Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

DOSTAVBA

OBSAH

Zánět okostice zubu a zánět dásní vznikají z infekce kořenového kanálku zubu. Od neléčeného zubu, respektive zánětu dásně nebo okostice, může vzniknout celá řada nebezpečných stavů, včetně celkové otravy. Základem léčby je ošetření kanálků, jejich dezinfekce a vyplnění, v některých případech je dokonce nutné odstranit infekci odklopením sliznice a odvrtáním části kosti.

Zdroj: Zánět okostice zubu a zánět dásní

Diskuze

V diskuzi KOLIK CO DNES STOJÍ U ZUBAŘE? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dnes jsem byla u soukromeho zubare, ktery mi sdelil, ze oprava 9 zubu a jejich dostavba mne bude stat cca 250 000 Kc. Jeste nyni jsem z te informace paralizovana. Kde samozivitelka na to ma vzit? Pry mam nasetrit. Zadny jiny zubar me nechce na pojistovnu vzit, vsichni maji plne stavy pacientu. Co pracuji, odvadim vcelku vysoke zdravotni pojisteni a nakonec klecim pred zubari, prosim, at me nekdo vezme do pece a nikdo me nechce.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kolik co dnes stojí u zubaře?

Léčba

Léčba takto poškozeného zubu je individuální podle rozsahu vydrolení a nálezu. V případě větší destrukce zubu následuje dostavba zubu vsazeným čepem, a to buď titanovým, nebo čepem ze skelných vláken, dále dostavba pahýlku pryskyřicí a celou rekonstrukci završuje korunka.

Zdroj: Drolení zubů


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP