Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

DETOXIKACE JATER RECEPT

OBSAH

Význam detoxikace

Detoxikace je očistný ozdravný proces, během něhož se tělo zbavuje jedovatých zplodin. Díky detoxikaci se zbavíme nadbytku solí a usazenin, zmenšíme tukové zásoby, pročistíme krev a posílíme takzvané detoxikační orgány (játra, plíce, střevo, ledviny a kůži). Rovněž pročistíme lymfatický, kapilární a cévní systém v těle. Detoxikaci je vhodné provádět v březnu nebo dubnu, kdy je síla jater nejsilnější.

Zdroj: Důkladná detoxikace jater na 3 dny

Poradna

V naší poradně s názvem DETOXIKACE JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

je možné po dobu detoxikace konzumovat se štávami také psylium???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Psylium je dietní vláknina, která zkracuje dobu pohybu stravy v trávicím traktu. Z tohoto pohledu je užívání Psylia během detoxikační kůry nevhodné, protože během detoxikace se zpravidla omezují energetické potraviny a pokud by se ještě takto urychlilo trávení, tak by mohla hrozit podvýživa.
Psylium je ale nesmírně vhodné užívat okamžitě po skončení detoxikace, kdy obohatí stravu o zdravou vlákninu. Psylium a hemerojdy - psylium pomáhá také proti vzniku a rozvoji hemorojdů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Detoxikace jater

Játra

Játra jsou orgánem trávicího systému, orgánem látkové výměny a orgánem krevního oběhu. Játra se podílejí na přeměně sacharidů, bílkovin, tuků, minerálů, hormonů a vitamínů. Tento orgán přispívá k celkové homeostazi (rovnovážnému prostředí) těla. Játra zneškodní obrovské množství látek, které v nich samotných ve velké míře zůstávají. Jsou velmi důležitým a nepostradatelným orgánem. Játra tvoří žluč, která se hromadí ve žlučníku a podílí se na střevním trávení.

Zdroj: Důkladná detoxikace jater na 3 dny

Poradna

V naší poradně s názvem DETOXIKACE JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Psylium je dietní vláknina, která zkracuje dobu pohybu stravy v trávicím traktu. Z tohoto pohledu je užívání Psylia během detoxikační kůry nevhodné, protože během detoxikace se zpravidla omezují energetické potraviny a pokud by se ještě takto urychlilo trávení, tak by mohla hrozit podvýživa.
Psylium je ale nesmírně vhodné užívat okamžitě po skončení detoxikace, kdy obohatí stravu o zdravou vlákninu. Psylium a hemerojdy - psylium pomáhá také proti vzniku a rozvoji hemorojdů.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lentilka.

Tak to je teda pěkný nesmysl! PSYLLIUM ČILI INDICKÁ VLÁKNINA, je rozpustná vláknina, která se může užívat v podstatě celý rok, dle návodu. Mi se osvědčilo toto - Originální indické Psyllium Dr. Popova! A to není žádná reklama! Je to komfortní prostředek, na který není alergie, a kdo trpí zácpou nebo nadýmáním, neznám nic lepšího na tyto problémy. Harmonizuje střeva. Odvádí zplodiny metabolismu. Před každou očistou asi měsíc berte intenzívněji, uvolní se lépe toxiny z těla. U psylia je nutno hodně zapíjet, nabobtná asi 40 x v žaludku, takže zpočátku opatrně!!!

PSYLLIUM (Jitrocel indický – Plantago ovata) je rostlina s nenápadnými květy a krátkými listy porostlými jemným chmýřím. Vyskytuje se hlavně v Indii, ale také v Iráku, Pakistánu a Austrálii.
Využívá se hlavně osemení (vyčištěné obaly semen – Plantago ovata husk), která jsou nejbohatší na rozpustnou vlákninu.
Psyllium Dr. Popova – nejkvalitnější surovina pochází z Indie. Z této oblasti ho dováží firma Dr. Popov v nejvyšší dostupné kvalitě. Každá šarže Psyllia je v ČR pečlivě testována v akreditované laboratoři po stránce kvality a mikrobiologie. Firma Dr. Popov je také prvním úspěšným českým vývozcem Originálního indického Psyllia Dr. Popova do Evropské Unie.

Zdroj: diskuze Detoxikace jater

Detoxikace jater

Detoxikace jater výrazně zlepšuje trávení, které je základem celého zdraví. Při jaterní očistě se tělo zbavuje cholesterolové hmoty, různých kaménků i střevních koprolitů. Jaterní očistu je vhodné na počátku opakovat 6x po 2–6 týdnech. Efekt nastává obvykle až po 3. očistě, protože každá očista odstraní jen část nánosů ze žlučovodů a žlučníku. Po očistě se zbavíte únavy, bolestí kyčlí, vyrážek, zlosti a výbušnosti. Získáte nový životní elán.

Zdroj: Játra

Recept proti parazitům ve střevě (škrkavky, tasemnice, roupy)

Pokud je podezření, že se ve střevě vyskytují paraziti, tak se pije čaj vyrobený z černých slupek vlašských ořechů a dále se přidává pelyněk a hřebíček. Tento nápoj vyčistí tlusté střevo od parazitů, když se užívá denně po dobu tří měsíců a funguje i jako domácí léčba roupů.

Zdroj: Podzimní detoxikace omlazuje tělo i mysl

Diskuze

V diskuzi JÁTRA PŘÍZNAKY - DETOXIKACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ilona.

Na detoxikaci jater je skvělý Ostropestřec mariánský. Je to čajík, který koupíte za pár korun v lékarně. Není moc dobrý, doporučuji přidat třeba trochu máty, pak ho vypijete s chutí. Osobně vyzkoušené - piju dvakrát denně šálek a je mi báječně - vidím to i na pleti!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Játra příznaky - detoxikace

Pomalé domácí čištění organismu

Pokud se vám zdá první recept moc drastický, můžete použít lehčí variantu, která důkladně očistí tělo od toxinů během půl roku. Při této pomalé detoxikaci jater je třeba každé ráno na lačno užívat 1,5 lžíce olivového oleje, 1 lžíci medu a 1 lžíci čerstvé citronové šťávy. Vše v pořadí, jak je zde napsáno, a hned za sebou. Pomalá domácí očista organismu olejem se provádí jednou do roka.

Zdroj: Očista jater olivovým olejem

Diskuze

V diskuzi ŽLUČNÍK A JÁTRA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jirglová Liběna.

Dobrý den,byla jsem u paní,která se zabývá činskou medicinou a zjistila mi špatnou funkci jater a žlučníku.Játra pracují na 200% a žlučník na méně jak 100%.mohli by jste mi doporučit nějakou tinkturu s pupenů?Děkuji Jirglová Liběna

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Tinkturu neznám, ale nezkoušela jste na podporu funkce jater třeba ostorpestřec?

Zdroj: diskuze Žlučník a játra

Pomalé domácí čištění organismu olejem, recept jak na to.

Pokud se vám zdá první recept moc drastický, tak můžete použít lehčí variantu, která důkladně očistí tělo od toxinů během půl roku. Při této pomalé detoxikaci jater je třeba každé ráno na lačno užívat 1,5 lžíce olivového oleje, 1 lžíci medu a 1 lžíci čerstvé citronové šťávy. Vše v pořadí, jak je zde napsáno a hned za sebou. Pomalá domácí očista organismu olejem se provádí jednou do roka.

Zdroj: Čištění organismu olejem

Poradna

V naší poradně s názvem JAK VYČISTIT TUKOVÝ SEKRET. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Při užívání chlorelly a activ aloe můžete užívat i své současné léky a doplňky stravy. Pokud máte akné, tak bych vám doporučil trochu experimentovat s antikoncepcí. Některá antikoncepce dokáže zmírnit projevy akné. U každé ženy na akné zabírá jiná antikoncepce a některé pilulky proti početí akné dokonce vyvolávají. Prodiskutujte možné varianty se svým gynekologem.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdravím.

Děkuji za odpověď. Antikoncepce mi projevy akné trochu zmírnila, ale stále mi ty zatracené pupínky hyzdí vzhled. Chtěla bych ho úplně vyléčit. Ani tu antikoncepci už bych nechtěla užívat a zaujala mne tady právě ta detoxikace jater. Chtěla bych vyzkoušet tu kombinaci Chlorelly a Activaloe, jen nevím jak to dohromady užívat.

Zdroj: diskuze Jak vyčistit tukový sekret.

Očista jater pomocí olivového oleje a citronu

Citronová šťáva a olivový olej nejlépe zabírají na očistu jater a žlučníku, kde se také nejvíce shromažďují jedy, kterých se právě detoxikací chceme zbavit. Játra jsou orgánem látkové výměny. Produkují žluč a zásobují jí pak žlučník, odtud dále žluč putuje přes žlučovody do dvanáctníku a do střev. Játra nás ovšem nezbavují jen jedů a škodlivin, ale také pro nás vyrábějí nezbytné enzymy, hormony a ketolátky. Podílejí se rovněž na tvorbě krve, tvoří močovinu, skladují v sobě sacharidy a mají ještě mnoho dalších funkcí. Játra také ovlivňují kvalitu zraku. Při pravidelné očistě jater se obnoví i čistota vidění. Pročištěná játra zvyšují sílu obranného systému a zabraňují spuštění závažných onemocnění. Zdravá játra také zabrání vzniku akné a některých atopických ekzémů. Očistu jater je nutné provádět pravidelně v kombinaci s klystýrem, aby produkty z očisty jater mohly rychle odejít z těla ven. Během detoxikace jater pomocí citronu a oleje je nezbytné konzumovat jen dietní stravu. Je nutné dodržovat nejvhodnější dobu očisty, která je od 19 do 20 hodin. Tato očista jater a žlučníku je přirozeným procesem s použitím čistých přírodních látek, není tedy třeba se ničeho obávat.

Zdroj: Očista jater olivovým olejem

Poradna

V naší poradně s názvem OČISTA JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindrřiška.

Může se tato očista jater provádět i při diabetu?pití ovocných šťáv obsahuje hodně cukru nebo pití vody s medem,určitě to nemůžou provádět všichni.Neuvádíte žádné kontraindikace .děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když máte diabetes, tak na očistu jater použijte ostropestřec mariánský.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Očista jater

Prognóza u rakoviny jater

Rakovina jater je závažné onemocnění, které je v současné době nevyléčitelné. Dnešní medicína však dokáže život s tímto onemocněním prodloužit. Pokud není rakovina jater léčena, je doba přežití v horizontu šesti až devíti měsíců. Jestliže byla rakovina jater zaléčena, musí pacient doživotně chodit na pravidelné kontroly na onkologii.

Zdroj: Rakovina jater

Diskuze

V diskuzi MUCHOVNÍK MARMELÁDA RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anežka Kuchařová.

recept na povidla z muchovníku

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Muchovník marmeláda recept

Třídenní hloubková domácí detoxikace jater

K této hloubkové „turbodetoxikaci“ budeme potřebovat směs ze 100 ml citronové šťávy a 90 ml olivového oleje, kterou vychladíme na 10 °C. Tuto směs si pro každé použití připravíme čerstvou. První den této očistné kúry zahájíme večer, kdy bez večeře těsně před spaním za stálého míchání popíjíme po malých doušcích připravenou vychlazenou směs, pak hned zalehneme a pokud možno již celou noc nevstáváme. Druhý den ráno pak aplikujeme klystýr, který zopakujeme ještě i večer. Těsně před spaním si zase dáme vychlazenou směs citronu a oleje a třetí den totéž. Po celou dobu této detoxikační kúry pijeme jen 100% přírodní ovocné šťávy nebo vodu slazenou medem. Jíst můžeme až třetí den, a to pouze oblíbené ovoce a zeleninu. Tuto hloubkovou turbodetoxikaci opakujeme každé tři roky.

Zdroj: Očista jater olivovým olejem

Diskuze

V diskuzi ONEMOCNENI JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Zdravim vsechny, novym preparatem na osetreni jater je Alavis Sammy

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Onemocneni jater

Rakovina jater metastázy

Metastázy rakoviny jater se nejčastěji šíří do plic, mozku nebo slinivky břišní. Ovšem mohou se vyskytnout také jinde. Tyto metastázy výrazně snižují šanci na přežití.

Zdroj: Rakovina jater

Diskuze

V diskuzi NEMOC JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radim.

Chtěl bych se optat byl jsem u lékaře ten mi vzal krev a zní zjistil že mám vysoké jaterní testy tak mě poslal na interní ambulanci . Pan doktor mi okamžitě nechal odebrat krev moč a tak dále a výsledky jsou špatná funkce jater zatím mi žádnou léčbu nenasadil chodím jenom po doktorech jako je fibroskopie a kolonoskopie jsem oběd nán ale čekací doby jsou dlouhé a mě je huř a huř proto to píšu .Mé problémy jsou ohromné such v ustech pocit na zvracení vlasně dost často zvracím jsem malátný dost jsem zhubnul zduvodu nechud k jídlu prujem už mám dost dlouho tak že už jsem se stim naučil žít že chodím tak deset krát za den . Předem děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucasice.

Co se týče podpory funkce jater, nemáte zkušenosti s užíváním ostropestřce? Našla jsem ostropestřec v tabletkách od Naturevia, máte někdo zkušenost?

Zdroj: diskuze Nemoc jater

Citron, olej a játra

Citronová šťáva a olivový olej nejlépe zabírá na očistu jater a žlučníku, kde se také nejvíce shromažďují jedy, kterých se právě detoxikací chceme zbavit. Játra jsou orgánem látkové výměny. Játra v našem těle produkují žluč a zásobují jí pak žlučník, odkud dále žluč putuje přes žlučovody do dvanáctníku a do střev. Játra nás ovšem nezbavují jen jedů a škodlivin, ale také játra pro nás vyrábějí nezbytné enzymy, hormony a ketolátky. Játra se také podílejí na tvorbě krve, dále tvoří močovinu, skladují v sobě sacharidy a mají ještě mnoho dalších funkcí. Játra také ovlivňují kvalitu zraku. Při pravidelné očistě jater se obnoví i čistota vidění. Pročištěná játra zvyšují sílu obranného systému a zabraňují spuštění závažných onemocnění. Zdravá játra také zabrání vzniku akné a některých atopických ekzémů. Očistu jater je nutné provádět pravidelně v kombinaci s klystýrem, aby produkty z očisty jater mohly rychle odejít z těla ven. Během detoxikace jater pomocí citronu a oleje je nezbytné konzumovat jen dietní stravu. Je nutné dodržovat nejvhodnější dobu očisty, která je od 19 do 20 hodin. Tato očista jater a žlučníku je přirozeným procesem s použitím čistých přírodních látek a není tedy třeba se ničeho obávat.

Zdroj: Čištění organismu olejem

Fyzické příznaky nerovnováhy jater a sleziny

Mezi nejčastější stížnosti pacientů s nerovnováhou jater a sleziny patří následující konstatování: „Nemůžu myslet nebo se soustředit.“ Vysvětlení je nasnadě, nerovnováha v oblasti jater a sleziny zhoršuje naši schopnost učení se, myšlení nebo soustředění. Taktéž se může objevit vyčerpání nebo příznaky chřipky či kožní vyrážky.

Zdroj: Rady na domácí léčbu jater a sleziny

Bolest jater po jídle

Příznaky poškození jater jsou většinou velmi nespecifické, což znamená, že se vyskytují u více nemocí. Jedním z takových prvních příznaků poškození jater je dlouhotrvající únava. K té se také často připojuje nechutenství a nesnášenlivost tučných a těžko stravitelných jídel. Tato jídla játra zatěžují, a tak je tělo samo odmítá, aby poškozeným játrům ulevilo.

Zdroj: Bolest jater

Jaterní očista Jonáš

Praktická detoxikace podle MUDr. Josefa Jonáše je učebnicí originální a celosvětově ojedinělé metody řízené a kontrolované detoxikace organismu, která je završením celoživotní badatelské cesty autora přírodní medicínou za odhalením tajemství novodobého kamene mudrců. Přehledným a čtivým způsobem seznamuje s filozofickými základy a teorií řízené detoxikace a poskytuje praktický návod pro konkrétní a dokonalou očistu lidského těla. Jako „bible vnitřní hygieny“ by neměla chybět v knihovně nikoho, komu záleží na vlastním zdraví a délce života.

Kniha Praktická detoxikace není vhodná pro laiky. Je určena osobám, které se chtějí detoxikační medicínou zabývat podrobněji. Doporučuje detoxikaci pomocí preparátů značky Joalis. MUDr. Josef Jonáš je jedním z našich nejpopulárnějších autorů a zároveň vyhledávaný praktik celostní medicíny. Věhlas získal především svým průkopnickým dílem Křížovka života, které dodnes patří mezi nejžádanější publikace.

Detoxikace se provádí především rezonančními a informačními preparáty z dílny MUDr. Jonáše, jejichž nasazení vede k rozbití infekčních ložisek a k zaměření imunitního systému na konkrétní infekce. Ke stanovení detoxikačního postupu je nutno znát okruhy působení hlavních orgánů a jejich vzájemné vazby a ovlivňování podle čínského pentagramu. Touto metodou MUDr. Jonáš geniálně propojil hluboké znalosti východní medicíny s moderní technologií.

Pro zajímavost: Člověk zkonzumuje za den asi 2 litry tekutin a 1 litr stravy, dohromady tedy 3 litry. Rok má 365 dní, to znamená, že za rok projde člověkem 365 x 3 = 1 095 litrů potravy, což je zhruba 1 m3. Když budeme 60 let jíst 1 m3 stravy ročně, pak zkonzumujeme 60 m3 jídla!

Zdroj: Očista jater

Očista jater a žlučníku v domácí podmínkách

Kniha Očista jater a žlučníku v domácích podmínkách popisuje funkce jater a žlučníku, návody k očistě stravou a minerálními vodami, různé způsoby léčení nemocí těchto orgánů. Autor ve své knize staví především na individuálním přístupu k člověku, založeném na vztahu příčiny a následku ve vývoji patologických stavů trávicího traktu, konkrétně chorobných stavů jater a žlučníku.

Zdroj: Očista jater

Tinktury se sníženým obsahem alkoholu

Jsou období, kdy by mohl alkohol z tinktury při užívání vadit. Například v těhotenství, při zánětu jater nebo žaludku, či při léčbě dětí nebo při léčbě vyléčených alkoholiků. Zde je návod, jak domácí tinkturu zbavit alkoholu, ale zároveň zachovat její účinné látky. Do skleničky dejte 50 ml skoro vroucí vody a pak hned přidejte 5 ml tinktury. Tinktura se ohřeje a než zchladne, tak alkohol v ní obsažený se odpaří, tím se stane tinktura alkoholicky neškodná.


Zdroj: Domácí recept na tinktury z pupenů stromů


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP