Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

FLAMEXIN NEBEZPEČNÝ LÉK

OBSAH

Volně dostupné léky na dnu

Při prvních příznacích dnavého záchvatu si vezměte léky co nejdříve. Čím dříve začnete, tím bude záchvat kratší a méně bolestivý. Mějte u sebe vždy předem připravené nesteroidní antirevmatikum nebo kolchicin pro případ akutního záchvatu.

Pokud vám na dnu pomáhají nesteroidní antirevmatika a žádné okolnosti nebrání v jejich nasazení, vezměte si vysokou dávku. Použijte léky na dnu bez předpisu, například 3 tabletky Diclofenacu 75 mg na 2-3 dny s postupným snižováním do odeznění bolestí. Můžete však použít jakékoliv nesteroidní antirevmatikum, například Recoxa, Movalis, Aulin, Nimesil, Piroxicam, Flamexin, se stejným výsledkem. Dávka těchto léků v případě akutního dnavého záchvatu je často větší než doporučená na příbalovém letáku. Ibalgin 400 mg 3x1 je zcela nedostačující dávka. Vzhledem k tomu, že jsou tyto léky podávány 1-2 dny, nedochází k rozvoji komplikací, které by jinak u dlouhodobé terapie byly možné. Po 2 dnech již snižte dávku na doporučené množství. Léky se musí podat do 24 hodin, aby byla léčba záchvatu účinná.

Pokud se již dlouhodobě léčíte alopurinolem (Purinol, Milurit, APO-ALLOPURINOL), pokračujte v této terapii v průběhu dnavého záchvatu ve stejné dávce. Nepřerušujte, ale ani nezvyšujte dávku léku.

Zdroj: Dna a vyrážka

Diskuze

V diskuzi LÉČENÍ NA ÚROVNI PŘÍČINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Evik.

Zdravím a přeji hezké odpoledne,a něco k mým problémům.V září mi začaly problémy:pocení(bez teplot),bolesti hlavy,bolesti pravé ruky(mírný otok za zápěstím),potom i levé ruky.Prodělala jsem vyšetření CT mozku,EEG,EMG,test na boreliozu,rtg páteře,vyšetření na rewmatologii a nakonec lumbální punkci.Vše bylo v normě.Jen z rtg rukou vyšla artritida kloubů na prstech obou ruk.měsíc jsem brala FLAMEXIN,ASENTRU a LEXAURIN.bolesti se mi zhoršily hlavně v noci.Ráno v zápěstí pravé ruky mám bolest až do lokte,nemám v něm sílu něco udržet v ruce, a na noze za levým palcem.Myslíte,že by mi pomoh přípravek LIGNISUL 3?Jsem z léčení,které zrvá již 4.měsíc nešťastná a moje psychika je dost narušená.Brala jsem 2 měsíce homeopatika,chodila na akupunkturu,ale můj stav se nijak nezlepšuje.Poraďte,děkuji Eva :armati3:

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Léčení na úrovni příčiny

Nesteroidní protizánětlivé léky

Jak již bylo zmíněno výše, mezi léky na dnu bez předpisu patří nesteroidní protizánětlivé léky. Jsou to jedny z nejpředepisovanějších a nejužívanějších léčiv. Nenajde se snad člověk, který by je za rok vícekrát neužil, takže se jejich spotřeba celoročně jen v ČR počítá na tuny. Kromě nesporného přínosu však mají tyto léky řadu vedlejších účinků, v některých případech smrtelných. Většina těchto léků se užívá k úlevě při akutní bolesti, jedná se o účinná analgetika.

Nejpředepisovanější léky:

  • kyselina acetylsalicylová – léky Aspirin, Aggrenox, Godasal, Acylpyrin a další
  • diclofenac – léky Almiral, Diclofenac, Dolmina, Monoflam, Veral, Voltaren a další
  • ibuprofen – léky Brufen, Ibalgin, Ibuprofen, Nurofen, Modafen a další
  • indometacin – lék Indometacin a jiné
  • ketoprofen – lék Fastum gel a jiné
  • meloxikam – léky Recoxa, Apo-Meloxicam, Meloxicam a další
  • metamizol – lék Novalgin a jiné
  • nimesulid – léky Nimesil, Aulin, Coxtral a další
  • piroxicam – lék Flamexin a jiné
  • kyselina thiaprofenová – lék Surgam a jiné
  • dexketoprofen – lék Dexoket a Ketesse

Tyto léky mají velké množství nežádoucích účinků, které se objevují při jejich nadměrném užívání. Typické jsou nejrůznější trávicí obtíže včetně zvýšení rizika krvácení do trávicí trubice, žaludečních zánětů a žaludečních vředů. Léky mohou narušit funkci ledvin, vyvolat zvýšení jaterních testů, způsobit bolesti hlavy a alergické reakce. Některé mohou způsobit onemocnění jater a poškození sluchu, jiné výrazně zvyšují riziko krvácivých stavů v kombinaci s jinými léky na ředění krve.

Proto je nutné si uvědomit, že tato léčiva by měla být využívána v co nejmenší míře a ideálně dle doporučení lékaře (jsou-li na předpis).

Mějte na paměti, že účinná látka paracetamol (léky Paralen, Paracetamol, Panadol a podobně) sice vykazuje vlastnosti obdobné nesteroidním protizánětlivým lékům, ale do této skupiny se neřadí, protože je zde téměř nulový protizánětlivý efekt. Efekt tohoto léčiva spočívá především ve snížení horečky a částečně i bolesti.

Zdroj: Dna – léky bez předpisu

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN 5MG NA ŘEDĚNÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanková mmarie 3.12.1935..

výsledek užívání 1,49 je nebezpečný? prosím zvýšit dávku? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Warfarin je skvělý lék a prodloužil život mmoha lidem, ale je třeba každý měsíc kontrolovat jeho účinky, aby byl bezpečný. Máte-li jakékoli pochybnosti o léčbě Warfarinem, obraťte se na svého lékaře a popovídejte si o tom. Pro zjištění správných účinků tohoto léku je zapotřebí odebrat krev a otestovat její srážlivost. A to lze provést jen v ambulanci vašeho lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin 5mg na ředění krve

Brambořík - použití

Brambořík se nejčastěji používá:

  • při menstruačních poruchách;
  • při vypjatých emocionálních stavech;
  • při zažívacích potížích.

Neexistuje však dostatečné množství důkazů o účinnosti bramboříku při léčbě výše zmiňovaných problémů.

Zdroj: Brambořík může být nebezpečný lék

Diskuze

V diskuzi BLECHY V BYTĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Zemčáková.

Dobrý den! Náš kocour přinesl domů blechy, žádné pipety ani jiné prostředky nezabírají. Zdá se až teď obojek. Čím vystříkat byt, kdy téměř všechny prostředky jsou pro kočku toxické? Bio kill je na prostředí, ale nesmí se použít tam,kde se kočka pohybuje. Je tento prostředek toxický prokočku i když zaschne? Děkuji za radu. Zemčáková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olda.

Bio Kill obsahuje 2% emulzi permethrinu, a ten je pro kočky nebezpečný, jen když je tekutý. Po zaschnutí Bio Killu kočce nehrozí nebezpečí otravy.

Zdroj: diskuze Blechy v bytě

Využití bobkového listu

Lidé používají bobkový list při cukrovce, rakovině, žaludečních problémech, bolestech a mnoha dalších onemocněních, ale neexistují žádné vědecké důkazy, které by tato použití potvrzovaly jako účinná. Bobkový list se nesmí polykat, protože může být nebezpečný pro zažívací trakt.

Zdroj: Je bobkový list jedovatý?

Diskuze

V diskuzi HEMANGIOM V JÁTRECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Dobrý den, na utz břicha mě byl diagnostikován hemangiom velikosti 15,5 mm, chci se zeptat jak je tento stav nebezpečný a zda s ním může souviset i hraniční hodnota krevních destiček. Moc děkuji Monika

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hemangiom v játrech

Brambořík – dávkování

Příslušná dávka bramboříku závisí na několika faktorech, především na věku, zdraví, ale i na jiných okolnostech. Zatím neexistuje dostatek vědeckých informací pro určení vhodného dávkování bramboříku. Pamatujte si, že přírodní produkty nejsou vždy bezpečné, je důležité správné dávkování. Ujistěte se, že se řídíte příslušnými pokyny na příbalovém letáku. Také se můžete před použitím léků z bramboříku poradit s lékárníkem nebo lékařem.

Zdroj: Brambořík může být nebezpečný lék

Diskuze

V diskuzi ŘEDĚNÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka Králíková.

Opravdu je tak Eliquis nebezpečný s alkoholem? Je i jedno pivo alkohol? Nebo se nesmí ani hlt?
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petra.

Jak je to stim alkoholem,muze snižovat učinky ŕedeni krve,nebo zatežuje játra.děkuji za odpoved

Zdroj: diskuze Eliquis a alkohol

Brambořík – nežádoucí účinky

Využívání bramboříku v domácí léčbě je velmi nebezpečné, může totiž dojít k otravě již při nízkých dávkách (300 mg). Nejčastějšími příznaky otravy bramboříkem jsou bolesti břicha, nevolnost, zvracení a průjem. Vysoké dávky bramboříku mohou způsobit vážné otravy, které vyvolávají nejen křeče, ale i vážné dýchací problémy.

Těhotné a kojící ženy nesmějí brambořík používat vůbec.

Zdroj: Brambořík může být nebezpečný lék

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlína.

Dobrý den, teď jsem si prohlížela stránky drnatura a musím říct že to mají vyvedený naprosto skvostně a přesvědčivě..málem jsem si hned objednala. Ale je to za děsný peníze..potřebovala bych slyšet nějakou zkušenost od někoho, kdo to skutečně užívá, jak to dopadlo, projevily se opravdu ty zázračný očistný účinky? (ještě i jinak, než třeba nakonec jenom nevolností a průjmem?) Moc děkuju, jestli se se mnou máte chuť podělit o svoje zkušenosti.



p.spicova@seznam. cz



Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jitka.

Kdyby to neměli provedeno "skvostně", tak by nenalákali důvěřivé ovečky na předražený a ještě nebezpečný preparát, že? (kdyby byl bezpečný, asi by jej prodávaly lékárny a ne nejací překupníci, co si mastí kapsy, že?)

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Krev ve stolici u štěňat

U štěňat, která ještě nemají všechna platná očkování, je krev ve stolici vždy nebezpečná. Obvykle se objevuje zároveň s průjmem, který je pro nevyvinutý organismus smrtelně nebezpečný. Může jít o příznak zamoření střevními parazity nebo o první stadium psinky. Návštěvu veterináře rozhodně neodkládejte a nebojte se využít ani noční pohotovosti. Ztráta několika hodin může u štěňat znamenat i smrt.

Zdroj: Co znamená krev ve stolici u psa

Diskuze

V diskuzi VYSOKÝ KREVNÍ TLAK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kolářová Miroslava.

Mám dotaz dneska jsem si nechala přeměřit tlak a mám 120 na 100 můžete mi poradit děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaromír.

Dobrý den, ráno před užitím léků mi vycházi průměrný tlak (dlouhodobě měřeno ) 146/86 .Po prážkách za 3 až 4 hod mám tlak přes den v průměru 130/76. Není ranní tlak před práškama pro mě moc vysoký a nebezpečný ? Díky za odpověď. Jaromír

Zdroj: diskuze VYSOKÝ KREVNÍ TLAK

Proti tvrdnutí rukou po propolisu noste rukavice! 

Zde nelze poradit nic jiného, než použít rukavice a vyhýbat se styku propolisu s pokožkou. S medem zacházejte také opatrně. Med při cukrovce pro diabetika sice není tak nebezpečný, protože to je typ rychlého cukru, který rychle vstupuje do krve a někdy naopak může pomoci při nějaké té hypoglykémii. U medu ale hrozí riziko vzniku náhlé alergické reakce na med ve formě různých otoků těla, slzení očí, kýchání a podobně. 

Zdroj: Alergie na propolis

Poradna

V naší poradně s názvem JÁTRA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renáta.

Dobrý den.Byla jsem se známýma na chalupě,takže se trochu víc popíjelo.Odnesl to asi žaludek,takže jsem nasadila dietu a bylinky,ale trápí mě mírně zažloutlé oční bělmo a bolest,ne velká,pod pravý žebrem,spíše tlak.Musím nutně k lékaři,nebo se to zlepší při dietě.Děkuji moc za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při těchto příznacích byste měla jít co nejdříve k lékaři. Takto se projevuje omezený odtok žluči, která zůstává v těle a zbarvuje tkáně do žluta. Může jít o nebezpečný stav, který se může zhoršovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Játra

Co je hypermangan

Hypermangan je nebezpečný pro životní prostředí, ale patří mezi účinná antiseptika – látky, které se aplikují na kůži, aby snížily riziko vzniku infekce, sepse nebo hniloby. Hojně se tedy využívá v medicíně i při veterinární péči.

Nevýhodou použití hypermanganu je, že způsobuje růžové až fialové skvrny na oblečení. Skvrny od hypermanganu lze naštěstí chemicky odstranit, a to buď pomocí vinného či jablečného octa, nebo odbarvovacího přípravku, jako je například Duha. Hypermangan dále zanechává skvrny na kůži a nehtech, tyto skvrny mají hnědou barvu a obvykle do dvou dnů samovolně zmizí.

Zdroj: Hypermangan pro zvířata

Poradna

V naší poradně s názvem POŽITÍ DÍTĚTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeňka.

Dobrý den, má dcera 1,5měsíců mi snědla 3 vaginální globule pharmatex. Co mám dělat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Musíte hned k lékaři. Vaginální globule Pharmatex obsahují benzalkonium chlorid a ten může být při spolknutí velmi nebezpečný. Na nic nečekejte a zavolejte záchranou službu na čísle 112. Připravte si příbalový leták a nebo krabičku od Pharmatex globulí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Požití dítětem

Doporučení

Aceton neznamená onemocnění, ale doporučujeme, aby rodiče věděli, zda je přítomen v těle jejich dětí. Přítomnost acetonu není vážná, pokud jednáte včas, ale je nebezpečný, pokud je přítomen ve velkém množství nebo po dlouhou dobu. Může totiž vyvolat příznaky, které mohou ohrozit zdraví zdravých dětí. U dětí s nemocemi může převzít kontrolu nad nimi a jejich léčbou.

Je důležité, abyste se v případě jakýchkoli příznaků poradili se svým pediatrem. Tímto způsobem může analyzovat zdravotní stav vašeho dítěte a vytvořit plán léčby, aby to v budoucnu nezpůsobovalo problémy.

Zdroj: Aceton v moči u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem TROJKLANÝ NERV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Matošková.

Dobrý den jak se léčí trojklanný nerv podle rezonance mi tlačí cévka na nerv pomůžou léky nebo už je nutná operace děkuji jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Útlak nervu cévkou je mechanická příčina a tu leze vyléčit jedině mechanicky, tedy chirurgií. Zákrok není nebezpečný a zbude po něm jen nepatrná jizvička. Žádný lék nedokáže přimět vaší cévku, aby se sama odklonila od nervu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Trojklaný nerv

Co je to glutamát sodný

Glutamát sodný (sodná sůl kyseliny glutamové) je potravinářské aditivum pro zvýraznění chuti a v potravinách ho najdeme buď slovně anebo pod označením E620 – E625, nejčastěji pak E621. Konkrétně se jedná o aminokyselinu, která se v organizmu zcela běžně vyskytuje, potíž je však forma, v jaké je přidávána do jídla. Většina aminokyselin se v těle vyskytuje v tzv. L-formě. Syntetické formy se však vyskytují v tzv. D-formě, která je, jak míní mnozí odborníci, pro organizmus velmi škodlivá. Dr. Petr Fořt v uvedeném článku píše: „Uvažuje se o tom, že D-formy aminokyselin mohou být příčinou poruch metabolismu a s tím spojených vážných zdravotních potíží. Jak to v reálu dopadne, pochopitelně závisí na jejich množství.“ Po různých testech prohlásila instituce FDA, americký úřad pro bezpečnost potravin, že glutamát sodný není alergenem, není toxický a dokonce není rizikový ani pro těhotné a kojící ženy a děti předškolního věku. S tímto názorem nesouhlasí více odborníků a kupříkladu prof. RNDr. Anna Strunecká ve své knize Doba jedová (s. 28) píše, že „Glutamát je neurotoxický a neměl by se vyskytovat ve výživě těhotných a kojících žen ani ve výživě kojenců a batolat“ ... Obzvláště nebezpečný je glutamát u dětí a to ještě nenarozených, kdy glutamán prostupuje placentou do krve a do mozku plodu. Vyvíjející se mozek je mnohem citlivější na působení této soli než mozek dospělého člověka. Prof. Strunecká však píše, že „glutamát je nebezpečný v každém věku“... Na další straně je pak výčet onemocnění, které se mohou vyskytnout v důsledku konzumace glutamátu, příklad: autismus, neurodegenerace, epilepsie, různé poruchy metabolizmu, migrény, poruchy učení u dětí atd.

Zdroj: Kvalita produktů Just & Nahrin

Nežádoucí účinky

Adipex může způsobovat nepříjemné stavy spojené s bolestmi hlavy, nespavostí, bušením srdce, zvýšením krevního tlaku a pocitem sucha v ústech. Velmi nebezpečný je zejména vznik plicní hypertenze, to je zvýšení krevního tlaku v plicním řečišti. Užívání léků se nedoporučuje v těhotenství. Nežádoucí účinky se mohou zvyšovat při užívání léků ze skupiny inhibitorů MAO (některá antidepresiva), proto by neměly být užívány současně. Adipex by neměli užívat lidé se zvýšenou funkcí štítné žlázy, nedostatečně léčeným vysokým krevním tlakem a se zeleným zákalem, může totiž zhoršit průběh těchto onemocnění.

Zdroj: Adipex retard

Co dělat?

Paracetamol je jedním z nejvíce používaných způsobů léčby horečky a bolesti, včetně bolesti hlavy, problémů se zády, zubů a chřipky. Paracetamol je na trhu už více než 50 let, a je-li užíván ve správných dávkách, je naprosto bezpečný. Mohou ho užívat i těhotné ženy.

Pokud je však paracetamol užíván dlouhodobě, může být nebezpečný. Dlouhodobé užívání vede k poškození jater a může způsobit i smrt. Někteří jedinci si vezmou vysokou dávku paracetamolu při pokusech o sebevraždu, ale často dojde jen k předávkování. Předávkování, ať už způsobené dlouhodobým používáním, nebo nadměrným dávkováním, je špatně prokazatelné, protože obvyklé krevní testy nejsou určeny ke zjištění úrovně paracetamolu.

Zdroj: Škodlivost paracetamolu

Co je melanom

Melanom není tak běžný nádor jako ostatní typy rakoviny kůže, ale o to více je nebezpečný. Pozdní léčba může končit smrtí. Melanom vzniká v melanocytech, tedy kožních buňkách, které produkují kožní pigment. Melanom je způsoben slunečními paprsky, tedy především jejich UVB složkou, která poškozuje DNA melanocytů, ty se poté nekontrolovatelně množí a tvoří kožní nádor. Melanom se nejčastěji objevuje na kůži, ale může se vytvořit i na sliznici či v oku. Nejtypičtěji se objevuje na plochách těla, které vystavujeme slunečnímu záření jen nárazově. Může vzniknout jak na bílé kůži, tak na podkladě mateřského znaménka. Melanom je značně nebezpečný kožní nádor, ale díky tomu, že je na povrchu kůže a je barevný, ho můžeme snadno odhalit a včas zahájit léčbu. Pokud se tvoří na základě mateřského znaménka, projevuje se změnou jeho barvy, tvaru nebo velikosti. Ženy a muži trpí těmito problémy stejnou měrou.

Rozlišují se čtyři typy melanomu:

  1. Povrchově se šířící melanom: Tato forma melanomu je nejrozšířenější (tvoří zhruba 65 % všech melanomů). Roste nejdřív po povrchu, později začne prostupovat do hlubších vrstev pokožky. Tato forma vypadá jako hrbolek na tmavě hnědé až černé nepravidelné plošce.
  2. Nodulární melanom: Podle statistik tato forma tvoří zhruba 20 % všech melanomů. Je pro něj typické, že se od začátku projevuje jako vyvýšenina na kůži. To znamená, že nádor postupuje do větší hloubky kůže.
  3. Lentigo maligna melanom: Tato forma melanomu se objevuje zejména u starších osob. Projevuje se jako plošky, na kterých se střídají světlejší a tmavší tóny hnědé.
  4. Akrolentiginózní melanom: Tato forma vzniká především na vzdálenějších částech těla, jako například na dlaních, chodidlech nebo pod nehty. Zpočátku tento druh melanomu můžeme zaměnit za bradavici, modřinu nebo mozol.

Zde můžete vidět melanom.

Zdroj: Jak nepřehlédnout rakovinu kůže

Prevence

Impetigo je onemocnění, které nejčastěji postihuje děti, jelikož dětské kolektivy skýtají ideální podmínky pro šíření těchto bakterií. K přenosu dochází prostřednictvím tekutiny, která vyteče z vytvořených puchýřů. Kvůli častému vzájemnému kontaktu mezi dětmi se infekce šíří obvykle poměrně velkou rychlostí. Pozor, nebezpečný není jen osobní kontakt s dítětem trpícím impetigem, ale také s jeho osobními věcmi, jako jsou různé hygienické pomůcky, ručníky, hračky. Proto je potřeba dodržovat hygienické podmínky a nepůjčovat si s ostatními dětmi ani oblečení, ani žádné jiné věci, kterých se dotýkaly. Dětský imunitní systém je v porovnání s imunitním systémem dospělých poměrně málo vyvinutý a bakterie mají větší šanci organismus poškodit.

Zdroj: Impetigo u dětí

Účinky na lidské zdraví

Vystavení velkému množství lindanu může poškodit nervový systém a způsobit řadu příznaků od bolesti hlavy a závratí až po záchvaty, křeče a vzácněji i smrt. Nebylo prokázáno, že by lindan ovlivňoval imunitní systém u lidí a není považován za genotoxický. Prenatální expozice β-HCH, izomeru lindanu a vedlejšího produktu produkce, byla spojena se změněnými hladinami hormonů štítné žlázy a mohla by ovlivnit vývoj mozku.

Lidé mohou být vystaveni lindanu jeho vdechováním, vstřebáváním kůží, polykáním a očním kontaktem. Při hladinách nad 50 mg/m3 je lindan bezprostředně životu a zdraví nebezpečný.

Například ve Spojených státech je lindan klasifikován jako extrémně nebezpečná látka a podléhá přísným požadavkům na podávání zpráv ze strany zařízení, která ho vyrábějí, skladují, nebo jej používají ve významných množstvích. Všechny léky s obsahem lindananu byly staženy z amerického trhu v únoru 2023.

Zdroj: Skabicid


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Michal Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP