Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

DOMÁCÍ LÉČBA HEMOROIDŮ

OBSAH

Domácí léčba hemoroidů

  • Koupele v teplé vodě ulevují bolestem, pokud je příčinou stažený svěrač. Ten se teplem uvolňuje a dochází ke zlepšení místního prokrvení.
  • Ledové obklady uleví při akutní trombóze, již neoteklé vyhřezlé uzlíky pak může lékař jemně zasunout zpět.
  • Koupele a gel z dubové kůry. Dubová kůra má silné adstringentní (svíravé, stahující) účinky. Používají se při výhřezu hemoroidů, postižené místo zklidní a zmírní otok.
  • Gely, masti a čípky zakoupené v lékárně.
  • Přípravky ve formě tablet jako prevence.
  • Pomocné preparáty na posílení žilní stěny.

Zdroj: Přírodní léčba hemoroidů

Diskuze

V diskuzi DETRALEX JE HRAZEN POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Oličová.

Je lék Detralex placen pacientem celou částkou,nebo připlácí na něj pojišťovna.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří Bubeník.

Má tento lék účinek na odstranění vnitřních často krvácejících hemoroidů ? Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Detralex je hrazen pojišťovnou

Příčiny vzniku hemoroidů

Věk nad 40 let, sedavý způsob zaměstnání, těhotenství, špatné návyky při defekaci, strava s nedostatkem vlákniny, užívání některých léků způsobujících častý průjem nebo zácpu. Vzhledem k všeobecnému oslabení pojivové tkáně mají lidé trpící hemoroidy často potíže i s křečovými žílami dolních končetin.

Zdroj: Přírodní léčba hemoroidů

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den,
již měsíc mě trápí svěděnírukou od zápěstí až polokty. Byla jsem u lékaře, ale žádné zlepšení. po poškrábání pokožka pálí, jako tisíc jehliček. Co stím?
Předem děkuji
Eva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tady je o svědění článek, který by vám mohl pomoct www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Domácí léčba

Přírodní léčba hemoroidů

Existuje mnoho odvětví přírodní medicíny. Žádné z nich nepomůže všem bez rozdílu, proto je třeba vyzkoušet, které z nich je vhodné a blízké právě vám:

  • Aromaterapie nám radí do koupele přidat šest kapek citrónového, levandulového, rozmarýnového, cypřišového nebo jalovcového oleje. Tři poslední oleje nepoužívejte, pokud trpíte hemoroidy v těhotenství.
  • Pokud je vznik hemoroidů spojen se zácpou, zkuste zjistit příčinu i v duševní oblasti, začít s relaxací, cvičením jógy a podobně.
  • Můžete navštívit také homeopata a nechat si poradit vhodná homeopatika.

Zdroj: Přírodní léčba hemoroidů

Poradna

V naší poradně s názvem LONGOVA METODA OSTRAVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Kupková .

Dobrý den, jsem u průmyslové pojišťovny 205.Hradí tato pojišťovna operaci hemoroidů Longovou metodou? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Na možnost úhrady longovy metody se musíte zeptat přímo ve své pojišťovně. Česká průmyslová zdravotní pojišťovna má pro tyto účely speciální informační linku na čísle 810 800 000.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Longova metoda ostrava

Bylinky na hemoroidy

Je mnoho různých přírodních produktů od mastí a olejů po čaje a odvary, které pozitivně působí při podpoře léčby hemoroidů. Tyto byliny mají zpravidla adstringentní čili stahující účinky. Doporučuje se zevní užívání vilínu virginského, který je bohatý na třísloviny. Je k dostání v podobě mastí či sušených listů a kůry. Z nich si doma připravte odvar a nalijte do nádoby, do které se pak posaďte. Vilín způsobuje stažení cév, působí proti otokům a zastavuje krvácení. Podobné účinky má i dubová kůra. Léčbu vnitřních i vnějších hemoroidů můžete také podpořit vnitřním užitím bylinných čajů „Na hemoroidy“, které se prodávají jako již namíchané směsi.

Zdroj: Přírodní léčba hemoroidů

Diskuze

V diskuzi LONGOVA METODA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga Joštová.

Je longova metoda hemoroidu hrazena pojištovnou VOZP,jsem objednana na poliklinice Sokolovska ulice 810 Vysočany Praha 9,na 3.5.2021.Dekuji Joštová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Longova metoda

Domácí léčba spalniček

Existuje i domácí léčba spalniček. Zde je několik tipů, které můžete sami vyzkoušet:

  • konzumace citrónové a pomerančové šťávy;
  • konzumace sušených kurkumových kořenů;
  • směs ječmenové vody s pár kapkami mandlového oleje.

Zdroj: Domácí rady na spalničky

Poradna

V naší poradně s názvem HEMEROIDY LEJZREM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír Žák.

Dobrý den.Obracím se na vás s velkou prozbou o radu a zároven pomoc!Jsem řidič autobusu městké hromadné dopravy!Bohužel jsem začal mít problémy s hemeroidy!!!Z tohoto důvodu se na vás obracím,jestli by jste mi mohli poradit,kde je nejbližší místo,kde se odstranuje tento problém lejzrem???Bydlím v Mostě!!!Předem děkuji za vaší pomoc a radu!!!Se srdečným pozdravem Jaromír Žák.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nejblíže od Mostu provádí abulantní odstranění hemoroidů laserem v Praze:
- na soukromé klinice HemoClinic www.hemoclinic.cz/
- na klinice ProctoClinic www.onclinic.cz
- v ambulanci MUDr. Zbyněk Dvořák www.chirurgie-dvorak.cz

Zdroj: diskuze Hemeroidy lejzrem

Fyzická aktivita

Cvičení je důležité a doporučuje se jako podpora léčby hemoroidů:

  • Denně si dopřejte pravidelné chvíle odpočinku vleže, nejlépe s nohama opřenýma výše, než je hlava, nebo provádějte cvik zvaný svíčka.
  • Cvičte alespoň 20 minut denně podle možností cviky na rozproudění krevního oběhu, stačí i rychlá chůze.
  • Zvláště prospěšné jsou cviky na zpevnění pánevního dna: Lehněte si na záda, pokrčte nohy a zvedejte pánev a zatínejte hýždě, takto cvičte minimálně 5 minut 2x denně.
  • Nevysedávejte dlouho na toaletě. Problémy se zácpou vyřešte užíváním vlákniny a dostatečnou hydratací organismu.

Zdroj: Přírodní léčba hemoroidů

Diskuze

V diskuzi VÁČEK NA DÁSNI - DOMÁCÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Slámová lucie.

Jak co nejrychleji zbavit vacku

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kateřina.

Mám váček na dásni, chtěla bych ho odstranit sama. Je nutné ho propíchnout nebo stačí jen zuby a dáseň čistit a váček sám zmizí .. není-li nutná návštěva zubaře.

Zdroj: diskuze Váček na dásni - domácí léčba

Domácí léčba na otoky

Existuje celá řada domácích opravných prostředků, které se používají k ošetření těchto problémů. Ale je důležité pochopit fungování těchto domácích léků, protože jejich účinnost závisí na mnoha faktorech. Tyto faktory zahrnují velikost otoku a počet kousnutí. Některé domácí léky jsou snadno dostupné, najdeme je například na zahradě nebo v kuchyni. Ale v některých případech je dobré, aby postižený použil i jiné léky, jako jsou krémy, pleťové vody, nebo dokonce infuze.

Zdroj: Domácí léčba štípanců od komárů

Poradna

V naší poradně s názvem GEL Z DUBOVE KURY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar.

Dobry den, dcera 3,5 roku ma priznaky hemoroidu.. Je vhodny gel z dub. kury pro male deti? Nebo mame radeji navstivit lekare?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hemoroidy se v dětském věku vyskytují jen zřídka. Příčinou krvácení z konečníku jsou hemoroidy jen vzácně. Léčba je téměř vždy konzervativní. Spočívá v těchto režimových opatřeních: úprava konzistence stolice přidáním vlákniny ve stravě (ovoce, zelena, otruby, psyllium), potraviny s větším obsahem rutinu – pohanka, pitný režim, nevysedávat na WC, nepřetěžovat dno pánevní například sportem, sezení u počítače, intenzivní studium je lépe vykonat vleže.
Modravé uzlíky kolem konečníku, které nebolí jsou ponechány bez léčby. Problematické zevní hemoroidy, které doprovází pálení, svědění, krvácení, trombotizovaný uzel se léčí konzervativní léčbou pomocí masti anebo čípky s anestetickou a adstringentní (stahující) složkou, pro malé děti typicky mast Faktu. Pomáhají také masáže konečníku, sprchování konečníku po stolici – nepoužívat toaletní papír. Pomoci můžou i teplé sedací koupele ve slabém roztoku hypermanganu. Gel z dubové kůry, na který se ptáte, je rovněž velmi vhodný, ale jen jako doplněk hlavního léku - masti nebo čípků Faktu. Léčivý přípravek Faktu se dá koupit volně v lékárně bez předpisu. Tady je vidět cena Faktu: www.zbozi.cz/hledani…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Gel z dubove kury

Recept na domácí šunku video

Tady je názorný video recept, jak si lze připravit vařenou šunku v šunkovaru: domácí kuřecí šunka.

Zdroj: Recept na domácí vařenou šunku

Poradna

V naší poradně s názvem LONGOVA METODA HRAZENÍ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kolíbal Vlastimil.

Jako důchodce jsem klientem pojišťovny MV, 211.Dnes mi lékař řekl, že vzhledem k mým problémům by pro mě připadala operace hemeroidů Longovou metodou. Ale , že je se spolúčastí pacienta. Kolik bych případně měl v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem, která je nejbližší mému bydlišti, doplácet. Za Vaši laskavou odpověď předem děkuji. Kolíbal Vl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Normální cena za Longovu metodu je 15000 Kč + hotelové služby nemocnice. Jestli Vám na operaci hemoroidů přispěje pojišťovna záleží na dohodě mezi Vámi a pojišťovnou. Obraťte se proto na svou pojišťovnu a zeptejte se jich na konkrétní postup v této veci. Adresa je www.zpmvcr.cz.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Longova metoda hrazení pojišťovnou

Svědění v pochvě ukazuje na kvasinkovou infekci

Váš problém bude zřejmě zaviněn kvasinkovou infekcí, při které dochází k nezdravému přemnožení bakterie kandida (Candida albicans). Proti této kvasinkové infekci jako domácí léčba skvěle zabírá česnek, živý jogurt, speciální hlína, ale i vhodná dieta. Dále se v článku podíváme, jak tyto přírodní látky proti kandidě působí.

Zdroj: Domácí léčba vaginální kvasinkové infekce

Poradna

V naší poradně s názvem VÁČEK NA DÁSNI DOMÁCÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristýna.

Dobrý den udělal se mi Vacek na dásní a bolí mě ucho a mám hnisavou rýmu můžete mi poradit prosím je to fakt bolestivé

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Budete muset k zubaři. Někdy se totiž stane, že váček na dásni je vyústěním píštěle, která prochází až do hlavových dutin, kde způsobuje zánět, který se projevuje jako hnisavá rýma a bolest ucha. Zubař je první lékař, který by se měl pokusit vaše problémy léčit. Pokud zjistí, že to nesouvisí s dutinu ústní, tak pak teprve se obraťte na lékaře z oddělení ORL. Tyto problémy většinou trvají velmi dlouho, než se samovolně (bez lékařského ošetření) vyhojí a někdy se to vůbec nepovede. Proto je na místě návštěva lékaře, který provede nezbytná vyšetření vedoucí k odhalení příčiny a zároveň poskytne účinnou léčbu, která je jinak bez lékařského předpisu nedostupná.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Váček na dásni domácí léčba

Čajovníkový olej tea tree oil proti kandidě

Namočte menstruační tampon do rozředěného oleje tea tree oil a nechte v pochvě přes noc.

Zdroj: Domácí léčba vaginální kvasinkové infekce

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ LÉČBA SEBOROICKÉ DERMATITIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viera.

Mám aspoň dvanácť šamponov nenastalo zlepšenie mám svrbenie nánosy lupín
prosím poradte ako sa z tohoho dostáť bez chémie. Padajú mi vlasy.
ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marika.

Viem vám skúsiť na padanie vyrobiť vlasovú vodu nárastu aj vlasy kde vypadli pokiaľ sú cibuľky

Zdroj: diskuze Domácí léčba seboroické dermatitidy

Zácpa a její léčba

Chronická zácpa se dá řešit systémově, protože z velké většiny se bude jednat o zácpu návykovou (habituální zácpa), která vzniká útlumem nebo vyhasnutím defekačního, respektive vyprazdňovacího reflexu. Výhodou je, že tento reflex lze nacvičit a není to vůbec složité.

Zdroj: Zácpa a její domácí léčba

Černý bez na zácpu

Květ černého bezu dobře uvolňuje zácpu. Na zácpu se pije čaj ze suchých květů černého bezu.

Zdroj: Zácpa a její domácí léčba

Přírodní a doplňková léčba

Vyhřezlý hemoroid

Sedací koupele s hrstí rozpuštěné soli nebo s odvarem dubové kůry. Aromaterapeutické koupele s přidáním 4 kapek éterického oleje (například cypřišového, jalovcového, heřmánkového nebo mátového).

Trombozovaný hemoroid

Může pomoci polyetylénový sáček naplněný drceným ledem a přiložený na zvětšený hemoroid.

Strava

Nutno upravit tak, aby obsahovala dostatek vlákniny, vitamínů, rutinu a citrínu. Nejlépe vyhovuje vegetariánská strava se zvýšenou konzumací pohanky, bobulovitého ovoce, citrusových plodů, česneku, jablek, otrub, luštěnin, rýže Natural, celozrnných těstovin, celozrnného chleba, ořechů, semínek a listové zeleniny. Omezte rafinované sacharidy, jako jsou sušenky, koláče, dorty a podobně. Vyhněte se konzervovaným a upravovaným potravinám, smaženým jídlům, kořeněným jídlům, kávě, tabáku, alkoholu a soli.

Vitamíny a potravinové doplňky:

  • vitamín C s bioflavonoidy 2–3 g denně, důležité je pro cévní stěnu přijmout denně 30 mg rutinu
  • 30 mg organicky vázaného zinku (možno nahradit 7 dýňovými semínky denně) – podporuje hojení
  • 200 mg vitamínu E – podporuje krevní oběh a brání vzniku pocitů tíhy v nohách
  • koenzym Q10 – zlepšuje okysličování tkání, podporuje krevní oběh a imunitu
  • lecitin – emulgátor tuků, usnadňuje krevní oběh
  • šťáva z celého listu aloe vera – má silný protizánětlivý účinek, posiluje játra, jejichž oslabení se může podílet na vzniku hemoroidů
  • Korolen – speciální regenerační přípravek na krevní oběh

Zdroj: Přírodní léčba hemoroidů

Jak si vyrobit doma svoji šunku?

Šunkovar je zařízení, které umožňuje vaření zdravé domácí šunky. Domácí šunka neobsahuje průmyslová plnidla a nezdravé chemické příměsi. Domácí šunka se musí sice rychle zkonzumovat, ale její domácí příprava a skvělá chuť za to opravdu stojí! K výrobě šunky se používá kvalitní libové vepřové maso nebo lze také použít králičí, či kuřecí. Vše se v šunkovaru zpracuje snadno a bez průmyslových plnidel a příměsí. V domácím šunkovaru budete mít okamžitě čerstvou a chutnou šunku, vhodnou i pro děti.

Zdroj: Recept na domácí vařenou šunku


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP