Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

BYLINKY NA MYKOZU

OBSAH

Bylinky na odvodnění v DM

Bylinky na odvodnění v DM jsou dostupné kdykoli a recenze jsou veskrze pozitivní. Čaj na odvodnění v tomto řetězci není dostupný. Zde tedy můžete vidět produkty na odvodnění dostupné v DM v podobě tobolek.

Zdroj: Bylinky na odvodnění organismu

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍRODNÍ ANTIBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimíra.

Dobrý den,
už skoro měsíc mě p. doktor léčil práškami erdomed...Až mám v ústech bílý jazyk, na jazyku pupínky. Jazyk mě pálí, největší problém je v noci, nemohu spát, protože se mi vytváří sliny. Byla jsem na ORL - prý mykóza - dostala jsem něco namíchaného z lékárny a mám to žmoulat 2x denně, ale nepomáhá. Byla jsem na vyšetření Gastro - p. doktor říkal, že mám slabě podrážděný žaludek - omaprezo, ale na mykózu, že to nevypadá.
Už nevím co mám dělat, protože jsem nikdy prášky nebrala.
Můžete mi prosím poradit o co by se jednalo?
A něco přírodního? Jsem spíše na bylinky, čaje.
Moc děkuji. S pozdravem Mgr. Naxerová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jazyk patří do kompetence zubního lékaře. Zajděte ke svému zubaři a trvejte na stěru z jazyka a jeho následném laboratorním vyšetření. Tohle zvažování, co to je, či není, jen podle toho, jak to vypadá, evidentně nikam nevede. V laboratoři jasně identifikují případný patogen a zároveň k tomu přiloží i seznam tři léků, které odzkoušeli a prokázali účinnost. Podle laboratorních výsledků se uvidí jak dál.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Přírodní antibiotika

Bylinky na odvodnění Liftea

Liftea je doplněk stravy obsahující jedinečnou směs bylinek, které přispívají k odvodnění organismu. Dle recenze produkt zmenšuje otoky končetin, detoxikuje tělo a snižuje pocity vyčerpání a únavy. Účinné složení obsahuje extrakt z jalovce, břízy, kopřivy, petržele.

Zdroj: Bylinky na odvodnění organismu

Poradna

V naší poradně s názvem K ČEMU JE TRIANCINOLON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Prosím vás je tahle mast na mykozu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Triamcinolon je na záněty a ne na mykózu! Při mykóze ho lze použít, když při ní dojde k infikování zduřelé mykózní kůže nějakou bakteriální nákazou, tak zde dokáže Triamcinolon zmírnit zánětlivé zarudnutí, ale mykózu samostatně nikdy nevyléčí. Léčivá látka v léku Triamcinolon triamcinolonacetonid je kortikosteroidní hormon, který působí pouze silně protizánětlivě. Tlumí též nepřiměřeně silnou, přecitlivělostní reakci při alergii na určitou látku (tak zvaný anafylaktický šok), třeba na barvu na vlasy, když po barvení vlasů alergicky zarudne pokožka. Účinek je však namířen jen proti příznakům zánětu, nikoliv proti příčině nemoci, tedy ani proti mykóze! Zánětlivé příznaky - jako zarudnutí, otok a hromadění zánětlivých buněk i působků v zanícené kůži, tvorba puchýřků až puchýřů a mokvání, svědění, pálení a pocit nepříjemného napětí nebo bolest - v několika hodinách po použití masti Triamcinolon ustupují. Ke skutečnému zhojení však může dojít, jen když se současně vyloučí původce nebo příčina onemocnění. Léčivý účinek masti Triamcinolon E je velmi rychlý a je patrný již v prvních hodinách po použití a trvá až 36 hodin. Kromě kortikosteroidního hormonu obsahuje Triamcinolon E Léčiva další léčivou látku cloroxin, jejíž léčebný účinek je založený na antiseptickém a dezinfekčním působení (ničí choroboplodné zárodky).
Triamcinolon cena: mast Triamcinolon E Léčiva - 20gm je k dostání jen na lékařský předpis. Triamcinolon stojí celkem 55 Kč, přičemž pacient při vydání doplácí jen 37 Kč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze K čemu je triancinolon

Alternativní léčba vaginální mykózy

Z volně prodejných přípravků je dobrý krém s obsahem oleje Tea Tree. Dále pak poševní krém Canesten, či poševní antimykotické čípky. Z tradiční medicíny se na vaginální mykózu používá mateří kašička, která se použije jako mast na plíseň pochvy. Zde je seznam volně prodejných přípravků na mykózu vagíny, včetně jejich cen: léky na vaginální mykózu.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Poradna

V naší poradně s názvem BYLINKY A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeńka Soldátová.

Mohu bylinky ,když užívám warfarin? Mohu produkty - které obsahují bylinky ? Děkuji Soldátová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když užíváte Warfarin, tak byste neměla vnitřně užívat žádné bylinky ani bylinkové čaje a ani potravinové doplňky s bylinkami. Některé bylinky mohou opravdu výrazně změnit účinky Warfarinu a přivodit tak život ohrožující situaci. Warfarin komplikuje stravování, jak již jistě víte, a u bylinek je to ještě více složitější a laik prostě nedokáže rozhodnout, která bylinka je s Warfarinem bezpečná. Pro váš přehled uvádím seznam nejvíce nebezpečných bylinek.

- Bylinky zvyšující účinky Warfarinu a mohou tak způsobit krvácení:
Děhel
Bedrník anýz
Prha (Arnica)
Ločidlo čertovo lejno
Vachta trojlistá
Brutnák lékařský
Bromelain, nebo také bromelin, je enzym, který najdeme v čerstvém ananasu.
Konopí
Paprika
Miřík celer
Heřmánek pravý
Hřebíček
Dymnivka (Corydalis yanhusuo)
Klikva (brusinky)
Harpagofyt
Pískavice řecké seno
Řimbaba obecná
Česnek
Geum japonicum
Zázvor
Jinan dvoulaločný (Ginkgo biloba)
Jírovec maďal (kaštan koňský)
Lékořice lysá
Libeček lékařský - kořen
Tužebník jilmový
Cibule
Petržel
Mučenka modrá
Topol
Hořkoň obecná
Jetel luční
Routa vonná
Serenoa plazivá
Komonice lékařská
Kurkuma
Vrba

- Bylinky, které snižují účinky Warfarinu a mohou tak způsobit vznik krevní sraženiny:
Koenzym Q10
Šalvěj červenokořenná
Andělika čínská
Zelený čaj
Papája
Jmelí
Řepík
Pampeliška
Třezalka tečkovaná
Vitamin E
Řebříček obecný

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bylinky a Warfarin

Co je vaginální mykóza?

Vaginální mykóza je zachvácení sliznice pochvy mykotickými buňkami, které se zde přemnožily a začaly budovat kolonie. Hlavním příznakem poševní mykózy je urputné svědění a viditelné začervenalé, většinou jasně ohraničené, červené fleky, které právě svědí. Mykózní buňky, které způsobují vaginální mykózu, jsou velmi odolné! Nejrychlejší cesta, jak se zbavit vaginální mykózy, je aplikovat silný a účinný lék. Takovým lékem je vaginální krém Batrafen, který je vázán na lékařský předpis. Pro rychlé řešení tohoto nepříjemného problému, bude třeba navštívit lékaře. Batrafen dokáže vaginální mykózu vyléčit za 6 dní.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Diskuze

V diskuzi VAGINÁLNÍ MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tinka.

Vyzkoušela jsem mnoho přípravků na nepříjemnou vaginální mykózu, ale často se vracely. Na doporučení gynekologa jsem začala užívat Enzymax V.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lejina.

A už se vám začíná ulevovat? Seženu ho na netu?

Zdroj: diskuze Očista

Léky bez předpisu

Když už se mykóza objeví, je ideální vyhledat lékaře, což ale není vzhledem k akutně vzniklým a intenzivně obtěžujícím potížím vždy možné. Poté přicházejí na řadu léky bez předpisu, které na doporučení lékárníka koupíte v lékárně.

Zdroj: Co na poševní mykózu

Diskuze

V diskuzi PRŮJEM A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viki.

Průjem, cestička vyšlapaná mezi toaletou a koupelnou a křeče. Ale stačilo dát si ráno a večer 2 Probiolacty a průjem byl ten tam.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tinka.

Vyzkoušela jsem mnoho přípravků na nepříjemnou vaginální mykózu, ale často se vracely. Na doporučení gynekologa jsem začala užívat Enzymax V.

Zdroj: diskuze Průjem a probiotika

Batrafen vaginální krém pro děti

U novorozenců a dětí do 6 let smí být Batrafen vaginální krém podán pouze v naléhavých indikacích a pouze pod dohledem lékaře.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Poradna

V naší poradně s názvem BYLINKY NA SKLIVCOVÉ ZÁKALKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Drahomíra.

Dobrý večer,prosím jaké bylinky mám používat na odstranění zákalků? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Neexistují žádné bylinky, které by přímo odstraňovaly zákalky. Zákalky se dají odstranit pouze operativně u očního lékaře. Pokud ale chcete, můžete užívat bylinky navozující dobrou náladu, jenž vám pomůžou na to nemyslet a užívat si života i se zákalkami. Například odvar z dobromysli, šafránu a třezalky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bylinky na sklivcové zákalky

Batrafen v těhotenství a při kojení

Jako každá medikamentosní terapie, má být i Batrafen podáván během těhotenství a kojení, pouze v naléhavých indikacích. Riziko poškození plodu krémem Batrafen je velmi nízké. Pokud se Batrafen nenamaže přímo na prsa a na bradavky, tak se při kojení do mléka dostane jen ve stopovém množství.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Domácí léčba

Pokud se žena chce nejdříve „léčit“ sama, může si vybrat z volně prodejných produktů v lékárně. Antimykotika v lokální podobě jsou naštěstí volně prodejná a ve velké části případů skutečně jako první pomoc pomohou. Také léky na jiné bázi se někdy nemusí minout účinkem, zde již je ale výsledek při intenzivních potížích poměrně nejistý.

Zdroj: Co na poševní mykózu

Diskuze

V diskuzi MYKÓZY A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alis.

Na mykózy jsem začala trpět poslední rok. Když jsem byla u doktorky už potřetí, stěžovala jsem si kamarádce a ta mi poradila nějaký Probiolact. zkusila jsem ho a musím jí poděkovat. Zatím mám pokoj.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucy.

Měla jsem mykózu, gynekoložka mi předepsala čípky a v lékárně mi doporučili Probiolact jako prevenci opakování zánětu a myslím si, že mi to pomohlo.

Zdroj: diskuze Mykózy a probiotika

Batrafen vaginální krém a vyrážka

Ve vzácných případech se při podávání přípravku Batrafen vaginální krém mohou objevit přechodné, lokální reakce, jako je vyrážka a lehké pálení, které se projeví jako kontaktní dermatitida. V takovém případě se léčba nepřerušuje. Kontaktní dermatitida se zahojí po ukončení léčby vaginálním krémem do jednoho měsíce.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Poradna

V naší poradně s názvem KDE KOUPIT SMRKOVOU PRISKYŘICI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA HOMOLKOVÁ-FILIPIOVÁ.

MÁM NA PRAVÉM PALCI MYKOZU NEHTU. SCHÁNÍM MAST, JE NĚKDE LÉKÁRNA, KDE BY SE NECHALA KOUPIT

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mast na plíseň nehtů, která se dá koupit volně v lékárně, se jmenuje Canespor a používá se jednou denně. Zde je vidět její cena a lékárna, kde se dá koupit www.zbozi.cz/hledani…
Léčba je zdlouhavá a musí se pravidelně provádět několik týdnů až měsíců, podle rozsahu postižení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kde koupit smrkovou priskyřici

Využití bylinek v kosmetice

Bylinky jsou léčivky, které mají velmi široké využití. Pozitivně ovlivňují naše zdraví, krásu i psychickou pohodu. Používají se buď samostatně, nebo jako součást různých směsí. Na našem trhu je bylinek mnoho, ale především – spousta jich roste všude okolo nás. Bylinky se mimo jiné využívají v kosmetice jako složky bylinných krémů, mastí, olejů. Ve formě bylinných koupelí pak pomáhají ulevit od bolesti a prohřát organismus.

Zdroj: Účinné bylinky na pleť

Diskuze

V diskuzi MYKÓZY A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alis.

Na mykózy jsem začala trpět poslední rok. Když jsem byla u doktorky už potřetí, stěžovala jsem si kamarádce a ta mi poradila nějaký Probiolact. zkusila jsem ho a musím jí poděkovat. Zatím mám pokoj.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Julča.

Měla jsem mykózu, dostala čípky a v lékárně mi doporučili Probiolact jako prevenci opakování zánětu a myslím si, že mi to pomohlo.

Zdroj: diskuze Mykózy a probiotika

Bylinky vhodné pro detoxikaci

Některé byliny a potraviny obzvlášť napomáhají trávení, proto jsou vhodné pro spalování toxinů. Je to zázvor, pepř, fenykl, římský kmín, česnek, koriandr, lněné semínko, kopr, muškát, ricinový olej, Guduchi, Neem, Puškarmul, Punarnava, Tulsi, Vacha, Guggul, koření Trikatu.

Zdroj: Bylinky pro detoxikaci

Batrafen a sex

Během probíhající nákazy vaginální mykózou není vhodné provozovat pohlavní styk do pochvy. Pokud i přesto ke styku dojde, tak je zde velké riziko protržení kondomu. Batrafen vaginální krém totiž obsahuje tekutý parafín, který rozleptává latexové kondomy. Kondomy při styku s Batrafenem praskají anebo prosakují! Při sexu může dojít k nákaze partnera, kdy se projeví tak zvaný „ping-pong efekt“. Aby se zabránilo reinfekci, měl by partner rovněž navštívit lékaře.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Co je batrafen

Batrafen je téměř bílý jemný vaginální krém. Batrafen se skládá z účinné látky ciclopiroxum olaminum, které je v jednom gramu krému obsaženo 10 mg. Batrafen se používá na léčení vaginální mykózy. ATC skupina pro lék Batrafen vaginální krém je gynekologiím a antimykotikum. Složení vaginálního krému Btrafen: Benzylalkohol, oktyldodekanol, lehký tekutý parafin, stearylalkohol, cetylalkohol, myristylalkohol, polysorbát 60, sorbitan-stearát, kyselina mléčná S a čištěná voda. Vaginální krém Batrafen se distribuje jak hliníková tuba s potiskem a s plastikovým šroubovacím uzávěrem. V balení je také 6 jednorázových aplikátorů vaginálního krému.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Babské rady na poševní mykózu

Dobrou léčbou i prevencí poševní mykózy je použití octové vody: do dvoudecového poháru nalijte asi 1 cm octa a zbytek dolijte minerálkou. Vypijte alespoň 4 takové sklenice denně. Výborné jsou sedací koupele, alespoň 10 až 14 dní – doporučuje se použití tea tree oleje, a to tak, že se každý večer smíchá 7 kapek oleje se třemi litry vody a provede se sedací koupel. Zabírá i nanesený bílý jogurt na postižené místo. Doporučuje se méně sladit a dát si pozor na časté a dráždivé mytí mýdlem.

Zdroj: Poševní mykóza

Je mykóza i u mužů?

Poševní mykóza se nevyhýbá ani mužům. Přestože se vaginální mykóza nepovažuje za pohlavně přenosnou chorobu, mohou jí trpět oba partneři a opakovaně ji na sebe přenášet prostřednictvím pohlavního styku. Genitální mykózou tedy mohou trpět i muži. Nestává se to sice příliš často, ale v oblasti předkožkového vaku a žaludu se mohou přemnožit kvasinky. Nemoc se projevuje podobně jako u žen: svěděním, pálením, zarudnutím, případně otokem. Nemoc se neprojevuje výtokem, ale na penisu se může hromadit hlen. Muži mohou být pouze přenašeči tohoto onemocnění, nemoc se u nich přitom nemusí nijak projevit.

Zdroj: Co na poševní mykózu

Jak Batrafen vaginální krém léčí?

Studie zabývající se mechanismem účinku ukázaly, že fungicidní (protiplísňové) působení cyklopiroxolaminu je dáno snížením buněčného příjmu životně důležitých stavebních kamenů mykózní buňky. Vedle toho ještě cyklopiroxolamin zvyšuje vylučování jiných nezbytných buněčných součástí. Cyklopiroxolamin se silně hromadí uvnitř mykotických buněk, přičemž se ireversibilně váže k určitým strukturám a organelám, jako je buněčná stěna, buněčná membrána, mitochondrie, ribozomy a mikrozomy. Těmito svými schopnostmi je Batrafen vaginální krém šetrnou a přesto účinnou zbraní proti vaginální mykóze.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP