Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

CORDYCEPS SINENSIS

OBSAH

Cordyceps sinensis cena

Zde můžete vidět ceny Cordyceps sinensis.

Zdroj: Tibetská houba cordyceps

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A PERALGIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena Šmídlová.

Dobrý den, můžu užívat peralgin, který mi pomáhá na astma a alergie, když mám předepsaný warfarin? Děkuji Šmídová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Peralgin obsahuje komponenty, které mohou ovlivňovat účinky Warfarinu. Podívejte se, co všechno obsahuje jedna tableta:

Složení v 1 kapsli:
90 mg Perila křovitá (Perilla frutescens, olej ze semen)
90 mg Perila křovitá (Perilla frutescens, extrakt z listů)
53.35 mg Hořčík (oxid hořečnatý)
25 mg Brutnák lékařský (Borago officinalis, olej ze semen)
25 mg Réva vinná (Vitis vinifera, extrakt ze semen)
25 mg Housenice čínská (Cordyceps sinensis, extrakt)
15 mg Kozlík lékařský (Valeriana officinalis L., extrakt)

Dávkování:
Užívá se 1 kapsle 1-3x denně. Po třech týdnech užívání následuje jeden týden pauza. Pro optimální účinnost se doporučuje užívat po dobu 2-3 měsíců.

Problém ve společném užívání asi nebude, když lékař dokáže vyladit dávku Warfarinu v souvislosti s účinky Peralginu na srážlivost krve, tak každodenní použití stejné dávky by mohlo fungovat. Pokud se projeví nějaký vliv Peralginu na srážlivost krve, tak pak budou problém ty týdenní pauzy. Při každé změně léčba/pauza bude potřeba překontrolovat srážlivost krve. A to stojí zdravotnický systém peníze a lékaře čas. Budete muset být hodně milá na svého lékaře, aby s Vámi do toho šel.
Samovolné započetí užívání Peralginu je při léčbě Warfarinem riskantní a může změnit jinak bezpečnou léčbu ve smrtící koktejl.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a peralgin

Cordyceps sinensis

Cordyceps sinensis se používá v tradiční čínské bylinné medicíně jako přírodní léčivý prostředek po více než 2000 let k léčbě neduhů ledvin a plic, obnově fyzických sil a imunitního systému a také k omlazení a posílení sexuální energie. Cordyceps sinensis obsahuje různé biologicky aktivní látky, mezi které patří polyaminy, peptidy, 77 mikro- a makroprvků, vitamíny B1, B2, B12, E a K, všechny esenciální aminokyseliny, glutamát, L-tryptofan, L-arginin a lysin, d-manitol, deriváty ergosterolu a alkaloidy. Cordyceps obsahuje také 80 typů enzymů (včetně koenzymu Q10), mastné kyseliny (hlavně olejovou, linolovou, palmitovou a stearovou) a steroly.

Zdroj: Tibetská houba cordyceps

Poradna

V naší poradně s názvem TIBETSKÁ HOUBA NEGATIVNÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Schneiderová Alena.

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,zda mohu užívat tibetskou houbu,když užívám Warfarin na ředění krve.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Otázkou je zdali máte na mysli tibetskou houbu na výrobu kefíru a nebo sušenou houbu Cordyceps. Tu první - kefírovou společně s Warfarinem můžete používat. Tu druhou - sušenou raději s Warfarinem neužívejte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Tibetská houba negativní účinky

Je cordyceps houba

Cordyceps patří mezi takzvané medicínské houby.

Zdroj: Tibetská houba cordyceps

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ HOUBA NEGATIVNÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Tahle kefírová kultura skutečně žádné negativní účinky nemá. Jenže existuje další tibetská houba s názvem Cordyceps, která negativní účinky má. Z Cordycepsu se nedělá kefír, ale konzumují se přímo houby Cordycepsu, které mají výrazný blahodárný účinek na organismus. Mimo tyto přednosti v sobě tibetská houba skrývá i nebezpečí v podobě negativních účinků. Při užívání hrozí riziko krvácení, například při říznutí nebo při operaci. Tento účinek může být dále posílen léky proti srážení krve - anticoagulanty. Tibetská houba Cordyceps totiž zpomaluje srážlivost krve. Dále hrozí rozbouření autoimunitních onemocnění jako je například lupus, roztroušená skleróza, revmatoidní artritida. V těchto případech by se neměla tato tibetská houba užívat.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tibetská houba negativní účinky

Cordyceps Star 120 kapslí

MycoMedica Cordyceps CS-4 obsahuje extrakt z mycelia a je tedy asi 20x koncentrovanější než sušený prášek z hub, proto je jeho účinek efektivnější. Obsah polysacharidů v extraktu MycoMedica Cordyceps CS-4 je minimálně 20 % (200 mg/g).

Složení v 1 kapsli: 500 mg housenice čínská (Cordyceps sinensis, extrakt)

Přídatné látky: HGC želatinová kapsle (obal)

Dávkování

Při potížích: užívejte 3–4 kapsle denně do zmírnění problémů (je vhodné poradit se s lékařem)

Při pravidelném užívání: užívejte 1–2 kapsle denně po dobu 2–3 měsíců (kúru doporučujeme absolvovat 1x ročně)

Kapsle užívejte na lačno (minimálně 20 minut před jídlem či 30 minut po jídle), zapíjejte vodu nebo slabým čajem.

Balení: 90 kapslí – dávka na 1,5–3 měsíce

Upozornění

Doplněk stravy. Není určen pro děti do 3 let, těhotné a kojící ženy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. Produkt neslouží jako náhrada pestré stravy. Neobsahuje efedrin, kofein, lepek, konzervační látky, barviva ani cukr.

Zde můžete vidět ceny Cordyceps Star 120 kapslí.

Zdroj: Tibetská houba cordyceps

Diskuze

V diskuzi CO NEJÍST PŘI UŽÍVÁNÍ TABLETEK XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír Foldyna.

Čeho v jídelníčku se vyvarovat při užívání léku Xarelto

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan Karas.

Dobrý den.

Mám dotaz, od září beru lék xarelto, kvůli trombóze LDK. Dále užívám léky na vysoký krevní tlak tezeo 40, hipres 5 mg, a lék betaloq 200 na srdce (mitrální chlopeň).
Před měsícem jsem začal brát doplněk stravy hlívy ústřičné, bez problémů. Nyni jsem si koupil jiný: Hlíva ústřičná doplněna o Reishi, Cordyceps a Železo. Moc rád bych to užíval dál. Někde jsem čet', že Reishi také řeší krev, je tedy problém užívat Xarelto společně s tímto doplňkem stravy?

Děkuji za odpověď.

Jsem s pozdravem, Karas Jan

Zdroj: diskuze Co nejíst při užívání tabletek xarelto

Cordyceps účinky

V tradiční čínské medicíně se Cordyceps používá k obnovování normálních tělesných funkcí, podpoře imunitního systému, endokrinního systému a ledvin, k léčbě dýchacího ústrojí a kardiovaskulárního systému a k snazšímu udržování správné viskozity krve.

Na Západě vešel extrakt z Cordycepsu – vedle všech svých dalších užitečných vlastností – ve známost jakožto silné afrodiziakum a jako omlazovací prostředek. Lidová medicína používá tuto houbu k léčbě kašle, anémie, tuberkulózy, bolestí zad, impotence, neplodnosti, nočního pocení a senilní slabosti. Bylo zjištěno, že Cordyceps sinensis může snižovat množství lipidů v krvi, bránit vzniku aterosklerózy, stimulovat krvetvorbu, zpomalovat růst nádorů a snižovat dobu zotavení z vyčerpání. Má rovněž silné antioxidační účinky. Cordyceps účinně omlazuje tělo, zvyšuje odolnost proti působení různých vnějších i vnitřních faktorů a aktivuje tvorbu červených a bílých krvinek. Cordyceps má protizánětlivé účinky, snižuje bolest a reguluje tělesnou teplotu. Je přírodním antibiotikem a inhibuje růst různých virů a bakterií včetně adenovirů, virů chřipky a oparu. Cordyceps obnovuje funkci ledvin a jater, rozpouští ledvinové kameny a kameny ve žlučníku a žlučovodech, reguluje metabolismus především lipidů (tuků), snižuje únavu a zlepšuje spánek.

Zdroj: Tibetská houba cordyceps

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A DOPLŇKY STRAVY. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše Dorazilová.

Dobrý den . Mám artrozu III stupně , operované koleno po úraze a několik let beru colafit,přestala se mi rozpadávat chrupavka. V srpnu mi byl doporučen Celadrin locomotive. Než jsem jej začala užívat, tak mě byla zjištěna arytmie a nasazen warfarin 3mg. Nevím, jestli ho můžu užívat.Dále jsem brala CORDYCEPS , který mě dělal velice dobře, nebyla jsem vůbec nachlazená, také nevím zda mohu užívat. Ještě jsem se chtěla zeptat na SARGADIN ( dračí krev). Užívání spolu s warfarinem. Děkuji za odpovědˇ. Vím, že pokud něco budu moci tak s ohledem na lékaře, a test Quik.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V závěru jste si odpověděla sama. U někoho mohou zmíněné doplňky ovlivnit srážlivost krve u jiného zase ne. Je potřeba dohodnout se s lékařem na začátku doplňkové léčby a po jejím započetí provést kontrolní vyšetření srážlivosti krve. Warfarin je skvělý lék a prodloužil život mmoha lidem, ale pokud experimentujete s doplňky stravy, musíte častěji na kontrolu srážlivosti. Jen tak může být Warfarin bezpečným lékem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a jiné léky

Tibetská houba - negativní účinky

Cordyceps je bezpečný potravinový doplněk pro většinu lidí, pokud je užíván vhodně ústy a v krátkodobém horizontu. Pozor si dejte v těchto případech:

  • Pro užívání cordycepsu během těhotenství a kojení není dostatek spolehlivých informací o bezpečnosti. Takže pokud jste těhotná nebo kojíte, tak se raději cordycepsu vyhněte.
  • Autoimunitní onemocnění jako je roztroušená skleróza (MS), lupus (systémový lupus erythematodes, SLE), revmatoidní artritidy (RA) a další může cordyceps vyprovokovat k větší aktivitě. Cordyceps by mohl zhoršit příznaky autoimunitních onemocnění. Máte-li jednu z těchto nemocí, je nejlepší se vyhnout používání cordycepsu.
  • U krvácivých stavů může cordyceps zpomalit srážlivost krve. Užívání cordycepsu může zvýšit riziko krvácení u lidí s poruchami krevní srážlivosti. Pužití cordycepsu může zvýšit riziko krvácení během operace. Přestaňte užívat Cordyceps 2 týdny před operací.

Zdroj: Tibetská houba cordyceps

Poradna

V naší poradně s názvem XARELLTO A REISHI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena Baráthová.

Dobrý den, od února mne čekají chemoterapie. Jako podpůrnou lečbu při ní jsem si koupila canodermu super strong (reishi), ale zjistila jsem, že není dobré reishi užívat, jestli-že beru léky na ředění krve. Kvůli fibrilacím síní užívám Xarellto 20 mg 1x denně.Dále mi bylo doporučeno užívat společně s reishi i přípravek Chemossuport a Cordyceps.Prosím, poraďte mi zda některé z těchto produktů mohu vzhledem k užívání Xarellta brát.Další léky, které užívám jsou Amprilan 2,5, Betaloc Zok 25mg, Cipralex 10mg a Rivotril0,5mg vše 1x denně. Děkuji za odppověď Baráthová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

S takovýmto mixem léků je velká pravděpodobnost, ze může docházet k interakci. Bude třeba se poradit s lékařem, který vede vaší léčbu, a zeptat se ho, jaký podpůrný doplněk stravy potřebujete a jestli je vůbec prospěšné přidávat do těla další chemikálie. Sama raději uvedenou doplňkovou léčbu nezačínejte, protože skutečně hrozí zvýšené riziko krvácení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Xarellto a reishi

Pravý čaj (Camellia sinensis)

Pravý čaj obsahuje lístky čajovníku (Camellia sinensis), má specifickou chuť a vůní. Pouze tento pravý čaj obsahuje tolik opěvované a na organismus pozitivně působící složky. Pokud tedy chcete vyzkoušet, jakou chuť má nápoj připravený výhradně z kvalitních lístků čajovníku, zamiřte do nejbližší čajovny. Ve vašem okolí se určitě nějaká najde.

Zdroj: Čaj a vše o něm

Čajovník čínský (Camellia sinensis)

Můžeme se setkat i s jeho synonymem Thea sinensis. Zajímavostí je, že název celého rodu Camellia (čajovníkovité) je odvozen od příjmení českého jezuitského misionáře, botanika a lékárníka Jiřího Josefa Kamela, který působil na Filipínách. Systematika celého rodu není ale zcela ustálená. V poslední době je jako jediný druh celého rodu uváděn čajovník čínský (camellia sinensis). Je menšího vzrůstu (kolem 2 – 3 m) a s menšími lístky, který je vhodnější pro pěstování ve vyšších subtropických pásmech. Je mrazuvzdorný, snese i teploty minus 10 stupňů. Údajně pod sněhovou pokrývkou vydrží i mínus 24 stupňů! Někdy ale může být samostatně vyčleněn i čajovník assamský (camellia assamica). Ten je naopak vyšší (může dorůst i 20 – 30 m), s většími a světlejšími listy. Pěstuje se ve všech nadmořských výškách tropického pásma. Na rozdíl od varianty sinensis je nutno ho před poklesem teploty pod bod mrazu chránit. Někdy se můžeme setkat ještě s další variantou, kterou je čajovník indonéský (ceylonský), typický pro hornaté oblasti tropů.

Zdroj: Čajovník

Další využití kamélie

Kamélie je díky svým krásným, dlouhotrvajícím květům skvělým dekorativním prvkem, ale má i další využití. Dřevnaté stonky lze využít v řezbářství či jako dobré palivo. Dále například z odrůdy Camellia oleifera se lisuje kvalitní olej a z Camellia sinensis si můžete uvařit výborný čaj.

Zdroj: Pěstování krásných kamélií

Cordyceps Tiens

Cordyceps čínský neboli housenice čínská (Cordyceps sinensis) je jako živá bytost. Je možné ho zařadit jak ke skupině flóry, tak i ke slupině fauny. Cordyceps se vyskytuje ve vysokohorské Číně: v provinciích Sečuán, Juňnan, Cinchaj a Tibet. Jeho forma existence je podivuhodně zvláštní. Ve skutečnosti je Cordyceps jako dvojjediná bytost. Je to i houba, je to i živočich, jak bylo řečeno ve starobylé čínské knize „Nová kompilace farmakologie“.

Říká se, že Cordyceps v zimním období žije v zemi jako houba ve formě kokonu. Dochází u něho k růstu podhoubí, které s příchodem letního období vyrůstá ze země ven, přičemž se Cordyceps úplně přeměňuje v houbu. V letním období vystřeluje z dceřiné cysty spóry (nebo askogonodia), které se usazují na housence motýla a začínají zde žít jako parazit. Nakažená housenka se pak zahrabává do země. V zimě houba postupně ničí vnitřní orgány housenky, ale chitinový obal housenky zůstává neporušený, takže houba postupně vyplňuje celé její tělo.

Cordyceps žije ve vysokých horách, ve výšce 3 500 m nad mořem. Housenka, na které žije Cordyceps, má extrémně vysokou schopnost přežití. Živí se oddenky vysokohorských rostlin, včetně takových jako jsou hořec, Astragal, Ofiopogon. Housenka, v níž žije Cordyceps, během dvouletého vývoje v zemi snáší dlouhé hladovění, chlad a nedostatek kyslíku. Naopak tělo houby Cordyceps je bohaté na živiny a specifické enzymy a další látky, vlastní pro rostliny vysokohorských biotopů.

V Číně je Cordyceps tradičním lékem. Stojí na stejné úrovni s takovými všeobecně známými prostředky pro upevnění zdraví a zvýšení odolnosti organismu, jako jsou ženšen a jelení parůžky.

Historie použití Cordycepsu v Číně jako prostředku k upevnění zdraví a prevence se počítá už na více než 1 200 let. Před mnoha stoletími Čínané znali Cordyceps jako „zázračné boží dílo“, jako talisman. Jak hovořili čínští lidoví léčitelé: Cordyceps pomáhá lidem zbavovat se množství chorob.

Preventivní použití přírodního Cordycepsu:

  1. Jako vysoce efektivní prostředek k posílení a harmonizaci imunity. Regulační působení Cordycepsu se projevuje ve dvou směrech: nejenom že může zvyšovat imunitu, ale také může ve značné míře snížit nepřiměřené projevy imunitního systému (například při alergii).
  2. Slouží jako přírodní antibiotikum. Cordyceps působí bakteriostaticky proti několika desítkám patogenních bakterií včetně takových, jako jsou pneumokoky, streptokoky, zlatý stafylokok.
  3. Působí protizánětlivě.
  4. V přiměřené míře rozšiřuje cévy, zlepšuje zásobování srdce a plic krví. Cordyceps může preventivně ochránit srdce před infarktem.
  5. Cordyceps zvyšuje schopnost odolávat únavě, kyslíkovému dluhu, snižuje hladinu lipidů v krvi, zklidňuje, má antioxidační účinky.

Všechny výše uvedené farmakologické účinky se staly vědeckým základem pro léčbu mnoha chorob pomocí Cordycepsu. Klinická pozorování ukázala tři základní zvláštnosti Cordycepsu:

  1. Velice široká oblast použití.
  2. Velká preventivní a doplňková úloha při léčbě řady onemocnění.
  3. Podávání přípravku je bezpečné bez toxických a jiných nežádoucích účinků.

UPLATNĚNÍ PODPŮRNÉHO ÚČINKU CORDYCEPSU: Choroby dýchacích cest – kašel, dušnost. Budeme-li při snížené kapacitě plic požívat tento přípravek, je možné dosáhnout zřetelného efektu zlepšení. Podpůrný prostředek při léčbě tuberkulózy plic, astmatu.

  1. Onemocnění ledvin. Současná medicína dokázala, že Cordyceps zlepšuje výměnu látek v ledvinách, zlepšuje dynamiku buněk ve tkáni ledvin, napomáhá vylučování močoviny, napomáhá k lepší funkci ledvinových kanálků a glomerulů poškozených léky nebo zánětem. Cordyceps zaručuje dobré výsledky při odstranění tupé bolesti v oblasti kříže a nohou, zabraňuje častému pomočování, což je velmi důležité pro jedince, kteří trpí chorobami ledvin.
  2. Choroby cév srdce. Cordyceps je schopen postupně zvyšovat průtok krve cévami srdce, regulovat poměr vápníku a fosforu v krvi. Cordyceps je velice cenným prostředkem pro dlouhodobé léčení cévních chorob srdce.
  3. Hepatitis jaterní cirhóza. Cordyceps vhodně doplňuje léčbu při zánětu jater nebo při tvrdnutí jater (cirhóza). Je schopen bezprostředně zlepšit funkci jater.
  4. Nádorová onemocnění. Cordyceps má všestranné regenerační účinky na hlavní orgány těla, jako jsou játra, ledviny, cévy srdce a dýchacích cest. Jako doplněk k lékům je skutečně efektivní u nádorových onemocnění. Umožňuje lépe snášet ozařování a chemoterapii. Pro nemocné s nezhoubným nádorem je Cordyceps ideálním podpůrným prostředkem pro dlouhodobé podávání.
  5. Antitoxické působení. Cordyceps může zlepšit vitalitu a dynamiku látkové přeměny buněk jater, ledvin, plic a výměnu látek celého organismu, což vede k odstraňování toxických látek z organismu, včetně toxických zbytků léků.
  6. Regenerační funkce v každodenním životě. Cordyceps si jako preventivní, regenerační a posilující prostředek vybojoval dobrou pověst. Léčí a upevňuje zdraví člověka.

Cordyceps je získáván z mycelií (podhoubí) přírodního Cordycepsu. Hmota získaná po zkvašení se rozmělňuje na prášek a balí se do kapslí. Cordyceps je schopen regulovat imunitu, zvyšovat odolnost organismu proti infekčním nemocem, snižovat únavu, předcházet vzniku nádorových onemocnění. Tento produkt neobsahuje hormony a jiné povzbuzující látky. Je ideálním prostředkem pro lidi fyzicky slabé nebo naopak fyzicky hodně namáhané, osoby se sníženou imunitou, lehce se unavující, s velkou hmotností a pro jedince s nádorovými onemocněními.

Balení:

0,5 g x 100 kapslí

Dávkování:

Pro děti a kojící ženy vhodný pouze v akutní fázi onemocnění.

Děti 1x denně 1 kapsli po dobu 7–21 dnů.

Dospělí první týden 2 x 1 kapsli a postupně je možno zvýšit na 4 kapsle denně.

Postupně pak snižovat na 1 kapsli za den. Vždy zapít sklenicí vody.

Délka užívání 7–28 dnů.

Nejlepší doba k užití 21. až 23. hodina.

Zde můžete vidět ceny Cordyceps Tiens.

Zdroj: Tibetská houba cordyceps

Reishi Gano čaj

Reishi zelený čaj s ganodermou obsahuje polyfenol, ale neobsahuje konzervanty, syntetická barviva ani ochucovadla. Osvěží vaši mysl i tělo. Velmi vhodný je, pokud máte rádi tučná jídla. Zelený čaj totiž zrychluje metabolismus, působí jako spalovač tuků, dodá energii. Obsahuje vitamíny B1, B3, B6, C, vápník, sodík, železo, draslík, fosfor.

Obsah: 20 sáčků x 2g

Složení: Camellia sinensis (čajovník čínský) 98 %, extrakt z Ganodermy 2 %

Návod na přípravu: Vložte do konvice jeden sáček Reishi Gano čaje a zalejte horkou vodou, z jednoho sáčku připravíte až 1,5 litru kvalitního a velmi chutného čaje.

Zdroj: Reishi

Zelený čaj

Nápoj zvaný zelený čaj je ten správný pravý čaj, který při svém zpracování prošel jen minimální oxidací. Zelený čaj nemá lístky černé, ale zašle zelené. Léčivé účinky se projevují při pití zeleného čaje nebo při užívání doplňků ze zeleného čaje, také známé jako Camellia sinensis. Zelený čaj pomáhá chránit proti oxidačnímu stresu u čoček, u kterých již započal šedý zákal nebo je v anamnéze. Zelený čaj má také silné antioxidační vlastnosti. Univerzita Maryland Medical Center doporučuje užívat standardizovaný extrakt ze zeleného čaje (EGCG) v množství 250 až 500 mg denně, nebo pití zeleného čaje dvakrát až čtyřikrát denně. Pozor, extrakt ze zeleného čaje (EGCG) může mít nepříznivý vliv na plod v těhotenství.

Zdroj: Bylinky proti šedému zákalu

Obvyklé složení produktů s hadím sérem

Voda, propandiol, glycerin, niacinamid, trehalóza, betain, pentylenglykol, extrakt z plodů caesalpinia spinosa / extrakt z plodů caesalpinia spinosa, extrakt z centella asiatica, dipeptid diaminobutyroyl benzylamid diacetát, fytol, ubichinon, askorbylte, tetraisopalmilofer, hyaluronát, tetraisopalmipalmial hyaluronová tripeptid-1, palmitoyl tetrapeptid-7, extrakt z klíčků helianthus annuus (slunečnice), lecitin, extrakt z listů kamélie sinensis, maltodextrin, extrakt ze syringa vulgaris (lila), extrakt ze semen glycin soja (sója), askorbyl palmitát, extrakt z listů kamélie tokoferol, extrakt z kořene glycyrrhiza glabra (lékořice), kyselina askorbová, extrakt z echinacea purpurea, xanthanová guma, isomalt, rostlinný olej, polysorbát 20, fenoxyethanol, kaprylylglykol, butylenglykol, ethylhexylglycerin, hexylenglykol, disodná sůl EDTA,hydroxid sodný, PEG-8, kyselina citrónová, kopolymer akrylát sodný/akrylové dusíky, přírodní vůně, exopolysacharidy pseudoalteromonas, modrá 1, žlutá 5.

Zdroj: Sérum s hadím jedem

Homeopatické Scabies soap

Používejte mýdlo nejméně 1–2krát denně, 7 až 10 dní.

Základní složky:

  • síra (8x HPUS)
  • levandulový olej: Levandulový olej byl po staletí používán k léčebným účelům i v kosmetice. Získává se z rostliny zvané Lavandula angustifolia. Primárními složkami levandulového oleje jsou linalool (51 %) a linalyl acetát (35 %). Levandulový olej je účinně využíván k léčbě ran a k boji proti infekci. Obsah linaloolu v levandulovém oleji má silné antiseptické vlastnosti, takže je ideální k ničení virů a bakterií.
  • palmový olej
  • kyselina stearová (z kokosového oleje)
  • slunečnicový olej

Další ingredience: deionizovaná voda, karbomer, extrakt Camellia sinensis (zelený čaj), Cocamidopropyl betain, Cucumis sativus (okurkový), extrakt z ovoce, kokosový octan disodný, ethylhexylglycerin, Laureth-13 karboxylát, parfum (vůně), PEG-150 distearát, PEG-80 Sorbitan-laurát, fenoxyethanol, polysorbát-20, chlorid sodný, laurethansulfát sodný, triethanolamin

Výše uvedené produkty pomohou jako podpůrná léčba při svrabu.

Zdroj: Léčba svrabu octem

Odolné druhy kamélií

Chandleri elegants

Mezi nejčastější druhy kamélií pěstovaných nejen u nás patří chandleri elegants, což je kamélie kvetoucí v pozdní zimě. Kvete bohatými růžovými květy s jádrem zlatých tyčinek uprostřed. Jejím původem je Čína, Japonsko a Korea. Vyžaduje kyselou či neutrální, dobře odvodněnou půdu a její růst je pomalý.

Alba plena

Dalším často pěstovaným druhem je oblíbená alba plena. Je jedním z nejstarších a nejlepších druhů odrůd kamélií. Má čistě bílé dvojité květy, kontrastující s lesklými tmavě zelenými listy. Kvete na konci zimy až na začátku jara, vyžaduje stín nebo polostín a její růst je středně rychlý. Po 20 až 25 letech je schopna narůst do výšky a šířky až 8 m.

Lady Campbell

Lady Campbell je kamélie, která snáší teploty až minus 15 °C, v dospělosti dosahuje výšky 3 m. Tato rostlina pochází z Číny, Korey a Japonska, kvete v březnu až dubnu a její květy jsou plné, karmínově červené.

Camellia sinensis

Camellia sinensis (čajovník čínský) je stálezelený keř nebo nižší stromek, dorůstající výšky 3–15 m, většinou se udržuje do výšky 1,2 m. Listy čajovníku jsou střídavé, řapíkové, vejčité až kopinaté, dlouhé 4–15 centimetrů, mají tmavozelenou barvu. Květy vyrůstají v chudých svazečcích v paždí listů o velikosti kolem 5 centimetrů, mají bílou nebo nažloutlou barvu. Plody čajovníku čínského jsou tobolky s třemi pouzdry. Pochází z jižní Číny a přilehlých oblastí od východní Indie po Vietnam. Čajovník vyžaduje teploty pohybující se mezi 12–32 °C. Rostlina vyžaduje kyselou, hrubší, dobře propustnou půdu, pomalejší růst má kladný vliv na kvalitu produkce. Čajovník bývá pěstován plantážním způsobem a sbírá se většinou ručně, následně je sušen a tříděn. Čajovník obsahuje alkaloid kofein, a proto odvar z něj má povzbuzující účinky.

Malá rada na závěr. Pokud chcete začít s pěstováním kamélií, začněte s nákupem levnějších druhů, aby vás případný neúspěch tolik nemrzel, a s postupující odvahou a zkušenostmi přecházejte k druhům dražším.

Zdroj: Nejlepší kamélie do zimní zahrady

Nežádoucí účinky

Objevily se i zprávy z Velké Británie o možné interakci mezi Warfarinem a brusinkami, takže pacientům, kteří se léčí Warfarinem, bylo doporučeno omezit nebo se vyhnout pití brusinkového džusu.

K dnešnímu dni již existují důkazy, že níže uvedené bylinné, vitamínové a minerální produkty mohou měnit hladinu Warfarinu v krevním řečišti nebo mohou přímo ovlivnit srážení krve samy o sobě:

  • chondroitin a glukosamin
  • koenzym Q10 – také známý jako ubichinon, ubidecarenone
  • ďáblův dráp (Harpagophytum procumbens)
  • Dong quai – také známý jako Danggui, čínská angelica (Angelica sinensis)
  • doplňky s rybím olejem, které obsahují kyselinu eikosapentaenovou (EPA) a dokosahexaenové kyseliny (DHA)
  • ginkgo biloba
  • ženšen (Panax ginseng)
  • zelený čaj (Camellia sinensis)
  • jírovec (Aesculus hippocastanum)
  • Lycium barbarum – také známý jako čínské bobule, Di Gu Pi, Goji Berry, Gou Qi Zi
  • papája extrakt (obsahující papain)
  • třezalka tečkovaná (Hypericum perforatum)
  • vitamín A
  • vitamín K
  • libavka (použitá na kůži) – také známá jako methylsalicylát

Další potraviny, které mohou mít vliv na hladinu Warfarinu:

  • avokádo
  • brusinková šťáva
  • len (lněné semínko)
  • česnek
  • zázvor
  • mango
  • cibule
  • papája
  • mořské řasy (sushi)
  • sójové bílkovinné produkty (včetně sójového mléka a tofu)

Podobně jako všechny léky, může mít i Warfarin nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého.

1 až 10 % pacientů se může v průběhu léčby přípravkem Warfarin setkat s krvácením. Slabé krvácení (z nosu nebo z dásní, nebo tvoření podlitin) jsou nejobvyklejšími formami krvácení. Méně častá je krev v moči, černá nebo krvavá stolice, silnější nebo delší menstruační krvácení, případně jiné krvácení. Objeví-li se neobvyklé krvácení, je třeba sdělit to lékaři nebo se poradit s lékařem.

Velmi vzácnými nežádoucími účinky jsou reakce z přecitlivělosti, projevující se obvykle kožní vyrážkou, reverzibilním zvýšením hladin jaterního enzymu, bolestí žlučníku, vznikem vaskulitidy, reverzibilní ztrátou vlasů, priapismem (obvykle na začátku léčby), syndromem purpurových prstů (načervenalé bolestivé kožní léze na prstech nohou a chodidlech).

Jestliže se vyskytne některý z těchto nebo jakékoliv jiné neobvyklé příznaky, kontaktujte lékaře.

Zdroj: Beru Warfarin, co při něm nesmím jíst?


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Ing. Romana Šebková


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP