Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

FIMÓZA U DOSPĚLÝCH MAST

OBSAH

Mast na fimózu

Fimóza se léčí v první řadě mastí. Lékař by vám měl nabídnout takovou léčbu, která není bolestivá a nevyvolává ve vás strach nebo úzkost. Při léčbě se používají kortikoidní masti, například Triamcinolon. Vůbec se nelekněte, když vám lékař předepíše nějakou estrogenovou mast, tedy mast obsahující ženské hormony. Přestože jsou tyto masti původně určeny pro ženy nebo dívky, mohou také dobře účinkovat při problémech s předkožkou. Předepsané masti používejte pravidelně, 2x až 3x denně po dobu přibližně 4 až 6 týdnů. Podrobnosti vám určitě sdělí váš lékař. Všechny uvedené masti jsou na lékařský předpis, tudíž v lékárnách nejsou volně prodejné. Úspěch této léčby se dostavuje přibližně v 60–70 % případů.

Zdroj: Fimóza u dospělých

Diskuze

V diskuzi ZAPAŘENINY V TŘÍSLECH U DOSPĚLÝCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Koukněte sem - www.zitenax.cz/namah… Dočtete se vše co potřebujete.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Darina.

Děkuji, co mě hodně zaujalo, že tento přípravek můžu aplikovat preventivně před vznikem problému. Objednala jsem si ho v Benu lékárně. Těším se, že pomůže.

Zdroj: diskuze Zapařeniny v tříslech u dospělých

Léčba

Jak se zbavit fimózy? Můžeme ji nejprve zkusit léčit sami, a to koupáním a krémováním. Pro krémování předkožky se hodí panthenolová mast, měsíčková mast, tělové mléko nebo dětský krém či krémy na suchou pokožku s vitamínem E, olivovým olejem či bambuckým máslem. Tyto masti jsou relativně levné a dají se koupit v každé drogerii. Panthenolová mast se dá koupit jen v lékárně, ale naštěstí není na lékařský předpis.

Postup: Mast nebo krém naneste na vnější stranu předkožky. Pokud jste mladí a máte malý penis, tak jej můžete namazat celý. Mast do kůže vmasírujte. Jestli vám jde předkožka alespoň trochu stáhnout, můžete částečně nakrémovat i její vnitřní část, ale po skončení procedury ji umyjte. Po namazání je třeba chvíli počkat, aby se mast (nebo krém) dobře vsákla a mohla působit. Tím se pokožka uvolní, bude hebčí a pružnější. Potom můžete začít jemně pohybovat předkožkou na žaludu, posunovat ji tak daleko, jak je to bez bolesti možné. Pokožka penisu by měla být mírně napnutá. Krémování se provádí dvakrát až třikrát denně. Dá se provádět ráno i večer v koupelně nebo ve sprše. Mějte na paměti, že nikdy přetahování předkožky nesmí bolet, předkožka je velmi zranitelná. Výsledek se nemusí dostavit okamžitě, jak byste čekali. Chce to trpělivost a vytrvalost.

Při léčbě parafimózy se používá adrenalinová mast, která způsobí odkrvení a tím i splasknutí žaludu a předkožky, která se pak snadněji vrátí na své místo. Pouze v těch nejzávažnějších případech je třeba udělat podélný řez na předkožce. Ani parafimóza ale není důvodem k provedení obřízky.

Zdroj: Fimóza u dospělých

Poradna

V naší poradně s názvem ZAPAŘENINY V TŘÍSLECH U DOSPĚLÝCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel AnnaKruzikova.

Dobrý večer měla bych prosbičku mám syna a ten trpí na zapareniny v trislech co by jste my na to poradily děkuji za brzkou odpověď hezký večer

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při častých zapařeninách v tříslech je nutné dodržovat intimní hygienu. To znamená po každé stolici umýt konečník a jeho okolí mýdlem a důkladně vysušit ručníkem. Třísla taktéž alespoň jednou denně umýt mýdlem. Pro léčbu současných opruzenin požádejte dětského lékaře o předpis na mast Belogent, kterou pak použijte na postižená místa po dobu 7 dní. Mast obsahuje antibiotikum s kortikoidy. Jako prevenci před opakováním opruzenin zvolte pro syna vhodné spodní prádlo, které zamezí tření pokožky. Nejlepší jsou slipy, které by měly být každý den čisté.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zapařeniny v tříslech u dospělých

Kdy je vhodné udělat obřízku

Fimóza je stav, kdy je předkožka natolik zúžená, že ji nelze přetáhnout přes žalud a nepomohlo ani její uvolnění pomocí kortikoidních mastí. Rozlišujeme jednoduchou a relativní fimózu. Za relativní fimózu označujeme stav, kdy předkožku v erekci nelze volně stáhnout z žaludu. Relativní fimóza je častým důsledkem léčby steroidních mastí, kdy se předkožku podaří díky masti přetáhnout, ale při erekci fimóza zůstává.

O parafimóze se hovoří, když předkožku sice lze přetáhnout přes žalud, ale je natolik úzká, že ho zaškrtí, což zamezí jeho zásobování krví. Tento stav je nutné okamžitě odstranit, jinak může dojít k velmi vážným zdravotním problémům vedoucím až k odumření tkání. Parafimózový stav vzniká i jako vedlejší důsledek léčby steroidní mastí, a to zejména u chlapců v pubertě. Mast uvolní předkožku jen natolik, že ji lze stáhnout za žalud jen na neztopořeném penisu. Obnažení žaludu však často způsobí erekci a úzká předkožka pak začne žalud zaškrcovat. Tento nebezpečný stav, není-li řešen během několika hodin, může vyústit v amputaci žaludu nebo penisu.

Zdroj: Mužská obřízka

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

muze muz mit pohlavni styk,kdyz ma phimosis,a je plodny?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Muž s fimózou samozřejmě mít pohlavní styk může. Má to ale svá úskalí. Tím, jak je žalud neustále zakrytý předkožkou, se těžko dosáhne vyvrcholení a pohlavní styk může tak trvat velmi dlouho. Pak je zde nebezpečí zanesení infekce do pochvy, protože není možné provést důkladnou hygienu žaludu. Pokud je fimóza v akutním stádiu, to znamená, že probíhá zánět na tkáních žaludu a předkožky, tak bych vůbec pohlavní styk nedoporučoval.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Pozor!

Dalším nepříjemným stavem je parafimóza. Na rozdíl od obyčejné fimózy je parafimóza velmi nebezpečný stav, při kterém předkožka uvázne za žaludem a už se nedá vrátit dopředu. To velmi bolí, protože penis je nad žaludem zaškrcen a do žaludu nemůže proudit krev. Navíc při nedostatečném prokrvení není žalud zásobován kyslíkem a může i odumřít. Proto je nutné při parafimóze co nejrychleji vyhledat lékařskou pomoc. V tomto případě neexistuje žádná jiná možnost. Parafimóza může vzniknout tak, že předkožka se už dá sice stáhnout, ale je stále příliš úzká, takže se za žaludem zaškrtí a nelze ji stáhnout zpět. Občas se to stane při pohlavním styku nebo při neopatrné masturbaci. Předkožka se zaškrtí jako gumička za okrajem žaludu a tam zůstane.

Fimóza předkožky se musí léčit jedině v případě, že zúžená předkožka vadí při močení, objevují se časté záněty předkožky nebo předkožka nejde stáhnout ani v pubertě.

Skupinou pacientů jsou dospívající chlapci, kteří zjistí, že mají problém při sexu, a pacienti z řad starších mužů, u nichž při snížené hygieně dochází k rozvoji fimózy a zúžení zevního ústí. Fimóza bývá u této skupiny častou komplikací cukrovky.

Zdroj: Fimóza u dospělých

Diskuze

V diskuzi ZAPAŘENINY V TŘÍSLECH U DOSPĚLÝCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Darina.

Určitě ho vyzkouším, líbí se mi možnost ho aplikovat preventivně, aby se případnému problému s pokožkou zabránilo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Koukněte sem - www.zitenax.cz/namah… Dočtete se vše co potřebujete.

Zdroj: diskuze Zapařeniny v tříslech u dospělých

Opruzeniny v těhotenství

Mezi faktory, které vznik vlhkých míst podporují, patří i těhotenství. Nezřídka se objevují například opruzeniny pod prsy. Nejčastější léčbou je aplikace krému s oxidem zinečnatým.

Zdroj: Mast na opruzeniny u dospělých

Diskuze

V diskuzi LÉČBA SPALNIČEK U DOSPĚLÝCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel KoczkaMatěj.

Jsem dospělý a mám asi spalničky,podle všech příznaků.Je dobrý tekutý pudr? děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Léčba spalniček u dospělých

Hydrocortison na fimózu

Fimóza neboli zúžení předkožky je stav, který brání jejímu přetažení přes glans penis a vyskytuje se jak v dětském, tak v dospělém věku. O fyziologické či vrozené fimóze hovoříme do 2 let věku dítěte. V dospělosti jde pak především o fimózy získané. Projevy fimózy mohou být různé, od recidivujících balanopostitid až po parafimózu. Terapeutickým řešením je semicirkumcize či cirkumcize neboli obřízka. Nezjizvené fimózy a teoreticky i krátké uzdičky lze zkusit léčit kortikoidními mastmi: Hydrocortison, Triamcinolon. Pokud při fimóze nezabere Hydrokortison, je nutné chirurgické řešení. Při fimóze nepomůže obkroužení sondičkou, to se dělá pouze u přilepené předkožky, což je rychlý ambulantní zákrok.

Zdroj: Kortikoidová mast Hydrocortison

Diskuze

V diskuzi VIŠŇOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Hrozová.

Nikde nemůžu sehnat višňovou mast samé balzámy a hovadiny

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamil Veselý.

Mast je běžně v každé lékárně pod názvem Višněvského balzám

Zdroj: diskuze Višňová mast

Mast na opruzeniny Imazol

Účinnou mastí na opruzeniny je Imazol, který obsahuje 10 mg léčivé látky clotrimazolum (1 %) v 1 g kožní pasty.

Pasta je vhodná při komplikacích, které nejsou běžně zvládnutelné pomocí jiných přípravků. Účinná látka clotrimazol je derivátem imidazolu se širokým spektrem antimykotického působení. Je účinná na celou řadu mikroorganismů, jako jsou kvasinky, plísně, bičíkovci a grampozitivní bakterie.

Zdroj: Mast na opruzeniny u dospělých

Diskuze

V diskuzi BŘIŠNÍ KÝLA U DOSPĚLÝCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dufkova vera.

Proč lékař po zjištění kýly nepošle pacienta na operaci,jen se zeptá -"tak co ta vaše kýla?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří.

Dobrý den,mám operovanou kylu před 12 roky a nyní jsem zjistil že jí mám opět zvětšenou . Je nutná opět operace ? Je to kýla pupeční .Děkuji předem za odpověď!!!

Zdroj: diskuze Břišní kýla u dospělých

Jak léčit opruzeniny u starých lidí

U seniorů je nutné dbát na hygienu, tato skupina lidí je totiž náchylnější ke vzniku opruzenin. U ležících pacientů je prospěšné tělo masírovat, kůži promazávat a provádět poklepovou masáž. Jde o klepání prsty směřující od spodní části zad nahoru. Na ošetření kůže je vhodné používat tyto přípravky:

  • Menalind pasta – na zarudlou kůži
  • Chlorophyl gel – na zarudlou kůži
  • Pityol mast – na opruzeniny
  • Menalind olej – na suchou kůži

Zdroj: Mast na opruzeniny u dospělých

Diskuze

V diskuzi ZAPAŘENINY V TŘÍSLECH U DOSPĚLÝCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

Mě na tyto problémy pomohla mastička neophytiol. Je dobrá, pomáhá a cena je skvělá.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel AnnaKruzikova.

Dobrý večer měla bych prosbičku mám syna a ten trpí na zapareniny v trislech co by jste my na to poradily děkuji za brzkou odpověď hezký večer

Zdroj: diskuze Zapařeniny v tříslech u dospělých

Mast na svědění konečníku

DOXIPROCT 1 X 30 GM mast je určena k léčbě vnitřních i zevních hemoroidů, svědění konečníku, ekzému konečníku a okolí, zánětu žlázek a papil konečníku (cryptitis, papillitis) či povrchových trhlin (fissur) při řitním otvoru. V těchto výše uvedených případech si může pacient aplikovat přípravek sám. V případě, že potíže přetrvávají déle než 5 dní, nebo se v průběhu léčby zhoršují, je třeba se poradit s lékařem. Při vzniku náhlých prudkých bolestí nebo výraznějšího krvácení je nutno neprodleně vyhledat lékaře.

Zdroj: Svědění konečníku u dospělých

Černá mast na akné

Ichtoxyl mast je možno používat bez porady s lékařem na trudovinu (akné) a na drobná infikovaná poranění.

U dospělých se mast nanáší v tenké vrstvě 2–3krát denně na postižená místa. Děti starší než 1 rok a těhotné nebo kojící ženy mohou používat mast pouze na doporučení lékaře. O způsobu použití Ichtoxylu u dětí se poraďte s lékařem.

Délka léčby je různá, v závislosti na druhu, rozsahu a rychlosti hojení onemocnění. Nedojde-li při léčbě Ichtoxylem k ústupu obtíží během 3 dnů nebo dojde-li naopak k jejich zhoršení, poraďte se o dalším užívání přípravku s lékařem. Přípravek nepoužívejte bez vědomí lékaře déle než 2 týdny.

Místa ošetřená Ichtoxylem není vhodné vystavovat slunečnímu záření.

Při nanášení přípravku na nechráněnou pokožku může dojít k zašpinění prádla.

Zdroj: Ichtyolová mast

Diskuze

V diskuzi ZAPAŘENINY V TŘÍSLECH U DOSPĚLÝCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Leona.

Jezdíme s manželem hodně na výlety na kolech. Tento problém dobře známe. V lékárně nám doporučili Zitenax Active.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Darina.

Určitě ho vyzkouším, líbí se mi možnost ho aplikovat preventivně, aby se případnému problému s pokožkou zabránilo.

Zdroj: diskuze Zapařeniny v tříslech u dospělých

Co použít na opruzeniny z horka

Dbejte na to, aby postižené místo zůstalo v suchu. Vyhněte se nevhodnému oblečení. Postižené místo větrejte, ať se dále nezapařuje. Pokožku pravidelně natírejte krémem, například Bepanthenem. Oblíbená je kalciová či zinková mast.

S opruzeninami se obvykle zvládnete vypořádat sami doma bez návštěvy lékaře. V případě, že zarudlá místa neustupují nebo kůže dokonce začala mokvat, navštivte lékaře. Může se jednat o opruzeniny, které jsou způsobené kvasinkami nebo plísněmi. Lékař pak doporučí vhodnou léčbu.

Zdroj: Mast na opruzeniny u dospělých

Historie obřízky

V historických dobách bývala obřízka rozšířeným způsobem, jak kontrolovat sexualitu muže. Dokonce i židovské náboženské texty říkají, že obřezáni musí být i otroci a obřízka má určitou formou omezovat materiální požitky a nadřadit duchovní. Předkožka je sama o sobě vysoce senzitivní tkáň, a jelikož je dobře známo, že muž by si do svého penisu záměrně nenechal řezat, představují děti nejvhodnější příležitost k provedení tohoto zákroku.

  • Fimóza – předkožka je natolik zúžená, že ji nelze přetáhnout přes žalud, a nepomohlo ani uvolnění pomocí kortikoidních mastí nebo mastí obsahujících steroidy. Rozlišujeme jednoduchou a relativní fimózu. Za relativní fimózu označujeme stav, kdy předkožku v erekci nelze volně stáhnout s žaludu. Relativní fimóza je častým důsledkem léčby steroidními mastmi, kdy se předkožku podaří díky masti přetáhnout, ale při erekci fimóza zůstává.
  • Parafimóza – předkožku sice lze přetáhnout přes žalud, ale je natolik úzká, že ho zaškrtí, což zamezí jeho zásobování krví. Tento stav je nutné okamžitě odstranit, jinak může dojít k velmi vážným zdravotním problémům, vedoucím až k odumření tkání. Parafimózový stav vzniká i jako vedlejší důsledek léčby steroidní mastí, a to zejména u chlapců v pubertě. Mast uvolní předkožku jen natolik, že ji lze stáhnout za žalud, ale jen na neztopořeném penisu. Obnažení žaludu však často způsobí erekci a úzká předkožka pak začne žalud zaškrcovat. Jde tedy v podstatě o následek násilného přetažení předkožky. Není-li tento nebezpečný stav řešen během několika hodin, může vyústit v amputaci žaludu nebo penisu.

Zdroj: Obřízka penisu

Černá mast na záněty

Na rozsáhlé hnisavé otevřené rány není vhodné používat černou mast. Černá mast je vhodná pouze k léčbě mírnějších infekčních a hnisavých kožních onemocnění, při drobných infikovaných poraněních a plísňových onemocněních, u omrzlin, proleženin, u počínajícího nežitu a při trudovině (akné).

Mast je možné nanést na gázu, přiložit na postiženou plochu a opatřit obvazem.

Zdroj: Ichtyolová mast

Cena

Černou mast je možné koupit v lékárně, stojí cca 30 Kč.

Černá mast

Zde můžete vidět cenu černé masti.

Ichtyolová mast

Zde můžete vidět cenu Ichtoxylu.

Višňák

Zde můžete vidět cenu Višněvského balzámu.

Zdroj: Černá mast na záněty

Fotografie a video

Zdroj: Obřízka penisu

Kalciová mast – cena

Kalciová mast je volně prodejná. Zde je uvedena cena, za kterou lze kalciovou mast koupit na internetu: kalciová mast cena.

Zdroj: Jak působí kalciová mast


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP