Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

JAK DLOUHO TRVÁ ANGÍNA

OBSAH

Spálová angína v těhotenství

Spálová angína v těhotenství nevede k žádnému bezprostřednímu ohrožení plodu, ale představuje samozřejmě určitou zátěž pro organismus matky a nutnost antibiotické léčby.

Zdroj: Spálová angína

Diskuze

V diskuzi ZASE ANGÍNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rita.

Angína, chvíli klid a zase angína. Dlouho jsem nevěděla, co s tím. Pak mi na ORL poradili Bactoral. Z jeho účinku jsem nadšená. Angína se mi už nevrátila.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zase angína

Přenos, nakažlivost a inkubační doba

Angína nemusí mít u člověka s nákazou žádné projevy, ale ten je přitom bacilonosičem (může infekci přenášet na jiné, i když u něho samotného nemoc nepropukla). To, zda nemoc propukne, závisí na imunitě nakaženého, jakož i na agresivitě a množství bakterií (virů aj.).

Inkubační doba (od nakažení do projevu prvních příznaků) je 1 až 3 dny. Ke vzniku onemocnění přispívá i vyčerpání či psychický stres. Nejvyšší riziko vzniku je na podzim, v chladných měsících a při náhlých klimatických změnách.

Jak dlouho trvá angína

Pokud se nemoc projeví, pak nejsilněji 2. a 3. den od prvotních příznaků. Léčba trvá zhruba 1 týden, někdy však 10 dnů a více.

Co způsobuje angínu

Angínu vyvolávají v kojeneckém věku nejčastěji viry – v zimních měsících hlavně tzv. respirační viry. V předškolním věku jsou nejčastějším původcem streptokoky (zejména během podzimu). U školních dětí a mladistvých vede infekční mononukleóza. A zmiňme ještě coxsackie enteroviry, postihující hlavně děti (většinou v létě).

Zdroj: Angína

Diskuze

V diskuzi PRYČ S ANGÍNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ondra.

Angínu jsem měl během roku 3x. Bylo to dost nepříjemné. Pak mi kdosi poradil Bactoral. Je to prý i jako prevence. Zkusila jsem ho a s angínou je konec. Už se nevrátila.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Romi.

Angína a zase angína. Stopku jsem jí dala užíváním Bactoralu. A to už na delší dobu. Snad na hoooodně dlouho.

Zdroj: diskuze Pryč s angínou

Jak dlouho trvá svědění

Pokud po léčbě přetrvává svědění, lékaři doporučují nadále kůži mazat změkčujícími mastmi či mastmi s kortikoidy. Délka svědění je individuální, může být i psychosomatického charakteru.

Zdroj: Jak dlouho trvá léčba svrabu

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO LZE UŽÍVAT WOBENZYM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.

1/Dobrý den, prosím o odpověď jak dlouho lze užívat Wobenzym při zánětlivém dlouhodobém onemomocnění páteře?

2/Jak dlouho lze užívat Wobenzym na imunitu - angina, a podobné choroby

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Wobenzym lze užívat dlouhodobě a vlastně pořád. Manžel jako lékař má přístup k tomuto léku za výhodnější ceny a užívá jej již 20 let bez přerušení.

Zdroj: diskuze Jak dlouho lze užívat wobenzym

Typy anginy pectoris

  • Stabilní angina pectoris způsobuje relativně pravidelné záchvaty přicházející po zátěži, bolest na hrudi trvá pár minut.
  • Nestabilní angina pectoris je závažnější forma, která má zhoršující se průběh. Dochází k nárůstu četnosti záchvatů, prodloužení doby jejich trvání i k jejich vzniku v klidových podmínkách. Nestabilní angina pectoris způsobuje zúžení tepen, které má mnohem větší tendenci zablokovat průtok a přivodit tak srdeční infarkt.
  • Variační angina pectoris způsobuje náhlou bolest na hrudi z důvodu tepenných křečí. Tyto bolesti se objevují, i když je srdce v klidu, a to zejména v časných ranních hodinách. Jedná se o mimořádně vzácnou nemoc.

Zdroj: Angina pectoris

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO TRVÁ LÉČBA SVRABU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den, jsem přeléčená po svrabu (několikrát natření infectoscabem), je možné, aby se následně po léčbě ještě dělaly větší pupeny na genitáliích a hýždích? Kůže po těle mě ještě svědí, ale je čistá nebo se objeví pupínek a do rána zmizí...Pořád se pozoruji, jestli se mi to nevrací a je to už velmi vyčerpávající. Pořád dodržuji doporučení ohledně praní prádla, výměny ložního prádla a čištění matrací a sedačky parním čističem. Jsou tyto následky po léčbě normální?
Velmi děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nika.

Dobrý den, jak dlouho má být člověk se svrabem doma? A když je 4 dny po namazání InfectoScab tak kdy může do kontaktu s blízkými osobami? A jak dlouho trvá než se úplně ztratí ta vyrážka? A co doporučujete za mast na to aby to nesvědělo? Děkuji předem za odpověď.

Nika

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá léčba svrabu

Spálová angína fotografie

Zde můžete vidět spálovou angínu.

Zdroj: Spálová angína

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO TRVA PŘECHOD U ŽENY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Dobry den,je mi 48 roku a mám jit na operaci odstraněni dělohy a vaječniku z duvodu rodinné dědičnosti .byla jsem testovana na genetice.
Jak dlouho trva přechod u ženy.myslim když nastoupim na operaci a budu v přechodu ,tak za jak dlouho přestanou navaly,poceni atd?Nebo tyto přiznaky ani mit nemusim??
Děkuji za odpověď Iva

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak dlouho trva přechod u ženy

Za jak dlouho zmizí vyrážka

U svrabu žádná přírodní léčba neexistuje, masti na předpis prostě musí zabrat. Svědění a podráždění kůže mohou přetrvávat až čtyři týdny po ukončení léčby z důvodu rozkladu mrtvých zákožek uvězněných v kůži.

Zdroj: Jak dlouho trvá léčba svrabu

Diskuze

V diskuzi ANGÍNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monik.

Angínu jsme zahnali pomocí užívání Bactoralu. Působí i jako prevence, takže se angína znovu neobjevila.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Angína

Léčba

Herpetická angína se léčí pouze symptomaticky, tedy její typické příznaky a projevy se potlačují místní léčbou. Dále se doporučuje klid na lůžku, symptomatická léčba zmírňující příznaky – léky na tlumení bolesti, léky snižující teplotu atd. Dále je vhodné používat kloktadla, která uleví od bolesti krku a pomohou rychleji zhojit a zregenerovat postižené sliznice. Ke zhojení dochází do cca 14 dní. U těžších, nelepšících se případů se nasazují antivirotika, např. acyklovir (Zovirax). Při bakteriální superinfekci je nutné podávat antibiotika. Nemoc trvá asi 5 až 7 dní. Používají se také antipyretika (léky na snížení horečky). Je rovněž podstatné, aby nemocná osoba měla dostatečný příjem tekutin, což ostatně platí pro většinu onemocnění, a herpetická angína zde není výjimkou.

Zdroj: Herpetická angína

Diskuze

V diskuzi JAK SE PROVÁDÍ KALIBRACE MOČOVÉ TRUBICE A JE TO BOLESTIVÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renáta.

Mám neustálé problémy se záněty močového měchýře, teď s tím bojuji již 2,5 měsíce a bylo mi navrženo cystoskopie a kalibrace. Moc se toho bojím. Bolí to moc a jde to nějak znecitlivět při tomto zákroku, jak dlouho to trvá a jak dlouho trvá léčba potom?
Nemusí se zákrok opakovat? A jak dlouho to vydrží, aby se zase zánět neobjevit?

Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se provádí kalibrace močové trubice a je to bolestivé

Jak dlouho trvá nidace

K zahnízdění embrya dochází obvykle asi 6.–7. den po oplození vajíčka. Nidační špinění se může vyskytovat i v pozdějších dnech.

Zdroj: Příznaky nidace

Poradna

V naší poradně s názvem JAK DLOUHO TRVÁ LÉČBA SVRABU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dekuji moc za rychlou odpoved, presne tak to i je. Je to psychicky narocne a clovek uz kolikrat ztraci hlavu. Jen pro informaci, deodorant byl pouzit naposledy cca pred mesicem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Svrab přežije ve volném prostoru bez hostitele maximálně 3 dny. Takže pokud byl deodorant naposledy použit před měsícem, tak neexistuje možnost, že by na povrchu kolečka tak dlouho přežil.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá léčba svrabu

Inkubační doba

Spálová angína se vyskytuje většinou u dětí ve věku od 3 měsíců do 3 let a poté nad 10 let. Inkubační doba u spálové angíny je asi 1–5 dní.

Zdroj: Spálová angína

Poradna

V naší poradně s názvem ŘEDĚNÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Jak dlouho asi trvá než se středně těžká plicní embolie vrátí do normálu,jak dlouho můžu být na neschopence. Nohu kterou jsem měla oteklou od kotníku až ke stehnu, se už vrací do původní velikosti.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Plicní embolie je komplikace při hluboké žilní trombóze v nohách a pažích. Nastává, když se krevní sraženina oddělí od hluboké žilní trombózy a projde krevním řečištěm, projde pravou síní a pravou komorou a usadí se v plicích.

Primární léčbou je antikoagulace pomocí léků na ředění krve. Tyto léky prodlužují dobu srážení krve. Zabraňují tvorbě nových sraženin a zvětšování stávajících sraženin. Antikoagulancia ale nedokážou sraženinu rozpustit, to si musí tělo udělat samo. Sraženina je časem přirozeně odbourána, někdy úplně, někdy jen částečně.

Jak tělo přirozeně absorbuje sraženinu v průběhu několika týdnů až měsíců, příznaky, které krevní sraženinu doprovázely, se postupně zlepšují a často nakonec vymizí. Příznaky se obvykle zlepší během několika dnů po zahájení antikoagulační léčby. Většina pacientů se zcela uzdraví během několika týdnů až měsíců bez významných komplikací nebo dlouhodobých nežádoucích účinků.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Eliquis a alkohol

Jak dlouho trvá úpal

Délka trvání příznaků úpalu je vždy individuální. Vždy musí nejprve dojít ke stabilizaci teploty postiženého.

Zdroj: Úpal

Poradna

V naší poradně s názvem GANGLION NA NOZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Mareš.

chtěla bych se zepta, mám ganglion na noze u achilovky, mám jít na zákrok a zajímalo by mě jak dlouho trvá pooperační léčba,mám práci kde celý den stojím za jak dlouho budu moct jít do práce,děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Rekonvalescence po excizi ganglionu nebývá dlouhá. Zpravidla se 12. den vytahují stehy a po dvou týdnech od zákroku můžete zase běžně fungovat. Mohou však nastat komplikace v podobě pooperačního zánětu a nebo v případě hlubšího zásahu do tkání trvá zhojení a obnova funkčnosti déle. Pro rychlejší hojení můžete užívat preventivně Wobenzym 5 tablet 3 krát denně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ganglion na noze

Jak dlouho trvá nidace

Nidace probíhá cca 7.–10. den po oplození. Špinění rozhodně nemusí být doprovodný jev.

Zdroj: Jak špinění signalizuje uhnízdění vajíčka

Jiné příčiny anginy pectoris

Angina pectoris může být zhoršena jinými chorobami:

  • trvale rychlým srdečním tepem;
  • anémií (chudokrevnost);
  • onemocněním srdeční chlopně;
  • zesílením srdečního svalu (hypertrofie), které je způsobeno vysokým krevním tlakem;
  • abnormálně vysokým tlakem na pravé straně srdce zapříčiněným plicním onemocněním.

Ve velmi vzácných případech může dojít ke křeči věnčité tepny způsobené tukovými usazeninami. Dalším druhem onemocnění, které má podobné příznaky jako angina pecoris, je astma. Astmatický záchvat je rovněž vyvolán cvičením, zátěží. Rozpoznat příznaky astmatu však není těžké, projevuje se dušností a takzvaným pískotem.

Zdroj: Angina pectoris

Jak dlouho trvá úžeh

Doba trvání je různá, pokud se stav do dvou dnů nezlepší anebo přetrvávají obtíže, doporučuje se hospitalizace, kde se pomocí infuzního roztoku dodají chybějící tekutiny. Úžeh u dětí může provázet i průjem.

Nejsme-li schopni stav zvládat, voláme zdravotnickou pomoc 155!!!!!

Zdroj: Úžeh - doba trvání

Spálová angína u dospělých

Spálový bacil se u dospělých projevuje jako akutní zánět krčních mandlí, který má nejčastěji bakteriální, virový nebo, ve výjimečném případě, mykotický původ. Mezi další příznaky patří spálová vyrážka, která následuje zakrátko za klasickými příznaky angíny. Přenáší se hlavně kapénkovou infekcí. I člověk bez potíží může být nosičem. Očkování proti ní není možné. Spálová angína se u dospělých nemusí projevit, přesto se jedinec stává nosičem onemocnění. Obecně platí, že průběh onemocnění je u dospělých dramatičtější než u dětí. Komplikací může být revmatická horečka s latencí 10–20 dní, pankarditida, artritida, erythema anulare, chorea minor, akutní poststreptokoková glomerulonefritida a hematurie 6–10 dní po infekci.

Zdroj: Spálová angína

Angina pectoris

Infarktu většinou předchází onemocnění, které se označuje jako angina pectoris. Anginu pectoris řadíme stejně jako infarkt mezi ischemické choroby srdeční, pro něž je typické špatné prokrvení srdce, které může být způsobeno buď nedostatečným přísunem kyslíku, nebo zvýšenou spotřebou kyslíku srdcem při zátěži. Zužování věnčitých (koronárních) tepen aterosklerotickým procesem může mít různé klinické projevy, které se shrnují pod společný název ischemická choroba srdeční (ICHS). Jejím nejznámějším projevem je infarkt myokardu, častějším a hlavně dlouhodobým projevem jsou svíravé bolestivé pocity na hrudi, které se označují jako anginózní bolesti neboli stenokardie. Zásadní rozdíl mezi infarktem a anginou pectoris je ten, že při angině nedochází k odumírání srdeční tkáně.

Zdroj: Jak bolí angina pectoris

Jak poznat spálovou angínu u dítěte

Spálová angína je ve většině případů vyvolána streptokokem Streptococcus pyogenes, ten tvoří Dickův erytrogenní toxin, jež vyvolává většinu příznaků. Onemocnění může být způsobeno i viry nebo plísněmi. Nákaza se nejčastěji objevuje u dětí ve věku od 4 do 12 let. U dospělých lidí se objevuje méně často. Očkování proti tomuto onemocnění neexistuje.

Mezi příznaky nemoci patří horečka, bolesti v krku a při polykání, bolest hlavy, zvětšené a bolestivé uzliny, zvětšené krční mandle, čepy na mandlích, chrapot.

Zde můžete vidět, jak vypadá spálová angína.

Zdroj: Jak zvládnout spálovou angínu u dětí


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Ing. Vladimíra Krejčíková


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP