Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

CHONDROITIN SULFÁT

OBSAH

Chondroitin sulfát dávkování

Obvyklá perorální dávka je 800 mg až 1500 mg chondroitin sulfátu, bud v jedné dávce, nebo je rozdělená do 2 až 3 dávek. Chondroitin sulfát se doporučuje se podávat při jídle, protože tento lék je dobře vstřebán, jen když je rozpuštěn.
 

Zdroj: Chondroitin sulfát na bolavé klouby

Poradna

V naší poradně s názvem ŘEDĚNÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eliška.

Dobrý den, můžu s Pradaxou brát Condrosulf 400 mg?
Děkuji Eli

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Condrosulf 400 je lék jehož účinná látka se nazývá chondroitin sulfát. Chondroitin sulfát nijak neovlivňuje účinky Dabigatranu, což je účinná látka přípravku Pradaxa. Condrosulf je možné užívat souběžně s léčbou Pradaxou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Eliquis a alkohol

Chondroitin sulfát na bolavé klouby 

Chondroitin sulfát se používá se na degenerativní onemocnění kloubů, jakou je kolenní, prstní kloub a na artrózu, kde je nejvíce efektivní v počáteční fázi nemoci. Redukce váhy a cvičení může také pozitivně ovlivnit průběh nemoci.
 

Zdroj: Chondroitin sulfát na bolavé klouby

Poradna

V naší poradně s názvem CONDROSULF 800 CENA DOPLATEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiříčková Lydie.

Já se ptám je vhodné na kyčelní klouby i jiné Děkuji Jiříčková Lydie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Condrosulf 800 obsahuje látku chondroitin sulfát. Chondroitin sulfát je chemická látka, která se nachází v lidské chrupavce. Běžně se užívá ústy s glukosaminem nebo jinými složkami při osteoartróze. Chondroitin sulfát je jedním ze stavebních kamenů chrupavky. Při artróze dochází k rozpadu chrupavky v kloubech. Užívání chondroitin sulfátu může zpomalit tento rozklad. Díky této vlastnosti je Condrosulf 800 vhodný pro všechny klouby, i ty kyčelní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Condrosulf 800 cena doplatek

Struktura a vlastnosti

Chondroitin sulfát je přírodním sulfátem glykosaminoglykanu, což je hlavní složkou struktury kloubní chrupavky. V chondroitin sulfátu jsou postaveny dlouhé, rozvětvené řetězce opakujících se disacharidů. Chondroitin sulfát je nezbytný pro syntézu proteoglykanů, které kromě kolagenu tvoří hlavní složku kloubních chrupavek, a zároveň jsou obsaženy také v kůži, v krevních cévách, šlachách a v očích.
 

Zdroj: Chondroitin sulfát na bolavé klouby

Poradna

V naší poradně s názvem CONDROSULF 800 - RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Číhalová.

Dobrý den.

Mám artrozu III.st. v levé kyčli a v pravém koleni. Od 30 let mámproblémy s páteří. Užívám už více jak 5 let Condrosulf 800, 1 tabletu denně. Mám dotaz, zda je dlouhodobé užívání vhodné. V poslední době beru denně 1 - 2 tablety Biofenac, protože se stav zhoršuje a Brufen 400 nestačí. Je mi 74 let, bydlím ve 4.patře bez výtahu, ale snažím se denně absolvovat aspoň krátkou procházku, cvičení ani jízdu na kole nezvládnu. Jezdím pravidelně do lázní. Mohu v popsané léčbě dále pokračovat ? Děkuji za odpověď. AČ.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Condrosulf 800 obsahuje účinnou látku Chondroitin sulfát, což je přírodní látka získávaná z hovězích nebo vepřových chrupavek. Chondroitin sulfát nemá při dlouhodobém užívání žádný negativní vliv na zdraví a můžete ho bez obav takto dále používat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Condrosulf 800 - recenze

Účinky chondroitin sulfátu

Chondroitin sulfát je endogenní látka, která je potřebná pro opravu chrupavky, kde vytváří osmotický tlakový práh, pro rozšíření chrupavky a nastavení kolagenové sítě do určitého napětí. Tím je zvýšeno navázání vody z proteoglykanů, zlepšuje se mobilita kloubní chrupavky a zároveň se zlepšuje i kvalita chrupavky. Chondroitin sulfát má analgetický, protizánětlivý, antiapoptotický, imunomodulační a případně i antioxidační a neuroprotektivní účinek. Účinky chondroitin sulfátu se projeví až po 6 týdnech od zahájení léčby.
 

Zdroj: Chondroitin sulfát na bolavé klouby

Poradna

V naší poradně s názvem CONDROSULF 800 - RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Diskutující.

Dobrý večer, kdysi jsem užíva.kortikoid prednison 60 a měl jsem potíže. Dotaz: jsem laik a ptám se, zda confrosulf 8OO patří mezi kortikoidy ? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léčivý přípravek Condrosulf 800 obsahuje účinnou látku s názvem chondroitin sulfát, což je přírodní látka získávaná z hovězích chrupavek. Odpověď na vaši otázku zní: Condrosulf nepatří mezi kortikoidy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Condrosulf 800 - recenze

Produkty s chondroitin sulfátem

Chondroitin sulfát obsahují tablety, kapsle nebo granule léku Condrosulf 800, který je na lékařský předpis. Jeho slabší forma Condrosulf 400 je volně prodáván v lékárně jako doplňky stravy.
 

Zdroj: Chondroitin sulfát na bolavé klouby

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A KLOUBNÍ VÝŽIVA ALAVIS TRIPLE BLEND se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Donbrý den.
Prosím o odpovězení na můj dotaz, zda mohu při Warfarinu užívat kloubní výživu
Alavis Triple Blend obsahující glukosamin sulfát, chondroitin sulfát a MSM. Užívám pravidelně l odměrku po dobu 3 měsíců potom pauza 1-3 měsíce a periodické opakování užívání. Nevím co udělá pauza mezi podáváním přípravku na výsledek Quiku.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při užívání chondroitinu a glukosaminu společně s Warfarinem bude potřeba častěji dělat Qicka. Vždy hned po zahájení této doplňkové léčby a druhý test po 14 dnech. Při ukončení kloubní léčby znovu nechat udělat Quicka a to hned po skončení a další pak po 14 dnech.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mužu citron při užívání warfarinu

Rozdíly

TRIPLE Blend obsahuje: MSM, glukosamin sulfát, chondroitin sulfát

TRIPLE Blend extra silný obsahuje: MSM, glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, kolagen typ I, kolagen typ II

Účinnost složek:

  • MSM – často nazývaný jako zázračná ingredience, důležitá výživová látka při stavbě pojivových tkání
  • glukosamin sulfát – přirozená součást kloubní chrupavky
  • chondroitin sulfát – přirozená součást kloubní chrupavky
  • kolagen typ I z ryb v nejvyšší kvalitě zn. Collyss – určen pro šlachy a vazy
  • kolagen typ II z rejnoků v nejvyšší kvalitě zn. Cartidyss – přirozená součást kloubní chrupavky

Zdroj: Alavis Triple Blend

Poradna

V naší poradně s názvem ORTHO 3000 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Kroulikova.

Dobrý den manžel užívá warfarin muže užívat současné ortho 3000? Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ortho 3000 v sobě obsahuje tyto účinné látky: kolagenní hydrolyzát, glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, extrakt boswelia serrata, hyaluronát sodný, MSM (metylsulfonylmetan), extrakt pepře černého.
Použití warfarinu spolu s glukosaminem může způsobit častější krvácení. Společné užívání Warfarinu a a Ortho 3000 je možné, ale možná budete potřebovat úpravu dávky Warfarinu podle testování protrombinového času nebo mezinárodního normalizovaného poměru (INR). Pokud během společného užívání máte neobvyklé krvácení nebo modřiny, zvracení, krev v moči nebo ve stolici, bolesti hlavy, závratě nebo slabost, okamžitě zavolejte svého lékaře. Je důležité informovat lékaře o všech dalších lécích, které užíváte, včetně vitaminů a bylin. Nepřestávejte užívat žádné léky bez předchozího rozhovoru s lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cukrovka

Složení Proenzi

  • Glukosamin sulfát: 1500 mg
  • Chondroitin sulfát: 600 mg
  • Unique MSM: 900 mg

Zdroj: Proenzi

Poradna

V naší poradně s názvem UŽÍVÁNÍ CONDRA PO OPERACÍ ŽALUDEČNÍCH VŘEDŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marešová Jaroslava.

Prosím o sdělění, zda je možno bez rizika užívat GS Condro Diamant. Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bez rizika to bohužel není. U některých lidí, kteří užívali chondroitin sulfát a glukosamin, došlo ke zhoršení gastritidy. U jednoho užívajícího gastritida vznikla během léčby těmito dvěma látkami. Pokud jste po operaci žaludečních vředů, tak se raději poraďte se svým ošetřujícím lékařem, protože on zná průběh a vážnost vaší žaludeční choroby. Určitě užívání GS Condro Diamant možné bude, ale bude potřeba hlídat stav vašeho žaludku během této léčby. A právě na tomto hlídání se domluvte s lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a GS condro diamant

Nežádoucí vedlejší účinky chondroitin sulfátu

Může způsobovat nevolnost, zácpu, vzácně jsou vidět i alergické reakce, ztráta vlasů, kotníkový edém anebo zadržování vody v ledvinách či srdeční selhání.
 

Zdroj: Chondroitin sulfát na bolavé klouby

Poradna

V naší poradně s názvem BILÝ SLON NA KLOUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alois Švrček.

Objednal jsem postupně 3+3 lahve (lahev 777 kč ) Bilý slon klouby a úžíval pul roku s vírou že bolestí ustoupí.Ale opak je pravdou.Žádný účinek. Před tím jsem bral dle návodu pravidelně preventivně dlouhodobě bez přerušení preparáty na klouby od jiných výrobců (Colafit,GS Condro,Proenzi,Kamzik, od mých 40 let. Přesto se bolesti dostavily. Nyní je mi 66 let.Na Šlágru uváděli zázračný přírodní preparát Bilý slon na klouby tak jsem ho chtěl zkusit.Recenze na preparát od společnosti White Elephant nevím kde napsat, takto píšu tady.Toto je moje zkušenost !!! Mužu pak preparátům věřit ???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Můžete se spolehnout na výzkumné studie, které prokázaly léčivé účinky na klouby u látek glukosamin a chondroitin. U všech přípravků, které skutečně obsahují tyto dvě látky se dostaví i kýžený léčebný efekt. Největší jistotu, že v přípravku je skutečně to co je na obalu, máte u preparátů registrovaných u Státního úřadu pro kontrolu léčiv (SÚKL). Sem patří přípravky Dona a Prubeven, jenž obsahují Glukosamin a jejich cena je cca 400 Kč na měsíc. Chondroitin najdete v registrovaném přípravku Condrosulf, kde měsíční cena vychází na 380 Kč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Www.bílý slon pomáhá

Který chondroitin sulfát léčí?

Existuje mnoho různých běžně se vyskytujících typů izomerů z chondroitinu sulfátu. Z těchto izomerů jsou ale jen dvě účinné proti osteoartróze a těmi jsou izomery chondroitin sulfát 4 a chondroitin sulfát 6. Roli a význam těchto isomerů, zejména chondroitinu sulfátu, opakovaně vysvětlili přední světoví vědci. Nicméně povědomí o těchto velmi důležitých účincích se zatím nerozšířilo do běžné lékařské praxe. To má za následek stálé nejistoty o účinnosti chondroitinu o jeho skutečné schopnosti léčit chrupavku. Lék Condrosulf ® v sobě přináší právě tyto dva účinné izomery v nejvyšší možné čistotě až 98%.

Zdroj: Condrosulf na osteoartrózu

Diskuze

V diskuzi ALGIFEN NEO DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Já kupuji jinou výživu www.happytails.cz/kl… myslím, že je lepší než Alavis.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

Tak si to mysli. Je mnoho doplňků na bolavé klouby a všechny obsahují glukosamin a chondroitin. Rozdíl je v ceně za množství přijatých látek a v tomto ohledu vede Alavis, jako nejlevnější zdroj glukosaminu a chondroitinu.

Zdroj: diskuze Algifen neo diskuze

Glukosamin a chondroitin sulfát

Na obnovu funkcí kloubů vystavených tření a k obnově tkání a kostí mohou pomoci vhodné vitamíny a přípravky jako Glukosamin, MSM a Chondroitin.

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alžbeta.

Uzivam warfarin a na artrozu potrebujem nieco uzivat mohla by som uzivat Condrosulf? Dakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na klouby je nejlepší chondroitin. Snáší se s Warfarinem a jeho účinnost byla vědecky ověřena. Vydává se bez lékařského předpisu a přípravek s jeho obsahem se jmenuje Condrosulf 400. Prodejní cena je ruzná, měsíční léčba vychází přibližně na 300 Kč. Jeho aktuální cena je vidět zde: www.zbozi.cz/hledani…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a křemelina

Na co je chondroitin

Chondroitin je nejvíce zastoupený ve strukturách mezibuněčné hmoty chrupavky. Jde o polysacharid. Chondroitin sulfát patří mezi symptomaticky pomalu působící léky při osteoartróze. To znamená, že při dlouhodobém užívání (alespoň 2 měsíce) má příznivé účinky proti bolesti a zánětu při artróze kloubů. Na rozdíl od analgetik a nesteroidních antiflogistik je tento účinek opožděný, projeví se až po 4–6 týdnech pravidelného užívání. Po vysazení však tento účinek obvykle přetrvává nějakou dobu. Proto je možné po 2–3 měsících užívání udělat další asi 2–3měsíční přestávku. Chondroitin sulfát též zřejmě dokáže zastavit ztrátu kloubní chrupavky, ke které při artróze dochází. Doporučené dávkování chondroitin sulfátu je 800 až 1 200 mg denně po dobu aspoň dvou měsíců, přičemž zřejmě není rozdíl v účinnosti těchto dvou dávek. Chondroitin sulfát je možné podávat s přestávkami i dlouhodobě bez přestávek.

Zdroj: Ortho 3000

Složení

Glukózo-fruktózový sirup, glukosamin sulfát, šišák bajkalský (standardizovaný extrakt), chondroitin sulfát, MSM, bršlice kozí noha, přeslička rolní nať, rdesno ptačí nať, kyselina hyaluronová.

  • Glukosamin sulfát – v denní dávce: 1500 mg; obsah balení: 30 g
  • MSM – v denní dávce: 10 mg; obsah balení: 300 mg
  • Šišák bajkalský (Scutelaria baicalensis) – v denní dávce: 100 mg; obsah balení: 3 mg
  • Chondroitin sulfát – v denní dávce: 20 mg; obsah balení: 600 mg
  • Kyselina hyaluronová – v denní dávce: 2 mg; obsah balení: 60 mg
  • Bršlice kozí noha (Aegopodium podagraria) – v denní dávce: 2 mg; obsah balení: 60 mg
  • Přeslička rolní (Equisetum arvense) – v denní dávce: 2 mg; obsah balení: 60 mg
  • Rdesno ptačí (Polygonum aviculare) – v denní dávce: 2 mg; obsah balení: 60 mg

Zdroj: Bílý slon na klouby

Účinné látky na potíže s klouby

Glukosamin sulfát

Glukosamin sulfát je v současnosti lékaři nejvíce preferovaná forma glukosaminu. Optimální denní dávka glukosamin sulfátu je 1500 mg. Je-li v této dávce glukosamin sulfát podáván pravidelně, tak pak slouží jako základní stavební složka kloubní chrupavky. Pomáhá udržovat kloub a kloubní chrupavku zdravou.

Chondroitin sulfát

Chondroitin sulfát je základní stavební látkou mezibuněčné hmoty chrupavky. Navíc chondroitin sulfát samotný či v kombinaci s glukosaminem pozitivně ovlivňuje strukturu kosti pod kloubní chrupavkou, což významně přispívá ke zdraví celého kloubu. Optimální denní dávka chondroitin sulfátu je 600 – 800 mg.

Glukosamin sulfátchondroitin sulfát, pokud jsou podávány současně, se ve svém působení vzájemně vhodně doplňují. Zapojují se přímo do regeneračních procesů v kloubní chrupavce, zlepšují její hydrataci, mechanické a elastické vlastnosti a snižují aktivitu enzymů poškozujících kloubní chrupavku. Glukosamin sulfátchondroitin sulfát se po vstřebání přímo vestavují do poškozené kloubní chrupavky. Nahrazují úbytek glykosaminoglykanů, ke kterému dochází například vlivem přirozeného stárnutí chrupavky. V jedné z nejrozsáhlejších nezávislých studií na tyto látky realizované v USA přinesla kombinace glukosaminu a chondroitinu jednoznačně nejlepší výsledky při snížení bolesti u pacientů se středně těžkou až těžkou bolestí kloubů. Snížení bolesti se projevilo u téměř 80% pacientů.

MSM

MSM je zkratka pro methylsulfonylmethan, organickou sirnou sloučeninu. MSM se významně uplatňuje při tvorbě kolagenu, důležité součásti kloubní chrupavky. Optimální denní dávka MSM je 800 – 1000 mg.


Zdroj: Účinná kloubní výživa

Glukosamin chondroitin a MSM

Glukosamin je podobně jako chondroitin základní stavení složkou kloubních chrupavek i dalších pojivových tkání, jako jsou vazy a šlachy. Glukosamin je také důležitou součástí kloubní tekutiny, která napomáhá snižovat tření a opotřebení kloubů.

Chondroitin je základní stavební složkou kloubní chrupavky. Je nezbytný pro její správnou stavbu a funkci. Již více než 20 let je používán v kloubních přípravcích. Získává se ze žraločích chrupavek nebo je vyráběn synteticky.

MSM – methylsulfonylmethan je organická forma síry, což je důležitý minerál pro lidské tělo. Síra je důležitá pro správnou tvorbu kolagenu a chrupavky.

Přípravek obsahuje kombinaci látek nezbytných pro klouby a kloubní chrupavky, a to glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, MSM (metylsulfonylmetan) a extrakt z rostliny Boswellia serrata (Kadidlovník pilovitý). Glukosamin sulfát pomáhá udržet zdravé a flexibilní klouby. MSM je přírodní sloučenina, která je v kombinaci s glukosaminem určena pro udržení normálního stavu kloubů. Chondroitin sulfát je nejvíce zastoupený ve strukturách mezibuněčné hmoty chrupavky. Doporučuje se osobám se zvýšenou zátěží nosných kloubů (vlivem sportu, nadváhy, náročné fyzické práce), se zvýšeným rizikem onemocnění pohybového systému (starší lidé, ženy v menopauze) a rostoucí mládeži.

Zdroj: MSM na vlasy

Co obsahuje Ortho 3000

Aktivní látky: kolagenní hydrolyzát, glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, extrakt boswelia serrata, hyaluronát sodný, MSM (metylsulfonylmetan), extrakt pepře černého. Upozornění: ORTHO 3000 doplněk stravy není určen jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. ORTHO 3000 doplněk stravy není určen dětem do tří let. Není vhodné pro těhotné a kojící ženy. Ukládat mimo dosah dětí!

Zdroj: Ortho 3000

Dávkování

Užívejte 1 kapsli 1x denně společně s jídlem nebo po jídle a zapijte dostatečným množstvím tekutin. Přípravek na klouby Klokan obsahuje v 1 kapsli kukuřičný škrob, želatinu, Cartidyss (kolagenové proteiny typ II), Collys (kolagenové protein typ I), kyselinu askorbovou, stearan hořečnatý, chondroitin sulfát, glukosamin sulfát, hydroxyprolin, oxid titaničitý, kyselinu hyaluronovou a nativní kolagen typu II. Kloubní výživa Klokan není vhodná pro děti do 3 let. Balení obsahuje 30 tablet zdarma.

Cena kolagenu Klokan.

Zdroj: Klokan na klouby, šlachy a vazy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP