Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

DOMÁCÍ DEPILACE CUKROVOU PASTOU RECEPT

OBSAH

Metody depilace

Depilace cukrovou pastou je jednou ze stále oblíbenějších metod depilace. Stává se postupně populárnější než depilace voskem, ale funguje na stejném principu. Jedná se o polotrvalou depilaci, což znamená, že na rozdíl od laserové depilace či depilace IPL nám chloupky za pár týdnů opět narostou. Tuto metodu lze použít na všechny partie těla. Zvláště často se s ní provádí depilace citlivých míst a intimních partií, tedy brazilská depilace. Tuto proceduru je možno podstoupit buď v kosmetickém studiu, nebo doma. Cukrovou pastu lze totiž sehnat jako hotový výrobek anebo si ji můžete připravit doma. Je to lepkavá hmota čistě na přírodní bázi, neboť jde pouze o směs cukru, vody a citrónu. Připravte si ji doma podle receptu na depilační cukrovou pastu!

Zdroj: Jak depilovat cukrovou pastou

Diskuze

V diskuzi DEPILACE VČELÍM VOSKEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivča.

Dobrý den, děkuji za tip. Přijde mi, že ten včelí vosk je ze všech metod depilace úplně nejpřirozenější. Ale netuším, jak bych to zvládla s tou bolestivostí. Můj práh bolesti není zrovna největší. Tak toho se trochu obávám. Říkám si, jestli bych neměla zkusit něco takového epilace-laserem.cz/c… ale zase cena včelího vosku je asi úplně někde jinde.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Paul.

Depilace cukrovou pastou je idealni zpusob jak se rychle a bezbolestne zbavit chloupku na celem tele. Vydrzi hladka 3-4 tydny a nezarusta. Depilovane telo je hygienickeca esteticke jak pro sportovani, navstevu wellness tak i intimni hratky.

Zdroj: diskuze Depilace včelím voskem

Průběh depilace

Cukrová pasta se nejprve ohřeje ve vodní lázni na teplotu, která je srovnatelná s teplotou těla. Poté se pasta nanese na depilované místo proti směru růstu chloupků, aby se zajistilo, že pasta přilne dokonale na všechny chloupky. Následná depilace probíhá již šetrně po směru růstu chloupků, chloupky se tak nepřetrhnou, pokožka není mechanicky poškozena a samotná depilace není tak bolestivá. Depilace cukrovou pastou je velmi vhodná pro citlivé oblasti obličeje nebo intimní partie.

Zdroj: Jak depilovat cukrovou pastou

Diskuze

V diskuzi DOMACI ZESVETLENI CHLOUPKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sara.

Dobry den, je mi 14 let a mam tmavou plet a mam male tmave chloupky - zada,ruce,bricho si delam depilacnim kremem chloupku, ale pak mam chloupky i na hrudniku stveme to a slysela jsem neco o zesvetlovan. Chci se zeptat jesti se da zesvetlit i normalnim zesvetlovacem na vlasy a jestli znate nejake metody. Predem dekuji za pozornost.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nina.

Chloupky se dají zesvětlit stejně jako vlasy, takže odbarvovač na vlasy se dá použít. Nejlepší je ale chloupky odstranit depilací. Buď krémem Opilca nebo depilační cukrovou pastou, voskem a nebo elektrickým depilátorem.

Zdroj: diskuze Domaci zesvetleni chloupku

Brazilská depilace

Brazilskou depilací se nazývá odstranění chloupků v intimní oblasti cukrovou pastou nebo voskem. Princip depilace pohlaví je tedy stejný. Chloupky kolem genitálií musí mít délku 5–8 mm a pak už nic nebrání jejich odstranění. V dnešní době je oblíbená kompletní depilace rozkroku, dříve se nechávala úzká čárka nad vagínou.

Zdroj: Depilace

Poradna

V naší poradně s názvem CUKROVÁ PASTA NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Cukrovou pastu můžete nejlépe použít na depilaci (odstranění) chloupků na nohou. Zde je návod, jak se cukrová pasta připravuje levně doma. Potřeba na to bude bílý cukr, čerstvě vymačkaná citronová šťáva a čistá voda.

9 odměrek bílého cukru,
2 odměrky vody,
2 odměrky citronové šťávy.

Vše dejte do hrnce, důkladně promíchejte a za stálého míchání zahřívejte, až se začnou tvořit bublinky, pak snižte teplotu plotýnky a nechte probublávat, ale stále míchejte! Toto provádějte až do chvíle, kdy tekutina začne mít světle zlatou barvu. Pak to nechte vychladnout. Při vaření je důležité nezahřívat to moc dlouho, aby to nezhnědlo, protože pak se z toho udělá karamel a ten vám akorát tak zalepí hrnec, ale depilaci s tím pak už neuděláte.

Tolik tedy k přípravě cukrové pasty. Nyní se podíváme, jak ji použít k depilaci a odstranit tak chloupky na nohou. Pokožku, kterou budete chtít depilovat, tak odmastěte mýdlem a poté ji důkladně osušte. To je velmi důležité, protože zbylá voda na kůži by nám naši pastu zředila a vše by šlo mnohem hůř. Vhodné je po osušení použít dětský pudr nebo kukuřičný, či bramborový škrob, které ideálně navážou zbytkovou vodu i případný pot z povrchu pokožky. Nyní si dejte do plastové nádoby připravenou cukrovou pastu a nechte ji zahřát v mikrovlnné troubé nebo ve vodní lázni na teplotu 40 až 45 *C. Hmota musí být při této teplotě vláčná. Ani ne moc tekutá a ani ne moc tuhá. Když je hmota moc tekutá, chvilku počkejte, vychladnutím zhoustne. Je-li moc tuhá, tak se nebude chtít přichytit ke kůži, pak stačí dát kapku vody a znovu propracovat a nanést na pokožku nebo více zahřát. Když je naopak moc tekutá, tak zase nejde dobře sundat z pokožky. V tomto případě vezměte kus nepropracované hmoty a pomocí ní řídkou pastu z nohy odstraníte.

Cukrová pasta dokáže odstranit skoro všechny chloupky. Jen ty jemné chloupky, co nejsou ani vidět, to někde nechá, ale na pohled je to v podstatě dokonalé. Bolest žádná, pupínky nikde, jen v tříslech to trochu bolí, ale je to snesitelné. Chvilku bude pokožka červená, ale po chvilce se to zklidní. Po depilaci by nemělo nic svědit a neměly by se tvořit ani žádné dlouhodobé červené pupínky. Velká výhoda je, že se to trhá po směru růstu chloupků, takže se tím zamezí následné zarůstání chloupků pod kůži a hlavně to bere chloupky i s kořínkem, takže nohy budete mít pak krásně hladké na dlouhou dobu.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel JANA ŠAMŠONOVÁ.

Dnes jsem uvařila cukrovou pastu.Sice jsem ji třikrát dovářela,než měla správnou hustotu,ale povedlo se.Depilace s ní jde super.Díky za návod.Ušetří to spoustu peněz.

Zdroj: diskuze Cukrová pasta návod

Depilace cukrovou pastou

Depilační cukrová pasta svým 100% přírodním složením bez obsahu chemických barviv, konzervantů a alergenů vyhovuje všem typům pokožky a má výborné regenerační účinky.

  • cukrová pasta nepůsobí na kůži tak invazivně jako depilační vosk
  • chloupky jsou odstraňovány vždy po směru růstu, a tak nedochází k poranění kůže
  • výsledný efekt je okamžitý a vydrží až 6 týdnů
  • pokožka je po ošetření hladká a bez podráždění
  • chloupky po depilaci cukrovou pastou postupně slábnou a nezarůstají
  • opakovaným depilováním chloupky po čase mizí úplně
  • pasta je hygienická, během ošetření se nepoužívají žádné pomůcky a nástroje

Zdroj: Jak depilovat cukrovou pastou

Diskuze

V diskuzi JAK DEPILOVAT CUKROVOU PASTOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eveli.

Děkuji za info. Nevím vlastně proč, ale pořád jsme si cukrovou depilaci představovala úplně jinak. Myslela jsem, že to působí podobné jako peeling, že se potom jen šetře i s chloupky. Ale ono je to vlastně hodně podobné jako ta vosková. No a s tím laserem je zase vyšší cena, tady epilace-laserem.cz/c… koukám na nějaký ten ceník. Ono to není zase tak hrozné, ale ten cukr může vyjít na skoro nula nic.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak depilovat cukrovou pastou

Doporučení před ošetřením

  • Nemažte si nohy 24 hodin před depilací žádným krémem.
  • Chloupky by měly být dlouhé minimálně 5 mm, proto je nechte růst 10–12 dní. Při kratší délce 1–2 mm je depilace obtížnější, chloupky jsou silnější a výsledný efekt není takový, jakého bychom chtěli docílit.

Zdroj: Jak depilovat cukrovou pastou

Diskuze

V diskuzi IPL DOMÁCÍ DEPILACE DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kaja.

Ja nevim, resim ted prave pred prazdninama jestli depilaci nebo to preziju normalne s holici penou, docela se te depilace bojim, ze to bude hodne bolet...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ipl domácí depilace diskuze

Jak používat cukrovou pastu?

Použití cukrové pasty při depilaci můžete vidět na tomto videu: video

Zdroj: Jak depilovat cukrovou pastou

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ BĚLENÍ ZUBŮ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kikousek.

domácí bělení není nic pro mě já toho zkusila teda už taky dost, ale dávám spíše přednost pastám na bělení s nimiž má již někdo zkušenosti. :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Verča.

Ahojky, já mám super zkušenost s bělící pastou od ROCS, dlouho jsem hledala něco účiného a za mě fakt doporučuji.

Zdroj: diskuze Domácí bělení zubů diskuze

Výhody cukrové depilace

  • Vosk je většinou připravován s chemickými přísadami, zatímco cukrovou pastu můžeme připravit z běžných domácích přírodních ingrediencí. Pokud tedy máte citlivou pokožku či alergii, zvolte raději cukrovou pastu, popřípadě některý z přírodních vosků pro citlivou pokožku, jinak vám hrozí podráždění kůže.
  • Metoda cukrové depilace je často považována za méně bolestivou, a to z toho důvodu, že pasta nepřilne na kůži jako vosk a také nemusí být horká jako některé druhy vosků.
  • Z výše popsaných důvodů je tato metoda zvláště přínosná na citlivých místech a oblíbená pro brazilskou depilaci, tedy depilaci genitálií.
  • Další výhodou je snadné omytí zbytků pasty. Je totiž na rozdíl od vosku rozpustná ve vodě.

Zdroj: Jak depilovat cukrovou pastou

Diskuze

V diskuzi BĚLENÍ ZUBŮ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aneta Frecova.

Dobrý den, já mám nejlepší zkušenost s bělením zubů pomocí pásků. Které jsou k sehnání na www.bilychrup.cz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Andy.

Zrovna s bělící pastou od Rocs mám dobrou zkušenost. Používám je celkem pravidelně a opravdu tam jde rozdíl poznat. Diskutovala jsem to i mojí zubařkou a ta je sama doporučuje.

Zdroj: diskuze Bělení zubů diskuze

Epilace cukrovou pastou

Epilace cukrovou pastou se postupně stává populárnější než epilace voskem. Obě fungují na stejném principu, rozdíl je v tom, že se při epilaci cukrovou pastou trhá po směru růstu chloupků, proto je vhodná i na citlivé a intimní partie. Cukrovou pastu si můžete v klidu připravit i doma. Je to samozřejmě levnější a účel to splní úplně stejně.

Recept na depilační cukrovou pastu

Suroviny:

  • 2 šálky cukru krystal
  • ½ šálku destilované vody
  • ½ šálku šťávy z citronů

Postup:

Vodu, cukr a šťávu z citronu dáme do kastrolu a zahříváme tak dlouho, dokud se nám směs nezačne vařit a houstnout. Pokud je již hustá jako karamel, stáhneme z plotny a necháme vychladnout ve vlažnou pastu. Nesmí být úplně studená, protože by se nám s ní špatně pracovalo.

Návod na depilaci cukrovou pastou

  • Pastu zahřejeme na pokojovou teplotu a vložíme ji do vlažné vody, aby zůstala roztíratelná.
  • Kůži odmastíme a vysušíme, zaprášíme dětským pudrem nebo kuchyňským škrobem, odstraňujeme chloupky o délce 5–8 mm.
  • Pastu rozetřeme špachtlí nebo prsty proti směru růstu chloupků, třeme důkladně, dokud není pořádně přilepená.
  • Necháme maličko zaschnout a můžeme začít strhávat po směru růstu chloupků, buďto rovnou nanesenou pastu, nebo si na pastu přilepíme bavlněné hadříky nastříhané na proužky a poté trhneme. Uvidíte, který způsob vám bude více vyhovovat.
  • Pastu je možné uchovávat, ale pro dobrou konzistenci je lepší vždy čerstvá.

Zdroj: Depilace

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ RECEPT NA BĚLENÍ ZUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milda.

Efektivní domácí recept na bělení zubů je založen na směsi tvořené z těchto surovin:
- půl čajové lžičky prášku zvaného jedlá soda,
- půl čajové lžičky kyselé tekutiny - ocet
- a ještě na bělení zubů nesmí chybět sůl, stačí jí jen špetka.
Směs by měla vypadat jako pasta, kterou si potřete své žluté a ošklivé zuby a po chvíli z nich směs smyjte. Procedura ze zubů odstraní hnědý povlak na zubech, dále pak ze zubů smyje bakterie a ochrání chrup před kazem. Vtipné levné a jednoduché a navíc jde o velmi efektivní nápad na domácí bělení zubů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Šárka Špílová.

Tahle očista je tak agresivní, že časem zničí sklovinu!

Zdroj: diskuze Domácí recept na bělení zubů

Postup cukrové depilace

  • Postup je podobný jako u voskové techniky. Ať už používáte pastu zakoupenou, či doma zhotovenou, zahřejte ji na pokojovou teplotu či ji položte do teplé (nikoliv horké) vody. Cukrová pasta je roztíratelná i vlažná, nehrozí tedy popálení kůže.
  • Depilovanou oblast odmastěte a osušte. Můžete ji poprášit dětským pudrem či klasickým kuchyňským škrobem. Depilujte chloupky o délce alespoň 5 mm, ale maximálně 8 mm, kratší se vám nezachytí a delší více bolí.
  • Pasta se rozetře špachtlí či prsty proti směru chloupků. Silně přejíždíme po vrstvě, až dokonale přilne. Užitečnou pomůckou na nanášení může být i stará kreditní karta.
  • Pokud je hmota příliš tuhá, rozehřejte ji na pár sekund v horké vodě či mikrovlnce, ale pouze tak, aby měla příjemnou teplotu. Dalším trikem je přidání kapky vody a prohnětení pasty.
  • Na strhávání pasty existují dvě možnosti. Buď na ni přiložíte depilační pruhy tkaniny k tomu určené a s jejich pomocí nátěr strhnete, anebo strháváte rovnou pouze cukrovou hmotu. Samy uvidíte, která metoda vám půjde lépe s ohledem na použitý materiál. Pokud používáte pouze pastu, strhávejte ji v krátkých rychlých pohybech, nikoliv celý pruh najednou.
  • Na rozdíl od voskové depilace se cukrová pasta strhává po směru růstu chlupů, a proto je i méně bolestivá.
  • Pokud se pasta příliš lepí, vezmeme kousek čerstvé hmoty a s její pomocí natřenou pastu odtrháváme od pokožky.
  • Pastu lze použít i opakovaně, ale ztrácí poté ideální konzistenci, proto je lepší vždy nová várka.

Zdroj: Jak depilovat cukrovou pastou

Diskuze

V diskuzi RECEPT NA NÁPOJ Z ALOE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Babička.

Dobrý den,mám prosbu,potřebovala bych recept na domácí výrobu nápoje z Aloe.Mám metabolický syndrom,to znamená vyský tlak,cukrovku a cholesterol.Slyšela jsem že nápoj z Aloe je úžasný.Děkuji za recept.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce krasojizda.

Dobrý den, domácí výroba nápoju z aloe se obecně nedoporučuje, protože aloe obsahuje také látky, které ve vyšším množství způsobují průjmy, připadně dávení. Těchto látek je aloe prodávaná v obchodech již zbavena. Druhým a důležitějším důvodem je skutečnost, že aloe ztrácí účinné látky již několik hodin po sklizni. Nejdůležitější z nich jsou polysacharidy, které určují biologickou aktivitu aloe vera - jinými slovy její kvalitu. Zachování těchto látek při domácí výrobě je zcela nemožné. Zpracováním doma v hrnci by jste sice měla šťávu z aloe, ale zbavenou všech účinných látek, které jsou organismu prospěšné. Jedním z dalších důvodů je náročnost pěstování aloe, která potřebuje hodně slunce a tepla, jedině tak je schopna nabídnout požadovanou kvalitu. To bohužel v našich podmínkách není možné. Pokud tedy chcete pro sebe udělat něco dobrého, doporučuji zajít do lékárny a pořídit si některý z již hotových výrobků, např. Activ aloe od značky Barnys je nepochybně tím nejlepším, co trh nabízí. Jako jediný výrobek garantuje více než 10% účinných látek ve svém obsahu. Ve srovnání s jinými výrobci, kteří uvádějí max. 5% nebo dokonce neuvádějí nic. Active Aloe je garantovaná kvalita s nejvyšší biologickou aktivitou, více informací o této aloe najdete na www.activaloe.cz. To samé se týká i pro aloe mast výroba doma. Účinnou mast z aloe vera si sami svépomocí prostě doma nevyrobíte.
Hezký den, Jana

Zdroj: diskuze Recept na nápoj z aloe

Recept na domácí šunku video

Tady je názorný video recept, jak si lze připravit vařenou šunku v šunkovaru: domácí kuřecí šunka.

Zdroj: Recept na domácí vařenou šunku

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPT NA VYROBU DOMACI BYLINNE MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Thomas.

poradte postup pri vyrobe masti z kostivalu.predem dik

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tady je podrobný návod a recept na výrobu kostivalové masti www.zdravi-lecba.cz/…

Zdroj: diskuze Recept na vyrobu domaci bylinne masti

Význam depilace

Chloupky na těle žen, ale v neposlední řadě i mužů, jsou dnes nežádoucím jevem. U žen je tomu tak, že pokud si dnes chloupky neodstraňují, bývají často terčem posměchu. V současné době si chloupky odstraňuje zhruba 80 % žen.

Zdroj: Depilace

Dostupnost včelího vosku

Včelí vosk si můžete opatřit například zde.

Zdroj: Depilace včelím voskem

Depilace laserem

Depilace laserem patří k těm nejvhodnějším metodám, pokud se chloupků chcete zbavit natrvalo. Je to nejúčinnější metoda, ale její velkou nevýhodou je finanční náročnost. Touto metodou se vám chloupky neodstraní napoprvé, proto je nutné podstoupit několik zákroků, aby bylo odstranění trvalé. A tím pádem je to drahé. Laser zničí kořínek chloupku dle intenzity pigmentu. Proto je tato metoda vhodná především pro ty, kdo mají tmavé chloupky.

Zdroj: Depilace

Cena teplého vosku

Depilace voskem není nijak cenové náročná. Všechny varianty se pohybují kolem 200 Kč. Běžné depilační pásky na doma stojí do 200 Kč a jsou k dostání v každé drogerii. Tyto pásky nejsou ale vždy stoprocentně účinné a mnohdy neodstraní všechny silné chlupy. Za podobnou cenu seženete i 1 kg horkého vosku k rozehřátí či krabičku 400 ml depilačního vosku. V profesionálním studiu se vosková depilace nabízí za 100–300 Kč podle oblasti. Depilace celých intimních partií a genitálií ovšem vyjde až na 600 Kč.

Zdroj: Jak vyrobit teplý vosk

Recept na domácí nápoj z aloe vera

Zde je několik různých postupů, které ukazují, jak lze z aloe vera doma připravit chutný nápoj: aloe vera nápoj video recept.

Zdroj: Domácí recept na nápoj z aloe vera

Epilace voskem

Epilaci voskem můžeme podstoupit v různých salónech, ale i doma. Vosky se používají teplé či studené. Pokožka po jejich použití zůstává hladká a vydrží tak zhruba šest týdnů. Pokud budete tento druh depilace provádět pravidelně, chloupky zeslábnou, zřídnou a porostou pomaleji. Nahřáté proužky s voskem přiložíme na místo, necháme malinko zchladnout a poté trhneme. Toto opakujeme několikrát za sebou.

Zdroj: Depilace


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Gabriela Štummerová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP