Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

DÁVENÍ U ZUBAŘE

OBSAH

Dávivý reflex u zubaře

Pokud jdete k zubaři na vyšetření a trpíte dávivým reflexem, je dobré nejprve se domluvit se zubařem a ujistit se, že když mu dáte pokyn například rukou, tak s nepříjemným dotykem přestane. To vám dodá pocit větší důvěry a klidu, se kterým pro vás výkon nebude představovat takovou zátěž. Při problémech zatněte pěst levé ruky. Tento oblíbený zubařský trik vám pomůže zbavit se pocitu na dávení i v takových situacích, jako je zubní ošetření nebo výtěr z krku. Není to žádná novinka, ale mnozí o ní ještě nikdy neslyšeli. Sevřete levou ruku v pěst (palcem dovnitř) a silou sevřete. To je vše. Překvapivě to má účinek jen na levé ruce. Lze to vyzkoušet například s pomocí zubního kartáčku.

Zdroj: Dávivý reflex

Diskuze

V diskuzi STAFYLOKOK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Stafylokoka jsem měla v krku asi 7let. Neustálé bolesti, kašel, dávení ve dne i v noci, užívání ATB. Dle lékařů jsem se s ním měla naučit žít, protože je nevyléčitelný. Pak jsem si jednou objednala přírodní produkty na opakovaný zánět dutin a zbavila se i stafylokoka. Dnes je to již 6tý rok a já mám klid. Produkty si občas objednám preventivně a jsem zdravá.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Iva.

Dobrý den, mohla byste mi prosím napsat jaký přírodní produkt vám pomohl? Mám syna, který má stejný problém. Děkuji

Zdroj: diskuze Stafylokok

Rady na potlačení dávivého reflexu

Při postupném nácviku dotyků měkkého patra lze minimalizovat dávivý reflex nebo se jej dokonce úplně zbavit. Této technice se také říká desenzibilace. Vyžaduje to však úsilí a trpělivost. Nejlepší čas na trénink dotyků měkkého patra je večer, když si čistíte zuby.

Nejdříve zjistěte, kde vám na jazyku začíná dávivý reflex. Vezměte si zubní kartáček a postupným zasouváním štětinami kartáčku po jazyku do úst zjistěte, na kterém místě vám začíná pocit na dávení.

Na tomto místě pak začněte kartáčkem čistit jazyk – vydržte to alespoň 10 sekund, i když je vám to nepříjemné.

Opakujte tento postup na stejném místě jazyka i následující dny při čistění zubů – po několika opakováních si určitě všimnete, že najednou toto místo můžete čistit už bez pocitu na dávení.

Dále opakujte stejný postup s tím, že se po malých vzdálenostech posouváte s kartáčkem hlouběji do úst.

Postupujte postupně s kartáčováním jazyka hlouběji do úst, až se dotknete měkkého patra vzadu ve svých ústech – v tomto okamžiku pro vás návštěva zubaře nebo výtěr krku nepředstavuje žádný problém!

Celý proces by neměl trvat déle než jeden měsíc.

Nezapomeňte nácvik čas od času zopakovat, protože by se váš silný dávivý reflex mohl vrátit.

Zdroj: Dávivý reflex

Poradna

V naší poradně s názvem ZUBNÍ PROTÉZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Hanzálková.

Dobrý den, mám dotaz na mou zubní náhradu spodních zubů, která mi vůbec nedrží. Když ji nalepím coregou až po 20 minutách začnu jíst nebo jen mluvit a už je povolená a celá se hýbe.Nemám ani jeden svůj zub.ráda bych věděla jestli se s tím dá něco dělat. Moc děkuji za odpověd´. Hanzálková.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Určitě se s tím dá něco dělat. Pro začátek zkuste změnit zubaře. Vyberte si zubaře ve větším městě, objednejte se a uvidíte, že se najde řešení, aby vám zuby dobře seděly.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cena za zubni nahrady

Domácí bělení zubů s dohledem stomatologa

Cena za domácí bělení zubů činí 3 644 Kč za jednu čelist.

Co za tu cenu od zubaře dostaneme?

  • Kompletní běloskvoucí vyčištění chrupu od kamene a pigmentací.
  • Otisky chrupu na nosiče bělení.
  • Laboratorně přesně zhotovené nosiče pro bělící gel.
  • Speciální účinný bělící gel na žluté zuby ve stříkačkách.
  • Nácvik aplikace bělícího gelu na zuby a poučení o zacházení s ním.
  • Kontrolní návštěvy u zubaře v průběhu bělení.
  • Po ukončení bělení bude poskytnuto ošetření fluoridovým preparátem pro posílení vybělené skloviny.


Zdroj: Kolik co dnes stojí u zubaře?

Poradna

V naší poradně s názvem KOLIK CO DNES STOJÍ U ZUBAŘE? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivan.

dobryyden potreboval bych spodek a vrch zakotvit boli ta oprace neb o uspavate dekuji sakozi

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dnes u zubaře nic bolet nemusí. Když si trochu připlatíte, tak vám zubní lékař nejdříve umrtví místa vpichu injekce s anestezií, která pak znecitliví zbytek ošetřovaného prostoru. Potom neucítíte žádnou bolest. Po zákroku dostanete předpis na silné léky proti bolesti, které užíváte až do zhojení. U zubaře opravdu dnes nic bolet nemusí. Jen otevřete ústa a myslete na něco krásného.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kolik stojí zubní proteza

Komplexní vyšetření dutiny ústní

Tato komplexní prohlídka u zubaře je pro pojištěnce zdravotních pojišťoven zdarma, plně ji hradí pojišťovna. Pro ostatní nepojištěné pacienty je její cena 750 Kč.

Co za tuto cenu od zubaře dostaneme?

Celkové komplexní vyšetření dutiny ústní je zaměřeno zejména na:

  • kvalitu prováděné ústní hygieny,
  • diagnostiku postižení tvrdých zubních tkání (diagnostikují se kazy zubů, vrozené či získané defekty skloviny či dentinu),
  • diagnostiku onemocnění parodontózou,
  • diagnostiku onemocnění sliznic dutiny ústní,
  • analýzu skusových poměrů, případně diagnostiku přítomných ortodontických vad.


Zdroj: Kolik co dnes stojí u zubaře?

Diskuze

V diskuzi CO DNES DOSTANEME U ZUBAŘE ZDARMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk.

Seznam výkonů zdá se bát velmi bohatý, nicméně odbornému textu nerozumím a tak stejně nevím, na co mám nárok zdarma. Kontrola výkonů zubaře není z mé strany tudíž možná.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co dnes dostaneme u zubaře zdarma

Je monstera jedovatá?

Celá rostlina je jedovatá s výjimkou zralého plodu (viz výše). Je to způsobeno nerozpustnými krystaly šťavelanu vápenatého, které ve svých pletivech monstera a další druhy čeledi aronovitých, obsahují. Krystaly mají tvar jehliček, jež pak následně po pozření jakékoli části rostliny nebo nezralého plodu dráždí sliznice dutiny ústní a trávicího traktu. Objevuje se svědění a pálení jazyka, potíže s polykáním, může dojít i k dávení a dušení. Proto pozor na tuto rostlinu, pokud máte doma malé děti.

Zdroj: Monstera

Poradna

V naší poradně s názvem NARKOZA U ZUBAŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobrý den,

syn má 23 let. V 15 letech byl naposledy ošetřen u zubního lékaře, kdy mu zubař omylem ošetřil zdravou stoličku a on si vytrpěl dost bolesti a vzal spoustu Ibalginu , než se ten bolavý zoubek vyléčil. Od té doby u zubaře nebyl. Má panickou hrůzu ze zubaře. Zuby ho bolívají víckrát do roku, bere nějaké léky, bylinky ...Mám strach o jeho chrup. Je možné jeho vyšetření pod citlivou narkózou a následná léčba? Jsou tyhle zákroky hrazeny pojišťovnou? Syn je registrován u RBP-213. Chtěla bych mu pomoct, jeho strach je obrovský.

Prosím, poraďte. Děkuji moc.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Ve třiadvaceti letech je již plně odpovědný za své chování a nijak ho nelze nutit k prohlídce u zubního lékaře. Existují určité techniky, které zubař může použít pro zklidnění pacienta, jako je rajský plyn nebo sedativa. Ale není možné aplikovat celkovou anestezii, aby se omezil jeho odpor k zubnímu lékaři. Můžete se synem o tom diskutovat a přirozeně ho přimět k ošetření zubů. Když se Vám to nepovede, tak to za Vás dříve nebo později udělá nesnesitelná bolest, která ho donutí jít k lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Narkoza u zubaře

Digitální intraorální rentgenový snímek (radioviziografie)

Tento rentgen je pro pojištěnce zdravotní pojišťovny zdarma, plně ho hradí pojišťovna. Pro ostatní nepojištěné pacienty je jeho cena 150 Kč za jeden rentgenový snímek.

Co za tuto cenu od zubaře dostaneme?

  • zhotovení intraorálního (vnitřek dutiny ústní) rentgenového snímku s využitím radioviziografie, což znamená, že snímek bude v digitální podobě.
  • analýza a diagnostika snímku lékařem.


Zdroj: Kolik co dnes stojí u zubaře?

Diskuze

V diskuzi ZUBNÍ NÁHRADY CENÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav Chrpa.

Mám snímatelnou zubní náhradu na horní čelisti - nahraženy byly původně 3 zuby s přilepením pastou na patro v roce 2016 - zaplatil jsem 1500 Kč. Následně byla letos vytržena stolička se zadrženým kořenem, který musel být odstraněn chirurgickým zákrokem na zubní klinice FN v Praze - otvor do dutin. Do stávající náhrady přidána stolička za úhradu. Po rozpadu korunky na 4 vytrženy další 2 zuby a nyní mám za úpravu stávající náhrady podle zubní lékařky zaplatit 450 Kč. Jsem pojištěnec VZP. Mám nějaký nárok na úhradu pojišťovnou? Jsem důchodce a je mi 83 let.
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marta Kalabkova.

Je to dnes úplná hrůza,jednak najít zubaře a potom šikovného a který nehledí jen na peníze. Za 1 plombu a 30 minut práce inkasovat 2.500 Kč je nehoraznost. Potom se není čemu divit, že zubaři pracují pouze 3 dny v týdnu.
Můžeme za to poděkovat p. Smuclerovi. Pokud nesypete stále peníze,jste pro ně Nicka. Velkej hnus!!!

Zdroj: diskuze Zubní náhrady ceník

Jak přestat kouřit?

Chcete-li přestat se závislostí na tabákových výrobcích, zeptejte se svého lékaře nebo zubaře, který vám doporučí určité léky jako náhražku nikotinu (nikotinové žvýkačky a náplasti). Některé z těchto produktů je možné zakoupit volně v obchodech, jiné vyžadují lékařský předpis. Podpůrné skupiny zaměřené na odvykání používají často farmakoterapii. Tyto programy nabízejí nemocnice. Zeptejte se svého lékaře nebo zubaře i na tyto programy.

Jinými způsoby léčby, které vám mohou pomoct zbavit se tohoto návyku, jsou různé bylinky, hypnóza či akupunktura.

Zdroj: Kouření a orální zdraví

Diskuze

V diskuzi DROLENÍ ZUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jakub Turek.

Dobrý den, mám silné bolesti stoliček, které se mi drolí. Nedávno jsem byl u zubaře se zdrolením zubem.
Po té jsem se koukl na zuby, a nic víc rozdroleného nebylo, včera dne 9.8. Asi pod 2 týdnů, jsem.se koukl, s mám rozdrolenou spodní na levo vzadu stoličku
Nevím co mám dál dělat, trpím na zuby.
A hlavně jde o to že mi je 17,a brzo přijdu o všechny zuby jak vidím.. a toho se nejvíc bojím.
Zubaře sehnat nemohu, prostě nic..
Prosím o radu..:((

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Klára.

Syn měl velké problémy se zuby. Od malička se mu drolila sklovina. Mimo jiné měl během roka dvě zlomeniny. Na doporučení lékaře jsme nasadili tento přípravek www.biomineraly.cz/v… a kromě toho používáme také zubní gel GC MI Paste Plus a musím říct, že druhé zuby už má teď krásné, tak snad máme vyhráno.

Zdroj: diskuze Drolení zubů

Co znamená dávivý reflex

Jedním z nejvíce nepříjemných pocitů, který můžete zažít, je nedobrovolné dávení. Pokud máte citlivý dávivý reflex, můžete mít potíže s polykáním pilulek nebo návštěvou u zubaře. Dávivý reflex je přirozený obranný systém vašeho těla proti vdechnutí cizích předmětů. Naštěstí existují způsoby, jak zmírnit dávivý reflex pomocí některých technik, například se radí zvednutí obou nohou. Pokud sedíte nebo ležíte, zvednutí obou nohou způsobí stažení břišních svalů a pomůže oddálit pocity na zvracení. Důležité je také psychické zklidnění. Dávivý reflex se totiž spouští kombinací psychologie a fyziologie. Pro některé lidi hraje psychologický aspekt větší roli. Možná, že jste měli v minulosti traumatizující zážitek u lékaře nebo máte jen strach ze ztráty sebekontroly. Je proto dobré s lékařem či zubařem komunikovat a ujistit se, že když mu dáte pokyn například rukou, tak s nepříjemným dotykem přestane. To vám dodá pocit větší důvěry a klidu, se kterým pro vás výkon nebude představovat takovou zátěž. Z dlouhodobého hlediska můžete k celkovému zklidnění výrazně přispět cvičení jógy. Mezi další rady patří sůl na jazyk. Trik se solí lze provádět dvěma způsoby. Buďto si dejte jen špetku soli na špičku jazyka, nebo rozmíchejte lžičku soli do sklenice s vodou, zamíchejte a vypláchněte si ústa. Nezapomeňte vodu se solí vyplivnout. Nepolykejte ji! Sůl na jazyku svojí silnou chutí přebije pocit na zvracení. Jinou možností je poslouchání hudby. Poslech hudby zaměří vaši mysl v dané chvíli na něco jiného, a tak se nebudete tolik soustředit na to, co vás nutí zvracet. Někteří lidé uvádějí, že mají citlivější dávivý reflex brzy po ránu, pokud je to možné, naplánujte si problémovou aktivitu na pozdní odpoledne nebo večer. Na dávivý reflex má vliv dýchání nosem, jestli je to v danou chvíli možné, dýchejte tedy raději nosem než ústy.

Zdroj: Dávivý reflex

Poradna

V naší poradně s názvem BOLÁK/VRED V USTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ann.

Dobrý den,
Již delší dobu mě trápí na pravé straně jazyků bolestiva boule..je trochu bílé zbarevna a občas mám bílý povlak na jazyku.. neřešila jsem to, ale poslední dobou se do toho občas kousnu..je mi 21 let, tak jsem nepředpokládala nic vážného.. Nevíte co by to mohlo být? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Stavte se u zubaře, ten vám řekne přesnou příčinu vašeho problému a doporučí vhodnou léčbu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolák/vred v ustech

Potravinová alergie a potravinová intolerance

Potravinová alergie a potravinová intolerance jsou dva různé termíny, které se někdy zaměňují, a někteří alergii a intoleranci na potraviny považují za synonyma. Vše je podpořeno i tím, že alergická i intolerantní reakce na určitou potravinu mohou mít u pacientů stejné nebo velmi podobné symptomy a reakce organismu. Klasickým příkladem potravinové alergie a intolerance je alergie na bílkovinu kravského mléka a intolerance laktózy.

Potravinová alergie

Potravinové alergie patří do stejné kategorie jako například alergie na pyly. Pozření alergizující stravy způsobí aktivaci imunitního systému organismu. Imunitní systém alergika začne proti potravině, respektive proti určité složce potraviny, vyrábět protilátky. Jde o obrannou reakci, kdy tělo produkuje histamin a další chemické látky, které spouštějí alergické symptomy. Tyto příznaky se většinou objevují okamžitě nebo do jedné hodiny po požití potraviny, na kterou má tělo negativní reakci. Nejčastější alergické reakce na potraviny se projevují na kůži (vyrážky, pupínky), otokem jazyka nebo jícnu, také se mohou objevit respirační problémy včetně astmatu, dávení a zvracení, průjmy, bolesti v oblasti břišní dutiny a křeče. Bouřlivé reakce se mohou projevit poklesem krevního tlaku, ztrátou vědomí a v nejhorším případě i smrtí.

Intolerance na potraviny

Potravinová intolerance, na rozdíl od potravinové alergie, nezahrnuje imunitní reakci. Potravinová intolerance je způsobena nedostatkem nebo absencí látky nebo látek, které se v organismu podílejí na zpracování stravy. V případě pozření intolerantní složky potravin není tělo schopno zpracovat danou potravinovou složku a dostavuje se netypická reakce organismu (zvracení, dávení, průjmy, kožní projevy, plynatost, bolesti břicha, křeče). Látkou, která tělu chybí nebo které má tělo nedostatek, většinou bývá enzym (nebo více enzymů) štěpící intolerantní složky. Nejběžnějším typem intolerance na potraviny je právě intolerance laktózy (intolerance na mléčný cukr) způsobená nedostatkem laktázy (enzym štěpící mléčný cukr).

Zdroj: Potravinová alergie

Diskuze

V diskuzi RECEPT NA NÁPOJ Z ALOE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Babička.

Dobrý den,mám prosbu,potřebovala bych recept na domácí výrobu nápoje z Aloe.Mám metabolický syndrom,to znamená vyský tlak,cukrovku a cholesterol.Slyšela jsem že nápoj z Aloe je úžasný.Děkuji za recept.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce krasojizda.

Dobrý den, domácí výroba nápoju z aloe se obecně nedoporučuje, protože aloe obsahuje také látky, které ve vyšším množství způsobují průjmy, připadně dávení. Těchto látek je aloe prodávaná v obchodech již zbavena. Druhým a důležitějším důvodem je skutečnost, že aloe ztrácí účinné látky již několik hodin po sklizni. Nejdůležitější z nich jsou polysacharidy, které určují biologickou aktivitu aloe vera - jinými slovy její kvalitu. Zachování těchto látek při domácí výrobě je zcela nemožné. Zpracováním doma v hrnci by jste sice měla šťávu z aloe, ale zbavenou všech účinných látek, které jsou organismu prospěšné. Jedním z dalších důvodů je náročnost pěstování aloe, která potřebuje hodně slunce a tepla, jedině tak je schopna nabídnout požadovanou kvalitu. To bohužel v našich podmínkách není možné. Pokud tedy chcete pro sebe udělat něco dobrého, doporučuji zajít do lékárny a pořídit si některý z již hotových výrobků, např. Activ aloe od značky Barnys je nepochybně tím nejlepším, co trh nabízí. Jako jediný výrobek garantuje více než 10% účinných látek ve svém obsahu. Ve srovnání s jinými výrobci, kteří uvádějí max. 5% nebo dokonce neuvádějí nic. Active Aloe je garantovaná kvalita s nejvyšší biologickou aktivitou, více informací o této aloe najdete na www.activaloe.cz. To samé se týká i pro aloe mast výroba doma. Účinnou mast z aloe vera si sami svépomocí prostě doma nevyrobíte.
Hezký den, Jana

Zdroj: diskuze Recept na nápoj z aloe

Co vytahuje hnis ze zubu

V případě jakýchkoliv problémů se zuby je nejrychlejší a nejúčinnější pomocí kontrola u zubaře. Návštěvu neodkládejte, infekce v ústní dutině není žádná zanedbatelná věc a může se rozšířit mrknutím oka, proto je vždy lepší, aby se na ni podíval odborník. Pokud nechcete mít brzy zubní protézu, pravidelné kontroly u zubaře a péči o zuby nic nenahradí.

Na záněty v ústní dutině je nejlepším lékem kloktadlo vyrobené z odvaru ze šalvěje nebo řepíku a do něj přidané šťávy z netřesku. Používá se vychlazené a kloktá několikrát denně, dokud potíže neustanou. Dobrou službu při zánětech v ústní dutině vám prokáže i heřmánek. Kloktadlo vyrobíte tak, že 50 g heřmánkových květů povaříte přibližně 15 minut v 1 litru vody. Poté jen scedíte a vychladíte. Používejte na kloktání několikrát denně.

Zdroj: Co pomáhá na otok tváře od zubů

Diskuze

V diskuzi JAKÁ JE CENA VYTRŽEINÍ ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav JURÁŇ.

Jaká je cena odstranění /vytržení/ 1.zubu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeňka Šimonová.

VZP platí lékaři za vytržení zubu 350 Kč, anestezie je pohybuje mezi 100-12 0Kč.

Zdroj: diskuze Jaká je cena vytržeiní zubu

Další nežádoucí účinky

Kontaktní dermatitida: Vavřín obsahuje eugenol, který může vyvolat dermatitidu na kůži a podráždění sliznice. Vavřínová dermatitida je také známá jako klobouková dermatitida, protože ve Španělsku byl vavřínový olej používán při výrobě klobouků až do roku 1962.

Zvracení: Bobkové listy ve vysokých dávkách jsou emetické (způsobující zvracení nebo dávení).

Pálení žáhy: Velké množství vavřínu může vyvolat pálení žáhy. Tyto účinky jsou způsobeny jeho stimulačními vlastnostmi na zažívací systém a žaludeční sliznici.

Astma: Listy vavřínu obsahují éterický olej, a tak mohou vyvolat astmatickou reakci.

Alergie: Vavřín může vyvolat i alergické reakce v podobě vyrážky, svědění, otoku obličeje, jazyka a krku. Také se mohou objevit závratě.

Kožní skvrny: Vavřínový olej je fototoxický, to znamená, že reaguje se sluncem. Jeho použití tedy může následně způsobit výskyt skvrn na kůži.

Esenciální olej z vavřínu by neměl být podáván dětem mladším 12 let, těhotným ženám nebo matkám v období laktace.

Zdroj: Bobkový list a jeho nežádoucí účinky

Jedovatost pro člověka

Protože zamioculcas patří do čeledi áronovité, řadí se tato rostlina mezi jedovaté druhy. Pokud pěstujete zamioculcas v domácím prostředí, učiňte veškerá opatření, aby se k němu nedostalo ani vaše dítě, ani váš zvířecí mazlíček.

K otravě člověka (dítěte) postačí menší množství, které sní.

Některé druhy této čeledi totiž obsahují ve svých pletivech nerozpustné krystaly šťavelanu vápenatého, který při pozření mechanicky dráždí sliznice dutiny ústní a trávicího traktu. Výsledkem je pak svědění, zánět, otok rtů, jazyka, patra i hltanu, což následně vede ke ztíženému polykání a potížím při dýchání, v nejhorším případě by mohlo dojít až k udušení. Může se objevit také dávení, zvracení, průjem a hemoragická gastroenteritida, tedy zánět žaludku a střev. Některé druhy navíc obsahují i proteolytické enzymy, které zhoršují účinek oxalátových krystalů, anebo rozpustné šťavelany a kyselinu šťavelovou, které způsobují tetanii a mohou být příčinou selhání ledvin.

Pokud zjistíte, že dítě nebo dospělý jedinec požil rostlinu, bezprostředně vyvolejte zvracení. Každopádně je důležitá lékařská pomoc.

Zdroj: Je rostlina zamioculcas jedovatá

Metalokeramická a celokeramická korunka

Cena za korunku z jedné strany bílou keramickou a z vnitřní strany kovovou (metalokeramická korunka) činí 6 411 Kč. Cena za celokeramickou korunku, která je celá bílá, činí 8 367 Kč. Výsledkem bude celokeramická korunka s počítačem frézovanou konstrukcí.

Co za tuto cenu od zubaře dostaneme?

  • Broušení zubu, při kterém se používá schůdková preparace zaručující maximální šetrnost protetické práce vůči okolním tkáním, zejména dásni a závěsnému aparátu zubu.
  • Otisky pomocí A-silikonových materiálů jednorázovou metodou, které prokazují největší přesnost při reprodukci situace v ústech
  • Kompletní práce a materiál laboratoře, kde jsou použity vysoce odolné a estetické keramické hmoty nejnovější generace.
  • Výběr barvy laborantem přímo v ústech pacienta pro dosažení lepšího estetického efektu, než při výběru barev podle standardizovaného vzorníku.
  • Nacementování korunky v ústech.
  • Nácvik zubní hygieny a zacházení s korunkou.
  • Výsledkem je vysoce estetická korunka zhotovená s přesností v řádu mikrometrů.


Zdroj: Kolik co dnes stojí u zubaře?

Metalokeramická korunka zhotovená na implantát

Cena konstrukcí metalokeramických korunek na implantáty je kalkulována často na míru, podle typu použitého implantátu, ale obvykle stojí kolem 8 500 Kč.

Co za tuto cenu od zubaře dostaneme?

  • Otisky pomocí A-silikonových materiálů jednorázovou metodou, které prokazují největší přesnost při reprodukci situace v ústech.
  • Krytí implantátu takzvaným vhojovacím válečkem do doby než je nacementována korunka do ůst. Vhojovací váleček tvaruje okolní dáseň. Jeho použití umožní obnovit mezizubní papily, což jsou trojúhelníkovité výběžky dásně mezi vlastními zuby, i okolo implantátu a zajistí tak dokonalý estetický dojem.
  • Kompletní práce a materiál laboratoře, kde se použijí jen vysoce odolné a estetické keramické hmoty nejnovější generace.
  • Výběr barvy laborantem přímo v ústech pacienta pro dosažení lepšího estetického efektu než při výběru barev podle standardizovaného vzorníku.
  • Nacementování korunky v ústech.
  • Nácvik zubní hygieny a zacházení s korunkou.
  • Výsledkem je vysoce estetická korunka zhotovená s přesností v řádu mikrometrů.


Zdroj: Kolik co dnes stojí u zubaře?

Bílá výplň (bílá plomba) na místě zubních kazů

Tento zákrok pojišťovna nehradí a plně si ho hradí pacient, Cena bílé výplně je závislá na velikosti, respektive rozsahu té výplně a druhu použitého materiálu a činí v rozmezí od 1 612 Kč do 2 308 Kč.

Co za tuto cenu od zubaře dostaneme?

  • Odbornou preparaci s pomocí caries-detectoru, což je barevný indikátor kazu umožňující dokonalé odstranění infikovaných zubních tkání – zubních kazů.
  • Zhotovení výplně za použití Kofferdamu. Kofferdam je specielní gumová fólie / blána, která zaručí dokonale suché pracovní prostředí, nutné pro dlouhou trvanlivost bílé plomby a její větší odolnost vůči vzniku nového kazu.
  • Při zhotovení bílé výplně budou použity přesně definované techniky vrstvení bílé hmoty a vytvrzení bílé výplně bude pomocí speciální LED lampy s takzvaným "pomalým startem", která minimalizuje smrštění výplňové hmoty při tuhnutí. Tímto postupem se zajišťuje lepší utěsnění bílé plomby v zubu a minimalizuje se tím také spára mezi výplní a zubem, ve které nejčastěji dochází k opakování zubního kazu.
  • Po zhotovení bílé plomby bude provedeno její vyleštění pomocí speciálních leštících nástrojů a past do vysokého lesku, které prodlouží trvanlivost výplně a výrazně vylepší estetický efekt.


Zdroj: Kolik co dnes stojí u zubaře?

Zavolejte svému zubnímu lékaři

Na otok tváře 100% zabírá jednoduchá rada. Zavolejte svému zubnímu lékaři a ten jediný vám 100% pomůže. Můžete chladit, mrazit, kloktat, užívat léky proti bolesti, stejně vám kromě zubaře nikdo a nic nepomůže! Otok je známkou komplikace zubního kazu a šíření zánětu do okolních tkání, proto byste návštěvu zubního lékaře neměli odkládat. Do té doby se doporučuje užívat například Ibalgin 400 mg co 8 hodin, nebo Aescin (2-2-2).

Zdroj: Co pomáhá na otok tváře od zubů


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Ing. Romana Šebková


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP