Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

HEMOSTOP NA HEMOROIDY

OBSAH

Hemostop gel v těhotenství

U žen je hlavní příčinou vzniku hemoroidů v těhotenství rostoucí plod v děloze, který vyvíjí tlak na okolní tkáně a cévy a také na dolní dutou žílu, do které proudí krev z dolních končetin. Při stlačení této žíly se zpomaluje prokrvování a tělo otéká. Proto se hemeroidy objevují zpravidla až ve třetím trimestru a někdy také dochází ke vzniku hemoroidů po porodu. Vznik hemoroidů ovlivňuje i častá zácpa v těhotenství. Pozitivním faktem je to, že pokud žena netrpěla hemoroidy před těhotenstvím, dojde často k samovolnému zlepšení stavu.

Při vzniku hemoroidů v těhotenství lze používat Hemostop gel, který obsahuje přírodní látky jako allantoin a standardizované extrakty z dubové kůry, třezalky a aloe vera s obsahem rostlinných výluhů.

Zdroj: Hemostop

Poradna

V naší poradně s názvem HEMOSTOP DOBA LÉČBY HEMEROIDŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Chadraba pavel.

Vážení už mám hemeroidy měsíc a nic nepomaha bral jsem čípky a mast faktu prášky detralex a teď už týden beru hemostop gel max,ale zlepšení nenastává,už nemám skoro ani otvor do konečníku,při aplikaci hemostopu je to silně bolestivé,nevíte někdo,kdy se to zlepší?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě jste vyčerpal všechny možnosti léčby první volby a nyní již nezbývá nic jiného, než chirurgické odstranění. To vám rychle a definitivně vyřeší vaše problémy a do dvou týdnů budete zase fit a hlavně bez bolestí. Zastavte se u svého praktického lékaře nebo gastroenterologa a dohodněte si s ním postup vedoucí k operaci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hemostop doba léčby hemeroidů

Dělení hemoroidů

Hemoroidy se dělí podle několika kritérií. Podle anatomického původu se hemoroidy dělí na vnitřní a vnější. Vnitřní hemoroidy jsou častější a jejich umístění k konečníku a nad ním. Vnější hemoroidy jsou pod hranicí konečníku a řitního kanálu. Podle závažnosti se hemoroidy dělí do 4 vývojových etap.

Zdroj: Léky na hemoroidy

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ KŮŽE V HLAVĚ A SVĚDĚNÍ KONEČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel VILIAM ČONKA.

Chtěl bych zjistit z čeho mě stále svědí kůže v hlavě na zádech konečník a to snad celé tělo trpím s akné mám CHOPN

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mája.

Na svědění konečníku používám hemostop.

Zdroj: diskuze SVĚDĚNÍ KŮŽE V HLAVĚ A SVĚDĚNÍ KONEČNÍKU

Domácí léčba krvácejícího hemoroidu

Produkt Anurex Classic využívá kryoterapie (léčby pomocí nízkých teplot) k léčbě hemoroidů v domácím prostředí. Jedná se o americký patent založený na použití speciální gelové směsi uzavřené v tubusu z chirurgicky certifikovaného plastu. Tento tubus se nechává zmrazit v běžné mrazničce a následně se aplikuje na hemoroidy postižená místa. Hlavními výhodami jsou vysoká úspěšnost léčby (okolo 95 %), možnost opakované aplikovatelnosti, farmakologická neutrálnost (nejde o léčení pomocí léků, využít ho mohou tedy například i těhotné ženy) a naprosto diskrétní použití. Je možné jej použít i na vyhřezlé hemoroidy.

K nejosvědčenějším a nejpoužívanějším produktům na našem trhu se však řadí Hemostop Gel MAX, Faktu (dostupné ve formě masti a čípků) a Procto-Glyvenol (také dostupný jako mast a čípky).

Zdroj: Jak léčit krvácející hemoroidy

Diskuze

V diskuzi DIOSMINOL MICRONIZED PŘÍBALOVÝ LETÁK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Oliver.

Existuje príbalový leták v anglickom jazyku ?
Ak áno, môžete mi ho zaslať?

Ďakujem !

Oliver

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Regina Klimesova.

Není v angličtině je v českém

Zdroj: diskuze Diosminol micronized příbalový leták

Hemoroidy foto

Fotografie, na kterých jsou vidět hemoroidy a píštěle, jsou vidět zde: hemoroidy foto, píštěl foto.

Zdroj: Léky na hemoroidy

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ KONEČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

to věčné ošívání a poposedávání už bylo podezřelé i kolegyni a ta dobře věděla jak mi poradit.koupila jsem si hemostop gel max a už sedím v klidu.žádné pálení štípání.....

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Svědění konečníku

Tablety

Uvedené tablety obsahují unikátní probiotický komplex:

Simply You HemoStop Probio MAX 90 tbl.

Hemostop Probio MAX je doplněk stravy pro pomoc s obtížemi při hemoroidech. Jedná se o výjimečně komplexní doplněk stravy, který obsahuje probiotické a antioxidační složky a také dobromysl, která přispívá k přirozeně pevným a pružným cévám.

Složení v jedné kapsli:

  • Diosmin/hesperidin (90:10) 450 mg
  • Vitamín C (kyselina L-askorbová) 60 mg
  • Rutin 20 mg
  • Vitamín E (D-alfa-tokoferol) 4,5 mg
  • Selen (seleničitan sodný pentahydrát) 10 μg
  • Sušená nať/list dobromysli 15 mg
  • Inulin 60 mg

Produkt Hemostop Probio Max obsahuje probiotický komplex:

  • Lactobacillus acidophilus 1,5 x 10 na 8
  • Bifidobacterium bifidum 4,5 x 10 na 8
  • Bifidobacterium longum 4,5 x 10 na 8

Dávkování

Užívejte 1 tobolku denně během jídla. Pro optimální účinnost doporučujeme užívat po dobu minimálně 2 až 3 měsíců.

Balení

60 tobolek + 30 tobolek ZDARMA – dávka na 3 měsíce

Upozornění

Doplněk stravy. Nevhodný pro děti, těhotné a kojící ženy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Nejde o náhradu pestré stravy. Ukládejte mimo dosah dětí. Chraňte před přímým sluncem a mrazem. Skladujte v suchu a temnu při teplotě 15–25 °C.

Hodnocení

Je to velmi dobrý lék na hemoroidy, i jako preventivní péče. Je na přírodní bázi. Opravdu pomáhá, ale je potřeba dlouhodobější užívání a samozřejmě hlídat si životosprávu.

Přípravek pomáhá vyladit zažívání, nemá žádné vedlejší účinky a dobře se polyká. Je účinný při pravidelném a dlouhodobém užívání, ovšem cena je vyšší.

Nedochází k dalšímu zhoršování potíží. Přípravek je dle recenzí vhodný na hemoroidy 1. a 2. stupně, na hemoroidy 3. a 4. stupně je dost slabý.

Přípravek nemá tak rychlý účinek jako čípky a masti, ale na druhou stranu je léčba pohodlná a z dlouhodobého hlediska funguje stejně dobře. Kromě léčby hemeroidů má i pozitivní vedlejší účinky v podobě posilování a prokrvování cév. Je to patrné například v tom, že barva obličeje přejde od bledé do zdravě načervenalé.

Zdroj: Hemostop

Diskuze

V diskuzi HEMOROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Linda.

na vyse zminene problemy zkuste zlutou mast podle receptury bozeny kamenicke v kombinaci s cajem na vnitrni hemoroidy a zarazenim lneneho oleje do stravy. k tomu 1x denne sedaci koupel z dubove kury.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hemoroidy

Hemoroidy u dětí – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět hemoroidy u dětí.

Zdroj: Hemoroidy u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A DOBROMYSL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Haunerova Miluše.

Dobrý den, prosim o radu. Mohu uzivat Hemostop probio s dobromysli současně s warfarinem? Dekuji. Miluše H.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Warfarin je skvělý lék, když se dodržují dietní opatření, které vyloučí potraviny a doplňky stravy ovlivňující srážení krve. Pokud budete experimentovat s jakýmkoliv léčivým doplňkem, musíte si ověřit jeho účinky na srážlivost krve odběrem krve a vyhodnocení srážlivosti dva až tři dny po započetí užívání. Dohodněte se se svým lékařem na začátku doplňkové léčby a přijďte si nechat odebrat krev. Jen tak můžete mít jistotu, že tato kombinace vám neublíží. Jinak hrozí problémy ohrožující život.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a dobromysl

Co je lepší

Co je k léčbě hemoroidů vhodnější, lze jen velmi obtížně určit. Každý pacient je jiný a každému vyhovuje něco jiného. Níže si tedy můžete prohlédnout výčet produktů na léčbu hemoroidů a jejich zhodnocení a sami se pak rozhodnout.

Zdroj: Hemostop

Poradna

V naší poradně s názvem HNIS VE STOLICI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kája.

Jsem ve 24 týdnu těhotenstvý a když jdu na velkou na toaletním papířr mám krev s hnisem takovou čistou červenou krev s nažloutlým hnisem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

To se u vás asi objevily těhotenské hemoroidy. Při kakání vám prasknou a vyteče z nich krev a hnis na povrch hovínka, který pak vidíte. Tento problém byste měla konzultovat se svým gynekologem, protože může způsobit komplikace při porpdu i během těhotenství. Hemoroidy jdou snadno léčit zmrazením nebo chirurgickým odstraněním.

Zdroj: diskuze Hnis ve stolici

Doporučená kombinace produktů na hemoroidy

Maqui Pure + HemoStop ProBio + Vitamín C 1000 se šípkem + Zinek

Maqui Pure

Obsahuje prášek z plodů maqui, což jsou fialové bobule, podobné acai nebo nám blíže známým borůvkám. Ovoce maqui je největším antioxidantem mezi dosud prozkoumaným ovocem. Má 3x vyšší hodnotu ORAC než acai a goji a cca 15x vyšší hodnotu než borůvky (ORAC = schopnost antioxidantů pohlcovat volné radikály).

Dávkování

Užívejte 2–6 kapslí denně. Pro optimální účinnost doporučujeme užívat po dobu minimálně 2–3 měsíců.

Balení

90 kapslí – dávka na 15 až 45 dní

Upozornění

Jde o doplněk stravy. Není určen pro děti do 3 let. Není náhradou pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí. Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C.

Složení v 1 tabletě: 500 mg maqui (prášek z plodů)

Hemostop Probio Max

Doplněk stravy, jehož hlavními složkami jsou diosmin/hesperidin, dobromysl, probiotika a prebiotika. Právě díky dobromysli přispívá přípravek k vyšší pevnosti a pružnosti cévních stěn.

Dávkování

Užívejte 1 tobolku denně během jídla.

Balení

60 tobolek + 30 tobolek zdarma – dávka na 3 měsíce

Složení

1 000 mg vitamínu C (kyselina L-askorbová, askorbát sodný) – normalizuje odolnost organismu proti infekcím a únavě obzvláště v jarních a zimních měsících.

Dávkování

Užívejte 1 až 2 tablety denně.

Balení

150 tablet – dávka na 2,5 až 5 měsíců + zinek s vysokou vstřebatelností (60 tablet zdarma).

Zdroj: Hemostop

Poradna

V naší poradně s názvem HEMEROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jozef.

Dobri den chcem sa opitat ci sa mozu hemeroidy objavit aj po uzivani antibiotik ak som neuzival probiotika?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Antibiotika přímo hemoroidy nezpůsobují, ale často vyhubí střevní mikroflóru a to pak způsobí urputné průhmy, při kterých mohou vzniknout hemoroidy a nebo bolesti v oblasti konečníku. Probiotika se užívají s antibiotiky, aby doplňovaly tuto vyhubenou střevní flóru a omezily se tak nepříjemnosti s průjmem. Probiotika vám poskytnou stejnou pomoc, i když je užijete po skončení léčby antibiotiky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Boleni a krvácení zadku

Zkušenosti s Hemostop gelem

Hemoroidálním onemocněním trpí až 50 % dospělé populace, obtíže u každého jedince vypadají různě a mohou provázet i řadu jiných nemocí trávicího traktu. Vždy je tak vhodná prohlídka u lékaře. Hemoroidy jsou žilní pleteně nacházející se na konci řitního kanálu, kde plní svou fyziologickou funkci při utěsňování konečníku. Jako hemoroidální onemocnění pak označujeme patologické zvětšení a rozšíření těchto žilních pletení provázené různorodými potížemi, jako jsou svědění v oblasti konečníku, krvácení po stolici, bolestivost, pocity vlhka či drobná inkontinence. Hemoroid vzniká zapálením křečových žil. Hemoroidy definujeme jako uzlovité cévní rozšířeniny (městky) v hemoroidálních pleteních pod řitní kůží (zevní hemoroidy) a pod sliznicí hrdla ampuly konečníku (vnitřní hemoroidy).

Jako doplněk léčby nebo prevenci lze užívat i řadu přírodních přípravků. Na zmírnění lokálních projevů se dá použít například Hemostop Gel, který obsahuje allantoin (důležitý pro své regenerační účinky) a standardizované extrakty z dubové kůry, třezalky a aloe vera s obsahem rostlinných výluhů. Zevně se dá použít i Ruticelit krém, který obsahuje komplex výtažků z léčivých rostlin a pomáhá při zánětech žil, tedy i při vzniku hemoroidů. Jako součást léčby i jako prevence se dá užívat přírodní přípravek HemoStop ProBio, který působí velmi příznivě, podobně jako roztok Hemoran.

Dělení podle umístění:

  • vnější hemoroidy – vyskytují se okolo řitního otvoru, mívají charakter malých modrých hrudek na žilním systému;
  • vnitřní hemoroidy – vznikají uvnitř konečníku do vzdálenosti 3–4 centimetrů od análního otvoru. Pokud otečou natolik, aby zasáhly výrazněji do průsvitu konečníku či análního kanálu (hemoroidy 2. stupně), začnou se projevovat krvácením a bolestí při vyprazdňování stolice, případně i produkcí hlenu. Opakované dráždění hemoroidů při vyprazdňování pak vede k jejich postupujícímu zápalu a dalšímu natékání, nakonec mohou vystoupit z konečníku.

Vnitřní hemoroidy členíme na stadia:

  • hemoroidy 1. stupně – žíly jsou nateklé, ale jinak se nevyskytují problémy; občas může dojít ke svědění;
  • hemoroidy 2. stupně – žíly jsou podstatně nateklé a zasahují do průsvitu konečníku či análního otvoru; objevuje se bolest a krvácení při vyprazdňování, svědění, při větších hemoroidech i pocit nedokonalého vyprázdnění; míra příznaků může kolísat; při výskytu uvedených příznaků se doporučuje vyhledat lékaře;
  • hemoroidy 3. stupně – hemoroidy rostou, problémy se stupňují; při vyprazdňování vystupují z konečníku, dají se ještě zasunout nazpět;
  • hemoroidy 4. stupně – hemoroidy již nelze zasunout zpět, jsou velké a mohou kromě výše zmíněných příznaků způsobovat rozličné další komplikace (například mohou znemožnit pacientovi sedět).

Zdroj: Hemostop

Diskuze

V diskuzi DIOSMINOL MICRONIZED PŘÍBALOVÝ LETÁK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Oliver.

Existuje príbalový leták v anglickom jazyku ?
Ak áno, môžete mi ho zaslať?

Ďakujem !

Oliver

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Regina Klimesova.

Na cholesterol beru rosucard40mg měla sem česnek malém s skolabovala co může být š patnie děkuji Klimesova
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Diosminol micronized příbalový leták

Co pomáhá na hemoroidy

Ten, kdo má potíže s hemoroidy, si často klade otázku, jak se jich co nejrychleji zbavit. Hemoroidy lze léčit například přípravky s obsahem diosminu a hesperidinu, které příznivě ovlivňují stav žil a napomáhají při hemoroidech. Účinné jsou také rektální masti a čípky, které rychle zastavují krvácení, svědění a pálení při hemoroidech a dalších obtížích v oblasti konečníku. Zároveň zabraňují vzniku zánětu a podporují regeneraci postižené oblasti. Níže uvedené přípravky dokážou léčit vnější i vnitřní hemoroidy, často mají dezinfekční účinky a schopnost tlumit a zastavovat krvácení.

Jak se zbavit hemoroidů? Na hemoroidy použijte:

  • čípky – zmírňují nepříjemné tlaky, bolest, svědění či pálení v konečníku (nejžádanější je Spofax nebo čípky Faktu);
  • krémy – působí protizánětlivě a ulevují od bolesti (například krém Procto-Glyvenol, který má i praktický aplikátor, nebo krém Hemoral);
  • masti – napomáhají zástavě krvácení, přinášejí úlevu od bolesti i svědění, zároveň regenerují postiženou oblast (mezi favority patří například Faktu mast);
  • gely – příjemný masážní gel, který uleví od bolesti a působí na vstřebávání otoků (vynikající je například Herbactive gel nebo Hemostop gel);
  • léky proti bolesti – rychlá úleva od bolesti, pomáhají volně prodejná analgetika;
  • bylinné koupele – vyzkoušejte určitě bylinnou koupel Hemoral;
  • bylinky – velmi účinné a již našimi babičkami vyzkoušené jsou koupele v odvaru z dubové kůry nebo hojivého heřmánku.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Poradna

V naší poradně s názvem PIMAFUCORT KRÉM NA HEMOROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin Pelikán.

Dobrý den kolik bych musel dát za plnou cenu te masti
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při výdeji masti PIMAFUCORT se hradí vždy plná cena. Zdravotní pojišťovna na tuto mast nepřiplácí vůbec nic. Zároveň neexistuje žádná jiná mast se stejným složením. Cena za 15 gramů masti PIMAFUCORT je na konci roku 2021 236 Kč. Cena není regulována a každá lékárna ji má jinou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pimafucort krém na hemoroidy

Vnější a vnitřní hemoroidy

Vnější hemoroidy – malé měkké uzlíky zbarvené do modra, které se vyskytují kolem řitního otvoru, vnější hemoroidy nekrvácí.

Vnitřní hemoroidy – nacházejí se uvnitř konečníku a způsobují otoky, následné bolesti a krvácení při stolici. Bohužel někdy dochází k jejich nepříjemnému vyhřeznutí (prolaps), kdy je potřeba vrátit je operativně zpět. Obecně jsou vnitřní hemoroidy ale méně bolestivé než vnější.

Vnitřní hemoroidy se projevují nebolestivým krvácením, zatímco vnější se vyznačují bolestivým vyprazdňováním.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Příznaky hemoroidů

  • Hemoroidy se projevují krvácením, které je patrné po defekaci na toaletním papíru.
  • Hemoroidy mohou v okolí konečníku způsobit tlaky, bolesti, pálení a svědění a jiná nepohodlí.
  • Hemoroidy často doprovází zánět, otok a podráždění konečníku.
  • Hemeroidy je možné nahmatat, jako takové výhřezy, které jsou cítit jako malé bouličky v okolí konečníku, tak zvaný prolaps konečníku.

Zdroj: Léky na hemoroidy

Jablečný ocet na hemoroidy

Otoky způsobené hemoroidy bývají velmi nepříjemné a často jsou provázené svěděním. Nanášením jablečného octa přímo na hemoroidy můžete snížit otok i vzniklý zánět. Pokud je samotný jablečný ocet příliš silný (štípe, pálí), zřeďte ho přiměřeně vodou. Tento proces opakujte několikrát denně, dle potřeby.

Zdroj: Jablečný ocet na otoky

Hemoroidy foto

Hemoroidy (lidově hemeroidy) můžete mít vnitřní anebo vnější. Jak vypadají vnější hemeroidy u konečníku, si můžete prohlédnout zde: hemeroidy foto.

Zdroj: Hemeroidy a jejich domácí léčba

Komplikace s hemoroidy

Mezi možné komplikace patří fekální inkontinence – propouštění stolice, dále pak trombóza, poškození tkání a tvorba vředů spojená s těžkou bolestí. Dlouhodobé krvácení může vést k nedostatku železa a ke vzniku anémie.

Zdroj: Léky na hemoroidy

Pimafucort na hemoroidy

Pimafucort se používá při krátkodobé léčbě povrchových dermatóz a hemoroidů, které reagují na terapii kortikosteroidy a které jsou sekundárně infikované bakteriemi nebo kvasinkami citlivými na neomycin nebo natamycin.

Zdroj: Pimafucort krém na hemoroidy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Gabriela Štummerová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP