Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

CERVENY FLEK NA ZADKU

OBSAH

Červený ohraničený flek na noze

Příčiny

Červený ohraničený flek na noze může způsobit lokální zánětlivá reakce na píchnutí hmyzem, vyšetření lékařem nebude potřeba, lokálně co nejvíce ledujte, mažte Fenistilem, pokud by se zánět šířil dále do okolí, je na zvážení antibiotická terapie jako u růže.

Co s tím dělat

Lokálně se doporučuje ledování a aplikace krému Fenistil. Když se zánět šíří dále do okolí, může být nutná antibiotická terapie.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Poradna

V naší poradně s názvem NAHLY CERVENY FLEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

V nedeli se mi nahle objevil tento velky cerveny flek, byl tmavsi barvy. Nyni je streda a flek je stale, jen svetlejsi.Trochu svedi a kuze na nem je teplejsi.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Kupte si v lékárně mast Hydrokortizon a podle přiloženého návodu ji použijte. Do deseti dnů by se to mělo zahojit. Další možností je návštěva kožního lékaře a obdržení účinného léku zdarma na náklady zdravotní pojišťovny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nahly cerveny flek

Akné na zadku

Pokud máte potíže s akné na zadku, je nutné koupit si antibakteriální gel, krém a tonikum nebo emulzi – nejlépe z jedné řady. Tuto léčebnou kosmetiku používejte každé ráno a večer. Skinoren krém je také velmi účinný na akné na zadku. Po pravidelném používání většinou akné zmizí. Když Skinorem krém přestanete používat, akné na zadku se zase objeví.

Zdroj: Pupínky na hýždích

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÉ DLANĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sidonie44.

Na levé ruce-dlani mám již asi 3 roky velký červený flek.Nebolí ani nesvědí,jen vypadá nezvykle-je sytě červený.V loni se mi stejný flek začal dělat i na pravé ruce. Můžete někdo poradit co s tím? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Sidonie44, několik let trvající červené skvrny na dlaních anebo také i na bříškách prstů nejčastěji souvisí s chorobami jater. Dělá se Vám akné nebo máte hnědé kruhy pod očima? Červené skvrny na dlaních mohou být dále způsobeny omrznutím v minulém období nebo mohou být také cévního původu. Taktéž se na jejich příčině může podílet streptokoková infekce. Bylo by vhodné s tím navštívit Vašeho obvodního lékaře a provést některá vyšetření, která by vedla k možnému zjištění příčiny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červené dlaně

Vřídky na zadku

Vřídky na zadku jsou červené bolavé flíčky připomínající uhry, ale nejdou vytlačit. Za pár dnů tyto defekty přestanou bolet, ale červené vřídky zůstávají. Je dobré na takto postižená místa na zadku použít zinkovou mast. Mažte si vřídky každý den minimálně 4x až 5x denně, nejlépe kdykoli si vzpomenete.

Zdroj: Pupínky na hýždích

Diskuze

V diskuzi PUPINKY NA ZADKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Pokud mate nekdo nejake kozni problemy,mohu pomoci,je to pouze prirodni lecbou bez chemickych pridavku.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana.

Ahojte všichni, už asi od 13 se mi začli dělat pupínky na zadku, nějak mě to nebolí a nic, jsou to fakt prťavý pupínky, který pak ale prasknout a udělá se mi červenej flek po kterym mi akorát zůstane jizva :/ Dá se tomu nějak zabránit bez nějakých speciálních přípravků? napište mi na mail prosím, budu moc ráda :)

Zdroj: diskuze Pupinky na zadku

Proč mám červené pupínky na zadku

Červené pupínky na zadku se vytvářejí především při používání syntetického spodního prádla. Na potírání pupínků na zadku je dobrý éterický olej z australského čajovníku (Tea tree oil) nebo levandulový éterický olej. Také pomáhá celkové pročištění organismu, především tlustého střeva (pomocí juky nebo výplachů střev). A na sprchování a ke koupelím používejte pouze přírodní kosmetické přípravky – výborný je například levandulový sprchový olej.

Zdroj: Pupínky na hýždích

Poradna

V naší poradně s názvem NAHLY CERVENY FLEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek .

Kupte si v lékárně mast Hydrokortizon a podle přiloženého návodu ji použijte. Do deseti dnů by se to mělo zahojit. Další možností je návštěva kožního lékaře a obdržení účinného léku zdarma na náklady zdravotní pojišťovny.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jirka.

Dobrý den objevil jsem mi úplně stejný flek ale po pár dnech zmizel a Měsíc se nedělo nic ale pak jse zase objevil a strašně rychle se rozrostl a mám ho přes půl těla (myslel jsem že je to borelióza ale testy ukázaly že ne )

Zdroj: diskuze Nahly cerveny flek

Uhry na zadku

Pokud se vám objeví uhry na zadku, tak se nemusí jednat o akné. Tyto pupínky na hýždích však mohou být stále obtížnější a někdy i bolestivé. Uhry na zadku často zmizí samy od sebe, ale pokud tomu tak není, je zde léčba, která může pomoci. Obecně platí, že akné je definováno jako zanícené póry, pupínky, cysty, které jdou hlouběji pod kůži než obyčejné pupínky. Pokud máte zkušenost s výskytem uhrů na zadku, vždy dbejte na dostatečnou hygienu a pravidelnou výměnu spodního prádla. Také se vyvarujte nošení syntetických materiálů, které nedovolí pokožce dýchat.

Zdroj: Pupínky na hýždích

Poradna

V naší poradně s názvem NAHLY CERVENY FLEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mgr. Hana Foltová.

Vloni se mi na břiše objevil naprosto stejný červený flek. Po několika dnech sám zmizel. Po roce mám velké problémy s bolestí kloubů, brněním rukou i nohou. Napadá mě, zda ten flek nemohla být borelioza. Neměla jsem ale klíště, tedy aspoň o tom nevím. Měla jsem však štípance od jiného různého hmyzu a to s velkými alergickými reakcemi ve formě fleků a otoků kolem štípanců.
Děkuji za odpověď, s pozdravem Hana

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Máte-li podezření na boreliozu, tak není nic jednoduššího, než si udělat test, který ji prokáže. Test uděláte doma za pár minut a hned budete vědět výsledek. Test se dá objednat tady www.prozdravi.cz/tes…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nahly cerveny flek

Jak předcházet akné na zadku

Není to vždy možné, protože ne vždy se dá zabránit folikulitidě nebo vředům. Zde jsou rady jak omezit výskyt akné na zadku.

  • Doporučuje se volné oblečení, pokud je to možné, protože těsné oblečení způsobuje podráždění kůže, které vede k folikulitidě.
  • Máte li pupínky na zadku, tak se obraťte na svého lékaře, aby zjistil, jestli se nejedná o chronické zdravotní problémy, jako je cukrovka nebo oslabená obranyschopnost před infekcí.
  • Pokud si myslíte, že máte folikulitidu, měli byste se ujistit, že ji máte pod kontrolou, aby se zabránilo vzniku následných vředů a následné agresivní léčbě.

Zdroj: Akné na zadku

Červené fleky na nohou

Příčiny

Červený ohraničený flek na noze může být příznakem plísňové kožní infekce, která může způsobit olupování, zarudnutí, svědění, pálení a někdy i puchýře a vředy. Je nakažlivá. Do normálu mohou stav vrátit antimykotické krémy nebo perorální léky pro těžší případy. Nohy při léčení udržujte čisté a suché, stejně tak vnitřek boty.

Co s tím dělat

Do normálu mohou stav vrátit antimykotické krémy nebo perorální léky pro těžší případy. Nohy je nutné při léčení udržovat čisté.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Příčiny

Známky zánětu probíhajícího na hýždi jsou v podstatě čtyři: zčervenání, místní zvýšení teploty, otok, bolest. Může se jednat o vřídek nebo absces. Infekce je do hýždě zavlečena prostřednictvím krve, kam mohou mikroby, pokud je tělo oslabeno, proniknout. Příznaky jsou ale v tomto případě už většinou závažnější, protože se jedná o celkovou infekci organismu (sepsi). Patří sem horečka, třesavka, zimnice, zchvácení, nevolnost, nechutenství a pak mnoho dalších příznaků, které jsou důsledkem selhávání funkce jednotlivých orgánů, které tento zánět vyvolává.

Zde můžete vidět, jak vypadá vřed na zadku.

Zdroj: Vřed na zadku

Poradna

V naší poradně s názvem BOLÁKY NA ZADKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa Ferencová.

Dobrý den trápí mě pupínky na zadku co stým ? Poradíte my prosím vás

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na beďary na zadku účinkují antibiotika a ty jsou jen na lékařský předpis. Stavte se na kožním, tam vám to vyšetří a zvolí nejvhodnější řešení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolaky na zadku

Červený ohraničený flek na noze

Červený ohraničený flek na noze může být počátečním příznakem plísně. Plísně (mykózy) jsou houbová onemocnění vyvolaná organismy, které se svými vlastnostmi blíží rostlinám a bakteriím. Na rozdíl od bakterií však tyto organismy mají jádro a oproti rostlinám netvoří chlorofyl. Mají buněčnou stěnu, která je tvořena chitinem a mohou žít jako jednotlivé buňky nebo v koloniích. Jsou v podstatě všudypřítomné. Žijí aerobně, to znamená, že ke svému metabolismu vyžadují kyslík.

Příčiny

Příčinou onemocnění jsou mykózy. Mykóza pokožky nohou (atletická noha, kandidóza interdigitální – meziprstní) je stav, kdy dotyčný pociťuje silné svědění, které nedokáže ničím potlačit, na kůži nemusí být akutně zjevné žádné zvláštní známky postižení plísní (silné olupování, zčervenání). Typické je postižení u lidí, kterým se zvýšeně potí nohy. Zasaženy bývají zvláště meziprstní oblasti a klenba nohy – k nákaze jsou náchylnější lidé s málo klenutou nohou (s plochýma nohama).

Co s tím dělat

Léčba plísňového postižení by měla být vedena odborníkem – dermatologem. Onemocnění je velmi svízelné, často se vrací a ani při zdánlivém ústupu příznaků nebývá vyhráno. K léčbě jsou hojně používána celková (tablety) a lokální (roztoky, krémy) antimykotika (léky bránící růstu a množení plísní). Bohužel však, obdobně jako u bakterií a antibiotik, narůstá rezistence (odolnost) houbových organismů vůči těmto lékům a léčba je pak téměř neúčinná. Proto je nutné vhodně volit antimykotikum dle výsledků mikroskopického a kultivačního vyšetření odebraných vzorků postižené tkáně a klinického obrazu u nemocného jedince.

Zdroj: Červené nohy

Diskuze

V diskuzi VŘEDY NA ZADKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

CHci se zepta jsem poporodu a udelal jse mi vřed na zadku nemužu pořadně sedět boli i kdiš si zvohnu co mam dělat

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vředy na zadku

Ovád

Ovádí bodnutí je podobné jako komáří. Objeví se svědivý začervenalý flek.

Ovád létá především za hezkého slunného počasí, počasí má tedy na jeho výskyt velký vliv. Podobně jako u komárů krev sají pouze samice, samci se živí nektarem. Ovádi mohou také přenášet některá veterinární onemocnění.

Zde můžete vidět, jak vypadá bodnutí ovádem.

Zdroj: Léčba bodnutí hmyzem

Diskuze

V diskuzi ODSTRANĚNÍ ČERVENÝCH FLEKŮ NA KŮŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobry den , chtela bych se zeptat beru atb. a byla jsem chvilku na slunci,ale udelal se mi cerveny flek na nose,chtela jsem se zeptat jesli to zmizi a mam cekat,nebo to nechat odstranit ? dekuji za odpoved.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Odstranění červených fleků na kůži

Mast na vřed na zadku

Ke kožnímu podání se doporučuje Višněvského balzám. Tato suspenze se používá také k léčbě růže, červenky, postupujícího neohraničeného kožního zánětu, nežitu, hlízy, hnisavého zánětu nehtového lůžka, zánětu podpažních žláz, zánětu povrchových křečových žil a na sekundárně infikované vředy jiného původu. Višněvského balzám obsahuje jako léčivou látku bismuthi tribromphenolas (zásaditý tribromfenolát bismutitý). Bismuthi tribromphenolas působí dezinfekčně, protizánětlivě a má lehce znecitlivující účinek. Urychluje ohraničení zánětu a jeho vyhnisání. Podporuje vstřebávání zánětlivého výpotku a regeneraci tkáně. Přiložení tohoto balzámu na gázovém čtverci podporuje dozrání vřídků. Višněvského balzám se většinou používá na noc, přičemž se nanese na gázu, která se přiloží na problematickou část těla.

Zdroj: Vřed na zadku

Černé skvrny v puse

Černý flek v ústech nebo černá skvrna mohou signalizovat tvorbu pigmentů. Pigmenty se dají rozdělit podle toho, odkud jsou získávány. Dělí se na:

  • exogenní – z vnějšího prostředí; příkladem časté exogenní pigmentace je například tetováž dásně amalgámem;
  • endogenní – z vnitřního prostředí; mezi endogenní pigmenty patří produkty rozpadu krevního barviva a melanin, který mimo jiné udává zabarvení pleti.

Zdroj: Tmavá skvrna na dásni

Léčba

V případě, že již dojde k infekci organismu, je potřeba ji důkladně a důsledně léčit, to znamená příslušnými antibiotiky (v případě, že se jedná o bakteriální infekci) a po dostatečně dlouhou dobu. Pokud dojde k poranění, je nezbytné jej dokonale prohlédnout, vyčistit a posléze také dbát na průběh hojení, to znamená přikládat čisté, nejlépe sterilní krytí rány, udržovat ránu čistou a poraněné místo nezatěžovat činností, aby se hojení nekomplikovalo.

Zdroj: Vřed na zadku

Jak poznat kousnutí od blechy

Blechy jsou skákavý hmyz, který dorůstá velikosti od 2 do 8 mm. V Čechách se lze setkat asi s 90 druhy blech a všechny mohou poštípat i člověka.

Jak poznat štípance od tohoto hmyzu:

  • okolo štípance se objeví zarudlý flek, velký asi 1 cm;
  • štípnutí obvykle zmizí během několika hodin;
  • štípnutí svědí, mnohdy až pálí;
  • štípance se objevují ve větším množství na zádech, krku a pažích.

Někdy je velmi těžké rozeznat štípance od blechy, štěnice, komára či roztoče. Níže si můžete prohlédnout fotografie, jak konkrétní štípance vypadají.

Zdroj: Kousnutí od blechy

Akné na zadku léčba

Léčba závisí na tom, zda máte vředy, folikulitidu nebo obojí.

Léčba folikulitidy

Většinou folikulitida odezní sama. Pokud tomu tak není, může vám dermatolog předepsat kombinaci produktů na uklidnění kůže, obvykle se jedná o lokální antibiotika, která jsou aplikována na postiženou oblast. Další přípravek je benzoyl peroxid, kterým se omývá postižené místo na kůži. Benzoyl peroxid se může nacházet v mnoha produktech pro léčbu akné, pomáhá vysušovat pokožku a má antibakteriální vlastnosti.

Léčba vředů

Záleží na tom, jak se vředy vyvíjí, aby se nedostaly hlouběji, protože pak je zapotřebí intenzivnější léčba. Na léčbu vředů mohou být použita perorální antibiotika pro boj s infekcí, nebo vám může dermatolog propíchnout pupínek, ze kterého pak vyteče hnis. Toto se provádí výlučně jen ve sterilním prostředí. Oblast je pak zakryta obvazem. Nikdy se nesnažte propíchnout si pupínek sami, protože byste mohli dostat infekci.

Zdroj: Akné na zadku

Rady proti hrubé kůži na zadku

  • Pijte hodně vody. Dobrá hydratace celého těla se projevuje i na hýždích a zabraňuje nečistotám, aby prosakovaly přes kůži a působily zde různé vyrážky.
  • Vezměte čtvrt šálku svého oblíbeného peelingu a ve směru hodinových ručiček krouživými pohyby jemně vetřete do kůže na hýžďovém svalu. Tento pohyb otevírá lépe póry a umožňuje jejich hloubkové vyčištění. Peeling vyhladí veškeré hrubosti na kůži a odstraní hrubou odumřelou kůži.
  • Použijte zpevňující Lotion od jakékoliv značky a vetřete ji do pokožky na hýžďovém svalu. Pokožka zadku pak bude zpevněná a vypnutá s hladším povrchem. Naneste krém hned po koupání nebo po sprše a také ještě před tím, než jdete spát.
  • Na zjemnění pleti použijte červené víno do koupele. Nalijte půl láhve červeného vína do plné vany s vodou. Nebojte se, že by vám víno udělalo nějaké skvrny na kůži. Koupel ve víně zanechá vaši pokožku kyprou a vyvolá pocit výrazně měkčí kůže. Antioxidanty z červeného vína zlepší strukturu pokožky. Pro dosažení optimálních výsledků si koupel ve víně dělejte nejvýše dvakrát měsíčně.
  • Hladké pokožky na zadku také dosáhnete každodenním používáním bambuckého másla. Vyhlazovací vlastnosti bambuckého másla jsou světově proslulé. Bambucké máslo dobře proniká pokožkou, změkčuje ji, vyhlazuje a zlepšuje její tón. Hýždě pak budete mít krásně hladké, jako dětskou prdelku.


Zdroj: Hrubá kůže na zadku


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP