Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

CHIRURGICKÉ ODSTRANĚNÍ KUŘÍHO OKA

OBSAH

Rozpouštění kamenů

V současnosti používaný lék na rozpouštění žlučových kamenů, kyselina chenodeoxycholová, zvyšuje u mnohých pacientů hladinu krevního cholesterolu a tím i riziko vzniku srdečně-cévních onemocnění. Japonští odborníci vyvinuli novou látku s názvem GS-100, která má podle jejich průzkumů lepší výsledky než chirurgické i nechirurgické metody odstraňování kamenů. Podle těchto odborníků je tato látka bezpečnější a má širší využití. Budeme si však muset počkat, až bude GS-100 dostupné i našim pacientům.

Zdroj: Žlučníkové kameny - odstranění bez operace

Poradna

V naší poradně s názvem BOLESTI DROBNÝCH KLOUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela.

Dobrý den,chci se zeptat,byla jsem na revmatologii,test na revma negativní,artrititu ve věku 34let nemohu mít,pí doktorka mi říkala,že bolest někdy sama vymizí,předepsala analgetika.Trpím bolestí na obou hřbetů rukou,i zespod jsou tam nárustky dříve měkké,nyní jsou tvrdší,menší,při přitlačení bolí,občas svědí,oba prostředníčky bolí v kloubech bolest ostrá,"jde" to jakoby dopředu,nejhorší je chlad,studená voda,bolí všechny prsty,horší hybnost.Na pohled nejde nic poznat,jen při doteku.Dále viz.foto,mám na ruce bouličku 3cm ,nebolí,je měkká.A ještě obdobné problémy na prstou u nohou,bolí v zimě,když stojím na nerovném povchu,rohožka ve sprše,kamínky,...A od dětství mě bolí klouby při změně počasí,přesně vím 2h dopředu,že bude pršet,někdy to je nesnesitelná bolest. Děkuji mnohokrát za odpověd´.Nevím si sama rady,pí revmatoložka se na mě dívá,že jsem si to vymyslela
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Boulička vypadá jako zbytnělý uzlík na šlaše. Bylo by možné jeho chirurgické odstranění. Podle příznaků zřejmě máte revmatoidní artritidu. Budete potřebovat péči do konce života, takže bude potřeba najít lékaře, který má o vaše problémy zájem a bude je chtít léčit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolesti drobných kloubů

Odstranění žlučníkových kamenů laserem

Laserová terapie není zatím v ČR příliš rozšířena. Standardně se řeší žlučové kameny laparoskopicky, s velmi rychlou rekonvalescencí.

Zdroj: Žlučníkové kameny - odstranění bez operace

Poradna

V naší poradně s názvem TUKOVÁ BULKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukas.

Dobry den zhruba pred rokem se mi udelali takove vridky na varlatech bile pomerne i velke, predevcirem se mi udelal vred docela dost bolestivy, ale vymacknout zatim nejde
mohli by jste mi poradit co se stim da delat a co by to mohlo byt
dekuji

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tyhle bulky se dělají, když dochází k ukládání vápníku a fosforu v oblasti šourku. Odborně se tomu říká kalcifikace kůže a obvykle postihuje mladé muže v pubertě. Pupínky pak pomalu rostou celý život a nikdy nedojdou do stadia, kdy by šly vymáčknout. Jediná možná léčba je chirurgické odstranění. S řešením pomůže kterýkoliv kožní lékař.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Tuková bulka

Chirurgické odstranění kuřího oka

Kuří oko je možné odstranit pomocí sterilních chirurgických nástrojů jako je dláto a ostrý skalpel. Postup, jak probíhá chirurgické odstranění kuřího oka, je vidět tady: kuří oko chirurgie.

Zdroj: Domácí triky na kuří oko

Poradna

V naší poradně s názvem HEMOSTOP DOBA LÉČBY HEMEROIDŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Chadraba pavel.

Vážení už mám hemeroidy měsíc a nic nepomaha bral jsem čípky a mast faktu prášky detralex a teď už týden beru hemostop gel max,ale zlepšení nenastává,už nemám skoro ani otvor do konečníku,při aplikaci hemostopu je to silně bolestivé,nevíte někdo,kdy se to zlepší?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě jste vyčerpal všechny možnosti léčby první volby a nyní již nezbývá nic jiného, než chirurgické odstranění. To vám rychle a definitivně vyřeší vaše problémy a do dvou týdnů budete zase fit a hlavně bez bolestí. Zastavte se u svého praktického lékaře nebo gastroenterologa a dohodněte si s ním postup vedoucí k operaci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hemostop doba léčby hemeroidů

Jak odstranit kuří oko video

Zde je seznam videí s různými způsoby odstranění kuřího oka v domácích podmínkách: jak vydloubnout kuří oko video.

Zdroj: Domácí triky na kuří oko

Diskuze

V diskuzi SEBOROICKÁ KERATOZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Olejníková.

Ráda bych věděla, zda existuje něco na odstranění seboroiské keratozy mimo chirurgické. Je to asi 4 roky, kdy mi doktorka toto odstranila, platila jsem více jak 2,000 kč ale už to mám znovu. Jelikož jsem už v důchodu a nemám na to peníze, chtěla bych vědět zda na to existuje něco, čím bych si to mohla sama vyléčit. Děkuji za radu.


Olejíková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Seboroická keratoza

Vyříznutí kuřího oka

V případě velkého kuřího oka je možné provést vyříznutí při lokálním znecitlivění, požádejte o to svého kožního lékaře nebo kontaktujte kožního lékaře, který tyto zákroky provádí.

Zdroj: Kuří oko na plosce nohy

Poradna

V naší poradně s názvem LIPOM ODSTRANĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olina.

Dobrý den,
mám lipom v oblasti žaludku. Slyšela jsem, že jeho odstranění není nic závažného, ale že je pod ním kilní jamka, kterou je potřeba zašít.
Chtěla jsem se zeptat, zda musím být potom na neschopence, jelikož mám namáhavou práci nebo jde jen o jednodenní zákrok.
Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Samotná excize lipomu - jeho chirurgické vyjmutí je jednoduchý jednodenní zákrok, ale rekonvalescence rány trvá minimálně týden, kdy je nutné ránu nijak nenamáhat, aby se mohla utvořit jizva. Když tuto fázi podceníte, tak by se rána mohla hojit i delší dobu a k tomu byste dostala jako odměnu nepěknou jizvu. Minimálně do vytáhnutí stehů byste se měla zdržet fyzické námahy břišních svalů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lipom odstranění

Náplast na kuří oka

Náplastí na kuří oka je celá škála. Vhodné jsou hydrokoloidní náplasti, které urychlují odstranění kuřího oka. Tlumí bolest při došlapu v obuvi. Hydrokoloidní polštářek změkčuje kuří oko, napomáhá tak k jeho hojení a regeneraci kůže. Tvar náplasti umožňuje lepší přilnutí a přizpůsobení se vaší pokožce. Náplast je průsvitná, takže můžete sledovat ránu i její okolí. Výše popsané náplasti zakoupíte například pod názvem Cosmos – Náplast na kuří oka.

Nová celohydrokoloidní náplast Cosmos „Na kuří oka Twin tec“ se dvěma vrstvami hydrokoloidů je určena pro dvojí ochranu a účinnou léčbu kuřího oka. Mírní tlak a bolest, je diskrétní a prodyšná, snadno se odstraňuje. Je voděodolná. Více se těchto produktech dozvíte zde.

Tento typ náplastí je dostupný v lékárnách nebo prodejnách se zdravotnickými prostředky.

Zdroj: Kuří oko na plosce nohy

Diskuze

V diskuzi BOULE NA BOKU A STEHNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katka.

Dobrý den ,chtěla jsem se zeptat mám fenku 11 let starou je to kříženec udělala se ji asi 1cm bulka tmavší barvy už jí to roste delší dobu téměř vůbec se nezvěčňuje a je velice tvrdá to samé má na stejně nevíte co to může být pooř jak se toho zbavit? Děkuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel MVDr. Hrachová.

Dobrý den,
přesnou povahu daného útvaru opravdu nelze z fotografie zjistit. Obecně připadá v úvahu klasická diferenciální diagnostika - absces, cysta, novotvary benigní i maligní, atd.
Jediným řešením je chirurgické odstranění s následným histologickým vyšetřením odstraněného útvaru, které Vám pak přesně řekne, co je útvar zač a co od něj lze čekat do budoucna.
Pejskovi by bylo vhodné posílit imunitu např. kvalitním lososovým olejem, problém útvaru se tím ale nevyřeší, to opravdu chirurgicky.
Hodně zdraví.
MVDr. Hrachová

Zdroj: diskuze Boule na boku a stehně

Odstranění silikonu acetonem

Aceton je také účinným prostředkem k odstranění silikonu, ale vyžaduje speciální opatření včetně ochrany rukou a vyplatí se nejprve ověřit účinek acetonu na malé ploše. Poté na starý silikon naneste aceton, počkejte pár minut a zkuste starý silikon odstranit. V případě potřeby opakujte.

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Poradna

V naší poradně s názvem ÚBYTEK KREVNÍCH DESTIČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

jestli existuje něco čím zvýšit růst krevních destiček

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zvýšit množství krevních destiček jde těmito způsoby:
- léčba základní příčiny nedostatku krevních destiček;
- transfúze krve a nebo přímo krevních destiček;
- chirurgické odstranění sleziny.

Sama si můžete pomoci tím, že se vyvarujete krvácivým zraněním a nebudete pít alkohol. V jídle se vyvarujte všemu co obsahuje chinin, nepijte brusinkovou šťávu a kravské mléko. Buďte opatrná při užívání léků bez předpisu. Léky proti bolesti, jako je aspirin a ibuprofen, mohou ovlivnit funkci krevních destiček.

Prostředky na zvýšení počtu krevních destiček:
Vitamíny B
Železo
Vitamín C
Extrakt z listů papaya
Kolostrum
Chlorofyl
Melatonin

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červená řepa a trombocyty

Odstranění silikonu odborníkem

Když nejsme schopni odstranit sanitární silikon sami, vyplatí se využít služby odborníka, k čemuž vás vyzýváme!

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Poradna

V naší poradně s názvem KONDYLOMATA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Můj přítel se už 5 let léčí na kondylomata, od lékaře používal různé drahé masti, ale pomohli vždy jen na měsíc a pak se mu znovu udělaly. Poté podstoupil 3x chirurgické odstranění, ale stejně se mu pořád vracejí.
Řekl mi to, ale až poté, co jsme spolu měli pohlavní styk, bylo mi to divné, ale nepřipadalo mi to, nějak podezřelé. Řekl mi, že když se to léčí, tak to přenosné nemůže být. Tak bych se Vás teď chtěla zeptat, jestli tedy ty koudylomata mohu chytit?
Mám ještě jeden dotaz, četla jsem, že když jsou kondylomata rozsáhlejší, tak je možné, že by mohly přejít v HIV (aids). On je má ve předu, ale i na řitním otvoru. Chtěla bych vědět, jestli se mám bát toho, že je nakažený HIV?
Předem děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ad1. Kondylomata aneb genitální bradavičky dnes dokážeme léčit velmi dobře a po léčbě se do dvou až třech týdnů zcela zahojí. Způsob léčby vašeho partnera je neobvyklý. Doporučuji zajít na venerologii v Praze u Apolináře, aby posoudili zdali jde skutečně o kondylomata.

Ad2. Kondylomata jsou nakažlivé až do doby úplného zahojení. Pokud jsou na kůži patrné bradavičky tak jsou přenosné, tedy nakažlivé a vnímavý jedinec je může při dotyku dostat. Jsou-li na genitáliích kondylomata, je třeba se vždy chránit prezervativem a nebo sexuální abstinencí.

Ad3. Kondylomata se sama o sobě nikdy nevyvinou v infekci HIV. Riziko vzniku nákazy HIV při kondylomatech spočívá v tom, že se kondylomata při pohlavním dráždění snadno mohou natrhnout a skrze tyto trhlinky pak může lépe virus proniknout do těla. Pro vaši jistotu a hlavně bezpečnost doporučuji nechat u vás obou provést testy na HIV. V Domě světla dělají testy na HIV/AIDS zdarma. Tady je odkaz na Dům světla, kde jsou vidět odběrová místa v celé ČR: www.aids-pomoc.cz/in…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kondylomata

Jak odstranit silikon z oblečení

Na odstranění nevytvrzeného i vytvrzeného silikonu z oblečení je vhodný okamžitě použitelný pastový prostředek určený k odstranění silikonu.

Zdroj: Jak odstranit silikon

Poradna

V naší poradně s názvem DEFORMACE A KAZY NA NEHTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Stránský.

Dobrý den. Roste mi zdeformovaný nehet už několik let. Používal jsem několik přípravků a byly vidět i změny, ale postupem času rostl opět zdeformovaný. Nějaká rada?
Díky

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podle vaší fotografie to vypadá na psoriázu nebo psoriatickou artritídu. Psoriáza je autoimunitní onemocnění a může způsobit právě deformaci nehtu a červené, šupinaté skvrny na kůži, které jsou vidět na vašem prstu kolem nehtu. Léčba probíhá pomocí masti s vitamínem D a injekcemi kortikoidů do postižené oblasti. V krajních případech je řešením chirurgické odstranění nehtu, kdy nový nehet může být bez deformace. Doplňky stravy s obsahem kolagenu, vápníku a vitamínu C mohou nehet zpevnit, ale neodstraní deformity. Zeptejte se v ordinaci kožního lékaře na způsob léčby ve vašem konkrétním případě.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Příčně prasklý nehet u nohou

Mechanické odstranění silikonu

Mechanické odstranění silikonu – jedná se o metodu, která vyžaduje velkou opatrnost a přesnost, aby nedošlo k poškození čištěného povrchu. Staré silikonové těsnění lze odstranit odlamovacím nožem, škrabkou nebo stěrkou. Mělo by se to dělat velmi opatrně, právě proto, že čištěný povrch lze snadno poškrábat. Důrazně doporučujeme, abyste se nejdříve pokusili odstranit silikon domácí metodou - odstranění silikonu octem.

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Diskuze

V diskuzi CHIRURGICKÉ VYBĚLENÍ BĚLMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Prosím o radu.. Kde se provádí tento zákrok? Na koho se obrátit? Děkuji!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Chirurgické vybělení bělma

Odstraňovač silikonu

Ze zkušenosti víme, že odstranění starého silikonu může být problematické a mnohem obtížnější než odstranění čerstvého silikonu. V této situaci musíme vyzkoušet mnoho zajímavých metod odstraňování silikonu podle toho, na jakém povrchu to chceme dělat. Jaký je tedy nejúčinnější způsob odstranění silikonu? Možná oblíbený domácí lék ocet, který je známý již léta, půjde použít na odstranění silikonu. Nebo se vyplatí vyzkoušet nějaký specializovaný odstraňovač silikonu dostupný na pultech obchodů?

Jak bezpečně odstranit silikon nejen ze skla, aniž by došlo k jeho poškození nebo poškrábání? Představujeme několik odstraňovačů silikonu, ze kterých si každý určitě vybere něco vhodného pro jeho povrch.

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Bradavice a chirurgická léčba

Někdy, vzhledem k rozsahu bradavic, není možné provést jejich odstranění vypálením dusíkem nebo kyselinou mléčnou a musí se přikročit k chirurgickému odstranění bradavic ostrou lžičkou při lokální anestézii. Po tomto zákroku jsou pro doléčení velice prospěšné koupele operované části v manganistanu draselném. Manganistan draselný, neboli hypermangán, pomůže vyškrábnuté bradavice totálně zacelit a zabránit jejich opakované recidivě.

Zdroj: Odstranění bradavic

Je ideální odstranění pigmentových skvrn?

Jednotlivé metody odstranění pigmentových skvrn jsou vhodné zejména pro ty z vás, kteří chtějí svá znaménka odstranit, ať už z důvodu estetického, nebo důvodu zdravotního. Také pro ty, kterým znaménko překáží při oblékání nebo v případě, že znaménko občas krvácí z důvodu odírání. Odstranění znamének by se mělo naplánovat na zimní měsíce, aby jizvy nebyly vystavovány slunečnímu záření, jelikož zde pak hrozí riziko opětovné nechtěné pigmentace. Jiná omezení známa nejsou, je však důležitá pečlivá konzultace s dermatologem, který by měl poradit nebo rozhodnout o způsobu, kterým danou pigmentovou skvrnu odstranit.

Zdroj: Rady na odstranění tmavých skvrn na tváři

Cena za odstranění tetování

Cena za odstranění tetování je závislá na spoustě jevů. Pokud zvolíme metodu odstranění krémem, je důležité si uvědomit, že tyto krémy stojí asi 1 300 – 1 500 Kč (obvykle je třeba si je nechat poslat, protože k dostání jsou hlavně v Americe) a tuba vydrží asi 2 měsíce (záleží na velikosti tetování). Obvykle je třeba krém používat zhruba rok. Takže se cena může vyšplhat na několik tisíc a přitom výsledek není zaručený.

U metody odstranění laserem je cena také vysoká, ale kvalita odstranění bývá o něco lepší. I zde je důležitý rozsah tetování, obvykle si salóny účtují za 1 cm2, cena je také závislá na tom, o kolikáté ošetření se jedná. První ošetření bývá nejdražší. Čím je tetování větší, tím je cena za ošetření nižší. Pokud je tetování velké do 10cm2 obvyklá cena za první ošetření je kolem 170 Kč, u dalších se cena postupně snižuje. Pokud je velké nad 40 cm2, cena se pohybuje kolem 110 Kč za první ošetření. Cena dalších ošetření se postupně může dostat až na půlku.

Zdroj: Odstranění tetování


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jiří Dvořák

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová

Nina Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP