Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

JAK POZNÁM JE ORGANISMUS PŘEKYSELENÝ

OBSAH

Kdy je organismus překyselený

Pokud je hospodaření s kyselinami a zásadami v rovnováze, mohou procesy látkové přeměny probíhat optimálně a člověk se cítí výtečně. Pokud zde dojde byť jen k nepatrnému zakolísání, může to vyvolat vážné zdravotní problémy, jako je osteoporóza, zvýšená náchylnost k infekcím, snížená výkonnost, bolesti v kloubech, poškození vaziva, a dokonce i předčasné stárnutí včetně zvýšené tvorby vrásek. Latentní acidóza nutí tělo, aby si z životně důležitých orgánů a kostí vypůjčovalo minerály jako vápník, sodík, draslík a magnesium, které potřebuje k neutralizaci kyseliny a jejímu bezpečnému odstranění z těla. Zdravé tělo si totiž uchovává dostatek zásaditých rezerv, které pak využívá v případě nouze. Pokud ale tyto rezervy pravidelně používá k neutralizaci kyselin, vyčerpávají se a zanechávají tělo v oslabeném stavu.

Zdroj: Jak na překyselený organismus

Poradna

V naší poradně s názvem JAK NA PŘEKYSELENÝ ORGANISMUS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hradilová.

Dobrý den, dostala jsem recept na OMEPRAZOL STADA, teď jsem si přečetla, že může i uškodit jeho užívání. Mám se ho skutečně bát nebo je to jen zbytečný
strach ? Prosím o Vaši odpověď, moc děkuji předem.
Hradilová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Každý lék má své nežádoucí účinky, i Omeprazol. O těchto nežádoucích účincích ví i váš lékař a jistě zvážil přínosy lecby oproti rizikům. A tím, že jste dostala recept, je výsledek přínos vyšší než rizika. Takže v klidu započněte s léčbou, protože vám čitelné uleví. Pokud byste do budoucna neměla důvěru v léčbu Omeprazolem, tak je zde ještě možnost použít léky s látkou Famotidine, jenž má podobné účinky, ale s nižším rizikem. Famotidine je v léčivech Famosan, Quamatel a Ulfamid. Cena doplatku je cca 60 Kč na měsíc léčby při vydání na předpis. Bez předpisu je to asi 100 Kč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Žaludeční vředy a helicobakter

Voda z brambor na odkyselení organismu

Po mnohaletém překyselování potřebuje naše tělo doplnit zásadité látky. Kromě zásaditých minerálů podporují zásaditost těla i různé rostlinné preparáty. Vhodná je také voda z brambor (můžeme z ní udělat například česnečku) a různé bylinkové čaje.

Zdroj: Jak na překyselený organismus

Jak poznám že jsem zavodněná

Chcete-li skutečně vědět, zda pijete dostatek vody, nehledejte nic jiného než barvu své moči. Barva vaší moči nejlépe ukazuje na váš stav hydratace. Tmavá moč vám dává vědět, že potřebujete více pít. Pokud je to, co zbylo v záchodě, světlé a bledé, poplácejte se po zádech, protože jste správně zavodněná.

Zdroj: Jak poznám, že jsem zavodněná

Poradna

V naší poradně s názvem OČISTA JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Hýbl.

Dobrý den,
jsem na neschopence 15 tý den s bolestí v kolenech, tak jsem chtěl využít tento čas i na očistu těla držím půst 3 dny sním akorát jedno strouhané jablko s mrkví za den piju ginko bilobu zelený čaj a vodu s jednou kávovou lžící UMEocta v půllitru.Tonto ocet se používá na překyselený organismus s kterým mám problém.Očistu dělám i kvůli pískání v uších které mne trápí už 22 rokú. Krevní cukr mám 7,1 jináč v poho.Mám 60 let.

Díky za odpověd

S pozdravem

Jiří Hýbl

Přeji příjemný den

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nepíšete nic o příčině bolavého kolene, ale ve většině případů není omezování stravy pro hojení vhodné. Například při zánětu na poškozených vazech je třeba dodávat dostatečné množství bílkovin, zejména kolagenu, aby mohlo dojít k výstavbě nové - zdravé tkáně bez zánětu. U kloubů je zase zapotřebí kyselina hyaluronová a vápník. Vše je dostupné v běžné vyvážené stravě, kterou Vy teď nemáte. Jestli chcete rychlé vyléčení od bolesti v koleni, tak přesuňte očistu těla na dobu, až budete zdravý. Nyní přejděte na normální stravu se sníženým množství purinů a tuků. Postupně koleno rehabilitujte rozhýbáním, masáží a cvičením.
Na pískání v uších požádejte svého praktického lékaře o předpis na lék Piracetam.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Očista jater

Jak poznám, že mám křečové žíly?

První křečové žíly se mohou projevovat jako:

  • tíže a únava v nohách, zejména po delším stání;
  • zvětšené modré žíly snadno viditelné pod kůží při stání;
  • viditelnější žíly nejčastěji na zadní části lýtek nebo na vnitřní straně nohy mezi kotníkem a tříslem;
  • nepříjemný pocit, tlak přes kůži, noční křeče v nohách;
  • oteklé a bolestivé nohy (způsobeno špatným krevním oběhem).

Zdroj: Křečové žíly

Diskuze

V diskuzi POSTŘIKY VINNÉ RÉVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Kdy je třeba stříkat vinnou révu a jaké přípravky doporučujete?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří.

Prosím o radu, jak poznam dvouleté dřevo u vinné révy.

Zdroj: diskuze Postřiky vinné révy

Čaj na odkyselení organismu

Vylučování kyselin také podporují čaje. Pokud se snažíte zhubnout a přes veškerou snahu vám to nejde, možná vaše tělo v důsledku překyselení zadržuje přebytečnou vodu. Na odkyselení organismu zabírá už běžný zelený čaj, který má zásadité účinky. Dále lze použít různé bylinné čaje, ale speciálně pro tento účel je dobrá kombinace, kterou si popíšeme nyní. Pokud možno nekupujte nic hotového, nejlépe uděláte, když si v bylinkářství necháte z čerstvých bylinek připravit takzvaný dopolední a odpolední čaj na odkyselení organismu, kdy ten dopolední je složen z listu a kořene pampelišky a dále obsahuje fenykl, benedikt, řepík a puškvorec. Odpolední pak obsahuje kopřivu, vřes, truskavec, tužebník, lopuch a jitrocel.

Zdroj: Jak na překyselený organismus

Poradna

V naší poradně s názvem ZAVAŘOVÁNÍ V TROUBĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Brandl.

Není mi jasná doba počátku zavařování třešní.
Jak poznám POČATEK ZAVAŘOVÁNÍ 7 MINUT?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Počátek zavařování se počítá od umístění sklenic do trouby a zavření dvířek. Vše musí být horké, nálev, voda v plechu a vyhřátá trouba. Pak proces zavařování započne ihned po umístění do trouby.

Zdroj: diskuze Zavařování v troubě

Rozpoznání překyselení

Dlouhodobá únava, přetažení, snížená výkonnost a pocit vyčerpanosti. Bolesti hlavy, zad, svalů. Časté pálení žáhy, zažívací potíže, špatné trávení. Ekzémy, zhoršené hojení ran, parodontóza, ale také častý pocit chladu v těle, studené končetiny, podrážděnost, patrná změna hmotnosti, snížená imunita, časté špatně identifikovatelné bolesti a také třeba padání vlasů. To všechno mohou být příznaky, při kterých nám organismus sděluje: „Pozor, jsem překyselený, udělejte s tím něco dřív, než bude zle!“ A ono může být hodně zle, ale o tom v jiném příspěvku. Signály mohou napovědět. Skutečná míra acidózy se pak dá poměrně snadno zjistit i v domácích podmínkách. Stačí ponořit do ranní moči lakmusový papírek, případně použít sadu pro zjišťování pH v bazénech. Hodnota pH moči se obvykle pohybuje v rozmezí 5–7 a ovlivňuje ji mimo jiné potrava: rostlinná strava moč alkalizuje, živočišná naopak acidifikuje. Hodnoty pod 5 signalizují acidózu (překyselení), nahromaděné toxiny a škodlivé látky v těle. Měli bychom zbystřit, i nepatrné překyselení může velice snadno přerůst v akutní. Naproti tomu měření kyselosti organismu pomocí krve se ukazuje jako poměrně nespolehlivá metoda. Tělo mobilizuje veškeré své síly, bere ze zásob, jen aby této důležité tekutině udrželo optimální pH. A tak i silně překyselený organismus může dlouho vykazovat poměrně neutrální hodnoty pH. Samozřejmě můžeme nechat stanovení acidity organismu na odbornících, kteří nám zároveň poradí, co a jak ve své životosprávě upravit, případně zcela změnit.

Zdroj: Odkyselení organismu

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Poznám, zda je barva nehtu na noze projevem plísně nebo něco jiného?
Děkuji

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na vaší fotografii je vidět, ce se stane s nehtem na palci v úzkých botách. Rozhodně to není plíseň. Váš palec je tak moc utlačován, že nehet na něm změnil směr růstu - odklonil se doleva. Následkem tohoto tlaku je obrovský hematom, který zbarvuje váš nehet do tmava. Je potřeba, abyste co nejdříve navšťívila ortopéda a společně jste našli řešení, jak to napravit. Pokud se situace bude dále prodlužovat, tak krví odchlípnutý nehet bude otevřenou branou pro usídlení plísně a ve finále přijdete o celý nehet.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Jak poznám frigidní ženu

Poznat frigidní ženu zajisté nelze na první pohled. Dojdete k tomu vzájemným poznáváním. I když někdy se to dá vydedukovat už pouhým nezájmem o opačné pohlaví. Prostě odpor k mužům a hlavně sexu jako takovému. Taková žena má ve většině případů psychický problém z mládí, z rodiny nebo z prožitého předchozího vztahu. Naše tělo je vystavované značnému stresu každodenního života. Působí na nás různé zátěže, znečištěné životní prostředí, problémy doma i na pracovišti a v tomto rychlém tempu si přestáváme všímat jeden druhého.

Zdroj: Frigidita a její léčba

Diskuze

V diskuzi KREVNÍ KVIK HODNOTY 6.1 INR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Leo Mašlonka.

U lekaře mi byla naměřena hodnota INR 6.1 jake je nebezpeči na lidsky organismus a jak se lečí.Děkují

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel TIBOR KOUBA.

mam tuto hodnotu 6.1 inr co stim ted

Zdroj: diskuze Krevní kvik hodnoty 6.1 INR

Citrón na odkyselení organismu

Kyselý citrón se díky vysokému obsahu zásadotvorných minerálních látek chová při trávení zásadotvorně. Zásadotvornými minerálními látkami jsou vápník, hořčík, sodík, draslík a železo. Citróny obsahují 5,2 g vlákniny ve 100 g. Jeden citrón obsahuje cca 50 mg vitamínu C, který není v našem organismu skladovatelný, musíme ho tedy denně v dostatečném množství přijímat. Znovu tedy opakujeme, že citrón je sice kyselý, ale v organismu se chová zásadotvorně, to znamená, že neutralizuje nadměrnou kyselost. Je tedy nesmírně důležitý při začínajících onemocněních, kdy pomáhá vyburcovat naši imunitu tím, že odkyselí organismus. Odkyselením organismu se zlepší činnost našich buněk, které jsou zodpovědné za obranyschopnost organismu. Kyseliny je ničí, zásaditá směs minerálních látek zesílí jejich účinky.

K odkyselení organismu můžete použít čerstvě vymačkanou šťávu z jednoho zralého citrónu. Promíchejte 1 litr vody s 1 lžící medu, případně přidejte špetku cayennského pepře (dodá další vitamín C a B a zároveň prohřívá) a podle chuti přes den popíjejte. Během dne je možné držet hladovku nebo mírnou dietu a tekutiny doplňovat čistou vodou bez bublinek.

Zdroj: Jak na překyselený organismus

Diskuze

V diskuzi REKONVALESCENCE PO OPERACI ŠEDÉHO ZÁKALU,SILOVÁ ZÁTĚŽ NA ORGANISMUS V DOBĚ POOPERAČNÍM,JAK DLOUHO? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Macková.

Prosím o radu jak dlouho je potřeba šetřit organismus po operaci šedého zákalu,aby nebyl narušen pooperační stav,rekonvalescence.Jak dlouho se vyvarovat zvedání těžších břemen,zohýbání,tlačení atd.Prosím o odpověď z vlastních zkušeností.Děkuji!!!!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Srovnalová.

prosím,jak dlouho se šetít po operaci šedého zákalu.Děkuji Ssrovnalová marie

Zdroj: diskuze Rekonvalescence po operaci šedého zákalu,silová zátěž na organismus v době pooperačním,jak dlouho?

Subjektivní příznaky infarktu

Subjektivní příznaky infarktu se dělí do dvou skupin:

  • Němý infarkt myokardu – pacient nemá žádné subjektivní příznaky.
  • Akutní infarkt myokardu – bolest za hrudní kostí palčivého charakteru, která je velice intenzivní a může trvat od pár desítek minut až několik hodin. Bolest se ve většině případů šíří do levého ramene, lopatky až krku. Vyskytují se příznaky jako nadměrné pocení, především studený pot, nevysvětlitelný strach ze smrti, závratě, mdloby. Objevuje se nevolnost s pocity na zvracení, pocit úzkosti a dušnosti. Nemocný má problém se nadechnout. Charakteristická je bledá barva kůže, zejména na tváři.

Zdroj: Jak poznám infarkt

Poradna

V naší poradně s názvem POZNAM CHLAMIDIE UZ PO TRECH DNECH? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Vaše současné potíže nejspíše nebudou zaviněny vaším posledním rizikovým sexuálním kontaktem - přišly moc brzo. Antibiotika účinkující na angínu obvykle vyléčí i případnou infekci v močové trubici. Abyste měl jistotu, že nemáte chlamydie, tak týden po dobrání ATB si nechte udělat kontrolní vyšetření chlamydií na kožním (oddělení venerologie). Toto oddělení bývá obvykle ve větších městech a je určeno právě pro tyto potřeby - vyšetření po rizikovém sexu.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martin.

Moc Vam dekuju za tak rychlou odpoved. Budu klidnejsi

Zdroj: diskuze Poznam chlamidie uz po trech dnech?

Jak zjistit dehydrataci

Je snadné zapomenout pít vodu, když jste zaneprázdněni. Ale vaše tělo vás může upozornit na dehydrataci několika příznaky. Žízeň je nejviditelnějším ukazatelem, ale často přichází příliš pozdě. Mírná dehydratace může nastat již mnohem dříve, než dostanete žízeň, takže vaše tělo již bude strádat.

Mezi další příznaky dehydratace patří únava, potíže se soustředěním a bolest hlavy. Ty mohou být jen lehké, takže je důležité věnovat pozornost tomu, co vám vaše tělo říká. Pokud by se tyto příznaky vloudily, ihned je spláchněte velkou sklenicí vody. A pokračujte v pití po zbytek dne pro celkovou rehydrataci těla.

Zdroj: Jak poznám, že jsem zavodněná

Diskuze

V diskuzi HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Já jsem četl, že organismus si nepamatuje, že byl obézní, jenom trvá 7 měsíců než "nádrž" na tuk zmizí galenus.cz/clanky/vy…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hubnutí

Odkyselení organismu jídelníček

K tomu, aby ve vašem organismu zůstala zachována acidobazická rovnováha, můžete přispět svým jídelníčkem. Latentnímu překyselení organismu odlehčí cílená strava. Chcete-li se vyhnout acidóze, dbejte především na to, aby váš jídelníček obsahoval dostatek ovoce a zeleniny, to je například salát k jídlu, zeleninovou polévku, sušené ovoce v müsli, chléb s ředkvičkami a pažitkou. Abyste v ovoci a zelenině uchovali vitamíny, minerální látky a bioaktivní rostlinné látky, používejte minimální dobu přípravy a šetrné metody vaření, které uchovají zásadotvornou účinnost zeleniny a ovoce – vaření v páře, dušení ve vlastní šťávě, smažení ve woku za stálého míchání. Vitamíny a minerální látky pomůže zachovat i to, že zeleninu jen krátce omyjete a teprve potom nakrájíte. Kořenovou zeleninu očistěte kartáčem a neloupejte. Čerstvě vymačkané šťávy a saláty snězte hned. Vhodným potravinovým doplňkem proti překyselení je také jedlá soda nebo výluh ze zeleného jílu. Výrazně pomáhá i obyčejná voda s citrónem, která se pije každé ráno.

Zdroj: Jak na překyselený organismus

Babské rady na překyselený organismus

Překyselení organismu ale není nové téma, setkaly se s ním už naše babičky. I když kompletní jídelníček se všemi rozbory tehdy ještě k dispozici neměly, dokázaly se s tímto problémem úspěšně popasovat. Kromě dostatku odpočinku a vyvarování se stresu a nadměrné konzumace alkoholu sázely především na očistné koupele.

Solné koupele pomáhají odvádět škodlivé kyseliny z pohybového aparátu, zejména pak z kloubů. Teplota solné lázně, kdy ve vaně rozpustíme 8 plných lžic soli, by neměla přesáhnout 37 °C. Koupele trvající deset minut se doporučuje absolvovat 2x týdně.

Žádoucí účinky má i rašelinová koupel. Ta zlepšuje činnost svalstva, zvyšuje prokrvení všech částí těla a velmi intenzivně působí proti problémům souvisejícím s revmatem, artritidou a proti onemocnění srdce. Rašelinové koupele obohacené v současné době o sůl z oblastí Mrtvého moře jsou pro odkyselení organismu doslova zázrakem, který si dopřejte až 3x týdně. Pozitivní změny zaznamená i vaše pokožka. Oceníte její hebkost, pružnost a celkově vitálnější vzhled.

Zdroj: Babské rady na odkyselení organismu

Co se stane, když nic neudělám?

Čas hraje v případě infarktu zásadní roli. Pokud pacient nedostane okamžitou odbornou pomoc, tak již zhruba po 20 minutách začíná srdeční sval odumírat. Do šesti hodin odumře kompletně. Infarkt je až 5x častější u mužů než u žen. S přibývajícím věkem jeho riziko narůstá. Mnoho úmrtí na infarkt myokardu, stejně tak jako mnoho závažných postižení srdečního svalu, je dáno zbytečným váháním a rozpaky nad přivoláním pomoci. Vzniklé příznaky nikdy nepodceňujte. Není-li infarkt srdce správně a včas léčen, může vzniknout výduť srdeční komory. Ta představuje balónovité vyklenutí zeslabené stěny srdečního svalu v místě infarktu s následným zhoršením srdeční funkce. Důsledkem je jeho selhávání. Ještě horší eventualitou je prasknutí srdce. Prevencí infarktu je zdravý životní styl, vyvarování se stresových situací, dostatek pohybové aktivity a nekouření.

Zdroj: Jak poznám infarkt

Jak poznám, že jsem frigidní

Jak poznat, že jste frigidní, je docela těžká otázka. Ve většině případech se jedná o ztrátu chuti na sex. Ta může úplně vymizet. Zjistíte, že vám sex stačí jednou za dva měsíce anebo ho vůbec nepotřebujete. Nemáte potřebu se s partnerem třeba líbat, vzájemně se hladit a mazlit. Prostě zjistíte, že milostné radovánky k životu vůbec nepotřebujete. Může to dojít až tak daleko, že se začnete s partnerem hádat a ve vztahu to začne skřípat. Příčin může být mnoho. Jedním z důvodů jsou biologické příčiny, kterými jsou třeba záněty, nízká hladina estrogenů nebo poruchy štítné žlázy. Další příčinou vzniku frigidity mohou být psychické záležitosti jako špatný partnerský vztah, traumatický zážitek nebo nesprávná výchova v rodině. Pokud zaregistrujete nějaký podobný problém, navštivte manželskou poradnu nebo poradnu na partnerské vztahy.

Zdroj: Frigidita a její léčba

Nejlepší voda k pití

Pokud vaše pitná voda pochází z obecního vodovodu, můžete zaznamenat zápach a chuť chlóru. Chlór se často používá v bezpečných, monitorovaných dávkách k úpravě veřejné pitné vody a k ochraně před bakteriemi, aby nekazily zásoby vody. Pokud chcete z vodovodní vody odstranit chuť nebo zápach chlóru, existují jednoduché a levné způsoby, jak toho dosáhnout.

Filtry s aktivním uhlím dokážou účinně odstranit chlór z pitné vody. Mohou být připojeny k vodovodnímu kohoutku ve vaší domácnosti nebo použity ve džbánech a vázách na filtrování vody. Instalace perlátoru na vaši baterii může také pomoci snížit chuť chlóru.

Balená voda je často považována za chutnější než voda z kohoutku. Pokud je pitná balená voda vhodná pro váš životní styl, kupujte ji v recyklovatelných nádobách. Snižte tak množství odpadu z plastových lahví opětovným používáním lahví na vodu a recyklací starých.

Zdroj: Jak poznám, že jsem zavodněná

Kopřivový čaj na hubnutí

Barva kopřivového čaje je krásně zelená a jeho konzumace je vhodná také v situacích, kdy se snažíte zhubnout, neboť je schopen vyčistit váš organismus. Za tímto účelem se doporučuje dávka dvou šálků denně po dobu dvou až tří týdnů.

Zdroj: Čaj z kopřivy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Gabriela Štummerová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP