Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

DIOSMINOL

OBSAH

Diosminol

Podobné složení hesperidinu a diosminolu mají také potravní doplňky s názvy Diosminol nebo Diohes. Cena potravního doplňku Diosminol je uvedena zde: Diosminol cena.

Zdroj: Doplňky starvy na oteklé nohy a jejich cena

Diskuze

V diskuzi DIOSMINOL DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindriska nova.

prav,e si hodlam koupit diosminol , je to podle inf.z lekarny, podobne a ucinek na zily stejny.jako detralex.proc se tak pochybuje o ucinku ve kruzich odbornych.jen ale urcitych,ne ve vsech. loby mozna?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Diosminol diskuze

Diosminol micronized složení

Diosminol micronized obsahuje mikronizovaný diosmin, hesperidin a extrakt koňského kaštanu se standardizovaným obsahem aesculosidu. Speciální technologická úprava (mikronizace) zvyšuje biologickou dostupnost a tím i účinnost obsažených aktivních látek. Jde o mikronizovanou purifikovanou flavonoidní frakci diosminu 450 mg, hesperidinu 50 mg a extraktu z koňského kaštanu 162 mg.

Zdroj: Diosminol na žíly a hemoroidy

Diskuze

V diskuzi DIOSMINOL DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikol.

Díky za článek. Co se týče nehtů, tak mohu doporučit eshop www.rajnehtu.cz/ kde se dá koupit spoustu skvělých pomůcek pro úpravy.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Diosminol diskuze

Diosminol recenze

Diosminol v lidském těle zabraňuje tvorbě zánětlivých látek, které jsou zodpovědné za poškozování cévní stěny. Tímto způsobem zvyšuje pevnost žilní stěny, brání zánětlivým změnám a zlepšuje odtok krve i mízy z postižené oblasti. Jeho přírodní původ zaručuje vysokou bezpečnost při krátkodobém i dlouhodobém užívání. Diosminol obsahuje mikronizovaný diosmin, hesperidin a extrakt koňského kaštanu se standardizovaným obsahem aesculosidu. Mezi nejzávažnější vedlejší účinky patří bolesti břicha či hlavy a průjem. Většinu přípravků obsahujících diosmin lze používat i v průběhu těhotenství a při kojení. Diosminol se kromě léčby křečových žil také výrazně uplatňuje v terapii a prevenci hemoroidů. Diosminol je perorální potravinový doplněk, proto se z legislativních důvodů nemůže porovnávat s lékem, který má obdobné složení, i když má velmi obdobné deklarované složení.

Zdroj: Diosminol na žíly a hemoroidy

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKY NA ŽÍLY A CÉVY BEZ PŘEDPISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sarka szlaurova.

Dobry den.Beru detralex na zily dlouho.Mam povrchove krec.zily.Jsem mimo domov na dovolene a dosel mi detralex.Beru dve tabl.denne.Je mozne něco koupit v lekarne bez lek.predpisu.Ale aby to mělo aspoň trosku stejny ucinek jako detralex.Dekuji.Szlaurova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Ptejte se v lékárně na diosminol micronized. Některé varianty jsou volně prodejné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léky na žíly a cévy bez předpisu

Alternativy diosminolu

Alternativou diosminolu je lék Detralex. Rozdíl je v ceně a faktu, že Detralex je registrován jako lék.

Zdroj: Diosminol na žíly a hemoroidy

Poradna

V naší poradně s názvem ELIQUIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislav.

Dobrý den beru eliquis po plicní embolii a tromboze je možné brát ještě mobivenal na varixy děkuji Ladislav

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mobivenal obsahuje léčivé látky Diosminol a Hesperidin. Obě tyto látky jsou přírodní flavonoidy a s lékem Eliquis nijak neinteragují. Je tedy možné společně užívat Mobivenal i Eliquis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Eliquis - dieta

Diosminol příbalový leták

Charakteristika: Diosminol micronized – Potravní doplněk Disominol micronized pečuje o váš žilní systém. Podporuje správnou činnost cévního systému dolních končetin, příznivě působí při odstraňování pocitu těžkých nohou, pomáhá udržovat zdravou cirkulaci v žilách dolních končetin. Speciální technologická úprava, mikronizace, zvyšuje biologickou dostupnost a tím i účinnost aktivních látek.

Účinky: Podporuje správnou činnost cévního systému dolních končetin, příznivě působí při pocitu těžkých nohou, pomáhá udržovat zdravou cirkulaci v žilách dolních končetin.

Dávkování: 1–2 tablety denně zapít dostatečným množstvím tekutiny. Nepřekračujte doporučené denní dávkování!

Upozornění: Neužívejte při známé přecitlivělosti na některou složku přípravku. Není vhodné pro děti, těhotné a kojící ženy.

Složení: Diosminol micronized obsahuje mikronizovaný diosmin, hesperidin a extrakt koňského kaštanu se standardizovaným obsahem aesculosidu. Speciální technologická úprava (mikronizace) zvyšuje biologickou dostupnost a tím i účinnost obsažených aktivních látek.

Mikronizovaná purifikovaná flavonoidní frakce diosminu 450 mg, hesperidinu 50 mg a extraktu z koňského kaštanu 162 mg.

Balení: 60 tablet

Další upozornění: Přípravek Diosminol micronized 60 tablet je registrovaný jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Doplňky stravy nejsou určeny jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování.

Výrobce/dovozce: Teva

Zdroj: Diosminol na žíly a hemoroidy

Diskuze

V diskuzi DIOSMINOL MICRONIZED PŘÍBALOVÝ LETÁK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Oliver.

Existuje príbalový leták v anglickom jazyku ?
Ak áno, môžete mi ho zaslať?

Ďakujem !

Oliver

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Regina Klimesova.

Není v angličtině je v českém

Zdroj: diskuze Diosminol micronized příbalový leták

Detralex bez receptu

Detralex je lék jehož výdej je vázan na lékařský předpis a není možné jeho získání bez receptu. Kromě Detralexu jsou na trhu k disposici i potravinové doplňky, které uvádějí shodné složení jako má Detralex. Potravinové doplňky ale nepodléhají náročným testům a schvalovacím řízením.

Jejich účinky jsou podobné možná méně komplexní, a jsou výrazně levnější. Ovšem stát prostřednictvím zdravotních pojišťoven se na jejich ceně nepodílí a jejich prodejní cena je podobná jako doplatek na Detralex. Zde je vidět aktuální cena potravních doplňků podobných jako je Detralex bez receptu: Diosminol a hesperidin cena.

Seznam potravinových doplňků bez receptu

Cenu uvádíme pomocí online odkazu, abyste ji vždy mohli vidět ve skutečné aktuální výši.

Název
Cena
Diohes plus
aktuální cena
Mobivenal mikro
aktuální cena
Venoruton forte
aktuální cena
Diosminol
aktuální cena
Diozen
aktuální cena

Zdroj: Doplatek u Detralexu

Diskuze

V diskuzi DIOSMINOL MICRONIZED PŘÍBALOVÝ LETÁK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Oliver.

Existuje príbalový leták v anglickom jazyku ?
Ak áno, môžete mi ho zaslať?

Ďakujem !

Oliver

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Regina Klimesova.

Na cholesterol beru rosucard40mg měla sem česnek malém s skolabovala co může být š patnie děkuji Klimesova
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Diosminol micronized příbalový leták

Flavonoidy hesperidin a diosmin

Flavonoidy jsou přírodní látky, které se nacházejí v malém množství v ovoci, zelenině, v květech, v čaji a jiných potravinách, které denně přijímáme. Flavonoidy citrusových plodů, které se označují jako herpesinový komplex, se získávají průmyslově ze slupek citrusových plodů. K extrakci se využívají především citrony, mandarinky a grepy. Látky takto extrahované mají antioxidační účinek a nejsou toxické. Z flavonoidů se používá rutin neboli vitamin P, který zpevňuje cévy a používá se nejen na bolesti nohou žilního původu, ale i při vysokém krevním tlaku, cukrovce a při poškození kapilár. Dalším důležitým prvkem je diosmin, který se synteticky získává z hesperidinu a používá se jako protizánětlivý prostředek při hemoroidech.

Zdroj: Diosminol na žíly a hemoroidy

Poradna

V naší poradně s názvem MOBIVENAL MICRO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Mohu brát Mobivenal micro současně s lékem Warfarin 5 mg,který beru 1x denně.Warfarin beru protože jsem měl zánět žil na PDK.
Díky za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mobivenal Micro v sobě obsahuje diosminol, hesperidin a aescin. První dvě látky se s warfarinem nijak neovlivňují, ale aescin - výtažek z koňského kaštanu má účinky na oběhový systém a může ovlivnit srážlivost krve. Buďto můžete na místo Mobivenalu použít Detralex, který obsahuje vše mimo aescinu a nebo v druhém případě se dohodnout se svým lékařem, který vám předepisuje Warfarin, že se chystáte tento doplněk stravy použít. Lékař vám pak bude častěji kontrolovat index srážlivosti a podle výsledků poupraví dávkování warfarinu. Oboje pak budete muset užívat pravidelně bez přestávek a před ukončením léčby Mobivenalem znovu budete muset informovat lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mobivenal micro

Náhrada za Detralex společně s Warfarinem

Diosminol micronized: Obsahuje mikronizovanou purifikovanou směs diosminu 450 mg a hesperidinu 50 mg a 1% extrakt aesculosidu 162 mg. Je široce používán jako přírodní doplněk pro léčbu chronické žilní nedostatečnosti, křečových žil, hemoroidů, lymfedému.

CYCLO 3 FORT: Je lék na nemoci žil a drobných cév. Účinnou látkou preparátu je extrakt z rostliny Ruscus aculeatus, hesperidin a vitamín C.

Glyvenol: Glyvenol patří do skupiny léků předpisovaných při onemocněních žil. Účinnou látkou preparátu je trebinosid. Lék se využívá v léčbě mnoha žilních onemocnění, především příznaků chronické žilní nedostatečnosti a křečových žil. Může se předepsat jako podpůrný lék u hluboké žilní trombózy a povrchového zánětu žil.

Mobivenal Micro: Je volně prodejný doplněk stravy, který obsahuje jako účinné složky sloučeniny hesperidin, aescin a diosmin. Hesperidin, diosmin a aescin účinkují na stěny krevních žil, snižují jejich propustnost, zlepšují odtok žilní krve z dolních končetin, a navíc působí lehce protizánětlivě. Poměrně významný je i jejich efekt proti otokům tkání.

Zdroj: Warfarin a Detralex

Lék na hemoroidy Detralex

Detralex 180 tablet je velmi oblíbený registrovaný léčivý přípravek, bez výjimky vázaný na lékařský předpis (léky na hemoroidy na lékařský předpis, není na volný prodej). Účinnými látkami jsou především flavonoidy hesperidin (50 mg) a diosminol (450 mg), určené pro léčbu dospělých pacientů. Bývá předepisován zejména u stavů souvisejících s žilní nedostatečností, bolestí dolních končetin a nepříjemnými otoky. A je vhodný také při potížích s hemoroidy (hemoroidální onemocnění).

Detralex je dostupný výhradně v tabletové formě. Má podobu oválné, potahované, bikonvexní tablety se zkosenými hranami v lososové barvě. Tablety jsou uloženy v blistrech podle velikosti vybraného balení.

Množství užívaného léku se liší podle závažnosti aktuálního zdravotního stavu, což může posoudit jedině lékař, tudíž i otázka, za jak dlouho účinkuje, je individuální.

Akutní zánět hemoroidů:

  • první čtyři dny: 6 tablet denně
  • následující tři dny: 3 tablety denně
  • udržovací dávka: 2 tablety denně
Léčba chronické žilní nedostatečnosti:
  • 2 tablety denně (lhostejno, jestli užité najednou, nebo ve dvou oddělených dávkách ráno a večer)

Délku doby užívání přípravku stanovuje individuálně ošetřující lékař. Vždy se řiďte jeho pokyny a nepřerušujte léčení ani v případě, že vaše potíže již zcela odezněly.

Během těhotenství a kojení je možno Detralex užívat pouze na výslovné doporučení lékaře. Pokud tedy otěhotníte během léčebné kúry, okamžitě se s lékařem poraďte, zdali je pro vás vhodné Detralex nadále užívat, nebo bude nutné léčbu odložit až na pozdější dobu.

V našich podmínkách obsahuje největší balení 180 tablet a 120 tablet, což podle intenzity léčby vydrží pacientům až na dva měsíce.

Cena

V lékárnách toto balení stojí okolo 700 Kč, přičemž pojišťovny hradí jen velmi malou část ceny. Připravte se proto na doplatek v řádech stokorun, obvykle 500–525 Kč.

Zdroj: Léky na hemeroidy

Volný prodej

Detralex je registrovaný léčivý přípravek vázaný na lékařský předpis. Obsahuje flavonoidy hesperidin (50 mg) a diosminol (450 mg), které jsou určeny pro dospělé pacienty k léčbě chronické žilní nedostatečnosti, otoků nohou a jejich bolestí. Přípravek je vhodný rovněž k léčbě hemoroidálních onemocnění (lidově hemeroidů). Tablety se užívají během jídla a zapijí se dostatečným množstvím vody. Jestliže mají vaše potíže dlouhodobý charakter, vždy požádejte lékaře o cenově výhodné velké balení léku Detralex. V našich podmínkách největší balení obsahuje 120 tablet, což podle intenzity léčby vydrží pacientům až na dva měsíce.

V lékárnách stojí toto balení okolo 700 Kč, přičemž pojišťovny hradí jen velmi malou část ceny. Připravte se proto na doplatek v řádech stokorun, obvykle 500–525 Kč. Pro ty, kteří si hlídají takzvaný ochranný limit alias započitatelný doplatek u léků na předpis, můžeme uvést, že tento doplatek činí u dětí mladších 18 let 1 000 Kč ročně, u seniorů nad 70 let 500 Kč ročně a u ostatních pacientů 5 000 Kč ročně. V případě Detralexu jde však pouze o takzvanou doplňkovou léčbu, která se do tohoto limitu nezapočítává ani z malé části. S vrácením přeplatku od pojišťovny tedy nepočítejte.

Detralex lze v některých případech nahradit jinými léčivy, nebo dokonce přírodními doplňky stravy, které nejsou vázány na lékařský předpis. Mezi ty nejoblíbenější v ČR patří Diosminol, který se používá při příznacích chronické žilné nedostatečnosti, lymfedému, hemoroidů, ale také jako ochrana jater vůči jedovatým látkám. Flavonoidy v něm obsažené pocházejí především z citrusového ovoce. Složení je velmi podobné právě Detralexu, vzhledem k rozdílnému zařazení obou přípravků však nelze jejich účinky porovnávat.

Dále lze používat Diorex, který má stejné složení jako Detralex – flavonoidorum fractio purificata micronisata. Výrobek v jedné tabletě obsahuje diosmin 450 mg, hesperidin 50 mg, kukuřičný škrob, mikrokrystalickou celulózu, stearan hořečnatý, povidon K30, sodnou sůl kroskarmelózy, hydroxpropylmethycelulózu, polydextrózu, oxid titaničitý, talek, oxidy železa a glycerol. Rozdíl spočívá v tom, že Detralex je registrovaný léčivý přípravek, tedy má kód Státního ústavu pro kontrolu léčiv, provedené klinické studie, ověřené účinky a obsah účinných látek v tabletách je kontrolovaný na jakost a množství, zatímco Diorex je pouze doplněk stravy schválený hlavním hygienikem Ministerstva zdravotnictví ČR na zdravotní nezávadnost. Doplňky stravy jsou levnější než léky z toho důvodu, že na ně nejsou kladeny takové nároky jako na léky a jejich cesta ke konečnému spotřebiteli není tak náročná a zdlouhavá.

Doplněk stravy Diorex je vhodný pro lidi se sedavým zaměstnáním, při dlouhém stání, chození a cestování. Složení látek ve výživovém doplňku napomáhá snižovat pocit těžkých nohou a přispívá k dobré cirkulaci krve v drobných cévách. Obsahuje diosmin a hesperidin v mikronizované formě, díky které je urychleno vstřebávání látek do těla.

Balení obsahuje 60 tablet.

Produkt není vhodný pro děti, těhotné a kojící ženy. Není určen jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí.

Užívají se 1–2 tablety denně (zapít dostatečným množstvím tekutiny).

Cena produktu Diorex 450 mg/50 mg por.tbl.flm.60 se na internetu pohybuje okolo 240 Kč.

Zdroj: Detralex na hemeroidy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP