Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

ČIŠTĚNÍ CÉVNÍHO SYSTÉMU

OBSAH

Čištění cévního systému citronem

Citrony obsahují kyselinu citronovou, sloučeninu snižující vylučování vápníku. Dva a půl litru vody s příměsí šťávy z jednoho většího citronu vám tedy zajistí stejný účinek jako citrátové léky. Doporučuje se každé ráno sklenice teplé citronové vody. Vitamín C je navíc jedním z nejlepších detoxikačních vitamínů, který přeměňuje toxiny do stravitelné formy.

Ingredience: 3 dl čisté pramenité vody a 1 lžíce čerstvé citronové šťávy (nejlépe v bio kvalitě)

Postup: Vodu s citronovou šťávou smícháme. Takto připravený a vždy čerstvý nápoj popíjíme 3x denně po douškách po dobu 14 dní.

Zdroj: Čištění cévního systému

Diskuze

V diskuzi ČIŠTĚNÍ CÉVNÍHO SYSTÉMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jelinková Anna.

DOBRÝ VEČER.
pŘED ČASEM JSEM ČETLA NA INTERNETU RADU NA VYČIŠTĚNÍ CÉV. JEDNÁ SE O NÁSLEDUJÍCÍ : 16 STROUŽKŮ ČESNEKU POKRÁJET , DÁT DO SKLENICE A ZALÍT DOBRÝM ČERVENÝM VÍNEM. NECHAT LOUHOVAT ASI 3 DNY , PAK PŘECEDIT A PÍT ŠTAMPRDLI RÁNO NA LAČNO.
CO NA TO ŘÍKÁTE?

PŘED LETY JSEM POTŘEBOVALA VYČISTIT KRKAVICI . M+LA JSEM MOZKOVOU MRTVICI. PODLE RADY JSEM JEDLA 3 MĚSÍCE JENOM UVAŘENÉ KROUPY, NEBO SE ZELENINOU. RÁNO-POLEDNE-VEČER, JAKÉKOLIV MNOŽSTVÍ. PO TÉTO DOBĚ VYŠETŘENÍ UKÁZALO KRKAVICE ÚPLNĚ ČISTÉ.
CO NA TO ŘÍKÁTE ???
DĚKUJI ZA ODPOVĚDI. S POZDRAVEM JELINKOVÁ ANNA BŘECLAV

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Čištění cévního systému

Česnek, med a citron

Česnek, med a citron jsou výbornou prevencí proti usazování nánosů v cévním systému. Zde je recept na přípravu očistného roztoku:

Ingredience: 5 celých citronů, 30 stroužků českého česneku, 1 litr vody, 5 lžic medu

Postup: Citrony umyjeme v horké vodě a nakrájíme je na malé kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na půlky. Všechno dohromady umixujeme na kaši. Vzniklou směs nalijeme do vody a necháme projít varem. Hned pak odstavíme. Přecedíme (propasírujeme) přes sítko, po zchladnutí přidáme 5 lžic medu, dobře promícháme a nalijeme do láhve. Skladujeme na chladném místě, nejlépe v ledničce.

Pijeme denně 2 cl před jídlem.

Zdroj: Čištění cévního systému

Poradna

V naší poradně s názvem TROMBÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Hauserová.

Dobrý den, ráda bych se zeptala na léčení trombózy. U mého přítele, sportovce a zdravého člověka se najednou objevila na noze trombóza. Stačí po léčbě u praktického lékaře na rekonvalescenci 14 dní? Šel do práce, ale noha ho stále pobolívá. Je třeba po této nemoci rehabilitace (cvičení) nebo spíše klid na lůžku? Předem Vám velmi děkuji za Vaši odpověď. VH

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U žilní trombózy je důležité užívat léky na ředění krve. Určitě dostal Xarelto nebo Pradaxu. Tyto léky pomohou předejít další epizodě trombózy. Rekonvalescence je také důležitá a je třeba zařazovat pohyb, například chůze je vhodná. V dalším období by měl přítel navštívit kardiologa, aby zjistil stav jeho cévního systému a stanovil další vývoj lékařské péče.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Trombóza

Bylinný čaj pro zdravý lymfatický systém

Nejlepšími bylinkami pro lymfatickou očistu je třapatka (Echinacea), Goldenseal Rott („Zlatá pečeť“), řebříček a chvojník (Ephedra). Echinacea a Goldenseal jsou silná přírodní antibiotika pro čištění lymfatického systému. Řebříček slouží k pocení, čištění, sušení a léčí řadu infekcí. Ephedra je nejsilnější čisticí prostředek, ale musí se používat s opatrností a pod dohledem lékaře, protože za určitých okolností může poškozovat tkáně.

„Zlatá pečeť“ je prášek vhodný pro krátkodobé použití při čištění vašeho lymfatického systému v důsledku akutní infekce. Doporučuje se 500 mg denně.

Echinacea je lepší pro dlouhodobé užívání, protože je šetrnější ke tkáním. Pro pravidelné lymfatické čištění se doporučuje pít ½ šálku denně v kombinaci s kořenem lékořice.

Pro jemnou očistu lze pít 3 nebo více šálků denně odvaru z řebříčku.

Ephedra je jedním z nejmocnějších detoxikačních prostředků. Nicméně je to také silný stimulant nervového systému, který musíte užívat s opatrností. Před zahájením jakéhokoli druhu alternativní léčby doporučujeme konzultaci s ošetřujícím lékařem.

Zdroj: Lymfatický systém

Poradna

V naší poradně s názvem KOLÍSÁNÍ KREVNÍHO TLAKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ing.Jiří Rybička.

Je mi 81 roků.Jsem 16 let diabetik 11 typu.Užívám glukophage 1000.Celý život jsem měl velmi nízký krevní tlak.V posledním roce mi začíná tlak kolísat i během dne od 120/65 až krátkodobě 170/85.Zvýšení tlaku bez zjevné příčiny někdy je několikrát za den doprovázené nahlým zpocením a potom lehkým mražením v zádech.Po nasazení léku Termisarton se dostavily silné deprese a na doporučení psychiatra léčba byla přerušena nahrazena Cipralexem a nakonec Neurolem0.25 jeden denně. Kolísání tlaku pokračuje.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takové výkyvy v krevním tlaku může způsobovat věk. Opotřebení cévního systému a ztráta jeho elasticity je přirozeným příznakem stárnutí. Doporučuji sjednat si schůzku s kardiologem, ten vám zapůjčí přístroj, který bude neustále sledovat váš krevní tlak a srdeční činnost a lékař tak bude moci lépe diagnostikovat příčinu těchto výkyvů. Vsaďte na jistotu a nechte se takto vyšetřit na kardiologii.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kolísání krevního tlaku

Význam čištění ledvin

Ledviny fungují jako filtr, čistí krev a vylučují nežádoucí látky z těla. Pravidelnou očistou ledvin přispějeme k posílení imunitního systému, pročistíme a zregenerujeme tělo, vyloučíme nebezpečné toxiny, hnilobné látky a naše tělo bude moci i nadále dobře fungovat.

Zdroj: Ledvinová očista

Diskuze

V diskuzi KOLIK STOJI MERENI CEVNIHO VEKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Evasebedinska.

kolik stoji měření cévního věku

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kolik stoji mereni cevniho veku

Prevence zanášení

Při současném způsobu života dochází k zanášení cév odpadními látkami, hlavně vápníkem a tuky. Vinou snížené průchodnosti tepen se omezuje, nebo dokonce zastavuje výživa. Pak dochází k nedokrevnosti srdečního svalu neboli ischemické srdeční chorobě – při úplné neprůchodnosti cév k infarktu. Podobně vzniká i mozková mrtvice či zasažení dolních končetin. Hlavní překážka proudění krve se tvoří sražením krevních destiček a vytvořením krevní sraženiny, které se říká trombus. Náš organismus a tepny mají obnovovací schopnost, pokud jim dáme příležitost, dokážou se i při značném poškození zbavovat cholesterolu a dalších škodlivin, v případě tepen je vyplavovat do jejich okolí.

Prevence zanášení se provádí očistou. Očistami našeho těla je nutné procházet postupně. Očista jako taková může vyvolat v těle různé odezvy v podobě bolesti nebo alergie v oblasti očištěných vnitřních orgánů, což je jen přechodné a svědčí to o tom, že se očistný proces dal do pohybu. Organismus se zbavuje usazenin a toxických látek nashromážděných za celá desetiletí a přes bolestivé příznaky dochází k uzdravování celého organismu. K úplné obnově organismu dochází zpravidla po devíti měsících, kdy se obnovují buňky lidského těla, které žijí právě takový čas. Svému zdraví a tělu věnujte hodinu denně, bez ohledu na to, zda je zrovna pracovní den, sobota, nebo neděle. Jedině tak se dočkáte kýženého výsledku – budete bez únavy a nemocí.

Zdroj: Čištění cévního systému

Poradna

V naší poradně s názvem VIDUT NA CEVE V MOZKU A TEHOTENSTVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

Dobry den, v osmnacti jsem mela mozkovou prihodu, vidut na ceve, 3 tydny v koma, vedeny sunt. Jak je to s tehotenstvim, doporucujete i normalni prirozeny porod. Dekuji za odpovet. Krivankova.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pavlo, tady je spousta faktorů, které hovoří spíše pro porod císařským řezem. Jde zejména o aktuální stav vašeho cévního systému, o to v jakém stavu je prasklá výduť. Dále také záleží na velikosti plodu, velký plod vyšší riziko nové příhody. Já bych tuto situaci nejdříve zkonzultoval s vaším neurologem a podle toho bych se pak dohodl s gynekologem na vhodné volbě porodu. Samozřejmě, přírodní porod je pro plod prospěšnější, než porod v anestezii, ale potřebujete ho přežít oba, že.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vidut na ceve v mozku a tehotenstvi

Babské rady

Rada č. 1

Připravíme si směs z 2 dl koprového semínka, 2 lžic mletého kozlíku lékařského a 4 dl medu. Směs dáme do dvoulitrové termosky a dolijeme vroucí vodou. Necháme 24 hodin louhovat. Pije se 1 lžíce půl hodiny před každým jídlem až do vyčerpání celé dávky. I zde je dobré dodržovat zásadu lehké stravy, spojenou s důkladnou očistou střev.

Rada č. 2

Ze sušených léčivých rostlin, jako je heřmánek, třezalka, suchokvět a březové pupeny, odsypeme vždy 100 g do třílitrové sklenice, promícháme a pevně uzavřeme. 1/2 litru vody přivedeme k varu, přidáme 1 lžíci směsi, necháme 30 minut odstát a přecedíme přes husté plátno. Do 250 g nálevu přidáme lžičku medu a vypijeme před uložením k spánku. Druhou půlku ráno ohřejeme a vypijeme s medem. Celou proceduru opakujeme po 5 letech.

Rada č. 3

K očistě cév a ledvin je i tento levný recept: Rozemeleme 3 lžíce plodu šípku, 5 lžic rozmělněného chvojí borovice nebo smrku a 2 lžíce slupek z cibule. To vše se zalije čtyřmi sklenicemi vroucí vody (8 dl), 10 minut povaří a půl hodiny nechá louhovat. Nakonec se odvar scedí přes gázu a užívá se 3x denně před jídlem a na noc jedna sklenice po dobu tří dnů.

Rada č. 4

Na jaře můžeme použít květy kaštanů. Tři květy zalijeme 1 l vroucí vody a necháme 20 minut ustát. Pijeme během dne po třech doušcích po dobu 2 až 3 týdnů. Na podzim použijeme nadrobno nakrájené slupky z plodů kaštanu – 2 lžíce na 1 litr vroucí vody. Tento odvar pijeme stejně jako odvar z květů po dobu 2–3 týdnů.

Zdroj: Čištění cévního systému

Poradna

V naší poradně s názvem ZAŘAZENÍ DO SYSTÉMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel To je jedno.

Jak mám zařadit bobkový list do systému např: Myš: Říše:
živočichové (Animalia)
Kmen:
strunatci (Chordata)
Třída:
savci (Mammalia)
Řád:
hlodavci (Rodentia)
Čeleď:
myšovití (Muridae)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vavřín vznešený alias bobkový list
Vědecká klasifikace
Říše: rostliny (Plantae)
Podříše: cévnaté rostliny (Tracheobionta)
Oddělení: krytosemenné (Magnoliophyta)
Třída: nižší dvouděložné (Magnoliopsida)
Řád: vavřínotvaré (Laurales)
Čeleď: vavřínovité (Lauraceae)
Rod: vavřín (Laurus)
Binomické jméno: Laurus nobilis

Zdroj: diskuze Zařazení do systému

Čistič zubní protézy

Ocet lze použít i k čištění zubních protéz. Nechte svou protézu v octu stejně dlouho, jako byste ji měli v přípravku na čištění protéz. Po vyjmutí z octa protézu důkladně vyčistěte. Ocet zaručí čistější a bělejší vzhled vaší protézy.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Diskuze

V diskuzi CERVENE FLEKY KOLEM NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MILKA.

Dobry den,mam cervene fleky o kolo nosu,ktere svedi a pali,asi tam jsou videt i male zilky.potrebovala bych poradit co stim?Predem dekuji za odpoved.S pozdravem M iluse Hajduova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel JK krasojizda.

Dobrý den,
zhruba po 30-tém roku života dochází k oslabování cévního systému v pokožce, stěny cév praskají, pokožka je na dotek citlivá. Proto jsou na ní viditelné drobné žilky, které je možné zakrýt dobrým make-upem, čí případně odstranit laserem. Nicméně tím se problém snížení elasticity drobných cév neřeší a je potřeba k problému přistoupit z hlediska prevence a posílení žilních stěn. Na trhu byla nedávno uvedena novinka ve formě tobolek Novarix Essence. Tento doplněk stravy je určen pro kosmetické nedokonalosti pleti, posiluje a chrání žilní stěny, je vhodný i proti křečovým žilám a otokům či začervenání. Vyzkoušejte a uvidíte. Rádi bychom vám také doporučili krém pro externí aplikaci, avšak krémy (kosmetické prostředky) nepronikají do spodních vrstev kůže a nejsou tedy schopné zvyšovat elasticitu cév. Hezký den, Zdravi-lecba.cz

Zdroj: diskuze Cervene fleky kolem nosu

Čištění pomocí dentální nitě

Užívání dentální nitě je velmi důležité. Nit by se měla používat každý den, pomáhá odstranit plak z míst, kam se zubní kartáček nedostane. Dbejte však na to, abyste si nepoškodili dáseň a nezpůsobili krvácení. Čištění pomocí dentální nitě by se mělo provádět opatrně a po křivce každého zubu. Videa, na kterých je vidět technika čištění pomocí dentální nitě, jsou vidět tady čištění zubů nití.

Zdroj: Bolest, otok a krvácení dásní

Poradna

V naší poradně s názvem OMEGA 3 FORTE DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

dobry den chtel jsem se zepat jetli ma nějaky vliv na potenci dekuju

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Omega 3 podporuje regeneraci krve a cévního aparátu a zároveň vyživuje mozek. Díky tomu může podpořit i potenci - zdravě vyživený mozek si lépe uvědomí vzrušení a dobrý stav cév umožní dostat krev do penisu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Omega 3 forte diskuze

Péče o nehty

Ocet slouží k čištění nehtů a napomáhá k hladšímu vzhledu laku a jeho déletrvajícímu efektu.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Diskuze

V diskuzi OSMO DRY RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Emil.

Tomuto systému se nedá věřit. Koupit si krabičku za 50 000 Kč a čekat jak zvládne odvlhčení. Ne to nemůže fungovat. Rád bych někoho navštívil a podíval se na ten zázrak.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ym.

Máte pravdu, nefunguje to. Po 3 letech a nových omitkach, výsledný efekt nula. Nedoporučují, vyhozené peníze.

Zdroj: diskuze Osmo dry recenze

Technika čištění zubů

Často se stává, že se snažíme čistit si zuby tak pořádně a důkladně, až tím poškozujeme vlastní dásně. Ať už se rozhodnete pro ruční nebo elektrický zubní kartáček, vždy si vybírejte takový, který má měkké nylonové štětiny. Kartáčky s tvrdými štětinami poškozují zubní sklovinu nebo vyvolávají podráždění a otok dásní. Při čištění zubů se ujistěte, že děláte jemné, kruhové pohyby. Mnoho lidí si nesprávným způsobem čištění dráždí a poškozuje dásně a způsobuje si tak jejich bolest a krvácivost. Videa, na kterých je vidět technika čištění pomocí zubního kartáčku, jsou vidět tady čištění zubů kartáčkem.

Zdroj: Bolest, otok a krvácení dásní

Diskuze

V diskuzi CENA LÉKU DETRALEX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Urbančíková.

Moje lékařka mi jej předepisuje na základě vyšetření a doporučení od cévního/má to lékařství svůj název, ale ten jsem zapomněla/. Dostávám 3 balení po 60 na 3 měsíce, což jsou dvě tablety denně. Vím, že pojišťovny doporučují předepisovat tento lék jen v případech, kdy je nenahraditelný, proto ten přístup vašeho lékaře. Jedno balení 60x500MG stojí asi 350 a po příspěvku od ZP / u mne VZP/ 205,- Kč.. Zařiďte si žádanku od praktického lékaře na ono cévní vyšetření. Přeji úspěch a hezké dny. urbančíková.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav L a u č í k.

Vážená pani Urbančíková děkuji Vám moc za vyčerpávajíci informaci.Moc jste mi pomohla.Přeji Vám pevné zdravímamještě jednou díky.
Jaroslav

Zdroj: diskuze Cena léku detralex

Čištění trouby Mora

Čištění moderní trouby Mora je mnohem snazší. Nové výrobky jsou totiž opatřeny samočisticí funkcí.

Water system Mora

Water system je speciální program na čištění trouby. Pomocí této funkce se trouba sporáku MORA čistí velmi snadno, bez velké námahy a téměř sama.

Jak program čištění funguje

Stačí do pekáče nalít přibližně 0,5 l vody a vložit jej na dno trouby. Teplotu na termostatu nastavte asi na 50–60 °C na dobu 30 minut. Po uplynulém čase troubu vypněte. Vnitřek trouby se hezky „odmočí“ a trouba se snadno vytře.

Zdroj: Jak vyčistit troubu

Jak vyčistit stříbro s kamínky

Stříbrné šperky s kamínky by se neměly vařit ani zalévat horkou vodou. Zde je vhodné využít k jejich čištění speciální přípravky. Jedná se o hadříky či ubrousky. Tyto přípravky se dají zakoupit v drogérii. Před čištěním šperky pořádně omyjeme v mýdlové vodě, aby se odmastily a odstranily nečistoty. Po skončení čištění je taktéž omyjeme a pak otřeme.

Zdroj: Jak vyčistit stříbro

Čištění pračky kyselinou citronovou a octem

Spousta lidí používá k čištění pračky – a nejen pračky – také ocet. Stačí místo pracího prášku nalít do pračky hrnek octa, do bubnu vložit starý hadr a spustit program vyvářky. Stejným způsobem můžete použít kyselinu citronovou nebo prací sodu. Ocet je velmi účinný i na vodní kámen, jen ho používejte s rozmyslem, protože velké množství octa poškozuje gumové části pračky a místo čisté pračky byste mohli mít stroj nenávratně poškozený. Budete-li kombinovat kyselinu citronovou a ocet, budete mít pračku bez vodního kamene i bez plísně.

Zdroj: Čištění pračky kyselinou citrónovou

Poruchy lymfatického systému

Mezi poruchy lymfatického systému patří lymfedém. Lymfedém je onemocnění, při kterém se lymfa hromadí v měkkých tkáních těla. Lymfa je tekutina obsahující bílé krvinky, které brání průniku choroboplodných zárodků. Příznaky lymfedému se nejčastěji projeví na rukou nebo nohou. Příčinami lymfedému bývají infekce, rakovina, genetické předpoklady, odstranění mízních uzlin. Léčba pomáhá kontrolovat příznaky a je kombinována s cvičením, kompresí postižené části, péčí o pleť a masážemi.

Zdroj: Lymfatický systém

Tip

Aby byl účinek čištění ještě lepší, doporučuje se do pekáče s vodou stříknout pár kapek mycího prostředku na nádobí.

Zdroj: Jak vyčistit troubu

Omlazovač pleti

Smíchejte šťávu z cibule a ocet a potřete jí stařecké skvrny. Výsledky se dostaví za několik týdnů. Tato směs má stejné účinky jako komerční produkty. Zároveň se doporučuje namáčet si do octové vody ruce, chcete-li je mít jemné a nevysušené. Ocet se používá i k čištění kůže, protože má neutrální pH. Zároveň je vhodný pro oplachování obličeje, ale jen ředěný. Nalijte asi ⅛ šálku do vody v umyvadle a opláchněte si obličej, neutírejte se ručníkem, raději nechte vodu s octem zaschnout.

Zdroj: Ocet na čištění pleti


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP