Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

DOMÁCÍ LÉČENÍ HEMEROIDŮ

OBSAH

Domácí recepty na léčbu pásového oparu

Léčení pásového oparu se soustřeďuje na ošetření akutních projevů tohoto onemocnění, kdy je nutné užívat doplňky až po zahojení puchýřků, a na léčení přetrvávajících bolestí po proběhlé infekci (ty mohou trvat měsíce a někdy i roky). Doplňky užívané k léčení akutních projevů tvoří dvě skupiny – prostředky užívané lokálně na postižená místa a prostředky užívané vnitřně k posílení imunitního systému a lepšímu hojení zanícené kůže a nervů. Kombinace některých výrobků aplikovaných na kůži mohou přinést rychlou úlevu – doporučuje se gel aloe vera kombinovaný s olejem s vysokým obsahem vitaminu E. Obě látky zklidňují a utišují bolest a svědění, podporují hojení kůže a snižují pravděpodobnost druhotného infikování kůže poškozené virem. K vnitřnímu léčení je vhodné užívat některé antioxidanty – velmi účinný je vitamin C kombinovaný s bioflavonoidy (minimálně 1 gram vitaminu C denně rozdělit do několika dávek). Imunitní systém podpoříte také užíváním extraktů echinacei (třikrát denně 200 mg) a omega-3 kyselin (2 gramy denně). Aminokyselina lyzin (třikrát denně 1000 mg) a stopový prvek selen (dvakrát denně 50 mcg) podporují růst zdravé kůže a celkově urychlují procesy hojení. Všechny potravinové doplňky lze užívat společně s předepsanými léky.

Zdroj: Pásový opar je pokračování neštovic

Diskuze

V diskuzi OPERACE HEMEROIDU KARLOVO NÁMĚSTÍ CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Theodor Holuška.

Dobrý den,dotaz.Je v této nemocnici operace hemeroidů hrazená ČESKOU PRŮMYSLOVOU POJIŠŤOVNOU a kde se mohu objednat?Děkuji za informaci.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Operace hemeroidu karlovo náměstí cena

Zánět průdušek domácí léčba

Ti, kteří při léčení viróz rádi sáhnou po nějakém vitaminu či bylince, by si při bronchitidě měli koupit vitamin C a flavonoidy, protože tělu pomáhají v boji proti virům. Užitečný může být i mateřídouškový čaj, který ředí hlen. Pro léčbu i prevenci zánětu průdušek pak bylinkáři doporučují výtažky z echinacey a kozince, rostlin, které posilují imunitu a mají antibakteriální a antivirové účinky. Praktická rada pro ty, kdo bronchitidou trpí, se týká i stravování. Dýchací potíže se totiž často projevují při jídle, proto je vhodné se vyvarovat pokrmů, které se musí dlouho a důkladně žvýkat (maso, syrová zelenina).

Zdroj: Zánět průdušek

Diskuze

V diskuzi BOLEST HEMEROIDU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel hajduch.

prosím o radu proti bolesti hemeroidu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolest hemeroidu

Domácí magnetoterapie

Magnetoterapie pro domácí použití se skládá z řady permanentních magnetických terapeutických pomůcek ve formě polštářků, bandáží, náramků, vložek do bot, náhrdelníků a podobně. Tyto produkty obsahují speciální permanentní magnety. Podušky a bandáže jsou vhodné k tlumení bolestí kloubů a svalů, zmírňují otoky a zrychlují hojení. Jsou vhodné pro domácí léčení nebo tam, kde není dostupná léčba na příslušném pracovišti. K ostatním formám aplikace mají někteří odborníci rezervovanější postoj.

Zdroj: Léčení magnetem

Diskuze

V diskuzi HEMOROIDY LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivona.

Jablečný ocet, pohanka, dubová kúra - to jsou sice přírodní postupy, které vám pomohou s léčbou hemeroidů, tak jako mne, ale nevyléčí vás. Pouze vám pomůžou od bolesti. Mně vyléčil přípravek anurex, který mi v kombinaci v dubovou kúrou pomohl od hemeroidů. Koupila jsem na www.anurex.cz. Nerada dělám něčemu reklamu, ale tomuhle jsem velmi vděčná.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hemoroidy léčba

Domácí léčba svrabu

Domácí léčbě svrabu, by vždy mělo předcházet lékařské vyšetření, přestože řada pacientů sama snadno pozná, že trpí svrabem. Příznaky tohoto onemocnění jsou totiž výrazné a obvykle nenechají pacienta na pochybách, co ho postihlo. Hlavním a nejvýraznějším příznakem je extrémně svědivá červená vyrážka, jejíž svědění se ještě zhoršuje večer před spaním. V některých případech může navíc pacient sledovat na kůži malé hrbolky a cestičky kudy se zákožka svrabová zavrtala do kůže.

K domácí léčbě se může využít některá z níže uvedených bylinek.

Zdroj: Bylinky na léčení svrabu

Diskuze

V diskuzi HEMEROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den jsem po operaci hemeroidu a v konečníku vznikla trhlina ,při vyprazdnování hrozně bolí.Použila jsem už mast dubovou kůru gel ,řapík lékařský ,kopřivovou mast ,home stop gel ,faktu gel i čípky a stále se nehojí .Prosím poradíte děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimír.

Operace neřeší příčinu hemeroidů (proč se vlastně tvoří) a tak se hemeroidy i po dobře provedené operaci zase po čase vytvoří znovu. Půjdete pak znovu na další operaci? A kolik operací hemeroidů budete potřebovat v průběhu svého života? Hemeroidy si způsobujeme sami svým nezdravým jídlem, které z nevědomosti jíme často i několikrát denně. Hemeroidy jsou proto především důsledkem nevhodné výživy, a proto jedině její cílenou úpravou si je zase dokážeme přirozeně odstranit tak, že postupně přestanou krvácet a vstřebají se. Pokud Vás zajímá, jak si můžete trvale vyléčit hemeroidy bez nutnosti operace, jen pomocí úpravy své výživy, volejte 608 155 338.

Zdroj: diskuze Hemeroidy

Recept na domácí šunku video

Tady je názorný video recept, jak si lze připravit vařenou šunku v šunkovaru: domácí kuřecí šunka.

Zdroj: Recept na domácí vařenou šunku

Diskuze

V diskuzi ODSTRANĚNÍ HEMEROIDŮ BEZ OPERACE HRAZENÉ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Vopatová.

Dobrý den.Které zařízení v Praze odstraní hemeroidy bez operace a je to hrazené pojišťovnou?Děkuji za info.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zuzana Gatyasova.

Prosim mam venkovni hemeroid bojim se strasne moc operace prosim mohu navstivit vad dekuji

Zdroj: diskuze Odstranění hemeroidů bez operace hrazené pojišťovnou

Účinky

Domácí kávový peeling je laciná varianta pro vláčnou a hebkou pokožku. Její hlavní výhodou je vyhlazující účinek.

Zdroj: Domácí peeling z kávy

Jak si vyrobit doma svoji šunku?

Šunkovar je zařízení, které umožňuje vaření zdravé domácí šunky. Domácí šunka neobsahuje průmyslová plnidla a nezdravé chemické příměsi. Domácí šunka se musí sice rychle zkonzumovat, ale její domácí příprava a skvělá chuť za to opravdu stojí! K výrobě šunky se používá kvalitní libové vepřové maso nebo lze také použít králičí, či kuřecí. Vše se v šunkovaru zpracuje snadno a bez průmyslových plnidel a příměsí. V domácím šunkovaru budete mít okamžitě čerstvou a chutnou šunku, vhodnou i pro děti.

Zdroj: Recept na domácí vařenou šunku

Domácí šunka a rychlosůl

Rychlosoli se přidávají do uzenin. Rychlosůl je označení pro dusitanovou směs, která se používá k nakládání masa určeného k dalšímu zpracování (na výrobu salámů, klobás, konzerv a tak dále). Rychlosůl stabilizuje chuťové vlastnosti a vůni výrobků a je zodpovědná za růžové zbarvení uzenin. Rychlosůl je dusitan draselný s dusičnanem sodným v poměru 2 : 5.

Zdroj: Domácí šunka - recepty

Poradna

V naší poradně s názvem HEMOSTOP DOBA LÉČBY HEMEROIDŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Chadraba pavel.

Vážení už mám hemeroidy měsíc a nic nepomaha bral jsem čípky a mast faktu prášky detralex a teď už týden beru hemostop gel max,ale zlepšení nenastává,už nemám skoro ani otvor do konečníku,při aplikaci hemostopu je to silně bolestivé,nevíte někdo,kdy se to zlepší?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě jste vyčerpal všechny možnosti léčby první volby a nyní již nezbývá nic jiného, než chirurgické odstranění. To vám rychle a definitivně vyřeší vaše problémy a do dvou týdnů budete zase fit a hlavně bez bolestí. Zastavte se u svého praktického lékaře nebo gastroenterologa a dohodněte si s ním postup vedoucí k operaci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hemostop doba léčby hemeroidů

Domácí šunka z králíka

Ingredience: 1 kg mletého králíka, 1 kg vepřové krkovičky, sůl nebo 40 g rychlosoli, 1 dcl mléka, 2 dcl vody, umělá střeva na tlačenku

Postup: Králičí maso důkladně odblaníme, nameleme (na sekanou), přimícháme krkovičku, nakrájenou na mini kostičky, přidáme sůl, mléko, vodu a pořádně promícháme, alespoň 20 minut. Necháme 2 dny uležet, poté naplníme do tlačenkových střev. Dáme vařit na 3 hodiny při 70 °C. Vyjmeme z vody, zatížíme a necháme vychladnout.

Zdroj: Domácí šunka - recepty

Diskuze

V diskuzi MOJE ZKUŠENOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela.

Já si s hemeroidy užila až, až. Různé masti, čípky a tablety mi nepomáhaly. Na internetu jsem našla reklamu na zmražení, vyzkoušela jsem již zmiňovaný anurex a jsem mile překvapena. Aplikovala jsem jej 4x denně asi 2 týdny a po hemeroidu ani památky. Bála jsem se vyhozených peněz, 1000 kč je pro mě docela dost, ale výsledek stál za to.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Moje zkušenost


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jitka Konášová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP