Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

CO NA SEBE DO LÁZNÍ

OBSAH

Před cestou

Máte-li s balením kufrů na cesty početné zkušenosti, bude to pro vás jistě snadný úkol. Pokud však cestujete mimo svůj domov po dlouhé době, a ještě navíc nikoli na pár dní, ale hned na několik týdnů, pak věřte, že se vyplatí udělat si seznam věcí, podle něhož budete balit.

Je také dobré zabalit si v předstihu, klidně čtrnáct dní před odjezdem, abyste měli čas dokoupit si (nebo si vypůjčit) vše potřebné. V úvahu vezměte i roční období, dále zda jedete do lázní ve městě, anebo uprostřed přírody, kde půjde o místo vzdálené od obchodních center, a tím i od možnosti dokoupit si potřebné věci v místě pobytu.

Důležité je i to, zda balíte pro sebe, pro partnera či partnerku (popř. jiného dospělého člena rodiny), anebo pro své dítě. Na balení věcí by se měl budoucí cestovatel a lázeňský host v jedné osobě vždy také sám podílet – samozřejmě pokud je to možné.

Chceme vám být nápomocni, a tak vám zde předkládáme základní seznamy věcí na cestu do lázní, aby vám nechyběly nějaké ty drobné nezbytnosti a aby váš pobyt byl co nepříjemnější. Seznamy si můžete doplnit či zredukovat podle svých potřeb.

Zdroj: Co vzít s sebou do lázní

Diskuze

V diskuzi ZDROJ SÁM NA SEBE? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel RS.

Článek zajímavý, ale referenční odkaz, který odkazuje sám na sebe, tomu z mého pohledu snižuje důvěryhodnost a hodnotu...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zdroj sám na sebe?

Lázně po operaci střev

Lázně po operaci střev doporučují ošetřující lékaři a návrh na ně podávají praktičtí lékaři pro dospělé i pro děti a dorost na předtištěném formuláři zdravotní pojišťovny. Rovněž může péči doporučit lékař v nemocnici, pokud je pacient hospitalizován. Lékaři doporučí pacientovi, do kterých lázní pojede podle zaměření lázní, revizní lékař zdravotní pojišťovny může toto změnit, například z důvodu kapacity lázní, ale i jiných důvodů. V případě léčby komplexní je pobyt v lázních 21 dnů, v případě léčby příspěvkové pak 14 nebo 21 dnů. Dostat se do lázní ale můžete pochopitelně i za své finance. Možností, jak načerpat síly a neutratit vysoké částky, jsou také zkrácené wellness pobyty, které trvají od 3 do 10 dnů. Na ty vám sice pojišťovna nepřispěje, ale i tak se dají některé sehnat za přijatelnou cenu.

Zdroj: Lázně po operaci

Diskuze

V diskuzi CENA LÁZNÍ PO OPERACI SELPÉHO STŘEVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Prosím o dostupné ceny lázní po operaci slepého střeva.
Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cena lázní po operaci selpého střeva

Příspěvková lázeňská péče

Délka pobytu: 21 dní/14 dní v závislosti na druhu indikace.

Úhrada zdravotní pojišťovny: Péče je částečně hrazená pojišťovnou, a to pouze léčení. Ubytování, stravu a lázeňský poplatek 20 Kč/noc (vyjma osob mladších 18 a starších 70 let, držitele průkazu ZTP/P a jejich průvodce) si klient platí sám.

Nástup do lázní: Schvalovací proces probíhá stejným způsobem jako u komplexní lázeňské léčby. Po schválení je návrh doručen na rezervační oddělení lázní, které zašle klientovi zvací dopis. V něm je upřesněn datum nástupu a další důležité informace. Platnost návrhu u tohoto typu péče je 6 měsíců od vystavení. V této lhůtě musí klient, podle volné ubytovací kapacity lázní, na svůj pobyt nastoupit.

Zdroj: Lázně po operaci štítné žlázy

Diskuze

V diskuzi DOTAZ NA OBNOVENÍ EREKCE PO ROBOTICKÉM OPERATIVNÍM ODSTRANĚNÍ PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Dobrý den, pošlete tatínka k jeho obvodnímu lékaři, když tak tam zajděte s ním, a požádejte lékaře, aby tatínkovi napsala návrh na přidělení léčebných lázní po operaci prostaty s diagnozou rakoviny (?). Ještě se s lékařem dohodněte, do kterých lázní by tatínek nejraději. Lékař návrh vyplní a pošle příslušné zdravotní pojišťovně. Její posudkový lékař o přidělení lázní rozhodne a v případě, že ano, pošle vašemu otci lázeňský poukaz.
Přeji hezký den Pavel

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš.

Dobrý den, je mi 34 let. Mám 8 měsíců po operaci prostaty. Stálé přetrvává slabá inkontinence a erekce se velmi pozvolna zlepšuje ale na sex to ještě není. Poraďte ještě jak tu erekci zlepšit, pravidelně cvičím s vakuovou pumpou, peavidelně užívám Silnadefil 100mg v kombinaci masáží od manželky. Podle doktora byla použita nervyšetřící metoda a vše dopadlo dobře.
Děkuji za další rady.

Zdroj: diskuze Nárok na lázně po operaci prostaty

Jaké lázně po operaci žlučníku

Zde je seznam lázní nabízejících zotavení po operaci žlučníku:

  • FRANTIŠKOVY LÁZNĚ AQUAFORUM, A.S.
  • VOJENSKÁ LÁZEŇSKÁ LÉČEBNA FRANTIŠKOVY LÁZNĚ
  • BOHEMIA-LÁZNĚ A.S., SANATORIUM KRIVÁŇ – SLOVAN – Karlovy Vary
  • LÉČEBNÉ LÁZNĚ LUHAČOVICE – SANATORIUM MIRAMARE, S.R.O.
  • LÉČEBNÉ LÁZNĚ MARIÁNSKÉ LÁZNĚ A.S.
  • LÉČEBNÉ LÁZNĚ KYNŽVART

Zdroj: Nárok na lázně po operaci žlučníku

Diskuze

V diskuzi KRÁLÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Filip.

Jasně, člověku to přijde, že do sebe rve další chemii, ale to tak vůbec není. Taky berete doplňky stravy, abyste se třeba vyhnula chřipce. Tady to berte úplně stejně. Za sebe bych se tomu nevyhýbal... :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Natálka.

Tak já teda nevím... :-( Fakt se mi to nechce brát jen tak a nijak špatně se necítím...

Zdroj: diskuze Králíček

Pár doporučení na závěr

  • Jedete-li do lázní na přelomu ročních období, počítejte s měnícím se počasím a velkými teplotními změnami během pobytu. Přizpůsobte tomu výběr vhodného oblečení i obuvi. Pokrývku hlavy je dobré mít pro jistotu s sebou i v relativně teplém ročním období.
  • Nezapomeňte se případně vybavit i na rozličné outdoorové aktivity – sportovním oblečením, obuví, cyklistickou přilbou atd. – neboť ve většině lázní se široké možnosti sportovního vyžití přímo nabízejí. A pamatujte, že prostá turistická chůze je vynikajícím prostředkem ke zlepšení zdraví, srovnání BMI, srdečního rytmu atd. Denně alespoň 3–4 km, s vypnutou hrudí a plným dechem, při chůzi vtahujte břicho a rovnejte záda!
  • Nezapomínejte na dodržování lázeňského řádu a ohleduplnost vůči ostatním hostům.
  • Povezete-li si s sebou cennosti nebo větší množství peněz, využívejte pro jejich uložení vždy hotelového trezoru.
  • Své zavazadlo do hmotnosti 30 kg si můžete také předem zaslat poštou, nejlépe po dohodě s recepcí svého hotelu.

Přibalte s sebou i dobrou náladu a přelaďte se na pohodu! Lázně vám jistě pomohou zlepšit kondici i zdravotní stav! Užijte si ten krásný čas a péči, která vám bude věnována.

Šťastnou cestu!

Zdroj: Co vzít s sebou do lázní

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ PO OPERACI ILEUS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Nocarová.

Prosím o doporučení lázní po operaci střev - Ileus

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mezi nejlepší lázně léčící onemocnění žaludku a střev patří Lázně Luhačovice, Františkovy Lázně, Mariánské Lázně a Lázně Karlovy Vary. Na Slovensku to jsou pak Lázně Lúčky a Lázně Brusno.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nárok na lázně po operaci tlustého střeva

Komplexní lázeňská léčebně rehabilitační péče hrazená zdravotní pojišťovnou

Délka pobytu: 28 dní/21 dní (s možností prodloužení, v závislosti na druhu indikace). Prodloužení pobytu je možné po návrhu lékaře v lázeňském zařízení a na základě schválení revizního lékaře zdravotní pojišťovny. Nebo si klient může pobyt prodloužit sám na vlastní náklady za zvýhodněnou cenu.

Úhrada zdravotní pojišťovny: Péče je plně hrazená pojišťovnou včetně samotné léčby, ubytování i stravy. Klient hradí pouze lázeňský poplatek 20 Kč/noc (vyjma osob mladších 18 a starších 70 let, držitele průkazu ZTP/P a jejich průvodce). Příplatek za ubytování nad standardem zdravotní pojišťovny a volitelnou výběrovou stravu viz ceník.

Pracovní neschopnost: Klient je po dobu léčby v pracovní neschopnosti.

Nástup do lázní: Nástup na pobyt je podle indikace do 3 až 6 měsíců od vystavení návrhu na poskytnutí lázeňské péče. U pooperačních a poúrazových stavů je nástup na pobyt neprodleně nebo do 3 až 12 měsíců od úrazu nebo operace v závislosti na druhu indikace. V této lhůtě musí klient, podle volné ubytovací kapacity lázní, na svůj pobyt nastoupit. Po schválení je návrh doručen na rezervační oddělení lázní, které zašle klientovi zvací dopis. V něm je upřesněn datum nástupu a další důležité informace. Vystavený návrh je pro klienta závazný.

Zdroj: Lázně po operaci štítné žlázy

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ PO OPERACI KYČELNÍHO KLOUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Náhrada kyčelního kloubu je dnes běžná operace a rekonvalescenci zvládnete na kterémkoliv rehabilitačním zařízení. Vyhledejte si nejbližší rehabilitaci a tam nechte maminku rozcvičit. Pokud byste měla zájem o lázeňskou péči, která je velice prospěšná, tak zkuste požádat o lázně Toušeň, Bechyně, Velichovky, Jáchymov a nebo Mariánské lázně.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeněk mareš.

do jake doby po operaci kičelniho kloubu musi byt podana žadost do lázni na křiškove rehabilizaci na pojišťovnu děkuji

Zdroj: diskuze Lázně po operaci kyčelního kloubu

Lázeňská léčba po operaci štítné žlázy

Po operaci štítné žlázy endokrinolog většinou doporučuje svým pacientům lázeňskou léčbu, takzvaný nárok na lázně. Dobrou zkušenost rehabilitační léčby po těchto operacích v České republice mají tato nejlepší lázeňská střediska, které proplácí pojišťovna: Karlovy Vary, Luhačovice, Lázně Lipová a Jeseník. Přírodní zdroje těchto lázní pomáhají hlavně pacientům po odstranění difuzní toxické strumy.

Zdroj: Lázně po operaci štítné žlázy

Diskuze

V diskuzi NÁROK NA LÁZNĚ PO OPERACI TLUSTÉHO STŘEVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Kachlířová.

Manžel je po operaci tlustého střeva . Prosím o doporučení lázní.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan Mihalčik.

Prosím o doporučení vhodných lázní pro diagnozu karcinomu rekta C20- z indikace I/1X. Děkuji.

Zdroj: diskuze Nárok na lázně po operaci tlustého střeva


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Ing. Vladimíra Krejčíková


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP