Téma: 

co se projevuje jako knedlík v krku


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

KNEDLÍK V KRKU

Léčba

Léčba je vždy individuální. Je nezbytně nutné zjistit příčinu problému, zvláště je-li psychická, nebo způsobena jinou nemocí. Dlouhodobý „knedlík v krku“ totiž může být znakem nějakého většího problému. A povaze hlavní příčiny je důležité přizpůsobit i léčbu.

Nezbytné je nepoddávat se myšlenkám a pocitům, které knedlík v krku vyvolává. Pokuste se soustředit na něco jiného, nezvyšovat intenzitu polykání a nenutit se do nadměrného kašlání. Ničemu to nepomůže, jen vás to ještě více rozhodí. Lze si také nakoupit bylinné čaje, sirupy nebo pastilky uvolňující krk, potlačující zduření a zmírňující dráždění sliznice. Obecně je vhodné podporovat obranyschopnost organismu přísunem vitamínů, správnou stravou a celkově zdravým životním stylem. A pokud vypozorujete, že vám knedlík v krku vzniká po určitém jídle nebo v určitých podmínkách (například příliš vyhřátá a suchá místnost, průvan, chlad a podobně), je třeba se jim vyvarovat.

Detail odstavce: Léčba
Zdroj: Knedlík v krku
Zveřejněno: 19.8.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Silně bolesti v jemu

Ahoj bolí mě v krku už asi tejden možná že díl SOU to silně bolesti při polikani vistreluje bolest do ucha a cítím v rku knedlík bojím se aby to nebyla rakovina. Jaký bolesti v rku má rakovina teploty nemám a ani nechraptim

Zdroj: diskuze Silně bolesti v jemu
Odesláno: 24.8.2015 uživatelem Jitka
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

KNEDLÍK V KRKU

Příčiny

Psychologické a psychiatrické faktory – jsou bezkonkurenčně nejčastějšími příčinami pocitu „knedlíku v krku“. Nesouvisí s příjmem potravy a polykání tekutin nebo pevné stravy by tento pocit nemělo zhoršovat. Provedená vyšetření neprokážou žádnou jasnou patologii. Základem je náhled pacienta, ne nezávažnost problému. Jako podpůrná léčba mohou být předepsány medikamenty proti úzkosti nebo antidepresiva.

Zvětšená štítná žláza – zvětšení štítné žlázy je označováno jako struma. Svým tlakem může zvětšená štítná žláza tlačit na okolní orgány a tím vytvářet nepříjemný pocit. Větší strumu lze nahmátnout. Obtíže s polykáním nemusí být přítomny, pokud zvětšená štítná žláza vyloženě neutlačuje jícen.

Obtíže s krční páteří – zřejmě se jedná o nepříjemné pocity dané nemocemi obratlů (vznik kostních výrůstků), jejich skloubením či problémy přilehlých svalů a šlach. Mezi čtvrtým a šestým obratlem se nacházejí nervy z míchy, které ovlivňují krk, jeho žlázy, nos, hlasivky a jícen, takže tam může docházet k nějakému utlačování těchto nervových drah, které se pak projevuje právě knedlíkem v krku.

Skutečné cizí těleso v jícnu – sousto, které se zasekne v jícnu (typicky kus masa ze steaku), je samozřejmě pociťováno jakoknedlík v krku“. Vzhledem k tomu, že je jícen ucpán, objeví se i porucha polykání včetně polykání slin, které vytékají z úst. Situace se řeší endoskopicky (gastroskopie), kdy je cizí těleso vytaženo, nebo protlačeno do žaludku.

Závažnější onemocnění – jak bylo řečeno výše, musíme být velmi pozorní v situaci, kdy se onen knedlík v krku objeví při polykání, a extrémně opatrní musíme být tehdy, pokud je polykání bolestivé. O jednotlivých možných příčinách si přečtěte v příslušném článku, já zde jen okrajově uvedu příčiny, jako je těžký zánět při refluxní chorobě, achalázii a další poruchy hybnosti jícnu, rakovinu jícnu a další.

Pocity tlaku v krku obvykle provázejí zánět mandlí, angínu, rozličné poruchy polykání, zduřené či jinak omezené sliznice hltanu jako následek infekce nebo alergie. U rýmy a nachlazení tento pocit rychle odezní, u alergie je nutná návštěva lékaře.

Detail odstavce: Příčiny
Zdroj: Knedlík v krku
Zveřejněno: 19.8.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: mam uzavrenej krk jak kdybych tam mela knedlik a nestacim polikat slinu

Prosimvas muzete mi poradit mam dost velkou tvorbu slin nestacim polikat v kruku to mam jak kdyz tam mam knedlid neboli me v krku prosim vas poradte jak se toho zbavit dekuji

Zdroj: diskuze Mam uzavrenej krk jak kdybych tam mela knedlik a nestacim polikat slinu
Odesláno: 14.4.2017 uživatelem Andrea Jonasova
Počet odpovědí: 0

RAKOVINA KRKU

Jak časté jsou nádory hlavy a krku?

Nádory hlavy a krku představují 3 % všech případů rakoviny. Tyto druhy rakoviny jsou téměř dvakrát častější u mužů než u žen. Nádory hlavy a krku jsou také diagnostikovány častěji u osob nad 50 let.

Detail odstavce: Jak časté jsou nádory hlavy a krku?
Zdroj: Rakovina krku
Zveřejněno: 3.2.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Vyrazky

Nejspíše se jedná o systémový lupus erythematosus. To je autoimunitní onemocnění, při kterém se zblázní váš imunitní systém a začne napadat vlastní buňky. Léčba probíhá pomocí imunosupresiv, nejčastěji kortikoidy. Jestli je to skutečně lupus může zjistit váš lékař laboratorním vyšetřením krve. Lupus je potřeba léčit, protože stejně jako se projevuje na vašem krku, tak může napadat i všechny vnitřní orgány a tkáně. Nejde o jen tak nějakou vyrážku, musíte k lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kožní vyrážka foto
Odesláno: 6.11.2017 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Bílé tečky v krku

Mám bílé tečky v krku , v krku mě bolí jen někdy, hlavně po ránu a přes den dobrý.
V prosinci jsem měla faringitidu, užívala jsem penicilín. Nemůže to být opět, ale v krku mě nebolí jako v prosinci.
Děkuji předem za Vaši odpověď
Iveta

Zdroj: diskuze Bílé tečky v krku
Odesláno: 21.2.2016 uživatelem Iveta
Počet odpovědí: 0


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Co na to?

Co tak na alergii, která se projevuje jako senná rýma užíváte? máte něco osvědčenýho co fakt pomůže?

Zdroj: diskuze Alergie
Odesláno: 20.4.2017 uživatelem Maaarcy
Počet odpovědí: 6 Zobrazit odpovědi

RECEPTY NA KARLOVARSKÝ HOUSKOVÝ KNEDLÍK

Karlovarský knedlík z Prostřeno

Ingredience: 20 kusů rohlíků, 3 vejce, 100 ml mléka, 1 svazek nasekané petrželky, špetka muškátového květu, špetka soli

Postup: Rohlíky nakrájíme na kostky, přidáme vejce rozkvedlané v mléku, muškátový květ a jemně nasekanou petrželku. Promícháme a tvarujeme větší kuličky. Vaříme v páře asi 20 minut, poté vyzkoušíme, zda je knedlík uvnitř hotový, ale neměl by se převařit.

Detail odstavce: Karlovarský knedlík z Prostřeno
Zdroj: Recepty na karlovarský houskový knedlík
Zveřejněno: 27.11.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: bili v krku obrazek

Prosim vas v krku se mi na leve strane udelala bila takova hrudka. Kdyz se kouknu do krku tak jako by se stahne ze kolikrat jde videt jen bila tecka. Prosim porad te mi.

Zdroj: diskuze Bili v krku obrazek
Odesláno: 30.5.2013 uživatelem Michaela
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

JAK SE DĚLÁ KARLOVARSKÝ KNEDLÍK

Karlovarský knedlík podle Pohlreicha

Ingredience: 7 dkg másla, sůl, 6 vaječných žloutků, ½ l mléka, 56 dkg mouky, 20 dkg housky, 2 dkg másla, ze 6 bílků tuhý sníh, 2 dkg másla na ubrousek a 3 dkg másla na polití

Postup: Housku nakrájíme na kostičky a usmažíme na másle. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Máslo utřeme se solí do pěny a vmícháme jeden vaječný žloutek po druhém, po lžících přiléváme do směsi mléko a přisypáváme mouku. Poté přidáme nakrájené a usmažené housky a sníh z bílků a ze všech surovin v míse vypracujeme těsto. Ve staročeské kuchyni se karlovarský knedlík často dělával v utěrce. Proč to nezkusit i dnes a nezachovat dobový postup? Látkový ubrousek potřeme máslem a dáme do něj těsto. Zavážeme jako knedlík a vaříme asi 1 hodinu ve slané vodě v hrnci. Hotový karlovarský knedlík krájíme za pomoci nitě a podáváme politý rozpuštěným máslem.

Detail odstavce: Karlovarský knedlík podle Pohlreicha
Zdroj: Jak se dělá karlovarský knedlík
Zveřejněno: 15.3.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Na bolest v krku - čokoláda!

Na bolest v krku je skvělá čokoláda. Pokud vás škrábe v krku, zkuste čokoládu. Theobromine, který obsahuje kakao, totiž potlačuje nervové senzory a tím mírní bolest v krku. Čokoláda prvotní příčinu bolesti v krku (nějaké bakterie) to sice nevyléčí, ale zmírní to bolestivé pocity.

Zdroj: diskuze Na bolest v krku - čokoláda!
Odesláno: 20.12.2011 uživatelem Leo
Počet odpovědí: 0

RECEPTY NA KARLOVARSKÝ HOUSKOVÝ KNEDLÍK

Kuchařská pohotovost karlovarský knedlík

Ingredience: 250 g starší housky, 2 vejce, 100 g hrubé mouky, 2 dl mléka, petržel, sůl, muškátový květ, bílý pepř

Postup: Starší housky nakrájíme na kostičky, které lehce opražíme v troubě. Smícháme je se žloutky, nasekanou petrželkou, moukou a mlékem, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a bílého pepře a necháme asi 10 minut odležet. Poté zlehka vmícháme sníh z bílků a těsto na karlovarský knedlík je hotové. Vytvarujeme ho do úhledné šišky. Aby se knedlík nerozpadal a měl hezký tvar, zabalíme ho do olejem vymazaného alobalu, ve kterém ho budeme asi 20 minut vařit.

Detail odstavce: Kuchařská pohotovost karlovarský knedlík
Zdroj: Recepty na karlovarský houskový knedlík
Zveřejněno: 27.11.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Znecitlivělost

Příčinu necitlivého malíčku bude třeba hledat na celé nervové dráze levé horní končetiny. Někde na této cestě dochází k útisku nervu a to se pak projevuje necitlivostí a zdřevěněním. Masáž je bez pochyby prospěšná. Je ale třeba masírovat celou dráhu, včetně předloktí, paže, ramen, zad a krku. Určitě by bylo vhodné navštívit neurologa a nebo také ortopéda, aby se vyloučila závažná onemocnění. Také se zamyslete, jak spíte. Spánek na boku a na stále stejném boku také může způsobit tyto komplikace.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Znecitlivělost
Odesláno: 27.8.2015 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RECEPTY NA KARLOVARSKÝ HOUSKOVÝ KNEDLÍK

Karlovarský knedlík v hrnku

Ingredience: 1 hrníček hrubé mouky, 1 hrníček mléka, 2 žloutky, 2 bílky, které rozšleháme na sníh, 4 rohlíky, sůl

Postup: Rohlíky nakrájíme na malé kostky, vložíme do mísy, přidáme sůl, mléko, sníh, žloutky a zamícháme. Hrníčky vymažeme olejem, naplníme směsí do ¾ a dáme do hrnce s vroucí vodou, který přiklopíme pokličkou. Vaříme 30 minut bez odklápění pokličky. Voda v hrnci musí sahat nejvýše do ¾ hrnečku.

Detail odstavce: Karlovarský knedlík v hrnku
Zdroj: Recepty na karlovarský houskový knedlík
Zveřejněno: 27.11.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Bolest v krku u dítěte

Prosím o radu. Me 6ti lete dítě má spalovou angínu a velkou bolest v krku ... problém polknout cokoliv.
Máme antibiotika ale chtěla bych mu nějak pomoci od bolesti krku .... existuje nějaká babska rada? Zábaly krku? Nějaká bylina atd.

Zdroj: diskuze Bolest v krku u dítěte
Odesláno: 5.1.2018 uživatelem Jiřina
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

JAK SE DĚLÁ KARLOVARSKÝ KNEDLÍK

Karlovarský knedlík podle Dity P.

Ingredience:80 g hrubé mouky, 80 ml mléka, 1 vejce, sůl, muškátový oříšek, 2 starší housky, petrželová nať

Postup: Z hrubé mouky, mléka a žloutku vytvoříme těsto a ochutíme solí a muškátovým květem. Do těsta přidáme na kostky nakrájenou housku, nasekanou petrželovou nať a sníh ušlehaný z bílku. Směs lehce promícháme a vytvoříme šišky, zabalíme do potravinové fólie, vložíme do vroucí vody a vaříme cca 20 minut.

Detail odstavce: Karlovarský knedlík podle Dity P.
Zdroj: Jak se dělá karlovarský knedlík
Zveřejněno: 15.3.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: odstranění bradavic na krku

PROSÍM O SDĚLENÍ ZPUSOBU OSTRANĚNÍ MALÝCH BRADAVIC NA KRKU DĚKUJI

Zdroj: diskuze Odstranění bradavic na krku
Odesláno: 13.7.2014 uživatelem MILADA CHROMÁ
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

KNEDLÍK V KRKU

Příznaky

Polykání je složitý a komplexní proces zahrnující přesun potravy z dutiny ústní přes hltan do jícnu a dále do žaludku. Je částečně ovládáno vůlí, částečně je reflexivní. Při první fázi vědomě posuneme potravu do zadní části dutiny ústní, kde se tlakem na receptory automaticky spustí další fáze. V druhé fázi se uzavírá vstup do nosní dutiny a zastavuje se dýchání. Sousto pokračuje do hltanu. Při třetí fázi se soustu dostane z hltanu do jícnu, kde se díky svalstvu v jícnu posune až do žaludku.

Pocit knedlíku v krku navozuje zdání cizího tělesa v krku na rozhraní dutiny ústní, nosohltanu a hltanu. Pocit je popisován především při polykání a jeho příčiny mohou být různé. Někdy se mohou projevit i potíže s dýcháním, nadměrné říhání a tlak v krku pod ohryzkem. Náročné polykání, někdy spojené s obtížným dýcháním, může představovat pro člověka zejména psychický problém, kdy je nucen na problém myslet. Zároveň to může být jeden z příznaků většího problému, který je již nutno řešit léčbou. Někteří jedinci uvádějí, že doslova polykají jako husy s nataženým krkem, což je pro ně nekomfortní a psychicky náročné.

Detail odstavce: Příznaky
Zdroj: Knedlík v krku
Zveřejněno: 19.8.2016

BABSKÉ RADY NA BOLEST V KRKU

Příznaky

  • zarudnutí, pálení nebo bolest v krku vystřelující někdy do uší;
  • ztížené, bolestivé polykání;
  • pocit „knedlíku“ v krku;
  • chrapot;
  • zvětšené krční uzliny.

Detail odstavce: Příznaky
Zdroj: Babské rady na bolest v krku
Zveřejněno: 24.1.2016

RECEPTY NA KARLOVARSKÝ HOUSKOVÝ KNEDLÍK

Karlovarský knedlík kluci v akci

Ingredience: 250 g starších žemlí, asi 250 ml mléka, 2 žloutky, sůl, muškátový oříšek, 20 g másla, 40 g hrubé mouky, 2 bílky (sníh)

Postup: Žemle pokrájíme na kostičky, zvlhčíme je mlékem rozšlehaným se žloutky a solí a necháme prosáknout. Po chvilce vmícháme rozehřáté máslo, mouku, tuhý sníh z bílků a těsto vytvarované do šišky vložíme do navlhčeného, vyždímaného ubrousku. Ubrousek ovineme kolem knedlíku, na obou koncích ho zavážeme provázkem nebo nití, potom ještě o 1 cm dále, vložíme do osolené vody a vaříme mírným varem. Po 5 minutách varu nitě těsně u těsta rozstřihneme, knedlík obrátíme a vaříme ještě asi 20 minut. Uvařený knedlík vybalíme z ubrousku, ostrým tenkým nožem nebo kráječem na knedlíky nakrájíme na kolečka a podáváme.

Detail odstavce: Karlovarský knedlík kluci v akci
Zdroj: Recepty na karlovarský houskový knedlík
Zveřejněno: 27.11.2014

JAK SE DĚLÁ KARLOVARSKÝ KNEDLÍK

Karlovarský knedlík Pupp

Ingredience: 250 g starší housky, 100 g hrubé mouky, 2 vejce, 200 ml mléka, petrželová nať, sůl, muškátový oříšek

Postup: Napřed nakrájíme housku na kostičky. V misce smícháme mléko se žloutky, přidáme sůl, muškátový oříšek a pak hrubé mouky tolik, aby vzniklo trošku tužší těstíčko. Nakonec doplníme petrželovou nať a těstíčko nalijeme na nakrájenou housku. Promícháme a necháme chvíli odpočinout. Z bílků ušleháme tuhý sníh a ten pak vmícháme do těstíčka s houskou. Vytvarujeme válcové šišky a zabalíme je do potravinové fólie, kterou v krajích zavážeme. Fólii jemně propícháme a knedlík dáme zhruba na 25 minut vařit.

Detail odstavce: Karlovarský knedlík Pupp
Zdroj: Jak se dělá karlovarský knedlík
Zveřejněno: 15.3.2015

BOLEST V KRKU

Bolest v krku při polykání

Bolest krku při polykání provází četná onemocnění, od počínající rýmy až po závažné choroby. Bolest v krku při polykání trápí častěji děti než dospělé. Jakou nemoc může bolest v krku značit? Může to být: mononukleóza, angína, zánět jícnu, zvětšená krční mandle, čepy na mandlích, laryngitida, zánět hrtanu, zánět nosohltanu, afty v krku, spála.

Detail odstavce: Bolest v krku při polykání
Zdroj: Bolest v krku
Zveřejněno: 26.2.2014

BOLEST V KRKU

Hleny v krku

Hleny v krku jsou příznakem nachlazení a zánětů dýchacích cest. Hleny v krku trápí i alergiky (astmatiky) a silné kuřáky. Vykašlávání hlenů z krku ve společnosti je neestetické, ale rovněž nezdravé (kapénková nákaza). Existují farmaceutické přípravky pro rozpouštění hlenů a snadné vykašlávání. Ale hlenů v krku je možno se zbavit i přírodní cestou. Pomůže med, tymián, viola vonná, hluchavka bílá, cibule a šalvěj lékařská.

Detail odstavce: Hleny v krku
Zdroj: Bolest v krku
Zveřejněno: 26.2.2014

BOLEST V KRKU

Bolest v krku – příčiny

Nejčastější příčinou bolesti v krku je zánět. Jedná se o přirozenou obrannou reakci organismu na různé cizí podněty, tedy na přítomnost škodlivých virů, bakterií, kvasinek, či na mechanické poranění. Bolest v krku se projevuje čtyřmi základními příznaky. Jde o zarudnutí, otok, zteplání postiženého místa a bolest. Je velmi těžké rozlišit virovou a bakteriální infekci dýchacích cest, neboť příznaky jsou velmi podobné (bolest v krku, otok, škrábání, pálení, zarudnutí, ztížené polykání, pocit „knedlíku v krku“). Řešením je co nejdříve potlačit zánět, čímž ustoupí výše uvedené příznaky, které jej provázejí. Objeví-li se teplota kolem 38 stupňů Celsia, je nutné navštívit lékaře, který zváží nasazení léčby. Nemocí projevujících se bolestí v krku je však mnohem více. Ohlašuje se tak například i závažnější mononukleóza, refluxní choroba jícnu (známé pálení žáhy) či zvětšená štítná žláza. Důvodem bolesti krku ovšem mohou být i alergie (tvoří se více hlenu a sliznice otékají), znečištěné ovzduší, tabákový kouř nebo suchý vzduch.

Detail odstavce: Bolest v krku – příčiny
Zdroj: Bolest v krku
Zveřejněno: 26.2.2014

JAK SE DĚLÁ KARLOVARSKÝ KNEDLÍK

Jemný karlovarský knedlík

Ingredience: 70 g másla, sůl, 6 žloutků, ½ l mléka, 560 g polohrubé mouky, 200 g housky, 20 g másla na osmažení housky, 6 bílků na sníh, 20 g másla na ubrousek

Postup: Máslo utřeme se solí do pěny. Přidáme žloutky, jeden po druhém, po lžicích mléko a mouku. Do umíchaného těsta přidáme na másle usmažené, na kostky nakrájené housky a z bílků tuhý sníh.

Těsto vlijeme do čistého, namočeného a vyždímaného, máslem potřeného ubrousku (nejlépe se připraví, když dáme ubrousek do cedníku), zavážeme dvakrát nití (jednou těsně nad těstem a jednou volně nad těstem) a vaříme jej ve slané vodě 1/4 hodiny. Pak rozvážeme první zavázání a vaříme dál 3/4 hodiny. Celkem tedy 1 hodinu. Uvařený knedlík vyjmeme z ubrousku a nakrájíme nití.

Detail odstavce: Jemný karlovarský knedlík
Zdroj: Jak se dělá karlovarský knedlík
Zveřejněno: 15.3.2015

NATEKLÉ UZLINY NA KRKU

Jak poznat zvětšené uzliny na krku

Ke zjištění, zda jsou uzliny oteklé, postačí prohmatat uzliny na krku, v podpaží a tříslech. Jako zvětšené uzliny se označují takové, které mají v průměru víc než 1 cm; pod bradou a v tříslech jsou uzliny normální do 1,5 cm. U štíhlého jedince můžeme nahmatat i normální uzliny na krku, v podpaží a v tříslech. Otok uzlin je třeba posuzovat jako jev, u kterého je vždy na místě pečlivé lékařské vyšetření.

Detail odstavce: Jak poznat zvětšené uzliny na krku
Zdroj: Nateklé uzliny na krku
Zveřejněno: 19.8.2018

PÁLENÍ V KRKU

Pálení v krku po jídle

Občasné pálení v krku po jídle může být způsobeno dietní chybou, alkoholem, kouřením, některými léky, překyseleností žaludku, zvýšenou aktivitou po jídle (předklony, cvičení a podobně), ulehnutím po jídle. Zvláštní příčiny má pálení v krku po jídle v těhotenství, kdy se vyskytuje nejčastěji – vyšší hladina hormonů způsobuje ochabnutí svěrače jícnu, a navíc rostoucí plod tlačí žaludek vzhůru. Po porodu se vše upraví většinou samo. Pálení v krku po jídle může být také projevem alergie.

Detail odstavce: Pálení v krku po jídle
Zdroj: Pálení v krku
Zveřejněno: 29.6.2016

RAKOVINA V KRKU

Typický věk pro vznik rakoviny krku

Výskyt rakoviny krku se týká zhruba 3 % všech případů rakoviny. Tyto druhy rakoviny jsou téměř dvakrát častější u mužů než u žen. Nádory krku jsou diagnostikovány častěji u osob nad 50 let. V celosvětovém měřítku se jedná o 5. nejčastější zhoubné nádory. Nádory slizniční (takzvané spinocelulární neboli dlaždicobuněčné) představují přes 90 % všech nádorů této oblasti. Rakovinou krku jsou nejvíce postiženi pravidelní konzumenti nikotinu a alkoholu.

Na těchto fotografiích je možné vidět, jak vypadá rakovina v krku.

Detail odstavce: Typický věk pro vznik rakoviny krku
Zdroj: Rakovina v krku
Zveřejněno: 18.7.2016