Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

CITRONOVO ČESNEKOVÝ ELIXÍR

OBSAH

Česnek, ocet a med

Zdraví prospěšný sirup z česneku, medu a jablečného octa si můžete snadno vyrobit doma a zajistit tak sobě a svým blízkým účinnou ochranu před virózami a mnoha dalšími nemocemi.

Účinky

Dle níže přiloženého receptu má tento sirup skvělé účinky na imunitní systém, krevní tlak, reguluje cholesterol v krvi a brání naše tělo před virózami v chladném počasí.

Dávkování

Česnekový sirup – elixír života užíváme takto: 2 lžičky sirupu rozmícháme ve 2 dl vody a podáváme nejlépe ráno na lačný žaludek.

Recept

Ingredience: 200 ml medu, 10 stroužků česneku, 200 ml jablečného octa

Postup: Česnek rozmačkáme a utřeme nožem do jemné pasty. Používejte na výrobu sirupu vždy český česnek, protože je nejkvalitnější. Jablečný ocet, med a česnekovou pastu smícháme dohromady ve sklenici. Tento sirup vložíme do lednice cca na 5 dní a za občasného promíchání necháme odležet. Po pěti dnech je elixír hotový.

Zdroj: Česnekový sirup

Diskuze

V diskuzi ELIXÍR NA SLINIVKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena Krajčí.

Dobrý den, prosím Vás o radu. Mohu používat přípravek PM elixír na slinivku při podrážděné slinivce, ale nemám diabetes? Děkuji za odpoěd Božena Krajčí

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Elixír na slinivku

Účinky

Jablečný ocet je označován za zázračný elixír mládí, zdraví a štíhlosti. Vyrábí se z čerstvých rozdrcených jablek, která se nechávají kvasit v dřevěných kádích. Po dokončení procesu kvašení se obsah přecedí a vzniká hustá hnědá tekutina, jež zachovává všechny enzymy, vitamíny, minerály a prospěšné látky, které obsahovala již čerstvá jablka. Vyniká různými léčivými vlastnostmi, má antibakteriální a antimykotické účinky. Působí jako přírodní antibiotikum, které ničí patogenní bakterie a viry v těle. Napomáhá dobrému trávení a podporuje štěpení tuků. To z jablečného octa činí skvělý doplněk při hubnutí a cestě ke štíhlé linii. Při pravidelném užívání také dochází k posílení imunity organismu.

Zdroj: Jablečný ocet a dna

Diskuze

V diskuzi ČESNEK CITRON ZÁZVOR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza.

Dobrý den.
Využívat v několika fázích celou vyrobenou várku a přerušit.Nebo dvě fáze a opakovat 2x ročně. Jaký je prosím rozdíl v receptu:4 citrony, 4 stroužky česneku,kousek zázvoru. Vše rozmixovat,přidat 2L studené vody, přivést do varu a odstavit.Scedit přes plátno. Užívat malou skleničku denně na lačno. Tento recept byl také na internetu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Josef.

Nevarit, česnek citron zázvor med každé ráno s teplou vodou jako elixír života jasné,!

Zdroj: diskuze Česnek citron zázvor

Česnekový prášek

Česnekový prášek je vhodnou alternativou k čerstvému česneku. Stačí, když použijte 1/2 čajové lžičky, namísto 2 stroužků čerstvého česneku. Prášek z česneku můžete použít k ochucení polévek, masa a zeleninových pokrmů, respektive všude tam, kde byste použili čerstvý česnek. Zde je vidět nejlevnější cena, za kterou se dá česnekový prášek koupit.

Česnekový prášek se dá vyrobit i doma, pokud máte elektrickou sušírnu ovoce. Sem dejte oloupané a podélně rozkrojené stroužky česneku na několik hodin schnout. Česnekovou sušinu pak nastrouhejte na jemném struhadle.

Zdroj: Sklizeň, sušení a skladování česneku

Diskuze

V diskuzi ODPOVĚĎ NA DOTAŽ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Danuše.

Proč když zadám dotaz mi vyjede milion odpovědí na něco co jsem se nedotazovala a odpovědi které s dotazem vůbec nesouvisí.
Např.jsem chtěla najít článek "Hubnoucí elixír z 11 bylin" ale nic jsem nenašla.
Simovová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Odpověď na dotaž

Recept na hubnoucí elixír

Suroviny:

  • 1 čajová lžička kopřivy dvoudomé, pýru plazivého, kořene pampelišky, máty peprné, černého bezu, fenyklu, krušiny olšové, heřmánku pravého, borůvky, ibišku a jalovce
  • med dle potřeby

Postup:

Všechny bylinky smícháme dohromady, utvoříme čajovou směs a poté můžeme používat. Do hrnku dáme asi dvě lžičky směsi, zalijeme vroucí vodou a necháme louhovat min. 10 minut. Osladíme dle potřeby medem nebo pijeme neslazený. Podáváme alespoň 2x denně. Samozřejmě, že jen čaj vám k hubnutí nepomůže, je potřeba pohyb ke spálení kalorií, snížit příjem potravy hlavně o tučná jídla. Nezhubnete za týden, je to běh na dlouhou trať a bylinkový čaj vám k tomu má pouze napomoct. Hodně úspěchů.

Zdroj: Hubnoucí elixír z 11 rostlin

Diskuze

V diskuzi ČERVENÁ OČNÍ VÍČKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dáda.

už to mám rok a pomáhá mě když čistím střeva psylliem, podporuji játru ostropestřecem a nejím skoro vůbec mléčné bílkoviny a cukr i v ovoci, pouze snesu pomeranče a bílý grep a vůbec nic co má červenou barvu. Chce to vysledovat co vám nedělá dobře a vynechat to. Pak je to snesitelné a dá se s tím žít :).

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana.

Zdravím, tak jsem konečně přišla jak to velice zmírnit, s každým jídlem jím oreganový a česnekový olej v kapslích a je to skoro perfektní. Vyzkoušejte. Pravděpodobně to způsobuje candida, proto to zhoršuje ovocný a normální cukr a také mléčné bílkoviny a částečně i hodně škrobu a lepku.

Zdroj: diskuze Červená oční víčka

Cibule s cukrem

Ingredience: 3 cibule, trochu cukru

Postup: Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme na talíř, posypeme cukrem a necháme, aby cibule pustila šťávu, poté rovnou zkonzumujeme 2 lžíce této šťávy.

Dávkování: Podává se po každém druhém jídle. Cibule s cukrem je vhodná již pro děti od 6 a půl měsíců.

Účinky: Cibule s cukrem je zázračný elixír, který pomůže nejen na kašel a nachlazení, ale i na škrábání v krku, rýmu, zánět průdušek nebo i chřipku.

Zdroj: Na co je dobrá cibule v léčitelství

Diskuze

V diskuzi JÁTRA CITRON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kyra.

Cempírku musím oponovat, doktoři předepisují léky antimykotické (protiplísňové), ale mývají vedlejší účinky a jsou záhul na játra, je to chemie. Dá se sehnat tisíce jiných podpůrných přípravků, které plísně v těle velmi účinně likvidují a je jedno o jaký jde druh. Např. kokosový olej (kyselina kaprylová i jako kapsle), česnekový olej v kapslích, candimin kapky (oregáno - tj. dobromysl obecná), citrogrep kapky, ostropestřec na játra, ty jsou zatížená velmi při zbavování se plísně v těle, vhodná strava, která nepodporuje plíseň, ale spíše ji vyhladoví. Vyhnout se cukru úplně i sladidům i přírodním cukrům, z cukrů a kvasnic plíseň žije nejvíce. Vyhladovění může stav na chvíli zhoršit, chce to vydržet. Na vnější léčbu, tea tree olej, sůl z mrtvého moře (nejlépe koupele, tj. i detox). Je toho opravdu mnoho, ale to bych tu byla do rána. Kupte si knihu Candida, základní kniha a kuchařka, tam je hodně rad, ale na netu už dnes také, dříve moc nebylo, teď je jich hodně, ale hodně se jich také vylučuje, někde něco doporučují a někde to zakazují, takže ta kniha je vodítkem pro stravu, které věci raději ignorovat a které jsou povolené. Přeji hodně štěstí.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Játra citron

Účinky

Doplněk stravy obsahující kůru ze slivoně africké vychází z podobného základu jako originální lék Tadenan, ale nejedná se o generikum. To by totiž za cenu požadovanou prodejcem za obdobný doplněk stravy bylo neprodejné.

Porovnání srovnatelných balení:

  • Tadenan, lék na lékařský předpis, 30 cps.: cca 300 Kč
  • Pygeum Pro 30 cps. doplněk stravy: 1 190 Kč
  • Di Prostan 30 cps. doplněk stravy: 230 Kč
  • Prostalex 60 cps. doplněk stravy: 319 Kč
  • Prostatex 60 cps. doplněk stravy: 399 Kč
  • PROSTATA 60 tbl. doplněk stravy: 216 Kč
  • PM Elixír 60 cps. doplněk stravy: 211 Kč
  • Prostabil 100 cps. doplněk stravy: 590 Kč

Všechny uvedené doplňky stravy jsou téměř identické s Pygeum Pro. Původní receptura přípravku na prostatu je zesílena účinkem dalších extraktů z urologických bylin.

Zdroj: Pygeum PRO

Biologický peeling - příprava a ingredience:

  • ¼ hrnečku čerstvě namleté kávy,
  • ¼ hrnečku mléka,
  • 2 lžičky ovesných vloček,
  • 1 lžíce oleje ze semen z hroznů,
  • 2 lžíce medu,
  • 1 vaječný bílek.

Postup

Zkombinujte mléko, med, olej ze semen hroznů a vaječný bílek a vše smíchejte v míse. Poté pomalu přidávejte kávu a ovesné vločky a opatrně je vmíchejte do směsi tak, aby se nezměnila její struktura. Směs je nutné míchat do doby, než bude krémová a hladká. Elixír nyní můžete aplikovat ve sprše anebo ve vaně přímo na pokožku těla a jemně ji masírovat. Jako vhodný pomocník vám poslouží i froté rukavice.

Zdroj: zdravi-lecba.cz

Zdroj: Domácí oživující medový peeling

Cibulovo-česnekový sirup

Cibulovo-česnekový sirup není zrovna delikatesa, ale na druhou stranu, neskládá se z ničeho nezdravého ani nedobrého.

Účinky

Dokáže vyléčit kašel, pomáhá při bolestech v krku a jiných obtížích. Dávat ho můžete dětem od šesti měsíců, horní věková hranice není nijak omezena.

Dávkování

Dávkujte po lžících – dospělí tři, děti jednu až dvě lžíce po jídle. Sirupu si udělejte tolik, abyste jej mohli konzumovat jeden až dva týdny, a to minimálně pět vrchovatých lžic denně.

Recept

Ingredience: cibule, česnek, cukr

Postup: Cibuli nakrájejte na dva centimetry široká kolečka, česnek oloupejte a pomačkejte. Promíchejte cibuli s česnekem. Část směsi dejte do vyšší sklenice či misky a posypejte ji cukrem. Tento postup prokládání cibule, česneku a cukru opakujte, dokud sklenici nebo misku zcela nenaplníte. Nádobu uzavřete a dejte ji do chladu a do tmy odpočívat. Bude potřeba vyčkat alespoň 24 hodin, aby cibule s česnekem pustily šťávu.

Zdroj: Česnekový sirup

Jak si vyrobit česnekový prášek

Pokud jste nedávno sklidili úrodu česneku ze své zahrádky, můžete si vyrobit domácí česnekový prášek, který vám poslouží jako výborné koření. Nejprve stroužky česneku oloupejte, pak nakrájejte na tenké plátky a dejte na suchou pánev, kterou vložíte do vyhřáté trouby na 150 °C. Česnek v troubě za stálé teploty sušte. Usušený česnek rozdrťte v mixéru a prosejte sítkem. Kousky, které vám nepropadly sítkem, nemusíte vyhazovat, ale můžete je uskladnit stejně jako sušený prášek v uzavřených nádobách v chladu, ale ne mrazu. Takové sušené kousky česneku jsou výborné třeba na pizzu.

Zdroj: Jak pěstovat česnek

Život

Kdysi snili lidé o nesmrtelnosti a hledali legendární elixír mládí. V současnosti se touto otázkou zabývají vědci na celém světě. Je známo, že v přírodě panuje nenarušitelný pořádek: rodíme se, rosteme, stárneme a nakonec umíráme. Přesto to příroda vytvořila troch jinak, každou sekundu vzniká v organismu člověka šest miliónů nových krvinek a šest miliónů starých odumírá. Tímto způsobem se organismus stále obnovuje. I přesto náš organismus stárne, a to proto, že my sami to podvědomě chceme. Vše závisí na naší psychice, na mozku, který programujeme k nevyhnutelnosti stárnutí a smrti.

Není důležité, kolik je nám let, ale to, že můžeme ručičky svých biologických hodin posunout. Do každého z nás vložila příroda individuální lékárnu – proces samoléčby. V knize naleznete návod, jak této mimořádné schopnosti využít v praxi.

Zdroj: Cesta ke zdraví

Vázání česneku – video

Pokud máte chuť uplést si česnekový cop, můžete to zkusit například podle tohoto videa.

Zdroj: Pletení česnekového copu

Micelární voda Dermacol

Dermacol Čisticí micelární voda (Elixir micellar lotion) 200 ml dokonale odličuje a vypíná pleť. Obsahuje tyto aktivní látky: kyselinu hyaluronovou, která zpevňuje, vypíná a hydratuje pleť, a extrakt z okurky, který má osvěžující a adstringentní účinky, zanechává pleť jemnou a vláčnou.

Účinky: tonizuje pleť, šetrně čistí a odličuje v jednom kroku tvář, oči i rty bez nadměrného tření pokožky, vysoce účinně odstraňuje make-up (i voděodolný) a nečistoty.

Výhody: bez parfemace, neobsahuje mýdlo a alkohol, nedráždí a nevysušuje pleť, pro všechny typy pleti včetně citlivé a zralé, dermatologicky testováno.

Jak používat: Ráno a večer aplikujte na pleť pomocí vatového tampónu. Nejprve odličte oči a rty, poté zbytek obličeje. Při odlíčení tváře postupujte vždy směrem od středu obličeje do stran a jemně stírejte. Nakonec nezapomeňte vyčistit také krk a dekolt. Neoplachujte!

Zde můžete vidět, jaká je cena Micelární vody Dermacol.

Zdroj: Micelární voda

Elixír Trojčátko

Elixír „Trojčátko“ je lihový výtažek pelyňku, hřebíčku a oplodí ořešáku sbíraného těsně před spadnutím ořechů na zem. Je možno ho doplnit ještě lihovou tinkturou z listů ořešáku, která má silný účinek na plísně.

Použití

Dávkování: Začíná se s 10 kapkami 2x denně, postupně se zvyšuje až na 30 kapek. Pokud léčba vyvolá potíže, je nutno skončit na dávce, která ještě nevadí a nevyvolává žaludeční obtíže nebo bolesti hlavy. Kapky nakapeme do 50 až 100 ml vody. Už se nezapíjí, nesmí se dávat do horké vody. Jedna léčebná kúra trvá 40 dnů – podle životního cyklu parazitů. Preventivně lze kúru provádět jednou ročně anebo užívat 5 dní 2x denně 30 kapek a pak 2x týdně 30 kapek po celý rok.

Tento elixír by neměly užívat těhotné ženy, nemocní s žaludečními vředy (nesmí pelyněk). Léčbu není vhodné začínat v období menstruace (zvyšuje průtok krve). U nemocných s hypertenzí je nutno kontrolovat krevní tlak, protože hřebíček jej mírně zvyšuje.

Návod na přípravu elixíru Trojčátko

Tinkturu ze slupek vlašských ořechů připravíte tak, že rozdrobíte 15 slupek, zalijete je půllitrem lihu a necháte na světle 30 dní vyluhovat. Pak ji přenesete na temné místo. Ořechy jsou nejlepší takové, které právě dozrály a ještě visí na stromě, nebo právě odpadly. Jejich zelená slupka se hodí k přípravě tinktury nejvíce, protože obsahuje hodně jódu. Pokud neseženete tyto slupky, užijte Lugolův roztok, což je jód s jodidem draselným. Užívá se 5–10 kapek na 50 až 100 ml vody.

Pelyněk skvěle čistí organismus od všech parazitů – od mikroorganismů až po velké hlístice. Pelyněk se vždy užívá pouze zralý. Sbírají se listy a plody, nejlépe ve tvaru kuličky, a pak se suší a drtí. Užívají se v suchém stavu jako prášek a zapíjejí obyčejnou vodou. Dávka na jedno užití je 200–300 miligramů (1/2 čajové lžičky).

Třetím komponentem Trojčátka jsou semena hřebíčku. Obyčejné koření, které se používá pro kulinářské účely, je třeba před použitím rozdrtit. Na jednu dávku stačí 500 miligramů, což odpovídá velikosti hrášku.

Dávky se zvyšují postupně: První den jedna dávka, druhý den dvě a od třetího dne až do desátého dne se užívají tři denně. Prášek z hřebíčku se užívá před jídlem. Dále se preventivně během celého roku užívají tři menší dávky jednou za týden. Doporučuje se užívat všechny tři složky Trojčátka najednou – tinkturu ze slupek vlašských ořechů, prášek z pelyňku a hřebíčku.

Zdroj: Tenkohlavec bičíkový

Zdravý česnek

Proti čemu česnek chráníme takzvaným mořením? Jde o potlačení houbových chorob, háďátka zhoubného a vlnovníku česnekového.

Houbové choroby česneku

Česnek v průběhu vegetace může napadnout několik různých houbových chorob, jsou to například:

  • Fusarium spp.
  • Botrytis spp.
  • Sclerotium cepivorum
  • Penicillium spp.

Houbové choroby způsobují u česneku různé poškození na listech, kořenu a stroužkách. Postupně dochází ke žloutnutí a vadnutí listů, ke zkracování kořenů a poškození podpučí. Při skladování může u stroužků docházet vlivem napadení k trouchnivění a hnilobě.

Háďátko zhoubné (Ditylenchus dipsaci)

Rostliny napadené tímto velmi malým škůdcem (cca 1 mm) se deformují. Poškozená rostlina následně hnije.

Vlnovník česnekový (Aceria tulipae)

Vlnovník česnekový patří mezi roztoče. Listy mladých rostlin česneku se po napadení kroutí, kadeří a žloutnou.

Většinou se uvádí, že se moří proti háďátku, ale jeho výskyt je velmi malý, a proto je moření hlavně proti vlnovníku.

Zdroj: Moření česneku fundazolem

Účinky

Olej z opuncie je hotový elixír krásy. Je nejefektivnějším anti-aging (omlazujícím) olejem vůbec.

Obsah:

  • vitamin A
  • vitamin B
  • vitamin E
  • minerály (hořčík, mangan, železo, měď, draslík, fosfor)
  • kyselina linolová
  • kyselina olejová
  • kyselina palmitová
  • kyselina stearová
Účinky:
  • hydratace i hodně suché pokožky
  • regenerace a zvláčnění pokožky
  • redukce akné a podráždění pokožky
  • redukce vrásek a tmavých kruhů pod očima
  • boj s lámavostí nehtů
  • stahování rozšířených pórů
Použití:
  • Olej z opuncie se nanáší vždy na vyčištěnou vlhkou pokožku. Kvalitní opunciový olej u 99 % populace nezanechává na pleti mastný film.
  • Pro péči o pleť, okolí očí, ústa, krk a nehty nanášejte malé množství oleje a dobře zapracujte pomocí konečků prstů na ošetřovanou partii.
  • Nanášejte na odlíčenou pleť 1x denně, ideálně na noc.
  • Můžete ho dokonce použít pod make-up, protože se vsákne do pokožky a zanechá na pleti příjemné sametové fluidum.
  • Opunciový olej je na stupnici komedogenity označen číslem 0, to znamená, že nezanáší póry.
Upozornění:
  • Skladujte při pokojové teplotě v těsně uzavřené originální lahvičce.
  • Chraňte před světlem.
  • Po otevření spotřebujte do 6 měsíců.
  • Možný výskyt usazenin, které jsou přirozenou součástí a nemění vlastnosti či kvalitu výrobku.
Tip:
  • Opunciový olej můžete smíchat s arganem či jiným kvalitním olejem – ani v koncentraci 15 % neztrácí své zázračné účinky.

Zdroj: Opunciový olej

Luxusní olejový parfém na vlasy Chronologiste

Luxusní olejový parfém na vlasy Chronologiste je určen pro závěrečné ošetření vlasů po jejich umytí. Nádherně vlasy vyhladí, dodá jim potřebnou výživu a dokonale je zjemní. Dodává vlasům oslnivý lesk, zajišťuje jejich snadnější úpravu a především je nádherně provoní okouzlující vůní. Přípravek je určen pro všechny typy vlasů. Jedinečným způsobem je ošetřuje a dodává jim smyslnou vůni s rozkošnou kombinací růžového čaje, světlého dřeva, pikantního pižma a oleje z myrhy. Zanechá vaše vlasy provoněné po celý den, a navíc dokonale jemné a zářivé. Vlasový olej je uložen do lahvičky s praktickým dávkovačem, který usnadní jeho používání a přesně odměří potřebnou dávku přípravku. Provoňte tedy své vlasy přípravkem, který je zároveň ošetří. Luxusní olejový parfém na vlasy Chronologiste je určen pro všechny typy vlasů. Nalijte si vždy 1–2 dávky do dlaní a jemně olej vetřete do vlasů. Neoplachujte. Luxusní olejový parfém na vlasy Chronologiste má objem 120 ml.

Dle hodnocení zákazníků doporučují tento produkt i kadeřnice. Vlasy po aplikaci olejového parfému Chronologiste jsou lesklé a mají zdravý vzhled. Obsah parfému Chronologiste vydrží velmi dlouho, protože stačí malé dávky. Výhodou tohoto produktu je i to, že vlasy nemastí. Řada uživatelek se však vrací k oleji od Kerastase s názvem Elixir ultime pro barvené vlasy v růžové lahvičce. Vlasy jsou po tomto oleji údajně mnohem lesklejší než po použití oleje Chronologiste a mnohem lépe voní.

Zde můžete vidět, jak vypadá olejový parfém Chronologiste.

Zdroj: Kerastase Chronologiste


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Gabriela Štummerová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP