Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

KALCIOVÁ MAST DR MAX

OBSAH

Kalciová mast – cena

Kalciová mast je volně prodejná. Zde je uvedena cena, za kterou lze kalciovou mast koupit na internetu: kalciová mast cena.

Zdroj: Jak působí kalciová mast

Diskuze

V diskuzi VIŠŇOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Hrozová.

Nikde nemůžu sehnat višňovou mast samé balzámy a hovadiny

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamil Veselý.

Mast je běžně v každé lékárně pod názvem Višněvského balzám

Zdroj: diskuze Višňová mast

Kalciová mast – dávkování

Obvyklé dávkování přípravku: jednou až dvakrát denně naneste tenkou vrstvu masti na postižené místo.

Při předávkování nebo náhodném požití přípravku dítětem se poraďte se svým lékařem.

Pokud zapomenete použít přípravek, naneste přípravek na postižené místo, jakmile si vzpomenete. Nezdvojujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou dávku přípravku.

Zdroj: Jak působí kalciová mast

Co je to kalciová mast

Kalciová mast je multifunkční mast určená na problematickou suchou pleť. Kalciová mast se používá na drobná poranění pokožky, na nehnisavá zranění, praskliny, popáleniny a jejich ošetření. Výborně pokožku promašťuje a regeneruje a má hojivé účinky.

Zdroj: Kalciová mast

Poradna

V naší poradně s názvem MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

prosim zná někdo přesné dávkováni na smrkovou mast Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Příprava smrkové masti je jednoduchá. Nejdříve si připravíte nasycený olej a to tak, že do dvou třetin uzavíratelné sklenice vložíte kusy smrkové smůly, které zalijete do plného obsahu sklenice oblíbeným olejem, uzavřete a uchováte při teplotě 40 až 50 stupňů Celsia, dokud se smůla do oleje nerozpustí. To může trvat i několik dní. Pomoci smůle v rozpouštění můžete častým zatřesením se sklenicí. Nasycený olej pak smícháte s včelím voskem v poměru 2 lžíce vosku na 230 ml nasyceného oleje a přivedete k teplotě, kdy budete moci smíchat olej s voskem dohromady, obvykle 50 °C. Pak hned ještě teplé slijete do sterilní skleněné uzavíratelné nádoby, kterou uzavřete až po vychladnutí obsahu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mast

Kalciová mast na akné

Kalciová mast při akné se používá jako podpůrný prostředek na regeneraci zaléčené aknózní pokožky.

Zdroj: Kalciová mast

Poradna

V naší poradně s názvem SIRNÁ MASTKOUPIM MAST FLUCINAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela.

Na pravej ruke sa mi od umývania riadu vyhodili škvrny ktoré mi mokvaju a svrbia.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Z volně prodejných léku můžete použít mast Hydrocortizon a Kalciovou mast. Jistější řešení bude návštěva kožního lékaře, který vyrážku vyšetří a zvolí nejlepší způsob léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koupím mast flucinar

Kalciová mast na obličej

Kalciová mast se na obličeji používá na kriticky suchá místa ve větší vrstvě a na zbytek obličeje poskrovnu. Kalciová mast vůbec neucpává póry a pěkně vyhladí pleť. Pokud máte různé kožní problémy nebo jen citlivou suchou pleť, doporučuje se používat právě kalciovou mast.

Zdroj: Kalciová mast

Poradna

V naší poradně s názvem KAŠTANOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

Neznáte někdo recept na kaštanovou mast, chtěla bych si ji udělat z čerstvých kaštanů?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kaštanová mast je výborná na bolístky kloubů, svalů, ale také na hemoroidy, různé pohmožděniny a výrony a křečové žíly. Dá se použít buď kupovaná koňská mast a nebo je možné si ji vyrobit doma podle receptu, který je tady www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Kaštanová mast

Kalciová mast v těhotenství

Kalciová mast se používá pro pravidelné ošetřování prsů, léčbu poranění a ragád (trhlin) prsních bradavek, prasklin kůže při zvětšování objemu bříška. Přípravek je určen pro dospělé, mladistvé, děti, pro těhotné i kojící ženy.

Zdroj: Kalciová mast

Poradna

V naší poradně s názvem KAŠTANOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Drah. přichystalova.

Chtěla bych se zeptat, zda se má hnědá slupka z kaštanů oloupat,a potom použít na mast děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kaštany se použijí nejdříve na výrobu kaštanové tinktury. Kaštanová tinktura se dělá z nasekaných hnědých kaštanů i s hnědou slupkou. Tato kaštanová drť se pak zalije alkoholem a nechá se macerovat. K finální výrobě kaštanové masti se dále postupuje podle níže uvedeného receptu. Kaštany se tedy neloupají.

Zdroj: diskuze Kaštanová mast

Kalciová mast na opruzeniny

Kalciová mast na opruzeniny působí regeneračně, aplikace na opravdu popraskanou kůži sice trochu štípe, ale stojí za to vydržet, protože skutečně léčí. Ideální je, pokud můžete mazat několikrát denně a vydatně na noc.

Zdroj: Kalciová mast

Kalciová mast na akné

Kalciová mast urychluje hojení a zklidňuje podrážděnou kůži, proto je vhodná při léčbě akné.

Zdroj: Na léčbu pokožky zkuste kalciovou mast

Diskuze

V diskuzi HEMATOM V UCHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Janku.

Zdravím, naš pes má hematom v uchu. Veterinář mu to při slabé narkoze, vždy rozřízne a vyčistí, ale za dva dny je ucho opět hodně nateklé, takže jsme u veterináře 2krát do týdne už to trvá třetí týden. Domluvili jsme se že vždy když mu ucho trochu nateče, mohu mu tekutinu sama vymačkat. Tak 3krát až 4krát denně, mu ucho vymačkávám. Chci se zeptat, zahojí se ucho někdy? Je možné mu podat nějaké léky, nebo mast, aby hematom zmizel? Děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kajka.

Dobrý den
Na toto onemocnění nám doktor doporučil mast: Hidrocortison léčiva
tato mast není na předpist zakoupíte v lékarně...Tato mast mé fence velmi pomohla
Doporučuji moc

Zdroj: diskuze Hematom v uchu

Kalciová mast cena

Zde můžete vidět cenu kalciové masti

Zdroj: Kalciová mast

Poradna

V naší poradně s názvem SIRNÁ MASŤ. FLUCINAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela.

Prosím Vás potrebujem masť flucinar táto masticka mi pomoze. Ja som to už raz mala a tie masticky čo mi predpisala2 kozna lekárka mi nepomohli.
Veľmi pekne vás prosím. Chcem si kúpiť masticky Flucinar
DAKUJEM.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mast Flucinar nelze volně koupit. Mast Flucinar je k dostání pouze na lékařský předpis. Domluvte se se svým lékařem a získejte od něj předpis. Pak tuto mast dostanete v kterékoliv lekárně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koupím mast flucinar

Kalciová mast na pigmentové skvrny

Dle výrobce kalciové masti nejsou uvedeny léčebné účinky na vybělení pigmentových skvrn.

Zdroj: Kalciová mast

Diskuze

V diskuzi BUROW MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den,
sháním tuto mast pro maminku a nikde ji nemají a ani radu, kde ji sehnat.
Mamince se vždy uleví, když je jí mast aplikována v nemocnici. Má těžkou arthrózu a rozpadlý ramenní kloub.

Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Burow mast

Kalciová mast na opruzeniny

U kojenců se velmi dobře uplatňuje kalciová mast jaké mast na opruzeniny. Slouží zde jako prevence, kdy zdravou pokožku promašťuje a zároveň chrání proti opruzení pod plenkami. Vhodná je i na samotnou léčbu opruzenin u kojenců, kdy pokožku zklidňuje a zrychluje její obnovu a hojení.

Zdroj: Na léčbu pokožky zkuste kalciovou mast

Kalciová mast na tetování

Po aplikaci se doporučuje tetování potírat kalciovou mastí. Proces hojení u tetování trvá zhruba 3 týdny. Po tuto dobu je potřebná pravidelná aplikace kalciové masti.

Zdroj: Kalciová mast

Cena

Zde je vidět cena z internetového obchodu: kalciová mast cena.

Zdroj: Na léčbu pokožky zkuste kalciovou mast

Závěr

Používání kalciové masti je určitě prospěšné ve vybraných případech subakutních a chronických forem kontaktní dermatitidy, atopického ekzému a lokalizované neurodermatitidy. Mast je dobře tolerována ve všech případech, kdy se uvedené masti aplikují, pokud zde neexistuje citlivost k masťovému základu. Kalciová mast dokáže úspěšně utlumit pruritus (svědění kůže) a navrátit postižené části do normálu. Kalciová mast se u nás volně prodává pod názvem Calcium pantothenicum a vyrábí ji Zentiva.

Zdroj: Na léčbu pokožky zkuste kalciovou mast

Kalciová mast – skladování

Přípravek nepoužívejte po uplynutí doby použitelnosti vyznačené na obalu. Doba použitelnosti se vztahuje k poslednímu dni uvedeného měsíce. Uchovávejte v dobře uzavřeném vnitřním obalu při teplotě 15–25 °C, aby byl přípravek chráněný před světlem a vzdušnou vlhkostí.

Léčivé přípravky se nesmí vyhazovat do odpadních vod nebo domácího odpadu. Zeptejte se svého lékárníka, jak máte likvidovat přípravky, které již nepotřebujete. Tato opatření pomáhají chránit životní prostředí.

Zdroj: Jak působí kalciová mast

Na co je dobrá kalciová mast

Kalciová mast obsahuje především sůl kyseliny pantotenové, která se používá k podpoře obnovy poraněné kůže nebo sliznice a také na podporu růstu nově tvořené tkáně.

Mast Calcium pantothenicum se používá místně k podpoře hojení a epitelizaci malých poranění, jako jsou například drobná popálení a oděrky a pomáhá také při akné. Dále se kalciová mast uplatní při léčbě podráždění kůže, které vzniklo jako důsledek například nemoci z ozáření rentgenem nebo po nadměrném slunění, tedy popálení od slunce.Také chronické (vleklé) bércové vředy a trhliny v konečníku jdou úspěšně léčit pomocí kalciové masti. Dále se kalciová mast používá pro pravidelné ošetřování prsů u kojících matek a na léčbu poranění a ragád (trhlin) prsních bradavek. I opruzeniny u kojenců se dají léčit pomocí kalciové masti, slouží zde jako prevence a léčba plenkové dermatitidy (opruzení). Pouze na doporučení lékaře se mast používá na ošetření děložního čípku.

Zdroj: Na léčbu pokožky zkuste kalciovou mast


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP