Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

ANTIMYKOTIKA BEZ PŘEDPISU

OBSAH

Antimykotika bez receptu na kvasinky

Léčivá látka oxikonazol tlumí růst a zastavuje množení nižších hub (kvasinek a plísní) a některých bakterií. Myfungar krém se používá k léčbě plísňových a kvasinkových onemocnění kůže končetin, trupu, vlasaté části hlavy a vnějších pohlavních orgánů, dále jako doplněk léčby plísňového onemocnění nehtů. Používá se 1x denně.

Zde můžete vidět cenu krému Myfungar s léčivou látkou oxikonazol.

Zdroj: Antimykotika bez receptu

Diskuze

V diskuzi ANTIMYKOTIKA PŘI LÉČBĚ ASTMATU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Tomková.

Po letech užívání přípravku seretaid jsem přišla na to, že mám drsný jazyk a po dotazu u lékařky mi zjistila plísně / asi candidi v hltanu/. Byla mi změněna léčba na jiné preparáty a doporučen lék nystatin -gel. Antimykotika mají doplatek 800,- na jednu dávku, proto mi je nenapsala. Dotaz: Jsem diabetik,nesladím,ale jím v omezeném množství škroby ve chlebu, těstovinách,rýži. Existuje přírodní lék, který mne zbaví plísňového onemocnění v hltanu? Zatím řeším v sezoně pojídáním borůvek,kys.zelí,česnek. Děkuji předem za rady. Ivana

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Antimykotika při léčbě astmatu

Antimykotika bez receptu na plíseň penisu

Mykóza penisu se léčí pomocí antimykotických přípravků. Jsou to lokálně fungicidní léky, což znamená, že jde o látky hubící houby a plísně. Mezi tyto léky patří Clotrimazol HBF. Přípravek je určen k léčbě kožních a slizničních onemocnění způsobených kvasinkami, plísněmi a některými bakteriemi, diagnózu těchto onemocnění určí vždy lékař, se kterým se poraďte o vhodnosti používání přípravku CLOTRIMAZOL HBF krém. Použití 2–3x denně.

Zde můžete vidět cenu CLOTRIMAZOL HBF krému.

Zdroj: Antimykotika bez receptu

Poradna

V naší poradně s názvem ANTIDEPRESIVA BEZ PŘEDPISU LEXAURIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Novotna.

Nejak spatne chapu.Da se tedy Lexaurin volne koupit v lekarne nebo ne.Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lexaurin nejde koupit bez předpisu. Je to komplikovaný lék a je třeba ho užívat s vědomím lékaře. Lexaurin je lék proti depresi a je jen na lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Antidepresiva bez předpisu lexaurin

Ostatní systémová antimykotika

Griseofulvin – má úzké spektrum účinku, zabraňuje prorůstání vláken kůží, používá se k léčbě onychomykóz (plísňové onemocnění nehtů).

Flucytosin – je širokospektrální, dobře proniká tkáněmi, používá se k léčbě systémových mykóz.

Zdroj: Antimykotika pro muže

Diskuze

V diskuzi LÉKY BEZ PŘEDPISU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karolina Forstová.

Indap,Moduretik

APO-Allopurinol

Detralex

Amprinal

Zaildar

Tyto léky jdou nahradit léky bez předpisu?Poraďte,prosím

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Léky bez předpisu?

Antimykotika do úst

Kandidy nejsou citlivé na antibiotika používaná k léčbě bakteriálních infekcí. K léčbě se tedy používají antimykotika (nystatin, amphotericin B a flukonazol). Na flukonazol je však rezistentní Candida krusei. Postižení sliznice dutiny ústní se léčí klotrimazolem nebo nystatinem. Někdy je léčba neúspěšná a je potřeba jí pomoci změnou jídelníčku a případně i vhodnými doplňky stravy. Terapie je vždy dlouhodobá.

Zdroj: Kvasinky na jazyku

Poradna

V naší poradně s názvem VERMOX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Cjhtěl jsem se zeptat, kde bych mohl uvedený lék koupi bez lék,předpisu. Vůběc si nemumím představit, že bych šel k doktorovi s problémem, že mám roupy. Bohužel mám s tím problém a nevím jak jej mám vyřešit. Exituje nějaký jiný účinný lék bez předpisu na roupy.?děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vaše obavy nebo stud z toho, že máte roupy nejsou na místě. I když se vám to zdá nepříjemné, tak pro lékaře je to naprosto běžná záležitost a pro rychlé vyléčení roupů je to to nejlepší, co pro sebe můžete udělat - zajít s tím k doktorovi. Zaprvé není jisté, že skutečně máte roupy a za druhé léčba roupů je trochu nebezpečná a není radno ji dělat na vlastní pěst. Pokud i přesto nechcete jít k lékaři, tak si můžete objednat Vermox v americkém obchodě Amazon.com a do 2 týdnů ho máte doma. Vermox je nebezpečná látka, proto respektujte pokyny výrobce uvedené na obalu. Do dvou týdnů od zahájení léčby byste se měl roupů zbavit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vermox

Antimykotika bez receptu na kožní plísně

Candibene 1% sprej a Clotrimazol kožní sprej (roztok) jsou přípravky určené na kožní mykózy. Léčivou látkou je klotrimazol – antimykotikum pro kožní podání. Tlumí růst řady choroboplodných hub, včetně dermatofytů, kvasinek a plísní. Působí i na některé druhy bakterií. Používá se k léčbě infekcí kůže a nehtů dospělých a dětí od 2 let. Aplikuje se 2–3x denně.

Zde můžete vidět cenu spreje Candibene 1%.

Zde můžete vidět cenu kožního spreje Clotrimazol.

Zdroj: Antimykotika bez receptu

Poradna

V naší poradně s názvem ANOPYRIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Soukupová Jaroslav.

Dobrý den,ráda bych věděla ,proč mi v lékárně nechtějí prodat lék anopyrin bez předpisu?Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Anopyrin je bohužel jen na lékařský předpis. Anopyrin obsahuje 100 mg kyseliny acetylsalicylové. Existuje řešení v podobě jiného přípravku se stejným obsahem kys. acetylsalicylové ale bez předpisu. ASPIRIN PROTECT a STACYL jsou registrovaná léčiva a s ověřením obsahují také 100 mg kyseliny acetylsalicylové a jsou k dostání bez předpisu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Anopyrin

Antimykotika bez receptu na vaginální mykózu

Canesten GYN Combi Pack klotrimazol vaginální tableta + krém je produkt určený na léčbu gynekologické mykózy, infekce vyvolané Trichomonas vaginalis a některými G+ a G-mikroby. Krém navíc působí i na kandidové balanitidy a kožní mykózy. Používá se vaginálně jednorázově tableta, krém je určen rovněž pro léčbu partnera a pro aplikaci ve vulvální a anální oblasti: 2–3x denně.

Zde můžete vidět cenu Canesten GYN Combi Pack klotrimazol vaginální tableta + krém.

Zdroj: Antimykotika bez receptu

Diskuze

V diskuzi se k tomuto tématu vyjádřil uživatel .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Viagra.

leky-pro-erekci.webn… kvalita a účinnost zaručena

Zdroj: diskuze Err-cist_db udaje(path, web, )

Protiplísňový lék

Protiplísňové léky – nejen pro muže – se dělí na následující skupiny.

Zdroj: Antimykotika pro muže

Diskuze

V diskuzi HYPNOX LÉČÍ PROBLÉMY SE SPÁNKEM BEZ PŘEDPISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olová dita.

jak to, že nemáte u příbalových letáků vedlejší účinky

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze HypnoX léčí problémy se spánkem bez předpisu

Antimykotika bez receptu na plíseň nehtů

Clotrimazol pomáhá léčit mykotické infekce kůže vyvolané kvasinkami, plísněmi a dalšími, jako Malassezia furfur a infekce způsobené Corynebacterium minutissimum. Ty se mohou projevit jako mykotická onemocnění nohou, kůže a kožních záhybů, například pityriasis versicolor (pityriáza), erythrasma nebo povrchní kandidózy. Clotrimazol také velmi dobře vybělí i od plísně zažloutlé nehty: Když Clotrimazol pravidelně stříkáte pod žlutý nehet zasažený plísní, žluté nehty na nohou nebo rukou do několika dnů krásně zbělají, plíseň zmizí a započne hojení nehtového lůžka. Hojení nehtového lůžka po plísni trvá dlouho, lůžko se zaceluje rychlostí přibližně půl milimetru za měsíc! V tomto procesu je nezbytné soustavné léčení Clotrimazolem. Používá se 2–3x denně.

Zde můžete vidět cenu Clotrimazolu.

Zdroj: Antimykotika bez receptu

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

je možné koupit antibiotika bez lékařského předpisu nebo který lékař mi je může předepsat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Antibiotika jinak než na předpis koupit nejdou. Předepsat je může kterýkoli doktor, i praktický lékař. Na svědění penisu zpravidla antibiotika nepomůžou. Na to se předepisuje mast s kortikoidy, která nepříjemné svědění rychle odstraní. Doporučuji nestydět se a zajít ke kožnímu lékaři, nežli se snažit o samoléčbu ATB.

Zdroj: diskuze Svědění penisu

Triazolová antimykotika

Triazolová antimykotika mají široké spektrum účinku. Působí proti většině původců mykotických infekcí.

Zástupci

Flukonazol – je účinnější než imidazolová antimykotika. Vyvolává méně nežádoucích účinků. Podává se při orgánových a diseminovaných mykózách. Využívá se v léčbě řady plísňových infekcí od banálních po ty velmi závažné. Z běžných plísňových nemocí může jít o slizniční kvasinkové infekce (kvasinkové infekce dutiny ústní, kvasinkový zánět jícnu), kvasinkové infekce hlubokých tkání a plísňové infekce nehtů. Z méně častých infekcí může být použit například u kryptokokových infekcí (kryptokoková meningitida). Lék může být podáván i preventivně některým pacientům s oslabenou imunitou jako prevence vzniku plísňové infekce. Jsou to zejména hematologičtí pacienti léčení chemoterapeutiky pro leukémie a pacienti po transplantacích. Flukonazol se vyrábí v podobě tabletek o síle 100 miligramů a smí být užíván pouze dle přesného doporučení lékaře. Dávka léků je značně individuální a závisí na tíži a lokalizaci infekce a na celkovém zdravotním stavu pacienta. U lehkých plísňových infekcí může u dospělého člověka postačit 100–200 miligramů denně, závažné infekce mohou vyžadovat denní dávku 400–800 miligramů. Flukonazol může mít řadu vedlejších účinků. Poměrně časté jsou trávicí obtíže, jako je nechutenství, nevolnost, zvracení a průjmy. U mužů může dojít k poškození jater se zvýšením jaterních testů a vzácně i se vznikem žloutenky. Lék může mít vliv na krvetvorbu za vzniku chudokrevnosti a nedostatku krevních destiček. Vyloučit nelze ani vznik alergických reakcí, které mají nejčastěji podobu svědivé vyrážky.

Zdroj: Antimykotika pro muže

Diskuze

V diskuzi PRAZIQUANTEL NA PARAZITY V TĚLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela.

V Německu, ale sehnala jsem jen Yomesan, Cesol nebyl v lékárně dostupný. Stojí kolem 20 EUR. N aněkteré druhy je třeba více balení.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavla.

Ten Cesol se dá sehnat v Německu v lékárně?
Je to bez předpisu?
Děkuji

Zdroj: diskuze Kde koupit cesol

Hypnox cena

Hypnox je možné koupit volně v lékárně bez předpisu. Na lék Hypnox nepřispívá zdravotní pojišťovna. Léky hypnox je možné také koupit v internetovém obchodě, kde je také vidět jeho aktuální nejnižší cena: Hypnox cena.

Zdroj: HypnoX léčí problémy se spánkem bez předpisu

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ LÉKY NA VYSOKÝ KREVNÍ TLAK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sylva.

Dobrý den, když už mám vysoký krevní tlak, pomůže mi ho snížit nějaký přípravek z lékárny bez předpisu? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Skarlettka.

S vysokým tlakem si nezahravejte lékařskými pokusy. Ma to vždy vážný důvod a vy to nevíte. Na každou příčinu je jiný přístup.

Zdroj: diskuze Nejlepší léky na vysoký krevní tlak

Antidepresiva bez předpisu jako první pomoc

Antidepresiva bez přepisu mají v České republice status doplňků stravy, nejedná se o léky. Při používání antidepresiv bez předpisu je vždy nutné upravit denní režim jednotlivce. Doporučuje se zdravý životní styl, který by měl zahrnovat zdravou stravu, více spánku, pohyb na zdravém vzduchu, přísný zákaz konzumace alkoholu. Pokud se zdravotní stav i po této změně nezlepší do několika týdnů, je čas zajít k lékaři. Samo léčení deprese může být bez konzultace s odborným lékařem nebezpečné.

Zdroj: Antidepresiva bez předpisu

Prevence proti plísni nehtů

Nejdůležitější je udržovat nohy v suchu a chladu a nosit vhodnou obuv, která větrá a netlačí ve špičce. Noha v botě by měla mít dostatečné místo ve špičce, pokud je bota malá a prsty jsou pevně vpředu, tak to může způsobit podráždění a poranění, které pak způsobí odchlípnutí nehtu a zvýší možnost nákazy plísní nehtů. Také každodenní výměna ponožek a umytí nohou nedělá plísni dobře. Pokud víte, že vás přechodně nemine zvýšené riziko, například po návštěvě bazénu nebo sauny, tak můžete preventivně použít vnější antimykotika, jako jsou krémy a roztoky.

Zdroj: Plíseň nehtů

Solpaflex

Výrobce, respektive držitel rozhodnutí o registraci Solpaflexu je GlaxoSmithKline Consumer Healthcare A/S. Aktivní složkou tohoto přípravku je ibuprofen.

Solpaflex jsou tobolky s prodlouženým uvolňováním. Tento přípravek uvedla na český trh na sklonku roku 1999 společnost SmithKline Beecham Consumer Healthcare. Česká republika se tak stala třetí zemí ve střední a východní Evropě, kde se tento produkt prodává. Přípravek má statut volně prodejného léčiva, což znamená, že je k dostání v lékárně bez lékařského předpisu. Solpaflex je registrován Státním ústavem pro kontrolu léčiv pod registračním číslem 29/329/99-C. Je k dostání bez lékařského předpisu v balení po 12 a 24 tobolkách.

Zdroj: Lék na uvolnění svalů zad bez předpisu

Antimykotika na předpis

Antimykotika jsou léky používané k léčbě mykóz, dělí se na lokální a systémové, podle toho, zda se používají k léčbě povrchových mykóz (lokální – kůže, nehty, vlasy), nebo při mykotickém postižení vnitřních orgánů (systémová mykotická onemocnění).

Systémová mykotická onemocnění jsou v naší krajině méně častá, i když v poslední době se jejich výskyt zvyšuje. Souvisí především se stavy, při nichž je vážně narušen imunitní systém (nádorová onemocnění, leukémie, systémové autoimunitní choroby, HIV/AIDS), a představují velice závažný problém. Při vážném oslabení organismu mohou houby napadat téměř kterýkoli orgán a vést k jeho významnému poškození.

Lokální mykózy pak patří mezi poměrně častá onemocnění. Nejčastější onemocnění u mužů vyvolaná houbami jsou povrchové mykózy způsobené různými dermatofyty a kandidami. Jedná se o mykózy postihující kůži (nejčastěji na nohou, v tříslech a v předkožkovém vaku), nehty (onychomykóza), případně vlasy.

Antimykotika pracují na různých principech, ale téměř všem je společné to, že narušují buněčné stěny hub a kvasinek a porušují tak jejich integritu. Mezi antimykotika se řadí několik skupin léčiv, dělených podle chemické struktury.

Lokální antimykotika jsou obecně velice dobře snášena, kůží se nevstřebávají, účinné koncentrace tvoří v hlubších vrstvách pokožky. Jejich užívání bývá dlouhodobé (2–4 týdny), často s dobrým výsledkem. Většinou je možno je získat bez lékařského předpisu.

Systémová antimykotika jsou oproti tomu zatížena množstvím nežádoucích účinků, proto jejich předepisování patří do rukou lékařů specialistů. A je jen na lékaři, jaké antimykotikum zvolí.

Nejčastěji se jako účinné látky v antimykotických krémech používají azoly. Azoly však vyvolávají alergické reakce a lidé jsou na ně přecitlivělí a stále více se ukazuje, že přírodní prostředky jsou v léčbě mykóz často mnohem účinnější než běžná antimykotika.

Antimykotika tablety

Polykací tablety neboli pro vnitřní užití s účinnými látkami flukonazol a ketokonazol (perorální = ústy užívané) a místně aplikované přípravky s účinnými látkami ekonazol, bifonazol, klotrimazol, mikonazol a sulkonazol jsou určené pro vnitřní použití a jsou na lékařský předpis.

Účinky

Existuje celá řada plísňových infekcí, přičemž mezi nejčastější patří mykózy nohou (tinea pedis/pedum), nehtů (onychomykóza) na rukou či nohou a kvasinkové infekce (kandidózy). Houby (plísně) ale mohou vyvolat i závažná onemocnění, jako je například zánět mozkových blan (meningitida). K léčbě mykóz se velmi často používají speciální antimykotické krémy a masti.

Některá antimykotika, která vám předepíše lékař, mohou způsobit poškození jater. Proto vždy pečlivě čtěte příbalový leták a používejte je tak, jak bylo doporučeno (nepřekračovat dávky).

Rizika

Klinickým používáním antimykotik došlo ke vzniku rezistence. Antimykotika vyvolávají nebezpečné interakce s ostatními léčivy a mohou v těle vyvolat pěknou paseku. Výzkum nadále probíhá a farmaceutické firmy se snaží přicházet s novými a lepšími léky, které by se dokázaly lépe vypořádat s rezistentními i novými, dosud neznámými patogeny. Přesto se zdá, že přírodní léky jsou v této oblasti úspěšnější, vykazují lepší antimykotické účinky a jsou bezpečnější než běžná léčiva. To neznamená, že byste měli všechny antimykotické krémy hodit do koše a používat jen přírodní léky. Vždy je nutná porada s lékařem a dobrý lékař vám dokáže říct pravdu a poradit tak, aby se váš problém vyřešil. Nějaký čas možná budete muset používat silná průmyslově vyráběná antimykotika, ale poté je budete moct nahradit přírodními léky. Vždy je však nutné dodržovat pokyny a rady lékaře a vybrat si takového, který umí poradit.

Zdroj: Antimykotika pro muže

Polyenová antimykotika

Jsou vysoce účinná, ale jsou také vysoce toxická (obzvlášť pro ledviny a CNS). V buňkách hub se váží na ergosterol a způsobují perforace buněčné stěny, působí hlavně na kvasinky a plísně, lokálně se podává nystatin.

Zástupci

Amfotericin B – působí hlavně na kvasinky, plísně a prvoky, je vysoce toxický, dává se proto přednost imidazolovým antimykotikům. Používá se pouze u závažných mykóz. Podávání je výhradně intravenózní.

Amfotericin B je určen pro léčbu plísňových infekcí, jako jsou:

  • kryptokoková meningitida a meningitida způsobená jinými druhy hub, diseminovaná kryptokokóza;
  • North American blastomykóza;
  • invazivní aspergilóza;
  • histoplazmóza;
  • parakokcidioidomykóza;
  • kokcidioidomykóza;
  • fykomykóza;
  • diseminovaná forma kandidózy;
  • chromomykóza;
  • endokarditida;
  • chronický mycetom;
  • gialogifomykóza;
  • diseminovaná sporotrichóza;
  • infekce peritoneální dutiny (zánět pobřišnice a jiné);
  • plísňové sepse;
  • endoftalmitida;
  • viscerální leishmanióza, americká kůže a viscerální leishmanióza;
  • plísňové infekce močových cest.

Nystatin – je antimykotikum určené k lokálnímu užití. Nystatin je známý a dlouhodobě používaný, v České republice však byl dosud k dispozici pouze ve formě hromadně vyráběných léčivých přípravků, nikoliv jako substance pro magistraliter přípravu. Jelikož se jedná o léčivo, které nachází uplatnění především u kandidózních infekcí kůže a dutiny ústní, bylo namístě zajistit tuto surovinu i pro individuální přípravu léčiv v ČR. Více se dozvíte zde.

Zdroj: Antimykotika pro muže

Co to jsou antidepresiva bez předpisu?

Jsou to produkty, které fungují podobně jako syntetické výrobky, které jsou ovšem na předpis a podléhají schvalovacímu řízení Státního ústavu pro kontrolu léčiv a nejsou volně prodejné. Antidepresiva bez předpisu jsou k organismu šetrnější a mají jen minimum vedlejších účinků a nejsou návykové. Ovšem i u těchto doplňků stravy platí pravidlo, že se nedají polykat jako bonbony. To, že se jedná o přírodní produkty, neznamená, že nemohou nijak uškodit. Na rozdíl od syntetických produktů nejsou přírodní antidepresiva určena pro každého jedince, mohou pomoci zkorigovat pouze lehčí formy deprese. Hluboké formy deprese přírodní doplňky stravy nezvládnou.

Zdroj: Antidepresiva bez předpisu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP