Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

DETOXIKACE JATER OLIVOVÝM OLEJEM

OBSAH

Pomalé domácí čištění organismu

Pokud se vám zdá první recept moc drastický, můžete použít lehčí variantu, která důkladně očistí tělo od toxinů během půl roku. Při této pomalé detoxikaci jater je třeba každé ráno na lačno užívat 1,5 lžíce olivového oleje, 1 lžíci medu a 1 lžíci čerstvé citronové šťávy. Vše v pořadí, jak je zde napsáno, a hned za sebou. Pomalá domácí očista organismu olejem se provádí jednou do roka.

Zdroj: Očista jater olivovým olejem

Diskuze

V diskuzi OČISTA JATER OLIVOVÝM OLEJEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katarina Hajska.

Dobry den,muze se delat tato ocista u steatozy jater anebo je vhodna pro relativne zdrave lidi? Dekuji predem za odpoved.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Očista jater olivovým olejem

Třídenní hloubková domácí detoxikace jater

K této hloubkové „turbodetoxikaci“ budeme potřebovat směs ze 100 ml citronové šťávy a 90 ml olivového oleje, kterou vychladíme na 10 °C. Tuto směs si pro každé použití připravíme čerstvou. První den této očistné kúry zahájíme večer, kdy bez večeře těsně před spaním za stálého míchání popíjíme po malých doušcích připravenou vychlazenou směs, pak hned zalehneme a pokud možno již celou noc nevstáváme. Druhý den ráno pak aplikujeme klystýr, který zopakujeme ještě i večer. Těsně před spaním si zase dáme vychlazenou směs citronu a oleje a třetí den totéž. Po celou dobu této detoxikační kúry pijeme jen 100% přírodní ovocné šťávy nebo vodu slazenou medem. Jíst můžeme až třetí den, a to pouze oblíbené ovoce a zeleninu. Tuto hloubkovou turbodetoxikaci opakujeme každé tři roky.

Zdroj: Očista jater olivovým olejem

Diskuze

V diskuzi JÍDELNÍČEK PŘI OČISTĚ ORGANISMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

bolí mě stále loket a u kyčle trochanter
chtěla bych se očistit ,abymě to nebolelo,když
mi řekla lékařka, že mám zánětto je v tom trochanteru,
Nechci tablety a tvrdé diety.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Thea.

Nemusíš žádnou tvrdou dietu. Stačí několikahodinový postup, vyplatí se najít si na něj jednou-dvakrát do roka čas. Buď kávový klystýr nebo očistu jater olivovým olejem a citronovou šťávou (www.detoxikuj.netstr…). Je i lepší zábava, ale stojí to za to. Určitě lepší, než pilulky nebo procedury ve špitále.

Zdroj: diskuze Jídelníček při očistě organismu

Význam detoxikace

Detoxikace je očistný ozdravný proces, během něhož se tělo zbavuje jedovatých zplodin. Díky detoxikaci se zbavíme nadbytku solí a usazenin, zmenšíme tukové zásoby, pročistíme krev a posílíme takzvané detoxikační orgány (játra, plíce, střevo, ledviny a kůži). Rovněž pročistíme lymfatický, kapilární a cévní systém v těle. Detoxikaci je vhodné provádět v březnu nebo dubnu, kdy je síla jater nejsilnější.

Zdroj: Důkladná detoxikace jater na 3 dny

Poradna

V naší poradně s názvem DETOXIKACE JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

je možné po dobu detoxikace konzumovat se štávami také psylium???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Psylium je dietní vláknina, která zkracuje dobu pohybu stravy v trávicím traktu. Z tohoto pohledu je užívání Psylia během detoxikační kůry nevhodné, protože během detoxikace se zpravidla omezují energetické potraviny a pokud by se ještě takto urychlilo trávení, tak by mohla hrozit podvýživa.
Psylium je ale nesmírně vhodné užívat okamžitě po skončení detoxikace, kdy obohatí stravu o zdravou vlákninu. Psylium a hemerojdy - psylium pomáhá také proti vzniku a rozvoji hemorojdů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Detoxikace jater

Očista jater pomocí olivového oleje a citronu

Citronová šťáva a olivový olej nejlépe zabírají na očistu jater a žlučníku, kde se také nejvíce shromažďují jedy, kterých se právě detoxikací chceme zbavit. Játra jsou orgánem látkové výměny. Produkují žluč a zásobují jí pak žlučník, odtud dále žluč putuje přes žlučovody do dvanáctníku a do střev. Játra nás ovšem nezbavují jen jedů a škodlivin, ale také pro nás vyrábějí nezbytné enzymy, hormony a ketolátky. Podílejí se rovněž na tvorbě krve, tvoří močovinu, skladují v sobě sacharidy a mají ještě mnoho dalších funkcí. Játra také ovlivňují kvalitu zraku. Při pravidelné očistě jater se obnoví i čistota vidění. Pročištěná játra zvyšují sílu obranného systému a zabraňují spuštění závažných onemocnění. Zdravá játra také zabrání vzniku akné a některých atopických ekzémů. Očistu jater je nutné provádět pravidelně v kombinaci s klystýrem, aby produkty z očisty jater mohly rychle odejít z těla ven. Během detoxikace jater pomocí citronu a oleje je nezbytné konzumovat jen dietní stravu. Je nutné dodržovat nejvhodnější dobu očisty, která je od 19 do 20 hodin. Tato očista jater a žlučníku je přirozeným procesem s použitím čistých přírodních látek, není tedy třeba se ničeho obávat.

Zdroj: Očista jater olivovým olejem

Diskuze

V diskuzi CO POMÁHÁ NA ZÁCPU U MIMINKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dáda.

toto jsem našla. S tím olivovým olejem do jídla to by možná stálo za vyzkoušení

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co pomáhá na zácpu u miminka

Detoxikace jater

Detoxikace jater výrazně zlepšuje trávení, které je základem celého zdraví. Při jaterní očistě se tělo zbavuje cholesterolové hmoty, různých kaménků i střevních koprolitů. Jaterní očistu je vhodné na počátku opakovat 6x po 2–6 týdnech. Efekt nastává obvykle až po 3. očistě, protože každá očista odstraní jen část nánosů ze žlučovodů a žlučníku. Po očistě se zbavíte únavy, bolestí kyčlí, vyrážek, zlosti a výbušnosti. Získáte nový životní elán.

Zdroj: Játra

Diskuze

V diskuzi SUCHÉ RUCE DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzka.

Za mě úplně super krém Chaganela. Hezky voní a nezanechává pocit suchých rukou.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lili25.

Já objednávám z Naturbites krém na ruce s olivovým olejem, lepší jsem nikdy neměla. Ruce mám krásně vláčné i v zimě.

Zdroj: diskuze Suché ruce diskuze

Rychlé domácí čištění organismu

Nejprve si během tří dnů vyčistíme střeva heřmánkovým nebo citronovým klystýrem. Klystýr aplikujeme každé ráno. Během těchto tří dnů pijeme jen 100% jablečnou šťávu v neomezeném množství. Teprve až po této očistě střev zahájíme samotnou očistu organismu olejem. K tomu budeme potřebovat 2 dl panenského olivového oleje a stejné množství čerstvé citronové šťávy. Očistu jater olejem zahájíme každý den v 19 hodin, a to tím, že si připravíme na lůžko nahřátý ručník, na který si lehneme tak, aby naše játra byla tímto ručníkem zahřívána. Při ležení na pravém boku pijeme každých 15 minut 3 lžíce olivového oleje a hned po nich další 3 lžíce citronové šťávy až do vypotřebování těchto 2 deci. Po takovéto očistě proběhne vyloučení většiny škodlivin během 24 hodin. Tato rychlá domácí očista organismu olejem se musí provádět každý třetí měsíc.

Zdroj: Očista jater olivovým olejem

Diskuze

V diskuzi LÉČIVÉ ÚČINKYCITRON,ČESNEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Švecova Romana.

dobry den ,mám vysoky cholesterol a slyšela jsem že citronova štava ma ucinny vliv na snížení,mužete mi poradit dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.


Hezký večer,

takže od ledna se stravuji převážně syrovou stravou tzn. syrová zelenina, ovoce, štáva
z citronu s olivovým olejem a i česnekem a cholesterol mě klesl ze 7 na 4.2, ostatní krevní rozbory naprosto vynikající.. prý jako miminko :) ...

Zdroj: diskuze Léčivé účinkycitron,česnek

Citron, olej a játra

Citronová šťáva a olivový olej nejlépe zabírá na očistu jater a žlučníku, kde se také nejvíce shromažďují jedy, kterých se právě detoxikací chceme zbavit. Játra jsou orgánem látkové výměny. Játra v našem těle produkují žluč a zásobují jí pak žlučník, odkud dále žluč putuje přes žlučovody do dvanáctníku a do střev. Játra nás ovšem nezbavují jen jedů a škodlivin, ale také játra pro nás vyrábějí nezbytné enzymy, hormony a ketolátky. Játra se také podílejí na tvorbě krve, dále tvoří močovinu, skladují v sobě sacharidy a mají ještě mnoho dalších funkcí. Játra také ovlivňují kvalitu zraku. Při pravidelné očistě jater se obnoví i čistota vidění. Pročištěná játra zvyšují sílu obranného systému a zabraňují spuštění závažných onemocnění. Zdravá játra také zabrání vzniku akné a některých atopických ekzémů. Očistu jater je nutné provádět pravidelně v kombinaci s klystýrem, aby produkty z očisty jater mohly rychle odejít z těla ven. Během detoxikace jater pomocí citronu a oleje je nezbytné konzumovat jen dietní stravu. Je nutné dodržovat nejvhodnější dobu očisty, která je od 19 do 20 hodin. Tato očista jater a žlučníku je přirozeným procesem s použitím čistých přírodních látek a není tedy třeba se ničeho obávat.

Zdroj: Čištění organismu olejem

Poradna

V naší poradně s názvem DETOXIKACE JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Psylium je dietní vláknina, která zkracuje dobu pohybu stravy v trávicím traktu. Z tohoto pohledu je užívání Psylia během detoxikační kůry nevhodné, protože během detoxikace se zpravidla omezují energetické potraviny a pokud by se ještě takto urychlilo trávení, tak by mohla hrozit podvýživa.
Psylium je ale nesmírně vhodné užívat okamžitě po skončení detoxikace, kdy obohatí stravu o zdravou vlákninu. Psylium a hemerojdy - psylium pomáhá také proti vzniku a rozvoji hemorojdů.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lentilka.

Tak to je teda pěkný nesmysl! PSYLLIUM ČILI INDICKÁ VLÁKNINA, je rozpustná vláknina, která se může užívat v podstatě celý rok, dle návodu. Mi se osvědčilo toto - Originální indické Psyllium Dr. Popova! A to není žádná reklama! Je to komfortní prostředek, na který není alergie, a kdo trpí zácpou nebo nadýmáním, neznám nic lepšího na tyto problémy. Harmonizuje střeva. Odvádí zplodiny metabolismu. Před každou očistou asi měsíc berte intenzívněji, uvolní se lépe toxiny z těla. U psylia je nutno hodně zapíjet, nabobtná asi 40 x v žaludku, takže zpočátku opatrně!!!

PSYLLIUM (Jitrocel indický – Plantago ovata) je rostlina s nenápadnými květy a krátkými listy porostlými jemným chmýřím. Vyskytuje se hlavně v Indii, ale také v Iráku, Pakistánu a Austrálii.
Využívá se hlavně osemení (vyčištěné obaly semen – Plantago ovata husk), která jsou nejbohatší na rozpustnou vlákninu.
Psyllium Dr. Popova – nejkvalitnější surovina pochází z Indie. Z této oblasti ho dováží firma Dr. Popov v nejvyšší dostupné kvalitě. Každá šarže Psyllia je v ČR pečlivě testována v akreditované laboratoři po stránce kvality a mikrobiologie. Firma Dr. Popov je také prvním úspěšným českým vývozcem Originálního indického Psyllia Dr. Popova do Evropské Unie.

Zdroj: diskuze Detoxikace jater

Pomalé domácí čištění organismu olejem, recept jak na to.

Pokud se vám zdá první recept moc drastický, tak můžete použít lehčí variantu, která důkladně očistí tělo od toxinů během půl roku. Při této pomalé detoxikaci jater je třeba každé ráno na lačno užívat 1,5 lžíce olivového oleje, 1 lžíci medu a 1 lžíci čerstvé citronové šťávy. Vše v pořadí, jak je zde napsáno a hned za sebou. Pomalá domácí očista organismu olejem se provádí jednou do roka.

Zdroj: Čištění organismu olejem

Diskuze

V diskuzi OLIVOVÝ OLEJ, CITRON A MED NA DETOXIKACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel Večeřa.

Dobrý den, mám dotaz k detoxikaci olivovým olejem,medem a citronem. Mohou proces doprovázet nepříjemné pocity v oblasti břicha a změna barvy stolice?
Díky za odpověď
Karel

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Olivový olej, citron a med na detoxikaci

Postup na detoxikaci jater

Na detoxikaci jater je třeba pravidelně každé ráno po dobu jednoho měsíce na lačno užívat 1,5 lžíce olivového oleje, 1 lžíci medu a 1 lžíci čerstvé citronové šťávy. Uvedené ingredience užívejte přesně v uvedeném pořadí za sebou. Tuto domácí očistu organismu olejem, medem a citronem provádějte jednou do roka.

Zdroj: Olivový olej, citron a med na detoxikaci

Diskuze

V diskuzi OPALOVÁNÍ OLIVOVÝ OLEJ S CITRONEM DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila.

Chtěla bych vyzkoušet domácí krém nebo olej na opalování. Máte někdo zkušenosti se smíchaným olivovým olejem a citronovou šťávou? Má to nějaký ochranný faktor?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Opalování olivový olej s citronem diskuze

Třídenní hloubková domácí detoxikace jater pomocí citronu a oleje.

K této hloubkové turbo-detoxikaci budeme potřebovat směs ze 100 ml citronové šťávy a 90 ml olivového oleje, kterou vychladíme na 10*C. Tuto směs si pro každé použití připravíme čerstvou. První den této očistné kůry zahájíme večer, kdy bez večeře těsně před spaním za stálého míchání popíjíme po malých doušcích připravenou vychlazenou směs, pak hned zalehneme a pokud možno již celou noc nevstáváme. Druhý den ráno pak aplikujeme klystýr, který zopakujeme ještě i večer. Těsně před spaním si zase dáme vychlazenou směs citronu a oleje a třetí den totéž. Po celou dobu této detoxikační kůry pijeme jen 100% přírodní ovocné šťávy nebo vodu slazenou medem. Jíst můžeme až třetí den a to pouze oblíbené ovoce a zeleninu. Tuto hloubkovou turbo-detoxikaci opakujeme každé tři roky.

Zdroj: Čištění organismu olejem

Játra

Játra jsou orgánem trávicího systému, orgánem látkové výměny a orgánem krevního oběhu. Játra se podílejí na přeměně sacharidů, bílkovin, tuků, minerálů, hormonů a vitamínů. Tento orgán přispívá k celkové homeostazi (rovnovážnému prostředí) těla. Játra zneškodní obrovské množství látek, které v nich samotných ve velké míře zůstávají. Jsou velmi důležitým a nepostradatelným orgánem. Játra tvoří žluč, která se hromadí ve žlučníku a podílí se na střevním trávení.

Zdroj: Důkladná detoxikace jater na 3 dny

Jak to správně použít

Na mytí vlasů nikdy nepoužívejte horkou vodu, protože horká voda by mohla způsobit sražení vajec a pálení pokožky hlavy. Raději vždy používejte studenou vodu. Pro zbavení se zbytků vajec použijte vícekrát oplach hlavy. Nedoporučuje se používat zbytečně vysokou dávku citrónu, opravdu postačí pár kapek.

Tato výživná maska by se měla dělat alespoň jednou měsíčně. Bílky z vajec se používají pro mastné vlasy a vaječné žloutky spíše pro suché a lámavé vlasy. Celá vejce se používají pro normální vlasy.

Zdroj: Maska na vlasy s olivovým olejem, vejcem a medem

Prognóza u rakoviny jater

Rakovina jater je závažné onemocnění, které je v současné době nevyléčitelné. Dnešní medicína však dokáže život s tímto onemocněním prodloužit. Pokud není rakovina jater léčena, je doba přežití v horizontu šesti až devíti měsíců. Jestliže byla rakovina jater zaléčena, musí pacient doživotně chodit na pravidelné kontroly na onkologii.

Zdroj: Rakovina jater

Rychlé domácí čištění organismu olejem, recept jak na to.

Nejprve si během třech dní vyčistíme střeva heřmánkovým nebo citronovým klystýrem. Klystýr aplikujeme každé ráno a vyplachujeme střeva heřmánkovou anebo citronovou vodou. Během těchto tří dnů pijeme jen 100% jablečnou šťávu v neomezeném množství. Teprve až po této očistě střev zahájíme samotnou očistu organizmu olejem. K tomu budeme potřebovat panenský olivový olej 2 deci a stejné množství čerstvé citrónové šťávy. Očistu jater olejem zahájíme každý den v 19 hodin a to tím, že si připravíme na lůžko nahřátý ručník, na který si lehneme tak, aby naše játra byla tímto ručníkem zahřívána. Při ležení na pravém boku pijeme každých 15 minut 3 lžíce olivového oleje a hned po nich další 3 lžíce citrónové šťávy až do vypotřebování těch 2 deci. Po takovéto očistě proběhne vyloučení většiny škodlivin během 24 hodin.
Tato rychlá domácí očista organismu olejem se musí provádět každý třetí měsíc.

Zdroj: Čištění organismu olejem

Rakovina jater metastázy

Metastázy rakoviny jater se nejčastěji šíří do plic, mozku nebo slinivky břišní. Ovšem mohou se vyskytnout také jinde. Tyto metastázy výrazně snižují šanci na přežití.

Zdroj: Rakovina jater

Očista jater olivovým olejem

Co potřebujete k očistě jater a žlučníku: 300 ml olivového oleje (extra panenského), 300 ml čerstvé citronové nebo limetkové šťávy.

Olivový olej po ránu vypijeme.

Postup při očistě jater

Dva dny před samotnou očistou nejezte maso, uzeniny, sladkosti ani mléčné výrobky. Den před samotnou očistou je vhodné začít pít zeleninové šťávy (nejlépe z mrkve, červené řepy, celeru a jablka). Večer (cca v 19 hodin) před dnem čištěním vypijte 200 ml Zaječické kyselky.

V den očisty ráno na lačno vypijte 200 ml Zaječické kyselky, ne olivový olej. Ke snídani si dejte lehčí stravu formou zeleninových šťáv, celozrnný chléb, tofu, zeleninu. Během dne relaxujte, snažte se mít pohodu, nestresujte se.

Dejte si lehčí oběd formou zeleniny, obilovin a kousku tempehu nebo tofu. Od 15 hodin se snažte být vleže, na pravém boku, a nahřívejte si pravou oblast pod hrudním košem (je to oblast jater, použijte k tomu elektrickou nahřívací deku a podobně).

V 18 hodin ještě vypijte 200 ml Zaječické kyselky. V 18:45 si připravte sklenici (cca 300 ml) extra panenského olivového oleje a 300 ml čerstvě vymačkané citronové nebo limetkové šťávy. Ohřejte je na teplotu 30–35 °C.

V 19 hodin začíná samotný čas očisty. Ležte na podložce na pravém boku a pomalinku celou hodinu popíjejte olej a šťávy. Vždy si dejte 2 doušky (lžíce) oleje a 2 doušky šťávy. Pak 10 minut pauzu a pak opakujte po celou hodinu, dokud nevypijete celý objem. Stále si nahřívejte pravou oblast pod žebry. Maximálně ve 22 hodin se snažte usnout. V noci se může objevit průjem, což je normální. Začnou se vylučovat usazeniny z jater, žlučových cest i žlučníku.

Ráno vypijte ještě 200 ml Zaječické kyselky. Snídejte cca 2 hodiny po vypití kyselky. Pro zklidnění trávicího traktu je vhodné připravit si rýži na sladko (nesolit a spíše rozvařit). Celý den jezte spíše rýži a rozvařenou zeleninu.

Velmi dobré je dělat si další 3 dny čerstvé šťávy z červené řepy a jablka a k tomu jíst lehkou stravu. Druhý den po očistě již lze konzumovat trochu ryb.

Zdroj: Očista jater


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP