Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

CO POMÁHÁ NA MODŘINY BABSKÉ RADY

OBSAH

Něco na modřiny podle babičky

Babské rady doporučují aplikovat na modřinu ocet smíchaný s teplou vodou anebo drcené petrželové listy, které na modřinu zafixujete obvazem či obinadlem.

Na modřiny přikládejte vlažnou spařenou nať z pelyňku pravého. Snižuje bolest a urychluje vstřebávání modřiny. Jednu lžíci natě přelijte 0,5 l vroucí vody, 15 minut vyluhujte a sceďte. Do vlažného nálevu namočte plátěný kapesník a ten přiložte na modřinu.

Na modřiny přikládejte obklady z výluhu 30 g listů mateřídoušky úzkolisté. Dejte do 0,5 l vody, vařte 5 minut, 10 minut luhujte a sceďte. Obklady musí být vlažné.

Na vstřebávání modřin dobře působí med. Potírejte jím postižená místa a překryjte plátnem. Modřina se dobře vstřebává a snižuje se i bolest. Tento recept se velmi osvědčil i v nemocnici u dětí, které měly modřiny po nitrožilních infuzích.

Spařte mladé kaštanové listy (jírovec maďal) vroucí vodou. Listy přiložte ještě vlažné na modřinu a převažte suchým šátkem. Místo kaštanových listů můžete použít listy routy vonné.

Obklady nebo koupele ze slézu planého změkčí zatvrdlé rány a hojí modřiny: 25 g květů a listů slézu vařte 15 minut v 0,5 l vody, odvar sceďte do koupele nebo v něm namáčejte obklady.

Modřiny potírejte vymačkanou šťávou z kořene čekanky obecné. Kdo je citlivý, může šťávu zředit vodou nebo ji zamíchat do medu a tím potírat postižené místo.

Na potírání nebo obklady modřin se používá i odvar květů divizny velkokvěté: 60 g květů povařte v 1 l mléka 5 minut. Obklad hojí modřiny, zatvrdliny či otoky. Stejným způsobem připravíte obklad na modřiny z prhy chlumní (arniky), která má na pohmožděniny rovněž silný léčivý vliv.

Pokud se modřiny objevují často a po slabém nárazu, zvyšte přísun rutinu, který je obsažen v pohankových slupkách, borůvkách, černé jeřabině, červeném zelí a ostružinách. Zvyšte denní přísun vitamínu C. Nejlepšími zdroji vitamínu C jsou pažitková nať, zelená paprika, červený rybíz, rakytník, křen a kysané zelí.

Zdroj: Přírodní léčba modřin

Diskuze

V diskuzi CO POMAHA NA BOLENI UCHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristýna.

Dobrý den neví někdo co pomáhá když me boly v uchu a jako by me v něm šumý.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co pomaha na boleni ucha

Kapky

Hodí se pro dospělé i děti. Pro všechny (přesněji od 6 měsíců) pomáhá na dráždivý kašel například Ditustat.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Diskuze

V diskuzi PURINY A CVIČENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomas .

Dobrý den . Mám dnu a chci začít cvičit mohu používat potravinové doplňky jako bílkoviny a aminokyseliny ? Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marki.

no já se dočetla že pomáhá celer a višeň celkově na klouby a ještě že na zmírnění bolesti od dny pomáha Enzycol - tak jsem ho manželovi koupila a užívá 2 tabletky denně a zatím klepu klepu, že je to lepší.

Zdroj: diskuze Puriny a cvičení

Vanilkový extrakt

Vanilkový extrakt je další populární lék na léčbu bolesti zubů, protože pomáhá znecitlivět bolest. Vanilka má navíc uklidňující účinek. Ponořte vatovou tyčinku do vanilkového extraktu a aplikujte na postiženou oblast. Provádějte několikrát denně, dokud neucítíte úlevu.

Zdroj: Babské rady na bolest zubů

Diskuze

V diskuzi WWW.BÍLÝ SLON POMÁHÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Trna.

bílý slon na močové cesty,pomáhá při zánětech močových cest?Děkují za odpověd'
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alois Švrček.

Objednal jsem postupně 3+3 lahve (lahev 777 kč ) Bilý slon klouby a úžíval pul roku s vírou že bolestí ustoupí.Ale opak je pravdou.Žádný účinek. Před tím jsem bral dle návodu pravidelně preventivně dlouhodobě bez přerušení preparáty na klouby od jiných výrobců (Colafit,GS Condro,Proenzi,Kamzik, od mých 40 let. Přesto se bolesti dostavily. Nyní je mi 66 let.Na Šlágru uváděli zázračný přírodní preparát Bilý slon na klouby tak jsem ho chtěl zkusit.Recenze na preparát od společnosti White Elephant nevím kde napsat, takto píšu tady.Toto je moje zkušenost !!! Mužu pak preparátům věřit ???

Zdroj: diskuze Www.bílý slon pomáhá

Babské rady na zánět dásní

Na zánět dásně pomáhají výplachy ze šalvěje, slézu lesního a dubové kůry. Stejně jako při každém jiném zánětu i zde pomáhá heřmánek. Z homeopatik se doporučuje Staphysagria 9CH, Mercurius Solubilis 9CH nebo Hypericum Perforatum 9CH.

Jako domácí léčba se doporučuje výplach z heřmánku a šalvěje, nejlépe si však můžete pomoci zdokonalením zubní hygieny. Prevencí vzniku zánětlivého onemocnění dásní je pravidelné čištění zubů a ústní hygiena. Každých šest měsíců se doporučuje nechat si vyšetřit chrup u stomatologa a absolvovat sezení u dentální hygienistky. Lékaře navštivte, pokud krvácíte při čištění zubů, případně při bolestivosti dásní či při změně jejich barvy.

Zdroj: Babské rady na zánět dásní

Diskuze

V diskuzi JAK POMAHA ZAZVOR PO SRDECNIM INFARTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Willly.

chtel bych vedet jak pomaha zazvor po srdecnim infartu dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak pomaha zazvor po srdecnim infartu

Fotky

A jak vypadají takové hemoroidy, se můžete podívat zde.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Poradna

V naší poradně s názvem MODŘINY BEZ PŘÍČINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

Dobrý den,
již rok užívám Cyclo 3Fort 2krát denně a Anopyrin 100 jedenkrát denně. V posledních dvou měsících se mně začaly objevovat po těle modřiny(hlavně na stehnech), bez zjevné příčiny. Prosím, mohlo by to být užíváním těchto dvou léků dohromady? Děkuji za odpověď. S pozdravem
Věra

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Cyclo 3 Forte i Anopyrin 100 obsahují kyselinu acetylsalicylovou, což je léčivá látka užívaná ke zpomalení srážlivosti krve. Přílišné zpomalení srážlivosti krve, například předávkováním, způsobí výrony krve do podkoží po sebemenším tlaku. Výron krve je pak vidět na kůži jako modřina. Určitě kontaktujte svého lékaře, který dohlíží na srážlivost vaší krve a ukažte mu to.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Modřiny bez příčiny

Jak vyvolat menstruaci?

Menstruace stále nepřichází a vám se nechce jít ke gynekologovi pro vyvolávací injekci? Nejprve si udělejte těhotenský test, protože jedním z důvodů, proč menstruace nepřichází, může být těhotenství. Pokud menstruaci každou chvíli očekáváte, pomůže vám červené víno nebo horká koupel. Dále někomu pomáhá konzumace sójových jogurtů. Pokud ale nepřichází menstruace z důvodu, že jste vysadila antikoncepci, tak zpoždění není ničím neobvyklým a může se opravdu objevit po pár dnech i týdnech.

Zdroj: Babské rady na potíže při menstruaci

Poradna

V naší poradně s názvem MODŘINY PŘI WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Jsem po operaci achillovky a preventivně mi byl nasazen warfarin orion 5mg. Z nemocnice jsem si odnesla i léky na vysoký tlak prestarium neo 5mg, dlouhodobě užívám omeprazol 20 mg na reflux, teď jsem měla asi tři dny nechutenství a skoro nic jsem nemohla jíst. I trochu průjem. Při hygieně se zjistilo, že mám na zádech dvě větší modřiny v bederní části. Bolela mě záda, tak jsem si je namasírovala právě tam. No konzultace tf s lékařem, dostavit se quick test ráno na pohotovost. Taky se to už někomu stalo?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Modřiny při léčbě Warfarinem jsou častým vedlejším efektem. Při masáži se vlivem tlaku poruší stěna podkožních vlásečnic. Za normálních okolností se trhliny rychle rychle zacelí krevními destičkami. Warfarin však těmto shlukům krevnich destiček brání a prodlužuje dobu krvácení. Díky tomu dojde i při malém poranění k dlouhému krvácení a následně se vytvoří viditelné modřiny. Aby se předešlo nadměrnému krvácení, provádí se měření srážlivosti pomocí testu Quick. Podle jeho výsledků lékař upraví dávkování Warfarinu, aby čas srážení krve byl optimální.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Modřiny při warfarinu

Léky na suchý kašel

Na léčbu suchého kašle vám v lékárně nabídnou některý z přípravků patřících mezi antitusika, ta tlumí kašlací reflex, mírní a potlačují záchvaty kašle.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Poradna

V naší poradně s názvem ZAHLENĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milada Škařupová.

Dobrý den,
chci se zeptat, co by jste mi doporučil od firmy JUST na zahlenění, pořád mě to nutí ke kašli a nemůžu odkašlat. Kašel nemám. JUST 31 bylin používám k potírání na hrudníku a krku, ale nepomáhá.
Děkuji Škařupová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na zahlenění pomáhá výplach nosních dutin slanou vodou, inhalace páry z Vincentky a užívání šumivých tablet ACC Long. Hodně pijte a nebraňte se kašli. Kašel pomáhá posouvat hlen ven z těla.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zahlenění

Ledování

Led aplikujte přímo na bolavé místo po dobu 10–20 minut třikrát denně, čímž pomůžete snížit otok. Jako alternativu můžete použít zmrazený studený obklad nebo sáček mražené zeleniny (hrášek a podobně).

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Diskuze

V diskuzi VRÁSKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaruška.

Zkoušel někdo tu meduňku nebo klíčky na vrásky? funguje z toho něco? Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel FP.

Já o klíčcích slyším poprvé, spíš mi nejvíc pomáhá sérum prověřené :) meduňka nevím

Zdroj: diskuze Vrásky

Prášky pro přípravu horkých nápojů

Pomáhají nejen na kašel, ale pomohou vám zároveň i s teplotou nebo bolestí hlavy. Ve variantě pro suchý kašel lze doporučit například Paralen Grip.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Diskuze

V diskuzi NADMĚRNÉ POCENÍ U ŽEN. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

žena 68let, štítná žláza v pořádku.Už 3 roky trpím nadměrným pocením(nízký tlak) mokrá celá hlava, po čele stéká pot!Opakovaný klimonorm, šalvěj a ostatní , nepomáhá!
Jsem bezradná a cítím se trapně.Děkuji za rady, Jana.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenka.

Na silné pocení mi pomáhá: Před spaním každý den vypít hodně silný vývar ze sušeného červeného jetele. Přelít vařící čistou vodou (klidně 2 vrchovaté lžičky bylinky i více do hrnku 0,2 l, zamíchat zakrýt a po 15ti minutách scedit). Pít po douškách dost horké, ne vařící. Není to stoprocentní ale mně to pomáhá. Zdravím

Zdroj: diskuze Nadměrné pocení u žen.

Babské rady

Do půllitru francovky herby či lesany dejte luhovat 20 tablet acylpyrinu a 5 listů aloe a občas protřepte. Po necelém týdnu si můžete ruce mazat před spaním, při potížích i v noci. Karpální tunel přestane bolet bezprostředně po prvním namazání a následné bolesti jsou mírnější.

Další rady na syndrom karpálního tunelu:

  • ledování při bolestech;
  • častější přestávky při práci, při níž zápěstí namáháme;
  • ohýbání prstů, třepetání rukama;
  • masírování – k tomu je vhodná měsíčková mast s propolisem;
  • příjem většího množství vitamínu B6 – najdeme ho v játrech, vepřovém masu, makrelách, droždí, vejcích, banánech, avokádu, zelí, mrkvi, ořeších, ve špenátu nebo kapustě a podobně;
  • konzumace ananasu – obsahuje enzym bromelin, který posiluje účinky vitamínu B6.

Zdroj: Co pomáhá na karpály

Diskuze

V diskuzi SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa.

Chci se zeptat jestli vadi kdyz se druhy den mazu masti infectoscab a porad se mi delaj nove pupinky a porad to svedi diky za odpovet

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Doktor84.

ako sem zde spomenul ne vždy to pomáha infectoscab už tu nalezne odpovede

Zdroj: diskuze Svrab

Česnek na bolest zubu

Česnek je všemocný lék s protizánětlivými a antibiotickými účinky. Proto česnek buď žvýkejte, jen tak samotný stroužek, nebo si prolisovaný česnek dejte do čaje s medem a popíjejte. Účinek má stejný, ale možná trochu zmírní česnekové aroma.

Zdroj: Babské rady na bolest zubů

Citron proti blechám

Nakrájejte celý citron na tenké plátky a dejte je do půl litru vody. Přiveďte vodu s plátky k varu. Poté nechte pro maximální účinnost odležet přes noc . Nalijte do rozprašovače a postříkejte postižená místa.

Zdroj: Babské rady proti blechám

Co pomáhá na suchý kašel v noci

Někdy je suchý kašel v noci způsobený drážděním například při refluxu, kdy se žaludeční šťáva vrací zpět a zatéká do dýchacích cest, kde dráždí a způsobuje kašel. Poraďte se s vaším lékařem o eventuálním nasazení Omeprazolu. Pokud ani tento lék nebude mít efekt, bylo by vhodné alergologicko-imunologické vyšetření k vyloučení alergického kašle. Pokud kašel přetrvává déle než týden, je vhodné vyhledat lékaře, aby vyloučil závažnější příčiny kašle (zánět průdušnice, průdušek a podobně, zejména bakteriální) nebo neinfekční kašel (alergie, gastroezofageální reflux a podobně). Pokud by se jednalo o kašel v souvislosti se zadní rýmou, je nutné ji zaléčit.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Glukosamin a chondroitin sulfát

Na obnovu funkcí kloubů vystavených tření a k obnově tkání a kostí mohou pomoci vhodné vitamíny a přípravky jako Glukosamin, MSM a Chondroitin.

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Babské rady na průdušky

Do hrnku vložíme kolečko citronu bez kůry, lžičku kandovaného cukru a 4–5 minut zahříváme až do varu. Přisypeme lžičku směsi z jitrocele kopinatého a mateřídoušky, smíchané ve stejném poměru, a odstavíme na půl hodiny na vylouhování. Během nemoci pijeme 4–5 těchto horkých čajů denně. Pokaždé připravujeme čerstvý. Čaj pomáhá na zahlenění a kašel. Při zánětu průdušek také bylinkáři doporučují výtažky z echinacey a kozince, rostlin, které posilují imunitu a mají antibakteriální a antivirové účinky. Při nemocech průdušek se doporučuje užívat med s teplým mlékem (cca 40 °C) nebo med s citronovou šťávou, použije se šťáva z 1 citronu na 100 g medu, případně jeden šálek komonicového čaje s 1 polévkovou lžící medu.

Zdroj: Jak léčit průdušky


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP