Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

ENTIZOL ČÍPKY

OBSAH

Entizol čípky

Při léčbě u žen se používají vaginálně Entizol tablety.

Zdroj: Entizol

Poradna

V naší poradně s názvem ENTIZOL 250 NEŽÁDOUCÍ UČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sylva.

Dobrý den beru warfarin a paní doktorka mi předepsala Entizol 250 je možné brát. Děkuji Lobová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Entizol obsahuje účinnou látku metronidazol, který nijak neovlivňuje účinky Warfarinu. Bez problémů je tak možné oba léky užívat. Příště nezapomeňte lékaři sdělit, seznam všech léků, které aktuálně užíváte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Entizol 250 nežádoucí učinky

Entizol 500 mg cena

Tento produkt je dostupný pouze v kamenné lékárně na základě lékařského předpisu.

Entizol 10 x 500 mg běžná cena je 376,00 Kč.

Zdroj: Entizol

Patří Entizol mezi antibiotika?

Entizol je chemoterapeutikum, imidazolový derivát. Antibiotika nehubí vše, ale pouze mikroorganismy (bakterie, kvasinky), které jsou citlivé na účinnou složku přípravku. Entizol je chemoterapeutikum, je to (podobně jako antibiotika) přípravek účinný na určitou skupinu bakterií a také na prvoky (například Trichomonas). Entizol je tedy účinný lék při přemnožení a infekci mikroorganismy citlivými na tento přípravek.

Zdroj: Entizol

Diskuze

V diskuzi ZPŮSOB NAKAZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ája.

Dobrý den,
Gynekolog mi na základě kultivačního vyšetření diagnostikoval trichomoniazu. Dostala jsem čípky a prášky entizol. Dočetla jsem se, že jde o onemocnění, které je přenosné pouze pohlavně. S partnerem máme pouze chráněný pohlavní styk, jsou tedy i jiné cesty, jak se tímto prvokem nakazit?
Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Způsob nakazy

Entizol a antikoncepce

Lokálně užívaný Entizol zcela určitě nesníží účinek užívané kombinované hormonální antikoncepce. Perorálně užívaný Entizol může snížit účinnost antikoncepce a je namístě použít ještě jinou metodu ochrany, i když riziko je poměrně malé. Jestli máte obavy, kupte si kupříkladu lubrikační gel s antikoncepční přísadou nebo antikoncepční krém Pharmatex.

Zdroj: Entizol

Diskuze

V diskuzi GYNEKOLOGICKÉ POTÍŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý,den.Mám problém ,který jsem mněla před 2lety v řecku.Už to trvá měsíc.Pálení a svědění .Pan doktor mi našel gardnerella vaginalis.uživala jsem entizol 5 dní 2tabl.a nic.Ale já vubec nemám výtoky ani jiné potíže.Ale v noci nemám potíže.Začnou kyž se pohybuji,nebo se utřu tak je to jak dyž šahnu do vosího hnízda.Když si lehnu zase se to zklidní.Ale to pálení je okolo končníku a celého spodku.Urolog.vyš normální.Jsem neštastná.Na urologii mi dali ještě entizol a lék na zavádění.užívám vše 4 den ani trochu zlepšení.Mám to na 10dní.Musela jsem na neschopenku nedá se to vydržet.Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Gynekologické potíže

Entizol a menstruace

Při léčbě Entizolem současně s menstruací používejte raději vložky než tampony. Naopak když jdete do bazénu, zaveďte si tampon. A to i v případě, že zrovna menstruaci nemáte. Ve vaně se zbytečně často nekoupejte, dejte přednost sprchování. A opravdu poslední rada: Posílejte partnera, aby se před stykem umyl.

Zdroj: Entizol

Poradna

V naší poradně s názvem PRADAXA A INDOMETACIN ČÍPKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den. Beru lék Pradaxa a teď jsem na gynekologii dostala na bolest Indometacin čípky. Snáší se tyto dva léky. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Indometacin se nesmí užívat pokud probíhá léčba s lékem Pradaxa! Může to způsobit závažná krvácení. Indometacin vůbec nepoužívejte a neprodleně kontaktujte svého lékaře a sdělte mu, že užíváte lék Pradaxa, aby vám dal jiný lék proti bolesti. Máte-li nyni akutní bolest, tak jediný lék na bolest, který můžete užít z volně prodejných, je paracetamol (Paralen) v maximální dávce dvě tablety nejdříve po 4 hodinách (max 8 tablet za den).
Jestli jste již užila lék Indometacin, tak se hlídejte, a kdyby se u vás objevil některý z níže uvedených příznaků, tak neprodleně volejte rychlou záchrannou pomoc na čísle 112. Příznaky interakce Pradaxy a Indometacinu:
- neobvyklé krvácení nebo modřiny nebo pokud máte jiné příznaky krvácení, jako jsou závratě;
- červená nebo černá dehtová stolice;
- vykašlávání nebo zvracení čerstvé nebo sražené krve, která vypadá jako mletá káva;
- silná bolest hlavy;
- slabost.
Prosím vás, je nesmírně důležité VŽDY ! ! informovat lékaře o VŠECH dalších lécích, které užíváte, včetně vitaminů a bylin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pradaxa a a vitamíny

Metronidazol

Metronidazol je obsažen v přípravku Entizol. Jde o nitroimidazolové antibiotikum a antiprotozoální lék na předpis používaný k léčbě široké škály bakteriálních a protozoálních infekcí u psů. Metronidazol působí pouze proti anaerobním organismům, protože je aktivní výhradně v anaerobních buňkách. Metronidazol pro psy má také imunomodulační a protizánětlivé vlastnosti. Metronidazol účinně cirkuluje celým tělem a je vylučován játry.

Zdroj: Entizol tablety pro psa

Poradna

V naší poradně s názvem INDOMETACIN ČÍPKY 100 A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Ryšavá.

Užívám Warfarin na ředění krve a trpím bolestmi zad ,bederní páteře proto užívám čípky Indometacin 100,které mi alespon trochu snižjí bolesti.Mám ale obavy,zda není nebezpečné užívat tyto dva léky současně.Prosím o radu.Děkuji za vysvětlení Jarmila

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Indometacin je vynikající v léčbě ortopedické bolesti, jako je bolest zad, revmatoidní artritida, Bechtěrevova nemoc, stavy po úrazech, apod. Ale v případě společného užívání s Warfarinem může zvyšovat riziko krvácení, zejména do trávicího traktu, kde krvácení není vidět. Lepší variantou na tlumení bolesti u pacientů s Warfarinem je užívání paracetamolu, který je také ve formě čípků, jak je vidět zde: www.zbozi.cz/vyrobek…
Kdyby Paralen byl pro vás příliš slabý, tak je zde možnost jiného léku, který je již k dostání jen na lékařský předpis. Jeho název je Tramadol Mylan a může se užívat společně s Warfarinem. Zkuste nejdříve ten první, a potom případně požádejte svého lékaře o předpis na Tramadol Mylan.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Indometacin čípky 100 a warfarin

Na co je lék Entizol

Entizol se užívá při léčbě infekcí vyvolaných některými prvoky, jako jsou trichomoniáza, amébiáza, lambliáza. Dále se užívá při léčbě anaerobních nebo závažných smíšených anaerobních a aerobních infekcí, a to většinou v kombinaci s dalšími léčivými přípravky, a při léčbě infekce Helicobacter pylori provázející onemocnění peptickými vředy žaludku nebo dvanáctníku (kombinovaná léčba se solemi bizmutu a antibiotikem, například amoxicilinem) a při profylaxi (předcházení) anaerobních infekcí před břišními, gynekologickými a porodnickými operacemi. Přípravek mohou užívat dospělí a mladiství a ve většině indikací ho lze podávat i dětem od 3 let věku.

Zdroj: Entizol

Diskuze

V diskuzi MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alex.

jejej, podobné problémy jsem měla i já. Nakonec jsem se rozhodla pro změnu gynekoložky a povedlo se. Ta se mnou problém začala řešit okamžitě. předepsala mi vaginální čípky gyntima a wobenzym. Wobenzym jsem brala 3 měsíce čípky podobu deseti dnů. Teď si jednou za týden zavedu čípek, abych udržovala správnou mikroflóru a je vše v naprostém pořádku.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mykóza

Entizol pro psy

Entizol obsahuje metronidazol, který se používá k léčbě parazitárních infekcí anaerobními bičíkatými prvoky z kmene Metamonada, kteří kolonizují a rozmnožují se v tenkém střevě u psů, koček a jiných společenských zvířat. Někdy ale infekci tímto parazitem spolehlivě neodstraní a je pro tento účel u psů a koček nahrazen fenbendazolem. Používá se také k léčbě chronického zánětlivého onemocnění střev u koček a psů. Obecně může veterinární komunita používat metronidazol pro jakoukoli potenciálně citlivou anaerobní infekci. Metronidazol by se měl používat pouze v případě potřeby, protože bylo prokázáno, že je karcinogenní u myší a potkanů.

Zdroj: Entizol tablety pro psa

Poradna

V naší poradně s názvem KÝLA V TŘÍSLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František Mašek.

Dobry den.Již jsem Vám psal ohledně mé operace kýly ale má lékařka má dovolenou a v lekarně mi nabídly pouze čípky na zácpu nevím tedy o jaké připravky si mohu požádat.Díky za radu,vím že je to těžké radit na dálku.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Použijte čípky, které vám nabídli v lékárně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kýla v tříslech

Entizol pro psa

Entizol, který obsahuje účinnou látku metronidazol, se ukázal jako účinná léčba různých stavů u psů, jako jsou bakteriální a protozoální infekce a zánětlivé onemocnění střev. Metronidazol by měl být používán s opatrností u psů s onemocněním jater, protože to může ovlivnit metabolismus metronidazolu u psů. Při pečlivém sledování a správném dávkování může být metronidazol bezpečnou a účinnou možností terapie pro mnoho zdravotních problémů u psů. Když pochopíme, jak metronidazol funguje při léčbě těchto běžných onemocnění našich chlupatých přátel, můžeme jim poskytnout tu nejlepší možnou péči. Máte-li jakékoli další otázky týkající se metronidazolu u psů, kontaktujte svého veterináře.


Zdroj: Entizol tablety pro psa

Diskuze

V diskuzi HEMOROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Roman.

Zkuste unikání metodu léčby mrazem - www.anurex.cz, mě osobně to hodně pomohlo a to na trvalo! Už žádné masti, čípky, tabletky nebo doktoři :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hemoroidy

Glycerinové čípky v těhotenství a po porodu

Glycerinové čípky jsou vhodné i k řešení zácpy u těhotných či kojících žen.

Zdroj: Projímadlo čípky

Diskuze

V diskuzi MYKÓZY A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alis.

Na mykózy jsem začala trpět poslední rok. Když jsem byla u doktorky už potřetí, stěžovala jsem si kamarádce a ta mi poradila nějaký Probiolact. zkusila jsem ho a musím jí poděkovat. Zatím mám pokoj.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucy.

Měla jsem mykózu, gynekoložka mi předepsala čípky a v lékárně mi doporučili Probiolact jako prevenci opakování zánětu a myslím si, že mi to pomohlo.

Zdroj: diskuze Mykózy a probiotika

Entizol pro akvarijní ryby

Terčovci a cyklidy často trpí onemocněním hexamitou, které se u nich projevuje jako bílá nitka visící z konečníku. Nemoc dále pokračuje a rybce se začnou dělat díry v těle, ze kterých pak vykukují malí šedí červi. Na vyléčení se může použít lek Entizol, který se ve vodní suspenzi nalije rovnou do chovného akvária. Entizol je potřeba před použitím v akváriu rozpustit v teplé vodě (40°C). Dávkování se provádí v následujícím pořadí a je uvedeno pro objem vody jednoho hektolitru (100 litrů). První den se vymění 50% vody a dá se do akvária 5 rozpuštěných tablet Entizolu, které se nechají působit 3 dny. Třetí den se v akváriu vymění 50% vody a přidá se jedna tableta Entizolu, která se nechá působit zase tři dny. Šestý den se v akváriu vymění 50% vody a přidá se 5 tablet Entizolu, které se nechají působit tři dny. Devátý den se vymění 50% vody a přidá se jedna tableta Entizolu, která se nechá působit 3 dny. Dvanáctý den se vymění 50% vody a tím je léčba ukončena. V tuto dobu by rybka měla být vyléčena bez zjevných příznaků nemoci. Úspěšnost závisí na včasném zahájení léčby. Čím dříve tím lépe. Pozdější léčba, kdy je rybka již proděravělá, nebývá tolik úspěšná.

Zdroj: Entizol

Dulcolax čípky - příbalový leták

Zde můžete vidět příbalový leták produktu Dulcolax čípky.

Zdroj: Projímadlo čípky

Gyntima čípky a menopauza

Gyntima vaginální čípky DEO se doporučují používat k odstranění nepříjemných pachů a zmírnění suchosti pochvy, případně i před pohlavním stykem v období menopauzy.

Vaginální čípky PROBIOTICA se používají dlouhodobě, a to za účelem. Zvlášť účinné je používání v období menopauzy (přechodu) a laktace (kojení).

Zdroj: Gyntima

Čípky proti zácpě

Hlavním úkolem čípků (latinsky suppositoria) je mechanicky usnadnit proces vyprázdnění (obsah glycerinu), případně podpořit defekaci stimulací podslizničních nervových pletení. Čípky jsou různé velikosti (čípky na zácpu pro děti, čípky na vyprázdnění pro dospělé) a po rozbalení se zavádějí vždy do konečníku (takzvané rektální čípky) po lehkém zatlačení na stolici, a to nejlépe v mírném předklonu/podřepu. Jakkoliv čípek po zavedení prakticky okamžitě nutí k vyprázdnění, je třeba pro dosažení maxima jeho účinku několik desítek minut počkat ‒ v opačném případě se pouze vypudí netknutý čípek a zácpy se nezbavíte.

Zdroj: Projímadlo čípky

Kdy použít metronidazol pro psy?

Metronidazol pro psy je léčbou první volby u infekcí způsobených citlivými prvoky (např. giardiáza, trichomoniáza) a anaerobními bakteriemi, jako je klostridium a kampylobakter, které u psů běžně způsobují průjem. Kromě toho může být také použit jako doplňková terapie ke zvládání zánětlivého onemocnění střev modulací imunitního systému a poskytováním protizánětlivých účinků.

Zdroj: Entizol tablety pro psa

Nebezpečí metronidazolu pro psy

Metronidazol by se neměl používat u psů se známou alergií nebo citlivostí. Kromě toho by metronidazol neměl být používán u březích nebo kojících fen, protože jeho bezpečnost je v současné době nejistá.

Pokud má váš pes onemocnění jater, váš veterinář by měl výrazně snížit dávku, protože metronidazol se vylučuje játry, a proto jakékoli poškození jater může ovlivnit vylučování metronidazolu z těla a zvýšit pravděpodobnost toxicity.

Zdroj: Entizol tablety pro psa


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP