Téma: 

dlouhý cukr hodnoty


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

DOPORUČENÁ HLADINA CUKRU V KRVI

Podle WHO (Světová zdravotnická organizace) lze předpokládat, že velkou část diabetu II. typu je možně příznivě ovlivnit výživou a životním stylem. Nesprávná výživa, zejména nadbytečný příjem soli, nevhodné složení tuků, vysoký příjem energie a nedostatečný příjem ovoce a zeleniny, se významně podílí na řadě onemocnění, ovlivňuje aktivitu člověka a zvyšuje riziko předčasného úmrtí. Proto je nutné respektovat kvalitu života diabetiků. Prakticky to znamená individualizovat dietní doporučení podle specifických požadavků kladených na určitého pacienta s ohledem na kvalitu života.

Zdroj: Doporučená hladina cukru v krvi
Zveřejněno: 15.2.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

JATERNÍ TESTY - NORMÁLNÍ HODNOTY

GMD – glutamátdehydrogenáza

GMD je mitochondriální enzym, vyskytuje se také ve svalech, v mozku a leukocytech. Mění glutamát na oxoglutarát.

Normální hodnota GMD

  • muži: 0, 123 kat/l
  • ženy: 0,088 kat/l

Co znamená vysoká hodnota

Masivní vzestup GMD je projevem nekrózy jater nebo neoplazie.

Při obstrukcích a cholestáze rostou hodnoty až 10x (indukce tvorby enzymu v buňkách).

Co znamená nízká hodnota

Nízké hodnoty nejsou časté a nebývají sledovány.

Detail odstavce: GMD – glutamátdehydrogenáza
Zdroj: Jaterní testy - normální hodnoty
Zveřejněno: 10.6.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Re: jake hodnoty ma byt dlouhodoby cukr

ja myslela cukr za dva tri mesice zpetne,myslim 30 az 40,mam 50,je to moc vazne?dekuji

Zdroj: diskuze Jake hodnoty ma byt dlouhodoby cukr
Odesláno: 11.11.2016 uživatelem jarka
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

CUKR

Charakteristika cukru

Cukr je bílá krystalická látka, která je velmi dobře rozpustná ve vodě a má výrazně sladkou chuť. Po chemické stránce patří cukr mezi sacharidy. V lidské výživě mají největší význam cukrová třtina a cukrová řepa, které kryjí z 99 % celosvětovou výrobu cukru. Cukr zvyšuje chutnost, ale také energetickou hodnotu potravin.

Detail odstavce: Charakteristika cukru
Zdroj: Cukr
Zveřejněno: 18.4.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Re: Re: jake hodnoty ma byt dlouhodoby cukr

dlouhodobý 43 ,pojištovny uznávají jěště 56 ale to je hranice zdravého člověka

Zdroj: diskuze Jake hodnoty ma byt dlouhodoby cukr
Odesláno: 16.11.2018 uživatelem Zdenek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

JAK SNÍŽIT CUKR V KRVI

Co znamená vysoký cukr v krvi

Hyperglykemie je definována jako zvýšení krevního cukru nad normu. Za normoglykemii (normální hladinu cukru) u zdravých osob na lačno se považují hodnoty cukru v rozmezí 3,5−5,5 mmol na litr krve. U diabetiků je za optimální glykemii (ke které směřuje terapeutická intervence) považováno rozmezí 4−6 mmol/l, rozmezí 6−7 mmol/l je hodnoceno jako uspokojivé a hodnoty nad 7 mmol/l již představují neuspokojivou hladinu cukru v krvi.

Detail odstavce: Co znamená vysoký cukr v krvi
Zdroj: Jak snížit cukr v krvi
Zveřejněno: 6.8.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: jake hodnoty ma byt dlouhodoby cukr

Dlouhodobý cukr v krvi, neboli koncentrace glukózy v krvi (glykemie), je za normálních fyziologických podmínek u zdravého člověka udržována v úzkém rozmezí hodnot 3,9 až 5,6 mmol/l nalačno a po jídle nižší než 10 mmol/l. Glykemie se určuje ze žilní krve odběrem u lékaře a nebo v domácích podmínkách vlastním glukometrem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jake hodnoty ma byt dlouhodoby cukr
Odesláno: 8.11.2016 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

CRP V KRVI A JEHO HODNOTY

Hodnoty vysokého CRP

Nejvyšší hodnoty C-reaktivního proteinu dosahují až 300 mg/l a bývají vyvolávány těžkými bakteriálními infekcemi, například bakteriální meningitidou.

Detail odstavce: Hodnoty vysokého CRP
Zdroj: CRP v krvi a jeho hodnoty
Zveřejněno: 27.10.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Cukr po intenzívním sportu

Jsem diabetik 1. stupně už 11 let, a ted se mi nejak nedaří držet cukr při sportu.
V 17.00 cukr 5,2, opravdu jeden plátek toustového chleba (25 g) a cca 10 g gervais, od 17.30 do 18.30 polozávodní čtyřhra v bembajsu a v 19.00 cukr 17,9 !!!!
To nemohl být cukr z jídla, ale údajně játra začly produkovat cukr z svalů a tuků. Stalo se mi to víckrát, je k tomu nějaká rada? Najíst se před bembajsem a píchnout inzulín? Dík za radu

Zdroj: diskuze Cukr po intenzívním sportu
Odesláno: 1.9.2015 uživatelem Martin
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

JAK SNÍŽIT CUKR V KRVI

Cukr v krvi − hodnoty

Normální hodnota glykemie na lačno se pohybuje v rozmezí 3,5−5,5 mmol/litr, 2 hodiny po jídle kolem 8 mmol/litr. Při hypoglykemii pod 4 mmol/l hrozí okamžitý kolaps (je tedy akutně nebezpečná). Hyperglykemie se v hodnotách 10−15 mmol/l nijak neprojevuje, nebezpečná je však z dlouhodobého hlediska (poškození očí, nehojící se záněty a podobně).

Detail odstavce: Cukr v krvi − hodnoty
Zdroj: Jak snížit cukr v krvi
Zveřejněno: 6.8.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: kreatinin laboratorní hodnoty 420

Stále u mě dochází ke zvyšujícím hodnotám kreatininu,lékař mě hrozí dialýzou.Je možné jiné řešení?Jak je možno tyto hodnoty snížit?

Zdroj: diskuze Kreatinin laboratorní hodnoty 420
Odesláno: 12.5.2018 uživatelem Jaroslav Bláha
Počet odpovědí: 0

CRP V KRVI A JEHO HODNOTY

CRP hodnoty nad 300

Takto vysoké hodnoty ukazují na septický stav. Je nutná hospitalizace s nitrožilní aplikací antibiotik.

Detail odstavce: CRP hodnoty nad 300
Zdroj: CRP v krvi a jeho hodnoty
Zveřejněno: 27.10.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: zvýšená močovina u psa

Hodnota močoviny u psa 7.7 je úplně normální- nejde o zvýšené hodnoty. O zvýšené hodnoty jde až pokud je močovina 10 a více.

Zdroj: diskuze Zvýšená močovina u psa
Odesláno: 6.3.2018 uživatelem jirka
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

CRP V KRVI A JEHO HODNOTY

Vysoké CRP

Hodnoty na displeji, které se nacházejí za takzvanou šedou zónou, obvykle znamenají, že malého pacienta léčba pomocí antibiotik nemine. Nejvyšší hodnoty C-reaktivního proteinu dosahují až 300 mg/l a bývají vyvolávány těžkými bakteriálními infekcemi, například bakteriální meningitidou.

Detail odstavce: Vysoké CRP
Zdroj: CRP v krvi a jeho hodnoty
Zveřejněno: 27.10.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: padá mi háro

Ahoj,chci se zeptat jestli to stou majonezou funguje'nebo je to jen mítus mám dlouhý háro'a nechci o něj přijíd,poraďte please

Zdroj: diskuze Padá mi háro
Odesláno: 29.11.2015 uživatelem Chose
Počet odpovědí: 0

CRP V KRVI A JEHO HODNOTY

Hodnoty CRP nad 100

Hodnoty CRP nad 100 mg/l indikují bakteriální původ – bakteriální záněty plic, ledvin a podobně.

Detail odstavce: Hodnoty CRP nad 100
Zdroj: CRP v krvi a jeho hodnoty
Zveřejněno: 27.10.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: hroznový cukr dávkování

Dobrý den, aktuality o Glukopuru se dozvíte na stránce www.glukopur.cz

Zdroj: diskuze Hroznový cukr dávkování
Odesláno: 21.1.2015 uživatelem JŠ
Počet odpovědí: 0

HODNOTY CUKRU V KRVI

Dlouhý cukrhodnoty

Glykovaný hemoglobin, někdy také nazývaný „dlouhý cukr“, je důležitý ukazatel dlouhodobé kompenzace diabetu. Jeho pravidelné měření se využívá ke zhodnocení kontroly diabetu a podává informaci o tom, jaká byla průměrná hodnota glykemie za poslední zhruba dva až tři měsíce.

Glukóza, krevní cukr, se váže na hemoglobin, červené krevní barvivo. Aby se na hemoglobin glukóza navázala, musí jí být v krvi nadbytek, což u člověka s diabetem nastává při hyperglykemii. Hemoglobin se nachází v červených krvinkách, které v těle žijí maximálně 120 dní. Proto glykovaný hemoglobin odráží průměrnou hodnotu glykemie za dobu života červené krvinky.

Glykovaný hemoglobin sice ukáže průměrnou hodnotu glykemie, ale nevypovídá nic o tom, zda byly výsledné hodnoty vyrovnané, nebo zda „lítaly“ z hyperglykemie do hypoglykemie a zpět. Diabetik s vyrovnanými glykemiemi tak může mít stejný glykovaný hemoglobin jako ten, jehož glykemie se pohybují v extrémně nízkých a vysokých hodnotách.

Glykovaný hemoglobin je dlouhodobým ukazatelem a nedá se tak snadno ošálit dodržováním léčby posledních pár dní před kontrolou u lékaře. To, že se diabetik několik dnů před kontrolou opravdu snaží, nepřeváží kvalitu jeho kompenzace v předchozích týdnech.

Glykovaný hemoglobin je důležité nejen změřit, ale také se zamyslet nad jeho hodnotou a dát ji do kontextu s režimem a léčbou v posledních několika týdnech a měsících. Pokud se hodnota glykovaného hemoglobinu výrazně liší od glykemií zachycených na glukometru, může být ovlivněná nepoznanými hyperglykemiemi a hypoglykemiemi. V jejich vysvětlení může pomoci například změření glykemií po jídle či glykemie v noci a časných ranních hodinách.

Výsledná rozmezí glykovaného hemoglobinu jsou zakotvena v doporučeních České diabetologické společnosti. U konkrétního pacienta bývají cílové hodnoty individuálně upřesněny jeho lékařem. V nedávné době došlo ke změně jednotek, v nichž je glykovaný hemoglobin udáván. Staré jednotky jsou v %, zatímco nové se udávají v mmol/mol. Přepočet mezi starými a novými jednotkami je jednoduchý – procenta se pouze vynásobí deseti. Nyní se používají staré i nové jednotky dle IFCC (Mezinárodní federace klinické chemie). Při čtení výsledků měření z laboratoře je dobré se podívat, v jakých jednotkách je glykovaný hemoglobin napsán.

Frekvence měření:

  • diabetikům 2. typu je vhodné změřit glykovaný hemoglobin nejméně jednou za půl roku
  • diabetikům 1. typu se stanovuje každé tři měsíce

Detail odstavce: Dlouhý cukr – hodnoty
Zdroj: Hodnoty cukru v krvi
Zveřejněno: 31.10.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Re: Re: bulka v podkozi v leve bederni krajine

Záleží jak velká bulka je a kde přesně je. Když bude řez dlouhý 1 až 2 cm, tak stačí jednodenní dovolená a týden s omezeným pohybem při úklonech a předklonech a to i v sedu na židli.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bulka v podkozi v leve bederni krajine
Odesláno: 10.4.2017 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

CRP V KRVI A JEHO HODNOTY

Hodnoty CRP v těhotenství

Pozitivní (zvýšená) hladina CRP se vyskytuje také ve druhé polovině těhotenství nebo u pacientek užívajících hormonální antikoncepci.

Detail odstavce: Hodnoty CRP v těhotenství
Zdroj: CRP v krvi a jeho hodnoty
Zveřejněno: 27.10.2017

CRP V KRVI A JEHO HODNOTY

Co značí CRP 200

Těžké bakteriální infekce (sepse – systémový infekční zánět s rozsevem choroboplodných zárodků z původního místa infekce do jiných orgánů s jejich poškozením); hodnoty CRP 200–300 mg/l.

Detail odstavce: Co značí CRP 200
Zdroj: CRP v krvi a jeho hodnoty
Zveřejněno: 27.10.2017

CRP V KRVI A JEHO HODNOTY

Hodnoty zvýšeného CRP

Pohybuje-li se výsledek testu do 8–10 jednotek, nejedná se s velkou pravděpodobností o bakteriální infekci. Lehce zvýšené CRP nad tyto hodnoty však mívají zdraví kuřáci, těhotné ženy, sportovci po velké fyzické zátěži, osoby s vysokoproteinovou dietou a pacienti s diabetem a depresemi.

Rozmezí hodnot od 8 do 30 jednotek (některé zdroje uvádějí do 35 až 38) je označováno jako takzvaná šedá zóna, kdy nelze jednoznačně odlišit původce choroby. Jsou-li naměřeny hodnoty v rozmezí této zóny, přiklání se pediatři po zvážení dalších symptomů spíše k virovému původu infekce.

Detail odstavce: Hodnoty zvýšeného CRP
Zdroj: CRP v krvi a jeho hodnoty
Zveřejněno: 27.10.2017

CUKROVKA - NAMĚŘENÉ HODNOTY

Hodnoty cukru po jídle

Někdy je potřeba zhodnotit i vzestup krevního cukru během dne po určitém jídle a doplnit měření o takzvanou postprandiální glykémii (glykémii po jídle), která se obvykle stanovuje 1–2 hodiny po požitém jídle. Postprandiální glykémie je tedy hladina cukru v krvi po jídle. Normální hodnota postprandiální glykémie je do 7,8 mmol/l.

Postprandiální glykémie by měla být měřena vždy, když je nalezen rozpor mezi hodnotami glykémie nalačno a hodnotami glykohemoglobinu, z téhož důvodu je vhodné zjistit, jaké jsou hodnoty posptrandiální glykémie vždy, když dojde ke zhoršení kompenzace (zvýšení hodnoty glykohemoglobinu). Je nutné zjistit hodnoty postprandiální glykémie také tehdy, když se objevují, případně rychle progredují, mikrovaskulární komplikace. S výhodou je možné využít měření glykémie před hlavními a jídly a po hlavních jídlech v domácím prostředí pomocí glukometru.

Detail odstavce: Hodnoty cukru po jídle
Zdroj: Cukrovka - naměřené hodnoty
Zveřejněno: 14.8.2017

CUKROVKA - NAMĚŘENÉ HODNOTY

U zdravého člověka

U zdravých lidí se hladina krevního cukru (glykémie) může pohybovat v průběhu 24 hodin v rozmezí hodnot 3,5 až 6,6 mmol v 1 litru krve. Fyziologické rozmezí je 4,0 až 5,5 mmol v 1 litru krve. Mírné zvýšení (k hodnotě 6,0) nemusí znamenat onemocnění touto chorobou, může být důsledkem vrozených projevů organismu. Pokud zná ošetřující lékař hodnoty glykémie i z dřívější doby a může srovnávat, je schopen říci, zda se jedná o možnou poruchu, nebo jde o normální stav. Ve většině případů však hodnoty z mládí nezná, a proto v takovém případě může nalezené hodnoty klasifikovat jako diabetes nebo minimálně jako prediabetes. V každém případě je žádoucí průběžné lékařské sledování.

Detail odstavce: U zdravého člověka
Zdroj: Cukrovka - naměřené hodnoty
Zveřejněno: 14.8.2017

CUKR

Druhy cukru

  • Cukr krystal je směs krystalů stejnoměrného zrnění, volně sypká a obsahuje nejméně 70 % cukru.
  • Cukr krupice se skládá ze směsi menších nebo rozdrcených krystalů stejnoměrného zrnění. Také tato směs je volně sypká.
  • Cukr moučka je volně sypká směs jemně mletých drcených krystalů, vyrábí se mletím krystalů, obsahuje minimálně 95 % částic cukru s přísadou protihrudkujících látek.
  • Cukr s přísadami je označován jako želírující cukr, což je cukr krupice s přídavkem želírující látky, pektinem a kyselinou citronovou.
  • Vanilínový nebo skořicový cukr se vyrábí z cukru krupice s přísadami skořice nebo vanilky.
  • Tvarovaný cukr má tvar kostek, homolí nebo bridže. Roku 1841 vyrobil cukrovarník Jakub Kryštof Rad v Dačicích první kostkový cukr, který původní homole postupně nahradil.

Detail odstavce: Druhy cukru
Zdroj: Cukr
Zveřejněno: 18.4.2015

CUKR

Cukr krystal

Cukr krystal je směs krystalů stejnoměrného zrnění, volně sypká a obsahuje nejméně 70 % cukru.

Výhody, nevýhody

Cukrcukrovinky mají vliv i na vznik zubního kazu. Obecně je cukr rizikový z hlediska vzniku různých onemocnění, jako je cukrovka, choroby srdce, těžká obezita a některé druhy rakoviny. Zejména kombinace nadměrné spotřeby cukrů a tuků je velmi škodlivá lidskému zdraví.

Cena

Zde může vidět cenu cukru krystal.

Detail odstavce: Cukr krystal
Zdroj: Cukr
Zveřejněno: 18.4.2015

HODNOTY CUKRU V KRVI

Normální hladina cukru v krvi

Glykemie neboli správná hladina cukru v krvi se u zdravého člověka pohybuje v rozmezí 3,9–5,9 mmol/l na lačno. Hodnota cukru v krvi u zdravého člověka se snadno zjistí z kapky krve. Opakovaně se zvyšující hodnoty jsou prvními příznaky vzniku cukrovky. Proto je měření glykemie nejčastěji prováděným vyšetřením u diabetiků.

Ideální je, když klient přijde na lačno, jedině tak lze získat co nejpřesnější údaje. Vycházet lze ale i z postprandiálního měření neboli hodnoty změřené po jídle.

U zdravých osob nepřekračuje postprandiální glykemie hodnotu 7,8 mmol/l, u pacientů s cukrovkou je obvykle zvýšena.

Detail odstavce: Normální hladina cukru v krvi
Zdroj: Hodnoty cukru v krvi
Zveřejněno: 31.10.2018

CUKR

Škodlivost cukru

I když nesladíte, cukr se ukrývá v mnoha pochutinách, jako je sirup, sladké pečivo a limonády. Naše zdraví je tak vážně ohroženo. Cukr se podílí na spoustě závažných onemocnění a hlavně na civilizačních chorobách. Ve své podstatě se dá konzumace cukru přirovnat ke konzumaci drogy, ne nadarmo se cukru říká bílý jed.

Detail odstavce: Škodlivost cukru
Zdroj: Cukr
Zveřejněno: 18.4.2015

HODNOTY CRP A RAKOVINA

Rakovina penisu

U mužů s rakovinou penisu, kteří mají hladinu CRP vyšší než 20 mg/l, je větší pravděpodobnost zjištění metastáz lymfatických uzlin.

Detail odstavce: Rakovina penisu
Zdroj: Hodnoty CRP a rakovina
Zveřejněno: 15.11.2018

CUKR V PÉČI O POKOŽKU

Přírodní peeling

Cukr je přírodní peeling. To znamená, že může být použit k odstraňování odumřelých kožních buněk, čímž vede k mladistvé, zářící pleti. Z tohoto důvodu je používán v mnoha prostředcích určených pro peeling celého těla a může být lepší volbou než sůl. Sůl má totiž tendenci dehydratovat kůži, zatímco cukr má opačných účinek. Použití cukru jako každodenní součásti režimu péče o pleť může pomoci kůži absorbovat další hydratační složky. Cukr také obsahuje kyselinu glykolovou, která pomáhá při odlupování kůže. Takže cukr vlastně odstraňuje odumřelou kůži nejen mechanicky, ale i chemicky.

Detail odstavce: Přírodní peeling
Zdroj: Cukr v péči o pokožku
Zveřejněno: 21.3.2013