Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

ČERNÁNÍ NOHOU

OBSAH

Které typy kožních plísní nám hrozí nejakutněji při koupání ve volné přírodě?

Jako úplně nejakutnější postižení by se daly považovat postižení kůže v meziprstních prostorách dolních končetin a to hlavně ve čtvrtém a pátém meziprstí. Tam plíseň na nohou nejčastěji začíná.

Zdroj: Plíseň na nohou, nedílná součást každého léta

Diskuze

V diskuzi ČERNÁNÍ JEŠTĚ ZELENÉ SLUPKY OŘEŠÁKU ČERNÁNÍ SLUPKY NA JEŠTĚ NEDOZRÁLÝCH OŘEŠÍCH VLAŠSKÝCH OŘECHŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Malinová.

pod černající slupkou jsou malí červíci,co je toho příčinou?Jaká je ochrana?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav Kesler.

Co je příčina černání a hniloba plodu ořechu Ořech se nevyloupne ale zčerná a zaschne na stromě a nespadne. Děkuji.

Zdroj: diskuze Černání ještě zelené slupky ořešáku černání slupky na ještě nedozrálých ořeších vlašských ořechů

Nebezpečí plísně nehtů na nohou

Plíseň nehtů není život ohrožující onemocnění, ale neměla by být brána na lehkou váhu. Plíseň může omezit funkci zasaženého prstu nebo celé nohy a pacienti pak mají potíže při chůzi.

Zdroj: Jak bojovat s plísní nehtů na nohou

Fotografie černání nehtů u palce nohy

Zde můžete vidět, jak vypadá černání nehtů u palce nohy.

Zdroj: Černání nehtů u palce nohy

Diskuze

V diskuzi ČERNÁNÍ JEŠTĚ ZELENÉ SLUPKY OŘEŠÁKU ČERNÁNÍ SLUPKY NA JEŠTĚ NEDOZRÁLÝCH OŘEŠÍCH VLAŠSKÝCH OŘECHŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Malinová.

pod černající slupkou jsou malí červíci,co je toho příčinou?Jaká je ochrana?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Ptáčková.

Dobrý den černají nám slupky na ořešáku.Prosím o radu co dělat.Děkuji Eva

Zdroj: diskuze Černání ještě zelené slupky ořešáku černání slupky na ještě nedozrálých ořeších vlašských ořechů

Proč mám černé nehty na nohou

Při zploštění klenby dochází k prodloužení a rozšíření nohy, takže tlakem a třením o svršek obuvi může vzniknout v rizikových oblastech černání nehtů.

Nepříjemnou komplikací je, když se k poúrazovým změnám nehtů přidá plíseň.

Tmavé nehty s namodralým odstínem, stejně jako konečky prstů na všech končetinách, vás upozorňují na to, že se váš organismus potýká s nedostatkem kyslíku. Může se například jednat o nepříjemné plicní onemocnění, nebo o důsledek těžké infekce, jako je zápal plic, případně ještě vážnějšího plicního onemocnění CHOPN.

Černající prsty u nohou mohou být rovněž projevem cévní aterosklerózy a specifických změn při cukrovce, kterým se říká diabetická angiopatie a stavu souhrnně „diabetická noha“. Je to závažné onemocnění, protože poškozené tkáně snadno podléhají zánětu a z ohraničeného poškození může snadno nastat šířící se zánět (flegmóna), případně se může rozvinout i sepse (otrava krve).

Černání kůže na nohou ve vyšším věku často přichází při žilní insuficienci, tedy při poruchách žilní stěny. Vyhledejte proto svého obvodního lékaře nebo dermatologa, aby zjistil diagnózu a stanovil vhodnou léčbu.

Zdroj: Černání nehtů u palce nohy

Poradna

V naší poradně s názvem OTÉKÁNÍ NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Máchová.

Dobý den,
mé vnučce, která má 16 let, občas otékají kotníky na obou nohou. Také se jí někdy objeví na nohou červené větší skvrny Prosím o radu.
Děkuji
Máchová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takové problémy by mohly souviset s žilní nedostatečností v dolních končetinách. Doporučuji vyšetření na interně, protože se bude jednat o systémové onemocnění a na to žádné domácí mastičky nepomůžou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otékání nohou

Jak se bránit černání palce u nohy

Pokud jsou černající prsty u nohou způsobeny otlakem při běhu nebo chůzi, je dobré vyměnit tvar boty, některá obuv je zúžená do špice, což vám může působit problémy, takže raději vyhledávejte obuv se širokou špicí.

Pokud jde o poruchu cévní stěny, která propouští krev do periferie, je možné, že malinké cévy přináší do palce méně kyslíku a palec bolí a černá. Pokud neexistuje vhodná léčba, zkuste nějaký alternativní způsob, třeba čaj z jinanu dvoulaločného, střídavé koupele ve studené a teplé voda či cokoliv jiného, co by zvýšilo prokrvení v této oblasti.

Zdroj: Černání nehtů u palce nohy

Diskuze

V diskuzi POCENÍ A ZÁPACH NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štěpa.

Pocení a zápach nohou odešel spolu s používáním iontoforézy Antipe. Jsem z ní nadšený a můžu ji jen doporučit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lukas.

Vyzkousel jdem kde jaky deodorant na nohy a nejvice mi vyhovuje antiperspirant sweatstop forte max 100ml lahvickai vydrzela cely rok. Navic zabranuje i plisnim.

Zdroj: diskuze Pocení a zápach nohou

Léčba bolesti nohou u karcinomu prostaty

Léčba bolesti nohou, bude záviset na její příčině. Pokud je bolest nohou signálem začínající rakoviny prostaty, tak léčením rakoviny by měly bolesti nohou ustat. Na druhou stranu, pokud je bolest nohou způsobena metastázami rakoviny prostaty, tak může být pouze tlumena léky proti bolesti, nejčastěji opiáty.
 

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Poradna

V naší poradně s názvem FLEKY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladis.

Prosím o radu na nohou se mi udělaly flíčky viz fotografie. nevíte co by to mohlo být? děkuji za každou informaci
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na první pohled to vypadá jako popálení kůže nějakou chemikálií. Například by to mohl být hydroxid sodný (louh), který se vyskytuje jako malé bílé vločky. Ty mohly být rozsypány někde kde jste šel bos a tím se vám mohly vytvořit tyto flíčky. Jestli vás to nijak nebolí, tak to nechte v klidu odrůst a pokud to do tří týdnů nezmizí, tak navštivte kožního lékaře, který to bude moci lépe vyšetřit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Fleky na nohou

Svědění nohou večer

Svědění nohou večer, jak již bylo popsáno výše, může způsobovat svrab. Svrab je infekční kožní onemocnění, které způsobuje roztoč jménem zákožka svrabová a jde o relativně častou dermatózu.

Zdroj: Svědění kůže na nohou

Diskuze

V diskuzi POCENÍ NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alice.

Na pocení nohou jsem vyzkoušela různé věci, ale nejvíce mi pomohla Iontoforéza. Mám ji doma něco málo přes rok a pocení nohou je pryč. Nejdřív jsem ji používala 3x týdně, pak jsem intervaly prodlužovala a teď to stačí jednou za měsíc.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tereza.

Dávám Alici za pravdu. Manžel i syn měli velké problémy s pocením nohou. Vyzkoušely spoustu přípravků. Pak se někde dověděli o Intoforéze. Vážně jim to pomohlo.

Zdroj: diskuze Pocení nohou

Ne každá bolest nohou znamená rakovinu porstaty

Bolest nohou může být způsobena mnoha různými příčinami, například namožením svalstva dolních končetin anebo žilními problémy, typicky křečovými žílami. Obvykle o souvislosti karcinomu prostaty a bolesti nohou lidé nevědí. Průzkum ale prokázal, že až 40% nemocných mužů s karcinomem prostaty má bolest v noze.

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Diskuze

V diskuzi ČERNÁNÍ NEHTŮ U PALCE NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eduard Hluchník.

Je prosím na černání nehtů u palce nohy dobré infračervené světlo? Tatínek má na hýždí tumor a měl v noze trombozu, nosí kompresní punčochu a je diabetik na inzulínu.
Děkuji Hluchník

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Černání nehtů u palce nohy

Pálení nohou od ledvin

Pacienti s dlouhotrvající insuficiencí, zejména pacienti s dialýzou, často trpí na uremickou nebo i nefrogenní polyneuropatii. Nejčastějšími symptomy jsou noční křeče v lýtkách, symetrické poruchy senzibility nohou i motorický neklid nohou a pálení. Příčinou zde bývá poškození způsobené usazováním látek podobných moči.

Zdroj: Polyneuropatie – bolest nohou a rukou

Diskuze

V diskuzi JAK ZMĚKČIT TVRDÉ NEHTY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.

Dobrý večer mám moc tvrdé nehty že nejdou ostříhat na nohou a dvojí se mi rostou mi divne

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak změkčit tvrdé nehty na nohou

Příčiny černání rajčat

Hlavní příčinou černání rajčat bývá nedostatek vápníku, ať již z nedostatku v půdě, nebo nedostatku vody, která ho dopravuje do rostliny.

Tento běžný problém u rajčat, který se také vyskytuje u paprik, tykví, melounů, okurek, lilku, může být důsledkem těchto faktorů:

  • Vodní stres je způsoben nerovnoměrnou vlhkostí půdy, kterou má rostlina k dispozici. Když rostliny přijímají vlhkost z půdy, jde nejprve do listů a poté do plodů. Nedostatek rovnoměrné vlhkosti ovlivňuje nejprve plody, což má za následek méně vápníku přenášeného do plodů.
  • Nedostatek vápníku v půdě, který rostlina může přijmout.
  • Poškození kořenů.
  • Vysoké dávky dusíku.
  • Vysoká hladina soli v půdě.
  • Příliš nízké nebo příliš vysoké pH.
  • Studený vzduch a nízké teploty půdy.

Zdroj: Černání rajčat

Poradna

V naší poradně s názvem WWW.JÁK SE PROJEVÍ ZÁNĚT ŽIL U NOHOU DOLNÍCH KONČETIN. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluše večeřová.

Modré fleky na lítkách až žlutě zbarvené,tíha nohou,velká belestivost při chůzi a při větším teple.Bolest pouze při dotyku na kterékoliv místo na nohou.Obvodní lékař neléčí ,neví si stím rady ,pouze B12, jinak nic.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zánět žil se může projevit právě i s příznaky, které popisujete. Budete potřebovat lepší vyšetření, aby se zjistil pravý důvod vašich obtíží. Nejlépe bude, když požádáte svého obvodního lékaře o doporučení na kardiologii a necháte si tam svá lýtka vyšetřit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Www.ják se projeví zánět žil u nohou dolních končetin.

Upozornění při bolesti nohou u mužů:

Bolesti nohou bez zjevné příčiny by neměly být u mužů ignorovány. Pokud se objeví bolest nohou bez zjevné příčiny anebo se taková bolest opakuje, tak by měl být tento stav vždy zcela vážně konzultován s lékařem a minimálně by mělo být provedeno preventivní vyšetření prostaty a krve.

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Svědivá vyrážka na nohou – léčba

K základnímu ošetření patří podávání léků proti alergii a vyvarování se kontaktu s alergenem. Pro zlepšení stavu pokožky se používají zvlhčující krémy.

Zdroj: Alergická vyrážka na nohou

Bolest nohou ne vždy ukazuje jen na začátek rakoviny prostaty!

Bolest nohou může být příznakem teprve počínající rakoviny prostaty, ale může být i důsledkem již rozvinuté rakoviny prostaty, kdy již dochází k šíření metastáz do dolních končetin. A to může způsobovat značnou bolest dolních končetin.

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Bolest nohou u mužů nepodceňovat!

Rakovina prostaty je jeden z nejběžnějších druhů rakoviny u mužů. Navzdory rutinnímu vyšetření na PSA u starších mužů, stále existují tisíce případů úmrtí ročně na rakovinu prostaty, z důvodu pozdní diagnózy. Bolest nohou může být důležitým signálem pro všechny lékaře, aby u takto postiženého člověka provedly testování na onkomarkery (onkomárkry) rakoviny prostaty, na přítomnost tak zvaného specifického antigenu prostaty – PSA.

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Odborná pomoc

V některých případech pomůže opravdu jen návštěva dermatologa.

Zdroj: Jak změkčit tvrdé nehty na nohou

Mravenčení nohou z cukrovky

Získané polyneuropatie jsou častější než vrozené. Nejdůležitějšími příčinami jsou přitom diabetické, alkoholově-toxické i uremické polyneuropatie. Při diabetické polyneuropatii dochází k poškození nervů – pravděpodobně následkem chorobných změn malých cév, které je zásobují (čili následkem takzvané mikroangiopatie), – jakož i k poruše látkové výměny sorbitolu. Objevuje se zejména v nohou a chodidlech, projevuje se poruchami senzibility, mravenčením nebo pocitem „dřevěných“ nohou, pálením, křečemi v lýtkách a slabostí svalů. Autonomní polyneuropatie (spoluúčast vegetativního nervového systému) se projevuje poruchami srdečního rytmu, poruchami regulace krevního tlaku spojenými se závratěmi a nevolností, poruchami vyprazdňování žaludku, poškozením střevní peristaltiky průjmem nebo zácpou, poruchami vyprazdňování měchýře a impotencí.

Zdroj: Polyneuropatie – bolest nohou a rukou


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jiří Dvořák


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP