Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

ČEMU SE POUŽÍVÁ MYDOCALM

OBSAH

Doplatek na Mydocalm tablety

U léku MYDOCALM 150 MG je nejvyšší možný doplatek pacienta 54,88 Kč.

Zdroj: Mydocalm

Poradna

V naší poradně s názvem K ČEMU SE POUŽÍVÁ HOŘKÁ SŮL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonin Dopita.

Kde prosím seženu tu súl!!!!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Glauberova hořká sůl se dá koupit v lékárně jako síran sodný a nebo na internetu například zde: www.alternamedica.cz…

Zdroj: diskuze K čemu se používá hořká sůl

Cena léku Mydocalm

Lék Mydocalm je k dispozici na lékařský předpis. Vydává se v síle 150 mg a zdravotní pojišťovna částečně, leč výrazně hradí jeho cenu. Za 30 tablet pacient doplácí 50 Kč. Aktuální cenu doplatku můžete zjistit na stránkách SUKL.cz: Mydocalm cena.

Zdroj: Za jak dlouho zabere Mydocalm

Poradna

V naší poradně s názvem K ČEMU SE POUŽÍVÁ HOŘKÁ SŮL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Glauberova hořká sůl se dá koupit v lékárně jako síran sodný a nebo na internetu například zde: www.alternamedica.cz…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Muze ji nahradit epsomska sůl? Dekuji

Zdroj: diskuze K čemu se používá hořká sůl

Účinky léku Mydocalm

MYDOCALM se užívá při různých neurologických poruchách, které vyvolaly zvýšené napětí až křečovité ztuhnutí kosterního svalstva. Dále se užívá pro zvýšení prokrvení při poruchách cévní inervace, při cévních změnách u cukrovky, při křečích nebo zúžení končetinových cév, při oběhových poruchách po trombózách, při bércovém vředu. Přípravek je určen pro dospělé a mladistvé, MYDOCALM 50 MG pak i pro děti od 3 let.

Zdroj: Mydocalm

Lék Mydocalm

Tolperison, účinná látka léku Mydocalm, je indikován k léčbě patologicky zvýšeného tonusu kosterního svalstva způsobeného neurologickými onemocněními (poškození pyramidového traktu, roztroušená skleróza, myelopatie, encefalomyelitida) a spastické paralýzy a dalších encefalopatií projevujících se svalovou dystonií.

Mezi další možná použití patří:

  • Spondylóza,
  • Spondylartróza,
  • Cervikální a bederní syndromy,
  • Artróza velkých kloubů,
  • Obliterující ateroskleróza končetinových cév,
  • Diabetická angiopatie,
  • Tromboangiitis obliterans,
  • Raynaudův syndrom.

Zdroj: Za jak dlouho zabere Mydocalm

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT SEDACÍHO NERVU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jinddra krejčříková.

prosím o radu ,,co dělat.. mám zánět sedacího nervu už 4 týden vybrala jsem 10 injekcí na uvvolnění svalstva , léky od bolesti a nic nepomáhá, nyní chodím na rehabilitaci , to je cvičení a masáž,,prosím poradte bolest jde do spodní části zad přes levou hyždi a stehna. dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helen.

Dobrý den,
Již 4 týden trpím bolestí v lévé straně bederní páteře, včera jsem navštívíla svého obvodního lékaře, předepsal mi Aulin a Mydocalm, po užití 1 prášku Aulin mám pořád pocit svědění pokožky, mám užívat dál nebo vysadit.
Dále ještě mám dotaz na již déle trvající pocení, ráno se vzbudím a musím do sprchy i při procházce se potím, lékař mi řekl že to může být doznívající přechod, ale to si nemyslím je mi 67 let, cítím se pořád unavená, ráno mě bolí celý člověk, kdybych si nezacvičila tak ani nevstanu. Podotýkám že nejsem obézní, váhu mám na výšku 166 cm 70 kg tak akorát.
mám alergii na antibiotika
Glyvenol, Venoruton, Rulid, Ofloxin, Nolicin

alergik na trávy a pyly
děkuji za radu

Zdroj: diskuze Zánět sedacího nervu

Za jak dlouho zabere lék Mydocalm

Účinná látka tolperison obsažená v léku Mydocalm je centrálně působící svalový relaxant, který působí na retikulární formaci v mozkovém kmeni blokováním napěťově řízených sodíkových a vápníkových kanálů.

Tolperison se téměř úplně vstřebává ze střeva a své maximální koncentrace v krevní plazmě dosahuje po 1,5 hodině po podání. Je rozsáhle metabolizován v játrech a ledvinách. Látka se vylučuje ledvinami ve dvou fázích; první s poločasem dvě hodiny a druhá s poločasem 12 hodin.

Zdroj: Za jak dlouho zabere Mydocalm

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPTY PŘI JATERNÍ CIRHOZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin Toman.

Byl jem týden na kapačkách,když mě propouštěli dali mi jen jednoducý seznam co mů a co nemůžu jíst. Tak hledám nějaké recepty. Mám dietu č.4
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dieta č. 4 je šetřící stravovací režim zaměřený na omezení škodlivých tuků a upřednostnění tuků zdravých. Dieta číslo 4 se používá právě pro nemocná játra. Jak a co vařit a čemu se vyhnout, se dočtete v těchto článcích:

VHODNÉ POTRAVINY
www.ceskenemoci.cz/j…

JATERNÍ DIETA
www.ceskenemoci.cz/j…

JÍDELNÍČEK
www.ceskenemoci.cz/j…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Recepty při jaterní cirhoze

Tolperison

Mydocalm [mydokalm] je lék, který bývá předepisován při nadměrném napětí kosterních svalů. Účinnou složkou preparátu je sloučenina tolperison. Tolperison snižuje napětí kosterní svaloviny (má centrálně myorelaxační účinek) a navíc lehce rozšiřuje cévy, což zlepšuje prokrvení tkání.

Recenze uvádějí, že se Mydocalm používá u stavů, kdy je potřeba uvolnit kosterní svaly, ve většině případů na bolest zad. Poměrně oblíbený je tento lék u neurologů, kteří ho předepisují například lidem s nadměrným a bolestivým napětím svalstva po mozkových příhodách a u těžších forem roztroušené sklerózy. Uvolnění svalů působí úlevu a přispívá k usnadnění rehabilitace. Mydocalm má efekt i při bolestech zad způsobených nadměrnými stahy páteřních svalů (typicky bolest krční páteře). Pozitivní efekt Mydocalmu na cévy se využívá v léčbě takových stavů, jako je postižení drobných cév při cukrovce, u Raynaudovy nemoci a podobně.

Jak dlouho lze Mydocalm užívat?

Mydocalm by měl být užíván tak dlouho, jak je předepisován lékařem. Obvyklá doba léčby je v délce týdnů. Vyrábí se ve formě tablet a běžná dávka pro dospělého člověka je 3x denně 200 mg.

Mydocalm může vyvolat zhoršení pozornosti a bdělosti, nepříjemné sucho v ústech, zácpu, alergické reakce (svědění kůže, kopřivka) a svalovou slabost. Velmi nebezpečný může být Mydocalm pro pacienty trpící myasthenií gravis.

Tento lék nelze zakoupit online na českém trhu, není volně prodejný, je vázán na předpis.

Zdroj: Lék na uvolnění svalů zad

Diskuze

V diskuzi VYVAŘOVÁNÍ VČELÍHO VOSKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

k bělení včelího vosku se používá kyselina fosforečná,slyšel jsem,že se používá i
kyselina sírová.máte s tím někdo nějakou zkušenost?--co a jak---

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vyvařování včelího vosku

Předávkování

Excitabilita byla zaznamenána po požití vysokých dávek dětmi. Ve studiích sebevražd tří izolovaných případů se předpokládá, že příčinou smrti bylo požití tolperisonu.

Zdroj: Za jak dlouho zabere Mydocalm

Diskuze

V diskuzi ÚČINNÉ BYLINKY NA PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Broucek.

A čemu ty parabeny vadí?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel FP.

Jsou to chemikálie a můžeš z nich mít vyrážku, lepši je být bez nich :)

Zdroj: diskuze Vrásky

Interakce

Tolperison nemá významný potenciál pro interakce s jinými farmaceutickými léky. Nelze vyloučit, že kombinace s jinými centrálně působícími myorelaxancii, benzodiazepiny nebo nesteroidními protizánětlivými léky (NSAID) může u některých pacientů vyžadovat snížení dávky.

Zdroj: Za jak dlouho zabere Mydocalm

Poradna

V naší poradně s názvem K ČEMU JE TRIANCINOLON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Prosím vás je tahle mast na mykozu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Triamcinolon je na záněty a ne na mykózu! Při mykóze ho lze použít, když při ní dojde k infikování zduřelé mykózní kůže nějakou bakteriální nákazou, tak zde dokáže Triamcinolon zmírnit zánětlivé zarudnutí, ale mykózu samostatně nikdy nevyléčí. Léčivá látka v léku Triamcinolon triamcinolonacetonid je kortikosteroidní hormon, který působí pouze silně protizánětlivě. Tlumí též nepřiměřeně silnou, přecitlivělostní reakci při alergii na určitou látku (tak zvaný anafylaktický šok), třeba na barvu na vlasy, když po barvení vlasů alergicky zarudne pokožka. Účinek je však namířen jen proti příznakům zánětu, nikoliv proti příčině nemoci, tedy ani proti mykóze! Zánětlivé příznaky - jako zarudnutí, otok a hromadění zánětlivých buněk i působků v zanícené kůži, tvorba puchýřků až puchýřů a mokvání, svědění, pálení a pocit nepříjemného napětí nebo bolest - v několika hodinách po použití masti Triamcinolon ustupují. Ke skutečnému zhojení však může dojít, jen když se současně vyloučí původce nebo příčina onemocnění. Léčivý účinek masti Triamcinolon E je velmi rychlý a je patrný již v prvních hodinách po použití a trvá až 36 hodin. Kromě kortikosteroidního hormonu obsahuje Triamcinolon E Léčiva další léčivou látku cloroxin, jejíž léčebný účinek je založený na antiseptickém a dezinfekčním působení (ničí choroboplodné zárodky).
Triamcinolon cena: mast Triamcinolon E Léčiva - 20gm je k dostání jen na lékařský předpis. Triamcinolon stojí celkem 55 Kč, přičemž pacient při vydání doplácí jen 37 Kč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze K čemu je triancinolon

Vedlejší účinky

Nežádoucí účinky se vyskytují u méně než 1 % pacientů a zahrnují svalovou slabost, bolest hlavy, arteriální hypotenzi, nevolnost, zvracení, dyspepsii a sucho v ústech. Všechny účínky jsou reverzibilní. Alergické reakce se vyskytují u méně než 0,1 % pacientů a zahrnují kožní vyrážku, kopřivku, Quinckeho edém a v některých případech anafylaktický šok.

Zdroj: Za jak dlouho zabere Mydocalm

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan.

Kdy se používá -před jídlem nebo po jídle

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Užívání Warfarinu není závislé na způsobu podání, takže je jedno, jestli ho užijete s jídlem, před jídlem a nebo po jídle.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin

Acylpyrin ředí krev

Protisrážlivého účinku se využívá při ischemické chorobě ke snížení rizika vzniku infarktu myokardu. Používá se i při akutním infarktu myokardu.

Zdroj: K čemu je dobrý acylpyrin

Poradna

V naší poradně s názvem ČEMU SLOUŽÍ BÍLÉ PŘÍRODNÍ VÍNO A ROZMARÝN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Polenová Marta.

chtěla bych se dozvědět jak se to namícha a užívá , naco má blahodárné učinky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Recept na letní limonádu z rozmarýnu a bílého vína, popřípadě i recept na léčivé červené rozmarýnové víno je tady: www.ceskaordinace.cz…
Je zde i výčet léčivých účinků těchto nápojů.

Zdroj: diskuze Čemu slouží bílé přírodní víno a rozmarýn

Srovnání léků Myolastan, Nimesil a Mydocalm

MYOLASTAN obsahuje tetrazepamum 50 mg v 1 potahované tabletě. Tetrazepam patří do skupiny takzvaných benzodiazepinů. Tato látka obsadí určitá vazebná místa v mozkové tkáni i ostatních tkáních těla a způsobí tak uvolnění napětí kosterního svalstva. Tetrazepam se užívá u stavů se zvýšeným svalovým napětím, bolestivých či omezujících pohyblivost (bolestivé stavy související s onemocněním páteře a kloubů; rehabilitace po operacích na kloubech či páteři a po mozkové obrně a cévních mozkových příhodách, po úrazech končetin a páteře; k usnadnění rehabilitace ve sportovním lékařství). Přípravek je určen pro dospělé a mladistvé od 15 let. Děti jej mohou užívat jen zcela výjimečně, na výslovné doporučení lékaře, a to pouze po dovršení 1 roku věku.

Při užívání MYOLASTANU se může vyskytnout ospalost, snížená rychlost reakce, zvýšená představivost či snížení svalového napětí. Někdy se mohou naopak objevit opačné příznaky jako podrážděnost, vzrušivost, útočnost či zmatenost. Tyto nežádoucí účinky se mohou vyskytnout zejména u dětí a starších jedinců. Může se objevit také nevolnost a zvracení, dále vyrážka, svědění kůže či akutní alergická reakce. Vysazování léčby je třeba vždy provádět postupně. Během užívání přípravku nesmíte řídit motorová vozidla a vykonávat činnosti vyžadující zvýšenou pozornost, koordinaci pohybů a rychlé rozhodování.

NIMESIL je nesteroidní antirevmatikum s analgetickými a antipyretickými vlastnostmi působící jako inhibitor cyklooxygenázy, enzymu, který se účastní syntézy prostaglandinů. Je ve formě světle žlutých granulí s pomerančovou vůní pro přípravu bílé až světle žluté suspenze. NIMESIL se podává u léčby akutní bolesti; symptomatické léčby bolestivé osteoartrózy; nebo u primární dysmenorrhoey. NIMESIL by měl být předpisován pouze pro druhotnou léčbu. Rozhodnutí jej předepsat by mělo být založeno na vyhodnocení celkových rizik pro každého pacienta.

MYDOCALM obsahuje tolperisoni hydrochloridum 50 mg nebo 150 mg v 1 potahované tabletě. Používá se při různých neurologických poruchách, které vyvolaly zvýšené napětí až křečovité ztuhnutí kosterního svalstva. Dále se užívá pro zvýšení prokrvení při poruchách cévní inervace, při cévních změnách u cukrovky, při křečích nebo zúžení končetinových cév, při oběhových poruchách po trombózách, při bércovém vředu. Přípravek je určen pro dospělé a mladistvé, MYDOCALM 50 MG i pro děti od 3 let.

Rozdíly mezi výše uvedenými preparáty spočívají v tom, že každý z nich patří do jiné skupiny, že mají rozličné indikace a nežádoucí účinky. Jedná se o léky a ty vždy patří do rukou lékařů.

Zdroj: Mydocalm

K čemu se používá

Nimesil se využívá k léčbě bolesti. Používá se u ortopedických bolestí (akutní záchvaty dny, záněty šlach a kloubů, bolesti zad, revmatoidní artritida, stavy po úrazech a podobně), u bolestí hlavy, při migrénách, bolestivé menstruaci a u bolesti zubů.

Dle recenze vyplývá, že Nimesulid je jedním z nejvíce předepisovaných léků na bolest.

Jeden sáček obsahuje nimesulidum 100 mg. Pomocnou látkou se známým účinkem je sacharóza – 1 805 mg v jednom sáčku.

Velikost balení: 9, 15 nebo 30 sáčků, jeden sáček obsahuje 2 g granulí pro perorální suspenzi. Na trhu nemusí být všechny velikosti balení.

Zdroj: Nimesil

Kontraindikace a upozornění

Výrobci uvádějí, že tolperison by se neměl používat u pacientů s myasthenia gravis. Myasthenia gravis je dlouhodobé onemocnění neuromuskulárního spojení, které vede k různému stupni slabosti kosterního svalstva. Nejčastěji postiženými svaly jsou svaly očí, obličeje a polykání.

O bezpečnosti u dětí, mladistvých, během těhotenství a kojení jsou k dispozici pouze omezené údaje. Není známo, zda se tolperison vylučuje do mateřského mléka.

V roce 2012, po obavách o bezpečnost a účinnost, Evropská léková agentura doporučila omezit používání tolperisonu. Po přezkoumání a následném přezkoušení v roce 2012 agentura dospěla k závěru, že bezpečnost a rizika nežádoucích účinků tohoto léku převažují nad přínosy a že existuje slabá podpora pro jeho účinnost ve všech indikacích kromě jedné (svalová ztuhlost nebo spasticita po cévní mozkové příhodě). Jde o příznaky přecitlivělosti, jako je zrudnutí, vyrážka, silné svědění kůže (s vyvýšenými boulemi), sípání, potíže s dýcháním a polykáním, zrychlený srdeční tep a rychlý pokles krevního tlaku (v podstatě anafylaxe).

Zdroj: Za jak dlouho zabere Mydocalm

Collaguard k čemu slouží

Cillaguard slouží jako dočasná bariéra oddělující přiléhající povrchy po celou dobu procesu hojení. Collaguard je moderní prostředek určený k zabránění vzniku srůstů.

Zdroj: Collaguard

Acylpyrin a alkohol

Výrobce neuvádí žádné nepříznivé účinky při kombinaci s alkoholem. Pouze v případě, že jedinec je častým poživatelem velkého množství alkoholu, se zvyšuje pravděpodobnost možného nežádoucího účinku krvácení nebo proděravění žaludečního nebo duodenálního vředu.

Zdroj: K čemu je dobrý acylpyrin

Kdy se užívá Acylpyrin preventivně

Acylpyrin může protektivně působit například v prevenci demence nebo karcinomu tlustého střeva. Jde však o závěry zatížené značnou nejistotou, proto nelze tato zjištění pokládat za dostatečně silná pro doporučení paušálního užívání.

Zdroj: K čemu je dobrý acylpyrin


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP