Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

ALERGIE NA KOČKY VYRÁŽKA

OBSAH

Koupejte své kočky

Pomůže taky tu kočku nebo kocoura vykoupat, kočky to sice nemají rády, ale lze to. Jsou pacienti, kteří své kočky koupou a docela často, zvykly si na to. Nedoporučuji, aby kočky, ale ani jiná zvířata, ležela v posteli, kde vám jejich alergen ulpí v povlečení a vy pak ho inhalujete řadu hodin. Dávejte na sebe pozor a několik dní předem, než půjdete do kontaktu se zvířátkem, si vezměte nějaké antihistaminikum (Claritin, Zirtec, Dithiaden).

Zdroj: Alergie na kočky

Diskuze

V diskuzi VYRÁŽKA. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluše Svitilova.

Dobrý den, má vnučka je alergicka.
má alergii na roztoče, prach a pyly. Objevila se u ni vyrážka v obličeji a po celem tele . neměla zarudle ani otekle oči . dýchala klidně.nekychala.syn mi řekl že je to projev alergie na mého pejska se kterým sice nepřišla do přímého kontaktu, jen prošla kolem dveří za kterými byl.Jak se prosim projevuje alergie psa. Nechtěla bych vnučce přítomností mého pejska ublížit. Děkuji za odpověď. Svitilova

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vyrážka.

Typické příznaky alergie

  • Při dětské alergii v očích se vyskytuje zánět očních víček, která jsou buď mokrá, nebo velmi suchá a lepkavá. U alergie v očích se také objevuje i otok očních víček.
  • Alergie na kůži se projevuje jako svědivá kožní vyrážka s puchýři nebo s intenzivně svědícími pupínky.
  • Alergie v zažívacím traktu se projevuje zvracením, krvácením ve stolici, průjmem, křečovitými bolestmi břicha.
  • Alergie na plicích a dýchacích cestách má astmatické příznaky, také se zde projevuje jako senná rýma, bolesti v krku a akutní respirační problémy.

Zdroj: Alergické reakce u dětí

Diskuze

V diskuzi ALERGIE NA KOČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat jestli někdo může mýt alergii na kočky,ale když ji má od kotete tak mu kočka nevadí. děkuji za odpověd

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Alergie na kočky

Prevence alergie

Vyvarovat se kontaktu s látkami, o kterých víme, že nás alergizují.

Zdroj: Kožní vyrážka z potravin

Poradna

V naší poradně s názvem VYRÁŽKA OKOLO ÚST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Děkuji,může to být třeba alergie z některých potravin nebo přísady co se dávají do jídel?
Petra

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přesnou příčinu vám sdělí lékař po vyšetření.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vyrážka okolo úst

Vyrážka na stehnech u dětí

Vyrážka na stehnech může signalizovat alergie, mykózy nebo atypickou formu atopické dermatitidy. Vyrážka na stehnech se může objevit při nošení nových kalhot, které ještě nebyly vyprány, nebo kalhot vypraných v novém pracím prostředku.

Příznaky

Vyrážka může mít různý charakter: od drobných červených skvrn nevystupujících nad povrch přes pupínky až po hrboly a puchýře.

Co s tím dělat

Při výskytu se doporučují stěry na mykologické i bakteriologické vyšetření, pokud antibiotikum nepomáhá, je nutné nasadit například krém Imacort a následně dle vyšetření kultivace jinou cílenou léčbu.

Obrázky

Takto vypadá vyrážka na stehnech u dětí.

Zdroj: Dětské pupínky

Poradna

V naší poradně s názvem KOSTIVALOVÁ MAST A ALERGIE NA NÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivona.

Bolely mne kolenní klouby, je mi 69 let, tak jsem si je i v noci , když to bolelo moc mazala kolena mastí, ale uělala se mi vyrážka, okolí kolena a na koleně. Mám neuropatii a nohy necitlivé + renální insuficinci, , namazala jsem si fleky tee tree olejem a rozjela se mi vyrážka, která svědí i pod koleny , jsou to růžové fleky s pupínkama , nemůže to být reakce na kostrivalovou mast, je prý agresivní. děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přestaňte užívat kostivalovou mast i TeaTree Oil a na bolavé klouby zkuste raději osvědčený Celadrin. Nechte vše zklidnit a alergická reakce by měla odeznít.
Na léčbu neuropatie doporučuji užívat vitamíny B komplex forte a k tomu ještě vitamín B12, calcium, kyselinu alfa-lipoovou s pozitivními účinky na nervová vlákna. Dále pak vitamín E a ginkgo biloba, jež zlepšují prokrvení dolních končetin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kostivalová mast a alergie na ní

Příznaky alergie na brusinky

Níže uvádíme některé společné příznaky spojené s alergií na brusinky.

  • Alergie na brusinky způsobuje vyrážku po celém těle – reakce na přecitlivělost. Tato vyrážka bývá zarudlá a svědí, občas je podobná skvrnám, které naskáčou po popálení kopřivou.
  • Alergie na brusinky může být spojena s pocitem tísně na hrudi, s otokem úst, jazyka, rtů a tváří.
  • Velmi vzácně se objevují respirační potíže, které se projevují dušností a lapáním po dechu.
  • Ve velmi vzácných případech dochází k anafylaktickému šoku. Tento šok je život ohrožující.

Při těžké formě alergické reakce je důležitá okamžitá hospitalizace a lékařská pomoc.

Zdroj: Alergie na brusinky

Diskuze

V diskuzi KOUPÁNÍ A DRBÁNÍ PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ShibaInu.

Dobrý den,

je možné, že za častým drbáním u psa je zapříčiněné častým koupáním viz. psiusmev.cz/media/p-… . My ho koupeme, protože hodně smrdí, tak nevím, co dělat... :( Vet na nic nepřišel :-o

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martin Bláha.

Na vinně může být také alergie. Pokud svědění stále přetrvává, raději zajděte na alergologický test - www.genomia.cz/cz/al…

Zdroj: diskuze Koupání a drbání psa

Psí alergie na roztoče

Alergie na roztoče, prach a plísně se projevují u psa stejně jako u člověka celoročně. Alergie na plísně se projevuje při pobytu ve vlhčím prostředí, s vlhkostí souvisí i alergie na roztoče, protože čím je větší vlhkost, tím se alergie zhoršuje. Pokud má tedy pes příznaky této alergie je třeba vlhkost vzduchu v bytě udržovat zhruba na 50 %. Zároveň by pes trpící alergií na prach a roztoče neměl trávit moc času v místnostech, kde se nachází polštáře, deky, povlečení a podobně, majitel by měl navíc tyto látkové předměty prát co nejčastěji.

Zdroj: Psí alergie

Poradna

V naší poradně s názvem VYRÁŽKA PO KOUPÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin Opatrný.

Dobrý den,

dnes se mi podruhé stalo, že po koupání v jezeře mi naskočila vyrážka po celém těle, kde došlo ke kontaktu s vodou. Po 15 minutách zmizí. Už se mi to letos jednou stalo při koupání v řece. Je mi 25 a dřív jsem s tím nikdy problém neměl. Dá se tomu nějak předejít? Nebude se to zhoršovat? Obě vody byly poměrně ledové.

Děkuji s pozdravem Martin Opatrný

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podle fotografie to vypadá, že se Vám na kůži udělala alergická vyrážka. To klidně může být způsobeno obsahem sinic ve vodě, ve které jste se koupal. Pomůže na to osprchování pod čistou vodou hned po tom, co vylezete z vody. Přesný důvod své vyrážky zjistíte na alergologii, kde Vám můžou udělat testy na obvyklé alergeny a podle výsledků určit rozsah Vaší alergie. Předejít se této vyrážce dá tím, že změníte místo na koupání. Také se prodávají léky na alergii, které se musí ale užívat v dostatečném předstihu (týden až dva), aby mohly zabránit podobným vyrážkám.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vyrážka po koupání

Novorozenecká vyrážka

Běžná novorozenecká vyrážka se objeví brzy po porodu, většinou okolo 3. týdne života. Během několika dní sama bez léčení zmizí. Kůže novorozence je velmi citlivá, proto se na ní snadno objeví kopřivka, pupínky nebo vyrážka.

Příznaky

U dětí se může objevit po celém těle, na rukou, na zadečku pod plenkami nebo pouze na obličeji. Projevuje se tak alergie, infekční nemoci, atopický ekzém nebo pouze běžné novorozenecké akné.

Co s tím dělat

Původ vyrážky u dětí pozná spolehlivě pouze kožní lékař. I když může kůže miminka vypadat někdy děsivě, většinou nejde o závažný problém.

Obrázky

Takto vypadá novorozenecká vyrážka.

Zdroj: Dětské pupínky

Diskuze

V diskuzi UŠI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jif.

Mám to samé, u mě je to alergie na nějakou potravinu, která se projevuje svěděním v uších, teprve půjdu na podrobnější testy.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kristyna.

alergie .Mám taky .... alergie na vše krom psa hnus velebnosti ....svědí mně pravé .

Zdroj: diskuze Uši

Alergie na pach česneku

Je-li vám nepříjemný zápach česneku, ale nemáte příznaky alergie po jeho požití, můžete užívat výtažek z česneku ve formě kapslí nebo zkusit použít sušený česnek, který nemá tak pronikavé aroma.

Zdroj: Alergie na česnek

Diskuze

V diskuzi ALERGIE?? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana H..

Dobrý den, již od srpna mě pravidelně např. jednou za týden oteče nějáká část těla.. paže, stehno pod zadkem, břicho, prso.. vždy se jedná o malý červený flíček, který se za pár hodin rozlije do gigantických rozměrů třeba 10-15cm jakoby oteklá mapa, je to většinou dost teplé a svědí to. 2x se mi již stalo že mi otekla i pulka obličeje se rtem a to většinou přes noc.
Na Alergologii jsem objednaná až na leden..ale ta nejistota je šílená.. z čeho to je? proč to je? Na jídlo na které jsem měla podezření jsem si dávala pozor,ale zrovna dneska jsem zase otekla na vnitřní straně paže.
posílám i foto, kdybyste náhodou věděli z čeho takový otoky můžou být.. děkuji s pozdravem
Hana H.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Slavka.

Neviem ci som spravne reagovala,ale malo to byt na Alergie??(tie iste priznaky

(Hana H. 9.11.2015 15:34)

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Alergie??

Projevy alergie

Projevy alergie na ořechy jsou podobné jako symptomy na jiné potravinové alergie. Jde tedy zejména o dýchací potíže, kožní projevy a také projevy v oblasti trávení. U ořechů se rovněž setkáváme s asi nejhorším projevem potravinové alergie – anafylaktickým šokem. Reakce alergického organismu na ořechy je velmi rychlá a projevuje se mezi 2–4 minutami. Křížení alergie na jeden druh ořechu s jiným druhem ořechu nebývá častá. Při zkřížených alergiích jde nejčastěji o kombinaci alergie na jeden typ ořechu a alergie na arašídy (podzemnici olejnou, burské oříšky). Sdružené nebo zkřížené alergie na ořech a na pyl se objevují nejčastěji u alergie na lískové oříšky a alergie na pyl břízy.

Zdroj: Život s alergií na ořechy

Diskuze

V diskuzi ALERGIE NA ČESNEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den, prosím o názor, zda je možné, aby se alergie na česnek - jinak nezjevná, projevila zvýšeným tepem a bušením srdce? Děkuji za informaci

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze ALERGIE na česnek

Alergie u psů na pyl

Alergie na pyl není u psů tak běžná, pokud se ale příznaky objeví, je třeba co nejvíce omezit vycházky venku na nejnutnější venčení. Dobré je také vypozorovat, kdy se alergie projevuje, protože stromy, trávy a plevele produkují pyly v různou roční dobu. Stromy například na jaře, trávy v létě a plevele na podzim. Tak se dá vypozorovat, na který typ pylu je pes alergický.

Zdroj: Psí alergie

Diskuze

V diskuzi ASI MÁM KOPŘIVKU ? KDO PORADÍ ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav (64 let).

Z ničeho nic mám každé ráno po téle svědivé pupeny a červenou vyrážku, již asi 14 dní. Také jsem měl oteklý ret a oční víčko. Jinak jsem poměrně zdravý, mám slabší cukrovku II.typu, neberu žádné láky, Během dne se mi vyrážka a pupeny téměř ztratí. Zkoušel jsem vynechat různá jídla a pití ale bez ůzpěchu. Je to zřejmě nějaká alergie a nemohu zjistit na co. Kdo máte podobné problémy a poradíte ?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel.

Dobrý den předpokládám že už váš problém asi nebude aktuální, ale mám takový problém také. Doktoři na nic nepřišli. V lednu roku 2016 se mi to objevilo poprvé trvalo asi čtyři měsíce a z ničeho nic přestalo každý den ráno výsev puchýřů po těle pokaždé na jiných místech jiné velikosti. A před dvěma dny to samé. Po 4 letech se mi to znovu vrátilo.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Vyrazka na tele

Příznaky alergie na med

Lidé alergičtí na včelí jed obvykle také nesnášejí jiné včelí produkty:

  • mateří kašička
  • propolis
  • med

Příznaky bývají různorodé. Při kontaktu alergenu s pokožkou se alergie projevuje nejčastěji jako svědivá kopřivka, případně jako ekzém (dermatitida). Při pozření včelího produktu se u alergika nejčastěji objevují trávicí potíže – nevolnost, zvracení, průjem. Může se však objevit i vyrážka na pokožce až svědivé otoky nebo ekzém, případně dýchací potíže, jako jsou kýchání, kašel a dušnost. Vzácně může reakce přejít do život ohrožujícího anafylaktického šoku.

Příznaky alergie na med zahrnují:

  • rýmu
  • kýchání
  • svědění v krku
  • otok rtů a jazyka
  • slzení očí
  • kopřivku
  • kožní vyrážku a svědění
  • potíže s dýcháním
  • závratě
  • bolesti hlavy
  • infekci
  • anafylaxi

Zdroj: Alergie na med

Projevy alergie na kůži

Na alergen v potravě může reagovat i kůže. 30 až 60 minut po snědení nevhodné potraviny se mohou objevit různé výsevy, zarudnutí, pocity svědění kůže. Přetrvávání kožních projevů může být různě dlouhé, někdy pár hodin, jindy pár dní. Pokud máte kožní problémy, je dobré myslet i na možnost alergie na některou potravinu. Pro potravinovou alergii je typické, že jsou kožní projevy souměrné. Pokud jsou například v loketních jamkách, tak jsou na obou rukou a podobně.

Zdroj: Kožní vyrážka z potravin

Pylová alergie

Pylová alergie se projevuje především alergickou rýmou a alergickým zánětem spojivek. Nejčastější je sezónní alergická rýma označovaná jako „senná rýma“.

Pylovou alergií mohou být postiženy i ostatní sliznice horních cest dýchacích. Projevy jsou kašel a svědění patra. Pokud alergie postihne i průdušky, rozvine se astma. K nejtypičtějším příznakům patří kašel, stavy hvízdavé dušnosti, noční kašel, ponámahová dušnost a hvízdání.

Zdroj: Alergie na pyl trav

Alergie na kočky a žlučník

Se žlučníkem vaše alergická reakce na kočky určitě žádnou souvislost nemá. Co se týče kočičího alergenu, tak to bohužel víme, že kočičí alergen je nejsilnější vůbec ze všech alergenů. Mezi nejsilnější alergeny řadíme prach, peří, roztoče, pyly, plísně a ze všech zvířat právě kočičí alergen. Kočičí alergen je tak silný, že dovede vyprovokovat i astma. Doporučuji se kočkám silně vyhýbat. Co se týče toho, že máte na některou kočku nebo kocoura alergickou reakci, někdy ano a někdy ne, to je zřejmě způsobeno tím, že s tím jedním zvířátkem, s kterým žijete pravidelně, dochází k takovým zvláštním imunologickým reakcím, kdy si vy na něj laicky řečeno jako by zvykáte, vy se desenzibilizujete na ten jeho konkrétní alergen. Při styku s cizím zvířetem pak vaše obrana selhává, protože nemáte vytvořeny protilátky na toto cizí zvíře a tam reagujete. Nelze na to ale spoléhat, protože se mohou z nenadání objevit alergické reakce i na to zvířátko, které máte dlouhou dobu doma. Ve vašem případě nedoporučuji si již žádné další kočičky kupovat, protože to dovede způsobit velké obtíže a léčba je potom velmi složitá.

Zdroj: Alergie na kočky

Příznaky alergií u dětí

Alergie u dětí se nejčastěji projevuje jako kopřivka, zarudnutí a pocit necitlivosti. Alergie také způsobuje svědění, bolení břicha a svědění nosu.

Zdroj: Alergické reakce u dětí

Léčba alergie na med

Používaným lékem na příznaky alergie na med je antihistamin. Mohou být použity i léky, které přinášejí úlevu od nepohodlí. Aby se zabránilo alergii na med, je důležitá léčba této alergie. Potraviny nebo nápoje s obsahem medu, by měly být vyloučeny z každodenního jídelníčku. Díky tomu se dá zabránit alergické reakci. U anafylaktické reakce může dojít k závratím, dušnosti, ztrátě vědomí nebo nízkému krevnímu tlaku. Anafylaktická reakce je často životu nebezpečná, proto je důležité okamžitě vyhledat lékařskou pomoc.

Zdroj: Alergie na med


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP