Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

JAK ZLEPSIT LYMFU

OBSAH

Lymfatické uzliny na břiše

Uzliny v tříslech svádějí lymfu z orgánů malé pánve, a pokud jsou zduřelé, mohou ukazovat na urologické nebo gynekologické problémy. Mízní uzliny v třísle se dají běžně nahmatat. Pokud jsou uzliny více hmatatelné, je důležité sledovat, zdali se nezvětšují, neobjevují se další nebo nejsou pohyblivé. I v podkolenní jamce máme lymfatické uzliny. Jejich zduření bývá signálem zánětu v noze.

Zdroj: Lymfatické uzliny

Poradna

V naší poradně s názvem DEKOLT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Zdráhalová.

dOBRÝ DEn,
ráda bych požádala o radu,
mám vrásky na dekoltu, protože spím jen naboku,
lze to něčím zlepšit?
děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sama jste určila příčinu zkrabacení kůže na dekoltu - spánek na boku. Když odstraníte tuto příčinu, tak se zastaví zhoršování těchto vrásek. Zvráštělou pokožku můžete vypnout posílením prsních svalů. Aplikací krému proti vráskám můžete pomoci k regeneraci pokožky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Maska na obličej na omlazení

Reflexní terapie na vysoký tlak

Reflexní lymfatická terapie uvádí tělo do rovnováhy. Je to komplexní, velmi účinné ošetření lymfatického systému. Provádí se na ploskách chodidel, kde se stimulují orgány, které úzce souvisí s imunitním systémem, a také orgány, které odvádějí lymfu z těla ven (ledviny, srdce, slezina, střeva, brzlík, játra). Dále se provádí na nártech, patách a lýtkách, kde se lymfa odvádí do hlavních lymfatických uzlin systematickým a cíleným hlazením konečky prstů. Terapie dokonale „otevře“ vnitřní lymfatické cesty, umožní lymfě proudit, tedy pročišťovat tělo. Má blahodárný vliv na úpravu vysokého krevního tlaku.

Zdroj: Reflexní terapie

Diskuze

V diskuzi KDE BOLÍ ARTRÓZA KYČLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindřich Nesrsta.

V březnu 2019 jsem se podrobil výměně kyčelního kloubu, následovala rehabilitace v lázních Klimkovice. Po návratu pravidelně cvičím, denně jezdím na rotopedu. Přesto všechno mě příšerně bolí úpony nad třísly u obou nohou a v kříži. Pokud si sednu, velmi rychle v oblasti kříží a kýčlí zatuhnu a musím se rozcvičit. Při kontrole na ortopedii mi lékař sdělil, že budu muset absolvovat ještě druhou výměnu, tentokrát pravé kýčle. Už téměř nevěřím, že se to ještě může zlepšit, celý život jsem byl aktivní sportovec, provozoval jsem turistiku a jezdil na kole. Je ještě naděje, že se to může zlepšit? Brzy mi bude 68 let.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kde bolí artróza kyčle

Zavodněné nohy

Oteklé nohy jsou způsobené tím, že v těle dochází k zadržování vody. To může mít různé příčiny. Velmi často se kromě otoků objevuje u žen i celulitida. Někteří lidé si myslí, že mají méně pít. Ale to je chyba, měli byste vypít každý den alespoň 2 litry čisté vody.

Možné příčiny: U žilní nedostatečnosti patří otoky kotníků a nohou mezi typické příznaky. Je to způsobeno tím, že žíly špatně plní svoji funkci a dochází k hromadění krve v nohách. Při žilní trombóze se tvoří krevní sraženiny, které zhoršují zpětný tok krve a jsou i velmi nebezpečné. Zároveň způsobují i zmiňované otoky nohou. Například i lymfedém se projevuje otokem – otok obsahuje lymfu, která se nahromadila v důsledku špatné funkce vašeho lymfatického systému.

Zdroj: Zavodnění organismu

Poradna

V naší poradně s názvem VYHŘEZLÁ PLOTÉNKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Dobry den.
Mám dva měsíce po reoperaci vyhřezlé plotýnky,záda mne na pravé straně stále bolí.Prave stehno mám znecitlivěle,nad kotníkem mne stahuje křeč a chodidlo mne stále brni prsty si necítím. . Při chůzi mám pocit ,že chodím bosá po ostrém kameni.Na rehabilitaci chodím zatím necítím žádnou úlevu.S takovymi pocity se špatně usíná. Doma cvičím co jsem se naučila v nemocnici.Co mám dělat ještě víc nebo nedělat .Děkuji za odpověď Kovaříková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Poraďte se s neurologem, co se s tím dá dělat. Povězte mu, jak probíhala rehabilitace a jaké máte pokroky od operace. Jedině neurolog vám může pomoci zlepšit váš zdravotní stav.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest po operaci vyhrezle plotynky

Lymfatický a imunitní systém člověka

Imunitní a lymfatický systém jsou dva úzce související orgánové systémy, které sdílejí řadu orgánů a fyziologických funkcí. Imunitní systém je obranný systém našeho těla působící proti infekčním patogenním virům, bakteriím, houbám a parazitům. To znamená, že zabraňuje, aby tyto škodlivé látky vstoupily do organismu, a pokud se již tak stalo, tak proti nim útočí. Lymfatický systém je systém kapilár, cév, uzlin a dalších orgánů, které dopravují lymfu z tkání. Lymfatický systém slouží jako filtr, který zbavuje organismus od zbytků buněk nebo patogenů, přenáší také mastné kyseliny ze střeva do krevního oběhu. Lymfatická soustava (mízní soustava) je jednosměrná soustava lidského těla, vedoucí z mezibuněčných prostor do krve mízními cévami. Větší mízní cévy se označují jako mízovody (například hrudní mízovod, kde ústí míza do žil).

Funkcí lymfatického systému je odvod tkáňového moku z tkání ve formě lymfy, odvod tuků ve formě kapének do horní duté žíly, obranný mechanismus (mízní uzliny), rovněž odvádí z těla produkty metabolismu (škodlivé, nepotřebné látky), vede do krve živiny, lymfa se podílí i na stálosti vnitřního prostředí (takzvaná homeostáze).

Zdroj: Lymfatický systém

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUTÁ STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Košutová.

Většinou do 10-20minut po jídle -průjmová stolice (většinou voda) žluté barvy. Někdy tato stolice je i v klidu.(mimo stavu po jídle)
Žlučník mám od 40 let ex. Zůstal mi chronický zánět slinivky.
Je mi 79let.
užívám tyto léky: Betahistin, tezeo, Tenaxum, Digoxin, Betalog, Siofor 2tabl 500ml)Apo Allopurinol, Warfarin, Tootvacard, Verospiron

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste užívat jeden měsíc probiotika. Vyzkoušené jsou Biopron s trávicími enzymy. Do několika dnů by se to mělo zlepšit, ale léčbu po zlepšení neukončujte, ale pokračujte v ní, až do využívání celého balení. Tady můžete vidět jak probiotika vypadají a kolik stojí: www.zbozi.cz/vyrobek…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Žlutá stolice

Výživa pro dobrou paměť

Pravidelný příjem některých živin může zlepšit paměťové dovednosti. Zvýší-li se příjem vitamínu B6, B12 a kyseliny listové, které chrání mozek od aminokyselin. Aminokyseliny by mohly být toxické pro nervové buňky v mozku. Vitamíny C, E a beta karoten neutralizují volné radikály a tím zlepšují tok kyslíku v těle, včetně mozku. Omega-3 mastné kyseliny jsou spojeny s kognitivní - rozpoznávací funkcí. Pokud budete chtít přidat do jídelníčku jeden z těchto doplňků, tak byste se měli poradit se svým lékařem. 

 

Zdroj: Rady jak si zlepšit paměť

Diskuze

V diskuzi FIBROZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Frybert.

Dobrý den.Jsem rok po operaci dlazdicoveho nádorů mandle a následného ozarovani,mám firozu v hrtanove cast,spatne se mi polyka.Lékaři říkají,to chce čas.Je možné to rehabilitací zlepšit,např. Masáže,cvičení nebo vodním proudem?díky za radu a buďte zdravý. Petr
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Fibroza

Co je to uzlina

Mízní uzliny jsou součástí mízního systému. Mízní uzliny se zapojují do obrany organismu před infekcí nebo zachytávají nádorové buňky uvolněné z primárního nádoru. Mízní uzliny mají kulovitý až oválný tvar, velikostí i vzhledem mohou připomínat větší druh fazole. Skládají se z kůry a dřeně. Zvětšení lymfatických uzlin, k němuž dochází v důsledku přemnožení bílých krvinek, zpravidla signalizuje, že imunitní systém organismu bojuje s infekcí. Lymfatické uzliny se nacházejí především v blízkosti velkých tepen a jsou rozmístěny po celém těle, celkem je jich kolem 450. Mezi nejdůležitější z nich patří uzliny na krku, jedná se o párové orgány uložené po stranách krku, před ušním boltcem a v zadní části hlavy. Úkolem těchto uzlin je odvádět lymfu z orgánů krku a hlavy. Dalšími důležitými uzlinami jsou ty umístěné v oblasti nad a pod klíční kostí – nadklíčkové a podklíčkové uzliny, ke kterým je přiváděna lymfa z prsů a hrudní stěny. V oblasti nad levou klíční kostí se nachází specifická lymfatická uzlina, která se při zvětšení označuje jako Virchowova uzlina (pojmenovaná po německém lékaři Rudolfu Virchowovi) a může signalizovat rakovinu žaludku. Neméně významné jsou uzliny v oblasti podpažní jamky, jejichž zvětšení může mimo jiné signalizovat rakovinu prsu u žen. Ve spodní části kolene pak najdeme mízní uzliny v podkolenní jamce, jejichž zvětšení obvykle naznačuje přítomnost zánětu v noze.

Zdroj: Zvětšené uzliny za uchem

Diskuze

V diskuzi MILGAMMA TABLETY CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava Šlegrová.

Dobrý den, pokud někdo z Vás užíval lék Milgamma alespoň 1 měsíc a zpozoroval nějaké, byť malé zlepšení Vašich problému, buďte tak laskaví a celou dobu užívání a mimořádných reakcí mě prosím popište. Pokud by se dal zlepšit stav nervů, bylo by to skutečně úžasné. Děkuji Vám za případné informace. S pozdravem Jaroslava Šlegrová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivana Petiková.

Kamarádka v lékárně jim děkoval pan že po třech měsících přestaly bolesti zad. Zkouším užívat ale četla jsem že se po nich pribira na váze. PETIKOVA

Zdroj: diskuze Milgamma tablety cena

Škornice

Škornice se historicky používá k léčbě ztuhnutí tepen nebo symptomů souvisejících s touto chorobou. Tato bylina tedy může zlepšit příznaky u lidí s postižením tepen.

Zdroj: Čištění cév přírodní cestou

Diskuze

V diskuzi VODA NA ČAJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jogi.

Pro všechny milovníky čaje mám dobrý tip, jak si poradit s chuťovými vlastnostmi vody na čaj. Pomocí jednoduchých a levných filtrů na úpravu vody z vodovodu je možné chuť vody opravdu výrazně zlepšit! Osobně tento filtr sám používám a nedám na něj dopustit a nezastaví mě ani tvrdá voda :-)

Koukněte na diskusi na www.caj.bloguje.cz nebo přímo na web www.voda-zdarma.com

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel JJ.

Ahoj co jsou to za filtry? Ma to pak nejaky fajn ucinek?

Zdroj: diskuze Voda na čaj

Odstranění rozptylování 

Pokud se snažíte o zapamatování důležitých informací, tak byste měli odstranit všechna rozptýlení. Důležité je, aby vaše pozornost byla zaměřena jen na informace, které se pokoušíte zapamatovat. Naučte se odolávat okolnímu rozptýlení.
 

Zdroj: Rady jak si zlepšit paměť

Diskuze

V diskuzi DOTAZ NA OBNOVENÍ EREKCE PO ROBOTICKÉM OPERATIVNÍM ODSTRANĚNÍ PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Dobrý den, je mi 34 let. Mám 8 měsíců po operaci prostaty. Stálé přetrvává slabá inkontinence a erekce se velmi pozvolna zlepšuje ale na sex to ještě není. Poraďte ještě jak tu erekci zlepšit, pravidelně cvičím s vakuovou pumpou, peavidelně užívám Silnadefil 100mg v kombinaci masáží od manželky. Podle doktora byla použita nervyšetřící metoda a vše dopadlo dobře.
Děkuji za další rady.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeněk Kuchta.

Dobrý den, mohu se zeptat, máte nějaké vedlejší účinky při použití Silnadefil 100mg ? předem děkuji za info, hezký den, Zdeněk

Zdroj: diskuze Nárok na lázně po operaci prostaty

Nohy nahoru!

Tímto pokynem máme na mysli cvičení, které nejen posiluje vnitřní nebo vnější stranu stehen, ale především napomáhá ke zlepšení průtoku krve v celých končetinách. Lehněte si na záda, ruce vložte pod hýždě, abyste zamezili zvýšené námaze zad. Udržujte hýždě stisknuté a dolní část zad tlačte proti podlaze, pak zvedněte jednu nohu a nějakou dobu ji držte nahoře, kolmo proti podlaze. Držte do té doby, dokud neucítíte, jak krev proudí vzhůru do vašich nohou, lýtek a stehen. Opakujte toto cvičení i s druhou nohou. Pro dokonalý odpočinek ležte na podlaze s hýžděmi u zdi. Obě zvednuté nohy se tak zároveň opírají o zeď, i takto lze zlepšit krevní oběh v dolních končetinách. Případně můžete toto cvičení zlepšit ještě tím, že budete u zvednutých nohou kroužit chodidly v kotnících.

Zdroj: Cviky proti křečovým žilám

Poradna

V naší poradně s názvem REFLUX JÍCNU - DIETA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vojtěch.

Všude se uvádí, že ananas je nežádoucí při refluxu a vy z něj máte oběd ve čt. Co si má člověk o tom potom myslet?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Máte pravdu, že ananas je hodně kyselý a může tedy vyvolávat dojem, že zhorší reflux. Ale opak je pravdou, protože čerstvý ananas může zlepšit příznaky refluxu. Je to kvůli koncentrovanému množství přítomného bromelainu. Bromelain je protizánětlivý a má alkalizující účinek (snižuje kyselost). Ananasová šťáva může příznaky refluxu zhoršit, protože koncentrace bromelainu je omezená.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Reflux jícnu - dieta

Jak na hustotu vlasů

Existují metody, které zaručují zhoustnutí vlasů, ale takové nelze řadit mezi metody přírodní. Věnujme se tedy některým přirozenějším postupům, které přesto mohou (ale nemusí) významně přispět ke zlepšení stavu.

Zdroj: Jak zlepšit hustotu a kvalitu vlasů

Diskuze

V diskuzi CHOROBY RAJČAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Foltýnková Zdenka.

Vršky rostliny získaly žlutou barvu -opravdu citronově žlutou barvu, jinak na nich není nic vidět

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bořivoj Dufek.

Na spodní straně rajčat ještě často zelených se objevují dobře ohraničené přibližně kruhové hnědé skvrny.Dočetl jsem se, že to je snad nedostatkem vápníku v půdě.Nikde jsem ale nezjistil,jakým vhodným vápenatým prostředkem toto zlepšit,zda zálivkou nebo zapravením do půdy,zda lze použít pálené vápno,vápenný hydrát,mletý vápenec,dolomitický vápenec,zda je možné požít starou vápennou omítku a pod.

Zdroj: diskuze Choroby rajčat

Ženšen

Ženšen podporuje svalovou syntézu a umožňuje tělu přizpůsobit se fyzické zátěži. Také může zlepšit pocit pohody, stabilizovat energetické hladiny, působí na zdraví srdce. Ženšen a další adaptogenní byliny pomáhají tělu, aby se vyrovnalo s každodenním stresem, výkyvy spánku, nálad nebo chuti k jídlu.

Zdroj: Bylinky na růst svalů a těla

Uspořádání informací 

Při psaní poznámek byste se k nim měli vrátit zpět a zreorganizovat je do logického pořadí. Když uložíte skutečnosti v logickém pořadí, může vám to pomoci si vzpomenout v případě potřeby v závislosti na jejich vývoji. Pokud reorganizujete fakta, měli byste při třídění informací využít obrázky a kategorie, čímž si vytvoříte vizuální reference, které vám pomůžou si na ně lépe vzpomenout.
 

Zdroj: Rady jak si zlepšit paměť

Opakování 

Prostřednictvím hudby, která vám pomůže si zapamatovat pracovní materiály a funguje podobně jako komerční hit, který vám uvízl v hlavě. Pokuste se najít hudební rytmus, který si můžete snadno zapamatovat a do kterého následně přidáte slova, která si chcete zapamatovat. Myšlenkovou píseň si zpívejte pravidelně, protože vám to pomůže rychle si připomenout informace.
 

Zdroj: Rady jak si zlepšit paměť

Hygienické návyky

Pravidelným cvičením se dá udržet stres pod kontrolou, k tomu dostatek adekvátního spánku a omezení kouření, tak to vše vede ke zlepšení paměti. Cvičením se zvyšuje přísun kyslíku do mozku a předchází se vzniku cukrovky a kardiovaskulárních chorob, ze kterých mohou vznikat problémy s pamětí. Zatímco stres může zasahovat do spánku, který je nezbytný pro pamětnou konsolidaci.
 

Zdroj: Rady jak si zlepšit paměť

Zázvor

Užívání 10 g nebo 1 lžičky nastrouhaného kořene zázvoru denně může snížit „lepivost“ krevních destiček a pomoci vyčistit tepny od plaku. Užívání sušeného nebo čerstvého zázvoru má vliv na krevní destičky, ale dávky musí být tolik, aby obsahovala více než 12 antioxidantů, jen tak může pomoci snížit hladinu cholesterolu v séru, zlepšit krevní oběh a snížit riziko krevních sraženin.

Zdroj: Čištění cév přírodní cestou

Guggul

Užívání 3 až 6 g guggulu denně může pomoci snížit vysokou hladinu cholesterolu v krvi a tím snížit hromadění plaků v tepnách. Guggul (pryskyřice indického druhu myrhovníku) je dle vědeckého zjištění ovšem nejúčinnější při snižování cholesterolu v populaci lidí, kteří jedí tradičně nízkotučné diety, tedy ne u západních diet, které mají vysoký obsah tuku. Užívání guggulu tak může výrazně zlepšit hladinu cholesterolu a triglyceridů u lidí konzumujících nízkotučnou stravu.

Zdroj: Čištění cév přírodní cestou


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP