Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

DROŽDOVÁ MASKA

OBSAH

Recepty na masky z kvasnic

Drožďová obyčejná

Tato maska je dobrá na ucpané póry, akné nebo na celkové vzpružení pleti. V mističce rozmícháme droždí s vodou, aby vznikla hustší kaše. Naneseme na obličej a necháme 20 minut působit. Pak obličej omyjeme vodou.

Drožďová s heřmánkem

Tato maska čistí ucpané póry, navíc pleti dodává potřebný vitamín B. Nejprve si připravíme heřmánkový odvar, který po vylouhování scedíme a necháme trochu vychladit. V misce rozdrobíme droždí a zalijeme přiměřeným množstvím heřmánku, aby nám vznikla hustší kašička. Naneseme na pleť.

Drožďová s pšeničnými otrubami

Tato maska je velmi vyživující a je vhodná pro všechny typy pleti:

  • 5 dkg droždí
  • 6 lžic mléka
  • pšeničné otruby

V misce rozdrobíme droždí, přilijeme mléko a zahustíme otrubami. Nanášíme na obličej, krk a dekolt a necháme působit asi 30 minut. Masku umyjeme vlažnou vodou.

Základní drožďová maska je určena pro normální pleť

Vyrobíme ji z 20 gramů čerstvého droždí, což je vlastně půl klasické kostky, a přibližně dvou lžic vlažného mléka. Pořádně obojí rozmícháme a rozmačkáme, abychom si vytvořili hustou kašičku. Masku potom naneseme na celý obličej (vyhneme se jen nejbližšímu okolí očí) a necháme ji zaschnout, což trvá přibližně čtvrt hodiny až dvacet minut. Po uplynutí této doby tvář opláchneme teplou vodou.

Pro suchou a citlivou pokožku je zapotřebí jemnější verze drožďové masky

Budeme zase potřebovat půl kostky neboli dvacet gramů, ale místo mléka tentokrát použijeme olivový olej (neměl by být vytažený z lednice). Množství tekutiny je stejné, čili přibližně dvě lžíce. Zase vše rozmícháme na jemnou kašičku a použijeme úplně stejně jako v předchozím případě (včetně zaschnutí a oplachu).

Pro mastnou pleť

Pro ty, kteří mají problémy s mastnou pletí, existuje přírodní drožďová maska v nejsilnější variantě. Potřebujeme lžíci rozdrobeného droždí, které rozmícháme na kašičku s troškou destilované nebo alespoň převařené vody, která má pokojovou teplotu. Do směsi ještě přikápneme dvanáct až patnáct kapek čerstvě vymačkané citronové šťávy. Tuto masku mohou vyzkoušet i ti, kteří mají velké problémy s akné.

Všechny výše uvedené pleťové masky bychom neměli používat častěji než dvakrát týdně. Pokud ji používáme na „poďobanou“ pleť, měli bychom pozitivní efekty a zmenšený výskyt uhříků začít pozorovat již přibližně po čtrnácti dnech. Pokud masky užíváme pro očištění a osvěžení zdravé pokožky, tak jsou výsledky viditelné velmi často již po omytí.

Zdroj: Drožďová maska

Poradna

V naší poradně s názvem JAHODOVÁ MASKA NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,
používá jahodová maska na vlasy jako šampon nebo jako kondicioner?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jahodová maska se používá jako oboje. Jahodová maska vlasy pěkně umyje a zároveň jim dodá vitalitu jako kondicionér. Pokud chcete i tak aplikovat dodatečnou péči, tak zkuste neoplachovací balzám na vlasy.

Zdroj: diskuze Jahodová maska na vlasy

Okurková maska na bělení pih

Okurková maska bělí a zvláčňuje pokožku. Umístěte na obličej tenké plátky okurky a díky tomu vám vyblednou pihy. Maska by měla být na obličeji 15 až 20 minut. Následně vymačkáte šťávu z okurek a uděláte si při tom jemnou masáž obličeje.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Hydratační maska z ovoce

Ovocná maska je pro všechny typy pleti. Kdo má rád masku z ovoce, potřebuje jen kousek zralého ananasu nebo papáji. Dřeňovou směs z tohoto ovoce aplikujete na obličej. Po opláchnutí stačí, když použijete své obvyklé denní krémy na obličej. Pokud je tato maska pro vás příliš ovocná, tak můžete vyzkoušet alternativní masku z mandlí.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLEK, CITRON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lena.

Kolikrát za týten se pužívá tahle maska???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Maska na pleť z bílku a citronu se používá maximálně 2 krát do týdne. Maska z bílku a citrónu má spíše obnovovací účinky na pleť, trochu ji vybělí a zbaví jí odumřelých kožních buněk a pokožku vypne. Tato maska by se měla ve zbylých dnech týdne vystřídat s nějakou pěstící mastnou maskou z avokáda nebo olivového leje.

Zdroj: diskuze Bílek, citron

Regenerační maska z avokáda

Maska z avokáda je dobrá pro zvláště suchou a zralou pleť. Recept na avokádovou masku: polovina pyré z avokáda, 1 lžička medu a 1 lžíce tvarohu či smetany. Přidáním několika kapek citronové šťávy docílíte světlejšího tónu masky.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Diskuze

V diskuzi BAVLNĚNÁ PLEŤOVÁ MASKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

A co takhle bavlněná pleťová maska: www.misshashop.cz/mi… Vcelku mě zaujala, když jsem ji objevila. Akorát si to nějak moc nedovedu představit. Zkoušel jste ji někdo už? :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bavlněná pleťová maska

Osvěžující maska z okurek

Tato maska je určena mastné a problémové kůži. Okurky jsou ideální pro velké póry na kůži, protože jejich složení stáhne kůži a minimalizuje tak rozšířené póry. Stačí buď jen plátky okurky přímo na obličeji, nebo jako intenzivní maska s jogurtem. Recept na okurkovou masku: 2 lžíce okurkové šťávy se smíchají se 2 až 4 polévkovými lžícemi přírodního jogurtu nebo tvarohu. Natřete masku na kůži a necháte ji 20 minut působit.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Diskuze

V diskuzi PLEŤOVÁ MASKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila.

Mne nadchla tahle medová pleťová maska: www.lecivemasti.cz/p…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pleťová maska

Mrkvová maska se žloutkem

Mrkvová maska je ideální na suchou pleť. Trochu mrkvové šťávy smícháte se žloutkem a přidáte 2 kapky oleje. Masku nanesete na obličej a nechte působit. Následně opláchněte obličej.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Poradna

V naší poradně s názvem MASKA NA ČERVENÉ SKVRNY PO AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Natálie.

Lze nahradit olivový olej slunečnicovým?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Jiný olej = jiné účinky. Nemusí to být vždy špatně, vyzkoušejte a uvidíte.

Zdroj: diskuze Maska na červené skvrny po akné

Jak dlouho to vydrží

Maska Skindulgence byla vytvořena jako podpora vaší běžné péče o pleť. Skindulgence 30minutový nechirurgický facelift má být používán jako zlepšení, nikoli jako náhrada vašeho programu péče o pokožku. Přípravek by se měl využívat každý druhý den, a to prvních 90 dní, poté 2x týdně pro udržení dosažených výsledků.

Cena pleťové masky Skindulgence.

Zdroj: Maska Skindulgence

Drožďová pomazánka bez vajec

Ingredience: 2 kostky droždí, 1 cibule, 100 g másla, 100 g taveného sýru, sůl, pepř mletý, pažitka

Technologický postup: Na másle zpěníme cibuli, přidáme droždí, tavený sýr a mícháme do rozpuštění a propojení ingrediencí. Dle chuti přidáme sůl, mletý pepř a nasekanou pažitku. Po vychladnutí mažeme nejlépe na tmavé pečivo.

Zdroj: Drožďová pomazánka

Diskuze

V diskuzi DROŽDÍ PLEŤOVÁ MASKA NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Ahoj našla jsem bezva recept na pleťovou masku z droždí, tak vám sem píšu recept. Pleťová maska má dvě základní přísady, droždí a mléko, ale je možné použít místo mléka i vodu. V misce se smíchá půl kostky droždí s trochou mléka a pořádně se to rozmíchá. Po rozmíchání se to nanese na obličej, kde se nechá působit až do jejího zaschnutí. Potom je možné masku z pleti buď oloupat nebo smýt vlažnou vodou. Kvasnicová pleťová maska výborně čistí póry a zanechává pleť hladkou a hebkou na dotek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marketka64.

Já jsem byla z článku o droždí zdravi-hubnuti.cz/dr… fakt překvapená, a díky za tenhle recept. Určitě se bude hodit.

Zdroj: diskuze Droždí pleťová maska návod

Zpevňující maska z mandlí

Recept na mandlovou masku: hrst sladkých mandlí, 3 jahody, ½ okurky, 1 lžička medu, 1 lžička jogurtu. Vše zamíchejte, až z toho vznikne hladký krém. Nechte masku několik minut působit a následně smyjte masku z obličeje. Poté naneste obvyklý denní krém. Hydratační maska z mandlí nevysušuje kůži a může být bezpečně použita i v okolí očí. Kromě toho, že má tato maska silné zpevnění je důležité, aby oči zůstali stále volné.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Medová maska na vrásky

Medová maska je dobrá proti vráskám a jemným linkám. Smíchejte jednu lžičku medu s vaječným bílkem a asi 50 gramů ječné mouky. Bílky musí být rozmíchány do sněhu. Masku naneste na obličej a nechte ji působit asi 20 minut. Poté masku omyjte teplou vodou.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ MASKA Z RÝŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Vyhlazující pleťová maska z rýže a s japonským saké se jmenuje Planet Spa a je od Avonu.
Tato vyhlazující rýžová pleťová maska pro vyčištění, osvěžení, vyživení a pro hebkost pleti. Maska z rýže je vhodná pro všechny typy pleti.

Složení masky z rýže:
extrakt z rýže: vyživuje a zjemňuje pleť a vyhlazuje vrásky.
japonské saké: zanechává sametově hebkou pokožku bez vrásek.

Použití:
Aplikuje se na odlíčenou, čistou pleť jenom tenká vrstva vyhlazující masky. Nechá se působit po dobu cca 20 minut, až do úplného zaschnutí. Potom se opatrně sloupne. V případě potřeby dočistěte pleť čistícím tonikem, které běžně používáte. Poté naneste denní nebo noční krém. Používejte dle potřeby 1x týdně.

Obsah balení je 75 ml, stojí kolem 90 Kč a k dostání je běžně v internetových obchodech.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí maska z rýže

Kávová maska proti vypadávání vlasů a pro suché vlasy

Na její přípravu potřebujete:

  • 1 žloutek
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce mleté kávy

Postup:

Vše pořádně promíchejte, vytvořte kašičku, kterou si natřete na suché vlasy, v případě vypadávání vlasů až ke kořínkům. Nechte působit 20 minut a pak důkladně omyjte. Omývejte vlažnou vodou, aby se žloutek na vlasech nesrazil. Každá maska, která obsahuje vajíčko, se za použití teplé vody totiž změní v „cucky“. Pokud se vám to někdy přece jen stalo, nechte vlasy uschnout a poté je důkladně vyčešte.

Zdroj: Kofeinová maska na vlasy pro růst

Jogurtová maska na pleť

Rychlá hydratační jogurtová maska

Postup: Na obličej a krk naneste asi 4 lžíce bílého jogurtu a nechte 20 minut působit. Poté pleť opláchněte a ošetřete ji hydratačním pleťovým krémem.

Zvláčňující jogurtovo-mléčná maska

Postup: Na obličej naneste asi 4 lžíce bílého jogurtu a nechte zaschnout. Poté smyjte pomocí asi 125 ml plnotučného mléka a nakonec pleť opláchněte vlažnou vodou.

Čisticí jogurtová maska

Postup: Smíchejte lžíci jogurtu se lžičkou citronové šťávy a lžičkou medu a hotovou masku naneste na pleť. Nechte několik minut působit a pak ji opláchněte teplou vodou. Ostatně jogurt bez chemických přísad a konzervantů je rovněž výborný i na atopický ekzém. Potřete jím obličej a krk, nechte působit 15 až 20 minut a poté pleť umyjte vlažnou vodou.

Zdroj: Jogurt pro krásnou pleť

Drožďová pomazánka s pomazánkovým máslem

Ingredience: kousek másla, 1 střední cibule, 1 kostka kvasnic, 4 vejce, 1 pomazánkové máslo, sůl, pepř mletý

Technologický postup: Na másle osmažíme najemno nakrájenou cibulku do sklovata, přidáme kostičku kvasnic, jakmile se rozpustí, rozklepneme do pánve také 4 celé vejce a usmažíme hodně hustou vaječinu. Po zchladnutí zamícháme směs s jedním pomazánkovým máslem, dosolíme a dopepříme, kdo má rád, může přidat česnek.

Zdroj: Drožďová pomazánka

Účinky mrkve na pleť

Mrkev je pravděpodobně nejstarší zeleninou. Známe ji jako chutnou, přirozeně sladkou kořenovou zeleninu, která je křupavá, šťavnatá a v kuchyni nepostradatelná. Mrkev je bohatá na antioxidanty, vitamíny a vlákninu, má málo kalorií, zanedbatelné množství tuku a žádný cholesterol. Mrkev je skvělá pro krásu, dodává kůži živiny, vlhkost a chrání kůži při opalování. Mrkvová maska je ideální zvláště pro suchou pleť.

Zdroj: Pleťová maska z mrkve

Domácí maska na vlasy proti vypadávání vlasů

Jedním z výborných pomocníků při vypadávání vlasů zvláště u mužů, ale samozřejmě i u žen, je kávová maska na vlasy.

Na její přípravu budete potřebovat:

  • trochu oleje
  • tvaroh
  • kávu

Postup:

Tvaroh a olej dáme do misky, přilijeme hotovou kávu (klidně i instantní) a utvoříme směs. Pokud jsme použili zrnkovou kávu, zbylá zrníčka můžeme vetřít přímo ke kořínkům vlasů. Podpoří nám samotný růst vlasů. Necháme působit minimálně 20 minut, poté opláchneme a pořádně umyjeme. Kávu nepoužívejte na světlé vlasy, protože barví. Jinak ji můžete použít do jakýchkoli jiných doma vyráběných masek, má blahodárné účinky.

Zdroj: Kofeinová maska na vlasy pro růst


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Mgr. Michal Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP