Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

BÍLÉ HRUDKY V KRKU

OBSAH

Jak časté jsou nádory hlavy a krku?

Nádory hlavy a krku představují 3 % všech případů rakoviny. Tyto druhy rakoviny jsou téměř dvakrát častější u mužů než u žen. Nádory hlavy a krku jsou také diagnostikovány častěji u osob nad 50 let.

Zdroj: Rakovina krku

Diskuze

V diskuzi BÍLÉ TEČKY V KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Mám bílé tečky v krku , v krku mě bolí jen někdy, hlavně po ránu a přes den dobrý.
V prosinci jsem měla faringitidu, užívala jsem penicilín. Nemůže to být opět, ale v krku mě nebolí jako v prosinci.
Děkuji předem za Vaši odpověď
Iveta

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bílé tečky v krku

Bolest v krku při polykání

Bolest krku při polykání provází četná onemocnění, od počínající rýmy až po závažné choroby. Bolest v krku při polykání trápí častěji děti než dospělé. Jakou nemoc může bolest v krku značit? Může to být: mononukleóza, angína, zánět jícnu, zvětšená krční mandle, čepy na mandlích, laryngitida, zánět hrtanu, zánět nosohltanu, afty v krku, spála.

Zdroj: Bolest v krku

Diskuze

V diskuzi ZDRAVÁ TIBETSKÁ KEFÍROVÁ HOUBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Novotná.

Nabízím Tibetskou houbu na kefír, ráda poradím, pište, volejte, zasílám na dobírku /1dávka/pol,lž.- na 1/4l mléka/ 100kč + pošt., zasílám kvalitní, čisté a bílé hrudky, dobře zabalené / zaslání ji nepoškodí/tel:732231707. e-mail: jasinkocin@seznam.cz
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Daniel Chlup .

Dobrý den,

Prodej houby na dobírku je ještě aktuální.

Děkuji Chlup

Zdroj: diskuze Zdravá Tibetská kefírová houba

Angína

Tak, jak to popisujete, se projevuje angína. Angína je bakteriální onemocnění a vzniká nejčastěji přemnožením některého koka. Projevuje se typicky rychlým nástupem tepavé bolesti v krku. Na sliznici v krku se vytvoří bílé tečky nebo bílé čárky, až jako by to byly bílé měsíčky. Tyto bílé měsíčky v krku jsou plné hnisu – produkt našeho imunitního systému. Právě v  místech výskytu bílých teček v krku došlo k přemnožení nechtěných bakterií. Tělo nám tento fakt dává najevo zduřením krčních mandlí a bolestí, která sílí při polykání.
 

Zdroj: Bílé tečky v krku

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ HOUBA NA LÉČEBNÝ DOMÁCÍ KEFÍR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Novotná.

Nabízím kvalitní Tibetskou houbu/velké hrudky ,krásně bílé/ zašlu na dobírku i s návodem na jednoduchou přípravu a další recepty z ní. Dojde v pořádku, kvalitně zabalím, v Č. Budějovicích možný osobní odběr, cena 1 dávky 100kč+ poštovné.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ing Jaroslav Hrabec.

Pokiud vše nabídka je stále aktuální mám zájem o koupi jedné dávky v souladu s vaší cenovou nabídkou . Oznamte mi situaci emailem. Předem děkuji

Zdroj: diskuze Tibetská houba na léčebný domácí kefír

Proč mě bolí v krku?

Bolest v krku není sama o sobě nemocí, ale příznakem onemocnění. Pocit škrábání a pálení, který začíná vzadu v ústech a šíří se dolů k hrtanu, je vesměs vyvoláván zánětem. Je-li sliznice v krku podrážděná nebo napadená infekcí, organismus odpoví tím, že vyšle do postižené oblasti více krve, která přináší bílé krvinky a jiné obranné prostředky ke zvládnutí infekce; následkem je zarudnutí, zduření a bolest v krku.

Zdroj: Babské rady na bolest v krku

Poradna

V naší poradně s názvem BILI V KRKU OBRAZEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Míšo, jestli to nebolí a ani nemáš zvýšenou teplotu a je to dlouhodobé, tak to nejspíše nebude nic nebezpečného, ale rozhodně doporučuji návštěvu na ORL, aby se to podívali do krku. Takle podle tvého popisu se moc pomoci nedá. Je to potřeba vidět. Skoč si zítra na ORL, budeš to mít za deset minut hotové a hlavně budeš vědět co to je. Když tak mi to sem pak napiš co to bylo.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michaela.

Dobry den tak jsem byla na ORL mam hnisavou anginu dostala jsem i horecky tak mi doktorka dala antibiotika a ze to bile v krku se strati tema praskama. Moc vam dekuju tim ste mi moc pomohli.

Zdroj: diskuze Bili v krku obrazek

Ošetření

Jakékoli hrudky, otoky nebo změny varlat by měly být zkontrolovány lékařem. U testikulární torze se doporučuje lékařská pohotovost a je vysoce pravděpodobná okamžitá operace. Jiné typy problému nemusí vyžadovat žádnou léčbu, protože často nezpůsobují obtíže. Hydroceles (hydrokéla) u novorozenců často zmizí samovolně v průběhu prvního roku nebo během dvou let života. Pokud však problémy na varlatech způsobují bolesti nebo nepohodlí, je chirurgický zákrok také možný.

Zdroj: Testikulární hrudky a bulky na varlatech

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA JAZYKA PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela Fléglová.

Prosím o radu.Bojím se jestli nemám rakovinu jazyku.Na jazyce se mi udělaly bílé skvrny.Nejdřív jsem tam měla menší skvrnu teď jich mám hodně.Může te mě k tomu něco napsat.Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bílé flíčky na jazyku mohou ale také nemusí být nutně příznakem rakoviny. Bílé skvrny se na jazyku vytváří mimo jiné při onemocnění leukoplakie nebo lichen planus. U rakoviny jazyka se bílé skvrny vyskytují nejen na jazyku, ale i na dásních nebo v krku. Nejlépe uděláte, když si jazyk necháte prohlédnout zubařem při zubní prohlídce. Tak se nejrychleji dozvíte, co to je a jak to případně léčit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rakovina jazyka příznaky

Angína první pomoc

V žádném případě si bílé tečky v krku nepropichujte, ani je nevymačkávejte, nejsou to žádné beďary, akné se v krku nedělá! První pomoc při propuknutí akutní angíny je co nejrychleji pomoci svému tělu v likvidaci nechtěných bakterií.
 

Rychlá léčba angíny  - první pomoc:

  • vzít jednu tabletu Apo-Ibuprofen 400 mg a jednu tabletu vitamínu C 400 mg a zapít je 300 ml vody.
  • pak vycucat antibiotickou pastilku, například Stepsils. 
  • pak po půl hodině použijte spray Jox, kterým postříkejte důkladně bolavá místa v krku. Těsně po aplikaci Joxu se snažte nepolykat. Klidně se nakloňte nad umyvadlo, otevřete pusu a nechte vytékat vznikající sliny. Neděste se, bude jich hodně, budou vazké a budou postupně měnit barvu do zlato-hněda. To vše nastane vlivem Joxu, respektive vlivem jódu, který Jox obsahuje. 
  • pak si obalte krk šálou a udržujte ho v teple a naplánujte si návštěvu lékaře, protože bude nutné nasadit léčbu antibiotiky, které bez lékařského předpisu nepořídíte.

Zdroj: Bílé tečky v krku

Poradna

V naší poradně s názvem BABSKÉ RADY NA ŠTÍTNOU ŽLÁZU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA.

Zdravím chtela jsem se zeptát lečim se se štitnou žlazou -ZNIŽENÁ /HYPOTHYREOZA/
Kontrolu mám 1x za rok beru na to euthyrox 50mg. A na sono mi zistili že mám uzliny asi 10 ruzných velikosti co to znamená .DEKUJI

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Uzlíky na štítné žláze jsou pevné nebo tekutinou naplněné hrudky, které se tvoří ve vaší štítné žláze, malé žláze umístěné na spodní části krku, těsně nad vaší hrudní kostí.
Většina uzlíků na štítné žláze není vážná a nezpůsobuje žádné příznaky. Pouze malé procento uzlíků štítné žlázy je rakovinných.
Ačkoli většina uzlíků štítné žlázy není rakovinná a nezpůsobuje problémy, požádejte svého lékaře, aby vyšetřil jakýkoli neobvyklý otok na krku, zvláště pokud máte potíže s dýcháním nebo polykáním. Je důležité vždy vyloučit možnost rakoviny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Babské rady na štítnou žlázu

Příznaky

  • zarudnutí, pálení nebo bolest v krku vystřelující někdy do uší;
  • ztížené, bolestivé polykání;
  • pocit „knedlíku“ v krku;
  • chrapot;
  • zvětšené krční uzliny.

Zdroj: Babské rady na bolest v krku

Diskuze

V diskuzi BULKA NA VARLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza.

Dobrý den!Z ničeho nic se mi udělala bulka velikosti velkého podkožního uhru,s bílou hlavičkou.Vymacknout nejde,pri zmáčknutí bolí,jinak neboli,ani jinak neobtezuje.Prosim poraďte mi co s tím.Vstreba se,nebo mám navštívit lékaře?Děkuji Honza!Přikládám foto....
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel René.

Můžu s tím mít sex?

Zdroj: diskuze Bulka na varleti

Hleny v krku

Hleny v krku jsou příznakem nachlazení a zánětů dýchacích cest. Hleny v krku trápí i alergiky (astmatiky) a silné kuřáky. Vykašlávání hlenů z krku ve společnosti je neestetické, ale rovněž nezdravé (kapénková nákaza). Existují farmaceutické přípravky pro rozpouštění hlenů a snadné vykašlávání. Ale hlenů v krku je možno se zbavit i přírodní cestou. Pomůže med, tymián, viola vonná, hluchavka bílá, cibule a šalvěj lékařská.

Zdroj: Bolest v krku

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ HOUBA NA LÉČEBNÝ DOMÁCÍ KEFÍR- POSÍLÍ IMUITU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Nabízím tuto houbu na vlastní výrobu domácího léčebného kefíru, zasílám kvalitní, čisté a bílé hrudky této houbičky, která Vám zajistí /z 1 pol.lž. + 1/4l mléka / výborný a hlavně zdravý nápoj, který Vám posílí imunitu a vyčistí střeva, žlučník, cévy, obsahuje vit. B, léčí záněty v těle, prevence na civilizač. choroby/pomáhá řešit onkolog.a gynekolog. problémy/ ráda poradím jak ji uchovat a další možnosti využití v kuchyni, zasílám na dobírku /dávka 100kč + pošt/nebo osobně v Č. Budějovicích bez pošt., pište, volejte, tel:732231707
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Prosím o zaslání tibet.houby na výrobu domácího kefíru. Díky.

Zdroj: diskuze TIBETSKÁ HOUBA na léčebný domácí kefír- posílí imuitu

Příčiny zduření

Nejobvyklejší příčinou zduření čípku v krku je virový zánět nosohltanu. Infekce se šíří vzdušnou cestou a má poměrně krátkou inkubační dobu 4–5 dnů.

Zdroj: Zduřelý čípek v krku

Diskuze

V diskuzi NA BOLEST V KRKU - ČOKOLÁDA! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Leo.

Na bolest v krku je skvělá čokoláda. Pokud vás škrábe v krku, zkuste čokoládu. Theobromine, který obsahuje kakao, totiž potlačuje nervové senzory a tím mírní bolest v krku. Čokoláda prvotní příčinu bolesti v krku (nějaké bakterie) to sice nevyléčí, ale zmírní to bolestivé pocity.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Na bolest v krku - čokoláda!

Pálení v krku po jídle

Občasné pálení v krku po jídle může být způsobeno dietní chybou, alkoholem, kouřením, některými léky, překyseleností žaludku, zvýšenou aktivitou po jídle (předklony, cvičení a podobně), ulehnutím po jídle. Zvláštní příčiny má pálení v krku po jídle v těhotenství, kdy se vyskytuje nejčastěji – vyšší hladina hormonů způsobuje ochabnutí svěrače jícnu, a navíc rostoucí plod tlačí žaludek vzhůru. Po porodu se vše upraví většinou samo. Pálení v krku po jídle může být také projevem alergie.

Zdroj: Pálení v krku

Poradna

V naší poradně s názvem KŘEČOVÉ ŽÍLY NA VARLATECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobrý den,na šourku zespoda se mi udělali slné tmavé žíly a dvě hrudky jako sražená krev,k jakému lékaři mám jít,muže to mít vliv na erekci? s erekci začínal mít problémy. Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Křečové žíly ze spodu na pytlíku jsou normální a přicházejí s věkem. Na erekci nemají vliv. Pokud si je chcete nechat vyšetřit, tak se obraťte na lékaře urologa. Ten vám může udělat vyšetření varlat ultrazvukem a zároveň vám může předepsat léky na podporu erekce.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Křečové žíly na varlatech

Typický věk pro vznik rakoviny krku

Výskyt rakoviny krku se týká zhruba 3 % všech případů rakoviny. Tyto druhy rakoviny jsou téměř dvakrát častější u mužů než u žen. Nádory krku jsou diagnostikovány častěji u osob nad 50 let. V celosvětovém měřítku se jedná o 5. nejčastější zhoubné nádory. Nádory slizniční (takzvané spinocelulární neboli dlaždicobuněčné) představují přes 90 % všech nádorů této oblasti. Rakovinou krku jsou nejvíce postiženi pravidelní konzumenti nikotinu a alkoholu.

Na těchto fotografiích je možné vidět, jak vypadá rakovina v krku.

Zdroj: Rakovina v krku

Zvětšené uzliny na krku

Mízní uzliny jsou v podstatě filtry, přes které protéká míza (lymfa). Jsou v nich koncentrovány bílé krvinky, které protékající tekutinu kontrolují. Když jsou v míze přítomné nějaké cizorodé částice, například bakterie, uzliny zareagují tím, že se zvětší, protože bílé krvinky bojující s infekcí se začnou množit. Zvětšení uzlin může být reakcí na zánět nebo nádor v dané oblasti, na infekční onemocnění, nebo může být projevem leukémie či lymfomu. Různé skupiny uzlin vždy čistí určitou oblast těla. Krční uzliny drénují oblast hlavy a krku. Nejčastěji jsou zvětšené podčelistní uzliny, do kterých přichází lymfa z dutiny ústní, jazyka a ze slinných žláz, jsou zvětšené například při angíně. Onemocněním, pro které je typické zvětšení krčních uzlin, je také infekční mononukleóza, která má podobné příznaky jako angína. Toxoplazmóza je parazitární onemocnění, které může proběhnout bez jakýchkoli příznaků, ale může se také projevit například zvětšením krčních uzlin. Toxoplazmózou se můžeme nakazit po požití nedostatečně tepelně upraveného masa, nebezpečné je pro těhotné ženy a pro lidi s poruchou imunity. Zvětšenými krčními uzlinami na krku se však mohou projevovat i závažná celková onemocnění, je tedy nutné odborné vyšetření.

Zdroj: Bolest v krku

Jak poznat zvětšené uzliny na krku

Ke zjištění, zda jsou uzliny oteklé, postačí prohmatat uzliny na krku, v podpaží a tříslech. Jako zvětšené uzliny se označují takové, které mají v průměru víc než 1 cm; pod bradou a v tříslech jsou uzliny normální do 1,5 cm. U štíhlého jedince můžeme nahmatat i normální uzliny na krku, v podpaží a v tříslech. Otok uzlin je třeba posuzovat jako jev, u kterého je vždy na místě pečlivé lékařské vyšetření.

Zdroj: Nateklé uzliny na krku

Pálení v krku při běhu

Pokud vás po chvíli běhu začne pálit v krku a myslíte si, že běháte pomalu, ve skutečnosti běháte až moc rychle. Alespoň tak to vnímá vaše tělo. Průdušky nejsou připraveny udané tempo udýchat. Upravte svou sportovní aktivitu tak, že budete ze začátku jen rychle chodit, postupně budete přidávat meziběh a po čase budete schopni uběhnout opravdu volně 20 minut a pak klidně hodinku bez pocitu pálení v krku.

Zdroj: Pálení v krku

Bílé fleky na obličeji

Bílé fleky na obličeji mohou mít mnoho příčin, viz níže.

Příčiny

Příčinou vzniku bílých fleků v obličeji může být onemocnění štítné žlázy. Pokud se objevují tečky s vyblednutím o velikosti 1–2 mm a pokud se vyskytují na hrudníku a objevily se na opálené kůži, může jít o světlou variantu výsevu mykotické infekce.

Obrázky

Takto mohou vypadat bílé fleky na obličeji.

Zdroj: Ztráta pigmentu, bílé fleky

Bílé skvrny na kůži u dětí

Ojedinělé skvrny barvy bílé kávy, takzvané café-au-lait spots, má spousta dětí i dospělých.

Příčiny

Vyskytují-li se bílé skvrny v počtu více než 6 a pokud jsou větší než 0,5 mm (před pubertou) nebo větší než 1,5 cm (po pubertě), mohou být způsobeny neurofibromatózou 1. typu (Recklinghausenova choroba).

Obrázky

Zde můžete vidět, jak vypadají skvrny café-au-lait spots u dětí.

Zdroj: Ztráta pigmentu, bílé fleky


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP