Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

DETOXIKACE OD ALKOHOLU

OBSAH

Význam detoxikace

Detoxikace je očistný ozdravný proces, během něhož se tělo zbavuje jedovatých zplodin. Díky detoxikaci se zbavíme nadbytku solí a usazenin, zmenšíme tukové zásoby, pročistíme krev a posílíme takzvané detoxikační orgány (játra, plíce, střevo, ledviny a kůži). Rovněž pročistíme lymfatický, kapilární a cévní systém v těle. Detoxikaci je vhodné provádět v březnu nebo dubnu, kdy je síla jater nejsilnější.

Zdroj: Důkladná detoxikace jater na 3 dny

Poradna

V naší poradně s názvem DETOXIKACE JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

je možné po dobu detoxikace konzumovat se štávami také psylium???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Psylium je dietní vláknina, která zkracuje dobu pohybu stravy v trávicím traktu. Z tohoto pohledu je užívání Psylia během detoxikační kůry nevhodné, protože během detoxikace se zpravidla omezují energetické potraviny a pokud by se ještě takto urychlilo trávení, tak by mohla hrozit podvýživa.
Psylium je ale nesmírně vhodné užívat okamžitě po skončení detoxikace, kdy obohatí stravu o zdravou vlákninu. Psylium a hemerojdy - psylium pomáhá také proti vzniku a rozvoji hemorojdů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Detoxikace jater

Detoxikační citronová kúra

Tato kúra je výborným přírodním prostředkem na vyčištění organismu.

Potřebujeme 3 dl čisté neperlivé vody a 1 lžíci čerstvé citronové šťávy (nejlépe v bio kvalitě).

Postup: obě ingredience smícháme, nápoj popíjíme 3x denně po douškách po dobu 14 dní.

Zdroj: Detoxikace citronem

Diskuze

V diskuzi ZÁVISLOST NA ALKOHOLU DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamil.

nabízíme léčbu závislosti na alkoholu. více na www.zacitzit.cz
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Závislost na alkoholu diskuze

Jak vytvořit česnekovou tinkturu?

Smícháte 50 ml jemného alkoholu z lékárny s 50 gramy drcených stroužků česneku. Tyto drcené stroužky česneku přidáte do alkoholu a necháte láhev nebo sklenici pootevřenou na chladném místě po dobu 10 dní. Pak se česnekové stroužky oddělí a můžete je vymačkat. Česnekovou směs necháte další 2 až 3 dny odležet a pak můžete zahájit léčbu.

Zdroj: Detoxikace a čištění pomocí česnekové tinktury

Diskuze

V diskuzi ALERGIE NA ALKOHOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Ahoj, mám úplně stejné příznaky a jsem z toho nešťastná. Jak to řešíte? Byla jste u lékaře? Já nemám odvahu, nejsem alkoholik, ale skleničku vína si ráda dám

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel ZK.

Ahoj, léčím se již 25 let a nezbylo mi nic jiného než se alkoholu vzdát. Nicméně jednou za čas třeba při nějaké oslavě atd. si vezmu asi hodinu před požitím alkoholu Zyrtec.

Zdroj: diskuze Alergie na alkohol

Alkohol a tloustnutí

Takže ptáte-li se, zda-li spolu souvisí pití alkoholu a tlustnutí, tak odpověď je ano, po alkoholu se výrazně tloustne!

Zdroj: Tloustne se po alkoholu?

Kosmetický vzhled

Konzumace alkoholu způsobuje zarudnutí očí, protože alkohol mimo jiné rozšiřuje krevní cévy v očích.

Zdroj: Vliv alkoholu na oči

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPT NA DOMÁCÍ VÝROBU TINKTURY Z PUPENŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladka.

Dobrý den, lze použít k výrobě jen 40-45% alkohol a jaký bude v tom případě poměr alkohol:voda ?
Děkuji za odpověď.
VK

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Při použití 40% alkoholu se mění poměr vody na jeden díl alkoholu 40% použijte jen jeden díl vody.

Zdroj: diskuze Recept na domácí výrobu tinktury z pupenů

Snížené periferní vidění

Konzumace alkoholu snižuje schopnost periferního vidění. To může vést k pocitům nebo přímo efektu tunelového vidění.

Zdroj: Vliv alkoholu na oči

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluše Hofmanová.

Dobrý den,mám doma Chlorellu japan forte a už jsem jí užívala dříve ale nedobrala.žádné vedlejší účinky jsem neměla.chtěla jsem jí dobrat,ale dnes už po třetí co jsem si před jídlem chlorellu vzala přišla náhlá nevolnost,plynatost a okamžité nafouknutí břicha.chci se zeptat jestli nedošlo k náhlé reakci na chlorellu.předem děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

To je možné, protože takové příznaky bývají u lidí při začátku detoxikace chlorellou. Zkuste snížit dávku a opatrně pokračujte.

Zdroj: diskuze Chlorella nežádoucí účinky

Alergie na alkohol

Někteří lidé trpí alergií na alkohol, což se následně projeví tvorbou pupínků při konzumaci alkoholu. Odborníci se však přou, zda existuje skutečná alkoholová alergie. Důkazem pro ni může být nesnášenlivost metabolitů alkoholu (kyselina octová). Také příchutě a konzervační látky a některé ovoce nebo obiloviny obsažené v alkoholických nápojích mohou být příčinou neslučitelnosti.

Zdroj: Pupínky po alkoholu

Diskuze

V diskuzi LICHEN PŘÍRODNÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Dobrý den,mohli by jste mi poradit účinný způsob provedení detoxikace organismu děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lichen přírodní léčba

Snížená kontrastní citlivost

Konzumace velkého množství alkoholu má za následek změnu kontrastní citlivosti čili problém s rozlišením odstínů (nejčastěji odstíny šedé). Snížená kontrastní citlivost je pak příčinou mnohem nebezpečnější jízdy v dešti nebo mlze.

Zdroj: Vliv alkoholu na oči

Poradna

V naší poradně s názvem SEDMIDENNÍ DETOXIKAČNÍ PLÁN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobrý den, mohu poprosit o plán 7denni detoxikace. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Plán na první den
První den detoxikačního plánu začíná očistou střev. Lze použít například projímadlo Glauberovu sůl (epsomská sůl). Přidejte dvě až čtyři čajové lžičky soli (10 až 20 gramů) do 250 mililitrů vody. Může chvíli trvat, než se všechny krystaly rozpustí. Ale nečekejte příliš dlouho.
Sůl chutná velmi hořce. Chcete-li to zmírnit, stačí přidat trochu citronové šťávy. Poté slanou vodu po malých doušcích všechnu vypijte. Je také dobré mít připravenou sklenici vody k následnému vypláchnutí úst. Účinky se obvykle dostaví za hodinu, někdy až za tři. Připravte se, že následující hodiny strávíte převážně na WC, a proto si na to zvolte vhodný den, kdy budete moct být doma.
Mimo této slané vody v prvním dni nic jiného nejezte ani nepijte. Nepropadejte pocitu trýznění, bavte se tím a dělejte lenošivé zábavné činnosti.

Druhý den
Nejdůležitější věcí pro druhý den, jsou tekutiny. Tekutiny je důležité doplňovat i mimo tento režim, ale po prvním detoxikačním dni je to zcela zásadní. Během celého druhého vypijte tři litry neperlivé vody a neslazených bylinkových čajů.
Druhý den je na jídelníčku i zelenina a žďabet ovoce. Zelenina se podává syrová, vařená nebo ve formě polévek a smoothies. Ovoce je v tento den povoleno jen v miniaturním množství, protože obsahuje fruktózu.

Třetí den
Třetí den našeho 7denního detoxikačního plánu patří vyvážené zásadité stravě. Polovinu talíře bude tvořit zásodotvorná zelenina. K tomu přidejte dostatek bílkovin (20 až 35 gramů čisté bílkoviny na hlavní jídlo) v podobě ryb a ořechů. Ryby připravujte v troubě nebo na kontaktním grilu.
Během dne vytvořte tři talíře, které postupně zkonzumujte. mezi hlavními jídly si dejte malý kousek vhodného ovoce. Dodržujte pitný režim z druhého dne.

4. až 7. den
Čtvrtý den se tělo již dostatečně zotavilo z očisty střev. Od čtvrtého dne v našem plánu přibyde dostatek pohybu. Věnujte v každém dalším dni 60 minut lehkému až středně těžkému cvičení. Ideální je zejména jóga, kdy cvičení nejen zpevní tělo, ale pomůže i vypnout a uvolnit se. Ve čtvrtém dni a ve všech dalších konzumujte jídlo podle předpisů z třetího dne a dodržujte pitný režim ze druhého dne.

Bližší informace včetně jídelníčku zjistíte v našem článku plán detoxikace na 7 dní: www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Detoxikační jídelníček

Vliv alkoholu na tělo

Alkohol tvoří malé molekuly, které jsou absorbovány tělem relativně rychle a snadno. Již v ústech přes ústní sliznici dochází k absorpci malého množství přímo do krevního řečiště. Po dosažení žaludku a tenkého střeva dochází k proniknutí alkoholu do krve. Organismus alkohol považuje za jed, který je třeba odstranit co nejdříve, dochází tedy ke zpomalení metabolismu, protože se tělo snaží eliminovat alkohol různými způsoby. Až 5 procent alkoholu je vydechováno ústy, 2 procenta jsou vyloučena v nezměněné podobě v moči a potu. Zbytek alkoholu je uložen v játrech, kde je přeměněn na acetaldehyd. Acetaldehyd zvyšuje tvorbu kyslíkových radikálů, které poškozují membrány buněk.

Zdroj: Pupínky po alkoholu

Diskuze

V diskuzi BÍLÝ PETROLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana albrechtová.

ahoj...prosím MOC ...sháním pro kamaráda,který má rakovinu sleziny bílý petrolej...poradí nám někdo kde a za kolik ho seženeme? moc díky předem za radu...zu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarda.

Já na detoxikaci organismu používám tzv. detoxikační vaničky www.zdravi-sport.cz/… Vyčistí nejen tělo ale i mysl. Jsem zatím spokojený.

Zdroj: diskuze Bílý petrolej

Na podzim jsou důležitá probiotika

Probiotický doplněk, jako acidophilus nebo bifidophilus, je důležitý pro obnovu přátelských bakterií ve střevním traktu. Zdravé množství přátelských bakterií je zásadní podmínka pro očistu těla a zdravý imunitní systém.

Zdroj: Podzimní detoxikace omlazuje tělo i mysl

Poradna

V naší poradně s názvem JATERNÍ TESTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobrý den
kdo mi poradí mám vyšší GGT 1.31
je to vážné dám si 2 skleničky vína za 14dní
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zvýšené GGT vypovídá o snížené funkci jater. To může způsobit některý z užívaných léků, ale i dlouhodobé pravidelné konzumování alkoholu. V současnosti musíte játra co nejvíce šetřit a ukončit jakékoliv popíjení alkoholu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jaterní testy

Alkohol a cigarety

Kombinace alkoholu a cigaretového kouře zvyšuje negativní dopady na akné. Dermatologové radí pacientům, aby se vyhýbali alkoholu a cigaretám, pokud chtějí, aby jejich pokožka byla zdravá. Také se doporučuje konzumace stravy bohaté na vitamíny a minerály. Na občasné sklence vína nebo piva není nic špatného, pokud se nejedná o nadměrnou konzumaci. Když už si alkohol dopřejete, nezapomeňte pít i dostatečné množství čisté vody, aby nedocházelo ke ztrátě kožní vlhkosti. A také druhý den nebudete mít takovou kocovinu.

Zdroj: Pupínky po alkoholu

Recept proti parazitům ve střevě (škrkavky, tasemnice, roupy)

Pokud je podezření, že se ve střevě vyskytují paraziti, tak se pije čaj vyrobený z černých slupek vlašských ořechů a dále se přidává pelyněk a hřebíček. Tento nápoj vyčistí tlusté střevo od parazitů, když se užívá denně po dobu tří měsíců a funguje i jako domácí léčba roupů.

Zdroj: Podzimní detoxikace omlazuje tělo i mysl

Zbytkový alkohol

Rychlost odbourávání alkoholu z krve závisí především na pohlaví, ale i na tom, zda jste najedení, vyspaní, zda nejste nemocní a neberete léky. To všechno totiž prodlužuje dobu odbourávání. Naopak rychleji odbourávají lidé, kteří jsou na alkohol zvyklí a pijí častěji. A obecně lépe mizí alkohol z krve mužům. Deset věcí, které zpomalují vylučování alkoholu z těla:

  • pohlaví ženské
  • nemoc
  • nevyspání
  • únava
  • stres
  • pití nalačno
  • některé léky
  • hmotnost člověka
  • málo zkušeností těla s pitím alkoholu
  • etnikum

Zdroj: Alkohol za volantem

Detoxikace a aloe vera

Denně se nám do organismu, ať už prostřednictvím jídla, vzduchu, či prostředí, ve kterém se pohybujeme, dostává mnoho škodlivých látek. Části z nich se lidský organismus dokáže zbavit sám, ale část z nich v našem těle zůstává a hromadí se v kůži, žaludku a ve střevech. To, že si tělo pravidelně myjeme, je samozřejmostí. Stejnou samozřejmostí by měla být i vnitřní očista organizmu, tak zvaná detoxikace. Zbavit se škodlivých látek nám pomůže právě Aloe vera i díky saponinům, což jsou přírodní čistící prostředky. Před používáním Aloe vera, se dá lidský organizmus přirovnat k městskému smetišti, ale po očistné kúře s Aloe vera, k rozkvetlé louce. Doporučená dávka při detoxikaci je 30 mililitrů aloe vera šťávy denně po dobu tří měsíců s opakováním alespoň dvakrát ročně. Blahodárné účinky pocítíte nejen ve vašem nitru, ale i navenek.

Na začátku užívání Aloe Vera můžete pozorovat přechodné mírné zhoršení trávicích problémů, bolesti hlavy, kloubů, zhoršení pokožky, mykózy a pod., Je to způsobeno nastartováním detoxikace organismu. Obvykle to trvá 3 až 4 dny, pak tyto příznaky odezní a nastartuje se ozdravování organismu. Během tohoto období nepřestávejte v pití Aloe Vera, můžete však snížit dávku na 1 odměrku denně.


Zdroj: Aloe vera jako nejlepší domácí lékař

Alkohol a akné

Alkohol má nejen negativní účinky, ale obsahuje i pivní kvasnice (vitamín B), které mají příznivý vliv na kůži. Kvasinky mohou být přijímány také ve formě doplňků stravy (tablety) a vedou k jasnější kůži. Pozitivní dopady má i externí aplikace alkoholu v lokální formě. Produkty s antibakteriálními a dezinfekčními účinky pomáhají při léčbě akné.

Zdroj: Pupínky po alkoholu

4. až 7. den

Čtvrtý den se tělo již dostatečně zotavilo z očisty střev. Od čtvrtého dne v našem plánu přibyde dostatek pohybu. Věnujte v každém dalším dni 60 minut lehkému až středně těžkému cvičení. Ideální je zejména jóga, kdy cvičení nejen zpevní tělo, ale pomůže i vypnout a uvolnit se. Ve čtvrtém dni a ve všech dalších konzumujte jídlo podle předpisů z třetího dne a dodržujte pitný režim ze druhého dne.

Příklady lekcí jógy:

Zdroj: Plán sedmidenní detoxikace


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP