Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

HYPERMANGAN KOUPEL

OBSAH

Cena hypermanganu

Hypermangan běžně nabízí každá lékárna a nebo jde objednat na internetu. Jeho aktuální cena je vidět zde: hypermangan cena.

Zdroj: Koupel v hypermanganu

Poradna

V naší poradně s názvem HYPERMANGAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renáta Růžičková.

Je možné použít hypermangan na dezinfekci dutiny ústní.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Je to možné. Hypermangan se používá jako ústní voda, pomůže na vředy v ústech nebo na bolest dásní, popřípadě při angíně a to tím, že dezinfikuje ústa. Na kloktání se používá velmi zředěný roztok! V jednom litru horké vody se rozmíchá 100 mg hypermanganu. Tekutina se nechá vychladnout a pak se kloktá. Zvláštní pozornost je třeba brát v případě, že jsou v ústech umělé zuby. Hypermangan rozpouští keramické korunky.

Zdroj: diskuze Hypermangan

Hypermanganová koupel

Zde uvedená koupel se dá použít na koupel nohou, při neštovicích, jako sedací koupel, na kvasinky.

Zdroj: Koupel v hypermanganu

Poradna

V naší poradně s názvem KDE KOUPIT HYPERMANGAN ASI TAK 1KG se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radek Zapletal.

Kde koupit hypermangan asi tak 1 Kg? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Hypermangan koupíte běžně na internetu. Nabídky můžete vidět zde: www.zbozi.cz/dum-byt…
Hypermangan se prodává pod svým správným jménem manganistan draselný.

Zdroj: diskuze Kde koupit hypermangan

Hypermangan na nohy

Hypermangan se používá na plísně nohou. Nedoporučuje se používat delší dobu z důvodu zabarvení kůže.

Zdroj: Co je hypermangan

Poradna

V naší poradně s názvem HYPERMANGAN POUŽITÍ MOŘENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kočnarová.

Dobrý den,prosím jak dlouhá doba má být v hypermanganovém roztoku česnek na sázení.Děkuji za zprávu s pozdravem Kočnarová R.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Česnek se v hypermangánu máčí krátce, asi tak deset minut. Je dobré do roztoku přidat i jar na nádobí. Ten zaručí, že se hypermangan dostane všude možně.

Zdroj: diskuze Hypermangan použití moření

Hypermangan na efekty

Hypermangan je jednou z hlavních chemikálií používaných ve filmovém a televizním průmyslu k „stárnutí“ rekvizit a obvazů. Jeho přeměna na hnědý MnO 2 vytváří "sto let staré" nebo "starobylé" vzhledy na tkanině (pytlovina), provazech, dřevu a skle. Využívá se k tomu koupel v koncentrovaném temně fialovém hypermanganu.

Zdroj: Moderní použití hypermanganu

Poradna

V naší poradně s názvem KOUPELE V HYPERMANGANU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David.

Dobrý den,
používám hypermangan na opruzeniny v tříslech a chtěl bych se zeptat, jak jej správně dávkovat, protože v oblasti třísel nic cítit není a ještě jsem se ani nepopálil.
1. den použití jsem si jej nasypal do koupele, aby byl roztok růžový (byl jsem několikrát lékárníkem upozorněn, že se mohu popálit) a po několika minutách voda byla opět čirá, jako kdybych hypermangan nepoužil.
2. den jsem dal vyšší dávku, kde voda byla spíše fialová a po několika minutách připomínala vodu ze zarezlého vodního řádu.
Takže nevím, zda ho používám správně nebo ne. Protože v oblasti třísel nic necítím při koupeli, že by to desinfikovalo a je ta koupel podobná, jako kdybych jej tam neměl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Hypermangan normálně reaguje tak, že zbarví vodu do fialova. Čím větší koncentrace hypermanganu, tím tmavší fialová barva. Při moc fialovém roztoku skutečně hrozí popálení. Po chvíli, co je roztok na vzduchu, tak reaguje s atmosférickým kyslíkem a mění barvu z fialové na hnědou. Nepíšete jestli vám to nějak pomáhá léčit opruzeniny. Na opruzeniny je vhodné použít isopropylalkohol 60 - 99%, kterým se pokožka potře. Po vyprchání se hned aplikuje mast na opruzeniny s obsahem zinku. Mast se běžně prodává v oddělení s plenami. Takto se opruzenin zbavíte do tří dnů. Pak na postižených místech preventivně 2 krát do týdne provádějte desinfekci pokožky pomocí isopropylalkoholu. A budete mít pokoj. Isopropylalkohol 99% volně koupíte v lékárně za pár korun. Zředit ho můžete vodou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koupele v hypermanganu

Použití roztoku hypermanganu

Koupele z hypermanganu jsou účinné při léčbě ekzémů s hnisavým podkladem. Koupel není náročná na přípravu, stačí rozpustit jednu tabletu manganistanu draselného ve 4 litrech horké vody. Tuto koupel je potřeba opakovat dvakrát denně a měla by vést k zahojení vředů a zklidnění ekzému.

Zdroj: Jak použít hypermangan

Diskuze

V diskuzi HYPERMANGAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta.

Dobry den mam vybouleny nehet a pod nechtem zrejme zanicene luzko. Chtela bych se zeptat muzu delat koupel z hypermaganu dekuji. Hrdinova

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hypermangan

Hypermangan v lékárně

Hypermangan se v podobě tenkých tmavofialových krystalů prodává v lékárnách. Používá se ve značném ředění vodou jako dezinfekční prostředek (k oplachování nebo koupelovým lázním postižených míst). Hypermangan je dostupný ve všech lékárnách ve volném prodeji.

Zdroj: Jak použít hypermangan

Diskuze

V diskuzi NA CO JE DOBRÝ HYPERMANGAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jozef breza.

je hypermangan aj na liecenie ruzy na nohe

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Na co je dobrý hypermangan

Hypermangán použití

Hypermangán, neboli manganistan draselný, se dá použít nejen k léčení a desinfekci, ale může také sloužit jako silná třeskavina. Některé pokusy s hypermangánem jsou vidět na videu tady: hypermangán použití video.

Zdroj: Hypermangan cena

Prodej hypermanganu

Zde můžete koupit hypermangan za nejnižší cenu.

Zdroj: Jak použít hypermangan

Diskuze

V diskuzi HYPERMANGAN SODNÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela.

Dobrý den,chci se zeptat na použití u koček,po použití Advete pipetka co se na nanáší za krk zvířete se ušní svrab ztratí cca2dny,a je to drahá záležitost.Kočka se drápe na spáncích do krve.Může se hypermanganem potírat kočce uši,rozdrápané spánky?děkuji za odpověd´ mecová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomas.

Dobrý den,

rozhodně ne, hypermangan není běžná desinfekce. Je jedovatý a neměl by se používat vnitřně, tedy ani na otevřené rány. Použijte standardní desinfekci na bázi jódu atd..

Zdroj: diskuze Hypermangan sodný

Prodává hypermangan lékárna?

Hypermangan je prodejný ve všech lékárnách ve volném prodeji.

Zdroj: Co je hypermangan

Diskuze

V diskuzi OVESNÁ KOUPEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Semka.

Znáte někdo ovesnou koupel? Viděla jsem ji v drogerii, ale neznám ji. Má to opravdu účinky?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Heluši.

Já na ni dostala doporučení v lékárně. Jsem atopik, takže kůži mám pořád suchou. Po této koupeli ji mám vláčnou .

Zdroj: diskuze Ovesná koupel

Hypermangan na mykózu

Hypermangan je žíravina, kterou je potřeba před použitím velmi dobře rozpustit a hodně naředit. 1–2 zrníčka rozpusťte ve sklenici vody tak, aby skutečně byla dokonale rozpuštěná. Tento roztok pak nalijte do umyvadla nebo vany a připusťte další vodu. Výsledná barva správné koupele je lehce růžová. Výsledným roztokem můžete postižená místa potírat nebo provést koupel ponořením do 5 minut. Rány potírejte maximálně 3x denně po dobu 1 týdne. Určitě ale dávejte pozor, aby se roztok nedostal do úst a očí.

Hypermangan je vlastně taková dezinfekce, používá se pár dní a pak je nutné udělat přestávku. Doporučuje se žehlit si oblečení, které přijde do kontaktu s mykózou, a používat pouze bavlnu.

Zdroj: Kde koupit hypermangan

Poradna

V naší poradně s názvem HYPERMANGAN PRO ZVIRATA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Palko.

Dobri den. mne bol zverolekar dat kralikom Afimektin, pretoze maju koznu chorobu a povedal, mi , aby som kupil, v lekarne Hypermangan, do vody. No neviem , ci, sa vobec takto pouziva Hypermangan. Dava sa do vody, ak ano tak kolko Pozdravujem .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Obraťte se ještě jednou na svého zvěrolékaře a doptejte se ho na správný postup použití hypermanganu. Hypermangan se rozpouští ve vodě a lázeň se pak používá ke koupeli. U králíků to bude zřejmě jen k potírání a nebo k desinfekci králíkárny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hypermangan pro zvirata

Jak hypermangan nabízí běžná lékárna

Hypermangan (lidově řečeno hypermangán) se v lékárnách prodává v podobě drobných tmavofialových krystalů. Používá se ve značném ředění vodou jako dezinfekční prostředek k oplachování nebo koupelovým lázním postižených míst. Hypermangan je dostupný ve všech lékárnách formou volného prodeje.

Cena za 200 g manganistanu draselného koupíte přibližně za 45 Kč.

Zdroj: Kde koupit hypermangan

Hypermangan na kvasinky

Hypermangan se používá při likvidaci různých plísní, třeba na plísně nohou nebo i gynekologické. Musí se s ním zacházet opatrně. Hodně vysušuje a barví.

Zdroj: Co je hypermangan

Jak hypermangan nabízí lékárna

Hypermangan je volně prodejný v lékárnách. Regenerační manganistan draselný 5kg je dodáván v plastových voděodolných pytlích.

Cena hypermanganu.

Zdroj: Hypermangan pro zvířata

Sedací koupel

Sedací koupel se provádí při mykózách, opruzeninách, ekzémech a při hnisavých ložiskách. Nežádoucím účinkem hypermanganu je dočasné zhnědnutí kůže nebo sliznice. Koupele z hypermanganu nejsou vhodné pro jedince trpící suchou pokožkou.

Dávkování a ředění

Na hypermangan pozor – je to žíravina, kterou je potřeba velmi dobře rozpustit a hodně naředit, pak ale pomáhá, proto 1–2 zrníčka rozpusťte ve sklenici vody, ale tak, aby skutečně byla dokonale rozpuštěná. Tuto vodu nalijte do umyvadla nebo vany – výsledný roztok musí být jen lehce růžový. Sedací koupel provádějte krátce (do 5 minut), maximálně 3x denně, a to po dobu jednoho týdne. Určitě ale dávejte pozor, aby se roztok nedostal do úst a očí.

Roztok je vhodný také na opruzeniny, které jím můžete lehce otírat. To platí jak pro dospělé, tak pro děti. Jedná se o velmi účinnou léčbu.

Zdroj: Na co je dobrý hypermangan

Hypermangan vzorec

Hypermangan = manganistan draselný = KMnO4.

Zdroj: Co je hypermangan

Hypermangan – cena

Zde je seznam nejnižších cen, za které lze hypermangan koupit: cena

Zdroj: Použití hypermanganu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP