Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

BOLESTI KOSTRČE U MUŽŮ

OBSAH

Rozdíly mezi muži a ženami

Odborné informace ukazují, že po deseti až patnácti letech trvání cukrovky má například příznaky poškození nervového systému naprostá většina diabetiků. Poškození nervového systému se může promítat do funkce celé řady orgánů v těle, tento stav může vnímat pacient i jako nepříjemné pocity až bolesti v nohou. Podle nejnovějších studií má až padesát procent mužů závažné poruchy erekce již po deseti letech trvání cukrovky. Je třeba připomenout, že diabetici prvního typu jsou obvykle mladší osoby, tedy muži ve věku, kdy by měli být na vrcholu sexuální potence. Na druhé straně se zvyšuje počet osob s diabetem druhého typu, které patří také do mladších věkových kategorií. Cukrovka ovlivňuje negativně činnost mnoha orgánů a systémů, pohlavní orgány nevyjímaje. Udává se, že asi 70 % mužů a 30 % žen s diabetem má potíže v pohlavním životě. Obě pohlaví jsou ohrožena častým výskytem zánětů genitálií. Muži mívají kvasinkové záněty předkožkového vaku a močové trubice, ženy záněty pochvy. Infekce bývají velmi úporné s častými recidivami. Léčba musí být nejen lokální, ale i celková. Částečnou ochranou před záněty může být používání kondomu či pesaru a spermicidních látek, které mají slabé dezinfekční účinky.

Zdroj: Cukrovka u mužů

Poradna

V naší poradně s názvem XSARETO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vaclav.

Dobrý den když užívám xsareto co můžu za léky na bolesti zubu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud užíváte Xarelto, tak na zmírnění bolesti z volně prodejných přípravků, můžete použít jedině paracetamol. Nejdostupnější forma jsou tablety s názvem Paralen 500. Můžete užít dvě tablety na ráz, ale za den nesmíte překročit množství 8 tablet. Účinky trvají 4 až 5 hodin a nastupují 30 minut po spolknutí. Ostatní léky na bolest, které neovlivňují lék Xarelto, jsou jen na lékařský předpis a nejsou volně v prodeji.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léky na ředění krve xarelto

Nejčastější typ cukrovky u mužů

Polovina mužů s cukrovkou má poruchy erekce. Mužů trpících cukrovkou prvního či druhého typu neustále přibývá. Tato nemoc je považována za civilizační chorobu, za jakousi daň z přebytku a z pohodlnějšího životního stylu. Cukrovka také stále častěji postihuje i mladší generaci a děti. V České republice jí trpí okolo 680 tisíc lidí, ve světě je to kolem 120 miliónů. Vzhledem k tomu, že počty nemocných stále narůstají, hodnotí odborníci situaci jako celosvětovou epidemii. Diabetes zkracuje život a zhoršuje významně jeho kvalitu. Je to onemocnění, které nyní ještě nelze zcela vyléčit. Současná léčba umožňuje vyrovnat veličiny na hodnoty blízké hodnotám zdravého člověka, nicméně nedovede vždy zabránit postupně se vyvíjejícím komplikacím.

Zdroj: Cukrovka u mužů

Diskuze

V diskuzi BOLESTI ZAD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pája Zikova.

Dobrý den, chtela bych se zeptat můžu používat olej 31 bylin do koupele když jsem těhotná. Jsem 17+3 abych neublížila miminka mám bolesti zad.Dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Daniela.

Dobrý den, taky jsem si kladla podobnou otázku, ale osobně si myslím, že by to problém být neměl.. Já na doporučení používám tento olej www.alchymystique.cz… který pomáhá celkově na bolest svalů, nervů a tak..

Zdroj: diskuze BOLESTI ZAD

Upozornění při bolesti nohou u mužů:

Bolesti nohou bez zjevné příčiny by neměly být u mužů ignorovány. Pokud se objeví bolest nohou bez zjevné příčiny anebo se taková bolest opakuje, tak by měl být tento stav vždy zcela vážně konzultován s lékařem a minimálně by mělo být provedeno preventivní vyšetření prostaty a krve.

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Poradna

V naší poradně s názvem AMITRIPTYLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Děkuji moc za odpověď. Ale problémy s neschopností udržet stolici nemám. Na magnetickou rezonanci jsem se ptala, říkal mi, že by mi to jen ukázalo artrózu celého těla. Ale jak to může vědět. Spíš jde o peníze. Neurologů je málo i doktorů celkem, zkoušela jsem už dříve jinou paní doktorku-neuroložku, ale nepřibírá.Jiného neurologa-vzal mě jen jednorázově. Není to tak jednoduché. Kontrolu na neurologii mám až za půl roku.
Před operací jsme měla magnetickou rezonanci bederní páteře a kostrče z neurochirurgie. Po operaci žádné kontrolní vyšetření-ani rentgén ani MR, tak nevím.
Ještě mám jít na ortopedii, tak uvidím.
Spíš mi říkal, že mi dá léky od bolesti . Tak jedině, že by to myslel i od bolesti zmíněné antidepresivum amitriptylin.Pokud by selhala i tato léčba, mluvil o nějaké léčbě bolesti, což mi ale nepomůže, abych seděla.
Ještě jednou děkuji moc za odpověď a přeji Krásný den.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Je dobře, že jste již absolvovala jednorázovou prohlídku u jiného neurologa. Co vám řekl?
Proč vlastně máte odoperovanou tu kostrč?
Absence RTG a MR po operaci je normální. Celá oblast se snímkuje těsně před uzavřením operačního pole, aby si chirurg ověřil správnost provedení zákroku. První RTG nebo MR můžete očekávat teď od toho ortopeda, ke kterému se chystáte.
Pokud u žádného lékaře neuspějete s žádankou na magnetickou rezonanci, tak můžete kontaktovat přímo některé pracoviště. Cena za vyšetření jednoho úseku páteře činí 8000 Kč. Další ceny jsou vidět zde: www.klinikajl.cz/mag…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Amitriptylin

Bolest v podbřišku u mužů

Prudká bolest vystřelující do třísel či podbřišku může být způsobena torzí varlete. Torze varlete znamená otočení varlete v šourku kolem své osy. To způsobí zaškrcení cév přivádějících krev do varlat a nástup velmi silné, až šokující bolesti. Vlivem zvětšené prostaty může docházet k hromadění moči, což vyvolá bolest v podbřišku a je rizikem pro vznik infekce, která bolest dále stupňuje. Další příčinou těchto bolestí může být nádor či zánět prostaty. U mladších mužů se setkáváme spíše se záněty prostaty (akutními či chronickými). U starších mužů výrazně častěji nacházíme nezhoubné a zhoubné nádory prostaty.

Léčba je individuální, záleží na příčině onemocnění.

Zdroj: Bolest v podbřišku

Diskuze

V diskuzi DOPORUČUJI ANUREX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Děkuji za článek, objednal jsem, vyzkoušel a můžu vřele doporučit. Jeho účinek je znát po prvním použití. Okamžitě uleví od bolesti a svědění. Používal jsem 4x denně asi 10 dní.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Doporučuji anurex

Ne každá bolest nohou znamená rakovinu porstaty

Bolest nohou může být způsobena mnoha různými příčinami, například namožením svalstva dolních končetin anebo žilními problémy, typicky křečovými žílami. Obvykle o souvislosti karcinomu prostaty a bolesti nohou lidé nevědí. Průzkum ale prokázal, že až 40% nemocných mužů s karcinomem prostaty má bolest v noze.

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Diskuze

V diskuzi BOLEST KOSTRČE U MUŽŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniel.

Dobrý den,už asi dva měsíce mě pravidelně bolí kostrč,při jakékoliv fyzické zátěži taky ne,vždy,když začnu cvičit nebo vykonavát nějakou fyzickou zátěž,kostrč mě během chvíle přestane bolet,jsou dny,kdy mě bolí méně,hodně a někdy vůbec, neprodělal jsem žádný úraz.Nevím z jakého důvodu mě bolí.Předem děkuji za odpověd.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolest kostrče u mužů

Z jaké příčiny kyčle bolí

V případě problémů s kyčlemi se začínají objevovat bolesti kyčlí. Na začátku se často jedná pouze o občasné bolesti, které se často objevují po námaze (práce na zahrádce, sport a podobně). Může se také jednat o stálé bolesti, které nás trápí během celého dne. U někoho se mohou bolesti začít objevovat například až poté, co ujde určitou vzdálenost.

Zdroj: Bolavé kyčle

Poradna

V naší poradně s názvem PÍŠTĚLE NAD KOSTRČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radoslav.

Dobrý den
Mám dlouholetý problém s pištěli v oblasti kostrče.
Stale to zlobí ... Jak se to dá odstranit a jaká je pooperační rekonvalescence... Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jestli se chcete zbavit píštěle, tak zkrátka budete muset spolupracovat s lékařem, který bude mít zájem vám pomoci. Způsobů, jak lze píštěl ošetřit je v současnosti 11, takže nezle nyní určit, který z nich bude pro vás nejvhodnější. Každý z těchto postupů má i jiný průběh rekonvalescence. Nic méně počítejte s tím, že úplné vyléčení bude vyžadovat následnou asi dvou týdenní intenzivní péči s čištěním rány. Ale to všechno stojí za to, abyste se zbavil této nepříjemnosti. Informujte o svém stavu praktického lékaře, který vám dá žádanku na vyšetření a rovněž může doporučit vhodného specialistu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Píštěle nad kostrčí

Bolest nohou u mužů nepodceňovat!

Rakovina prostaty je jeden z nejběžnějších druhů rakoviny u mužů. Navzdory rutinnímu vyšetření na PSA u starších mužů, stále existují tisíce případů úmrtí ročně na rakovinu prostaty, z důvodu pozdní diagnózy. Bolest nohou může být důležitým signálem pro všechny lékaře, aby u takto postiženého člověka provedly testování na onkomarkery (onkomárkry) rakoviny prostaty, na přítomnost tak zvaného specifického antigenu prostaty – PSA.

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Diskuze

V diskuzi BOLEST KLOUBŮ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Violeta Z. .

Já jsem trpěla při sportu ukrutno bolestí. Klouby mě takřka nenáviděli. Jedla jsem různé prášky doplňky stravy, no vyzkoušla jsem snad všechno. Potom jsem jednou u kamarádky, která sportovala se mnou v týmu viděla Enzycol. Tak jsem se na něj poptala dostala jsem na něj dobré reference a tak si ho koupila. Byla jsem mile překvapená a bolesti se umírňovali. Můžu jen doporučit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kvetak.

Enzycol mi doporučili v práci kolegové a stejně jako Vám, i mi pomohl. Připojuji se k doporučení.

Zdroj: diskuze Bolest kloubů diskuze

Bolest břicha na pravé straně

Silné a náhlé bolesti v oblasti pravého podbřišku zpravidla značí zánět slepého střeva, přesněji zánět červovitého přívěsku slepého střeva. V takovém případě je na místě vyhledat okamžitou lékařskou pomoc. Nemocný bývá v drtivé většině hospitalizován a podroben chirurgickému zákroku. U žen tato bolest může znamenat zánět vaječníku. Pokud se vyskytuje bolest uprostřed podbřišku, může se jednat například o onemocnění střev, takzvanou střevní chřipku (akutní gastroenteritidu), při níž se bolesti mohou objevovat v různých částech břicha, nebo také o onemocnění tlustého střeva či konečníku. U žen se takto může projevovat zánět dělohy nebo děložního čípku, u mužů pak onemocnění prostaty.

Zdroj: Bolest břicha

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK PRADAXA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Krystyna Havlíčková.

Dobrý den. Mám další dotaz můžu pří užívaní léku Pradaxa,Torvacard -Neo,Concor CORS 5mg užívat léky proti bolesti Novalgin 500mg anebo Biofenac 100 mg.Děkuji za odpověď.Havlíčková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Novalgin i Biofenac jsou léky proti horečce a silné bolesti jejichž výdej je vázán na lékařský předpis. Pokud vám lékař tyto léky předepsal, tak zvážil všechna rizika a usoudil, že přínosy převažují nad riziky. Rovněž stanovil dávkování, které je třeba dodržovat.
Pokud máte tyto léky, ale nebyly předepsány pro vás, tak je zde vysoké riziko komplikací spojených s krvácením. Novalgin při léčbě Pradaxou zvyšuje riziko krvácení a Biofenac zase prodlužuje účinky Pradaxy, což může vést k předávkování. Poraďte se se svým lékařem na vhodnějším léku proti bolesti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pradaxa a alkohol

Zánět prostaty podle Wikipedie

Wikipedie uvádí, že prostatitida je zánět předstojné žlázy, spíše známé pod názvem prostata. Jedná se o nejčastější urologický problém mužů do 50 let. Mezi symptomy tohoto zánětu patří horečka, zimnice, dysurie či sexuální poruchy. K léčbě jsou indikována antibiotika.

Typy prostatitidy:

  • akutní prostatitida
  • chronická bakteriální prostatitida
  • chronická prostatitida – syndrom chronické pánevní bolesti
  • asymptomatická zánětlivá prostatitida

Zdroj: Zánět prostaty

Diskuze

V diskuzi DNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasti.

taky užívám enzycol, je to skvělá věc, užívám ho v pauze mezi léky co beru přímo na tuto nemoc a můžu si občas dát i sklenku mého oblíbeného vína a žádné bolesti ani otoky nehrozí.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze DNA

Léčba bolesti nohou u karcinomu prostaty

Léčba bolesti nohou, bude záviset na její příčině. Pokud je bolest nohou signálem začínající rakoviny prostaty, tak léčením rakoviny by měly bolesti nohou ustat. Na druhou stranu, pokud je bolest nohou způsobena metastázami rakoviny prostaty, tak může být pouze tlumena léky proti bolesti, nejčastěji opiáty.
 

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Poradna

V naší poradně s názvem KTERÝ LÉKAŘ MI MŮŽE PŘEDEPSAT AULIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina Millerova.

Dobrý den.chci se zeptat na kterého lékaře se můžu obrátit aby mi mohl napsat Aulin.Jsem po zlomeninách dolních končetin a jedině Aulin mi pomáhá od bolesti.Děkuji za odpověd Jiřina Millerová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Aulin může předepsat kterýkoliv lékař. Při trvalém užívání aulinu je důležité sledování nežádoucích účinků a k lékaři docházet na pravidelné kontroly.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Který lékař mi může předepsat Aulin

Příčiny bolesti zad

Příčin, proč máme bolavá záda, může být celá řada.

  • Mnoho příčin bolestí plyne například z typu zaměstnání. Jak moc při zaměstnání sedíme a jak namáhavé činnosti musíme vykonávat.
  • Dalším důvodem bolestí je situace, kdy někteří lidé kompenzují svou statickou (pasivní) část v nárazových sportech. Z čehož právě vzniká další zdroj bolesti, jelikož každý chce dohnat to, co přes den zameškal. Bohužel se většinou jedná o sporty tvrdé, u kterých se musí dbát na předchozí přípravu, která je v těchto případech často zanedbána.
  • Další příčiny bolesti jsou případy, které souvisí s úrazy mimo sport, například autonehody, nehody při chůzi na nerovných terénech. 

Zdroj: Bolesti pohybového aparátu

Zánět prostaty u mladých mužů

Při narození je prostata malinká, v pubertě naroste do velikosti kaštanu a takto zůstane až do období kolem padesáti let, kdy se vlivem hormonálních změn může začít zvětšovat. V mladém věku se může objevit zánět.

Akutní zánět nepřehlédnete, objevují se vysoké horečky, bolest v podbřišku i v oblasti genitálií a pálení při močení.

Chronický zánět prostaty je svými příznaky méně nápadný, ale také se objevují nepříjemné pocity při močení, časté nucení na močení, pocit nedokonalého vyprázdnění, bolesti podbřišku, genitálií a spodní části zad. Přidat se mohou i potíže s nedobrovolným únikem moči – inkontinence.

Zdroj: Zánět prostaty

Bolesti zad

Problémy se zády souvisejí s tím, že páteř je nosná část pohybového aparátu. Právě tím, že část pohybového aparátu je pevná a část je volně pohyblivá, tak dochází k celé řadě pohybů, které jsou nekontrolované a ještě navíc spojené v několika rovinách s rotací. Může zde dojít k různým drobným poškozením a na to následně reaguje zbytek pohybového aparátu, což se projevuje právě bolestí.


Zdroj: Bolesti pohybového aparátu

Prevence bolestí kloubů

Mezi prevenci patří dostatečná míra zdravého pohybu, starat se o klouby, hlídat si nadváhu, pravidelně rekreačně sportovat a snažit se o to, aby byl pohybový aparát svěží a v rovnováze. Všechny části pohybového aparátu by měly být zatěžovány co nejvíce symetricky.

Zdroj: Bolesti pohybového aparátu

Léčba bolesti zubů

Způsob ošetření bolesti zubů závisí na vašem zubním lékaři. Rutinní a rychlá kontrola by měla ulevit od bolesti zubů. Když se dostavíte na pohotovostní oddělení, sloužící lékař vám samozřejmě předepíše léky, ale pokud budou problémy přetrvávat a objeví se nějaké komplikace, kontaktujte svého zubního lékaře. Rizikovým faktorem je v každém případě kouření, pokud máte problém s odvykáním, poraďte se svým lékařem, jaký postup by vám doporučil.

Zdroj: Bolest zubů

Může se tak projevovat rakovina

Příznaky rakoviny tlustého střeva: našedlý hlen ve stolici, nepatrná příměs krve ve stolici, poruchy vyprazdňování, kolikovité bolesti, bolesti v okolí páteře, plynatost, zácpa, průjmy nebo stužkovitá stolice, nechutenství, hubnutí, bledost pokožky, mírně zvýšené teploty, stálá únava. Právě bolest v okolí páteře může být prvním příznakem onemocnění.

Zdroj: Bolesti zad a rakovina tlustého střeva


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP