysoká hladina cukru v krvi může také ovlivnit nervové buňky v uchu a způsobit zhoršení sluchu. Je to něco, o čem většina lidí, a dokonce ani lékařů neví.

Také stojí za povšimnutí tmavé zabarvení na zadní straně krku. Tento jev se nazývá akantóza a jde obvykle o známku inzulinové rezistence – ztráty citlivosti na hormon, který tělo používá k regulaci glukózy v krvi. Ve vzácných případech může být akantóza také způsobena cystou na vaječníku nebo hormonálními poruchami štítné žlázy či rakovinou. Může ji vyvolat i užívání antikoncepčních pilulek a kortikosteroidů, to jen pro zajímavost.

Ženy, u nichž byla později objevena cukrovka, měly přes den zvýšenou potřebu spánku, to znamená, že spaly více než hodinu i ve dne. Odpočinout si během odpolední siesty samozřejmě automaticky neznamená, že máte cukrovku, ale zvýšená potřeba spánku a například i s tím spojená deprese či spánková apnoe jsou hodnoceny jako jedny z příznaků diabetu.

Zdroj: Příznaky cukrovky u žen

Poradna

V naší poradně s názvem INFECTOSCAB 0BEZ RECEPTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Avramidisova.

Dobrý den prosím moc o pomoc na svrab

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ve vašem případě je namístě celostní medicína. Ta se zabývá nemocí komplexně a mohla by tak překonat překážky, které vám brání ve vyléčení. Vyhledejte si poradnu celostní medicíny a objednejte se tam.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Infectoscab 0bez receptu

Prognóza

Prognóza je vcelku dobrá, k vyléčení dojde v poměru 9 : 1, což odpovídá 90 % vyléčených pacientů. Vždy záleží na časném odhalení onemocnění.

Zdroj: Rakovina rtu

Poradna

V naší poradně s názvem MUDR JAN ŠULA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Roman Pavel.

Dobrý den. Žádám o radu pana doktora Šulu. Je mi 42let a loni jsem dostal tinitus. Je nějaká možnost úplného vyléčení? Děkuji za případný zájem poradit. S úctou Roman Pavel.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tinitus může mít několik různých příčin a pokud se najdou a odstraní, zmizí i tinitus. Pro zjištění těchto příčin bude nejlepší začít spolupracovat s lékařem foniatrem a podle výsledků se dále ubírat v léčbě.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze MUDr Jan Šula

Příznaky cukrovky na kůži

Pacienti s cukrovkou často trpí kožními problémy.

Vitiligo

Jedná se o onemocnění, které ovlivňuje zbarvení kůže. Toto onemocnění často postihuje hrudní část a břicho, ale lze ho nalézt i na obličeji, zejména kolem úst, nosních dírek a očí. Toto onemocnění je často spojováno s diabetem 1. typu.

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět vitiligo.

Akantóza

Jedná se o onemocnění, které způsobuje tmavnutí nebo zahušťování některých oblastí kůže, zejména v kožních záhybech. Kůže může být zarudlá nebo hnědá. Nejčastěji se vyskytuje na zadní straně krku, podpaží, pod prsty nebo třísly, jedná se spíše o malé bradavičky.

Zde je několik fotografií, které ukazují akantózu.

Kožní problémy spojené s aterosklerózou

Ateroskleróza je zúžení krevních cév v důsledku nahromaděného plaku. Ateroskleróza může ovlivnit i žíly, které zásobují kůži. Dále způsobuje vypadávání vlasů, řídnutí a lesklost kůže, změnu barvy nehtů a kůže.

Zde je několik fotografií, na nichž je možné vidět kožní problémy spojené s aterosklerózou.

Diabetická dermopatie

Tento stav se vyvíjí jako důsledek změn krevních cév, které zásobují pokožku. Dermopatie se vyznačuje oválnými lézemi na tenké kůži, zejména na dolních končetinách.

Zde je několik fotografií zobrazujících diabetickou dermopatii.

Diabetické puchýře

Lidé s cukrovkou mohou trpět výskytem puchýřů. Tyto puchýřky se mohou objevit na prstech, rukou, nohou a dolních končetinách nebo předloktí. Diabetické puchýře jsou obvykle nebolestivé a samy od sebe zmizí. Často se vyskytují u lidí, kteří trpí diabetickou neuropatií.

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět diabetické puchýře.

Bakteriální infekce

Existují různé druhy bakteriálních infekcí postihujících kůži. Kožní bakteriální infekce známé jako stafylokoky jsou častější u lidí se špatně kompenzovaným diabetem. Tyto bakterie způsobují zanícení vlasových folikul. Často se vyskytují u očních víček a nehtů.

Zde je několik fotografií, na nichž je možné vidět bakteriální infekce.

Plísňové infekce

Jedná se o kvasinkové infekce, které často ovlivňují pacienty s cukrovkou. U žen způsobují vaginální infekce. Zároveň mohou být viditelné v ústech, mezi prsty a nehty. Velmi často se vyskytují v záhybech kůže, kde je teplo. Mezi příznaky plísňové infekce patří svědění a zarudnutí.

Zde je několik fotografií zachycujících plísňové infekce.

Zdroj: Příznaky cukrovky

Diskuze

V diskuzi ZUBNÍ KAPSY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav Hrazdira.

Snažím se o vyléčení zubní kapsy u sedmičky vpravo nahoře jako posledního zubu. Osmička byla vytržena. Kapsu denně čistím mezizubním kartáčkem, ale bez výrazného pokroku. Zná někdo postup, jak kapsu vyléčit?

Děkuji. Václav Hrazdira

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zubní kapsy

Domácí léčba kuřího oka

  • Máčíme nohu v teplé vodě nebo v kyselině salicylové do té doby, než kůže na kuřím oku zbělá. Poté odumřelou kůži lehce odstraníme nožíkem či žiletkou a nalepíme na léčené místo větší náplast. Po čtyřech dnech náplast odkryjeme a postup opakujeme do vyléčení. Výhodou této léčby je bezbolestná chůze.
  • Osvědčeným pomocníkem se vám může stát náplast napuštěná kyselinou salicylovou zakoupenou v lékárně. Výhodou je, že může být na noze nalepená celý den. Náplast kontrolujte, zdali se nepohnula. Účinná látka je totiž jen na určité části náplasti. Pokud se náplast posune, začne vysušovat nežádoucí místo, které pak zčerná. Nepůsobí to však na každého stejně účinně.
  • Namočte plátek cibule na několik hodin do octa, večer ho přilepte na kuří oko a nechte do rána působit. Ráno nohu omyjte v horké koupeli. Tento postup opakujte tak dlouho, než se jádro kuřího oka oddělí od ztvrdlé kůže.
  • Zastánci bezbolestných řešení mohou vyzkoušet masáž kuřího oka. Jemné hnětení může přispět k vyléčení útvaru.
  • Jasmínový květ rozemeleme na kaši, poté ho natřeme na kuří oka a zalepíme leukoplastí. Leukoplast vyměníme po pěti dnech. Tento postup opakujeme do vyléčení (přibližně 3–5krát).
  • Často používanou metodou bývá potření kyselinou mravenčí, kterou běžně seženete v lékárně.
  • K potření postiženého místa lze využít citronovou šťávu a stroužek česneku.

Zdroj: Kuří oko

Prognóza

Prognóza nádoru na plicích závisí na rozsahu onemocnění, klinickém stavu, přidružených nemocech a imunologickém stavu. Důležitý je údaj o hmotnostním úbytku a přítomnosti paraneoplastických příznaků. Nejlepší prognózu mají nemocní, u nichž byl nádor diagnostikován ve stadiu, kdy ho lze operovat. Prognóza malobuněčných karcinomů plic či jiných neoperabilních nádorů je i přes veškerou poskytovanou léčbu stále špatná. Základním problémem nádorů plic je to, že bývají diagnostikovány v době, kdy mají takový rozsah, že chirurgická léčba, která doposud jako jediná může vést k uzdravení, není možná.

Délka života s rakovinou plic se různí a je závislá na mnoha faktorech. Pokud je rakovina plic v posledním stadiu, je celkové vyléčení nepravděpodobné a úmrtnost vysoká. Pokud se zvolí u chemoterapie 4 cykly, rakovina plic může ustoupit. Nejde o komplexní vyléčení, ale jen o potlačení nemoci. Naopak přežití s rakovinou plic a plné uzdravení je velmi pravděpodobné, pokud se onemocnění zjistí v počátečním stadiu, to ale bohužel nebývá běžné. Dva roky přežívá pouze 5 % nemocných s malobuněčným karcinomem plic.

Zdroj: Rakovina plic a bolest ramene

Jak si pomoci sám

Pokud se rozhodneme vydloubnout kuří oko sami, existuje mnoho účinných rad.

  • Máčíme nohu v teplé vodě nebo v kyselině salicylové do té doby, než kůže na kuřím oku zbělá. Poté odumřelou kůži lehce odstraníme nožíkem či žiletkou a nalepíme na léčené místo větší náplast. Po čtyřech dnech náplast odkryjeme a postup opakujeme do vyléčení. Výhodou této léčby je bezbolestná chůze.
  • Osvědčeným pomocníkem se vám může stát náplast napuštěná kyselinou salicylovou zakoupenou v lékárně. Výhodou je, že může být na noze nalepená celý den. Náplast kontrolujte, zdali se nepohnula. Účinná látka je totiž jen na určité části náplasti. Pokud se náplast posune, začne vysušovat nežádoucí místo, které pak zčerná. Nepůsobí však na každého stejně účinně.
  • Namočte plátek cibule na několik hodin do octa, večer ho přilepte na kuří oko a nechte do rána působit. Ráno nohu omyjte v horké koupeli. Tento postup opakujte tak dlouho, dokud se jádro kuřího oka neoddělí od ztvrdlé kůže.
  • Zastánci bezbolestných řešení mohou vyzkoušet masáž kuřího oka. Jemné hnětení může přispět k vyléčení útvaru.
  • Jasmínový květ rozemeleme na kaši, kterou poté natřeme na kuří oko a zalepíme leukoplastí. Leukoplast vyměníme po pěti dnech. Tento postup opakujeme do vyléčení (přibližně 3–5krát).
  • Často používanou metodou bývá potření kuřího oka kyselinou mravenčí, kterou běžně seženete v lékárně.
  • K potření postiženého místa lze použít citronovou šťávu a stroužek česneku.

Zdroj: Domácí triky na kuří oko

Léčba malárie

Akutní malárii léčí tyto účinné látky:

  • Účinná látka Chlorochin, kterou mají přípravky Delagil nebo Plaquenil a užívají se první den 4 tablety najednou na začátku a pak za 6 až 8 hodin další dvě tablety. Takže první den se spolkne celkem 6 těchto tablet. Druhý a třetí den se berou dvě tablety. Tablety se užívají při jídle nebo po jídle a zapijí se větším množstvím čisté vody.
  • Účinná látka atovaquon a proguanil, které jsou v přípravku Malarone jenž je nejoblíbenější antimalarikum a užívá se po čtyřech tabletách denně po tři po sobě jdoucí dny. Celkem by na vyléčení malárie mělo stačit 12 tablet Malarone. Tablety se také užívají při jídle nebo po jídle a zapijí se větším množstvím čisté vody.
  • Účinná látka mefloquin, která je obsažena v léku Lariam se užívá 3 tablety najednou na začátku léčby a pak za 6 až 8 hodin další dvě tablety. U osob s vyšší tělesnou hmotností než 60 kg, se pak bere ještě 1 tableta za dalších 6 až 8 hodin. Tablety se také užívají při jídle nebo po jídle a zapijí se větším množstvím čisté vody.

Malárie je onemocnění, které může probíhat v tak zvaných relapsech, což jsou vlny. Takže je možné, že se malárie může objevit znovu i po předchozím vyléčení.

Zdroj: Malárie

Rady z přírody

  • kyselina mravenčí – prodává se v lékárně a kuří oko jí potíráme
  • jasmínový květ – po rozemletí na kaši naneseme na kuří oko a necháme působit asi 5 dní, poté opakujeme až do vyléčení (proces opakujeme 3–5x)
  • stroužek česneku a citronová šťáva – opět potíráme
  • směs olivového oleje a cukru krystal – jemně vmasírujte do kůže na chodidlech, chodidla pak zůstávají jemná, bez ztvrdlé kůže

Zdroj: Kuří oko

Co se děje po vyléčení svrabu?

Po usmrcení zákožky svrabové sírovou mastí nebo Infectoscabem se začne kůže pozvolna hojit. V této době se ještě může objevit svědění, neboť pod kůží dále zůstávají zbytky trusu, těla mrtvých zákožek a jejich mrtvá vajíčka, což je příčinou tohoto svědění. Tím se může prodloužit doba vymizení příznaků nákazy svrabem ještě na několik dnů či týdnů, podle rozsahu zasažení svrabem. Z tohoto důvodu si mnoho lidí také myslí, že ačkoliv prodělali již léčbu proti svrabu, tak že jsou stále nakaženi svrabem, ale není to pravda. Po léčbě mastí již svrab u nich už není. V této době hojení je třeba se ubránit jen rozškrábání hojící se pokožky, aby se neprodlužovala doba vyléčení nástupem nové, v tomto případě, bakteriální infekce z rozškrábání.

V této hojící době je velice prospěšné používání jemného zásypu Sulfothion s koloidní sírou, jak je napsáno v jeho návodu. Tento jemný sýrový zásyp totiž mírní svědění, podporuje odlučování svrabem poškozené pokožky a také podněcuje vytváření pokožky nové a zdravé. Solfothion pomůže být po svrabu dříve fit. Sulfothion se dá volně koupit v lékárně bez lékařského předpisu. Na samotné usmrcení svrabu však nestačí!

Zdroj: Svrab, sežere vás za živa


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP