Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

INHALÁTOR NA VINCENTKU OMRON

OBSAH

Inhalátor na Vincentku

Inhalátor Vincentky Vapinal je vybaven tepelnou deskou a určen k teplé inhalaci minerálních vod, například Vincentky. Inhalátor vytváří teplou páru obohacenou minerály, jejichž inhalace vede k podpoření a urychlení léčby nachlazení a rýmy. Teplá inhalace znamená inhalaci mezi 38 až 42 stupni, která vede k prokrvení sliznice a zvýšené produkci sekretu. Využívá se především při léčbě rýmy z nachlazení. Inhalátor má zabudované bezpečnostní prvky: dvojitou tepelnou ochranu a bezpečnostní ventil při překročení tlaku 2 barů. Inhalátor má vynikající technické parametry, výbornou kvalitu a zaručenou spolehlivost provozu.

Zde můžete vidět cenu inhalátoru Vincentky Vapinal.

Zdroj: Inhalátor

Diskuze

V diskuzi WWW.NICORETTE INHALATOR.CZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Regin Čása.

Kolik stojí nicorette inhalator

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Www.nicorette inhalator.cz

Inhalátor Omron

OMRON C28P je kompaktní kompresorový inhalátor pro astmatiky a alergiky, který výborně poslouží při zvlhčování horních i dolních cest dýchacích. Umožňuje samozřejmě i inhalaci lékových forem. Přístroj využívá technologii V. V. T. (Virtual Valve Technology), která zajišťuje menší ztrátovost vdechovaného aerosolu v inhalačním setu a tím pádem je léčivá látka účinnější. Jednotlivé části inhalátoru navíc není nutné tolik čistit, a tak je jeho údržba mnohem snadnější.

Objem zásobníku na léky je 7 ml, nebulizační výkon je pak 0,5 ml za minutu. I přes nespornou výkonnost se hlučnost drží na přijatelné hranici 60 dB. V ceně inhalátoru je také bohaté příslušenství, včetně praktické cestovní tašky, takže se dá celý přístroj snadno přenášet. V sadě naleznete také druhý inhalátor zdarma.

Vlastnosti a funkce: technologie V. V. T., nebulizační výkon 0,5 ml/min, velikost produkovaných částic 3,0 um (MMAD – střední průměr částic), objem zásobníku na léky 7 ml, úroveň hluku (ve vzdálenosti 1 m) 60 dB.

Hmotnost: 1 900 g

Příkon: 192 VA

Rozměry: 170 x 103 x 182 mm

Příslušenství: maska PVC pediatrická/dětská, maska PVC pro dospělé, kompletní nebulizační set (PVC), inhalační hadička (PVC) 207 mm, nosní inhalační nástavec, 5x náhradní vzduchový filtr, cestovní taška.

Výhodou tohoto kompresoru je, že je plně hrazen pojišťovnami a má zdarma druhou inhalační soupravu. Nevýhodou je velikost a je hlučnější.

Zde můžete vidět, jak vypadá inhalátor OMRON C28P.

Zde naleznete cenu inhalátoru OMRON C28P.

Zdroj: Inhalátor

Poradna

V naší poradně s názvem ASTMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Nemáte prosím někdo radu jak alespoň trošku zmírnit astmatický záchvat?Je víkend a došel mi inhalátor.Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste při záchvatu chvíli dýchat do většího papírového pytlíku na střídačku s čerstvým vzduchem z venku. Kdybyste to nemohla bez svých léků vydržet a dušnost se zhoršovala, tak mějte při sobě stále telefon s připraveným číslem 112 pro přivolání rychlé záchranné služby. Co nejdříve se stavte u svého pneumologa - plicního lékaře, aby vám předepsal další léčbu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Astma

Ultrazvukový inhalátor

Ultrazvukový inhalátor je nejmodernější technologií proudění vzduchu. Tento inhalátor zajišťuje tichý chod a mlžinu s vysokým počtem malých částic. Ultrazvukovým vlněním dojde k rozbití léčiva na mikroskopické částice. Inhalátor je vhodný pro všechna léčiva řídké konzistence, hustší medikamenty potřebují naředění.

Zdroj: Inhalátor

Poradna

V naší poradně s názvem VINCENTKA A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka Václavková.

Dobrý den ráda bych zeptala zda mohu pít vincentku když beru varfarín děkuji vaclavkova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vincentka je pro Warfarin neškodná. Můžete pít bez obav.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vincentka a warfarin

Omron R2 

Tlakoměr Omron R2 je přístroj s přesným měřením na zápěstí, má dobrou toleranci chyb a opakovaných měření na simulátoru. Má rychlé měření při nafukování manžety. Baterie u tohoto přístroje vydrží dlouho.

Nevýhodou tohoto přístroje jsou malé ukazatele, a že přístroj sám je poměrně velký.

Zde se můžete podívat, jaká je cena tlakoměru Omron R2.

Zdroj: Čím nejlépe doma změřit krevní tlak

Diskuze

V diskuzi ZAHLENĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milada Škařupová.

Dobrý den,
chci se zeptat, co by jste mi doporučil od firmy JUST na zahlenění, pořád mě to nutí ke kašli a nemůžu odkašlat. Kašel nemám. JUST 31 bylin používám k potírání na hrudníku a krku, ale nepomáhá.
Děkuji Škařupová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Dobry den.Chtela bych poprosit o radu.Asi mesic po mirnem nachlazeni se mi špatně dýchá,jsem zahlenena a nemuzu odkaslávat.Vyzkouyela jsem bilinné čaje sirupy,vincentku,jabl.ocet z medem atd.RTG A POSLECH U P.doktorky v pořádku. Ale stale to není dobré. Děkuji za radu co dál

Zdroj: diskuze Zahlenění

Omron M3 model 2010

Tlakoměr Omron M3 model 2010 je určen pro měření krevního tlaku na paži. Má dobrou toleranci chyb a přesnost opakovaných měření.

Nevýhodou tohoto přístroje je, že naměřené hodnoty diastolického tlaku mohou být o trochu nižší než skutečný tlak. Další nevýhodou je hůře čitelný displej na přímém světle.

Zde se můžete podívat, jaká je cena tlakoměru Omron M3, model 2010.

Zdroj: Čím nejlépe doma změřit krevní tlak

Diskuze

V diskuzi PO OZAŘOVÁNÍ MÁM SLANO A HLENY V ÚSTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Holíková.

Prosím o radů.
Po 33 dávkách ozařování po operacích krku (2016) mám stále velké množství hlenů v krku a strašně slano v puse.Piju
šalvějový čaj,malinový čaj,kloktám vincentku - to co poradil lékař. Bohužel je to stále stejné.
Jestli měl někdo stejné potíže , prosím o radu. S pozdravem Ivana
Tel: 605168995

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Po ozařování mám slano a hleny v ústech

Nosní inhalátor

Nosní inhalátor přináší rychlou úlevu při neprůchodnosti nosních dírek. Použití inhalátoru má za výsledek uvolnění horních dýchacích cest a pomoc při alergiích. Nosní inhalátor může obsahovat mentol a eukalypt, které jsou velmi vhodné pro rychlou úlevu při rýmě. Je dostupný v lékárnách a je cenově výhodný.

Zdroj: Inhalátor

Diskuze

V diskuzi ZAHLENĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blažena Kepáková.

Dobrý den, už téměř rok trpím zahleněním, všechny klasické metody - napařování, proplachování a inhalace Vincentky jsem absolvovala, ale nic nezabírá. Slyšela jsem, že existuje "zadní rýma", nevím, zda by se v mém případě mohlo jednat o můj problém a jak se tohoto úporného pokašlávání a zahleňování zbavit. Děkuji za odpověď Blažena Kepáková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nada.

Nejlépe koupit si v lékárně konvičku na proplach ování nosních dutin.Všechno je v návodu nebo na ORL Vami poradit. Nalít do konvičky vincentku nechat odstát bublinky co vždycky jen spotřebujete na výplach nosu...Dělám výplach nosu každý den a nezahlenuji se.Můžete dle situace,alespoň vždycky tři dny po sobe určíte. Už to dělám dva roky.Zvyknete si,jako čištění zubů. Tak to zkuste.Po par dnech hlavně nevzdávat! !

Zdroj: diskuze Chlamydia pneumonie léčba

Inhalátor Artsana ProJet

Ultrazvukový inhalátor Artsana ProJet se vyznačuje jednoduchou obsluhou, ovládáním i čištěním. Jeho charakteristikou je také tichý chod a možnost regulace množství a vlhkosti mlžiny. Je vhodný pro domácí používání, používá se pro léčbu astmatu, chronické bronchitidy a respiračních onemocnění. Snadno se obsluhuje, ovládá a čistí. Výhodou tohoto inhalátoru je, že se jedná o stolní ultrazvukový inhalátor, je tichý, vhodný i pro děti a je plně hrazen pojišťovnami. Nevýhodou je vyšší finanční částka.

Zde můžete vidět, jak vypadá inhalátor Artsana ProJet.

Zde naleznete cenu inhalátoru Artsana ProJet.

Zdroj: Inhalátor

Diskuze

V diskuzi BOLEST NOSOHLTANU NEUSTALE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eliska.

dobry den porad me boli nosohltan krk mam astma a bronchitidu stredne tezkeho stupne marodim 3 mesice v kuse a v lete je to docela dobry ale ted uz 3 mesic v kuse me boli nosohltan nios celej jeko vevnitrku unavuje me to a uz me to nebavi nevite co s tim dekuji u lekare jen sama antibiotika za sebou a nic jineho nedavaji strikam si vincentku nebo tu morskou vodu jinak nemuzu nic dekuji za radu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolest nosohltanu neustale

Omron Eco Temp II

Omron Eco Temp II je kontaktní teploměr, který je určen pro orální, axilární a rektální měření. Princip měření je založen na stanovení aktuální (ustálené teploty), neprediktivní. Teploměr má přepínání jednotek měření °C/°F (Celsia/Fahrenheit), má velký, přehledný a čitelný displej, zvukovou signalizaci o ukončení měření, vyměnitelnou baterii, paměť poslední naměřené hodnoty. Průměrná doba při rektálním měření je cca 60 vteřin, při orálním měření cca 80 vteřin, při axilárním měření cca 120 vteřin.

Nevýhodou je měření na jedno desetinné místo.

Zde se můžete podívat, jaká je cena teploměru Omron Eco Temp II.

Zdroj: Jak poznat nejlepší teploměr

Diskuze

V diskuzi WARFARIN A DETRALEX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lisák.

/Dobrý den,
myslím, že v předchozím seznamu v podstatě náhrady za Detralex chybí ještě volně prodejný doplněk stravy a to "Varixinal". Užívám jej přes deset let a jsem sním velmi spokojen.
Warfarin má více rizik které se ale dají dohledat pouze u výrobce a to: blokuje enzym který zajišťuje vstřebávání vápníku z krve do kostí a také způsobuje hemoradickou mrtvici.V podstatě na jednu stranu nám ředí krev a na druhou ucpává cévy.V důsledku nutnosti podstoupit operaci jsem nahodile na sobě zjistil ještě jednu nepříjemnost kterou mi Warfarin způsobuje.Při užívání Warfarinu mě krevní tlak kolísá v rozmezí-ve dne až 198/122 a v noci 105/58. Kvůli operaci jsem byl převeden na injekce Clexane. Protože musely být provedeny dvě operace s odstupem cca 28 dní tak jsem injekce dostával po dobu osm týdnů. Po cca 14 dnech podávání injekcí se krevní tlak ustálil na cca 126/78 a tak potom zůstal až do opětovného nasazení Warfarinu. (krevní tlak jsem si měřil přístrojem Omron M4 od začátku prosince 2018 průběžně až do konce května 2019, operace byly prováděny v březnu 2019) Nyní po nasazení Warfarinu je krevní tlak zas špatný. Zeptám se, mohl by to být důvod pro změnu warfarinu za jiny lék, např. Pradaxu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Warfarin a Detralex

Inhalátor na slanou vodu

Pro inhalaci slané vody je vhodný kompresorový inhalátor, který je určen k aerosolizaci u léků a slané vody a pro pacienta při různých respiračních onemocněních. Jeho používání léčbu urychluje, ale zároveň je inhalace slané vody skvělou prevencí těchto onemocnění. Inhalátor využijete při léčbě horních a dolních cest dýchacích (inhalátor na kašel).

Malý kompaktní inhalátor s nízkou hmotností a v moderním designu zaujme na první pohled. Investice do inhalátoru představuje jednoduché a vysoce účinné řešení, které vám umožní omezit používání antibiotik.

Kompresorový inhalátor se používá na:

  • nachlazení
  • astma
  • onemocnění dýchacího ústrojí

Léčivo se inhalací rychle dostane do plic, čímž se výrazně zvyšuje efektivita jeho působení v organismu.

Tento inhalátor je jednoduchý na obsluhu a prakticky bezhlučný, je vhodný i pro děti. Vyznačuje se hlavně nízkou spotřebou elektrické energie.

Pracovní podmínky:

  • teplota okolí: 5–40 °C
  • elektrické třídění: typ B, třída II
  • pracovní doba: maximálně 20 minut (se 40minutovou přestávkou před dalším použitím)
Součástí balení je:
  • maska pro dospělé
  • maska pro děti
  • náustek
  • rozprašovač s nádobkou na léčivo
  • adaptér
  • šňůrka na upevnění masky kolem hlavy
Technické údaje:
  • výkon: AC220V, 50 Hz
  • maximální frekvence rozprašovače: > 0,2 ml/min
  • maximální tlak kompresoru: > 0,15 MPa
  • průtok vzduchu v kompresoru: > 10 l/min
  • hladina zvuku: < 65 dB (A)

Kompresorový inhalátor se doporučuje používat maximálně 20 minut. Před dalším použitím je třeba nechat přístroj vypnutý cca 40 minut.

Čištění a údržba: Kompresorové příslušenství je možné dezinfikovat a tím i opětovně používat. Dezinfekce povrchu přístroje je možná běžným dezinfekčním prostředkem.

Název: Kompresorový inhalátor Yuwell 405B

Cena: 1 009 Kč

Recenze: Respondenti uvádějí, že přístroj je velmi jednoduchý na obsluhu. Jeho výhodou je, že obsahuje masku pro děti i pro dospělé.

Zdroj: Inhalace slané vody

Diskuze

V diskuzi TINNITUS STOP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Pošva.

Objednal jsem si dvě balení tbl po 60 ks s tím,že pokud lék nezabere tak mě bude vrácena
částka za dvě bal. 28OO Kč. ale to jsem naletěl protože neexistuje žádná zpětná adresa
na prodejce.Velký PODFUK a lék vůbec nepomohl jen jsem si provětral důchodcovskou
pěněženku.Varuji všechny, kteří by si chtěli tento ZÁZRAK objednat ať si to rozmyslí!!!!!
Já nechápu proč se objevují stále různé reklamy na léky, které jsou neúčinné, když máme
SÚKL ??? kde to žijeme v Kocourkově ???
Podobně je to i u nabízených zázračných tablet na bolesti kloubů !!!
Jsem zvědav zda mě někdo na můj dotaz odpoví ??!!!
S pozdravem ošizený a napálený důchodce !

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jitka.

Milí pane já jsem sice nensletěla,ale raději se zeptám v lékárně a tam mi poradí,protože tihle šmejdi jsou zrovna tak nečistí,jako ti co chodili po domech a bytech jen mají jiné fígle mě přišel dopis i se spáteční obálkou na objednání pilulek pro špatně slyšící hodila jsem to do koše,protože jsem obezřetná a co mylíte tet za měsíc mi volali co bude s tím objednáním pilulek típla jsem je žádné jsem nežádala a proto všem nemáte tolik peněz,aby jste je podvodníkům strkali do kapsy.A tet jedna rada ode mě- mám chronický zánět 1 dutiny stále ucpanou jednu dirku nosu až jsem smrkala krev,když jsem šla ven ,tak mi to šlo hezky vysmrkat,ale běda doma a tak jsem si koupila vincentku za 20 kč celí litr u postele mám 2 kapátka a kápla jsem si několikrát za den do nosu zvlchčila sliznici a nosní dirka se uvolnila tet už to nedělám tak často o moc se to zlepšilo a kápnu si jen když jdu spát paráda za pár kaček.přeji všem hodně zdravíčka.

Zdroj: diskuze Tinnitus Stop

Babské rady na vysychání sliznice v krku

Na vysychání sliznice je vhodné kloktat Vincentku nebo slanou vodu a dostatečně pít. Pomáhá šalvějový čaj, cibulový odvar nebo i teplá Vincentka s mlékem a medem. Prodávají se i tabletky Vincentka (někomu více vyhovují). V neposlední řadě může pomoci křen, česnek, fialka, len, oman, pýr, plicník, divizna či zázvor. Pokud se stav nezlepší, je čas na návštěvu lékaře.

Zdroj: Co na bolest v krku

Poradna

V naší poradně s názvem PLICNÍ SRŮSTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den

letos jsem prodělala zápal plic (leden, únor) , byla jsem i v nemocnici týden, po propuštění a celkovém uzdravení, jsem byla dvakrát po měsíci na kontrole a tento měsíc jsem byla po třech měsících( měla být poslední). Zprvu jsem nebo mám tekutinu v plicích asi napořád podle pana doktora, ale co mě udivilo, nově se mi tam objevily srůsty, prý to pro mě nic neznamená, ale mě se to nelíbí. Chtěla bych vědět jestli se to může rozšířit nebo jich může být více (nevím, nemám představu), a co to vlastně znamená , potřebuji to nějak blíže specifikovat. Jaké je to pro mě riziko? Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Srůsty na plicích vzniknou jako následek těžkého zápalu plic. Zápalem zasažená plicní tkáň je obnažená až na krev a zbytnělá otokem. Tím se může přiblížit k okolní tkáni, která je-li rovněž v zápalu a obnažená, tak se k ní přilepí a vytvoří se srůst, který po odeznění zánětu a splasknutí otoku se již nerozdělí. Přítomnost srůstů na plicích může být bezpříznaková, takže nemusíte pociťovat žádné omezení. Problém je v tom, že v okolí srůstů mohou vznikat stísněné prostory s omezeným pohybem sekretu, který čistí povrch plic od vdechnutých nečistot. Tím může docházet k častému opakovanému zápalu plic a nutnosti léčby antibiotiky. Máte-li plicní srůsty, tak určitě absolvujte alespoň jednou do roka pobyt v lázních Luhačovice nebo Karlova Studánka, abyste si plíce řádně pročistila. Vyhýbejte se prašnému prostředí a to i v přírodě za suchých a větrných dní a nekuřte. Udržujte se v dobré fyzické kondici různými kardio cvičeními, při kterých se přirozeně zrychluje dýchání i pohyb vnitřního sekretu. Tato cvičení vykonávejte venku v přírodě, nebo tam kde je čistý vzduch. Účinnou pomůckou je i domácí inhalátor minerální vody Vincentky, která pomáhá plíce čistit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Plicní srůsty

Využití rýmovníku

Rýmovník je možné použít třeba jako přírodní repelent (jeho vůně odpuzuje mouchy, i komáry), koření (vhodné použít k masu i do pomazánek), čaj (proti nachlazení, chřipce), inhalátor (ulevuje od bolesti v krku, ucpaného nosu, je vhodný i na rýmu), k ošetření ran a ekzémů. Rýmovník je vhodný také pro děti, protože jeho chuť pro ně není dráždivá.

Zdroj: Čaj z rýmovníku

Obklad na hrudník při vlhkém kašli

Nahřejte olivový olej na plotně (je hned horký), přikápněte do něj levandulový olejíček, nalijte na čtvercovku, dejte na hrudník nemocného, přikryjte pouze nahřátou látkou, případně igelitem, a je to. Obklad funguje při záchvatech kašle v noci, ne preventivně. Pokud toto nezabírá, vyzkoušejte Vincentku s mlékem a medem. Ohřejte půl hrnku mléka, dolijte Vincentkou a přidejte lžičku nebo lžičku a půl medu. Tyto dvě věci zaberou vždycky.

Zdroj: Olejový obklad na krk

Inhalace Vincentky

Vincentka svým obsahem a vyvážeností minerálních solí a prvků umožňuje rozpouštění hlenů v dýchacích cestách, žaludku a střevech. Vincentka je tak doporučována k pitným a inhalačním kúrám při onemocnění cest dýchacích, hlasivek, při chorobách látkové výměny, vředové choroby žaludku, dvanácterníku a jejich pooperačních stavech, cukrovce, chronickém zánětu slinivky.

Nalijte Vincentku do pánvičky (kastrůlku), zahřejte, nesmí se vařit, pouze aby šla pára. Přes hlavu si přetáhněte ručník a inhalujte. Je třeba regulovat teplotu, aby nedošlo k popáleninám a zarudnutí obličeje. Inhalujte 3x denně po dobu 15–20 minut.

Zdroj: Inhalace při rýmě

Jak inhalovat

Klasická domácí inhalace je popsána výše. Ale můžete inhalovat i pomocí zakoupených inhalátorů. Jejich výběr je poměrně široký. Pokud nepotřebujete inhalovat těžce rozpustná protialergická léčiva, stačí vám jednoduchý ultrazvukový inhalátor. Pro preventivní inhalaci Vincentky jsou tyto přístroje ideální. Pro husté formy protialergických léčiv jsou naopak vhodné inhalátory kompresorové. Díky pravidelné inhalaci bude sliznice dýchacího ústrojí schopna sama se s těmito nečistotami vypořádat.

Zdroj: Inhalace slané vody

Co použít do inhalátoru na kašel

Zdravé dýchání je životně důležité a tak automatické, že si ho ani neuvědomujeme. Denně se nadechneme a vydechneme více než 20 000krát. Astma, bronchitida a plicní emfyzém patří mezi nejčastější respirační onemocnění.

Inhalační terapie umožňuje aplikaci léků přímo na potřebné místo dýchacího ústrojí. Na rozdíl od užívání pilulek či sirupů ústy, které ovlivňují celý organismus, umožňuje inhalace využít léčebný efekt pouze v dýchacích cestách. Inhalační léčba tím výrazně snižuje nežádoucí účinky užívání tabletové formy léků.

Při vdechování dochází ke zvlhčení sliznic, zvýšení obranyschopnosti, transportu léčivých látek přímo na lokální místo potřeby léčby a snižování hlenu v dýchacích cestách. Tento hlen se stává řidší, snadněji se vykašlává, hltan a ústní dutina se dezinfikují.

Co inhalovat:

  • Sterilní fyziologický roztok chloridu sodného (NaCl 0,9%) – jedná se o základní medikament pro inhalaci, slouží i k naředění jiných léků. Inhaluje se také samostatně jako prevence zánětů dýchacích cest, při zánětech, které již propukly, má nezpochybnitelný odhleňovací účinek.
  • Minerální vody vhodné na inhalování – Vincentka – v dýchacích cestách napomáhá odhleňovat. Může se použít při akutních i chronických zánětech dýchacích cest. Příznivě ovlivňuje i celkovou imunitu organismu. Pokud nemáte po ruce Vincentku anebo jinou minerální vodu, můžete k inhalaci použít také obyčejnou kuchyňskou sůl. Stačit bude zhruba devět gramů na litr vody. Roztok zahřejte (pozor, nesmí se vařit), poté stáhněte ze sporáku a přelijte do inhalátoru. Máte-li doma menší děti a nevlastníte inhalátor, můžete improvizovat a slanou vodu inhalovat v míse pod ručníkem anebo si připravit roztok přímo do umyvadla, kam ponoříte ruce až po lokty a zároveň budete páru vdechovat.
  • Látky s mukolytickým účinkem – například Mucosolvan, Bromhexin, Ambrobene. Většina mukolytik se ředí fyziologickým roztokem (NaCl 0,9%).

Zdroj: Inhalace na průdušky

Babské rady jak na polypy

  1. Do Vincentky, kterou si denně promýváte nos, kápněte trochu ústní vody Listerine.
  2. Do vincentky přidejte kapičku, ale opravdu jen minimálně, protože jinak pálí, Tea Tree oleje a vlijte do konvičky RHINO HORN, kterou prodávají v lékárně asi za 250 korun.
  3. Pro výplach nosu je třeba Vincentku nechat vybublinkovat a ohřát na pokojovou teplotu. Pokud nezvládáte nabrat tekutinu do dlaně a vdechnout, je dobré sehnat injekční stříkačku, nabrat do ní 2 ml vincentky, vstříknout do nosní dírky, chvilku v nose „podržet" a pak vyfrknout. Tuto proceduru provádějte pravidelně každé ráno a večer. Nos se pročistí a provlhčí.
  4. Vincentku je dobré předem ohřát v mikrovlnce na příjemnou teplotu, tím se zároveň vypudí i část bublinek, takže to pak tolik neštípe. Při akutní infekci je nejlepší teplota Vincentky co nejvyšší (co nosní sliznice snese, aby se nespálila). K pravidelnému rannímu a večernímu promývání se silným vysmrkáváním prudkými výdechy jednou a pak druhou nosní dírkou, je dobré si také koupit v lékárně sprej s Vincentkou, a kdykoliv si vzpomenete, tak si i přes den stříknout do nosu. Také je efektivní si stříknout Vincentku nejdřív ze spreje před každým promýváním a nechat chvíli působit. Pak se podaří lépe promýt a vysmrknout i to, co by jinak zůstalo přischlé. Do sprejové lahvičky se pak dá normálně doplňovat Vincentka z lahve a jednou za čas, když začne sprej špatně stříkat, je potřeba plastový nástavec s tryskou strčit na chvíli do octa, aby se odstranil z trysky vodní kámen.

Vždy mějte na paměti, že neexistuje žádná osvědčená rada, pokud nezměníte svůj životní styl a jídelníček.

Zdroj: Nosní polypy a alternativní léčba


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP