Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

JABLECNY OCET

OBSAH

Jablečný ocet – cena

Zde je obchod, kde se dá sehnat jablečný ocet nejlevněji.

Zdroj: Domácí jablečný ocet

Diskuze

V diskuzi JABLECNY OCET PRO DIABETIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vera Novakova.

Hledam jablecny ocet bez cukru a bez alkoholu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jablecny ocet pro diabetika

Puriny v octu

Množství purinů v octu se pohybuje mezi 50 a 100 mg. Potravin rostlinného původu s vyšším obsahem purinů se však nemusíte obávat tak jako živočišných potravin. Jablečný ocet se stal známým osvědčeným prostředkem při řešení nespočtu nemocí, včetně dny. Zkuste smíchat 1 až 2 polévkové lžíce jablečného octa ve sklenici vody. Můžete vypít tekutinu najednou, nebo ji popíjet v průběhu celého dne. Touto procedurou lze údajně snížit bolest až o 90 %, a to během jednoho nebo dvou dnů. Vždy se ale ujistěte, že používáte organický jablečný ocet.

Zdroj: Jablečný ocet a dna

Diskuze

V diskuzi JAK SE UŽÍVÁ JABLEČNÝ OCET NA NA CUKROVKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

mám cukrovku typu 2 a píchám si inzulín.pomuže mi jablečný ocet aspon trochu snížit cukr a jak to mám užívat. děkuji za odpověd

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se užívá jablečný ocet na na cukrovku

Potřebné věci

  • jablečný ocet;
  • šampon;
  • kondicionér na vlasy.

Zdroj: Jablečný ocet proti vypadávání vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A JABLEČNÝ OCET se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaklin.

Krásný večer,,Prosím,mohu při Warfarinu užívat i jablečný ocet?? Za odpověď děkuji..JK.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jablečný ocet mírně podporuje srážlivost krve. Znamená to tedy, že ocet může oslabovat účinky léku Warfarin. Když octa použijete jen lžičku na ochucení, tak nemusíte mít obavy s kontraindikací. Když ocet budete pít, například ředěný vodou, tak by to mělo účinek jako kdybyste přerušila léčbu Warfarinem.

Zdroj: diskuze Warfarin a Jablečný ocet

Jablečný ocet na spálenou kůži

Jestliže jste si na sluníčku spálili kůži, může vám pomoci jablečný ocet. Směs jablečného octa a vody lze využít nejen na tento problém, ale také ke snížení zánětu, otoku, či dokonce k tomu, abyste si pomohli od bolesti. Léčbu jablečným octem je možno opakovat tak často, jak je třeba.

Zdroj: Jablečný ocet na otoky

Jablečný ocet na otoky kotníků

Otoky na ramenou a kotnících jsou nepříjemné a bolestivé, ale i v tomto případě můžeme využít jablečný ocet, konkrétně zábaly z něj. Stačí jen namočit ručník v teplé vodě a jablečném octu a následně zabalit oteklé místo na několik minut. Ke zmírnění otoku vyzkoušejte i střídat teplé zábaly se studenými.

Zdroj: Jablečný ocet na otoky

Diskuze

V diskuzi OPRAVDU JE JABLEČNÝ OCET PROSPĚŠNÝ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Doporučuji článek na zamyšlení
www.doktor-zdravi.cz…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Opravdu je jablečný ocet prospěšný?

Jablečný ocet na hemoroidy

Otoky způsobené hemoroidy bývají velmi nepříjemné a často jsou provázené svěděním. Nanášením jablečného octa přímo na hemoroidy můžete snížit otok i vzniklý zánět. Pokud je samotný jablečný ocet příliš silný (štípe, pálí), zřeďte ho přiměřeně vodou. Tento proces opakujte několikrát denně, dle potřeby.

Zdroj: Jablečný ocet na otoky

Poradna

V naší poradně s názvem NEVOLNOST PO POŽITÍ JABLEČNÉHO OCTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Novák Petr.

po požití většího množství ředěného jablečného octa už 24 hodin přichází nevolnost a zvracení neemohu se ani najíst vše jde po chvilce ven jak to zastavit

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Přestaňte používat ocet a dejte si ho jen občas do salátu. Ne u každého člověka je jablečný ocet prospěšný.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nevolnost po požití jablečného octa

Léčivé účinky jablečného octa

Jablečný ocet se používá k léčbě akné, pálení žáhy, spálení sluncem, průjmu a infekce. V domácí léčbě má jeho používání tisíciletou tradici, která sahá až do dob Babyloňanů. Jablečný ocet patří mezi takzvané všeléky, má dokonce vliv na regulaci krevního cukru a srdeční choroby.

Zdroj: Jablečný ocet na otoky

Diskuze

V diskuzi BABSKÉ RADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Sedlak.

Kvasinky ve vlasech jak se jich zbavit

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milena.

Já používám jablečný ocet. Smíchám 1 šálek jablečného octa a 4 šálky vody. Před aplikací šamponu dvakrát nebo třikrát týdně opláchnu vlasy touto směsí. Jablečný ocet obsahuje silné antifungální sloučeniny, které zabíjejí houby a léčí kvasinkovou infekci ve vlasech. Antioxidanty v octu zase pomáhají rychle obnovit kůži. Kdo nemá rád ocet, může místo něj použít citronovou šťávu v poměru 6 lžic citronové šťávy na 1 šálek vody.

Zdroj: diskuze Babské rady

Jablečný ocet a jiné

Jablečný ocet je kvašený jablečný mošt, který má medově zlatou barvu. Tato barva vzešla z prasklých buněčných stěn čerstvých zralých jablek. Tyto buněčné stěny jsou bezbarvé, ale jakmile dojde ke kontaktu se vzduchem, zlatavě se zbarví. Tento jev se nazývá enzymatické hnědnutí a dodává moštu nejen nádhernou barvu, ale i výraznou chuť. Přesné složení konkrétního octa závisí na tom, z čeho byl vyroben. Dokonce i jablečný ocet se liší podle druhu a stavu jablek. Ocet má antiseptické a antibiotické účinky.

Zdroj: Ocet jako domácí lék

Diskuze

V diskuzi MAST PROTI METLIČKOVÝM ŽILKÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Suri.

No a kde je teda uvedeno, že je to na metličkové žilky? Viděla jsem nohy některých lidí, co celý život v práci stáli, pokud nemají velké vystouplé křečáky, mají nohy celé obalené metličkovými fialovými žilkami. Jak jim pomoct netuším. Skořice má tu vlastnost, že prohřívá tkáň, jestli to je ale účinné i na mizení metličkových žilek, nevím. Už jsem se taky dověděla, že lžíce skořice se nedá polknout neb všechny sliny absorbuje. Zřejmě na sebe váže tekutiny. Možná to souvisí nějak i s těmi ledvinami. Přesto bych řekla, že tu není žádné pořádné léčivo na ty žilky, na to, že to má každý druhý.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna L..

Slyšela jsem, že jablečný ocet se má natřít na metličkové žilky a masírovat. S pozdravem AL

Zdroj: diskuze Mast proti metličkovým žilkám

Jablečný ocet a šalvějový čaj na vlasy

Obvyklým způsobem si umyjte vlasy (šampon a kondicionér na vlasy). Aplikujte do vlasů stejné množství jablečného octa a šalvějového čaje. Poté opláchněte vlasy teplou vodou.

Zdroj: Jablečný ocet proti vypadávání vlasů

Diskuze

V diskuzi PLÍSEN NECHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Špirka.

Dobrý den . Prosím Vás slyšel jsem že na plísen nechtů pomáhá jablečný ocet . Jak se to ředí a jak aplikuje ? Děkuji za odpověd

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Plísen nechtů

Jablečný ocet – tablety

Jablečný ocet je hodně kyselý a některým lidem po něm není dobře. Zředit jej můžete vodou. Pokud vám jablečný ocet „nevoní“ vůbec, nahradit jej lze tabletami s obsahem octa, které prodávají v lékárnách. Jablečný ocet mohou užívat i těhotné a kojící ženy, ne však za účelem snižování váhy.

Jablečný ocet je přírodním prostředkem pro zvýšení kyselosti v trávicím traktu. Kyselé prostředí žaludku ničí většinu mikroorganismů, které se dostávají s potravou do trávicího systému. Účinek jablečného octa se projeví postupným úbytkem škodlivých bakterií ve střevě. Jablečný ocet se proto doporučuje pro úpravu látkové výměny v organismu.

Jablečný ocet je produktem fermentace drcených jablek, při níž se štěpí cukry. V prvním stupni jsou přeměněny na alkohol, konečným produktem je ocet. Hlavní složkou (nejen) jablečného octa je kyselina octová. Octy však obsahují i další kyseliny, vitamíny, minerální látky a aminokyseliny.

Dávkování

1–2 tablety jablečného octa 2x denně.

Zdroj: Léčivé účinky jablečného octa

Poradna

V naší poradně s názvem BERU WARFARIN, CO PŘI NĚM NESMÍM JÍST? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Teodora Haviettova.

Prosím Vás môžem piť jablčný ocot s riedenou vodou na lačno keď užívam Warfarin? ďakujem za odpoveď.Pekný deň.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ředěný jablečný ocet na lačno nebude nijak ovlivňovat účinky Warfarinu, když si lék vezmete až s prvním jídlem. Takže ráno nalačno ocet s vodou, potom za chvíli první jídlo a pak hned obvyklou dávku Warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Walfarin a okurky,cuketa

Jablečný ocet a jeho léčebné účinky

  • Jablečný ocet pomáhá při celkové únavě a rekonvalescenci a je velmi účinný při nemocech srdce, vysokém krevním tlaku a zvýšeném cholesterolu.
  • Jablečný ocet dobře pomáhá i při hubnoucích programech při redukci váhy a i žaludeční potíže se okamžitě zmírní, když vypijeme-li 1 dl teplé vody s 1 lžící jablečného octa.
  • Revma a dna se dají jablečným octem léčit pravidelným popíjením ráno a večer 2 dl vody a 1 lžíce jablečného octa. Pokud by se toto užívalo jen večer, tak se tím stimuluje činnost střev při nočním zpracování bílkovin.
  • Rány od bodnutí hmyzu je dobré ihned natřít neředěným čistým jablečným octem a zatřít čerstvě rozkrojenou cibulí. Rána se tím vydezinfikuje a také přestane svědit.
  • Na bolest v krku se několikrát denně kloktá 1 dl teplé vody a 2 lžíce domácího jablečného octa.

Jablečný ocet a způsoby jeho použití, video.

Zde je seznam naučných videí, kde je vidět na co a jak se dá použít jablečný ocet v kosmetice: video jablečný ocet.


Zdroj: Jablečný ocet – výroba a účinky

Jablečný ocet na vlasy

Umyjte si vlasy obvyklým způsobem pomocí svého oblíbeného šamponu a kondicionéru na vlasy. Po umytí si opláchněte vlasy jablečným octem a smyjte jej teplou vodou. Rozčesejte si vlasy pomocí jemného hřebenu, vysušte fénem nebo nechte přirozeně uschnout.

Zdroj: Jablečný ocet proti vypadávání vlasů

Jablečný ocet a hubnutí

Po samotném jablečném octu se sice nehubne, ale jablečný ocet může být velmi dobrým pomocníkem při některé z odtučňovacích kůr. Nejvhodnější je připravit si litr vody, do které se přidají 3 lžíce jablečného octa a 3 lžíce citrónové šťávy. Takto obohacená kyselá voda se pak pije na několikrát v průběhu jednoho dne, každý den. Tímto se dají znatelně umocnit účinky hubnoucí kůry, protože se pomocí octa a citronové šťávy zrychlí metabolizmus a navíc se tím i tělo zbaví různých škodlivin.

Zdroj: Jablečný ocet – výroba a účinky

Pilulky s obsahem jablečného octa

Užívejte prášky s obsahem jablečného octa. Tyto prášky lze zakoupit ve většině lékáren a v obchodech se zdravou výživou. Prášky s obsahem jablečného octa jsou ideální pro lidi, kteří nemohou pít přímo jablečný ocet, protože mají problémy s žaludkem. Ujistěte se však, že užíváte přírodní pilulky.

Zdroj: Jablečný ocet proti vypadávání vlasů

Recept na jablečný ocet

Postup: Omytá jablka zbavíme stopek a jádřinců. Nastrouháme jablka i se slupkou a vložíme do nádoby o objemu 5 litrů. Zalijeme studenou vodou tak, aby byla jablka ponořená. Zakryjeme poklicí a necháme stát poblíž zdroje tepla. Třikrát denně jablka promícháme. Kvasný proces ukončíme cca po 8 až 10 dnech. Jablka přecedíme a šťávu vlijeme do jiné nádoby. Přikryjeme a uložíme na chladné a tmavé místo po dobu 3 týdnů. Hotový jablečný ocet poznáme podle tmavší žlutohnědé barvy. Opět jej přecedíme a slijeme do menších lahví. Skladujeme v chladu po dobu 1 roku.

Neupravovaný (nepasterizovaný) jablečný ocet obsahuje vitamíny, minerály i stopové prvky: vitamíny skupiny B, niacin, vitamín C, draslík, fosfor, fluor, křemík, jablečný pektin a přírodní enzymy. Chemická úprava však ocet zbavuje prospěšných látek. Zázračný lék to není, ale přírodní jablečný ocet určitě pomůže při čištění rány, jako obklad při pohmožděninách, jako kloktadlo při nachlazení či ke zlepšení trávení.

Zdroj: Léčivé účinky jablečného octa

Ocet a trávení

Jablečný mošt je podobný chemickým látkám přirozeně se vyskytujícím v žaludku. Z tohoto důvodu se používá jako lék na správné trávení. Ocet je schopen ničit škodlivé bakterie, které napadají trávicí trakt. Snižuje rozvíjející se toxemie a další krví přenosné infekce. Je velmi užitečný při předcházení otravě jídlem. Zejména se doporučuje při návštěvě pochybných restaurací v zahraničí.

Zdroj: Ocet jako domácí lék


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP