Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

IMAZOL NA CO SE POUŽÍVÁ

OBSAH

Pupínky na zadku

Pupínky na zadku mohou být způsobeny kvasinkovou infekcí. Můžete vyzkoušet Imazol krém, pastu, která problémová místa vysuší. Pokud by to zabralo, pokračujte s Imazol krémem alespoň po dobu 3 týdnů. Jinak se doporučuje návštěva kožního lékaře, který vás důkladně prohlédne a určí diagnózu. Pokud jde o nehnisavé pupínky a ložiska, která hodně svědí, pak je třeba použít protizánětlivé krémy na předpis (například Belogent krém).

Zdroj: Co znamenají pupínky

Diskuze

V diskuzi KOUTKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan ozog.

Dobrý den ,
chci se podělit o mou zkušenost s popraskanými koutky v ústech . Stává se mi to jednou za čas (3-4 měsíce ) tak používám mast IMAZOL se 100% účinkem , dva max tři dny stačí .

Stalé zdraví přeje JO

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Koutky

Mast na opruzeniny Imazol

Imazol je protiplísňový a protibakteriální přípravek se širokým spektrem účinku.

Účinek klotrimazolu zahrnuje všechny důležité druhy kožních plísní a některé bakterie. Hexamidin v přípravku Imazol Plus zesiluje účinek klotrimazolu proti kvasinkám a rozšiřuje jej o další druhy bakterií, které se podílejí na vzniku takzvané atletické nohy, což je stav, kdy se plíseň na nohou silně rozmokvá.

Imazol Plus je vhodný k léčbě plísní a silně mokvajících infekcí v meziprstních prostorách nohou. Imazol krém pasta je pro dobrou přilnavost a vysušující efekt svého speciálního masťového základu vhodná k léčbě plenkových dermatitid (zánětlivých reakcí kůže) a velkoplošných mokvajících poškození kůže.

Složení Imazol krém/pasta:

Léčivá látka: clotrimazolum 10 mg v 1 g pasty

Pomocné látky: tekutý parafín, cetylstearylalkohol, glycerolmonostearát, polysorbát, oktyldodekanol, dihydrát edetanu disodného, butylhydroxyanisol, fenylethylalkohol, oxid titaničitý, čištěná voda

Kontraindikace:

Přípravky nesmí používat nemocní se známou přecitlivělostí na klotrimazol nebo jiný derivát imidazolu a ostatní složky přípravků.

Nežádoucí účinky:

Přípravky jsou obvykle dobře snášeny, ale mohou se vyskytnout projevy přecitlivělosti v podobě zarudnutí a svědění v místě nanášení. Léčbu ihned přerušte, reakce vymizí záhy. Po přerušení používání přípravků je zapotřebí další postup projednat s ošetřujícím lékařem.

Při případném výskytu jiných neobvyklých reakcí se rovněž poraďte s lékařem.

Interakce:

Interakce nejsou dosud známy.

Dávkování a způsob použití:

Pokud lékař neurčí jinak, Imazol se lehce vtírá 2krát denně, nejlépe ráno a večer po umytí a důkladném osušení postižených míst. U silně šupinatějících mykóz, zejména na ploskách nohou, vám lékař pravděpodobně doporučí i keratolytickou léčbu (uvolňování horních vrstev pokožky). K úplnému vyléčení a prevenci opakování je nevyhnutně nutná dostatečně dlouho trvající léčba – u kvasinkových infekcí 2 týdny, u infekcí zapříčiněných jinými kožními plísněmi (dermatofyty) asi 6 týdnů.

Upozornění:

Jestliže se do doby 2 týdnů příznaky onemocnění nezlepší, nebo se naopak zhoršují, či se vyskytnou nežádoucí účinky nebo nějaké neobvyklé reakce, poraďte se o dalším používání přípravku s lékařem. Bez porady s lékařem používejte přípravek nejdéle 4 týdny.

Postižená místa je vhodné nechat nezakrytá alespoň 10 minut po použití přípravku. Je nutné často měnit oblečení zakrývající postižená místa.

Při náhodném požití přípravku dítětem se rovněž poraďte s lékařem.

Uchovávaní:

Přípravek uchovávejte při teplotě do 25 °C.

Balení:

Imazol krém/pasta: 30 g v tubě

Zdroj: Opruzenina v rozkroku

Diskuze

V diskuzi CO NA POPRASKANÉ KOUTKY ÚST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Czaganová.

Dobrý večer,
trpím na popraskané koutky několik let. Vyzkoušela jsem již téměř všechno kromě některých babských rad. Ze začátku zabíral ušní maz, i když je to nechutné zřejmě i číst, ale pomáhalo to. Chvílema to bylo dobrý, ale znova a znova se mi to vrací. Několikrát jsem užívala B-komplex - bez úspěchu, 3x (ne po sobě) riboflavín, pak fungicidin, čistý líh, tyčinky na rty. Kožní paní doktorka mi (za 30,- Kč!) doporučila koupit červenou indulonu, po té to bylo ještě horší. Obešla jsem téměř všechny lékárny, všude mi poradili něco jiného. Nic nepomohlo. Nyní, jak píši, nemůžu pořádně ani otevřít pusu, koutek je oteklý, bolestivý a mám na něm i stroupek, který zřejmě praskne, když budu jíst. Je mi 62 let a nosím horní zubní protézu, kterou si pravidelně lepím, jinak by mi nedržela.
Dodržuji hygienu, protézu udržuji v čistotě. Poradí mi někdo, kdo zkouší podobně jako já? Děkuji a omlouvám se za dlouhý text.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan ozog.

Dobrý den ,
zkuste tak jako já mast IMAZOL dva tři dny 2x denně a je to ?!

Zdraví JO

Zdroj: diskuze Co na popraskané koutky úst

Mast na opruzeniny Imazol

Účinnou mastí na opruzeniny je Imazol, který obsahuje 10 mg léčivé látky clotrimazolum (1 %) v 1 g kožní pasty.

Pasta je vhodná při komplikacích, které nejsou běžně zvládnutelné pomocí jiných přípravků. Účinná látka clotrimazol je derivátem imidazolu se širokým spektrem antimykotického působení. Je účinná na celou řadu mikroorganismů, jako jsou kvasinky, plísně, bičíkovci a grampozitivní bakterie.

Zdroj: Mast na opruzeniny u dospělých

Poradna

V naší poradně s názvem VYRAŽKA KOLEM KONEČNIKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel PAVEL FEJTEK.

dobry den přeji mam už dlouhodobé problemy s vyraškou kolem konečniku pořad mě to neustale svědi a při utřeni po stolici mě to boli nevim co s tím použivam mast imazol ale nepoma ha můžete mi poradit děkuji FEJTEK

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Požádejte svého praktického lékaře o předpis na mast Belogent a s ní pak celou oblast dvakrát denně mazejte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vyražka kolem konečniku

Imazol

Imazol krémpasta 30 g je vhodná k léčbě plenkové dermatitidy a jiných velkoplošných mokvajících poškození kůže. Jde o kožní pastu určenou k léčbě kožních houbovitých (mykotických) onemocnění, na které má účinná látka klotrimazol léčebný účinek, například plenková dermatitida (zánětlivá reakce kůže) způsobená kvasinkami.

K vzniku kožních houbovitých onemocnění dochází nadměrným rozmnožením hub, které se běžně na kůži vyskytují. Onemocnění se může projevit pálením, svěděním, olupováním a bolestivým zánětem kůže. Diagnózu kožních houbovitých onemocnění může spolehlivě určit jen váš lékař.

Zde naleznete příbalový leták.

Zdroj: Plenková dermatitida

Poradna

V naší poradně s názvem ZAPARENY ZAREZ V PODBRISKU- PREVISLE BRICHO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.

Prosim, poradte uz si nevim rady. Mela jsem malinko zapareni v podbrisku namazala jsem to gencianovou vodickou, ale tim ze mam previsle brisko, tak se to potilo, tak jsem dala polstarek a prelepila naplasti. kdyz jsme tu naplast odlepili, tak se mi udelala dalsi zaparka a uz nevim cim ji lecit. V lekarne mi poradili imazol,ale nepomohlo, tak jsem umyla hermankem a susila, jenze kdyz chodim, tak se to stale zaparuje, nevim si rady cim mazat, nepomohlo by noviko. Dekuji za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na opruzeniny pod prsy a také mezi stehny je nejlepší krém Bactroban. Bactroban Cream je na lékařský předpis a vydrží hodně dlouho. Stačí namazat dvakrát denně po dobu tří dní a opruzenina je pryč. Požádejte svého praktického lékaře o předpis. Mast obsahuje mimo antibiotik také kortikoidy a proto není vhodná k dlouhodobému používání. Vždy jen několik dní a dost.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zapařeniny v tříslech u dospělých

Bylinky na opruzeniny

Na opruzeniny pomáhají níže uvedené bylinné nálevy.

Opruzeniny oplachujte v nálevu ze sliznatých bylin, hlavně slézu lesního, dále ze semen lnu setého nebo chaluhy bublinatky: 1 vrchovatou lžíci byliny přelijte 0,5 l vroucí vody, 20 minut vyluhujte a sceďte. Postižená místa oplachujte 2x až 3x denně.

Také můžete vyzkoušet nálev z řepíku lékařského: 1 hrst sušeného řepíku přelijte 1 l vroucí vody, 15 minut luhujte a poté sceďte. Vlažným nálevem oplachujte postižená místa 1x denně po dobu 10–15 minut.

Mokvavé opruzeniny oplachujte v nálevu z kořene lopuchu většího nebo květu měsíčku lékařského: 1 vrchovatou lžíci sušeného květu měsíčku přelijte 0,5 l vroucí vody, 15 minut vyluhujte, následně sceďte. Postižená místa oplachujte 2x denně.

U miminek zmírníte opruzeniny studeným obkladem z nálevu měsíčku lékařského nebo řepíku lékařského. Obklady přikládejte na krátkou dobu na postižená místa a nechávejte děťátko často svlečené na čerstvém vzduchu.

Z volně prodejných mastí se nejvíce osvědčily: Imazol, Sudocream, Pytiol, Bepanthen, Ondřejova mast, Měsíčkový kojenecký krém, Menalind a nově i Zitenax.

Nezapomeňte na důkladnou hygienu a vhodnou úpravu stravy.

Zdroj: Babské rady na opruzeniny

Diskuze

V diskuzi VYVAŘOVÁNÍ VČELÍHO VOSKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

k bělení včelího vosku se používá kyselina fosforečná,slyšel jsem,že se používá i
kyselina sírová.máte s tím někdo nějakou zkušenost?--co a jak---

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vyvařování včelího vosku

Jak léčit opruzení

Při vzniklé opruzenině je důležité zabránit dalšímu zapařování postiženého místa, možnosti rozšiřování a většímu poškození kůže. Důležité je co nejdříve odhalit postižené místo, převléct se do pohodlnějšího oblečení, místo osprchovat, poté otřít do sucha a nechat dýchat. Popřípadě namazat speciálním krémem, mastí nebo pudrem (kalciová mast, Bepanthen, Sudocrem, zinková mast, Ondřejova mast, Imazol).

Opruzeniny často postihují kojence. Nejprve je důležité místo omýt vlažnou vodou s glycerinovým mýdlem a opatrně otřít do sucha, aby pokožka nezůstala mokrá. Dítě je vhodné častěji přebalovat, nechat delší dobu volně bez plen a koupat v bylinných koupelích pro zklidnění kůže. Použít se dají běžné krémy a masti jako u dospělých jedinců. Při opakujících se problémech je potřeba vyměnit značku plen, ubrousků, pracích prostředků a všeho, co by mohlo pokožku dráždit.

Opruzenina obvykle přetrvává 2–3 dny, pokud místo dál nezapařujeme a léčíme. U bakteriálních a kvasinkových příčin je léčba o několik dní delší.

Na běžné opruzeniny postačí kalciová mast nebo Bepanthen krémy. Použít se dá také zinková nebo Ondřejova mast. Na jakékoliv podráždění kůže a doléčení kožních nemocí je vhodný Calcium pantothenicum, Sudocrem.

Zdroj: Opruzená třísla versus svrab

Poradna

V naší poradně s názvem PUCHÝŘE NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den, je mi 63 let (mám jen mírně zvýšený cukr), puchýře se mi začaly dělat přibližně před rokem POTÉ, CO JSEM ZAČAL CHODIT PLAVAT NA BAZÉN v zimě. Začalo to jako svědivá začervenalá skvrna nahoře nad třemi prsty na jedné noze. Lékař mi na to dal mast Triamcinolon , která pomohla a svědivá skvrna za pár dní zmizela, avšak problém se přesunul pod prsty na chodidlo kde se začaly tvořit puchýře, stále na stejných místech a stále dokola, nelze se jich zbavit i když jsem používal řadu mastí ( Clotrimazol, Imazol, Cotylena ). Nic nezabírá, puchýře se tvoří opakovaně jakoby "z hlouby nohy " nakonec prasknou a musím je dezinfikovat a hlídat proti zánětu. Do té doby než jsem začal navštěvovat bazén jsem nic podobného nikdy neměl, prý podobně se lze tímto "nakazit" kdekoliv ve veř. prostoru, např ubytovnách, nemocnicích apod. Ale co s tím a co to je ?? Stále nevím. S pozdravem Petr

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste koupele nohou v hypermanganu a přestaňte chodit do bazénu. Píšete o tom, že víte, že je to infekční (nakazil jste se), takže vydezinfikujte vše, co přichází do kontaktu s nohou, aby se infekce zastavila. Také berte v potaz možnost, že puchýře mají jiný původ, než infekci a konzultujte svůj stav s dalšími lékaři. Více hlav více ví.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vodnaté puchýře na nohou

Na co se má užívat Magnosolf

Na co se používá Magnosolv? Na léčbu stavů provázených nedostatkem hořčíku, které nevyžadují parenterální substituci. Používá se také jako podpůrná léčba u onemocnění koronárních tepen.

Kontraindikace:

Přecitlivělost na složky přípravku. Zvýšené opatrnosti je třeba u těžší poruchy funkce ledvin a u dehydratace (retence hořčíku při hladině sérového kreatininu 500 μmol/l a vyšší odpovídá asi 6 mg/100 ml).

Zdroj: Na co se používá Magnosolv?

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan.

Kdy se používá -před jídlem nebo po jídle

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Užívání Warfarinu není závislé na způsobu podání, takže je jedno, jestli ho užijete s jídlem, před jídlem a nebo po jídle.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin

Použití pro kojence

Jarischův roztok se používá pro ošetření dětské pokožky a při opruzeninách. Používá se i při problémech se svěděním pokožky hlavy. Roztok lze používat ve formě rozprašovače a dle potřeby tak zvláčňovat pleť. Na pokožce nepálí a příjemně chladí.

Zdroj: Jarischova voda

Poradna

V naší poradně s názvem POUŽITÍ HYPERMANGANU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Řepka.

smí se manganistan používat do otevřených ran?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Manganistan draselný se používá jako mokrý obklad na vysušení ran na povrchu kůže, které jsou puchýřovité nebo z nich vytéká hnis. Manganistan draselný se používá jako topický přípravek pro péči o rány nebo kožní onemocnění v komunitním a nemocničním prostředí. Manganistan draselný je klasifikován jako „oxidační činidlo“, o kterém se předpokládá, že má baktericidní vlastnosti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hypermangan

Jarischův roztok a pleťový krém

Jarischův roztok se používá na záněty a podobně, ale je to také asi nejlepší pleťová voda. Používá se před nanesením krému na pleť. Pleť pak budete mít jako miminko, hladkou, jemnou a ve skvělé kondici. Jarischův roztok klasicky nalijte na vatový tamponek a naneste na obličej. Navíc je tento roztok neuvěřitelně levný: 1 litr roztoku stojí asi 60 Kč. Moc se o tom neví, také proč, že? Veliká konkurence drahých značek. Kdo to zkusí, už by v životě nedal za 250ml tonizační vodu ani korunu.

Zdroj: Na co se používá Jarischova voda

Poradna

V naší poradně s názvem K ČEMU SE POUŽÍVÁ HOŘKÁ SŮL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Glauberova hořká sůl se dá koupit v lékárně jako síran sodný a nebo na internetu například zde: www.alternamedica.cz…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Muze ji nahradit epsomska sůl? Dekuji

Zdroj: diskuze K čemu se používá hořká sůl

Jak použít Jarischův roztok

Jarischův roztok má blahodárné účinky na pleť a používá se zevně, je vhodný k obkladům obličeje, ale i na jiné plochy těla. Má protizánětlivé a mírně antimikrobiální účinky. Vysušuje méně než borová voda. Hodí se k vysýchavým obkladům na mokvající projevy.

Jarischův roztok se používá při zahájení terapie akutních mokvajících projevů ekzémů, a to tak, že se na postižené místo přikládají gázové obklady namočené v roztoku, jehož účinkem dochází k vysychání postižené oblasti.

Na akné se Jarischův roztok používá tím způsobem, že se roztok aplikuje jako běžná pleťová voda, to znamená omýváním nebo potíráním postižené oblasti. Jarischův roztok má antibakteriální vlastnosti, takže napomáhá snížení počtu baktérií nacházejících se na kůži a uvnitř akné. Jarischův roztok zmenšuje množství jizevnaté tkáně.

Zdroj: Na co se používá Jarischova voda

Poradna

V naší poradně s názvem K ČEMU SE POUŽÍVÁ HOŘKÁ SŮL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonin Dopita.

Kde prosím seženu tu súl!!!!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Glauberova hořká sůl se dá koupit v lékárně jako síran sodný a nebo na internetu například zde: www.alternamedica.cz…

Zdroj: diskuze K čemu se používá hořká sůl

Holtova mast a Jarischův roztok

Holtova mast se používá pro léčbu chronických forem atopického ekzému, lupénky a hlavně seboroické dermatitidy. Holtova mast podporuje tvorbu nových buněk pokožky, používá se jako doplněk péče při povrchových zarudnutích kůže a ekzémech. Holtova mast obsahuje kyselinu stearovou, ichtamol, lanolin, kakost, tetraboritan sodný (borax), mentol.

Účinky a způsob společného použití je vhodný z toho důvodu, že Jarischův roztok čistí pokožku a Holtova mast je účinná při léčbě ekzémů a dalších forem kožních problémů. Proto je léčba snadnější a doba hojení kratší.

Zdroj: Na co se používá Jarischova voda

Jarischův roztok

Jarischův roztok je kombinací kyseliny borité s glycerinem, rozpuštěné v demineralizované vodě. Jeho pH je mírně kyselé.

Jarischův roztok je dermatologikum, které má toto složení: 0,067 % methylparabenu, 0,033 % propylparabenu, a glycerolu a kyseliny borité 2 %.

Používá se na mastnou, problematickou a citlivou pleť se sklonem k akné, na ekzémy a pro celkové zklidnění pokožky. Je běžně k dostání v lékárně bez předpisu v balení 0,5l nebo 1l. Do dvou měsíců po otevření se musí roztok spotřebovat.

Zdroj: Na co se používá Jarischova voda

Plenková dermatitida u seniorů

V geriatrii se s klinickou jednotkou nejčastěji plenková dermatitida (opruzeniny u dospělých) objevuje u inkontinentních pacientů, kteří používají pleny, dále u špatně mobilních nemocných, velice často při diabetu, při obezitě a u imunokompromitovaných osob. Nejprve se objevuje ve formě opruzenin a později přechází do vyrážky.

Důvod výskytu plenkové dermatitidy u seniorů

Pleny vedou ke zvýšení teploty jimi kryté kůže a tím i k vazodilataci, což obojí podporuje rozvoj zánětu. Vlhkost pokožky se zvyšuje také větším zapocením pod plenou. Vlhká zapařená pokožka je náchylnější k poškození třením a otěrem. Dráždění třením a odíráním vzniká při pohybech pacienta těsným kontaktem mezi plenou a kůží nebo v místě kožních záhybů při kontaktu kůže s kůží. Velmi významný je i prolongovaný kontakt kůže se stolicí při průjmu nebo při málo častém přebalování. Aktivované enzymy ve stolici jsou přímo odpovědné za iritační potenciál stolice. Pokud je na kůži zároveň přítomná moč a stolice, fekální ureáza produkuje amoniak štěpením urey v moči, což vede k vzestupu pH. Tím jsou aktivovány fekální proteázy a lipázy, které následně přímo poškodí prosáklou a macerovanou pokožku.

Co s tím

K omývání opruzené pokožky od zbytků moči a stolice se používají speciální mycí prostředky. Většina běžně používaných mýdel obsahuje sodium lauryl sulfát, který kůži zbytečně dráždí a přesušuje. Preferují se tedy medicinální nedráždivé mycí gely, které tuto látku neobsahují a ideálně zahrnují i antiseptickou složku (například Cutosan). Po omytí je nutné místo šetrně vysušit, a to jemným přikládáním ručníku či pleny, nikoliv třením. Přípustné je i vysušení ložiska proudem teplého vzduchu – pomocí fénu. Po vysušení ložiska je při každé výměně pleny nezbytně nutné aplikovat ochranný bariérový krém. Účinnou ochrannou látkou na kůži je oxid zinečnatý v koncentraci od 4 do 10 %. Bariérového krému je potřeba nanášet jen ultratenkou vrstvu. Chybně se totiž stává, že ošetřující personál aplikuje ochranný krém v silné vrstvě v domnění, že pacientovi „více“ pomůže. Opak je však pravdou, protože tím způsobí jeho nechtěný okluzivní efekt a stav se může naopak zhoršit. Pod silnou neprodyšnou vrstvou se mohou patogeny pomnožit. Ideální ultratenkou vrstvu umožňují jednoduše nanést moderní ochranné zinkové sprejové přípravky (například Cutozinc 4% spray, Cutozinc 10% spray). Galenická forma spreje umožní aplikovat tenkou vrstvu ochranného krému, aniž by se ošetřující musel dotýkat podrážděné a často bolestivé pokožky.

Každou opruzeninu je třeba léčit v počátečním stadiu. Při vzniku komplikací, nejčastěji u kandidové superinfekce, je nutné přidat zevní prostředek s obsahem antimykotika. Jako galenická forma se volí krémpasta, která dokáže díky své galenické podstatě ložisko navíc ještě vysoušet (například Imazol krémpasta).

Zdroj: Plenková dermatitida

Průjem při Magnosolvu

Při užívání vysokých dávek v perorální formě se může vyskytnout řídká stolice.

Zdroj: Na co se používá Magnosolv?

Terapeutické indikace

Léčivou látkou je spironolactonum 25 nebo 50 mg.
Pomocnými látkami jsou koloidní bezvodý oxid křemičitý, magnesium-stearát, mastek, kukuřičný škrob a monohydrát laktosy.

Přípravek Verospiron je diuretikum (močopudný lék, lék zvyšující vylučování moči).

Na co se používá lék Verospiron? Používá se k léčbě těchto stavů:

  • Otok nebo ascitus (tekutina v dutině břišní) z důvodu onemocnění jater nebo ledvin.
  • Jako doplňková léčba vysokého krevního tlaku a srdečního selhání.
  • K diagnóze a léčbě primárního hyperaldosteronismu (stav, při kterém je v těle příliš mnoho hormonu nazývaného aldosteron).
  • K léčbě ascitu vznikajícího z důvodu zhoubného nádoru.
  • Používá se také k léčbě nízké hladiny draslíku v krvi v případě, kdy ostatní metody nejsou vhodné.
Tablety Verospironu jsou téměř bílé ploché kulaté se zkosenými hranami a mají charakteristický zápach po merkaptanu. Tablety mají na jedné straně vyraženo "VEROSPIRON", druhá strana hladká.

Zdroj: Verospiron příbalový leták

Jak se používá kalciová mast

Kalciová mast se používá místně k podpoře hojení a epitelizaci malých poranění (drobná popálení a oděrky), podráždění kůže (například jako důsledek ozáření rentgenem, po nadměrném slunění), chronických (vleklých) a bércových vředů, trhlin konečníku. Mast je vhodná pro suchou až velmi suchou kůži jako podpůrný prostředek při léčbě atopické dermatitidy, kontaktních ekzémů (kožní onemocnění), na doléčení herpes simplex labialis (opar rtu) a herpes zoster (pásový opar). Dále se používá pro pravidelné ošetřování prsů u kojících matek a léčbu poranění a ragád (trhlin) prsních bradavek, v péči o kojence jako prevence a léčba plenkové dermatitidy (opruzení). Pouze na doporučení lékaře se mast používá na ošetření děložního čípku. Na doporučení gynekologa je možné použít silnější vrstvu masti na vaginální tampon, který může zůstat zaveden ve vagíně nejdéle 24 hodin (po 24 hodinách nutno tampon vyměnit). Přípravek je určen pro dospělé, mladistvé, děti, pro těhotné i kojící ženy. V péči o prsa u kojících matek nanášejte na bradavky po každém kojení. Při ošetřování kojenců nanášejte při každém přebalení mast na předtím vodou dobře očištěnou pokožku. Předávkování přípravkem při místním použití se nevyskytuje. Jídlo neovlivňuje účinnost přípravku. Přípravek neovlivňuje pozornost.

Zdroj: Jak působí kalciová mast


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP