Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

HRBOLATÉ NEHTY NA RUCE

OBSAH

Co dělat proti rovným svislým vroubkům na nehtech?

Bohužel toho moc není, ale můžete podpořit rychlý a zdravý růst nehtů, které pak můžete i častěji upravit pilníkem a zahladit tak nejhorší projevy.

  • Užívejte biotin (Biotin cena) 2,5 mg každý den. Biotin doplňujte i stravou, potraviny s vysokým obsahem biotinu jsou: zelená listová zelenina, hnědá rýže, pšenice, hrách, čočka, oves, sója, slunečnicová semena, vlašské ořechy, játra, vaječné žloutky, sýr, a sladké brambory - batáty.
  • Hrbolaté nehty opilujte nejdříve hrubým pilníkem a sražte ty nejvyšší hrboly. Postupně pak používejte pilníky s jemnější zrnitostí a na konec použijte vyrovnávací leštící pilník, kterým nehet perfektně vyleštíte. Nejlepší jsou pilníky papírové, které se dají koupit s různou zrnitostí. Tady je například nejpoužívanější sada pilníků a je zde i nejlevnější cena: Sada pilníků na nehty cena.
  • Natírejte si nehty často olivovým olejem, který je ochrání před vysycháním. Olivový olej skvěle hydratuje nejen nehty, ale i kůžičku kolem, na které se pak netvoří záděry.
  • Po každém umytí na ruce ale i na nohy použijte hydratační krém a vetřete ho do nehtů. Krém na nehty nemusí být žádný zázrak, úplně stačí levná měsíčková Indulona. Důležitá je zde důsledná pravidelnost v natírání nehtů po každém umytí.
  • Nezatlačujte zpět kutikuly na nehtech, to je taková ta kůžička, která z vrchu doprovází nehet od nehtového lůžka.

Zdroj: Co znamenají hrbolaté nehty

Poradna

V naší poradně s názvem PODÉLNĚ VROUBKATÉ NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Schmiedová.

Dobrý den chtěla jsem se zeptat,jak léčit podélně vroubkaté nehty,vroubky jsou od nehtového lůžka až po konec nehtu jemně hmatatelné a tako i viditelné.Můžete mi prosím poradit.Třeb mi chybí jen nějaký vitamín Děkuji Schmiedová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Když máš podélně vroubkované nehty, tak ti nechybí žádný vitamín, ale je to věkem. Takto vroubkované nehty se začínají objevovat po třicítce a vroubkování se zvýrazňuje každým rokem navíc. Tady je článek o tom, co znamenají hrbolaté nehty: www.ceskenemoci.cz/c…

Zdroj: diskuze Podélně vroubkaté nehty

Rovné vroubky na nehtech

Když se podíváte na své nehty, vidíte na nich nějaké hrbolky nebo vroubky nebo podélné rýhy na nehtech? Nerovnosti na nehtech nemusí být hned nutně důvodem ke znepokojení. Měli bychom rozlišovat mezi horizontálními vroubky a vertikálními vroubky na nehtech. Vertikální vroubky nebo také označené jako svislé rovnoběžné čárky na nehtech, či podélné rýhy na nehtech, jsou vidět poměrně často a většinou neznamenají nic vážného. Tyto vroubky zpravidla začínají u nehtového lůžka a rovnoběžně pokračují ke špičce nehtu. Tyto oblouky se objevují tím více, čím jsme starší a obecně nesvědčí o špatném zdraví nebo vážné zdravotní komplikaci. Vertikální vroubky na nehtech mají tedy souvislost se stárnutím a jsou v některých ohledech podobné vráskám na kůži. Tyto vroubky na nehtech obvykle začnou nejdříve na jednom nebo dvou nehtech a nakonec, jak přibývá věk, se vyvinou na všech. První známky vroubků na nehtech se mohou objevit již ve třiceti letech. Nadneseně by se dalo říci, že takto proužkované nehty jsou známkou skutečné dospělosti člověka. Fotografie, na kterých jsou vidět tyto neškodné rovné vroubky na nehtech, jsou zde: rovné vroubky na nehtech foto.

Zdroj: Co znamenají hrbolaté nehty

Poradna

V naší poradně s názvem HRBOLATÉ PRUHY NA NEHTECH U RUKOU RADA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hedvika.

Ráda bych se dozvěděla, co znamenají hrbolaté nechty na rukou a jak se toho mám zbavit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ahoj Hedviko, tady je k tomu detailní info, co přesně znamenají hrbolaté nehty: www.ceskenemoci.cz/c…

Zdroj: diskuze Hrbolaté pruhy na nehtech u rukou rada

Dermacol Aroma Time exkluzivní krém na rucenehty

Dermacol Aroma Time exkluzivní krém na rucenehty má obsah 100 ml. Hydratuje dobře, o pokožku rukou pečuje dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, textura je jemný krém, použitelnost po otevření je 9 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je dobře (76 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Dermacol Aroma Time exkluzivní krém na rucenehty.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce

Poradna

V naší poradně s názvem CO ZNAMENAJÍ HRBOLATÉ NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Samuel.

Co mám dělat je mi 14
Nevím

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Samueli, musíš dojít ke kožnímu lékaři, aby zjistil, co se ti to stalo. Na fotce to vypadá, že máš i zánět, takže tě to asi i bolí. Návštěva v ambulanci kožního lékaře ti to pomůže rychle odstranit. Ke kožnímu lékaři můžeš jít i sám, bez rodičů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co znamenají hrbolaté nehty

Jak zpevnit nehty doma

Trápíte se tím, že máte zničené nebo polámané nehty? Nepotřebujete drahé krémy nebo jiné přípravky, abyste se těchto problémů zbavili. Častokrát jsou nejúčinnější suroviny, které máte obvykle doma. Můžete si vytvořit domácí výživu na nehty a máte 100% zaručené vitamíny pro zdravé nehty.

Zdroj: Domácí zábal na ruce

Poradna

V naší poradně s názvem MÁM HRUBÝ POVRCH NEHTU CO JE PŘÍČINOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan.

hrbolate nehty

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tohle bývá způsobeno stářím a nedostatkem kolagenu ve stravě.

Zdroj: diskuze Mám hrubý povrch nehtu co je příčinou

Pomerančová koupel na polámané nehty

Ingredience: 1 pomeranč, 2 lžíce olivového oleje

Postup: Pomeranč odšťavněte a jeho šťávu dejte do misky. K pomerančové šťávě přidejte olivový olej a míchejte, dokud se tekutiny nespojí. Do této směsi si ponořte prsty (nehty i pokožku okolí nehtů) a nechte 15–25 minut působit. Poté si umyjte ruce. Tuto kúru můžete opakovat 1–2krát týdně. Pomeranč je spolu s olivovým olejem pro krásné a zdravé nehty doslova vitamínovou bombou, vyzkoušejte to!

Zdroj: Domácí zábal na ruce

Diskuze

V diskuzi NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

na péči o nehty doporučuju sadu od Nevo Dead Sea Spa, používám ji už dlouho a konečně mám krásné, pevné, zdravé nehty a nádherně jemné ruce (nevo-spa.com/cs/obch…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nehty

Na co máme nehty

Nehty chrání špičky prstů a umožňují přenos hmatu. Kdybychom neměli nehty, náš hmat by se výrazně zhoršil. Hmat je jedním ze smyslů, které nám pomáhají zorientovat se v okolním prostředí, proto jsou pro nás nehty důležité.

Zdroj: Nehty

Diskuze

V diskuzi HRBOLATÉ NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Nejdl.

Dobrý den.
Již delší dobu mám skoro na všech prstech mírně zvlněné nehty,ale v poslední době na malíčku levé ruky,došlo poměrně k velkému zvlnění,skoro na" hrb".Nevím jak se to mohlo stát či co to signalizuje.Prosím o vaši radu.Předem děkuji. Nejdl
/podotýkám,že je mě 79 let/

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hrbolaté nehty

Domácí maska na suché ruce

Pokožka na rukou i samotné nehty jsou každý den velmi namáhané, proto jim dopřejte aspoň jednou za týden omlazující rituál a minimálně půl hodiny je hýčkejte. Připravte si výbavu správných pomůcek, velký měkký ručník a pohodlně se usaďte do křesla a pusťte se do toho. S touhle pravidelnou půlhodinkou byste už navždy měla počítat.

Zdroj: Domácí zábal na ruce

Diskuze

V diskuzi HRBOLATÉ NEHTY NEMOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

Dobrý den, mám 4 měsíční plně kojenou dcerku a dnes jsem si všimla, že hlavně na palcích (ale i ukazováčku a prsteníčku) mám hmatatelné prohlubně.. je to jako by mi necht od určité doby rostl níže než předtím... nevíte co to může být? může to být způsobeno kojením??
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Katka.

Takové prohlubně jsou díky porodu a následné laktaci. Toto všechno spotřebovalo živiny, které by jinak přišly nehtům. Doporučuji posílit ve stravě vápník a kolagen po dobu půl roku a pak uvidíš, jaké budeš mít pěkně silné nehty. O vápníku je článek tady: www.ceskaordinace.cz… a o kolagenu je tady: www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Hrbolaté nehty nemoci

Nehty fotogalerie

Zde můžete vidět nehty.

Zdroj: Nehty

Vazelínová maska

Postup: Naneste silnější vrstvu bílé vazelíny (k dostání v lékárnách a drogeriích) na rucenehty. Navlékněte si bavlněné rukavice a nechte vazelínu působit přes noc. Abyste docílili lepšího vzhledu nehtů, přeleštěte je bavlněným hadříkem. Jde o velmi účinnou posilující kůru. Vyzkoušejte!

Výborná je také citronová šťáva v kombinaci s olivovým olejem. A jaké typy máte vy? Podělte se s námi o vaše zkušenosti.

Zdroj: Domácí zábal na ruce

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOC NEHTŮ RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Urbancová.

Prosím,o radu od září 2011 mi nehty nerostou a stále se třepí.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kde vám tak dlouho nerostou nehty? Na noze nebo ruce?

Zdroj: diskuze Nemoc nehtů ruce

Jak udělat parafínový zábal doma

Stejnou péči, kterou věnujete vlasům a pleti, zasluhují i vaše ruce a nehty. Ruce o nás vypovídají mnohé. Již při prvním vizuálním kontaktu upoutají pozornost, a tak se stávají i naší vizitkou. Pravidelná manikúra nám pomůže zachovávat ruce i nehty stále krásné, upravené a ve skvělé kondici. Nezapomínejme na to, že jsou ruce důležitou součástí našeho těla, a věnujme jim potřebnou, každodenní péči. Naše ruce jsou nejvíce zatěžovány mnoha vnějšími vlivy, například při každém kontaktu s vodou a mycími prostředky dochází k vysoušení pokožky rukou i nehtů. A právě na tento problém vám můžeme doporučit parafínové zábaly.

Na to, abyste si mohla sama doma udělat parafínový zábal, potřebujete parafínovou vaničku Therabath. Pro svoji snadnou obsluhu, spolehlivost a bezpečnost se stala velmi oblíbenou nejen v nehtových studiích (pro závěrečnou práci při úpravě rukou) a v salonech, ale i v domácnosti. Pro nejlepší vlastnosti a účinek používejte perličkový parafín s vůní nebo čistý perličkový parafín, který zakoupíte v internetových obchodech.

Zdroj: Parafínový zábal na nehty

Poradna

V naší poradně s názvem NEHTY OD JABLEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anina.

Ahoj, včera jsem dělala jablečnou výživu pro děti a po čištění jablek mi zůstaly nepěkné žluto červeno hnědé nehty. Ruce se mi podařilo vyčistit, ale ty nechty ne. Existuje na to něco účinné?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Mě na hnědé nehty od ovoce pomáhá buď vymačkaná šťáva z citrónu a nebo ve vodě rozředěná kyselina citronová, koupená v sámošce. Prsty v tom chvíli koupu a pak jsou nehty zpět krásně přirozeně světlé. Ale doba koupele se nesmí přehnat, jinak se začne z nehtu stírat horní vrstva a to by nehet ztenčilo. Ovšem nejlepší recept na pěkné nehty je, nehty si nezašpinit vůbec! K tomu ti bezvadně poslouží tenké gumové rukavice, koupené v drogérce za pár korun. Jsou to takové ty chirurgické rukavice. Pak nebudeš muset řešit, jak odbarvit své nehty.

Zdroj: diskuze Nehty od jablek

Bruska na nehty – videonávod

Zde můžete vidět video s návodem na použití brusky na nehty.

Zdroj: Bruska na nehty

Vitamíny a péče pro slabé nehty

  • Správný jídelníček – vitamíny a minerální látky na slabé nehty jsou: vitamíny B, hořčík, zinek a vápník, to je naprostý základ. U většiny žen má právě jídelníček ten největší vliv na nehty, a často stačí jen nepatrná změna a obohacení stravy a nehty hned vypadají zdravěji.
  • Rozmyslete si umělé nehty – pokud máte nehty slabé a nemocné, neuvažujte o gelových náhražkách. Sice to může vypadat pěkně, ale co až je sundáte? Nehty na tom budou ještě hůř.
  • Správný pilník a pilování – železný pilník doopravdy nadělá víc škody než užitku, a pokud už chcete nehty pilovat, a ne stříhat, vždy pilujte pouze na jednu stranu – pokud budete pilovat na levou a pak na pravou stranu, nehet se hodně ohýbá a i to může způsobovat jeho třepení.
  • Vyživující laky – je jich vážně velká spousta, stačí si jen vybrat ten ve vaší cenové kategorii a takový, který vám bude vyhovovat. Nebojte se jich koupit víc a víc jich také vyzkoušet, alespoň si to otestujete a dáte svým nehtům to nejlepší.
  • Hydratace rukou – pokud máte suchou kůži, může se to lehce projevit i na nehtech. Kupte si dobrý hydratační krém (ať už klasický, nebo přímo určený pro péči o ruce a nehty) a denně s ním pečujte o ruce.

Zdroj: Domácí triky proti třepení nehtů

Zpevnění lámajících se nehtů

Ingredience: 2 dl silného heřmánkového čaje, 1 lžička kokosového oleje, 1 lžička medu

Postup: Do teplého heřmánkového čaje přidejte lžíci medu a lžíci kokosového oleje a míchejte, dokud se olej a med nerozpustí. Pak si do teplé koupele ponořte prsty (nehty i pokožku v okolí nehtu) a nechte působit alespoň 10–15 minut. Pak si ruce umyjte v teplé vodě a můžete promazat. Tuto léčivou koupel lze aplikovat 1–4x týdně podle potřeby. Tato koupel navíc regeneruje i poškozenou pokožku v okolí nehtů.

Zdroj: Domácí zábal na ruce

Bruska na nehty JD 500

Bruska na nehty JD 500 s nástavci, 30 000 ot. Bruska na nehty se používá pro urychlení vaší práce. Je vhodná jak při doplňování nehtů, tak i při nové modelaci. S bruskou na nehty bude vaše práce o polovinu času rychlejší.

Funkce: přepínání levé a pravé rotace, ruční ovládání otáček, navolení libovolné rychlosti.

Příslušenství: nožní pedál, sada 4 nástavců + 1 brusný kotouček, stolní držák brusky.

Pro urychlení a zkvalitnění práce doporučujeme zakoupit tvrdokovové frézy.

Zdroj: Bruska na nehty

Akrylové nehty versus nehty gelové

Nechcete-li při modeláži nehtů využívat UV lampu, nemusíte. Gelové nehty nejsou jedinou variantou umělých nehtů. Vyberte si raději akrylové nehty. Pro modelování akrylových nehtů potřebujete pouze akrylový pudr a tvrdidlo. Tvrdidlo neboli liquid je čirá tekutina, ve které se akrylový pudr rozpustí a vytvoří tak hmotu vhodnou pro modeláž vašich dokonalých nehtů. Výsledkem jsou pak tenké akrylové nehty, které jsou velmi pevné a odolné.

Zdroj: Akrylové nehty

Lámavé nehty – domácí léčba

Nejčastějším důvodem návštěv nehtového studia bývá lámavost nehtů. Pokud má některá žena zlomený nehet, vadí jí to stejně, jako kdyby si ráno nevyčistila zuby nebo se neučesala. Nehty si můžeme zlomit celkem běžně při vykonávání ruční práce nebo při zaměstnání, a nemusíme mít potíže s jejich lámavostí. Mnohdy nám ale chybí železo, vitamín A nebo má mnoho žen potíže se štítnou žlázou – lámavost nehtů je pak důsledek. Důležitá také bývá ochrana rukou při práci s čisticími prostředky. Obsahují totiž aditiva, která mohou mít na lámavost nehtů a ruce celkově velmi negativní vliv. Při zvýšené lámavosti nehtů je nutné nejen ruce, ale i celou nehtovou ploténku řádně promastit. Při větším poškození jsou vhodné olejové zábaly nebo koupele prstů ve vlažném oleji. Následuje řádné promasírování. Důležitá je prevence, která spočívá v ochraně ruky, a tedy i nehtu. Při práci se saponáty nebo jinými odmašťujícími chemikáliemi je nutno použít pryžové nebo tekuté rukavice.

Zdroj: Nehty


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP