Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

JAK LÉČIT RŮŽOVKU

OBSAH

Co je rosacea

Růžovka je chronické kožní onemocnění, jehož příčina není přesně známa. Předpokládá se, že růžovku způsobuje přemnožení baterií uvnitř těla. Tyto bakterie se normálně v člověku vyskytují, ale jen v malém – bezpečném množství. Rosacea nejčastěji postihuje lidi ve věku 30 až 50 let, přičemž ženy jsou postiženy častěji než muži. Typické příznaky této nemoci jsou otoky obličeje – erytém, které doprovázejí papuly a pustuly. Rosacea představuje vážný problém, neboť hrozí při dlouhodobém onemocnění znetvoření kůže a tím i vznik druhotných psychických problémů.

Zdroj: Rosacea a moderní metody léčby

Diskuze

V diskuzi FUNGUJÍCÍ LÉK NA RŮŽOVKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel Fojtík.

Chci se zeptat,jestli někdo již tuto nrmoc vyléčil a pokud ano jak?Nebo jestli někdo byl k vůli této nemoci na plastice a popř. jak mu to dopadlo.Díky moc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lubomíra.

prosím o napsání(jestli se to někomu podařilo)
jak vyléčit růžovku, moc děkuji L.

Zdroj: diskuze Fungující lék na růžovku

Přírodní léčba růžovky

Rosacea se obvykle léčí zevním nanášením gelu z aloe vera, nebo čaje roibos s citronem, popřípadě mýdla se sírou nebo masti s ichtamolem. Na růžovku také pomáhá volně prodejná Kittlova mast a Jarischova voda. Předpokládá se, že růžovka souvisí se špatnou funkcní střev, takže v léčbě je důležitá také dieta a přísná životospráva, jako například: hodně ovoce a zeleniny, bílé maso (drůbeží, ryby apod.), ale ne často, jen jednou za týden. Dále čaje na pročištění a úplné vyřazení bílé mouky v jakékoli podobě, to znamená žádné sladké (oplatky, koláče, buchty, knedlíky, těstoviny, omáčky zahuštěné moukou) Co se týče pečiva, tak se může jen žitný chleba.

Zdroj: Rosacea a moderní metody léčby

Diskuze

V diskuzi FUNGUJÍCÍ LÉK NA RŮŽOVKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel Fojtík.

Chci se zeptat,jestli někdo již tuto nrmoc vyléčil a pokud ano jak?Nebo jestli někdo byl k vůli této nemoci na plastice a popř. jak mu to dopadlo.Díky moc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lubomíra.

Prosím o radu, jak vyléčit růžovku.děluji L.

Zdroj: diskuze Fungující lék na růžovku

Diagnostika svrabu

Svrab může diagnostikovat a léčit pouze lékař, praktická zdravotní sestra, asistent lékaře, pediatr nebo dermatolog.

Zdroj: Léčba svrabu

Poradna

V naší poradně s názvem SOOLANTRA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Několik let se potýkám s růžovkou kůže, teď jsem se tady dozvěděla že mast Soolantra mi může pomoc na růžovku. Můžu ji normálně koupit? A jaká je její cena?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Krém Soolantra se nedá koupit, jeho výdej je vázán na lékařský předpis. Je to proto, že obsahuje nebezpečný jed ivermektin. Mast Soolantra je drahá, její plná cena je 770 Kč za 30 gramů krému. V některých případech může být hrazena ze zdravotního pojištění a pak se doplácí jen 70 Kč. Musí být splněny tyto podmínky:
- předepsat ji může jen lékař se specializací v oboru dermatovenerologie, dětská dermatovenerologie nebo korektivní dermatologie.
- pacient musí být dospělý se středně těžkou a těžkou papulopustulózní rosaceou.
V případě, že nedojde ke zlepšení po 3 měsících, léčba není dále hrazena. Mast může bez omezení předepsat kterýkoli lékař, ale při jejím výdeji bude muset být uhrazena plná cena.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Soolantra diskuze

Ječné zrno foto

Tady je několik fotografií, na kterých je vidět ječné zrno na oku.

Zdroj: Jak léčit ječné zrno

Co způsobuje bolestivé koutky

Bolestivé koutky mají více původců.

Zdroj: Jak léčit bolestivé ústní koutky

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ RADÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alois Dočkal.

Vážený pane,
manželka má osteroporozu na Vaši radu si v lékárně koupila
kostival kořen který je prodáván v sáčku,ale není tam návod.
Poraďte prosím jak se to má užívat.Předem Vám děkujeme.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Rostislav Januš.

Dobrý den
V rádiii jsem zaslechl vaši radu na rúžovku v obličeji ale nestihl jsem si to zapsat.
Prosím o radu a jak používat a hlavně jsem přeslechl jaký čaj používat

dĚKUJI za radu Januš

Zdroj: diskuze Otec pleskač radí

Expektorancia

Expektorancia jsou látky, které usnadňují vykašlávání. Expektorancia jsou užívána při léčbě kašle s tvorbou hlenu, což je produktivní kašel. Expektorancia pomáhají tělu se zbavit nadměrného hlenu jeho zkapalněním a snížením jeho hustoty. Mucosolvan je hlavním a nejznámějším zástupcem expektorancií u nás.

Zdroj: Jak léčit průdušky

Poradna

V naší poradně s názvem INFRASAUNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,

lze používat infrasaunu i v případě růžovky? Infrasaunu mám doma a nerada bych se této občasné záliby vzdávala. Nesaunuji se pravidelně, většinou max. 1x týdně v chladnejším období.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V případě růžovky lze infrasaunu normálně používat, ale je třeba vědět, že infra sauna, kořeněná jídla a parní lázně často růžovku zhoršují, proto to má smysl u každého individuálně, podle reakcí vaše těla nejlépe zjistíte, jestli vám tato činnost prospívá nebo ne.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Infrasauna

Léky na závratě

Lékař vám může předepsat léky, které působí na závratě a snižují jejich závažnost. Druhy léků na závratě:

  • kinetózní léky – snižují pocit závratí a napomáhají proti nevolnosti a zvracení;
  • léky na nevolnost – potlačují nevolnost a zvracení během závratí.

Zdroj: Jak léčit Menierovu chorobu?

Diskuze

V diskuzi DÁ SE LÉČIT ZTRÁTA PIGMENTU A KTERÝM LÉKEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Sadílková.

Kterým lékem se dá léčit ztráta pigmentu, děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dá se léčit ztráta pigmentu a kterým lékem

Dieta na vysoký krevní tlak

Dieta, kterou lze snížit vysoký krevní tlak je podrobně popsána zde: dieta na vysoký krevní tlak.

Zdroj: Jak léčit vysoký krevní tlak

Poradna

V naší poradně s názvem ONYCHODYSTROFIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonín Šavrda.

Nehty na nohou rostou dobře, ale podklad je ztluštělý, bílý a drobí se. Dermatoložka diagnostikovala jako onychodystrofie, ale nesdělila příčinu vzniku, ani jak léčit. Jsem nespokojen s jednáním dermatoložky a proto se obracím na vás o radu: Příčina a jak léčit .

Děkuje za odpověď Šavrda

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přesnou příčinu lze zjistit z laboratorního vyšetření stěru z drolící se části nehtu. Zkuste návštěvu u jiného kožního lékaře, který bude mít zájem nalézt pravou příčinu vašeho problému a podle výsledků z laboratoře pak určí další postup.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Onychodystrofie

Možné příčiny

Kvasinková infekce, opar – herpes, bakteriální infekce, diabetes, cirhóza jater, ekzémy, afty. Nejčastější příčinou jsou nežádoucí bakterie a kvasinky. Většinou koutky vznikají jako druhotný projev hlavního onemocnění.

Dále snížená imunita, špatná ústní hygiena, nedostatek vitamínu B2, nadbytek vitamínu A, zvýšená teplota, chudokrevnost.

Zdroj: Jak léčit bolestivé ústní koutky

Diskuze

V diskuzi JAK LÉČIT ZVÝŠENÉ JATERNÍ TESTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Nosková.

Dobrý den,

prosím o radu jak léčit zvýšené jaterní testy. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michal.

Použijte Ostropestřec mariánský.

Zdroj: diskuze Jak léčit zvýšené jaterní testy

Udržování správného krevního tlaku

Někdy může být obtížné léčit vysoký krevní tlak. Jestli váš krevní tlak nesnížíte, je zřejmé, že potřebujete tři různé typy léků na vysoký krevní tlak, z nichž jedna varianta jsou diuretika. Také to může být způsobeno tím, že máte rezistentní hypertenzi. Rezistentní hypertenze je taková, které odolává jakékoliv léčbě. Lidé, kteří mají stále vysoký krevní tlak a užívají najednou 4 druhy různých léků, se považují také za pacienty s rezistentní hypertenzí.

Není neobvyklé vyzkoušet několik různých léků nebo dávek, než se zjistí, co funguje a najde se to nejlepší řešení. Pokud vy a váš lékař objevíte, co stojí za vaším vysokým krevním tlakem, tak je tu šance, že se setkáte s léčbou, která bude pro vás účinná. Domácí monitorování krevního tlaku může pomoci lékaři k rozhodnutí, zda je léčebná metoda účinná či nikoliv. V mnoha případech, může kombinace změny životního stylu a léků pomoci k úspěšné kontrole krevního tlaku. Jakmile je tohoto dosaženo, lékař může doporučit snižování léků na krevní tlak, za pomoci neustálého sledování. Samovolné vysazování léků na vysoký krevní tlak bez vědomí lékaře může být skutečným hazardem, jehož následky již nemusíte vidět. Buďte v léčbě trpěliví, protože může nějakou dobru trvat, než se podaří udržení krevního tlaku pod kontrolou, ale je jasné, že to znamená delší život s méně zdravotními problémy.

Zdroj: Jak léčit vysoký krevní tlak

Poradna

V naší poradně s názvem ZANET ŠLACH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela.

Dobrý den.chtěla by sem se zeptat mam zánět slach na leve noze u kloubů. Mužů to lecit aji visnovou masti? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ne, zánět šlach se nedá léčit višňákem. Se zánětem šlach je třeba obrátit se na ortopéda, který určí protizánětlivé léky a doporučí vhodnou rehabilitaci. Po domácku můžete zánět šlach léčit pomocí Apo-ibuprofenu a klidového režimemu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zanet šlach

Zánět průdušek u dětí

Zánět průdušek u dětí je zánětlivé onemocnění sliznice průdušek. U dětí je nejčastější příčinou zánětu průdušek virus. Akutní zánět průdušek je obvykle mírné onemocnění. Avšak po akutním zánětu průdušek může následovat nachlazení nebo jiná virová infekce v horních cestách dýchacích. K tomu může dojít rovněž u dětí s chronickým zánětem vedlejších nosních dutin, alergií nebo zvětšenými krčními či nosními mandlemi.

Zdroj: Jak léčit průdušky

Bylinky na průdušky

Při potížích s průduškami musíme shánět bylinky, které usnadňují odkašlávání, zklidňují podrážděnou sliznici dýchacích cest a posilují imunitní systém. Využití léčivé síly bylin představuje možnost, jak se vyhnout používání léků, které občas mívají i vedlejší účinky. Je nutné mít na paměti, že léčba bylinami je sice mírná, nenásilná, ale také dlouhodobá. Mezi bylinky, které pomáhají při onemocnění průdušek, patří mateřídouška, truskavec, fenykl, máta, jitrocel, divizna, prvosenka nebo lékořice.

Zdroj: Jak léčit průdušky


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP