Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

DOPLATKY KLP VE FRANTIŠKOVÝCH LÁZNÍCH

OBSAH

Vířivka

Každý den po celém světě nabízejí vířivky bezpečné a příjemné relaxační procedury pro miliony jedinců. Pokud jsou lázně dobře a pravidelně čištěné a dezinfikované, poskytují dobré prostředí pro každého. Teplá voda v lázních však bývá zdrojem výskytu bakterií, které mohou jedincům způsobit nemalé problémy. Teplá voda v lázních otevírá póry a umožňuje mikroorganismům vyvolat možnou infekci. Takto kontaminovanou vodu lze i vdechnout, pokud se v lázni používají trysky.

Zdroj: Vyrážka z vířivky

Poradna

V naší poradně s názvem FRANTIŠKOVY LÁZNĚ KOMPLEXNÍ LÁZEŇSKÁ PÉČE DOPLATKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav Kubeš.

Dobrý den,
prosím o informaci zda mohu u Vás nastoupit na komplexní lázeňskou péči bez doplatku. Mám předvolání - odsouhlasenou komplexní lázeňskou péči v Mariánských Lázních, ale tam nelze získat pobyt bez doplatku.

Děkuji za odpověď, s pozdravem

Václav Kubeš

České Budějovice
v.kubes@centrum.cz
tel. 728 288 471

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Františkovy Lázně poskytují komplexní lázeňskou péči na 21 dní, která je plně hrazená z veřejného zdravotního pojištění. V ceně je zahrnuto:
- 21× ubytování ve dvoulůžkovém pokoji,
- plná penze,
- 21 procedur za týden,
- vstupní, kontrolní a výstupní lékařské vyšetření,
- zdravotnická služba 24 hodin denně
Pacient hradí pouze lázeňský poplatek obci ve výši 15 Kč za den (21x15=315 Kč)
Zde je návod jak získat pobyt ve Františkových Lázních: www.franzensbad.cz/p…

Zdroj: diskuze Františkovy lázně komplexní lázeňská péče doplatky

Lázeňský poplatek

Klient hradí za každý den pobytu v lázních lázeňský poplatek. Osvobozeni od poplatku jsou: držitelé průkazu ZTP-P a jejich průvodci; osoby mladší 18 let a starší 70 let; studenti po předložení potvrzení o studiu.

Zdroj: Lázně na cévy

Cena

Zde můžete vidět orientační ceny a doplatky v lékárně u krému Beloderm: Beloderm cena.

Zdroj: Na co pomáhá Beloderm

Poradna

V naší poradně s názvem KOMPLEXNÍ LÉČBA FRANTIŠKOVY LÁZNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nova.

prosim o hotelova zarizeni,ktera mohu vyuzit a zaroven,kde se da

parkovat.jedna se o pojišťovnu 211 a 205

předem dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Hotel Metropol ve Františkových lázních je to co vám nabízí krásně strávený pobyt za rozumnou cenu i s parkováním. Zde jejich prezentace na internetu, kde je možné provést rezervaci pobytu: www.frantiskovylazne…

Zdroj: diskuze Komplexní léčba Františkovy Lázně

Františkovy Lázně

Ve Františkových Lázních se doléčují stavy po všech onkologických onemocněních. Nejčastější poruchou doprovázející pacientův zdravotní stav po léčbě onkologických onemocnění jsou obtíže s funkčností pohybového aparátu.

Lázeňská léčba dle dlouhodobého sledování podstatně zkracuje návrat pacientů po onkologickém onemocnění do pracovního procesu a snižuje počet invalidizací. Vlivem lázeňské léčby dojde k přeladění organismu ze stavu sympatikotonie (stresový stav, který vedl ke vzniku onemocnění) do stavu vagotomie, tedy normalizace funkce vnitřních orgánů a zklidnění, které vede k rychlejší regeneraci po onkologickém onemocnění.

Na následnou péči po onkologických onemocněních se zde specializují odborníci v lázeňských hotelech Pawlik, Savoy, Belvedere, Dr. Adler, Goethe a Metropol.

Součástí individuálního léčebného plánu jsou hlavní a doplňkové procedury. Ty se od sebe liší intenzitou přímého dopadu na zdraví léčeného a také úrovní zátěže pro tělo jako takové. Hlavní proceduru lze absolvovat maximálně jednou denně. Kombinaci a četnost procedur určuje lékař dle aktuálního zdravotního stavu pacienta na vstupní lékařské prohlídce. Zpravidla však léčebný plán obsahuje 18 procedur týdně.

Ve Františkových Lázních se doléčují stavy po všech onkologických onemocněních, ale specializují se zde zejména na léčbu karcinomu prsu a ženských reprodukčních orgánů.

Následkem operace je tělo pacienta vystavováno celé řadě nežádoucích komplikací, jejichž dopady se negativně promítají zejména při zpětném zařazení do běžného pracovního i společenského života. Nejčastější poruchou doprovázející pacientův zdravotní stav po léčbě onkologických onemocnění jsou obtíže s funkčností pohybového aparátu, které snižují jeho fyzickou výkonnost.

Zdroj: Rakovina prostaty lázně

Poradna

V naší poradně s názvem V KTERYCH LAZNICH SE LECI STITNA ZLAZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

jsem po operaci odstraneni stitne zlazy a mam jet do lazni,ale nevim do ,kterych???Poradte dekuju Eva.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Štítná žláza se tradičně léčí v lázních Dolní Lipová. Další možností jsou pak lázně Kynžvart.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze V kterych laznich se leci stitna zlaza

Mariánské Lázně

Město Mariánské Lázně dnes žije především z lázeňství a turistického ruchu. Městečko je obklopeno přírodou, a tak nabízí zejména čerstvý vzduch. Procedury v Mariánských Lázních se dělí na léčebné, wellness, inhalační, hydroterapeutické a cvičební.

Zdroj: Rakovina prostaty lázně

Poradna

V naší poradně s názvem DOPLATEK U DETRALEXU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radim.

proplácí tedy pojišťovna tento lék ? musím ho totiž užívat pravidelně 2 ks./den a jeho cena je dost vysoká a tak bych rád věděl, jak to je s jeho proplácením, když mám limit jako invalida 3.st. těch 500.- a při žebráckém důchodu cca 9000.- to leze dost do peněz.
také musím brát denně Magnosolv jinak trpím mnohonásobnými křečemi již po třeba 2 dnech vynechání a přesto si ho musím hradit sám. Vrátí mi i tyto výdaje pojišťovna ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Detralex je drahý, protože je jediný registrovaný lék s tímto složením a chybí tedy konkurence, která by tuto cenu snížila. Výdej Detralexu je vázán na lékařský předpis a proto doplatky na tento lék se u invalidních osob nad 65 let započítávají do limitu 500 Kč za rok. Vše, co na poplatcích v daném roce zaplatíte nad 500 tisíc vám zdravotní pojišťovna automaticky vrátí. Takže prakticky celý rok nemusíte řešit vůbec žádné doplatky na léky, ani na ten Magnosolv.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Doplatek u Detralexu

Lázně po operaci prostaty

Včasná a správná rehabilitace po radikálním chirurgickém výkonu odstraňujícím prostatu redukuje míru inkontinence, podílí se na zlepšení erektilních funkcí u pacientů a výrazně urychluje léčebný proces. V lázních Slatinice dosahují klienti pooperačním cvičením pod odborným vedením výrazně lepších výsledků než muži, kteří necvičí vůbec. Je prokázáno, že pooperační rehabilitace v lázních Slatinice urychlí návrat kontinence. Poté, co se pacient vyrovnal s nádorovým onemocněním a přijal jeho léčbu, čelí problému, který může významně ovlivnit jeho běžný, všední život. Močová inkontinence přes nástup nových operačních metod stále představuje klinicky závažnou komplikaci významně ovlivňující životní pohodu pacienta. Pánevní svalové cvičení je metodou první volby léčby, užívanou ke zlepšení funkce svalové síly a pevnosti pánevního dna i zlepšení funkce močového měchýře. Opakované stahy svalstva dna pánevního zvyšují nejen okamžitou sílu, ale i vytrvalost a pevnost.

Zdroj: Lázně po operaci

Diskuze

V diskuzi DETRALEX 180 TABLET se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Vala.

Ročník 1940.Užívám detralex.V Maxu jsem doplacel za 180 balení 578 kč.Doplatí mi VZP náklady na léky za rok za překrocení celkového limitu?
Děkuji za odpověď!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Josef Vala.

Detralex užívám cely rok 2023, to znamené doplatky asi 2312 kč.
16.11. 2023

Zdroj: diskuze Detralex 180 tablet

Aromaterapie v prádle

Aromaterapie je umění léčby těla, mysli a ducha pomocí přírodních aromatických látek získaných z rostlin, květin, stromů a bylin. „Aroma“ odkazuje na aromatické látky, které dávají éterickým olejům charakteristickou vůni. „Terapie“ odkazuje na skutečnost, že esenciální oleje byly používány pro léčbu po celá staletí. Aromaterapie je tedy používání éterických olejů pro krásu a péči o tělo a pro léčbu. Aromaterapie je jednou z nejoblíbenějších kosmetických procedur na klinikách a v lázních po celém světě. Aromaterapie se kromě kosmetiky využívá i při praní prádla.

Zdroj: Domácí aviváž

Poradna

V naší poradně s názvem LAZNĚ PO OPERACI ŠTITNÉ ŽLAZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Málková.

Dobrý den léčí se u vás lidi po operaci štítné žlázy

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejlepší pooperační péči při štítné žláze najdete v lázních Dolní Lipová a nebo v lázních Kynžvart. Poraďte se se svým praktickým lékařem na možnostech lázeňské péče ve vašem konkrétním případě a zkuste si podat žádost na pojišťovnu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lazně po operaci štitné žlazy

Lázně po operaci kyčelního kloubu

Chirurgické léčení onemocnění a vad kyčelního kloubu pomocí operace se používá v případě, kdy je vlastní kloub poškozen úrazem, zánětem nebo degenerativním onemocněním. Při nekomplikovaném průběhu operace je pacient brzy propuštěn z nemocnice do domácího ošetření a je mu nabídnuta následná lázeňská léčba. V lázních na tyto pacienty čekají speciální rehabilitační programy zahrnující například skupinové cvičení v bazénu a v tělocvičně. Mezi lázně, které nabízejí léčebné pobyty pro pacienty po operaci kyčelního kloubu, patří třeboňské lázně, které se specializují právě na léčbu nemocí pohybového aparátu.

Zdroj: Lázně po operaci

Poradna

V naší poradně s názvem NÁROK NA LÁZNĚ PO OPERACI TLUSTÉHO STŘEVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.

mam narok na lazne a za jakych podminek a ktere

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zda máte nárok na lázně může rozhodnout jedině revizní lékař vaší zdravotní pojišťovny. Rozhoduje na základě návrhu, který předkládá váš praktický lékař a nebo lékař specialista. Promluvte si s těmito lékaři a zjistěte, jestli vás podpoří v přidělení lázní. Vytvořit návrh na lázně je pro ně práce navíc, tak na to myslete při komunikaci.
No a jaké lázně si vybrat? Na tuto diagnózu můžete využít kterékoli lázně. Nejlepší péči pro doléčení ve vašem případě dostanete v Karlových Varech, Františkových Lázních, Luhačovicích. Do návrhu si můžete uvést až 3 preferovaná místa.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nárok na lázně po operaci tlustého střeva

Co vás čeká

Léčení trávicího ústrojí probíhá pod dohledem odborných lékařů a sester, kteří tvoří zkušený a sehraný tým specialistů a profesionálů. Základem léčby je vhodně zvolená dieta a správný pitný režim minerálních pramenů. U akutních a komplikovanějších případů je stanovena nutriční terapeutkou individuální dieta ušitá na míru léčenému klientovi. Vlivem lázeňské léčby se obnovuje správná funkce trávicích orgánů, pacient je proškolen ke správné racionální stravě a nezanedbatelnou roli zde hraje doléčení pooperačních jizev a reflexních změn pohybového aparátu vhodným cvičením, koupelemi, slatinnými zábaly a dalšími lázeňskými procedurami.

Léčení obtíží spojených s trávicí soustavou je například ve Františkových Lázních umožněno hlavně díky rozsáhlému výskytu mimořádně bohatých přírodních léčivých zdrojů. Minerální prameny příznivě ovlivňují zejména chronické nemoci jícnu a žaludku, chronické nemoci tenkého a tlustého střeva, žlučníku a žlučových cest a stavy po operaci těchto orgánů. Nejsilnější síranový (Glauberův) pramen v Evropě se nachází právě ve Františkových Lázních. Díky svým nadmíru příznivým účinkům na funkci trávicí trubice, játra a žlučové cesty patří františkolázeňské minerální vody mezi nejužívanější vody k pitným kúrám obecně. Zejména prameny s vyšším obsahem Glauberovy soli (Glauber III a Glauber IV) jsou vyhledávané hosty s torpidní zácpou. Na doléčení onemocnění žlučníku a jater blahodárně působí Luční pramen. Pooperační anémii příznivě zkorigují prameny s vyšším obsahem železa – Železnatý a Nový pramen. Přebytek žaludečních kyselin a lehčí katary žaludku dobře zaléčí Františkův, Luční a Nový Kostelní pramen.

Indikace:

  • chronické onemocnění žaludku a střev;
  • stavy po střevních infekcích;
  • stavy po operaci žaludku, dvanácterníku, jícnu a střev s postsekčním syndromem endoskopicky ověřeným;
  • chronická onemocnění žlučníku a žlučového traktu s litiázou, pokud je operace kontraindikována, sklerotizující cholangoitis;
  • funkční poruchy žlučového traktu ;
  • stavy po komplikovaných operacích žlučníku a žlučového traktu po stenózu a litiázu žlučových cest

Součástí individuálního léčebného plánu jsou uvedené hlavní a doplňkové procedury. Ty se od sebe liší intenzitou přímého dopadu na zdraví léčeného a také úrovní zátěže pro tělo jako takové. Hlavní proceduru lze absolvovat maximálně jednou denně. Kombinaci a četnost procedur určuje lékař dle aktuálního zdravotního stavu pacienta na vstupní lékařské prohlídce. Zpravidla však léčebný plán obsahuje 18 procedur týdně.

Hlavní procedury:

  • pitná kúra;
  • perličková, vířivá nebo uhličitá koupel;
  • slatinný zábal, který má zejména u pacientů po operacích trávicí trubice projektivní účinek před vznikem srůstů;
  • individuálně zvolený léčebný tělocvik zohledňující aktuální potíže;
  • fyzioterapie.
Doplňkové procedury:
  • elektroterapie, magnetoterapie, biostimul-biolampa nebo ultrazvuk;
  • šlapací bazénky, vířivá koupel dolních končetin a další procedury dle aktuálního zdravotního stavu.

Zdroj: Nárok na lázně po operaci žlučníku

Diskuze

V diskuzi DOPLATKY NA DETRALEX DR.MAX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel VLASTINKA.

DOBRÝ DEN .KOLIK DOPLATÍM ZA LÉK DETRALEX 60TBL NEBO 120 TBL U DR.MAXE?? MÁM KARTIČKU. DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Josef Mitrenga.

Dobrý den,teď jsem byl v lékárně Dr.Max pro detralex 500g 60 ks a doplácel jsem s kartičkou 225 ,- Kč .

M.J.

Zdroj: diskuze Doplatky na detralex dr.max

Jak získat předpis na 180 tablet

Detralex 500 mg 180 potahovaných tablet se užívá u dospělých k léčbě chronické žilní nedostatečnosti, jako je pocit tíhy v nohou, bolest, noční křeče, edém, trofické změny, včetně bércového vředu. Je používán také pro léčbu hemoroidů.

Výrobek je na lékařský předpis, lze si jej vyzvednout pouze v kamenné lékárně. Jedná se o nákladný lék, proto má vysoké doplatky i při participaci pojišťoven. Ty na cenu nepřispívají automaticky, pouze u prokazatelně nezbytných případů a dále jen při viditelném zlepšení.

Detralex je částečně placen zdravotními pojišťovnami při symptomatické léčbě chronických žilních nemocí s viditelnými známkami nemoci. Tedy pouze v případě, že nemocný prokazuje viditelné varixy, edémy, kožní změny, popřípadě je možné prokázat reflux pomocí sonografie. V případě, že nedochází k viditelnému zlepšení po 2–3 měsících, pojišťovna přestává hradit léčbu.

Při hojení bércových venózních není léčba hrazena v případě, že nedojde k viditelnému zlepšení po 6 měsících léčby.

Zdroj: Detralex 180 tablet

Pro koho jsou určeny programy wellness?

Vhodné jsou pro každého, kdo chce zpomalit vliv přibývajících let a klade důraz na zdravý životní styl a vyrovnanost své osobnosti. Takový ráj na zemi můžete najít i u nás...

Wellness centrum by mělo obsahovat všechny výše zmíněné procedury a možná i něco navíc. Výjimkou nejsou například speciální programy pro celé rodiny i s děti. Takovéto wellness programy hledejte především v českých lázních. Mnohé z nich jsou vám schopny nabídnout či připravit zvláštní program přímo na míru. Pokud chcete vsadit na jistotu, zaměřte se na síť hotelů Orea. Programy, které nabízí OREA, vycházejí z pravého smyslu wellness a současných trendů. Nabízejí komplexní služby a programy, kterým se říká Wellness SPA.

Zdroj: Co je to wellness

Lázně po operaci střev

Lázně po operaci střev doporučují ošetřující lékaři a návrh na ně podávají praktičtí lékaři pro dospělé i pro děti a dorost na předtištěném formuláři zdravotní pojišťovny. Rovněž může péči doporučit lékař v nemocnici, pokud je pacient hospitalizován. Lékaři doporučí pacientovi, do kterých lázní pojede podle zaměření lázní, revizní lékař zdravotní pojišťovny může toto změnit, například z důvodu kapacity lázní, ale i jiných důvodů. V případě léčby komplexní je pobyt v lázních 21 dnů, v případě léčby příspěvkové pak 14 nebo 21 dnů. Dostat se do lázní ale můžete pochopitelně i za své finance. Možností, jak načerpat síly a neutratit vysoké částky, jsou také zkrácené wellness pobyty, které trvají od 3 do 10 dnů. Na ty vám sice pojišťovna nepřispěje, ale i tak se dají některé sehnat za přijatelnou cenu.

Zdroj: Lázně po operaci

Léčba neplodnosti

Léčba gynekologických onemocnění má ve Františkových Lázních dlouhodobou tradici a velice dobré výsledky. Významnou část klientely představují ženy s primární a sekundární neplodností, ženy po gynekologických operacích, ale i s chronickými gynekologickými záněty.

Při léčbě se využívají výhradně františkolázeňské přírodní léčivé zdroje. Blahodárně působí zejména sirnoželezitá slatina, která při aplikaci formou vaginálních tamponů a slatinných koupelí nebo zábalů v podobě takzvaných „kalhotek“ zlepšuje prokrvení ženských reprodukčních orgánů, čímž omezuje vznik pooperačních a pozánětlivých srůstů a snižuje riziko sterility – neplodnosti. Slatina pomáhá i ženám, které se dosud neúspěšně léčily v některém z center asistované reprodukce. Z toho důvodu jsou pak lázně ještě před dalším pokusem o umělé oplodnění ženám doporučovány.

Cílem lázeňského pobytu je nastolení tělesné a duševní rovnováhy a sladění procesů z hlediska fungování celého organismu. O úspěšnosti léčby neplodnosti svědčí děkovné dopisy maminek, které po dokončení lázeňské léčby otěhotněly. Pozitivní jsou i reference od gynekologů.

Kromě již zmíněné slatiny se využívá rovněž léčivých účinků františkolázeňské minerální vody, která je aplikována formou vaginálních irigací, a zřídelního plynu, podávaného v podobě sedacích koupelí s vysokým obsahem oxidu uhličitého. Tyto procedury upravují prokrvení ženských reprodukčních orgánů a šetrným způsobem tak podporují léčbu gynekologických onemocnění. Vybrané minerální prameny jsou předepisovány k pitným kúrám. Nedílnou součástí léčebného plánu jsou také účinná cvičení, zaměřená na jednotlivé gynekologické indikace, jako je například známé cvičení dle Mojžíšové.

Františkovy Lázně nabízejí komplexní lázeňskou péči:

  • 21denní nebo 28denní léčebné pobyty (v závislosti na léčebné indikaci);
  • léčba probíhá v režimu pracovní neschopnosti;
  • návrh na přidělení péče a umístění do lázní vystavuje praktický či odborný lékař a schvaluje revizní lékař zdravotní pojišťovny;
  • platnost schváleného a vystaveného návrhu je 3 měsíce;
  • pacient si přímo v lázních domlouvá termín pobytu, vybírá si lázeňský hotel a pokoj.
Služby hrazené zdravotní pojišťovnou:
  • vstupní, kontrolní a výstupní lékařské vyšetření;
  • 21 procedur týdně předepsaných lékařem podle druhu léčebného pobytu a aktuálního zdravotního stavu;
  • ubytování a stravování formou plné penze (dvoulůžkový pokoj dle standardu zdravotní pojišťovny, II. kategorie – Tourist, Tourist plus).
Služby hrazené pacientem:
  • lázeňský poplatek – výši poplatku určuje město Františkovy Lázně;
  • doplatek za nadstandard – pokud si pacient přeje vyšší standard ubytování, než jaký za něj hradí pojišťovna (jednolůžkový pokoj či pokoj vyšší kategorie, lázeňský hotel vyšší kategorie); ceny dle aktuálního ceníku.

Zdroj: Františkovy Lázně hrazené pojišťovnou

Akce v lékárnách na levnější Detralex

V některých lékárnách se různí doplatky na lék Detralex. Je to tím, že každá lékárna si v určitém rozmezí může cenu doplatku upravit. Slevu 50 % nelze poskytnout v případě, že by 50% sleva byla vyšší, než je povolená regulovaná obchodní přirážka lékárny. Pacient vždy hradí legislativou povolený minimální doplatek.

Za cenovou politiku odpovídá vedoucí lékárník (mimo letákových akcí a klientského programu), tudíž se hodnoty (doplatky) jednotlivých položek i jejich výběr liší také mezi provozovnami. Velkým problémem stávající podoby cenové regulace je vnímání a tlak veřejnosti, které velmi vadí různost cen v lékárnách. Tato skutečnost bohužel často vrhá celou lékárnickou profesi do špatného světla. Systém maximálních cen a maximálních obchodních přirážek vede k tomu, že se koncové ceny v lékárnách liší, někdy i značně. Jestliže distributoři nebo lékárny neuplatní celou maximální obchodní přirážku, může pacient ušetřit i desítky až stovky korun. Pacienti to však vnímají jako tlak na to, aby obcházeli vícero lékáren a vybrali si potřebné léky tam, kde jsou levnější. To se jim nelíbí a žádají, aby všude stály stejně. To, že se ceny v lékárnách různí, je však pro pacienty dle tvrzení ministerstva zdravotnictví spíše benefit. Tím, že exekutiva stanovuje pouze strop, za který již lékárny nesmí, dává možnost lékárně na úkor své marže, nebo pokud dané léčivo například díky množstevní slevě získá od distributora levněji, poskytnout pacientovi nižší cenu (doplatek).

Velké rozdíly jsou dány tím, že výrobní firma nedodává za podobných podmínek na celý český trh. Při stejných doplatcích by pacienti předem věděli, kolik zaplatí, což teď zjistí až přímo v lékárně. Na druhou stranu je otázkou, jestli by se podařilo dosáhnout toho, aby se to pacientům vyplatilo i finančně. Lékárenská komora chce, aby pacient zaplatil za stejný lék na předpis stejný doplatek ve všech lékárnách. Tak jak je tomu ve většině evropských zemí.

Zdroj: Detralex 180 tablet

Úroveň ubytování hrazeného pojišťovnou

Ubytování a stravování formou plné penze (dvoulůžkový pokoj dle standardu zdravotní pojišťovny, II. kategorie – Tourist, Tourist plus) jsou hrazeny pojišťovnou.

Lázeňské domy – doplatky:

  • Lázeňský hotel Royal **S – bez doplatku Economy Plus ½. V ceně pobytu není zahrnut lázeňský poplatek dle aktuální vyhlášky města Františkovy Lázně platné v den nástupu na pobyt a kulturní poplatek ve výši 35 Kč/osoba/den.
  • Imperial ****SUPERIOR – doplácí se vždy.
  • PAWLIK – AQUAFORUM **** – doplácí se vždy.
  • Metropol *** – doplácí se vždy.
  • Belvedere *** – doplácí se vždy.
  • Dr. Adler *** – bez doplatku Tourist Plus ½ (vedlejší budova). K ceně doplatku za kategorii Tourist ½ je potřeba připočítat doplatek za rautové stravování 110 Kč/osoba/den. V ceně pobytu není zahrnut lázeňský poplatek dle aktuální vyhlášky města Františkovy Lázně platné v den nástupu na pobyt a kulturní poplatek ve výši 35 Kč/osoba/den.
  • Luisa ***– doplácí se vždy.
  • Jesenius ** – bez doplatku na ubytování Tourist ½. K ceně doplatku za kategorii Tourist ½ je potřeba připočítat doplatek za rautové stravování 110 Kč/osoba/den. V ceně pobytu není zahrnut lázeňský poplatek dle aktuální vyhlášky města Františkovy Lázně platné v den nástupu na pobyt a kulturní poplatek ve výši 35 Kč/osoba/den.
  • Radbuza ** – bez doplatku na ubytování Tourist ½. K ceně doplatku za kategorii Tourist ½ je potřeba připočítat doplatek za rautové stravování 110 Kč/osoba/den. V ceně pobytu není zahrnut lázeňský poplatek dle aktuální vyhlášky města Františkovy Lázně platné v den nástupu na pobyt a kulturní poplatek ve výši 35 Kč/osoba/den.

Zdroj: Komplexní léčba Františkovy Lázně

Lázeňské ubytování

Služby i lázeňská péče jsou v Mariánských Lázních na vysoké úrovni, jak je patrné například z níže uvedených hotelů.

5hvězdičkový hotel Císařské lázně – patří k dominantám města. Hotel představuje vrchol luxusu v tomto kraji. Součástí hotelu je také komplex Římských lázní se třemi bazény, saunou a parními lázněmi.

Hotel Maria Spa –byl znovu otevřen v květnu 2011, přičemž prošel rozsáhlou rekonstrukcí a je opravdovým architektonickým skvostem, které Mariánské Lázně mohou nabídnout. Budova je propojena koridorem s Císařskými lázněmi a její návštěvníci tak mohou využívat i služeb tohoto hotelu. Jedná se o nejstarší budovu Mariánských Lázní, která odráží celou historii města. Maria Spa je místem, kde se začalo poprvé v Evropě a možná i na světě léčit pomocí přírodní rašeliny. Mezi nadstandardní služby Maria Spa resortu patří například donáška ranních novin, exkluzivní přístup do privátního relaxačního parku a zahrady, možnost neomezeného využití komplexu Římských lázní anebo snídaně formou room service.

Spa & Wellness Hotel Harmonie – hotel se hrdě hlásí k nejlepším tradicím české léčebné medicíny v Mariánských Lázních. Nejen proto přijal do svého názvu přídomek „Spa“, který odkazuje k latinskému Salut per aqua (Zdraví díky vodě). Není to však jen minerální voda z mariánskolázeňských pramenů, co sehrává klíčovou úlohu při léčebných procedurách. Moderní Balneo & wellness centrum Spa Hotelu Harmonie využívá i dalších přírodních léčivých zdrojů – oxidu uhličitého či peloidů.

Kvalitní léčba vyžaduje rovněž profesionální personál. V Balneo & wellness centru se setkáte se zkušenými lékaři, pod jejichž odborným dohledem je možné absolvovat komplexní léčebnou kúru. Spa Hotel Harmonie je nestátním zdravotnickým zařízením.

Zdroj: Rakovina prostaty lázně


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP