Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

DÁMSKÉ OCHLUPENÍ

OBSAH

Druhy dámského ochlupení

Zde se můžete podívat na druhy dámského ochlupení.

Zdroj: Chlupaté dámské přirození je fetišem pro mnoho mužů

Diskuze

V diskuzi PARUKY PLZEŇ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cechurova zdenka.

nemohu najít adresy prodejen paruk v plzni

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav.

Prosím o sdělení adres v Plzni kde se prodávají dámské paruky. Díky. Jarka.

Zdroj: diskuze Paruky plzeň

Historický vývoj upravování ochlupení u žen

Upravování nebo úplné odstranění pubického ochlupení se stalo v mnoha kulturách běžné či zvykem. V islámských společenstvích je odstraňování pubického ochlupení náboženstvím podporovanou praktikou. Odstraňování pubického ochlupení se označuje jako depilace (pokud jsou odstraňovány pouze viditelné chloupky) či epilace (pokud je odstraněno ochlupení i s kořínky). Toto upravování a odstraňování však není pouze doménou žen, ale existuje i u mužů. Mezi důvody odstraňování pubického ochlupení patří hygiena, estetika, tradice, náboženství a sexuální praktiky.

Zdroj: Chlupaté dámské přirození je fetišem pro mnoho mužů

Poradna

V naší poradně s názvem OCHLUPENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel An.

Dobrý den,je to už více,než rok,co mě trápí-ochlupení po celém těle i na uších a hyperpigmentace.Byla jsem u obvodního lékaře ta mi vůbec neporadila,také u gynekologa,ten mi udělal pouze test na mužský a ženský hormon a u kožní,ta mi řekla,že ochlupení je v normě,že prej některé ženy to mají horší.Jsem z toho a z těchto lékařů opravdu zklamaná,věřím,že jsou lékaři co chcou pomoct,děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podle vaší zprávy soudím, že jste se snažila správně dohledat pomoc u oborově správných lékařů. Důležité bylo zjistit hladiny pohlavních hormonů. Ty máte v normě, takže váš problém je v genetické výbavě, kterou jste dostala do vínku při svém početí. Možnost změny genetického kódu za života teprve zkoumáme a v blízké době nebude tato technika ještě dostupná. Bohužel jiná léčba na tyto problémy zatím neexistuje a je třeba projevy maskovat epilací a depilací. S tím by vám měla pomoci zkušená kosmetička. Vyzkoušejte proto ještě tuto nemedicínskou pomoc v kosmetickém salonu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ochlupení

Proč máme pubické ochlupení

Pubické ochlupení je ochlupení rostoucí v oblasti genitálií, třísel a někdy i na horní části stehen (u dospělé ženy se pubické ochlupení vyskytuje na stydkém pahorku a velkých stydkých pyscích). Jedná se o druhotný pohlavní znak, který se začíná projevovat v období puberty. Na rozdíl od vlasů dorůstá pubické ochlupení pouze 3 až 8 centimetrů a má jinou strukturu. Růst pubického ochlupení je daný hormony a jeho intenzita se rozděluje do pěti stupňů podle tzv. Tannerovy stupnice, zavedené britským pediatrem Jamesem Tannerem. Pubické ochlupení má funkci ochranou, aby se do pochvy nedostaly nečistoty.

Zdroj: Chlupaté dámské přirození je fetišem pro mnoho mužů

Poradna

V naší poradně s názvem OCHLUPENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel An.

Z naší rodiny nemá takoví problém ba naopak.Myslíte,že by ještě mohl pomoct-test na kortizol?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kortizol s tímto nemá nic společného. Genetickou výbavu nemáme jen po rodičích. Některé genetické variace vznikají kombinací stávajících zdrojů a můžou se pak projevit takto anomálně, bez příbuzenské podobnosti. Cítím z vás, že jste z toho nešťastná a hledáte lék za každou cenu. Ale bohužel to v tomto případě medikamenty řešit nepůjde. Ale nezoufejte. Zkuste své ochlupení vnímat jako přednost, protože existuje mnoho mužů, kteří preferují přírodní ženy s ochlupením.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ochlupení

Holit, anebo neholit?

Od začátku dvacátého prvního století se stala nejčerstvějším módním rozmarem radikální genitální depilace, vyzývavý moderní trend, který nám paradoxně znovu přinesl populární styly úpravy pubického ochlupení, jež vládly v dobách starověkých civilizací. Kolem této zbavovací se mánie se vyrojila celá nová terminologie, přičemž každý salon krásy má svůj vlastní soubor názvů pro rozličné stupně nahoty pohlaví.

Naprostým kontrastem k redukci ochlupení v rozkroku je neobvyklý zvyk oblékání si merkinů. Merkin je pubická paruka vyrobená z lidských vlasů, nylonu nebo břišních chlupů divokého jaka. Je buď přichycena sotva znatelnou šňůrkou, nebo nalepena na skutečné pubické ochlupení.

Zdroj: Chlupaté dámské přirození je fetišem pro mnoho mužů

Jak správně oholit vagínu

Budete potřebovat: pár ostrých nůžek, nový holicí strojek, krém na holení, který bude vhodný pro váš typ pleti, měkký dětský olej, Aloe Vera a smetanu. Použití elektrického holicího strojku se nedoporučuje. Pokud nemůžete najít specializované krémy na holení, použijte nejmírnější a neparfemované tekuté mýdlo. Pro následnou péči použijte dětský olej, aby se zabránilo vzniku červených pupínků, a Aloe Vera krém pro uklidnění podrážděné kůže. Nepoužívejte pánskou vodu po holení. Také pinzeta a vlasový kondicionér mohou být ideálními pomůckami. Vlasový kondicionér změkčí ochlupení před holením, tedy pokud je zvláště hrubé. Pinzeta se používá pro odstranění zbylých chloupků.

Na dlouhé ochlupení použijte nejprve nůžky. Díky ostříhání ochlupení bude holení méně bolestivé a účinnější. Po oholení se ujistěte, že je stydká oblast měkká a hladká. Doporučuje se namáčení stydké oblasti v horké koupeli či sprše po dobu 3 minut. To Vám umožní dosažení hladšího oholení, stejně tak se zabrání vzniku pupínků a podráždění pokožky. Po oholení a namáčení osušte stydkou oblast. Počkejte několik minut, aby se Vaše kůže zotavila.

Používejte dámské holící krémy, ale měly by být specifické pro Váš typ pleti. Pokud nebudete mít dámské holicí krémy, může stačit nejmírnější a neparfémovaný pánský krém na holení. Zásadně nepoužívejte tuhé mýdlo. Holicí krém nechte několik minut účinkovat a pak můžete zahájit holení pomocí holicího strojku. Neměl by se používat jednorázový holicí strojek ani elektrický. Pokud je to možné, použijte holicí strojek, který má hydratační proužky. Tyto holicí strojky Vám pomohou zabránit škrábancům a pořezání.

Při holení byste měli napínat kůži ve stydké oblasti. Holení by se mělo provádět bez použití tlaku. Až budete oholeni, umyjte stydkou oblast ve velkém množství teplé vody. Konečná péče zahrnuje použití dětského oleje, který udržuje pokožku hladkou a bez pupínků. Doporučujeme použití Aloe Vera pro zklidnění pokožky. Nepoužívejte pánskou vodu po holení.

Zdroj: Chlupaté dámské přirození je fetišem pro mnoho mužů

Poradna

V naší poradně s názvem NADMĚRNÉ OCHLUPENÍ TVÁŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viki.

Dobrý den,
je mi 60 let, vždy jsem měla jemné chmýří na tváři. Čim jsem starší, tím více mi rostou kolem úst a na bradě, ale už to není chmýří, ale tvrdé vousy, je to velice deprimující.
Jak se zjistí jestli mi špatně pracují nadledvinky nebo vaječníky v mém věku. Zmínila jsem se praktickému lékaři, ten mi řekl běžte na gynekologii, tam vám to vysvětli, tak nevím. Na štítnou žlázu beru Letrox 50 - 1/2 tablety denně.
Myslíte že by mi pomohla antikoncepce (myslím na ochlupení, nebo krém Vaniqa a kdo mi to předepíše, myslím krém.)
Děkuji Radová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hirsutismus trápí ženy už od nepaměti. Často bývá geneticky zakódován v celé generační linii příbuzných a někdy jde zas o pobláznění hormonů. V článku uvedeném výše je popsáno jak a proč k růstu vousů u žen dochází. Přesnou příčinu může odhalit krevní rozbor. Pomohou vám na oddělení gynekologie, endokrinologie a na kožním. Na všech těchto místech můžete požádat o předpis na mast Vaniqa.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nadměrné ochlupení tváře

Fotografie dámského přirození

Zde se můžete podívat na fotografie dámského přirození.

Zdroj: Chlupaté dámské přirození je fetišem pro mnoho mužů

Diskuze

V diskuzi TESTOSTERONU PŘEBYTEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vojta.

Zajímal by mne názor lékaře či odborníka na to jak snížit množství testostronu u muže. Je mi 57, mám o 22 let mladší ženu a bohužel ona má mnohem menší potřebu sexu než já.
Chtěl bych bezpečně snížit svůj sexuální apetit , abych svoji ženu neobtěžoval a přitom milenku nechci, nemám zájem podvádět a svoji rodinu mám moc rád. Lék Cyproteron a další mají podle všeho mimořádně velké riziko negativních vedlejších účinků . Snad až k riziku nádorového onemocnění mozku. Existuje prosím způsob jak svoji chuť na sex výrazně snížit, či úplně eliminovat?
Děkuji moc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel David Anonym.

Dobrý den, sexuální touha a nadměrné ochlupení mi opravdu už kazí radost ze života. Vím, že existuje mnoho přírodních léků na zvýšení testosteronu. Existují i účinné přírodní léky na snížení testosteronu?
Popř. jak se jmenují?

Zdroj: diskuze Testosteronu přebytek

Kalhotky Andrie

Kvalitní dámské kalhotky značky Andrie zastupují dámské spodní prádlo z kolekce „PERFECT FIT“, které je na dotek velmi jemné, ale přitom dostatečně pružné a odolné. Barvy jsou sytější a oproti bavlněným materiálům neztrácí na intenzitě ani při opakovaném praní. Kalhotky jsou také výjimečné tím, že v pase a kolem nohou nejsou všité gumičky, díky čemuž prádlo nestahuje, ale přesto dokonale přiléhá k tělu a je tak velmi pohodlné.

Zde můžete vidět kalhotky Andrie.

Zde je cena kalhotek Andrie.

Zdroj: Oblíbené kalhotky

Diskuze

V diskuzi JAK ZAMEZIT RŮST CHLOUPKŮ L''-'--- se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Je mi 34 let.co mne na svém těle trápí Je ochlupeni musim si holit každý den nohy aby byli hladké jsem blondýnka takže chloupky js---ou světlé ale všude stehna lýtka třísla. Co mám dělat nejhorsi je pro mne léto a tak ho mám rada

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak zamezit růst chloupků l''-'---

Barefoot boty dámské

Pro ženu není snadné najít ty pravé dámské boty. Ale Barefoot obuv nabízí i jim unikátní konstrukci s ultratenkou podrážkou pro maximální komfort a zážitek z chůze jako naboso. Dámské boty v tomto stylu zaujmou ženy, které hledají jedinečný design a styl. Nabídka na trhu zaručuje široký výběr dámských bot pro každou příležitost, a to sportovní boty, letní sandály nebo vycházkové boty na každodenní nošení. Prakticky vše pro každé roční období a každou příležitost v závislosti na daném životním stylu.

Nutno podotknout, že barefoot boty se určitě nebudou líbit všem, ale v této obuvi se naučíte opět správně chodit.

Zde můžete vidět společenské barefoot boty.

Zde můžete vidět outdoorové barefoot boty.

Zde můžete vidět barefoot sandály.

Zdroj: Barefoot boty

Levné šátky a šály

Šátky, šátečky, šály, plédy a pašmíny jsou fantastické doplňky každé ženy. Dokážou zázraky, a nadto zahřejí vaše zmrzlá záda, krk či hlavu. Šátky levně můžete koupit zde.

Zdroj: Dámské šátky na hlavu po chemoterapii

Poradna

V naší poradně s názvem ALPICORT NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Vaše léčba je na měsíce, proto vydržte a buďte trpělivá. Ve své stravě zvyšte příjem bílkovin, to jsou stavební kameny nových vlasů.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana.

Dobrý den,v roce 2017 jsem přišla o všechny vlasy diagnoza alopecie totalis,vypadalo i všechno ochlupení včetně řas a obočí.Lékař předepsal alpicort f ,methionin,vit B a vit E.Vlasy rostou,zbytek taky, ale objevují se mi zase malé mapky ve vlasech.Lékař mi nedokázal říci proč?Je to standartní výměna vlasů jako u kojenců,nebo je zase něco spatně.Moc děkuji za odpověď a váš názor.Hanka
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Alpicort na vlasy

Jak si oholit pohlaví

Pokud se rozhodnete, že si chcete oholit stydké oblasti, zde je komplexní průvodce v 10 krocích.

  1. Nákup příslušných věcí. Budete potřebovat: pár ostrých nůžek, nový holicí strojek, krém na holení, který bude pro váš typ pleti, měkký dětský olej, Aloe Vera a smetanu. Použití elektrického holicího strojku se nedoporučuje. Pokud nemůžete najít specializované krémy na holení, použijte nejmírnější a neparfemované tekuté mýdlo. Pro následnou péči použijte dětský olej, aby se zabránilo vzniku červených pupínků a Aloe Vera krém pro uklidnění podrážděné kůže. Nepoužívejte pánskou vodu po holení. Také pinzeta a vlasový kondicionér mohou být ideálními pomůckami. Vlasový kondicionér změkčí ochlupení před holením, tedy pokud je zvláště hrubé. Pinzeta se používá pro odstranění zbylých chloupků.
  2. Použijte nůžky na dlouhé ochlupení. Díky ostříhání ochlupení bude holení méně bolestivé a účinnější.
  3. Po oholení se ujistěte, že je stydká oblast měkká a hladká. Doporučuje se namáčení stydké oblasti v horké koupeli či sprše po dobu 3 minut. To vám umožní dosažení hladšího oholení, stejně tak se zabrání vzniku pupínků a podráždění pokožky.
  4. Po oholení a namáčení osušte stydkou oblast. Počkejte několik minut, aby se vaše kůže zotavila.
  5. Používejte dámské holící krémy, ale měly by být specifické pro váš typ pleti. Pokud nebudete mít dámské holící krémy, tak stačí nejmírnější a neparfemovaný pánský krém na holení. Zásadně nepoužívejte tuhé mýdlo. Holící krém nechte několik minut účinkovat a pak můžete zahájit holení.
  6. Pomocí holicího strojku začněte holení. Neměl by se používat jednorázový holicí strojek nebo elektrický. Pokud je to možné, použijte holicí strojek, který má hydratační proužky. Tyto holicí strojky vám pomohou zabránit škrábancům a pořezání.
  7. Při holení byste měli napínat kůži ve stydké oblasti. Holení by mělo být bez použití tlaku.
  8. Pohyb při holení by měl být pomalý a holení by mělo být vedeno směrem vzhůru. Lidi, kteří jsou náchylní k zarůstání chloupků a pálení, je doporučeno holení ve směru růstu chloupků.
  9. Až budete oholeni, tak umyjte stydkou oblast ve velkém množství teplé vody.
  10. Konečná péče zahrnuje použití dětského oleje, který udržuje pokožku hladkou a bez pupínků. Použití Aloe Vera pro zklidnění pokožky. Nepoužívejte pánskou vodu po holení.

Zdroj: Holení pohlaví

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE ZBAVIT TUKOVE BOULE U PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta.

Našla jsem u mého pejska bulku na břichu. Zatím se hárá, tak čekám k dr., až přestane. Často ji hladím, před měsíce jsem ji stříhala a žádné, ani malé bulky jsem si nevšimla, až teď, když je velikosti menší, než koruny, tvar víc plochý, než tvar hrášku.. Obsah se dá podebrat, nebrání prstům se přes kůži vzájemně dotknout. Necítím bod bulkou žádné spojní s tělem. Ochlupení ani barva není změněna.Dá se poznat z mého popisu o jaký původ bulky jde? Díky za zodpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

I pejsci mohou mít lipomy. Zároveň ale mohou mít i podkožní nádory, které mohou být zhoubné. Lipom je psovi neškodný, může ale vyrůst natolik, že začne překážet. Zhoubné podkožní nádory jsou mnohem nebezpečnější a je třeba je odhalit včas. Proto nechte raději pejska vyšetřit veterinářem, ať máte klid.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak se zbavit tukove boule u psa

Testosteron u žen

U žen se testosteron vyšetřuje při nepravidelném menstruačním cyklu, nebo pokud žena nemenstruuje vůbec, dále má-li problém otěhotnět, nebo pokud se u ní objeví nápadné maskulinní znaky, jako je ochlupení na obličeji či na těle, plešatění a hluboký hlas. Hladina testosteronu může stoupat u tumorů vaječníků nebo nadledvin, nebo i za jiných okolností, jako je např. syndrom polycystických ovarií. Příliš mnoho testosteronu v ženském systému může způsobovat akné, nadměrné ochlupení a neplodnost.

Zdroj: Jak snížit hladinu testosteronu u žen

Dámské kalhotky Superman

Kalhotky Superman jsou vyrobeny z kvalitního materiálu v kombinaci bavlny a polyesteru. Kalhotky jsou bezešvé a jsou dostupné v několika barvách. Tyto kalhotky jsou vyhledávány především velmi mladými slečnami, čímž se stávají vhodným námětem na velmi originální dárek.

Zde můžete vidět kalhotky Superman.

Zde je cena kalhotek Superman.

Zdroj: Oblíbené kalhotky

Kalhotky Calvin Klein

Kalhotky Calvin Klein jsou dámské luxusní kalhotky. Kalhotky jsou vyrobeny z velice příjemného materiálu, díky němuž nejsou vůbec cítit na těle. V horní části kalhotek je jemný překlad látky, díky kterému prádlo krásně drží na těle a přitom „neřeže“. V boční části kalhotek je tištěný nápis Calvin Klein.

Zde můžete vidět kalhotky Calvin Klein.

Zde je cena kalhotek Calvin Klein.

Zdroj: Oblíbené kalhotky

Historie holení dámského pohlaví

Pokud se přeneseme do historie, zastavme se již v pravěku, ženy prý v této době k odstranění nepříjemného ochlupení používali depilační krémy. Nejčastěji se používal arzen, který vedl k celkovému odstranění ochlupení na intimních místech. Později, konkrétně ve starém Egyptě, vznikly první břitvy. Ve starém Egyptě oholené intimní partie znamenali krásu, jemnost. Nejčastěji se jako depilační krém používal med s olejem. Tento styl odstraňování ochlupení byl posléze přenesen i do jiných zemí, v té době rozvinutých, jako bylo Řecko, Řím. Holení těchto partií se provádělo kvůli čistotě, zároveň se jednalo o známku lepšího postavení ve společnosti.

V období, kdy vládla francouzská móda, měly ženy zakázáno holení intimních partií. Dalo by se říci, že holení intimních partií je hitem nebo fenoménem dnešní doby, tedy dvacátého a jednadvacátého století. V dnešní době si již ženy na intimních partiích vytvářejí různé tvary, aby tak zaujaly svůj mužský protějšek.

Zdroj: Holení dámského přirození

Holení pohlaví je osobní volba

Mohou vznikat zdravotní následky spojené s jakýmkoliv typem depilace. Jedná se o holení, voskování, ořezávání, vytrhávání pomocí pinzety, řezání nebo laserové ošetření. Stydká oblast je velmi citlivá na tyto techniky odstranění ochlupení.

Zdroj: Holení pohlaví

Filcky neboli muňky

Muňka připomíná svým tvarem klíště, má malou hlavu, ploché čtvercové tělo a silné nohy s drápy, kterými se drží na chlupech. Sameček měří 1 mm, samička asi 1,5 mm. Samičky za dobu svého života, což je přibližně 3 týdny, nakladou 20–30 vajíček, ze kterých se za 7 dní vylíhnou larvy. Ty jsou za 15 až 17 dní schopné rozmnožování. Živí se sáním krve. Původcem filcek je veš muňka (Phthirus pubis). Přenos se děje především tělesným kontaktem, a to převážně při pohlavním styku, výjimečně nepřímo, tedy lůžkovinami, ručníky a podobně.

Jak se filcky projevují:

  • lokálním svěděním;
  • hnidami, tedy vajíčky ulpívajícími na chlupech;
  • exkoriací – poškrábáním;
  • šedomodrými drobnými kožními změnami v místech kousnutí;
  • ekzematizací – zanícením.

Nejčastěji se muňky vyskytují v pubickém ochlupení, méně často v análním (kolem řitního otvoru) a axilárním (v podpaží) ochlupení, kštici, obočí, řasách, vousech, v ochlupení na hrudníku. Muňka je vidět pouhým okem, vypadá jako tmavě hnědá až žlutohnědá tečka přichycená ke chlupu. Muňky způsobují svědění, které však nemusí být velké a postižení lidé mu nemusí věnovat pozornost. Při zpozorování příznaků je třeba ihned navštívit lékaře.

Zdroj: Vši filcky


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP