Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

ALTERNATIVNÍ LÉČBA RAKOVINY SLINIVKY

OBSAH

Rakovina slinivky biologická léčba

K léčbě se používá i radioterapie (ozařování) a chemoterapie. Relativní novinkou je biologická léčba, která spočívá v aplikaci biologických léků. Její momentální úspěšnost je relativně vysoká. Jinak samozřejmě existuje i nová léčba rakoviny slinivky, jež je ale většinou hodně nákladná. Jak již bylo řečeno, její úspěšné vyléčení závisí na tom, kdy je nemoc diagnostikována.

Zdroj: Rakovina slinivky břišní

Diskuze

V diskuzi TO SVEVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den, v článku se zminujete o alternativní léčbě rakoviny slinivky (byliny, aminokyseliny). Mohla bych poprosit o podrobnější informace?
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Svevi.

Anona ostnitá je plod stromu graviola, a to je zázračný zabiják rakovinných buněk, 10000x silnější než chemoterapie. Účinně útočí na zhoubné buňky 12 typů rakoviny a zabíjí je, včetně rakoviny tlustého střeva, prsu, prostaty, plic a slinivky. O třech složkách je dokázáno, že jsou při zpomalování růstu rakovinných buněk 10 000 krát silnější než Adriamycin, běžně používané chemoterapeutické léčivo! A co navíc, na rozdíl od chemoterapie složky extrahované ze stromu graviola selektivně pronásledují a zabíjí pouze rakovinné buňky. Nepoškozují zdravé buňky!
Dále si přečtěte informace od MUDr. Warburga a Dr. Budwigové
Používejte: čínské houby, colostrum direct, aloe vera gel Sivera, breussova zeleninová směs, čaje protirakovinné - aspoň půl litr denně jednoho z čajů /šalvěj + meduňka + třezalka + máta/ s čajem z červeného lapacha/čaj Inků/, z pakostu smrdutého a Guduchi-nepálsky-vše k dostání v lékárnách, lněný olej + lněné semínko + 10 %tvaroh/silný alt. protirakovin. přípravek dle Dr. Budwigové, kličkový olej- denně 1-2polévkové lžíce /lze užívat současně s kefírem z tibetské houby, anone ostnitá, vitamin- B17 k dostání z Mexica, USA, náš preparát obsahuje zanedbatelné množství, enzymy - 1 až 2x ročně využívat Wobenzym 800mg 3x denně 10tbl půl hod před jídlem. Při zažívacích obtížích dop. tibetskou houbu k výrobě kefíru/snadné, levné, zharmonizuje mikrobiální systém střev a navrátí potřebnou chuť k stravování. Vždy alternativní léčbu konzultujte se svým lékařem.

Zdroj: diskuze to svevi

Rakovina slinivky alternativní léčba

Vyvážená kombinace extraktu z léčivých rostlin bohatých na třísloviny ve spojení s aminokyselinami účinně ničí rakovinné buňky (vyvolává apoptózu) a je mnohanásobně silnější než většina chemoterapeutických prostředků, přičemž nemá žádný negativní vliv na zdravé buňky. Jeho pomocí lze úspěšně, bezpečně a účinně bojovat proti nádorům slinivky. Jde o přírodní terapii, která nezpůsobuje extrémní nevolnosti, ztráty na váze a vypadávání vlasů, a přitom neovlivňuje zdravé buňky.

Zdroj: Rakovina slinivky břišní

Poradna

V naší poradně s názvem ALTERNATIVNÍ LÉČBA RAKOVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladislav.

Dobrý den, maminka má zhoubný nádor na ledvině. Jedna ledvina vyoperovaná, druhá částečně vyoperovaná (zbytek ledviny nefunkční). Jedná se o grawitzův tumor, metastáze v uzlinách, cévách , svalech a zřejmě i na plicích. Nádor je označen g4- tedy nejvíce agresivní. Lékaři již nedávají žádnou naději a na vlastní riziko ji zřejmě odvezeme domů (dle lékářů zemřít). Nechceme se však vzdát bez boje proto bojujeme alternativní léčbou, které věřim více než chemoterapiím. Mamka pobírá z prášků pouze paralen na teplotu a zřejmě nějaký prášek na srdce. Dále proti problémům při dýchání dostává cca jednou za den morfín.
Chtěl jsem se zeptat na níže sepsaný jídelníček, který jsme sestavili.


Ráno – 250 ml zeleninové štávy,
Tvaroh se lněným olejem a rozemletými lněnymi semínky cca 8lžic
Aloe vera – 30ml
Roztok javorový sirup + zažívací soda 1 lžička
Oběd- zásaditá potrava (zelenina)
Roztok javorový sirup + zažívací soda 1 lžička
Odpoledne- zeleninová štáva 250ml
Večeře- zelenina/ovoce
Aloe vera 30 ml
Roztok javorový sirup + zažívací soda 1 lžička
Čaj z kořene pampelišky
Případné doplňky-liposomální vitamín C, koloidní stříbro,chlorela, graviola , cordyceps
Z těchto doplňků bych vybral pouze něco, aby se vše nepřeplácalo a aby bylo tělo schopno vše strávit a vyloučit. Celkem se mi líbí graviola a vit. C. Mam ale obavy vzhledem k nefunkčnosti ledvin zda nemohou nastat nějaké problémy? Proto prosim o radu, opakuji že ledviny nefungují a mamka chodí 3x týdně na dialízu.
Dále bych chtěl poradit s léčbou chloridem cesným- tato léčba se mi zdá velmi účinná , ale myslím, že je zde nutné poradit se o dávkování,aby se to více nezhoršilo. Mamka váží cca 60kg a je jí 59let. Našel jsem toto dávkování , nevím co je z toho nejvíce důležité, nebo zda jde něco vynechat, či není li problév v ledvinách?
Denní dávkování rozložené na 3 až 4 dávky
a. CsCl (chlorid cesný) 3 – 6 gramů (viz poznámky autora 1,2,3)
b. KCl (chlorid draselný) 2 – 4 gramy
c. Vitamn C 5 – 10 gramů
d. Vitamín A 50 000 international units
e. Zn gluconate 100 – 200 miligramů
f. Organický selén 100 – 200 mikrogramů
g. Amygdalin (laetrile) Podle ošetřujícího lékaře

Mohl byste mi něco doporučit či poradit? Děkuji mnohokrát
Vladislav

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Podle popsané diagnózy se skutečně jedná o terminální fázi v životě vaší maminky. Chápu vaši snahu za každou cenu něco podniknout k prodloužení života, ale v některých situacích to bohužel nedokážeme vůbec ničím a toto je zřejmě ten případ. Váš jídelníček je dobrý. Důležité je aby vyhovoval požadavkům nofrologů, kteří dozorují dialýzu, s nimi je to třeba prodiskutovat. Také je třeba brát ohledy na chuťové požadavky vaší maminky, aby ji především jídlo chutnalo.
Připravte se na to že maminka brzi zemře a přijmněte to jako součást její další existence v nové dimenzi. Vnímejte to jako transofrmaci jejího života do nových podmínek, kde nebude tato její nemoc ani bolesti, které nyní má. Tím že zemře se vysvobodí z pozemských těžkostí a nalezne klid a odpočinek. Když toto přijmete, tak ulehčíte její odchod pro ní samotnou i pro sebe.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Alternativní léčba rakoviny

Dědičnost rakoviny slinivky

Výzkumy ukazují na zvýšenou pravděpodobnost onemocnění u lidí s určitými rizikovými faktory. K těm patří věk – většina nádorů vzniká po 60. roce, dále kouření (dvakrát až třikrát větší pravděpodobnost), cukrovka, chronický zánět slinivky a dědičnost. Při léčbě se směřuje ke genetickému vyšetřování rodin, ve kterých se objevila chronická pankreatitida nebo rakovina.

Zdroj: Rakovina slinivky břišní

Poradna

V naší poradně s názvem KURKUMA A RAKOVINA JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk .

Lze kurkumu užívat při alternatívní lečbě rakoviny jater-lekařsky se nedá léčit.
Jak a v jakém množství.
Děkuji za odpověď.
ZK

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podle světových poznatků kurkuma, respektive Curcumin, není lék na rakovinu jater, ale může hrát důležitou roli, jako podpůrný prostředek v jejich konzervativní léčbě pomocí cytostatik. Maximální bezpečná dávka, která byla ověřena lékařskou studií, je 8 gramů cucruminu denně po dobu tří měsíců. Máte-li zájem o další hloubání v této oblasti, tak zde přikládám odkaz na anglicky psaný článek, který se věnuje tomuto tématu: www.canceractive.com…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kurkuma a rakovina jater

Alternativní/přírodní léčba rakoviny

  • Odstranění cukrů a nezdravého jídla z potravy.
  • Odstranit potraviny s vysokým obsahem tuků.
  • Konzumovat syrové potraviny s vysokým obsahem nutričních hodnot.
  • Omezit opalování.
  • Užívat byliny vhodné k léčbě rakoviny.
  • Mít pozitivní postoj, což znamená, vyvarovat se stresu a podporovat svůj imunitní systém.

Zdroj: Babské rady na rakovinu

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA PANKREAS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

ahojky naší dceři zjistili rakovinu slinivky loni v únoru po porodu. snaží se být silná, ale já jí to nevěřím.dá se tato forma rakoviny vyléčit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Každé onemocnění je možné léčit. Když pak pacient k tomu ještě sám chce, tak to jde ještě lépe. Proto byste měla své dceři důvěřovat a podporovat ji v jejím přesvědčení, protože naděje umírá poslední. Když bude mít vaše dcera ve vás podporu, tak se ji to bude určitě lépe zvládat, než když jí nebudete věřit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rakovina pankreas

Rakovina jater metastázy

Metastázy rakoviny jater se nejčastěji šíří do plic, mozku nebo slinivky břišní. Ovšem mohou se vyskytnout také jinde. Tyto metastázy výrazně snižují šanci na přežití.

Zdroj: Rakovina jater

Poradna

V naší poradně s názvem FINANCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav Nevrlý.

Dobrý den. Prosím-Vás kolik hradí pacient za biologickou léčbu rakoviny slinivky bříšní. Děkuji Nevrlý.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pokud jste lékařem zařazen do biologické léčby, pak je léčba zdarma a hradí ji Vaše zdravotní pojišťovna. Jinak jde o desítky tisíc korun měsíčně a na hodně dlouho, v podstatě napořád.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Finance

Jaké jsou nemoci slinivky břišní?

Onemocnění slinivky způsobuje téměř vždy velmi závažné stavy a podle projevů a laboratorních vyšetření se dělí zhruba na tři základní skupiny:

  • Akutní zánět slinivky břišní
  • Chronický zánět slinivky břišní
  • Nádory slinivky břišní

Dle určené diagnózy se přistupuje k léčbě a následné rehabilitaci (dieta, změna životního stylu, aplikace inzulínu a podobně) nemocného. Mezi známé nemoci, které se spojují se slinivkou břišní, patří diabetes mellitus (cukrovka).

Zdroj: Léčba slinivky břišní

Poradna

V naší poradně s názvem DIETA PŘI RAKOVINĚ SLINIVKY BŘIŠNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Kudrna.

Jaké jídla jsou zakázaná a jaké povolena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Když už rakovinu slinivky máte, tak od diety neočekávejte žádné velké léčebné účinky. Spíše zde půjde o to, nezhoršovat zdravotní stav, který už tak komplikuje rakovina a její léčba.
Tady je uvedeno co je vhodné jíst při rakovině slinivky: www.ceskenemoci.cz/r…

Zdroj: diskuze Dieta při rakovině slinivky břišní

Jak bolí rakovina slinivky břišní

Rakovina slinivky břišní vzniká většinou z neznámých příčin, podobně jako i některé další typy rakoviny. Rakovina slinivky břišní zasahuje malý, ale důležitý orgán, bez kterého se lidské tělo neobejde. Rakovinové bujení napadá slinivku velmi tiše a bez velkých příznaků. Rakovina slinivky a jater bývá nejagresivnější vůbec. Nejčastější projev rakoviny slinivky je bolest v oblasti břicha. Postupně se může objevovat únava, nechuť k jídlu, neurčité tlakové bolesti břicha, pocit na zvracení nebo i zvracení nedlouho po jídle. Při útlaku žlučových cest vzniká často žloutenka. Při poškození větší části tkáně slinivky může vzniknout i cukrovka nebo se objevují projevy akutní pankreatitidy, tedy akutního zánětu slinivky. Často jsou bohužel patrné až příznaky posledního stadia rakoviny slinivky. Spojitost mezi sebou mají i například bolest beder a rakovina slinivky. Pokročilá fáze je spjata s náročnou léčbou a velkými bolestmi. Je třeba říci, že rakovina slinivky a nechutenství spolu souvisejí již na počátku a fungují jako jeden ze znaků nemoci.

Bylo zjištěno, že přítomnost karcinomu tlustého střeva a karcinomu vaječníku u příbuzných také zvyšuje riziko vzniku karcinomu slinivky. Nezhoubné nádory slinivky se vyskytují vzácně. Karcinom slinivky však patří mezi sedm nejčastějších nádorových bujení v České republice a je považován za jeden z nejzhoubnějších nádorů. Vzhledem k tomu, že se zpočátku projevuje nespecifickými příznaky, je potřeba na něj včas myslet a při podezření se co nejdříve dostavit k lékaři.

Zdroj: Slinivka a její umístění v těle

Diskuze

V diskuzi ALTERNATIVNÍ LÉČBA RAKOVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladislav.

Dobrý den, maminka má zhoubný nádor na ledvině. Jedna ledvina vyoperovaná, druhá částečně vyoperovaná (zbytek ledviny nefunkční). Jedná se o grawitzův tumor, metastáze v uzlinách, cévách , svalech a zřejmě i na plicích. Nádor je označen g4- tedy nejvíce agresivní. Lékaři již nedávají žádnou naději a na vlastní riziko ji zřejmě odvezeme domů (dle lékářů zemřít). Nechceme se však vzdát bez boje proto bojujeme alternativní léčbou, které věřim více než chemoterapiím. Mamka pobírá z prášků pouze paralen na teplotu a zřejmě nějaký prášek na srdce. Dále proti problémům při dýchání dostává cca jednou za den morfín.
Chtěl jsem se zeptat na níže sepsaný jídelníček, který jsme sestavili.


Ráno – 250 ml zeleninové štávy,
Tvaroh se lněným olejem a rozemletými lněnymi semínky cca 8lžic
Aloe vera – 30ml
Roztok javorový sirup + zažívací soda 1 lžička
Oběd- zásaditá potrava (zelenina)
Roztok javorový sirup + zažívací soda 1 lžička
Odpoledne- zeleninová štáva 250ml
Večeře- zelenina/ovoce
Aloe vera 30 ml
Roztok javorový sirup + zažívací soda 1 lžička
Čaj z kořene pampelišky
Případné doplňky-liposomální vitamín C, koloidní stříbro,chlorela, graviola , cordyceps
Z těchto doplňků bych vybral pouze něco, aby se vše nepřeplácalo a aby bylo tělo schopno vše strávit a vyloučit. Celkem se mi líbí graviola a vit. C. Mam ale obavy vzhledem k nefunkčnosti ledvin zda nemohou nastat nějaké problémy? Proto prosim o radu, opakuji že ledviny nefungují a mamka chodí 3x týdně na dialízu.
Dále bych chtěl poradit s léčbou chloridem cesným- tato léčba se mi zdá velmi účinná , ale myslím, že je zde nutné poradit se o dávkování,aby se to více nezhoršilo. Mamka váží cca 60kg a je jí 59let. Našel jsem toto dávkování , nevím co je z toho nejvíce důležité, nebo zda jde něco vynechat, či není li problév v ledvinách?
Denní dávkování rozložené na 3 až 4 dávky
a. CsCl (chlorid cesný) 3 – 6 gramů (viz poznámky autora 1,2,3)
b. KCl (chlorid draselný) 2 – 4 gramy
c. Vitamn C 5 – 10 gramů
d. Vitamín A 50 000 international units
e. Zn gluconate 100 – 200 miligramů
f. Organický selén 100 – 200 mikrogramů
g. Amygdalin (laetrile) Podle ošetřujícího lékaře

Mohl byste mi něco doporučit či poradit? Děkuji mnohokrát
Vladislav

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr Štýbr.

dobrý den, s vývarem kořene pampelišky mám osobně velice dobré zkušenosti. Asi to není všelék, ale apoptozní účinky na zhoubné buňky jsou nejméně 100x větší než u chemoterapie. Doporučuji 3x denně vývar z jedné polévkové lžíce sušeného kořene pampelišky. Hodně toho najdete na internetu. Přeji zlepšení stavu u Vaší maminky.
Štýbr

Zdroj: diskuze Alternativní léčba rakoviny

Doba přežití u rakoviny jater

Zhoubné nádory se často projevují nespecifickými klinickými příznaky (jako jsou například váhový úbytek, ztráta chuti k jídlu, teploty). Úmrtnost u tohoto onemocnění závisí na jeho rozsahu. Dobu přežití ovlivňuje mnoho faktorů. Tím nejdůležitějším je objevení rakoviny v raném stadiu, včasný lékařský zákrok a také to, aby se nerozšířily metastáze. Právě rozšíření metastází obvykle bývá u jakéhokoliv nádorového onemocnění fatální. U rakoviny jater se metastáze nejčastěji šíří do plic, mozku nebo slinivky břišní. Mohou se však vyskytnout i jinde.

Zdroj: Rakovina jater poslední stádium

Poradna

V naší poradně s názvem DIETA PŘI RAKOVINĚ SLINIVKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Dolanska.

Kdo mi poradi jakou dietu mam drzet pri rakovine slinivky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Doposud nebyly u žádné diety prokázány účinky, které by měnily riziko rakoviny pankreatu. Dieta bohatá na ovoce a zeleninu s nízkým obsahem masa je nejlepší stravou pro celkové zdraví. Neexistuje žádná určitá technika prevence rakoviny pankreatu. Nicméně nekouření, cvičení a správné stravování jsou nejlepší volbou pro celkově zdravý životní styl.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dieta při rakovině slinivky

Rakovina slinivky prognóza

Léčba nádorů slinivky břišní spočívá v jejich radikálním chirurgickém odstranění u těch pacientů, u kterých se jej podaří diagnostikovat včas, což je asi jen u 15 % případů. U ostatních pacientů léčíme pomocí onkologické léčby cytostatiky, jež sice neprodlouží život, ale daří se díky ní zlepšit jeho kvalitu a zmírnit utrpení nemocných. Většina pacientů s karcinomem pankreatu zemře do roka od stanovení diagnózy.

Zdroj: Rakovina slinivky břišní

Diskuze

V diskuzi LÉČBA RAKOVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela.



Já si nejsem jistá jak je to s tou biologickou. Já chodím na Remicade (jeden z léků biologické léčby) kvůli pokročilé lupénce, na to mi to hodně pomohlo, ale rakovina to nevím… :-|

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Na Vasem miste bych zkusila vsechno, vc. biologicke lecby, pokud bude vhodna. U rakoviny prsu ma dobré vysledky Inocell, jeho ucinek je proveren klinickymi studiemi. V tomto pripade se ale zvysuje jeho davka na 8-10 tablet denne. Pripadne se poohlednete po necem dalsich, cokoli co muze pomoci je dobré.

Zdroj: diskuze Re: léčba rakoviny

Strava pro zdravou slinivku

  • Brokolice je vynikajícím prostředkem v případě rakoviny slinivky břišní. Konzumace brokolice se totiž ukázala jako velmi účinná, protože některé fytochemikálie v ní obsažené mohou pomoci v boji proti rakovinným buňkám. Zároveň působí jako antioxidanty, což má za následek detoxikaci krve.
  • Hrozny jsou považovány za další důležitý prostředek v případě karcinomu pankreatu. Hrozny mohou pomoci při snižování produkce estrogenu, a proto mohou být užitečné při léčbě choroby, jako je rakovina plic, stejně jako při léčbě rakoviny slinivky břišní. Nejlepší jsou červené hrozny.
  • Ženšen je rovněž cenný při léčbě rakoviny slinivky břišní. Zároveň je velmi účinný při zvyšování odolnosti vůči cizím částicím.
  • Myrha je další domácí lék, který může být použit následně spolu s chemoterapií a radioterapií v případě rakoviny slinivky břišní. Díky svým protizánětlivým a antibakteriálním vlastnostem může pomoci při léčbě rakoviny prsu, slinivky břišní, stejně jako rakoviny prostaty.
  • Doporučuje se i pití zelených čajů.
  • Aloe vera je také prospěšná při léčbě rakoviny, a to zejména rakoviny prostaty a pankreatu. Konzumace čerstvě extrahovaného gelu aloe vera jednou denně může být užitečnou prevencí právě před těmito nemocemi.
  • Vhodné je pití čerstvé ovocné nebo zeleninové šťávy. Pacientům s rakovinou by měla být poskytnuta šťáva z čerstvých jablek, třešní, manga a podobně. Tyto šťávy jsou užitečné při zvyšování imunity pacientů.
  • Při léčbě rakoviny slinivky břišní je důležitý lykopen. Potravinami bohatými na lykopen jsou melouny, meruňky, guava a mnoho dalších. Konzumace těchto plodů představuje efektivní způsob, jak vyléčit rakovinu žaludku a slinivky břišní.
  • Osvědčila se i sója. Konzumace sójových či fazolových výhonků nebo vařených sojových bobů spolu s každodenní stravou pomáhá při léčbě slinivky břišní stejně jako při rakovině prsu. Sója obsahuje také enzymy, které napomáhají při prevenci rakoviny.
  • Vynikající je také listová zelenina. Pomáhá při snižování rakovinných buněk. Její konzumace nejen zlepšuje náš imunitní systém, ale i odstraňuje toxiny z těla.

Zdroj: Podrážděná slinivka

Poradna

V naší poradně s názvem CESTOVÁNÍ PO LÉČBĚ RAKOVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Po ukončené léčbě rakoviny prsu - operace , chemoterapie , ozařování , biologická léčba ukončena v říjnu 2018 bych chtěla cestovat do Dubaje , Turecka je tpo vhodné? děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jestli myslíte říjen 2019, tak jet můžete kamkoliv. Přesto ale o své cestě informujte svého lékaře, upozorní vás na možná rizika, doporučí očkování a vybaví vás užitečnými léky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cestování po léčbě rakoviny

Uložení orgánů v těle – obrázek

Kde přesně se slinivka v lidském těle nachází? Na tomto obrázku můžete vidět uložení slinivky v našem organismu.

Umístění slinivky v těle

Zdroj: Umístění slinivky břišní

Příčiny onemocnění slinivky břišní

Příčin onemocnění tohoto orgánu není mnoho, o to víc jsou však nebezpečné:

  • Alkohol. Nejčastějším důvodem všech nemocí slinivky břišní je nadměrné a dlouhodobé požívání alkoholu. Alkohol ničí tkáň slinivky a může způsobit nejen zánět, ale i karcinom (nádor).
  • Špatné stravování. Pokud se do jídelníčku zařazují převážně tučná a přepálená jídla, může to slinivku podráždit a způsobit její zánět.
  • Žlučový kamínek. Pokud je žlučový kamínek malý a rozhodne se cestovat žlučovými cestami, může dojít k ucpání společného vývodu slinivky a žlučníku. Žluč pak poškodí slinivku. I enzymy slinivky, pokud se aktivují přímo v orgánu, mohou slinivku podráždit a vyvolat její zánět.

Příčiny onemocnění se často kombinují a je těžké určit, co za vzniklý problém může nejvíc. Každopádně se k léčbě přistupuje komplexně, aby se zabránilo dalšímu poškození orgánu.

Zdroj: Léčba slinivky břišní

Bolest při rakovině slinivky

Počínající nádor slinivky břišní je většinou asymptomatický (bez příznaků), v čemž spočívá jeho zhoubnost a zrádnost. O něco později se nádor může vyznačovat zažloutnutím sliznic a kůže (tzv. ikterem čili žloutenkou, která nemá infekční původ), po němž se s odstupem asi tří měsíců dostavuje bolest břicha, stavy nevolnosti a další neurčité obtíže. Existuje jediná výjimka, kdy se nemoc začne projevovat v časnějším stadiu – pokud nádor postihne vývodné cesty slinivky. Dotyčný pak trpí bolestmi břicha.

Zdroj: Rakovina slinivky břišní

Biologická léčba rakoviny plic

Karcinom plic patří mezi nejčastější nádory v České republice a bohužel i mezi ty s nejhorší prognózou. Cílená léčba se stále zdokonaluje a pomalu začíná vytěsňovat i chemoterapii. Její výhody spočívají v přesném působení na daný nádor – oproti chemoterapii, která zničí prakticky všechny rychle se dělící buňky v lidském organismu. U nádorů plic je tato léčba srovnatelná s chemoterapií, ale má lepší profil nežádoucích účinků. Cílená léčba je v České republice zatím dostupná jen omezeně.

Zdroj: Bio léčba rakoviny

Biologická léčba metastáz

Metastázy se většinou neoperují, ale musí se postupovat individuálně. U tohoto stavu moderní léky nemocného bohužel nemohou uzdravit, ale prodlouží mu život.

Zdroj: Bio léčba rakoviny

Potraviny pro zdravou slinivku

Zde jsou vhodné potraviny, které podporují a léčí slinivku břišní:

  • borůvky a třešně
  • brokolice
  • červené hrozny
  • špenát
  • sladké brambory
  • jogurt

Zdroj: Léčba slinivky břišní


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP