Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

BACTROBAN DOSTUPNOST

OBSAH

Dostupnost piracetamu

Piracetam se nachází v těchto lécích:

Zdroj: Účinky piracetamu

Poradna

V naší poradně s názvem BACTROBAN DOSTUPNOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka Veselá.

mám od lékaře recept na tuto mast,bohužel jí nikde nemají,kde ji mohu sehnat? děkuju za odpověď Z.Veselá

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bactroban je běžně dostupná antibiotická mast. Pokud ji nemůžete sehnat ve svém regionu, tak si ji nechte v některé lékárně objednat a nebo si ji vyzvedněte v lékárně v Nemocnici v Ústí nad Labem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bactroban dostupnost

Volný prodej

Dostupnost Bactrobanu je pouze na lékařský předpis. Volný prodej není možný, takže produkt nelze zakoupit na českém trhu ani online.

Zdroj: Bactroban bez receptu

Bactroban bez receptu

Tato antibiotická mast určená k ošetření kůže je vyráběna firmou Zentiva. V Česku je dostupná v každé lékárně na lékařský předpis.

Zdroj: Bactroban

Diskuze

V diskuzi BACTROBAN BEZ RECEPTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír Václavek.

Dobrý den.
Nějak jsem nepochopil článek "Bactroban bez receptu", kde se dočtu, že mast
je pouze na lékařský předpis.
Co tím chtěl básník říci?
Václavek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jindra.

No a cos čekal? Dozvěděl ses, že Bactroban bez receptu sehnat legálně nejde. A nelegální nabídky na prodej léku bez receptu nemůžeš od seriózních webů očekávat. Obchodování s léky mimo síť lékáren je v ČR zakázané a porušení zákazu se považuje za trestný čin.

Zdroj: diskuze Bactroban bez receptu

Jde použít Bactroban na akné?

Bactroban se dá použít takřka na všechny kožní problémy – akné, hnisavé pupínky, po bodnutí hmyzem, spáleniny a podobně. Hlavní léčivou látkou je mupirocinum, kterého je ve výrobku přítomno 0,3 g. Postačí jen namazat a za 1–3 dny je akné pryč! Sice je mast docela dost drahá, ale vydrží dlouho a pomáhá na sto procent, takže se investice určitě vyplatí.

Zdroj: Bactroban

Cena Bactrobanu

BACTROBAN DRM UNG 1 X 15 GM – maximální úhrada zdravotní pojišťovny je 115,13 Kč, nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept je 110,46 Kč; tato forma bývá bez doplatku.

BACTROBAN NASAL NAS UNG 3 GM – maximální úhrada zdravotní pojišťovny je 140,25 Kč, nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept je 159,85 Kč, nejvyšší možný doplatek pacienta činí 19,60 Kč.

Zdroj: Bactroban

Poradna

V naší poradně s názvem ZAPARENY ZAREZ V PODBRISKU- PREVISLE BRICHO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.

Prosim, poradte uz si nevim rady. Mela jsem malinko zapareni v podbrisku namazala jsem to gencianovou vodickou, ale tim ze mam previsle brisko, tak se to potilo, tak jsem dala polstarek a prelepila naplasti. kdyz jsme tu naplast odlepili, tak se mi udelala dalsi zaparka a uz nevim cim ji lecit. V lekarne mi poradili imazol,ale nepomohlo, tak jsem umyla hermankem a susila, jenze kdyz chodim, tak se to stale zaparuje, nevim si rady cim mazat, nepomohlo by noviko. Dekuji za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na opruzeniny pod prsy a také mezi stehny je nejlepší krém Bactroban. Bactroban Cream je na lékařský předpis a vydrží hodně dlouho. Stačí namazat dvakrát denně po dobu tří dní a opruzenina je pryč. Požádejte svého praktického lékaře o předpis. Mast obsahuje mimo antibiotik také kortikoidy a proto není vhodná k dlouhodobému používání. Vždy jen několik dní a dost.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zapařeniny v tříslech u dospělých

Bactroban

Bactroban je místně působící antibakteriální přípravek účinný v boji proti mikroorganismům, které způsobují většinu kožních infekcí. Bactroban se používá u dospělých, dětí od novorozeneckého věku i kojících žen k místní léčbě bakteriálních kožních infekcí (jako jsou impetigo, hnisavý zánět vlasových a vousových míšků, nežity a podobně) a různých menších infikovaných poranění (rány, spáleniny, kousnutí hmyzem a jiné).

Výrobce: Glaxo Wellcome Operations, Barnard Castle, Durham, Velká Británie.

Složení (účinné látky v 15 g masti): mupirocinum – 0,3 g. Pomocnou látkou je masťový základ makrogol 400 a 3350.

Zdroj: Léčba podkožní akné

Poradna

V naší poradně s názvem JAPONSKÁ MYRTA - DOSTUPNOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Polívková.

Sháním sadičku japonské myrty.Mužete mi pomoci§

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Japonskou myrtu můžete objednat přes internet. Dokonce si můžete vybrat, jestli chcete semínka a nebo sazeničku. Tady vám posílám seznam aktuálních nabídek i s cenou www.zbozi.cz/hledani…

Zdroj: diskuze Japonská myrta - dostupnost

Bactroban na opary

Pokud se vám vytvořil při výskytu oparu již stroupek, je lépe jej mazat, ale hlavně nestrhávat, nechte ho samovolně odloučit. Při strhávání dochází k poškození kůže a vzniká nový strup. Používají se masti s antibiotiky, například Framykoin nebo právě Bactroban. Opakující se opary se léčí dlouhodobě antivirotiky, to znamená, že minimálně 6 měsíců se bere Herpesin nebo Zovirax 1–2x denně. Doporučuje se odběr na hladinu protilátek proti těmto virům a nasazení dlouhodobé terapie. Tyto viry mají schopnost zůstávat v organismu po celou dobu života a při jeho oslabení (stres, únava, zákrok, operace, sluníčko a podobně) se může opar vyskytnout znovu. Antivirotikové masti jsou vhodné před výsevem puchýřků, jinak nepomáhají. Používá se nejlépe Zovirax nebo Herpesin mast.

Zdroj: Bactroban

Diskuze

V diskuzi NA CO SE HODÍ SUŠENÁ RAJČATA? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan Petrák.

Několik vhodných receptů (dostupnost ingrediencí) jsem uložil, budou se hodit, to vím už teď! Petrák

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Na co se hodí sušená rajčata?

Dostupnost Framykoinu

Hojně kupovanou antibiotickou mast Framykoin v současnosti Češi v lékárnách nekoupí. Za přerušením dodávek stojí výrobní důvody. Předpokládaný termín obnovení je 30. dubna 2019. Zentiva čeká na schválení provozu nové výrobní linky. Důvodem výpadku je tedy pořízení nové moderní výrobní linky v ceně přes dva miliony eur (51,5 milionu korun), která musela nejdříve projít auditem SÚKL.

Framykoin je nahraditelný lék, a to léčivými mastmi Bactroban nebo také Fucidin. Lék v lékárnách docházel postupně, jak se vyprazdňovaly sklady distributorů. Podle informací o dodávkách na webu SÚKL bylo v listopadu loňského roku dodáno do lékáren 71 700 různě velkých balení Framykoinu, v prosinci už jen 55 500 balení.

Framykoin má široké využití jako antibiotikum zejména u drobných poranění kůže, odřenin, popálenin nebo škrábanců. Užívat mast mohou dospělí i děti. Prodává se pouze na lékařský předpis.

Zdroj: Framykoin na hemeroidy

Poradna

V naší poradně s názvem BOLÁKY V NOSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislac.

Mužu nahradit místo framykoinu mastičku Fucicort? na boláky v nose?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Antibiotickou mast Framykoin lze nahradit mastí Bactroban nebo Fucidin. Mast Fucicort obsahuje krom antibiotik také kortikosteroid a ten může mít výrazné nežádoucí účinky. Fucicort by něměl být bez předchozí porady s lékařem vůbec používán.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Dostupnost včelího vosku

Včelí vosk si můžete opatřit například zde.

Zdroj: Depilace včelím voskem

Diskuze

V diskuzi KARON DOSTUPNOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jirka.

Dobrý den, nevíte kdy by měl být karon opět v prodeji? Děkuji.
Bohužel náhrada prý není. Je mě 65 let a jsem po rakovině prostaty už v pořádku a nic jiného mě nezabíralo...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hobzik.

Je to pěkná sprostárnan. Doktorka mi nabídla jiný lék,který stojí 4500.Jsem důchodce a to si nemohu dovolit.Poradí mi někdo?

Zdroj: diskuze Karon dostupnost

Náhrada za Bactroban

Mupiroban FCO je možnou náhradou za Bactroban, ovšem tento produkt není na našem trhu registrován.

Další alternativou je Framykoin, mast, která se používá u dospělých i dětí od novorozeneckého věku k místní léčbě kožních infekcí způsobených bakteriemi, jako je impetigo (hnisavé puchýřky, zejména na obličeji u dětí), hnisavý zánět vlasových a vousových míšků, nežity, infikované vředy, různá menší infikovaná poranění (škrábnutí, odření kůže, drobné rány a spáleniny), infikované ekzémy a proleženiny. Tento lék je však také vázán na předpis.

Lékárny nabízejí připravenou magistraliter náhradu za kožní mast Bactroban. Jedná se o 2% koncentraci antibiotika mupirocinu v makrogolovém základu, připravují tedy velmi obdobný přípravek (stejná léčivá látka ve stejné koncentraci ve stejném základu). V případě, že by lékař požadoval větší množství, stačí jej uvést na recept, jinak se vydává 15 g (velikost jako u Bactrobanu). Pokud by lékař požadoval jiný základ (například bílou vazelínu, která je obsažena v přípravku Bactroban nasal), opět je možno uvést to v předpisu. Ovšem i tato varianta je na recept, takže výdej makrogolové masti s 2% mupirocionem (15 g) je vázán na lékařský předpis a přípravek je hrazen zdravotní pojišťovnou.

Vyzkoušet můžete jodové masti, například Betadine, ale ty nemusí být na daný problém vhodné. Nebo jiná lokální antibiotika, která vám mohou namíchat v lékárně, ale znovu půjde o přípravek, který váš problém nemusí vyřešit.

Zdroj: Bactroban bez receptu

Poradna

V naší poradně s názvem VYRÁŽKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Davidova.

Dobry den dceři se před 10 ti dny objevil pupinek na stehně ktery si strhla a ted tam ma velky bolak ktery ma kolem sebe spoustu mensich bolacku ktery se zvětšuji.Nevime si s tim rady jsme na dovolene a potřebovaly bychom aspon vědět co to je a jak ji lečit děkuji Davidová
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě to bude impetigo. Impetigo je bakteriální infekce a léčí se antibiotickou mastí Bactroban nebo Framykoin. Určitě bude vhodné vyhledat nejbližšího lékaře, který to bude moci prohlédnout a upřesnit diagnózu. Zároveň od lékaře získáte i recept na mast.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kožní vyrážka foto

Dostupnost ricinového oleje

Ricinový olej se dá běžně zakoupit jako ředěný přípravek k zevnímu užití. Tady lze ricínový olej koupit ricinový olej cena.

Zdroj: Ricinový olej na pokožku

Je Condrosulf volně prodejný

Condrosulf 800 mg je pouze na lékařský předpis. U produktu Condrosulf 400 mg je dostupnost bez receptu, pacient však zaplatí platí celou částku. Koupit se dá v jakékoli kamenné i internetové lékárně.

Zdroj: Condrosulf 800 - recenze

Cena a dostupnost

Zaváděcí cena pro balení 12 tobolek byl 77,60 Kč s úhradou VZP ve výši 10,70 Kč. Balení po 24 tobolkách bylo v prodeji za 126,10 Kč a úhrada VZP činila 21,40 Kč.

Volně prodejný lék Solpaflex je momentálně na našem trhu nedostupný.

Zdroj: Lék na uvolnění svalů zad bez předpisu

Co je to Bactroban

Bactroban je antibiotikum. Používá se k prevenci nebo léčbě kožních infekcí způsobených bakteriemi.

Jako u jiných antibakteriálních látek může dlouhodobé používání vyústit v přerůstání odolných mikroorganismů. Přípravek Bactroban může způsobovat podráždění kůže a alergické reakce. Není vhodný pro oční použití; na nosní sliznici (existuje jiná forma přípravku Bactroban, určená pro nosní podání); na kůži v blízkosti kanyl (trubiček zavedených do těla za účelem dodání nebo odstranění tekutin).

Použití Bactrobanu:

  • Terapeutické indikace: Mupirocin ve formě masti je indikován k lokální léčbě primárních a sekundárních bakteriálních kožních infekcí.
  • Primární kožní infekce: Impetigo, folikulitida, furunkulóza a ekthyma.
  • Sekundární infekce: Infikované dermatózy jako například infikovaný ekzém. Infikované traumatické léze, například odřeniny, bodnutí hmyzem drobná poranění a popálení (nevyžadující hospitalizaci).
  • Profylaxe: Mupirocin může být použit k zabránění bakteriální kontaminace malých ran, incizí a jiných čistých lézí a k prevenci infekcí odřenin, malých řezných a jiných ran.

Upozornění: Před použitím přípravku Bactroban se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem. Vyvarujte se kontaktu masti s očima. Při náhodném vniknutí masti do oka oko důkladně vymyjte vodou. Ve vzácných případech mohou léky, jako je tento přípravek, způsobit zánět tlustého střeva způsobující průjem, obvykle s příměsí krve a hlenu, bolest břicha a horečku (pseudomembranózní kolitida). Přípravek Bactroban obsahuje makrogol 400 a 3350 (polyethylenglykolový masťový základ), který může ve větším množství poškozovat ledviny. Vyvarujte se nanášení přípravku Bactroban na větší plochy poškozené pokožky nebo na otevřené rány, obzvláště máte-li problémy s ledvinami.

Dávkování: Používejte přípravek Bactroban 2krát nebo 3krát denně nejvýše po dobu 10 dní.

Vždy používejte tento přípravek přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem. Před aplikací přípravku Bactroban si umyjte ruce. Kouskem čisté vaty nebo tamponem naneste malé množství přípravku Bactroban na postižené místo. Po aplikaci masti můžete léčené místo překrýt sterilním obvazem nebo gázou, pokud vám lékař neřekl, že máte ponechat pokožku odkrytou. Nekombinujte přípravek Bactroban s jinými tělovými mléky, krémy nebo mastmi. To by mohlo naředit přípravek Bactroban a ovlivnit léčbu.

Problémy v důsledku předávkování tímto léčivým přípravkem jsou nepravděpodobné. U 1 z 10 000 pacientů se mohou objevit alergické reakce.

Uchovávejte tento přípravek mimo dohled a dosah dětí. Uchovávejte při teplotě do 25 °C. Nepoužívejte Bactroban po uplynutí doby použitelnosti uvedené na obalu za zkratkou EXP. Doba použitelnosti se vztahuje k poslednímu dni uvedeného měsíce. Po ukončení léčby veškerou zbylou mast zlikvidujte. Nevyhazujte žádné léčivé přípravky do odpadních vod nebo domácího odpadu. Zeptejte se svého lékárníka, jak naložit s přípravky, které již nepoužíváte.

Držitel rozhodnutí o registraci: SmithKline Beecham Limited, 980 Great West Road, Brentford, Middlesex, Velká Británie.

Zdroj: Bactroban

Použití

Bactroban je místně působící antibakteriální přípravek účinný proti mikroorganismům způsobujícím většinu kožních infekcí. Bactroban se používá u dospělých, dětí od novorozeneckého věku i kojících žen k místní léčbě kožních infekcí způsobených bakteriemi, jako je impetigo, hnisavý zánět vlasových a vousových míšků, nežity, různá menší infikovaná poranění (rány, spáleniny, kousnutí hmyzem a jiné).

Není vhodné nanášet Bactroban současně s jinými přípravky pro místní používání, aby nedošlo k rozředění masti, které by vedlo ke snížení antibakteriálního účinku. Proto bez porady s lékařem nepoužívejte současně s touto mastí žádné volně prodejné léky pro místní používání.

Vždy používejte přípravek Bactroban přesně podle pokynů lékaře. Pokud si nejste jistí, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem. Bactroban se nanáší u dospělých i dětí v tenké vrstvě na postižené místo 2–3x denně po dobu nejvýše 10 dní. Postižené místo je možno překrýt obvazem. Pokud do 10 dní nedojde ke zlepšení kožní nemoci, vyhledejte lékaře, který stanoví další postup léčby. Před prvním použitím propíchněte krycí fólii v tubě horní stranou uzávěru.

Podobně jako všechny léky, může mít i přípravek Bactroban nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého. Během léčby se mohou objevit mírné nežádoucí účinky v místě nanesení masti, jako je pálení, píchání nebo svědění. Během léčby může velmi ojediněle dojít k přecitlivělosti na některou složku přípravku. Příznaky přecitlivělosti zahrnují svědění, zčervenání, zduření kůže, pocity pálení, někdy i výsevy drobných pupínků. Výjimečně byly zaznamenány případy celkové alergické reakce. V případě výskytu těchto nežádoucích účinků nebo jiných neobvyklých reakcí pokožku ošetřenou Bactrobanem dobře omyjte vodou, v léčbě dále nepokračujte a poraďte se s lékařem. Pokud se kterýkoli z nežádoucích účinků vyskytne v závažné míře, nebo pokud si všimnete jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci, sdělte to prosím svému lékaři nebo lékárníkovi. Při náhodném požití většího množství masti malým dítětem může dojít k nevolnosti až zvracení.

Bactroban uchovávejte při teplotě 10 až 25 °C. Uchovávejte mimo dosah a dohled dětí.

Přípravek Bactroban nepoužívejte po uplynutí doby použitelnosti uvedené na obalu. Doba použitelnosti se vztahuje k poslednímu dni uvedeného měsíce.

Léčivé přípravky se nesmí vyhazovat do odpadních vod nebo domácího odpadu. Zeptejte se svého lékárníka, jak máte likvidovat přípravky, které již nepotřebujete. Tato opatření pomáhají chránit životní prostředí.

Zdroj: Bactroban bez receptu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP