Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

CANESPOR ROZTOK NEHTOVÁ PLÍSEŇ

OBSAH

Plíseň nehtů – domácí léčba

Na plíseň nehtů doporučují babské rady například použít česnek, ústní vodu Listerine, sodu, olej z oregana, kukuřičnou mouku, sodu, bílý ocet či extrakt z olivového listu.

Zdroj: Nehtová mykóza a lěčba jablečným octem

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍPRAVEK NA PLÍSEŇ V TŘÍSLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kaspr76@seznam.cz.

Dobrý den.Potřebuji prosím poradit jaký volně prodejný přípravek použít na plísen v tříslech? Je to červeně ohraničený žlutý flek. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Čau, nejvhodnější volně prodejný přípravek na plíseň v tříslech je buď LAMISIL gel 15g 1% nebo pak roztok Canespor, což je širokospektré antimykotikum. Osobně si ale myslím, že to co Tě trápí není plíseň, ale spíše zapářka a na tu je njlepší tekutý pudr a vyvarovat se rozškrábání při svědění. Kdyby to přetrvávalo déle než dva týdny, tak doporučuji navštívit dermatovenorologa, aby to zrevidoval a určil vhodnou péči.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Přípravek na plíseň v tříslech

Jak poznat plíseň nehtu

Hlavní příčinou nehtové plísně je styk s kontaminovanými předměty, jako jsou špinavé podlahy nebo obuv. Může být rovněž způsobena oslabením imunitního systému a nadměrným pocením. Ačkoli tento stav zpočátku mizí, během několika dní se plísňová infekce objeví znovu a může způsobit na nehtech žluté zbarvení, téměř vždy doprovázené oslabením a zlomením.

Zdroj: Nehtová mykóza a lěčba jablečným octem

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A CANESPOR 1XDENNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela Kašparová.

Dobrý den,užívám dlouhodobě Warfarin,nyní mám plíseň pod nehtem u palce na noze,v lékárně mě doporučili Canespor 1xdenně,můžu tento lék užívat s Warfarinem bez obav? Děkuji!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Canespor je lék k zevnímu užití, který nijak neovlivňuje účinky Warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a Canespor 1xdenně

Canespor a jiná kožní plíseň

Mast z této sady nelze použít k lokální aplikaci na jiná mykózou postižená místa na těle.

Zdroj: Canespor 1x denně sada na nehty

Poradna

V naší poradně s názvem CYTÉAL A NEHTOVÁ PLÍSEŇ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Františka Malá.

Mohu na nehtovou plíseň použít koncentrovaný Cytéal k potírání ? Mám to už 5 let a nemohu se toho zbavit. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Cyteal je mycí desinfekce a použít se dá lokálně i koncentrovaný. Na vyléčení nehtové plísně ovšem nestačí. Je třeba použít některý z antimykotických přípravků, jako například volně prodejný Canesten, Lamisil a nebo předpisový Loceryl.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cytéal a nehtová plíseň

Canespor se používá jen 1x denně

Aplikace 1x denně je pro pacienta komfortní a zvyšuje možnost dodržování doporučené léčby.

Zdroj: Canespor 1x denně sada na nehty

Poradna

V naší poradně s názvem PLÍSEŇ NA NEHTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Ahoj Barboro, podle Tvého popisu se nepochybně jedná o onychomykózu, tedy plíseň nehtu. Vřele doporučuji vrátit se zpět k užívání léku TRIAMCINOLON-IVAX, neboť sama jste registrovala zlepšování stavu po podání tohoto léku. Vzhledem k tomu, že TRIAMCINOLON-IVAX je léčivo jen na lékařský předpis, požádejte svého obvodního lékaře o předpis. Obvykle se kapky používají 2 až 3krát denně do zmírnění příznaků, pak 1 až 2krát denně do vyhojení. Ke zvýšení účinku je možno po zaschnutí 1 až 2krát aplikaci opakovat. Mezi jednotlivými aplikacemi musí být časový odstup nejméně 4 hodiny. Přípravek se nesmí aplikovat na jedno místo déle než 10 až 12 dní. Prosím, mějte na paměti, že léčba plísně nehtů je na dlouhou dobu. Proto je třeba přikročit i ke střídání několika přípravků. Po 12 dnech doporučuji vystřídat TRIAMCINOLON-IVAX například kapkami Batrafen - taktéž na lékařský předpis. Po měsící s Batrafenem se pak zase vráťte k TRIAMCINOLON-IVAX. A tak dokola, až se to úplně zahojí a nehet bude standardně zbarvený, rovný a pevně spojený s nehtovým lůžkem.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mirka.

Zdravím všechny, je to opravdu zlé, když jste postiženi touhle plísňí. Naštěstí mi v té době pomohla kamarádka s výběrem léku na plísně. Doporučila mi tenhle Canespor, www.gigalekarna.cz/p…

Zdroj: diskuze Plíseň na nehtech

Kde se dá Canespor na nehty koupit

Zde je uveden seznam lékáren, ve kterých prodávají Canespor na nehty: Canespor cena.

Zdroj: Canespor 1x denně sada na nehty

Poradna

V naší poradně s názvem KOLIK STOJÍ ROZTOK BATRAFEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Šárová.

Je v současné době koupit na recept v lékárnách Batrafen roztok na nehtovou plíseň?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Výdej léčivého přípravku Batrafen je v současné době možný. Jeho výdej je vázán na lékařský předpis a je běžné k dispozici v celé síti lékáren.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kolik stojí roztok batrafen

Canespor má vysokou účinnost

Canespor má široké spektrum účinku, vhodné na léčbu kožních a nehtových mykóz vyvolaných dermatofyty, kvasinkami i bakteriemi. Dobře proniká i do hlubokých kožních a nehtových vrstev postižených infekcí a ničí původce nákazy.

Zdroj: Canespor 1x denně sada na nehty

Canespor a postup léčby plísně nehtů

Canespor - postup léčby plísně nehtů

Canespor - léčba plísně nehtů

Zdroj: www.canesten.cz

Zdroj: Canespor 1x denně sada na nehty

Co je to Canespor

Značka Canespor 1x denně nabízí volně prodejné léčivé přípravky na kožní mykózu (krém a roztok) a mykózu nehtů (sada na nehty). Tyto přípravky jsou na aplikaci velmi komfortní a v léčbě vysoce účinné. Obsahují osvědčenou léčivou látku bifonazol, která má široké spektrum účinku – působí na různé původce kožních mykóz: dermatofyty, kvasinky, a dokonce i bakterie. Účinek bifonazolu je natolik silný, že houbovité patogeny ničí v hlubokých vrstvách kůže, popř. nehtu (má tzv. fungicidní účinek). Síla účinné látky se také odráží v komfortnosti léčby, protože se aplikuje pouze jedenkrát za den, a to večer před spaním. Navíc se přípravky Canespor 1x denně velice jednoduše aplikují, jsou bez zápachu a rychle se vstřebávají do pokožky.

Zdroj: Canespor 1x denně sada na nehty

Poradna

V naší poradně s názvem KDE KOUPIT SMRKOVOU PRISKYŘICI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA HOMOLKOVÁ-FILIPIOVÁ.

MÁM NA PRAVÉM PALCI MYKOZU NEHTU. SCHÁNÍM MAST, JE NĚKDE LÉKÁRNA, KDE BY SE NECHALA KOUPIT

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mast na plíseň nehtů, která se dá koupit volně v lékárně, se jmenuje Canespor a používá se jednou denně. Zde je vidět její cena a lékárna, kde se dá koupit www.zbozi.cz/hledani…
Léčba je zdlouhavá a musí se pravidelně provádět několik týdnů až měsíců, podle rozsahu postižení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kde koupit smrkovou priskyřici

Kdy použít Canespor 1x denně sada na nehty:

  • Vhodný k léčbě mykózy nehtů – postižení 1–2 nehtů.
  • Vhodný jako doplňková léčba při rozsáhlejší mykóze nehtů (3 nehty a více).

Zdroj: Canespor 1x denně sada na nehty

Poradna

V naší poradně s názvem PLISEN VE VLASECH SAMPONY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olina.

Měla jsem alergii na tmavou barvu na vlasy ,mokvala mi cela hlava . lékařka mi na to nasadila kortikoidy pak svědění ustalo vlasy nebarvim už na černo ale pomalu zesvětluji. ale mam plnou hlavu šupinek a hrubou pokožku.začali se mi dělat i červené fleky po krku je to ale suché a svědí to.Mám pocit al že je to plísen .mám plísen na nehtu u nohy flíčky se mi udělaly i na nartu obou nohou.K lékaři jdu až 7.1. zatím používám canespor krém nevím zda se může nanést do vlasů . problém už mám asi 3 měsíce. nejvíc mi trápí ty šupinky ve vlasech. Taky mi jich spousta vypadala ale vypadávání ustalo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Olino, jak jste dopadla u lékaře? Napište nám sem co Vám Váš lékař zjistil. Určitě to bude zajímat i ostatní dámy, které si barví vlasy a mají po barvení podobné reakce.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Plisen ve vlasech sampony

Jarischův roztok na akné

Jarischův roztok se používá k léčbě akné a jizev po akné. Jarischův roztok má antibakteriální vlastnosti, takže pomáhá se snížením baktérií nacházejících se na kůži a uvnitř akné. Jarischův roztok snižuje množství jizevnaté tkáně.

Zdroj: Jarischův roztok a jeho účinky na pleť

Poradna

V naší poradně s názvem ČERNÝ NEHTOVÝ KOUT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Světlana.

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, co může znamenat černý nebo fialový nehtový kout? Posílám fotografii. Po porodu se mi udělal ekzém na rukách a začaly mi některé nehty na rukách a nohách vzrůstat do kůže, je to velice bolestivé a nepříjemné a nevím, co s tím mám dělat. Ted ale už podruhé se mi na stejném prstu zčernal nehtový kout, když to tak sleduji, vypadá to, jakoby byl naplněn krví po oděru a možná hnisem. Uděr ale žádný nebyl. Je to následkem vrůstání nehtu do kůže nebo jde o něco jiného? Je to hnis? Na kterého lékaře se mám obrátit? Velice děkují za odpoved.

S pozdravem Světlana

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě jde o počínající plíseň nehtu. Zkuste opatrně čistit prostor pod nehtem každý den a po každém vyčištění aplikujte pod nehet roztok Clotrimazol, který volně koupíte v lékárně. Také upravte okraj nehtu sestřižením špičky do tupa, aby se nezarývala do nehtového koutu. Léčivý roztok aplikujte vždy na všechny prsty. Pokud problémy ani po této léčbě nepřestanou, tak navštivte ordinaci kožního lékaře, který vám může dát účinnější léky na lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Černý nehtový kout

Proti plísni

Hypermangan proti plísni je v podstatě dezinfekce, která by se měla používat pár dní, a pak je nutné udělat pauzu. Koncentrovanější roztok zanechá hnědé fleky, případně poleptá kůži a hlavně sliznice.

Dávkování a ředění

Na plíseň používejte roztok, který vytvoříte cca z 5 zrníček na 1 litr vody. Teplota vody při léčbě nemá vliv. Pozor, roztok způsobuje hnědé skvrny na kůži i na textilu. Dají se odstranit pyrosiřičitanem draselným (takzvaný pyrosulfit v drogerii na síření vína). Roztok hypermanganu používejte maximálně jeden týden. Pokud příznaky nevymizí, navštivte lékaře. Nikdy nezvyšujte koncentraci roztoku. Mohlo by dojít k popálení kůže nebo sliznice.

Zdroj: Na co je dobrý hypermangan

Plísně na nohách fotky

Zdroj: Plíseň na nohou, nedílná součást každého léta

Plíseň nehtů a cukrovka

V 60% případů pacientů s plísní nehtů byla také diagnostikována cukrovka. Později se pak prokázalo, že plíseň nehtů skutečně souvisí se zvýšenou hladinou cukru v krvi. Plíseň nehtů více prosperuje při zvýšené hladině krevního cukru. Proto jstli-li při tělě a máte plíseň nehtů, tak je velká pravděpodobnost, že u vás již trvá také onemocnění cukrovkou. A to samé platí i opačně, máte-li cukrovku, tak vám vážně hrozí onemocnění plísní nehtů.

Zdroj: Lék na plíseň nehtů

Jak probíhá léčba octem

Při léčbě plísně nehtů a nohou postupujte následujícím způsobem...

Postup: Nejprve aplikujte ocet přímo na nehet a nechte působit. Poté po několika minutách použijte sodu, abyste zvýšili antifungální ošetření.

Ingredience:

  • 6 šálků vody (1,5 l)
  • ½ šálku jablečného octa (125 ml)
  • 7 a ½ polévkových lžic sody (75 g)

Příprava: Teplou vodu ohřejte, dokud nedosáhne přijatelné teploty pokožky. Přidejte jablečný ocet. Ponořte nohy do roztoku a nechte působit 15 minut. Poté nohy dobře vysušte.

Aplikujte sodu pomocí jemné exfoliační masáže. Vmasírujte sodu přímo do nehtů a nechte působit dalších 15 minut. Nohy opláchněte teplou vodou a opět usušte. Opakujte tuto proceduru denně před spaním, tímto odstraníte plíseň nehtů i plíseň nohou. Odstranění plísní je dlouhodobou záležitostí, takže jedna aplikace vás plísně nezbaví. Jablečný ocet a soda jsou přirozenou a dostupnou volbou pro odstranění plísní, které ovlivňují strukturu nehtů. Pravidelným používáním této metody byste se měli zbavit plísně nehtů a nohou.

Zdroj: Nehtová mykóza a lěčba jablečným octem

Plíseň nehtu příznaky

Plíseň nehtů se většinou projevuje změnou barvy postiženého nehtu. Nehet, který postihla plíseň, je zažloutlý, ztluštělý nebo hrbolatý a drolí se nebo se ulamuje. Pod nehtem se také tvoří bílá hmota, jako produkt plísně. Na nehtu dochází k šíření nákazy od volného kraje nehtu a jeho laterálních (postranních) okrajů směrem k nehtovému valu.

Zdroj: Plíseň na nohou, nedílná součást každého léta

Nemocné nehty foto

  • Hrbolaté nehty, co přesně znamenají podélné rýhy na nehtech je popsáno tady: hrbolaté nehty.
  • Fotografie, kde jsou nemocné nehty, ale i také plíseň na rukou a plíseň mezi prsty na rukou, jsou zde: plíseň na nehtech foto.

Zdroj: Lék na plíseň nehtů


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP