Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

BABSKÉ RECEPTY A RADY BOLESTI NOHOU A RUKOU MRAVENČENÍ

OBSAH

Menstruační křeče

Menstruační křeče jsou ostré bolesti v podbřišku a v zádech, vystřelující někdy do nohou, mohou být provázené i nevolností, průjmem a únavou. Ve spojitosti s menstruačními křečemi se může vyskytovat velmi silné menstruační krvácení, vynechávání nebo nepravidelnost menstruace.

Zdroj: Babské rady na menstruační bolesti

Diskuze

V diskuzi FLEGMONA BABSKÉ RADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloslava.

Babske rady pri flegmonia

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Flegmona babské rady

Vitamín E

Při bolestivé menstruaci je dobré užít vitamin E 200 IU dvakrát nebo 400 IU jednou denně. Začíná se 2 dny před menstruací a pokračuje se v prvních 3 dnech krvácení.

Zdroj: Babské rady na menstruační bolesti

Diskuze

V diskuzi PÁLENÍ PLOSEK NOHOU A RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sebicka.

Dobrý den vážení,
mám velký problém s pálením plosek (v noci se budím, špatně spím, to se nedá spát, když se mi to přihodí a to je skoro každou noc). Dávali mi injekce milgana,jezdím do lázní s nemocí Bechtěrev, tam mi každý rok dávají na ty plosky různé masážní terapie (studená teplá voda), na pár dní mi to pomůže a pak je to pořád dokola-jsem z toho dost unavená. Je mi už 67 let (mám to asi tak 3 roky) a také zkouším různé babské rady jako koupel nohou v kopřivě, mám chladící gel atd. nic nepomáhá.
Játra mám v pořádku, mám zvýšený cholesterol (beru prášky) byla jsem na vyšetření s cévami, taky v pořádku, jsem astmatik-beru prášky, tak já už si nevím rady čím by to mohlo být způsobené.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pálení plosek nohou a rukou

Léčba parestézie

Na tlumení pocitů mravenčeníbolesti od nervů jsou vhodná analgetika (například Tramadol – Tramal), protizánětlivá antirevmatika, některá antidepresiva, hydantoiny, léky na epilepsii a také některé léky na poruchy srdečního rytmu (Mexiletin). K tlumení mravenčení u cukrovky se dále používá kyselina thioktová (Thioctacid).

Zdroj: Mravenčení a necitlivost rukou

Diskuze

V diskuzi MRAVENČENÍ RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Hovorka.

Mravenčení rukou převážně pravé a nejsilnější pálení mám v konečcích prstů. Špatně spím a usínám. Přes den mravenčení pozvolna odchází, ale stačí nevhodný pohyb a je to tu znovu. Snažím se cvičit, ale moc to nepomáhá.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mravenčení rukou

Mravenčení rukou

Mravenčení rukou bývá způsobeno nejčastěji drážděním nervů v oblasti krční páteře, a to po úrazu nebo při vyhřezlé plotýnce. Vždy je důležité najít dobrého a pečlivého neurologa, který stanoví přesnou diagnózu a zjistí stav páteře a ruky pomocí rentgenového snímku. Léčba je individuální dle stavu pacienta.

Zdroj: Mravenčení v těle

Poradna

V naší poradně s názvem BABSKÉ RADY NA OTOKY NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš Fabičovič.

Dobrý den,chtěl bych se zeptat na otok nohy.Moje přítelkyně má oteklou nohu od lýtka po kotník a nevíme si rady jak ten otok dostat pryč.
děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Vyzkoušejte kompresní punčochy. Běžně se dají koupit ve zdravotních potřebách. U punčoch je návod na použití, popřípadě vám poradí obsluha v prodejně. Když to nepomůže, tak budete muset navštívit praktického lékaře a požádat ho o doporučení k odbornému vyšetření.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Babské rady na otoky nohou

Časté mravenčení v rukou a nohou

Máte-li tyto potíže natolik často, že je vnímáte jako téměř trvalé, převažující v čase dne (nebo noci), anebo Vám dokonce brání ve vykonávání činností, které pro Vás do té doby byly běžné, mohlo by se jednat také o nedostatek hořčíku; můžete jej doplnit, doporučuje se společně s vápníkem v poměru 2:1 (a se zinkem). Nicméně je třeba především vyloučit postižení periferních nervů: objednejte se proto na kontrolu u specialisty-neurologa (přes svého praktického lékaře). A... dlouho toto vyšetření neodkládejte!

Zdroj: Brnění a mravenčení končetin

Mravenčení končetin a hubnutí

Zaznamenáme-li nečekané úbytky na váze a současně mravenčení v horních končetinách, může jít o přímý důsledek činnosti nádoru. Ta s sebou totiž nese mimo jiné i tvorbu množství metabolických zplodin a dalších látek, které dokážou vyvolávat brnění v rukou. Dalším varujícím symptomem je také nadměrné noční pocení.

Zdroj: Brnění a mravenčení končetin

Diskuze

V diskuzi MRAVENČENÍ RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk.

Je mi 71 let. V 25.létech jsem utrpěl vysunutí plotýnky v dolní části páteře. Neustále trpím bolesti v zádech při větši námaze. Nyni často trpím bolwsti v horni části mezi lopatkami.
Ale mou hlavni části, čím se chci dotázat je neustále svěděni zád a ráno dlouho trpím při probouzení mravenčení hornich končetin - až pálení rukou. Toto pálení a mravenčení během dne odezní, ale svědění neustává.
Také ještě podotýkám, že pokuď otočím hlavou směrem na levou stranu nahoru, po chvilce začiná mravenčení i na levé straně krku.
Prosím, můžete mi nějak poradit co s tím? Děkuji a hezký den. St. Zd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeněk.

Dne 12.11.20 v 16.53 hod. jsem odeslal svůj dotaz na mravenčení v rukou. Zatím nemám žádnou odpověď. Platí tato stránka dál? Děkuji za odpověď. St.Zd.

Zdroj: diskuze Mravenčení rukou

Ledování

Led aplikujte přímo na bolavé místo po dobu 10–20 minut třikrát denně, čímž pomůžete snížit otok. Jako alternativu můžete použít zmrazený studený obklad nebo sáček mražené zeleniny (hrášek a podobně).

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Diskuze

V diskuzi BABSKÉ RADY NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vašek.

Hezký den, moc děkuji za skvělé babské rady :) Hlavně teď oceňují ty rady na vypadávající vlasy. Je fajn, že příroda nám nabízí tolik možností a že třeba jen z obyčejné kopřivy se dá vytvořit něco tak zázračného. Určitě rád vyzkouším místě těch všelijakých předražených a často i nefunkčních přiípravků. Co si tedy nechám alespoň pro to zlepšení psychiky je tohle www.ar-aesthetics.cz… Když člověk sebere nějaké to sebevědomí, je jednodušší potom svůj problém řešit.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Babské rady na vlasy

Léčba bolesti nohou u karcinomu prostaty

Léčba bolesti nohou, bude záviset na její příčině. Pokud je bolest nohou signálem začínající rakoviny prostaty, tak léčením rakoviny by měly bolesti nohou ustat. Na druhou stranu, pokud je bolest nohou způsobena metastázami rakoviny prostaty, tak může být pouze tlumena léky proti bolesti, nejčastěji opiáty.
 

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Diskuze

V diskuzi BOLESTI PO CHEMOTERAPII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nezdara.

Od března muž po chemoterapii ma velke bolesti nohou,mravenčeni pichani a necití nohy špatně chodí bere liriku a leky na bolesti nic nepomáhá ještě má dostat 5 injekci bortezomib a další leky. Děkují za radujak postupovat .mocděkují nezdarova

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolesti po chemoterapii

Příčiny mravenčení a necitlivosti rukou

  • Přesezení – tlak na nerv
  • Dlouhý spánek – přeležení
  • Chlad
  • Krční spondylóza (deformace krční páteře) – postiženy pouze horní končetiny, další možné příznaky: ztuhlost krku, závratě, pocit na omdlení u starších lidí při otočení hlavy nebo pohledu vzhůru
  • Syndrom karpálního tunelu – postiženy pouze ruce, symptomy jsou horší v noci, další možné příznaky: bolesti vystřelující ze zápěstí nahoru do paže, slabost v rukou a prstech
  • Mozková mrtvice – příznaky: trvalé znecitlivění nebo brnění v některé části těla, zastřené vidění, zmatenost, potíže při mluvení, neschopnost pohnout pažemi či nohami, mdloby, závratě
  • Přechodný záchvat ischemické choroby (místního nedokrvení tkáně)spojený se zúžením krční tepny, kdy se dočasně omezí přísun krve do mozku. Příznaky: přechodné znecitlivění nebo brnění v některé části těla, zastřené vidění, zmatenost, potíže při mluvení, neschopnost pohnout pažemi či nohami, mdloby, závratě
  • Příznaky Raynaudova syndromu: znecitlivělé nebo zmodralé prsty na rukou a na nohou, když se obnoví citlivost, zčervenají a začnou bolet

Zdroj: Mravenčení a necitlivost rukou

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ PROJÍMADLO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Nějaké přírodní babské rady aby se vyprázdnit??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marcela Strouhalová.

Dobrý den, muj manzel mel nekolik let velke problemy se stolici. Vyzkousel co se dalo, marne. Nahodou jsme cetli o Zajecicke horke. Zazrak! Manzel je v pohode. Je potreba vyzkouset jake mnozstvi a jak casto pit. Je to individualni. Ale pomaha a neni to zadna chemie. Drzim palce! Marcela

Zdroj: diskuze Domácí projímadlo

Glukosamin a chondroitin sulfát

Na obnovu funkcí kloubů vystavených tření a k obnově tkání a kostí mohou pomoci vhodné vitamíny a přípravky jako Glukosamin, MSM a Chondroitin.

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Diskuze

V diskuzi BABSKÉ RADY NA VRÁSKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sabrina.

babské rady na mně tedy nikdy nezabraly, ať jsem zkusila bílek nebo med s citronem, žádná změna, já nedám dopustit na sérum od Fytofontany Stem Cells Eye Contour, vrásky kolem očí výrazně redukuje a pleť příjemně rozjasňuje.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Babské rady na vrásky

Pálení nohou od ledvin

Pacienti s dlouhotrvající insuficiencí, zejména pacienti s dialýzou, často trpí na uremickou nebo i nefrogenní polyneuropatii. Nejčastějšími symptomy jsou noční křeče v lýtkách, symetrické poruchy senzibility nohou i motorický neklid nohou a pálení. Příčinou zde bývá poškození způsobené usazováním látek podobných moči.

Zdroj: Polyneuropatie – bolest nohou a rukou

Mravenčení nohou z cukrovky

Získané polyneuropatie jsou častější než vrozené. Nejdůležitějšími příčinami jsou přitom diabetické, alkoholově-toxické i uremické polyneuropatie. Při diabetické polyneuropatii dochází k poškození nervů – pravděpodobně následkem chorobných změn malých cév, které je zásobují (čili následkem takzvané mikroangiopatie), – jakož i k poruše látkové výměny sorbitolu. Objevuje se zejména v nohou a chodidlech, projevuje se poruchami senzibility, mravenčením nebo pocitem „dřevěných“ nohou, pálením, křečemi v lýtkách a slabostí svalů. Autonomní polyneuropatie (spoluúčast vegetativního nervového systému) se projevuje poruchami srdečního rytmu, poruchami regulace krevního tlaku spojenými se závratěmi a nevolností, poruchami vyprazdňování žaludku, poškozením střevní peristaltiky průjmem nebo zácpou, poruchami vyprazdňování měchýře a impotencí.

Zdroj: Polyneuropatie – bolest nohou a rukou

Léčba mravenčení a necitlivosti rukou

  • Důležité je zvýšit příjem nízkotučného mléka, libového masa a ryb. Tyto potraviny jsou dobrým zdrojem vitamínu B12. Navíc je důležité zvýšit příjem vápníku v potravě.
  • Velmi vhodné je pravidelné cvičení krku. Krční cvičení zabraňuje kompresi nervového kořene, a tak nedochází k příznakům spojeným s mravenčením rukou.
  • Nejideálnějším řešením je změna životního stylu a dietní úprava pro řízení srdečního onemocnění, čímž zároveň dochází k prevenci mrtvice. Velmi důležité je přestat kouřit a omezit konzumaci alkoholu.

Zdroj: Mravenčení a necitlivost rukou

Upozornění při bolesti nohou u mužů:

Bolesti nohou bez zjevné příčiny by neměly být u mužů ignorovány. Pokud se objeví bolest nohou bez zjevné příčiny anebo se taková bolest opakuje, tak by měl být tento stav vždy zcela vážně konzultován s lékařem a minimálně by mělo být provedeno preventivní vyšetření prostaty a krve.

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Domácí péče o edém

  • Udržujte oteklou část ve zvýšené poloze.
  • Snižte příjem soli.
  • Vyvarujte se náhlým změnám teplot.

Zdroj: Babské rady na otoky

Brnění rukou v noci

V některých případech jde jednoduše o výsledek nočního přeležení, jindy tyto příznaky mohou indikovat daleko závažnější zdravotní problém (viz příčiny).

Zdroj: Brnění a mravenčení končetin


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Ing. Vladimíra Krejčíková

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP