Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

ENTIZOL PROBIOTIKA

OBSAH

Entizol čípky

Při léčbě u žen se používají vaginálně Entizol tablety.

Zdroj: Entizol

Poradna

V naší poradně s názvem ENTIZOL 250 NEŽÁDOUCÍ UČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sylva.

Dobrý den beru warfarin a paní doktorka mi předepsala Entizol 250 je možné brát. Děkuji Lobová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Entizol obsahuje účinnou látku metronidazol, který nijak neovlivňuje účinky Warfarinu. Bez problémů je tak možné oba léky užívat. Příště nezapomeňte lékaři sdělit, seznam všech léků, které aktuálně užíváte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Entizol 250 nežádoucí učinky

Entizol 500 mg cena

Tento produkt je dostupný pouze v kamenné lékárně na základě lékařského předpisu.

Entizol 10 x 500 mg běžná cena je 376,00 Kč.

Zdroj: Entizol

Patří Entizol mezi antibiotika?

Entizol je chemoterapeutikum, imidazolový derivát. Antibiotika nehubí vše, ale pouze mikroorganismy (bakterie, kvasinky), které jsou citlivé na účinnou složku přípravku. Entizol je chemoterapeutikum, je to (podobně jako antibiotika) přípravek účinný na určitou skupinu bakterií a také na prvoky (například Trichomonas). Entizol je tedy účinný lék při přemnožení a infekci mikroorganismy citlivými na tento přípravek.

Zdroj: Entizol

Diskuze

V diskuzi GYNEKOLOGICKÉ POTÍŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý,den.Mám problém ,který jsem mněla před 2lety v řecku.Už to trvá měsíc.Pálení a svědění .Pan doktor mi našel gardnerella vaginalis.uživala jsem entizol 5 dní 2tabl.a nic.Ale já vubec nemám výtoky ani jiné potíže.Ale v noci nemám potíže.Začnou kyž se pohybuji,nebo se utřu tak je to jak dyž šahnu do vosího hnízda.Když si lehnu zase se to zklidní.Ale to pálení je okolo končníku a celého spodku.Urolog.vyš normální.Jsem neštastná.Na urologii mi dali ještě entizol a lék na zavádění.užívám vše 4 den ani trochu zlepšení.Mám to na 10dní.Musela jsem na neschopenku nedá se to vydržet.Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Gynekologické potíže

Entizol a antikoncepce

Lokálně užívaný Entizol zcela určitě nesníží účinek užívané kombinované hormonální antikoncepce. Perorálně užívaný Entizol může snížit účinnost antikoncepce a je namístě použít ještě jinou metodu ochrany, i když riziko je poměrně malé. Jestli máte obavy, kupte si kupříkladu lubrikační gel s antikoncepční přísadou nebo antikoncepční krém Pharmatex.

Zdroj: Entizol

Diskuze

V diskuzi IMUNITA A PROBIOTIKA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Patrik.

Probiotika mi pomáhají zklidnit žaludek při užívání antibiotik a taky při různých střevních potížích. Také jsou skvělá na imunitu. Já beru Probilact a jsem spokojená.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Johča.

Probiotika nám moc pomáhají. Užíváme Probiolact při střevních potížích a při oslabené imunitě.

Zdroj: diskuze Imunita a probiotika diskuze

Probiotika po antibiotikách

Při antibiotické léčbě je vhodné užívat probiotika. Probiotika podporují samotnou léčbu, ale také chrání trávicí trakt. Probiotika (laktobacily a bifidobakterie) se obvykle užívají minimálně s dvouhodinovým odstupem od užití antibiotik. Tedy dvě hodiny před tím nebo po tom, co pacient snědl antibiotika.

Zdroj: Probiotika

Diskuze

V diskuzi PRŮJEM A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blondka.

Se kterými probitiky máte dobrou zkušenost?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Siska.

Probiotika a imunita jsou spolu spojené, protože vše začíná ve střevech.

Zdroj: diskuze Průjem a probiotika

Entizol a menstruace

Při léčbě Entizolem současně s menstruací používejte raději vložky než tampony. Naopak když jdete do bazénu, zaveďte si tampon. A to i v případě, že zrovna menstruaci nemáte. Ve vaně se zbytečně často nekoupejte, dejte přednost sprchování. A opravdu poslední rada: Posílejte partnera, aby se před stykem umyl.

Zdroj: Entizol

Diskuze

V diskuzi PRŮJEM A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věrka.

Imunita opravdu začíná ve střevech, proto je třeba užívát probiotika při problémech s nimi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zoe.

Užíváte některá konkrétní?

Zdroj: diskuze Průjem a probiotika

Metronidazol

Metronidazol je obsažen v přípravku Entizol. Jde o nitroimidazolové antibiotikum a antiprotozoální lék na předpis používaný k léčbě široké škály bakteriálních a protozoálních infekcí u psů. Metronidazol působí pouze proti anaerobním organismům, protože je aktivní výhradně v anaerobních buňkách. Metronidazol pro psy má také imunomodulační a protizánětlivé vlastnosti. Metronidazol účinně cirkuluje celým tělem a je vylučován játry.

Zdroj: Entizol tablety pro psa

Diskuze

V diskuzi ANTIBIOTIKA A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ela.

Moje zkušenosti s probiotiky jsou jen pozitivní. Probiolact mi zklidnit žaludek při užívání antibiotik, při různých střevních potížích, posilují imunitu celé rodině.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Matyáš.

Při každém užívání antibiotik polykám i probiotika Probiolact. Vyhnu se tak střevním potížím, které jsem dřív míval.

Zdroj: diskuze Antibiotika a probiotika

Probiotika v potravinách

Nejčastěji se probiotika v přirozené formě nacházejí v zakysaných mléčných výrobcích, jako jsou jogurty, kefír, tvrdý sýr, dále v zelenině upravené mléčným kvašením (například v kysaném zelí, pickles nebo kvašených okurkách) a fermentovaných sójových výrobcích. Probiotika lze nalézt v některých dětských výživách, oplatkách nebo v masných výrobcích. Probiotika lze zakoupit také jako doplněk výživy.

Zdroj: Probiotika

Diskuze

V diskuzi PRŮJEM A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vanesa.

Když užívám antibiotika, vždy mám průjem,takže hned zároveň nasazuji probiotika.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Blondka.

Se kterými probitiky máte dobrou zkušenost?

Zdroj: diskuze Průjem a probiotika

Na co je lék Entizol

Entizol se užívá při léčbě infekcí vyvolaných některými prvoky, jako jsou trichomoniáza, amébiáza, lambliáza. Dále se užívá při léčbě anaerobních nebo závažných smíšených anaerobních a aerobních infekcí, a to většinou v kombinaci s dalšími léčivými přípravky, a při léčbě infekce Helicobacter pylori provázející onemocnění peptickými vředy žaludku nebo dvanáctníku (kombinovaná léčba se solemi bizmutu a antibiotikem, například amoxicilinem) a při profylaxi (předcházení) anaerobních infekcí před břišními, gynekologickými a porodnickými operacemi. Přípravek mohou užívat dospělí a mladiství a ve většině indikací ho lze podávat i dětem od 3 let věku.

Zdroj: Entizol

Diskuze

V diskuzi ZPŮSOB NAKAZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ája.

Dobrý den,
Gynekolog mi na základě kultivačního vyšetření diagnostikoval trichomoniazu. Dostala jsem čípky a prášky entizol. Dočetla jsem se, že jde o onemocnění, které je přenosné pouze pohlavně. S partnerem máme pouze chráněný pohlavní styk, jsou tedy i jiné cesty, jak se tímto prvokem nakazit?
Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Způsob nakazy

Entizol pro psy

Entizol obsahuje metronidazol, který se používá k léčbě parazitárních infekcí anaerobními bičíkatými prvoky z kmene Metamonada, kteří kolonizují a rozmnožují se v tenkém střevě u psů, koček a jiných společenských zvířat. Někdy ale infekci tímto parazitem spolehlivě neodstraní a je pro tento účel u psů a koček nahrazen fenbendazolem. Používá se také k léčbě chronického zánětlivého onemocnění střev u koček a psů. Obecně může veterinární komunita používat metronidazol pro jakoukoli potenciálně citlivou anaerobní infekci. Metronidazol by se měl používat pouze v případě potřeby, protože bylo prokázáno, že je karcinogenní u myší a potkanů.

Zdroj: Entizol tablety pro psa

Diskuze

V diskuzi PRŮJEM A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viki.

Průjem, cestička vyšlapaná mezi toaletou a koupelnou a křeče. Ale stačilo dát si ráno a večer 2 Probiolacty a průjem byl ten tam.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel LussyB.

Já beru probiotika pravidelně už asi rok v kuse a všechny tyto střevní potíže se mi obloukem vyhýbají.

Zdroj: diskuze Průjem a probiotika

Entizol pro psa

Entizol, který obsahuje účinnou látku metronidazol, se ukázal jako účinná léčba různých stavů u psů, jako jsou bakteriální a protozoální infekce a zánětlivé onemocnění střev. Metronidazol by měl být používán s opatrností u psů s onemocněním jater, protože to může ovlivnit metabolismus metronidazolu u psů. Při pečlivém sledování a správném dávkování může být metronidazol bezpečnou a účinnou možností terapie pro mnoho zdravotních problémů u psů. Když pochopíme, jak metronidazol funguje při léčbě těchto běžných onemocnění našich chlupatých přátel, můžeme jim poskytnout tu nejlepší možnou péči. Máte-li jakékoli další otázky týkající se metronidazolu u psů, kontaktujte svého veterináře.


Zdroj: Entizol tablety pro psa

Co to jsou probiotika

Probiotika jsou živé mikroorganismy, které jsou převážnou součástí zdravé střevní mikroflóry. Jedná se o bakterie mléčného kvašení rodů Lactobacillus a Bifidobacterium a některé další druhy bakterií, jako je například Streptococcus thermophilus. Pro kojence jsou vhodná probiotika ve formě kapek, prášku, vysypávacích kapslí nebo sáčků. Střeva miminka by se měla lépe osídlit v průběhu několika dní až dvou týdnů.

Zdroj: Probiotika

V čem jsou obsažena probiotika?

Probiotika jsou v běžné stravě obsahují například jogurty a zakysané mléčné výrobky, ale také kysané zelí nebo třeba kvašené okurky. V potravinách bývají tyto probiotické bakterie spíš v nižších koncentracích. Nejvyšší koncentrace jsou v léčivých doplňcích stravy a v této formě je také doplnění probiotik nejúčinější.

Zdroj: Co obsahuje probiotika?

Přírodní probiotika

Přírodní probiotika obsahují zakysané mléčné výrobky jako kefír, kysaná zelenina – pikles, kysané zelí nebo třeba kvašené okurky. V potravinách bývají tyto probiotické bakterie spíše v nižších koncentracích. Nejvyšší koncentrace jsou v léčivých doplňcích stravy a v této formě je také doplnění probiotik nejúčinnější.

Zdroj: Probiotika na střeva

Probiotika pro děti

Ceny probiotik pro děti se pohybují v různých cenových hladinách. Některé druhy je nutné udržovat v chladu. Když nejsou v ledničce, jejich obsah se znehodnotí.

Zdroj: Probiotika na střeva

Co jsou to probiotika

Probiotika jsou živé mikroorganismy, které pokud jsou podávány v adekvátním množství, mají příznivý vliv na zdraví hostitele. Probiotika obnovují zdravou střevní mikroflóru, ta se pak odráží nejenom v lepším zažívání, ale také ve zvýšené imunitě. Až 80 % imunitního systému totiž sídlí ve střevech. Tyto zdraví prospěšné živé organismy se tělu dodávají prostřednictvím některých potravin (typicky kysané mléčné výrobky, kvašená zelenina, fermentované sójové boby) nebo také v doplňcích stravy.

Zdroj: Probiotika na střeva


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP