Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

JAK SE ZBAVIT LUPENKY VE VLASECH

OBSAH

Léčba pomocí UV záření

Ultrafialové světlo je další možností léčby lupénky hlavy. Ale je zde nevýhoda, že vlasy zablokují světlo a bývá pak těžko dosaženo rovnoměrného osvícení pokožky. Ruční zařízení, neboli UV hřeben může přímo poskytnout vyšší dávku tohoto světla.

Zdroj: Léčba lupénky ve vlasech

Poradna

V naší poradně s názvem PLISEN VE VLASECH SAMPONY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olina.

jak se zbavit supinate a zhrubele kuze ve vlasech

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Olino, jak to přesně vypadá? Jsou to ostrůvky s načervenale zabarvenou kůží a s nažloutlými šupinkami? Místa, kde se tvoří šupinky, jsou suchá a nebo mastná či mokvající? Mění se intenzita projevu - v létě je toho méně a v zimě naopak více? Svědí to? Máte to jen ve vlasech nebo ještě někde jinde? Jak to máte dlouho? Viděl to někdy nějaký lékař? Popište to trochu více, abych Vám mohl lépe pomoci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Plisen ve vlasech sampony

Fotografie lupénky ve vlasech

Zde je několik fotografií, na kterých je vidět lupénka ve vlasech.

Zdroj: Lupénka ve vlasech

Diskuze

V diskuzi UV HŘEBEN NA LÉČBU PSORIÁZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel PANDAOS.

Prosím, mám dotaz, k čemu lze používat uv hřeben na léčbu psoriázy /kromě na léčbu lupénky ve vlasech/.Děkuji Pandaos

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Uv hřeben na léčbu psoriázy

Jak léčit infekci při lupénce?

Pokud budou odstraněny šupiny z lupénky na hlavě, tak může dojít k infekci. Dokonce mohou být nakaženy i lymfatické uzliny, které budou šířit infekci. Lékař vám může předepsat antimikrobiální léčbu na tento problém.

Zdroj: Léčba lupénky ve vlasech

Diskuze

V diskuzi LUPÉNKA (PSORIÁZA) A LÉČBA POMOCÍ PŘÍRODNÍCH LÁTEK. NOVÉ VĚDECKÉ ZJIŠTĚNÍ. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Misa.

Dobrý den, přes pět let mou tetu trápila lupénka, ve vlasech, na čele a na rukou. Léčila se víceméně neúspěšně a pomalu se už začala smiřovat s tím, že se svého problému nezbaví. Rozhodla se vyzkoušet bylinné produkty české společnosti v Brně a účinek byl opravdu rychlý a dokonalý. Téměř za 1,5 měsíce si mohla dovolit změnit účes, protože jí lupénka nejen zmizela, ale už se nevrátila. Doposud nikdo pro její sebevědomí neudělal tolik, co výrobky! :-)

Mohu Vám poradit, jak se lupénky zbavit. Jsem k dispozici. :-). Kontaktujte mě.



email: chaloupkovamichala@gmail.com

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarkamanky@seznam.cz.

prosím jaké bylinky jsou na léčbu lupénky?poradíte děkuji Jarka

Zdroj: diskuze Re: Lupénka (psoriáza) a léčba pomocí přírodních látek. Nové vědecké zjištění.

Přírodní léčba lupénky

U těchto přírodních substancí jsou vědeckými studiemi potvrzeny příznivé účinky na lupénku. Informace jsou převzaty z odborného článku webu ČeskáOrdinace.cz, kde také naleznete kompletní informaci o způsobu léčby lupénky přírodními substancemi.

Zdroj: Lupénka ve vlasech - léčba pomocí přírodních látek

Diskuze

V diskuzi JAK SE RYCHLE NADOBRO ZBAVIT LUPŮ VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mmirek.

Měl jsem dlouhou dobu občasný výskyt lupů ve vlasech. Vždy se to opakovalo několikrát do roka. Byla vidět mírně začervenalá a olupující se pokožka ve vlasech, ze které pak vznikaly lupy. Koupil jsem si na to šampon Nizoral a normálně jsem si s ním myl vlasy do jeho vypotřebování (asi jeden měsíc). Nyní mám pokožku bez zarudnutí a bez olupujících se strupů. Takže odpověď na otázku, jak se rychle nadobro zbavit lupů ve vlasech, může být pomocí Nizoralu. Všem Nizoral na lupy asi nepomůže, ale u některých by mohl pomoci. Tady je vidět nejlevnější cena Nizoralu: www.zbozi.cz/hledani…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se rychle nadobro zbavit lupů ve vlasech

Jak léčit lupénku ve vlasech?

Léčebné principy lupénky ve vlasech jsou stejné jako pro obecnou lupénku, to znamená, že se bude zpomalovat rychlý obrat postižené kůže pomocí dehtu nebo lokálních kortikosteroidů, nebo pomocí jednoduššího léčení následků rozpuštěním či odstraněním šupin. Většinou se šupiny rozpouštějí nebo odstraňují pomocí kyseliny salicylové nebo šamponu. Většina léků jsou tekutiny, které obsahují různě účinné složky.

Zdroj: Lupénka ve vlasech

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁPACH VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Elen.

Dobrý den,
mám vlasy po trvalé ondulaci, bohužel se nedokážu zbavit zápachu na vlasech. Mokré vlasy smrdí jak stuchlé ponožky!
Prosím o radu.
Děkuji Elen

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Po trvalé ondulaci někdy ve vlasech zůstanou malé škvírky, ve kterých se pak hromadí kožní tuk, zbytky chemikálií po trvalé a úlomky vlasového stvolu. Tento substrát po navlhčení ožije a začne se tvořit zápach. Zkuste vlasy umýt jedlou soudou rozmíchanou v malém množství vody a po opláchnutí aplikujte kvalitní balzám na vlasy, který už neoplachujte.

Zdroj: diskuze Zápach vlasů

Lupénka na hlavě

Někdy může být lupénka hlavy lepší i bez léčby. Pokud tomu tak není, může vám tato příručka pomoci s nalezením správné léčby. Léčba lupénky hlavy může trvat několik měsíců nebo déle, aby se lupénka hlavy dostala pod kontrolu. Ale jakmile tak bude učiněno, můžete být schopni udržet lupénku hlavy pod kontrolou pomocí šamponů nebo hydratačních prostředků.

Zdroj: Léčba lupénky ve vlasech

Diskuze

V diskuzi BABSKÉ RADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Sedlak.

Kvasinky ve vlasech jak se jich zbavit

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milena.

Já používám jablečný ocet. Smíchám 1 šálek jablečného octa a 4 šálky vody. Před aplikací šamponu dvakrát nebo třikrát týdně opláchnu vlasy touto směsí. Jablečný ocet obsahuje silné antifungální sloučeniny, které zabíjejí houby a léčí kvasinkovou infekci ve vlasech. Antioxidanty v octu zase pomáhají rychle obnovit kůži. Kdo nemá rád ocet, může místo něj použít citronovou šťávu v poměru 6 lžic citronové šťávy na 1 šálek vody.

Zdroj: diskuze Babské rady

Blechy ve vlasech

Krátkodobě může žít v lidských vlasech pouze lidská blecha, která se živí především lidskou krví. Chcete-li se zbavit blech ve vlasech dítěte, musíte odstranit všechny možné zdroje napadení ze svého domu. Účinný je Biokill, což je přípravek na ničení ektoparazitů domácích zvířat, je to netoxický, antiparazitární a insekticidní přípravek ve spreji s dlouhodobým účinkem. Blechy ve vlasech se dají odstranit octem.

Zdroj: Blechy na člověku

Diskuze

V diskuzi MŮŽE BÝT SVRAB VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Chmelova.

Urcite sa nachadza svrab vo vlasoch ale lekari to odmietaju a neviem sa toho zbavit skusala som sampon na vsi ako poradili lekari a nepomaha to ,poprosim radu. Dakujem

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Může být svrab ve vlasech

Systémová léčba lupénky

Pokud máte středně těžkou až těžkou lupénku jinde na těle, může vám také pomoci jeden z těchto léků.

  • Methotrexat inhibuje enzym zapojený v rychlém růstu kožních buněk.
  • Ústně podávané retinoidy pomáhají kontrolovat množení buněk.
  • Cyklosporin tlumí klíčové buňky imunitního systému.
  • Biologická léčba cílená na konkrétní části imunitního systému.

Potenciální vedlejší účinky prodiskutujte se svým lékařem.

Zdroj: Léčba lupénky ve vlasech

Diskuze

V diskuzi LÉKY PROTI NADMĚRNÉMU POCENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.

Myslim si že ty připravky jsou jen tahani peněz, použil jsem toho už dost a nic nefunguje, koupil jsem elektroantiperspirant- škoda vyhozenych peněz, poslal jsem několik recenzi na sveat stop ti zveřejni jen kladne recenze ale učinek žadny, ještě chci skusit homeopatika ale už tomu moc nevěřim.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tom.

Mně s pocením ve vlasech a na čele electro antiperspirant pomohl. Trvalo cca týden než jsem měl čelo v suchu a asi 3 týdny než i vlasy. S tou hlavou to chtělo pořádně namočit tu helmu a natáhnout na hlavu aby to doléhalo. Nevidím důvod, proč by to nemělo fungovat. Přikládám web, tak kdo další hledá ať to určitě zkusí: www.iontoforeza.cz/n…

Zdroj: diskuze Léky proti nadměrnému pocení

Aplikace octa

Když už máte dětský olej ve vlasech, tak můžete pokračovat s nanesením octa do vlasů. Můžete použít jakýkoliv druh octa k provedení tohoto kroku. Po octu se silikon srazí na malé kuličky a půjde vyčesat.
 

Zdroj: Jak zbavit vlasy silikonu

Diskuze

V diskuzi PÁSOVÝ OPAR VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena Maršíková.

Mám pásový opar na obličeji, v oku a ve vlasech. Po 9 dnech na kapačkách v nemocnici jsem byla propuštěna domů a zajímalo by mě, kdy bych si mohla umýt vlasy. Puchýřky ve vlasech i na obličeji mám již zaschlé, ale ještě ne všechny vyloupané. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Majka.

Umej to hned. Když je to zaschlý, tak nehrozí žádnej problém. Nedrbej to, jen lehce konečky prstů zavrť ve vlasech a spláchni to.

Zdroj: diskuze Pásový opar ve vlasech

Jak pečovat o lupénku ve vlasech – video

Zde je video, na kterém je vidět péče o lupénku ve vlasech.

Zdroj: Lupénka ve vlasech

Diskuze

V diskuzi LUPÉNKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

dobrý večer prosím o radu jak pomocí při lečbě lupenky děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarka Wohlgemuthová.

CHtěla bych něco poradit těm lidem u kterých je průběh lupénky slabší,např.mají na dolních končetínách lýtka)malé skvrnky,kolečka lupénky.Objevila jsem v drogerii Konopné mléko 550ml.Je tam výtažek konopí,který velmi pomahá na léčbu lupénky.Je to tzv.konopný olej a má velké účinky i na atopické ekzémy.Je to na promazování pokožky i na celém těle.Já jsem momentálně jakoby zeléčená.Je období,kdy lupénka ke mě přijde(řeším to mořem)a zase odejde(tak se to nazývá i z lékařského posudku.Ta bylinná kosmetika je HERBAVERA.Vyzkoušejte a napište mě,jak Vám to pomohlo.

Zdroj: diskuze Lupénka

Příčiny onemocnění

Buňky zdravé kůže mají cyklus obnovy trvající 28 dní, během této doby se odumírající buňky dostávají na povrch, kde se odlupují. V případě lupénky se kožní buňky obnovují mnohem rychleji, takže tento cyklus trvá pouze několik dní. Důvod, proč k tomu dochází, zatím není zcela jasný. Genetičtí odborníci vědí, že občas se nějaká buňka změní a jako taková by měla správně zaniknout, v tomto případě však nezaniká a dál předává špatnou genetickou informaci.

Zdroj: Lupénka ve vlasech

Vyčesání silikonu

Nyní, když jste použili dětský olej a ocet, tak můžete odstranit silikon z vlasů, ale skutečně kousek po kousku. Při provádění tohoto kroku je důležité, abyste byli důkladní a nezůstal ve vlasech žádný kousek silikonu. Poté co jste vlasy zbavili silikonu, tak můžete pozorovat jejich zlepšení po každém umytí.

Zdroj: Jak zbavit vlasy silikonu

Příznaky

  • zarudlé plochy na kůži nebo ve vlasech pokryté šupinkami
  • popraskaná kůže, puchýřky, bolestivá poranění
  • svědění postižených míst

Zdroj: Lupénka ve vlasech

Obrázky rakoviny kůže ve vlasech

Zde můžete vidět, jak vypadá rakovina kůže ve vlasech.

Zdroj: Rakovina kůže ve vlasech

Strupy ve vlasech u dospělých

Příčiny

Strupy ve vlasech mohou signalizovat onemocnění seboreickou dermatitidou či lupénkou, bohužel obě nemoci jsou chronické a mohou se vracet.

Léčba

Doporučuje se používat dlouhodobě řadu Blue cap (sprej, šampon, eventuálně i tablety).

Zdroj: Boláky ve vlasech

Strupy ve vlasech u dětí

Nejčastější příčinou strupů ve vlasech u dětí je seborrhoická dermatitida. U malých dětí se často šupinky dělají právě na hlavičce.

Zde můžete vidět, jak vypadají strupy ve vlasech u dětí.

Strupy ve vlasech se u malých dětí manuálně odstraňují kartáčkem na vlasy nebo jemným hřebínkem, případně i houbou či žínkou. Nadměrné maštění bez následného umytí může problém paradoxně zhoršit, protože šupinky nabydou, ale neodloučí se, a nadto se kůže může pod vrstvou oleje zapařit.

Zdroj: Jak odstranit strupy ve vlasech


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP